Beste aaltjes tegen rouwvliegjes van 2023

Top 5 best geteste aaltjes tegen rouwvliegjes volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @09:00

beste_aaltjes_tegen_rouwvliegjes

Jij bent op zoek naar de beste beste aaltjes tegen rouwvliegjes? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de beste aaltjes tegen rouwvliegjes van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 12 beste aaltjes tegen rouwvliegjes uitgebreid getest en vergeleken. Na 8 uur onderzoek is Stenema 100m2 Aaltjes als beste beste aaltjes tegen rouwvliegjes uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste beste aaltjes tegen rouwvliegjes van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van beste aaltjes tegen rouwvliegjes. Wist je bijvoorbeeld dat de beste beste aaltjes tegen rouwvliegjes goed is voor ruim 100m2 grond? Lees snel verder…

#1 Beste aaltjes tegen rouwvliegjes
Stenema 100m² | Aaltjes tegen Rouwvliegjes. Goed voor 100m2

Goed voor 100m2

Deze aaltjes pakken het probleem van rouwvliegjes bij de bron aan. De larven van de rouwvliegjes zijn een prooi voor deze aaltjes die geen schade aanrichten aan de planten, ook niet aan de wortels.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€34,50 bij bol.com
bol.com (€34,50)

Naar de top 5

Top 5 beste beste aaltjes tegen rouwvliegjes van dit moment

Hoe komt deze top 5 beste aaltjes tegen rouwvliegjes tot stand?

8 uur getest door experts Onze experts hebben 12 aaltjes tegen rouwvliegjes uitvoerig getest en vergeleken.

12 aaltjes tegen rouwvliegjes vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 aaltjes tegen rouwvliegjes worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Stenema 100m² | Aaltjes tegen Rouwvliegjes

  #1 Beste aaltjes tegen rouwvliegjes
  Stenema 100m² | Aaltjes tegen Rouwvliegjes. Goed voor 100m2

  Goed voor 100m2

  Deze aaltjes pakken het probleem van rouwvliegjes bij de bron aan. De larven van de rouwvliegjes zijn een prooi voor deze aaltjes die geen schade aanrichten aan de planten, ook niet aan de wortels.

  €34,50 bij bol.com
  bol.com (€34,50)
 2. 2. Aaltjes tegen Rouwvliegjes | Stenema 10m²

  #2 Beste aaltjes tegen rouwvliegjes voor kamerplanten
  Aaltjes tegen Rouwvliegjes | Stenema 10m². Zeer geschikt voor binnen

  Zeer geschikt voor binnen

  Deze aaltjes bestrijden de rouwvliegjes als ze in de larvenfase zitten. Deze verpakking is goed voor 500 liter potgrond en dus perfect voor alle kamerplanten.

  €14,95 bij bol.com
  bol.com (€14,95)
 3. 3. Aaltjes om rouwvliegen goedkoop te bestrijden 10m² of circa 20 kamerplanten – aaltjes tegen rouwvliegjes

  #3 Beste koop aaltjes tegen rouwvliegjes
  Aaltjes om rouwvliegen goedkoop te bestrijden 10m² of circa 20 kamerplanten – aaltjes tegen rouwvliegjes. Geschikt voor 20 kamerplanten

  Geschikt voor 20 kamerplanten

  Maar liefst 5 miljoen aaltjes vind je in de verpakking. Dat is geschikt voor zo'n 10m2 tuin of 20 ruime kamerplanten. Deze aaltjes eten de poppen of larven van de rouwvliegen op en daarmee voorkom je overlast door rouwvliegen.

  €13,70 bij bol.com
  bol.com (€13,70)
 4. 4. Rouwvliegjes voordelig bestrijden – 10m² met aaltjes

  #4 Beste alternatief aaltjes tegen rouwvliegjes
  Rouwvliegjes voordelig bestrijden – 10m² met aaltjes. 5 miljoen aaltjes

  5 miljoen aaltjes

  Dat lijkt erg veel maar is de perfecte hoeveelheid voor 10m2 tuin of 20 ruime kamerplanten. Aaltjes zijn niet schadelijk voor mens en dier en pakken alleen de larven aan van de rouwvlieg.

  €15,95 bij bol.com
  bol.com (€15,95)
 5. 5. Mieren en rouwvliegjes bestrijden met aaltjes – voor 250m²

  #5 Beste grootverpakking aaltjes tegen rouwvliegjes
  Mieren en rouwvliegjes bestrijden met aaltjes – voor 250m². Goed voor 100m2 tuin

  Goed voor 100m2 tuin

  In 1 keer van de rouwvliegjes af met deze verpakking rouwvliegjes. Het advies is om de aaltjes zo snel mogelijk in te zetten aangezien ze anders zullen sterven. Meng het mineraal poeder met water en vervolgens giet je het eenvoudig over de planten.

  €55,50 bij bol.com
  bol.com (€55,50)

De beste aaltjes tegen rouwvliegjes

Met de beste aaltjes tegen rouwvliegjes heb je een plaag van die kleine vliegjes zo onder controle. Iedereen kent deze kleine zwarte vliegjes wel, maar veel mensen weten niet dat het rouwvliegjes worden genoemd. Als je deze vliegjes rondom je planten ziet vliegen moet je er eigenlijk gelijk iets aan doen. De vliegjes zelf veroorzaken geen schade, maar als je er veel van in huis hebt ziet het er onverzorgd uit. De echte schade wordt veroorzaakt door de larven, die complete planten kunnen vernielen. In deze blog wordt ingegaan op de bestrijding van rouwvliegjes.

Rouwvliegjes herkennen

Rouwvliegjes zijn eigenlijk geen vliegen maar muggen. Officieel heten ze Varenrouwmuggen. Het zijn maar hele kleine vliegjes met een maximum lengte van 3 millimeter. Ze lijken behoorlijk op fruitvliegjes, maar het zijn totaal andere insecten. Om de beste aaltjes tegen rouwvliegjes in te kunnen zetten moet je zeker weten dat je met het juiste vliegje te maken hebt. Daarom zijn de verschillen tussen fruitvliegjes en rouwvliegjes voor je op een rij gezet.

Wanneer komen ze voor?

Je kunt alleen in de zomermaanden last krijgen van fruitvliegjes, omdat deze vliegjes zich ontwikkelen als de temperatuur hoog genoeg is. Rouwvliegjes zijn het hele jaar actief. Je kunt er zelfs midden in de winter een plaag van krijgen, die je kunt bestrijden met de beste aaltjes tegen rouwvliegjes.

beste_aaltjes_tegen_rouwvliegjes_01

Afmetingen, kleur en vorm

Rouwvliegjes hebben een duidelijke zwarte kleur. Fruitvliegjes zijn een beetje meer bruin getint. Rouwvliegjes zijn wat uiterlijk betreft een stuk kleiner dan fruitvliegjes. Ook de vorm laat duidelijke verschillen zien, want fruitvliegjes zijn veel ronder dan rouwvliegjes.

Zwarte stipjes op de planten

Als je niet weet of je te maken hebt met rouwvliegjes of met fruitvliegjes kun je de planten inspecteren. Als er kleine zwarte vlekjes op de bladeren van de planten zitten heb je te maken met rouwvliegjes. De zwarte vlekjes zijn hun uitwerpselen.

Waar te vinden?

De meest duidelijke aanwijzing met welk soort vliegjes je te maken hebt is de plaats waar de vliegjes voorkomen. Fruitvliegjes leven van half vergaan organisch materiaal, zoals overrijp fruit op een fruitschaal. Je zal vrijwel nooit fruitvliegjes aantreffen bij planten. Rouwvliegjes zijn te vinden op de aarde van planten in de woonkamer. Ze zijn het beste te zien bij het water geven van de planten. Als je veel last hebt van de rouwvliegjes zal er een zwarte wolk van vliegjes opstijgen zodra je water geeft. In dat geval is het hoog tijd voor bestrijding met de beste aaltjes tegen rouwvliegjes.

De ontwikkeling van rouwvliegjes

Als je de levenscyclus van rouwvliegjes wat beter bekijkt zal je ontdekken dat de vliegjes in je woonkamer wat betreft overlast maar het topje van de ijsberg zijn. De vliegjes leven maar ongeveer een week. In die week leggen ze ongeveer 200 eitjes in de bovenlaag van de aarde rond de planten in je woonkamer. De eitjes komen al na 2 of 3 dagen uit als larven. De larven ontwikkelen zich in enkele weken tijd tot volwassen vliegjes, die weer opnieuw eitjes gaan leggen.

beste_aaltjes_tegen_rouwvliegjes_02

Van 1 vliegje naar een plaag

De temperatuur heeft een grote invloed op de snelheid waarmee de larven zich ontwikkelen. Als de temperatuur optimaal is zijn ze na 2 weken volwassen, maar de ontwikkeling kan ook 5 weken duren. Een snelle berekening leert, dat elk vliegje in een week tijd 200 larven kan produceren. Als die zich in 2 weken ontwikkeld hebben tot volwassen vliegjes zal het aantal nakomelingen van 1 vliegje bij optimale omstandigheden in een maand 40.000 zijn. Je kunt dus wel nagaan dat deze vliegjes in een zeer korte periode kunnen uitgroeien tot een flinke plaag.

Afmetingen

Wat het erg lastig maakt om te ontdekken of zich een plaag van rouwvliegjes aan het ontwikkelen is, is dat het maar hele kleine beestjes zijn. De vliegjes zijn met hun lengte van 3 millimeter nog wel te zien, maar de witte eitjes hebben een grootte van slechts 0,2 millimeter. De larven zijn ook wit, maar hebben een zwart kopje. Hun maximale grootte is 6 millimeter. Op zich zou je ze wel moeten kunnen zien, maar ze leven in de bovenste paar centimeter van de grond van een plant en blijven dus voor het oog verborgen. Alleen als ze op de aarde rondkruipen kun je ze duidelijk zien.

Waarom moet je de beste aaltjes tegen rouwvliegjes gebruiken?

Zoals je zojuist hebt gezien is het best lastig om te ontdekken dat zich een plaag van rouwvliegjes aan het ontwikkelen is. De vliegjes zijn klein, evenals de eitjes. De eitjes en de larven worden voor het grootste deel aan het oog onttrokken omdat ze niet op het oppervlak van de aarde van de plant leven. Om het risico op een uitbraak van deze vliegjes te verkleinen kun je gebruik maken van de natuurlijke vijand van deze diertjes: de beste aaltjes tegen rouwvliegjes. De aaltjes zullen niet helemaal voorkomen dat er rouwvliegjes zijn, maar ze zullen het aantal binnen de perken houden.

Welke schade wordt veroorzaakt door rouwvliegjes?

Een wolk rouwvliegjes in je woonkamer zal niet zorgen voor fysieke schade. Maar het zal je reputatie als gastheer of gastvrouw geen goed doen als bezoekers telkens vliegjes zien rondvliegen. De echte schade wordt echter niet veroorzaakt door de vliegjes, maar door de larven. Je kunt die schade zien doordat planten plotseling gele bladeren krijgen, verwelken en slecht groeien. Niet alle planten gaan dood van een plaag met rouwvliegjes, maar vooral jonge planten kunnen sterven. Ouderen planten zijn met de juiste behandeling door de beste aaltjes tegen rouwvliegjes vaak nog wel te redden.

Welke delen van planten worden aangetast door de larven?

Als de larven van rouwvliegjes net uit het ei komen zijn ze nog klein. Ze voeden zichzelf dan met algen en schimmels, die in de grond zitten. De planten hebben daar doorgaans maar weinig last van. Als de larven groter worden zullen ze zich richten op de wortelharen van een plant. Als ze nog groter worden vreten ze ook de wortels en zelfs jonge uitlopers van de plant aan. De planten zijn daardoor niet meer in staat om voldoende voedsel op te nemen, en dat leidt tot de eerder genoemde symptomen.

Andere problemen door rouwvliegjes

Doordat een plant vanaf de wortels kan worden opgegeten door de larven van de rouwvliegjes zal de algehele conditie van de plant achteruit gaan. Vooral de weerbaarheid tegen schimmels en plantenziektes wordt slechter. Als een plant al last heeft van een schimmel, kan die door de rouwvliegjes worden overgedragen naar andere planten. Dat is de reden waarom een uitbraak van rouwvliegjes op den duur rampzalig kan zijn voor alle planten die je in huis hebt. Bestrijding met de beste aaltjes tegen rouwvliegjes kan de schade beperkt houden tot een paar planten.

De beste aaltjes tegen rouwvliegjes voor biologische bestrijding

In dit artikel is al een paar keer de bestrijding met de beste aaltjes tegen rouwvliegjes aan de orde gekomen. Aaltjes zijn rondwormen. Ze zijn zo klein, dat ze met het blote oog niet te zien zijn. In een vierkante meter aarde kunnen er miljoenen exemplaren voorkomen. De meeste rondwormen leven van organisch voedsel, maar er zijn ook aaltjes die levende organismen consumeren. De beste aaltjes tegen rouwvliegjes voeden zich met de larven van die vliegjes. Het zijn de natuurlijke vijanden en daarom ideaal om te worden ingezet als biologisch bestrijdingsmiddel.

Geen bijkomende schade

Het fijne van biologische bestrijding is, dat er wordt gefocust op de larven van de rouwvliegjes. De planten en andere organismen hebben geen last van de aaltjes. Ook het milieu, mensen, dieren, etc. hebben geen last van de aaltjes. Ze gaan uitsluitend op zoek naar de larven van de rouwvliegjes, die ze kunnen herkennen aan hun geur. Als je de beste aaltjes tegen rouwvliegjes hebt gebruik zal je binnen een paar dagen al resultaat zien. Het is goed om de behandeling na 4 weken te herhalen. Daarna is de overlast van rouwvliegjes verdwenen.

Andere methoden om rouwvliegjes te bestrijden

De bestrijding met de beste aaltjes tegen rouwvliegjes is tamelijk succesvol, maar alle rouwvliegjes zullen daardoor niet verdwijnen. Dat is niet erg, want als hun aantal beperkt blijft veroorzaakt dat geen schade. Je kunt er overigens voor kiezen om tegelijk met de beste aaltjes tegen rouwvliegjes ook nog een andere vorm van bestrijding toe te passen. De methoden zullen elkaar versterken. Hier volgen een paar alternatieve methoden om de overlast van rouwvliegjes te beperken.

Gebruik een val met azijn

Waar de beste aaltjes tegen rouwvliegjes de larven aanpakken kun je met een val de vliegjes proberen te vangen. Zo’n val is simpel zelf te maken. Giet als eerste een beetje azijn in een kommetje. Het maakt niet uit welke azijn wordt gebruikt, want elke soort azijn is een goed lokmiddel voor rouwvliegjes. Vervolgens wordt het kommetje bedekt met vershoudfolie. In het folie worden kleine gaatjes geprikt. Daar kunnen de rouwvliegjes door in het kommetje komen. Het lukt ze echter niet om weer uit het kommetje te kruipen. Deze val kan een aanvulling zijn op behandeling met de beste aaltjes tegen rouwvliegjes.

De bodem bedekken met zand

Een goede manier om rouwvliegjes te bestrijden is door het oppervlak van de aarde rondom de planten te bedekken met droog zand. Het zand zorgt ervoor dat de rouwvliegjes de vochtige aarde niet meer kunnen bereiken om eitjes te leggen. Daardoor zal het aantal larven na verloop van enkele weken afnemen. Die kunnen bovendien niet meer boven de aarde uit kruipen als ze zich hebben ontwikkeld tot volwassen rouwvliegjes. Uiteindelijk zal het aantal rouwvliegjes daardoor dalen.

Deze methode werkt wel, maar heeft twee nadelen. Ten eerste mag de aarde van de planten niet langer dan twee weken bedekt blijven met zand. Als je het zand langer laat liggen krijgen de wortels van de plant geen of te weinig zuurstof en dan gaan de planten alsnog dood. Het andere nadeel is, dat het bedekken van de aarde van de plant met zand en het vervolgens weer verwijderen van het laagje zand, erg veel werk is. Als je veel planten hebt ben je daar zomaar een halve of een hele dag mee bezig.

Rouwvliegjes bestrijden met een brouwsel van kaneel

Naast het bestrijden met de beste aaltjes tegen rouwvliegjes kan ook een mengsel op basis van kaneel worden gebruikt. Kook eerst water en voeg daar 2 eetlepels kaneel per liter water aan toe. Meng dit goed en laat het mengsel vervolgens een aantal uren afkoelen. De kaneel zakt dan naar de bodem. Giet het water bij de planten, maar let op dat het op de bodem gezakte kaneel niet in de planten komt. Deze behandeling moet na een week worden herhaald.

Mierenpoeder

Deze methode wordt eigenlijk afgeraden omdat er met stoffen wordt gewerkt die schadelijk zijn voor het milieu. Maar als de andere bestrijdingsmethoden niet werken kun je overgaan tot een behandeling met mierenpoeder. Dat doe je door de mierenkorrels op te lossen in water en dat bij de planten te gieten. Door het mierenpoeder worden de larven gedood. Dit middel werkt ongeveer een maand, maar doordat er voor een langere tijd geen larven kunnen uitkomen ben je voor een flinke tijd verlost van de rouwvliegjes.

Gebruiksaanwijzing voor de beste aaltjes tegen rouwvliegjes

Als je de beste aaltjes tegen rouwvliegjes wilt gebruiken moeten die eerst worden besteld. Voor een normale woonkamer met planten is de kleinst verkrijgbare verpakking ruim voldoende. Deze verpakking bevat voldoende aaltjes voor 500 liter grond. De snelheid waarmee de beste aaltjes tegen rouwvliegjes hun werk doen is afhankelijk van meerdere factoren. Ten eerste is dat de ernst van de plaag rouwvliegjes en ten tweede de dosering met aaltjes die wordt gebruikt. Het is geen probleem om een grotere dosis aaltjes te gebruiken dan wordt aanbevolen. Dat komt alleen maar de snelheid waarmee de larven worden aangetast ten goede.

Stapsgewijs de beste aaltjes tegen rouwvliegjes gebruiken

Om de aaltjes op een correcte manier te gebruiken kun je de volgende vier stappen volgen. Behandel alle planten in je woonkamer, ook de planten waarop geen rouwvliegjes zitten. Dat kan met deze methode, omdat de aaltjes de planten niet aantasten.

Eerst wordt de grond van alle planten in je woonkamer vochtig gemaakt. Vervolgens worden de aaltjes opgelost in water. Afhankelijk van het aantal potten dat er in je woonkamer staat kan de hoeveelheid water worden verdund. De concentratie van de beste aaltjes tegen rouwvliegjes neemt dan wel af, maar je weet zeker dat alle planten worden voorzien van de aaltjes.

Het mengsel van het water met de beste aaltjes tegen rouwvliegjes wordt verdeeld over alle planten in de woonkamer, dus ook de planten die geen last hebben van de rouwvliegjes. Houd vervolgens in de weken na de behandeling de aarde vochtig zolang er rouwvliegjes zichtbaar zijn. Je moet er natuurlijk geen modderige boel van maken, maar de aarde ongeveer zo vochtig houden alsof het een stukje grond in het bos is, dat in de schaduw ligt.

Effectiviteit van de beste aaltjes tegen rouwvliegjes

Een behandeling met de beste aaltjes tegen rouwvliegjes zal ongeveer vier weken effect hebben. Daarna is het aantal larven zodanig afgenomen, dat er nauwelijks nieuwe rouwvliegjes zullen ontstaan. Als je nog niet tevreden bent over het resultaat kun je de behandeling na vier weken herhalen. Voor de planten kan dat geen kwaad. Rouwvliegjes kunnen het hele jaar door voorkomen en er kan op elk moment in het jaar overlast van deze vliegjes zijn. Gelukkig kun je een behandeling met de beste aaltjes tegen rouwvliegjes ook het hele jaar uitvoeren.

Voorkomen dat rouwvliegjes zich kunnen ontwikkelen

Het is moeilijk om te voorkomen dat er rouwvliegjes in je woonkamer zijn. De larven worden vaak meegenomen als je een nieuwe plant koopt of als je de aarde in je planten voorziet van nieuwe grond. Het is wel mogelijk om preventief een behandeling met de beste aaltjes tegen rouwvliegjes uit te voeren. Dit wordt zelfs aangeraden, ook als je nieuwe plantjes zaait of stekjes probeert op te kweken. Bij snel groeiende planten is één behandeling voldoende. Bij traag groeiende planten kun je twee behandelingen geven met een tussenpoos van ongeveer 4 weken.

Hoe worden de beste aaltjes tegen rouwvliegjes aangeleverd?

De beste aaltjes tegen rouwvliegjes is een product dat leeft. Het wordt geleverd in een plastic zakje, dat in de koelkast een beperkte tijd bewaard kan worden. Gebruik altijd de volledige inhoud van een verpakking, want als de verpakking is geopend is de inhoud niet meer te bewaren. Het kan geen kwaad als er een te grote concentratie van de aaltjes wordt toegediend. De kleinste verpakking is voldoende voor alle planten in een gemiddelde woonkamer en de prijs van zo´n verpakking ligt tussen € 10 en € 15.

Conclusie

Als je last hebt van rouwvliegjes in de woonkamer is die overlast snel te verhelpen met de beste aaltjes tegen rouwvliegjes. Het middel heeft de voorkeur boven andere bestrijdingsmethoden omdat het een natuurlijke bestrijdingsmethode is, die zich uitsluitend richt op de larven van de rouwvliegjes. De aaltjes zijn onschadelijk voor planten, kinderen en huisdieren. De behandeling veroorzaakt geen vervelende luchtjes en er is geen risico dat de larven resistent worden. Bovendien kun je de beste aaltjes tegen rouwvliegjes het hele jaar door gebruiken.

Veelgestelde vragen over aaltjes tegen rouwvliegjes

Hoe lang duurt het voordat ik resultaat zie na een behandeling met de beste aaltjes tegen rouwvliegjes?

Dat is afhankelijk van de concentratie waarin de aaltjes in water worden opgelost en het totale oppervlak aan aarde dat behandeld wordt. Bij een sterke concentratie kun je al na een paar dagen zien dat het aantal rouwvliegjes aan het afnemen is. Bij lagere concentraties kan het ongeveer twee weken duren voordat er enig effect zichtbaar is.

Hoe vaak kan de behandeling met de beste aaltjes tegen rouwvliegjes worden herhaald?

De optimale periode tussen twee behandelingen is vier weken. De behandeling zal na twee keer tot resultaat hebben dat vrijwel alle rouwvliegjes zijn verdwenen. Maar het is geen bezwaar als je de behandeling vaker wilt herhalen, want er treedt geen resistentie van de larven op. Er kan ook worden gekozen voor een preventieve behandeling met de beste aaltjes tegen rouwvliegjes als je een aantal nieuwe planten hebt gekocht.

Kun je de beste aaltjes tegen rouwvliegjes combineren met andere behandelingen?

Het is geen bezwaar om de verschillende behandelingen tegen rouwvliegjes te combineren. Het wordt alleen afgeraden om de beste aaltjes tegen rouwvliegjes te combineren met het gebruik van opgelost mierenpoeder. Dat is een gif, waardoor niet alleen de larven van de rouwvliegjes dood gaan, maar ook de aaltjes. Een behandeling met de beste aaltjes tegen rouwvliegjes is dan dus zinloos.

Nogmaals onze top 5 aaltjes tegen fruitvliegjes op een rijtje

 1. 1. Stenema 100m² | Aaltjes tegen Rouwvliegjes

  #1 Beste aaltjes tegen rouwvliegjes
  Stenema 100m² | Aaltjes tegen Rouwvliegjes. Goed voor 100m2

  Goed voor 100m2

  Deze aaltjes pakken het probleem van rouwvliegjes bij de bron aan. De larven van de rouwvliegjes zijn een prooi voor deze aaltjes die geen schade aanrichten aan de planten, ook niet aan de wortels.

  €34,50 bij bol.com
  bol.com (€34,50)
 2. 2. Aaltjes tegen Rouwvliegjes | Stenema 10m²

  #2 Beste aaltjes tegen rouwvliegjes voor kamerplanten
  Aaltjes tegen Rouwvliegjes | Stenema 10m². Zeer geschikt voor binnen

  Zeer geschikt voor binnen

  Deze aaltjes bestrijden de rouwvliegjes als ze in de larvenfase zitten. Deze verpakking is goed voor 500 liter potgrond en dus perfect voor alle kamerplanten.

  €14,95 bij bol.com
  bol.com (€14,95)
 3. 3. Aaltjes om rouwvliegen goedkoop te bestrijden 10m² of circa 20 kamerplanten – aaltjes tegen rouwvliegjes

  #3 Beste koop aaltjes tegen rouwvliegjes
  Aaltjes om rouwvliegen goedkoop te bestrijden 10m² of circa 20 kamerplanten – aaltjes tegen rouwvliegjes. Geschikt voor 20 kamerplanten

  Geschikt voor 20 kamerplanten

  Maar liefst 5 miljoen aaltjes vind je in de verpakking. Dat is geschikt voor zo'n 10m2 tuin of 20 ruime kamerplanten. Deze aaltjes eten de poppen of larven van de rouwvliegen op en daarmee voorkom je overlast door rouwvliegen.

  €13,70 bij bol.com
  bol.com (€13,70)
 4. 4. Rouwvliegjes voordelig bestrijden – 10m² met aaltjes

  #4 Beste alternatief aaltjes tegen rouwvliegjes
  Rouwvliegjes voordelig bestrijden – 10m² met aaltjes. 5 miljoen aaltjes

  5 miljoen aaltjes

  Dat lijkt erg veel maar is de perfecte hoeveelheid voor 10m2 tuin of 20 ruime kamerplanten. Aaltjes zijn niet schadelijk voor mens en dier en pakken alleen de larven aan van de rouwvlieg.

  €15,95 bij bol.com
  bol.com (€15,95)
 5. 5. Mieren en rouwvliegjes bestrijden met aaltjes – voor 250m²

  #5 Beste grootverpakking aaltjes tegen rouwvliegjes
  Mieren en rouwvliegjes bestrijden met aaltjes – voor 250m². Goed voor 100m2 tuin

  Goed voor 100m2 tuin

  In 1 keer van de rouwvliegjes af met deze verpakking rouwvliegjes. Het advies is om de aaltjes zo snel mogelijk in te zetten aangezien ze anders zullen sterven. Meng het mineraal poeder met water en vervolgens giet je het eenvoudig over de planten.

  €55,50 bij bol.com
  bol.com (€55,50)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.