De beste 4K beamer, vind ‘m binnen een minuut.

4k beamers; helder en scherp beeld gegarandeerd!

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 9 september 2022 @12:21

Jij bent op zoek naar de beste 4k beamer. Een beste beamer 4k zorgt voor helder en scherp beeld. Tot wel vier keer scherper dan een full hd projector. In deze blog vind je de beste 4k beamers : klik hier voor de top 5 beste 4k beamer. Heb je niet zoveel tijd en wil je direct weten wat de beste 4k beamer is? Dan kunnen we je alvast vertellen dat dit de Optoma UHZ65UST Ultra short laser 4k UHD projector is.

beste_4k_beamer_still

Zonder twijfel de beste beamer 4k, dit is ‘m!

Optoma UHZ65UST Ultra short laser 4k UHD projector

beste_4k_beamer
Optoma UHZ65UST Ultra short laser 4k UHD projector Bekijk op Bol.com

Wat is de beste 4k beamer?

De beste 4k beamer projecteert beeld haarscherp en gedetailleerd, zorgt hierdoor voor zeer realistisch beeld, is gebruiksvriendelijk en past qua wensen (bijvoorbeeld voor wat betreft formaat) bij jouw persoonlijke wensen. Of dat nou thuis is of op kantoor. Volgens ons moet een goede 4K beamer tenminste over de volgende eigenschappen beschikken:

De beste koop 4k beamers, lees hier de informatie die jij nodig hebt!

De beste 4k beamer is niet perse degene verkozen tot de beste 4k beamer 2020, beste 4k beamer 2021 of beste 4k beamer 2022. De 4k beamer die het beste is, is de beamer 4k die goed bij jou en je kantoor of thuis situatie past! Ongeacht prijs of jaartal. We zetten in deze blog dan ook een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft de beste 4k beamer.

Zo hebben we een top 5 samengesteld die draait om de beste 4k beamer. We bespreken onder andere de beste 4k beamer, de 4k beamer die het beste beoordeeld wordt én de ‘beste koop’. Die laatste hoeft niet de beste goedkope 4k beamer te zijn, maar is wel een beste 4k beamer met een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Tot slot, er zijn enkele belangrijke aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze blog nog met je willen doornemen die goed zijn te weten voor aanschaf van een 4k beamer . Nu eerst door naar de top 5 beste 4k beamers voor thuis.

1

Optoma UHZ65UST Ultra short laser 4k UHD projector

Beste 4K beamer

beste_4k_beamer

Waanzinnig beeld… en geluid.

Beeldverhouding: 16:09 Contrast ratio: 2500000:1 Lichtopbrengst: 3500 Lumen Minimale beeldgrootte (diagonaal): 215cm Maximale beeldgrootte (diagonaal): 300 cm Maximale projectieafstand: 0,7 meter

Deze beste 4k beamer onder de 3500 euro is een Short Throw laser beamer met een helderheid van maar liefst 3500 ANSI Lumen en een 4k resolutie van 3840×2160 pixels. Tevens voorzien van een krachtige 20W Optoma NuForce 2.0 soundbar bestaande uit twee full-range drivers en twee woofers voor helder geluid en een diepe bas. Zo ben je met de UHZ65UST niet alleen voorzien van haarscherp 4K beeld, maar ook van krachtig geluid. Een fantastische combinatie.

Wat we goed vinden:

 • Zowel fantastisch beeld als fantastisch geluid.
 • Deze 4k beamer heeft 2 USB 2.0 poorten.
 • Verbinden kan via Wifi en Bluetooth

Wat we minder goed vinden:

 • Er zit een stevig prijskaartje aan
2

Epson EH TW7100 – 4K Beamer

Beste koop 4K beamer

beste_koop_4k_beamer

Een ijzersterke prijs-kwaliteit verhouding

Beeldverhouding: 16:09 Contrast ratio: 100000:1 Lichtopbrengst: 3000 Lumen Minimale beeldgrootte (diagonaal): 101,6cm Maximale beeldgrootte (diagonaal): 1270 cm Maximale projectieafstand: 27,3 meter

Deze beste koop 4k beamer UHD projector van Epson is een veelzijdige beamer. Dankzij plug-and-play is het mogelijk verschillende soorten apparaten te koppelen, zoals een tablet, blu-rayspeler (kent u deze nog?) of gameconsole.

Via bluetooth kun je zelfs verbinding maken met bijvoorbeeld een soundbar. De lens-shift, zoom en keystone-correctie zorgen er vervolgens voor dat het beeld precies op de gewenste plek staat. De schermgrootte van maximaal 500 inch (dit is meer dan 12 meter!) wekt hierbij een ultiem bioscoopgevoel op.

Wat we goed vinden:

 • Zeer scherp beeld
 • Plug & Play installatie
 • Koppelen via Bluetooth is kinderlijk eenvoudig

Wat we minder goed vinden:

 • Met ruim 10 kilo een zware jongen. Houd hier rekening mee tijdens de plaatsing
3

Epson EH TW7000 – 4K Beamer – 3000 lumen

Best beoordeelde 4K beamer

beste_koop_4k_beamer

Scoor maar liefst een 4,9 van 5 sterren

Beeldverhouding: 16:09 Contrast ratio: 40000:1 Lichtopbrengst: 3000 Lumen Minimale beeldgrootte (diagonaal): 101,6cm Maximale beeldgrootte (diagonaal): 1270 cm Maximale projectieafstand: 27,3 meter

Hier komt een tekst te staan over de Epson TW 4K beamer

Wat we goed vinden:

 • Deze beste koop beamer 4k zorgt voor scherp beeld en prachtige kleur beleving.
 • De beamer is relatief stil.
 • De beeldkwaliteit is perfect!

Wat we minder goed vinden:

 • De beamer is wat zwaar qua gewicht.
4

LG HU70LS – CineBeam LED 4K UHD Beamer

Best 4K beamer onder de 1600 euro

beste_4k_beamer_onder_1600_euro

Werkt met TruMotion dus nooit meert haperingen

Beeldverhouding: 16:09 Contrast ratio: 150000:1 Lichtopbrengst: 1500 Lumen Minimale beeldgrootte (diagonaal): 152 cm Maximale beeldgrootte (diagonaal): 355 cm Maximale projectieafstand: 3,4 meter

Deze LG 4k beamer heeft misschien niet op alle gebieden de allerbeste specificaties. De lichtopbrengst van 1500 Lumen is gemiddeld en zeker niet extreem hoog.

Maar… overall scoort deze 4K beamer enorm goed. LG loopt voor met beeldtechniek en dat is zeker te merken met deze 4K beamer. Dankzij TruMotion geniet je van kraakhelder beeld zonder haperingen.

Deze 4K beamer is simpelweg een dijk van een machine en zal je woonkamer of mancave volledig omtoveren tot een enorme thuisbioscoop.

Wat we goed vinden:

 • Eenvoudige installatie
 • Ingebouwde Wifi en Netflix
 • Prachtig strak design

Wat we minder goed vinden:

 • De lichtopbrengst is aan de lage kant.
5

BenQ TK850 – Home Entertainment 4K Beamer

Best 4K beamer onder de 1800 euro

beste_4k_beamer_onder_de_1800_euro

Met maar liefst 3000 ANSI Lumen

Beeldverhouding: 16:09 Contrast ratio: 30000:1 Lichtopbrengst: 3000 Lumen Minimale beeldgrootte (diagonaal): 76 cm Maximale beeldgrootte (diagonaal): 762 cm Maximale projectieafstand: 10 meter

Je eigen thuisbioscoop creëren is een fluitje van een cent met deze 4K beamer van BenQ. Haarscherpe presentaties, een branding movie of toch even met de voeten omhoog genieten van een film. Het kan allemaal met deze Ultra HD beamer, dat is overigens ‘gewoon’ 4K.

HDR (High Dynamic Range) ken je misschien uit de fotografie, zelfs je smartphone is er mee uitgerust. Het zorgt voor een extreem levendig en contrastrijk beeld waardoor films nog realistischer ogen.

Doordat de beamer beschikt over maar liefst 3000 ANSI Lumen kun je deze beamer ook uitstekend gebruiken in een lichte ruimte.

Wat we goed vinden:

 • prachtig beeld door 4k en hdr
 • ingebouwde Chromecast / Google tv / smart tv
 • te koppelen met domotica

Wat we minder goed vinden:

Waar moet je op letten bij de aanschaf van de beste 4k beamer?

Wanneer je op zoek bent naar de voor jou beste 4k beamer, dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn en gemaakt kunnen/ moeten worden. Dit maakt de zoektocht en de uiteindelijke uitkomst, het vinden van de beste 4k beamer, tot een succes.

Vergeet trouwens niet de beste wifi router en beste wifi versterker te lezen. Je wilt immers geen haperende beelden omdat je Wifi te zwak is. Beter geluid ervaar je met de beste soundbar.

De beste 4k beamer kun jij vinden door middel van onderstaande aandachtspunten!

beste_4k_beamer_02

Als eerste, je eigen voorkeuren

Wanneer je op zoek bent naar de beste 4k beamer, is het handig om helder te hebben wat je eigen wensen zijn. Wil je een 4k beamer voor thuis gebruik of voor zakelijk gebruik?

Hoeveel fysieke ruimte heb je voor een beamer en voor de projectie? En ben je op zoek naar een goedkope beamer 4k, of mag een 4k beamer je best wat meer kosten?

Het gebruiksdoel

Het gebruiksdoel van een 4k beamer zal over het algemeen het projecteren zijn van beeld. Maar zijn dat voornamelijk films, muziek en/ of diavoorstellingen, of is het geheel wat zakelijker en zul je voornamelijk presentaties projecteren? Het maakt wel degelijk uit bij de keuze voor wat betreft jouw beste 4k beamer.

beste_4k_beamer_01

De lichtopbrengst (ANSI Lumen)

Een belangrijk aspect van een beamer is de lichtopbrengst, misschien wel het allerbelangrijkste aspect, overigens. Dit wordt in een getal, ANSI lumen uitgedrukt. Hoe hoger het getal, hoe meer licht de beamer verzorgt en hoe beter het beeld kan worden weergegeven in specifiek lichte ruimtes. In donkere ruimtes heb je niet perse en hoge ANSI lumen nodig, omdat de donkere ruimte sowieso al zorg draagt voor contrast.

Resolutie

Alvorens een 4k beamer aan te schaffen, is het handig om naar de native resolutie, het maximale aantal pixels dat de beamer kan produceren te kijken. Ook is het verstandig om de beeldverhouding (breedte en hoogte) te checken en deze mee te nemen in je uiteindelijke keuze.

De contrastratio van een beamer

De contrastratio van een beamer hangt samen met de donkerste kleur zwart en het lichtste wit. Hoe hoger de contrastratio is, hoe meer verschillende kleuren en waardes er zijn en getoond kunnen worden door de beamer. Bij het kijken van films is er, door alle kleuren, een hogere contrastratio wenselijk bij een 4k beamer dan wanneer jij een 4k beamer enkel gebruikt voor presentaties (zakelijk gebruik) en de kleurwaarden niet enorm fluctueren.

beste_4k_beamer_03

Prijskaartje

De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de vele verschillende beste 4k beamers die er op de markt te koop zijn, verschillen enorm van elkaar. Het is daarom goed om vooraf te bepalen wat je budget is. Ben je op zoek naar een 4k beamer die best iets meer mag kosten, of ga je liever voor een goedkope 4k beamer?

Prijs zegt overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit, maar vaak krijg je voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’.

Hoe wij testen

Jij zoekt de beste 4K beamer, maar waar begin je? We hebben goed nieuws, jij bent hier aan het juiste adres. Door gronding research te doen kunnen we een top 5 selecteren van de beste 4K beamers.

Of je nu een groot budget hebt en dus simpelweg de beste wilt hebben of dat je toch op de centen wilt letten en toch een representatieve presentatie wilt houden in haarscherpe resolutie. Hier vind je de beste 4K beamer.

Natuurlijk kijken we niet alleen naar alle specificatie maar bekijken we ook grondig de reviews. Het beste testpanel bestaat namelijk uit gebruikers.

Veelgestelde vragen over 4K beamers

Wat is de beste 4k beamer?

De beste 4k beamer, dat is niet één type model of merk, de beste beamer 4k is een persoonsgebonden keuze. Een goede 4k beamer is in ieder geval een beamer die scherp projecteert, zorgt voor heldere kleur en een prachtige kleur(en)beleving. Of het nou gaat om een presentatie, film of diavoorstelling. Eigenschappen die elke gebruiker aanspreken en een beamer 4k tot jouw beste 4k beamer maken, uiteindelijk. Voor de beste 4k beamer die op bovenstaande goed scoort, verwijzen we naar de nummer 1 van onze top 5 beste 4k beamers in deze blog.

 

Waar voldoet een goede 4k beamer aan?

Een goede 4k beamer zorgt voor een haarscherpe projectie, ook in een lichte ruimte en is daarbij gebruiksvriendelijk en duurzaam.

Welke 4k beamer moet ik kopen?

De 4k beamer die jij het beste kunt aanschaffen, is de beamer die bij jou en je (gebruik)situatie past. Maar in basis adviseren we je een beste 4k beamer te kopen die top projecteert en zorgt voor kwalitatief goed beeld, en die tevens gebruiksvriendelijk en duurzaam is.

 

Hoe kan ik mijn 4k beamer aansluiten op mijn laptop?

Controleer of je laptop uit staat en sluit de beamer met een HDMI of VGA kabel (let op: VGA kabels kunnen geen 4K aan) aan op je laptop. Zet vervolgens de beamer aan, wacht een paar seconden en zet dan je laptop aan. De laptop en beamer zij nu met elkaar gekoppeld.

 

Waar kan ik de beste 4k beamer kopen?

De voor jou beste beamer 4k kun je zowel online kopen als in tal van elektronicazaken en mega stores door heel Nederland.

De beste 4k beamer, de eindconclusie

De beste 4k beamer is uiteraard ook een goede 4k beamer, deze eigenschappen gaan hand in hand. Bij het uitzoeken van een goede 4k beamer zijn er sowieso drie zaken die handig zijn mee te nemen in je overwegingen alvorens aanschaf van jouw beste 4k beamer.

De lichtopbrengst (ANSI Lumen)

Een belangrijk aspect van een beamer is de lichtopbrengst, misschien wel het allerbelangrijkste aspect, overigens. Dit wordt in een getal, ANSI lumen uitgedrukt. Hoe hoger het getal, hoe meer licht de beamer verzorgt en hoe beter het beeld kan worden weergegeven in specifiek lichte ruimtes. In donkere ruimtes heb je niet perse en hoge ANSI lumen nodig, omdat de donkere ruimte sowieso al zorg draagt voor contrast.

De contrastratio van een beamer   

De contrastratio van een beamer hangt samen met de donkerste kleur zwart en het lichtste wit. Hoe hoger de contrastratio is, hoe meer verschillende kleuren en waardes er zijn en getoond kunnen worden door de beamer. Bij het kijken van films is er, door alle kleuren, een hogere contrastratio wenselijk bij een 4k beamer dan wanneer jij een 4k

beamer enkel gebruikt voor presentaties (zakelijk gebruik) en de kleurwaarden niet enorm fluctueren.

Resolutie

Alvorens een 4k beamer aan te schaffen, is het handig om naar de native resolutie, het maximale aantal pixels dat de beamer kan produceren te kijken. Ook is het verstandig om de beeldverhouding (breedte en hoogte) te checken en deze mee te nemen in je uiteindelijke keuze. 

Het hangt weer enorm af van het uiteindelijke beamer gebruiksdoel hoe hoog de pixels en de beeldverhouding van je aan te schaffen 4k beamer moeten zijn. Over het algemeen geldt, hoe meer er sprake is van kleur en intensiteit (films), hoe meer wenselijk het is dat er een hogere/ grotere aspectratio en resolutie is.

Om het haarscherp te krijgen, nogmaals de top 5 beste 4K beamers

Optoma UHZ65UST Ultra short laser 4k UHD projector

Beste 4K beamer
beste_4k_beamer
Optoma UHZ65UST Ultra short laser 4k UHD projector Beste 4K beamer Bekijk op Bol.com

Epson EH TW7100 – 4K Beamer

Beste koop 4K beamer
beste_koop_4k_beamer
Epson EH TW7100 – 4K Beamer Beste koop 4K beamer Bekijk op Bol.com

Epson EH TW7000 – 4K Beamer – 3000 lumen

Best beoordeelde 4K beamer
beste_koop_4k_beamer
Epson EH TW7000 – 4K Beamer – 3000 lumen Best beoordeelde 4K beamer Bekijk op Bol.com

LG HU70LS – CineBeam LED 4K UHD Beamer

Beste 4K beamer onder de 1600 euro
beste_4k_beamer_onder_1600_euro
LG HU70LS – CineBeam LED 4K UHD Beamer Beste 4K beamer onder de 1600 euro Bekijk op Bol.com

BenQ TK850 – Home Entertainment 4K Beamer

Beste 4K beamer onder de 1800 euro
beste_4k_beamer_onder_de_1800_euro
BenQ TK850 – Home Entertainment 4K Beamer Beste 4K beamer onder de 1800 euro Bekijk op Bol.com

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!