Dit is de beste koop voor een 17 inch laptop

De beste 17 inch laptop: een laptop om blij van te worden!

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 20 januari 2023 @08:22

beste_koop_17_inch_laptop_01

Jij bent op zoek naar de beste koop laptop 17 inch. Dat snappen we helemaal, want een laptop waar jij fijn mee kan werken, surfen, muziek luisteren en/of gamen is belangrijk. In deze koopgids vind je beslist de beste 17 inch laptop. Heb je weinig tijd? Klik hier voor de top 5 beste 17 inch laptops. Wil je direct weten wat de beste 17 inch laptop is? Dan kunnen we je alvast vertellen dat dit de ASUS Vivobook 17 X712JA-BX385T – Laptop – 17.3 inch is.

#1 Beste keuze
ASUS VivoBook 17. De echte alleskunner

De echte alleskunner

Alles wat je zoekt in een laptop maar dan met een groot overzichtelijk scherm en zeer scherp geprijsd. Het anti glare beeldscherm is een genot voor het oog tijdens het werken op deze laptop.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

Bekijk laagste prijs
bol.com

Naar de top 5

Top 5 beste 17 inch laptops van dit moment

Onze experts hebben 13 17 inch laptops uitgebreid getest om voor jou de beste <zoekwoord> te vinden. Tijdens dit onderzoek hebben onze experts gekeken naar prijs, kwaliteit, eigenschappen en beoordelingen van gebruikers om de beste 17 inch laptop te kunnen bepalen. Het resultaat van deze uitgebreide test is de top 5 lijst ‘beste 17 inch laptops’ die je hieronder ziet. De getoonde producten in deze top 5 beste 17 inch laptops worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs. Klik op de knop ‘bekijk laagste prijs’ en je wordt automatisch doorgestuurd naar de webshop die vandaag de laagste prijs biedt voor de beste 17 inch laptops. Op deze manier vind jij snel de beste 17 inch laptop. Handig toch?  

 1. 1. ASUS VivoBook 17

  #1 Beste keuze
  ASUS VivoBook 17. De echte alleskunner

  De echte alleskunner

  Alles wat je zoekt in een laptop maar dan met een groot overzichtelijk scherm en zeer scherp geprijsd. Het anti glare beeldscherm is een genot voor het oog tijdens het werken op deze laptop.

 2. 2. HP 17-cn0735nd

  HP 17-cn0735nd. Multi inzetbare laptop

  Multi inzetbare laptop

  Zeer geschikt voor het uitvoeren van alledaagse werkzaamheden. 8GB werkgeheugen zorgt ervoor dat je meerdere taken tegelijkertijd kunt uitvoeren zonder haperingen.

 3. 3. Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 82H900C4MH

  Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 82H900C4MH. Zeer scherp geprijsd

  Zeer scherp geprijsd

  Wordt maar liefst beoordeeld met een 4,8 van 5 sterren en is daarmee een zeer geschikte keus voor de standaard taken als e-mailen en het maken van presentaties.

 4. 4. HP Pavilion 17-cd2730nd

  HP Pavilion 17-cd2730nd. Een zwarte krachtpatser

  Een zwarte krachtpatser

  Een razendsnelle mulittasker, deze laptop maak je niet snel bang. 16GB werkgeheugen i.c.m. de i7 processor maken deze 17 inch laptop geschikt voor de meest extreme werkzaamheden.

 5. 5. HP Pavilion Gaming Laptop 17

  HP Pavilion Gaming Laptop 17. Serieuze kracht aan boord

  Serieuze kracht aan boord

  Vergelijkbaar met onze nummer 4 waarbij deze laptop voorzien is van een i5 processor. Nog steeds erg krachtig, multitasken is echt een makkie maar voordeliger geprijsd.

Wat is de beste 17 inch laptop?

Een 17 inch laptop is qua schermformaat de grootste laptop die er is. Veel mensen kopen een 17 inch laptop dan ook ter vervanging van een pc. De beste 17 inch laptop heeft in ieder geval een beeldscherm van prima kwaliteit (hoge schermresolutie), voldoende geheugen en ook voldoende snelheid om lekker door te kunnen werken. Daarnaast is een prettig toetsenbord ook niet onbelangrijk.

Laptop 17 inch beste koop, lees hier de informatie die jij nodig hebt!

We hebben een top 5 samengesteld die draait om de beste 17 inch laptop.

Die top 5 is onder andere tot stand gekomen door een beste 17 inch laptop test. Maar er is meer. Zo bespreken we naast de keuze voor wat betreft beste 17 inch laptop, ook de 17 inch laptop die het beste beoordeeld wordt én de ‘beste koop’. Dat hoeft niet de beste goedkope 17 inch laptop te zijn, maar is wel een 17 inch laptop met een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen.

De 17 inch laptop die het beste is, is niet perse de beste 17 inch laptop met het allerhoogste prijskaartje, of de 17 inch laptop die het best beoordeeld is. De 17 inch laptop die het beste is, is de 17 inch laptop die goed bij jou en je situatie past! Of dat nou ging of gaat om de beste 17 inch laptop 2020, de beste 17 inch laptop 2021, of de beste 17 inch laptop 2022.

De 17 inch laptop die het beste beoordeeld wordt (aan de hand van review gemiddelden), mag zich de best beoordeelde 17 inch laptop noemen. Dat is op zich geen hogere wiskunde, toch?

Wanneer een 17 inch laptop een ‘beste koop’ stempel krijgt, wordt er gekeken naar onder andere de combinatie prijs, kwaliteit en populariteit. Omdat uit onderzoek is gebleken dat veel mensen niet meer dan 750 euro uit willen geven aan een 17 inch laptop, hebben wij in deze blog ook dit bedrag aangehouden als het gaat om de best buy voor wat betreft een 17 inch laptop.

Uiteindelijk is en blijft het belangrijk om goed te bedenken waar jouw eigen wensen en voorkeuren liggen bij gebruik van de beste 17 inch laptop. Wanneer je veel video’s streamt of gamed, dan zijn er andere aandachtspunten dan wanneer jij je beste 17 inch laptop voornamelijk voor zakelijke redenen nodig hebt.

Zo zijn er nog enkele aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze blog met je willen doornemen.

Extra informatie over onze top 5 beste 17 inch laptops

Nummer 1:

Dankzij het grote, heldere (anti glare) scherm werk je fijn in zowel donkere als lichte(re) omgevingen en heb je veel ruimte op je bureaublad. Deze beste 17 inch laptop is vooral geschikt voor standaard dagelijks gebruik. Te denken valt dan aan internetten, mailen en tekstverwerking.

Nummer 2:

Deze nummer 2 beste 17 inch laptop is geschikt voor alledaags gebruik, zoals internetten, mailen en het typen van verslagen. Deze laptop heeft een 11e generatie Intel Core i3 processor, deze draagt eraan bij dat jouw dagelijkse taken vlot worden uitgevoerd. Laptops met de elfde generatie Intel Core processoren leren en kunnen zich aanpassen aan je computergedrag. Dit zorgt voor een sneller functionerende laptop! Deze beste 17 inch laptop is verder voorzien van een QWERTY toetsenbord.

Nummer 3:

De perfecte partner voor dagelijkse gebruik zoals het gebruik van e-mail, internet en het maken van verslagen. Het grote scherm zorgt ervoor dat je een overzichtelijk werkblad hebt. Deze laptop wordt geleverd met een jaar lang gratis Windows 365. De laptop is minder geschikt voor het professioneel bewerken van fotografie of video maar is zeker geschikt voor de gemiddelde gebruiker.

Nummer 4:

Met de nummer 4 beste 17 inch laptop kun je, naast de alledaags standaard zaken, ook fantastisch gamen. Deze laptop is razendsnel dankzij de snelle intel core i7 processor en SSD. Er zit verder een verlicht toetsenbord bij deze laptop en de 512 GB opslagcapaciteit is zeer royaal te noemen. Het full hd scherm zorgt daarbij voor een erg goede beeldkwaliteit!

Nummer 5:

De hekkensluiter van deze top 5 is een beste 17 inch laptop die ideaal is voor studie gebruik, het typen van verslagen, het surfen op internet maar ook het maken van presentaties. Het beeldscherm is helder en groot en deze laptop is razendsnel dankzij de snelle processor en SSD.

Waar moet je op letten bij een laptop 17 inch beste koop?

Wanneer je op zoek bent naar de beste 17 inch laptop, dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn en gemaakt kunnen/ moeten worden. Dit maakt de zoektocht en de uiteindelijke uitkomst, het vinden van de beste 17 inch laptop, tot een succes. De beste laptop 17 inch kun jij vinden door middel van onderstaande aandachtspunten!

Als eerste, je eigen voorkeuren

Wanneer je op zoek bent naar de beste 17 inch laptop, of dat nou de beste laptop 2020 17 inch is, de beste laptop 2021 17 inch of de beste laptop 2022 17 inch, is het handig om helder te hebben wat je eigen wensen zijn.

Een 17 inch laptop is een goede aanvulling voor je (thuis) werkplek. Maar een laptop is niet zaligmakend. Vergeet bijvoorbeeld ook de juiste zithouding niet. Daarvoor selecteerden wij eerder al de beste bureaustoel. Ben je veel onderweg? Doe jezelf dan een plezier met de beste noise cancelling koptelefoon en de beste powerbank.

Wil je een 17 inch laptop om veel te gamen? Of wil je de beste 17 inch laptop ter ondersteuning van je studie? En wil je een laptop met allerlei extra’s? Ben je op zoek naar een laptop voor een budgetprijs, of mag deze beste wat meer kosten? We zetten verschillende keuzes en mogelijkheden voor wat betreft de beste 17 inch laptop hieronder kort uiteen.

beste_koop_17_inch_laptop_02

Het gebruiksdoel

Het gebruiksdoel van een laptop kan per persoon enorm verschillen. Specificaties en de verschillen in de beste 17 inch laptops in de top 5 van deze blog geven vaak al weer wat de sterke kanten zijn van een laptop.

Waar ze geschikt voor zijn, en waar ze minder geschikt voor zijn. Zo heb je anders specs nodig wanneer je een actieve gamer bent, dan wanneer je op zoek bent naar de beste 17 inch laptop om voornamelijk lekker meer te surfen en te mailen. Of wanneer je er grote bestanden op je beste 17 inch laptop wilt zetten, presentaties met foto’s en filmpjes bijvoorbeeld. Het is goed hierbij stil te staan voor aanschaf van jouw beste 17 inch laptop.

Het beeldscherm


Welke 17 inch laptop je uiteindelijk ook kiest, je bent vast specifiek op zoek naar een 17 inch laptop in verband met zijn grote scherm. En dat is geheel begrijpelijk, want een groot scherm heeft veel voordelen, zorgt voor veel (werk)ruimte bijvoorbeeld.

Zaken om op te letten bij aanschaf is het soort scherm – zo zijn er VA panelen, TN panelen en IPS schermen- en ook de schermresolutie is een belangrijk punt van aandacht, verschilt per laptop. Wanneer je bijvoorbeeld veel wilt gamen, is een resolutie van 1080 pixels passend (ook wel full hd), dit zodat het beeld scherp blijft. Bij het laptop voor studie doeleinden voldoet een minder hoge resolutie ook prima (over het algemeen).

Gebruiksgemak

Bij de beste 17 inch laptop hoort de term gebruiksgemak. En hoewel gebruiksgemak voor een ieder ook weer wat anders inhoudt, is het toch prettig wanneer je laptop zonder ‘gedoe’ en met enigszins een (flink) tempo opstart en draait, zodat jij je vlot je werk kunt doen, of lekker kunt gamen. 

Het toetsenbord is daarbij vaak een ondergeschoven kindje. Maar onderschat het gebruiksgemak van een prettig toetsenbord met verlichting (alhoewel dat laatste zeker niet standaard is), niet!

beste_koop_17_inch_laptop_03

Opslag(ruimte)

De opslagruimte van laptops kunnen enorm verschillen. Dat geldt dus ook voor de beste 17 inch laptop. De opslag(ruimte) hangt samen met een drive (SSD bijvoorbeeld) en met de harde schijf van een laptop. Hoeveel Gb (Gigabyte) aan opslag jij wenst, is een persoonlijke keuze en hangt mede samen met je gebruik, het gebruiksdoel van je 17 inch laptop.

Welk type besturingssysteem

Er zijn grofweg 3 soorten besturingssystemen waaruit je over het algemeen een keuze kunt maken. De twee bekendste: Apple (MacOS) en Windows en ook is er Linux. Het zijn alle drie goede besturingssystemen, met elk hun eigen voordelen en nadelen. Het loont om je hierin even wat specifieker te verdiepen alvorens over te gaan tot aanschaf van jouw beste 17 inch laptop.

beste_koop_17_inch_laptop_04

Het prijskaartje

De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de verschillende 17 inch laptops die er op de markt te koop zijn, verschillen enorm van elkaar. Het is daarom goed om vooraf te bepalen wat je budget is.

Ben je op zoek naar de beste 17 inch laptop met een beetje extra opties die ook best iets meer mag kosten, of ga je liever voor een budgetprijs? Prijs zegt overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit, maar vaak krijg je voor een beetje meer wel een beetje extra.

Hoe wij testen

Jij zoekt de beste koop 17 inch laptop maar weet je eigenlijk wat je wensen zijn? Het aanbod 17 inch laptops is gigantisch. Dat is ook ook precies de reden van ons bestaan. Wij selecteerden voor jou de beste 17 inch laptops in diverse categorieën. Zo maken we jouw zoektocht een stuk gemakkelijker. Tevens kijken wij goed naar ervaringen van anderen. Dat is immers nog altijd beter dan 1 test uitvoeren.

Veelgestelde vragen over de beste koop 17 inch

Wat is de beste 17 inch laptop?

De beste 17 inch laptop is de laptop die goed bij jouw wensen en voorkeuren past. Het is daarbij natuurlijk een laptop met een groot 17 inch scherm, helder en duidelijk beeld zijn in deze essentieel. In de top 5 beste 17 inch laptop van deze blog tref je laptops 17 inch die in ieder geval sowieso aan dat laatste voldoen!

Wat zijn de afmetingen van een 17 inch laptop?

Laptops met een grootte van 17 inch, hebben -over het algemeen- een diagonaal beeld van 17,3 inch. Dit is een scherm van 38,3 cm breed en 21,5 cm hoog. Het beeld is diagonaal 43,9 cm.

Wat is een goede 17 inch laptop?

 Er zijn veel merken en aanbieders van 17 inch laptops. Er zijn dan ook veel goede laptops te koop. We kunnen er hier niet maar één noemen. Een goede 17 inch laptop voldoet ook vooral aan jouw wensen en eisen. Dit hangt natuurlijk ook samen met de specificaties (opslag, besturingssysteem etc.) van een 17 inch laptop, en zeker niet alleen met een merk.

 

Wat is de beste koop 17 inch laptop?

Wanneer je onze top 5 checkt die we in deze blog beschreven, zit je qua laptop 17 inch beste koop sowieso goed. Maar het blijft net zo belangrijk om je eigen voorkeuren en het primaire gebruiksdoel van je beste 17 inch laptop in je overwegingen mee te nemen, alvorens een definitieve keuze te maken!

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een 17 inch laptop?

Het is belangrijk om het gebruiksdoel en je wensen in je achterhoofd te houden bij de zoektocht naar je beste 17 inch laptop, en van daaruit beslissingen te maken omtrent de definitieve aanschaf.

Wat is de beste 17 inch laptop? De eindconclusie

De beste 17 inch laptop is uiteraard ook een goede 17 inch laptop, deze eigenschappen gaan hand in hand. Bij het uitzoeken van een laptop 17 inch zijn er sowieso drie eigenschappen/ kwaliteiten die (misschien wel het meest) belangrijk zijn om op te letten.

 1. Het beeldscherm

Welke 17 inch laptop je uiteindelijk ook kiest, je wilt vast specifiek een beste 17inch laptop uitzoeken om zijn grote scherm! En dat is geheel begrijpelijk. Zaken om op te letten bij aanschaf is het soort scherm ( google eens op VA panelen, TN panelen en IPS scherm type) en ook de schermresolutie. Wanneer je bijvoorbeeld veel wilt gamen, is een resolutie van 1080 pixels passend (ook wel full hd), dit zodat het beeld scherp blijft.

 1. Opslag

De opslagruimte van laptops kunnen enorm verschillen. Dat geldt dus ook voor de beste 17 inch laptop. De opslag(ruimte) hangt samen met een drive (SSD bijvoorbeeld) en met de harde schijf van een laptop. Hoeveel Gb (Gigabyte) aan opslag jij wenst, is een persoonlijke keuze en hangt mede samen met je gebruik, het gebruiksdoel van je 17 inch laptop.

 1. Besturingssysteem

Er zijn grofweg 3 soorten besturingssystemen waaruit je een keuze kunt maken. De twee bekendste: Apple (MacOS) en Windows en ook is er Linux. Het zijn alle drie goede besturingssystemen, met elk hun eigen voordelen en nadelen. Het loont om je hierin even wat specifieker te verdiepen alvorens over te gaan tot aanschaf van jouw beste 17 inch laptop.

Wanneer de beste 17 inch laptop op alle drie bovengenoemde punten niet een dikke +(++) scoort voor jou, dan adviseren wij je echt nog even verder te zoeken naar jouw beste 17 inch laptop.

Hoe je het ook wendt of keert, de beste 17 inch laptop is niet één vaststaand model, merk of type, maar de 17 inch laptop die uiteindelijk het beste bij jou past. Voldoen aan jouw persoonlijke keuzes en wensen, zoals in deze blog geschetst. 

We wensen je veel succes bij het uitzoeken van jouw beste 17 inch laptop!

Om het je gemakkelijk te maken, hierbij nogmaals onze top 5 beste koop 17 inch laptops

 1. 1. ASUS VivoBook 17

  #1 Beste keuze
  ASUS VivoBook 17. De echte alleskunner

  De echte alleskunner

  Alles wat je zoekt in een laptop maar dan met een groot overzichtelijk scherm en zeer scherp geprijsd. Het anti glare beeldscherm is een genot voor het oog tijdens het werken op deze laptop.

 2. 2. HP 17-cn0735nd

  HP 17-cn0735nd. Multi inzetbare laptop

  Multi inzetbare laptop

  Zeer geschikt voor het uitvoeren van alledaagse werkzaamheden. 8GB werkgeheugen zorgt ervoor dat je meerdere taken tegelijkertijd kunt uitvoeren zonder haperingen.

 3. 3. Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 82H900C4MH

  Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 82H900C4MH. Zeer scherp geprijsd

  Zeer scherp geprijsd

  Wordt maar liefst beoordeeld met een 4,8 van 5 sterren en is daarmee een zeer geschikte keus voor de standaard taken als e-mailen en het maken van presentaties.

 4. 4. HP Pavilion 17-cd2730nd

  HP Pavilion 17-cd2730nd. Een zwarte krachtpatser

  Een zwarte krachtpatser

  Een razendsnelle mulittasker, deze laptop maak je niet snel bang. 16GB werkgeheugen i.c.m. de i7 processor maken deze 17 inch laptop geschikt voor de meest extreme werkzaamheden.

 5. 5. HP Pavilion Gaming Laptop 17

  HP Pavilion Gaming Laptop 17. Serieuze kracht aan boord

  Serieuze kracht aan boord

  Vergelijkbaar met onze nummer 4 waarbij deze laptop voorzien is van een i5 processor. Nog steeds erg krachtig, multitasken is echt een makkie maar voordeliger geprijsd.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

3 mensen beoordeelden dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.