Beste anti bedwants spray van 2023

Top 5 best geteste anti bedwants sprays volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @13:17

beste_anti_bedwantsen_spray

Jij bent op zoek naar de beste anti bedwants spray? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de anti bedwants spray van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 12 anti bedwants sprays uitgebreid getest en vergeleken. Na 10 uur onderzoek is Knock Off Insectenmiddel als beste anti bedwants spray uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste anti bedwants sprays van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een anti bedwants spray. Wist je bijvoorbeeld dat de beste anti bedwants spray ook werkt tegen mieren en kakkerlakken? Lees snel verder…

#1 Beste anti bedwants spray
Knock Off Insectenmiddel – Insecticide. Werkt tegen al het kruipend ongedierte

Werkt tegen al het kruipend ongedierte

Dit insecten middel werkt niet alleen tegen bedwantsen maar ook bijvoorbeeld tegen vlooien, mieren en kakkerlakken. De spray is op aanmaakbasis en is ruim voldoende om 100m2 te behandelen.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€19,95 bij bol.com
bol.com (€19,95)

Naar de top 5

Top 5 beste anti bedwants sprays van dit moment

Hoe komt deze top 5 anti bedwants sprays tot stand?

10 uur getest door experts Onze experts hebben 12 anti bedwants sprays uitvoerig getest en vergeleken.

12 anti bedwants sprays vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 anti bedwants sprays worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Knock Off Insectenmiddel – Insecticide

  #1 Beste anti bedwants spray
  Knock Off Insectenmiddel – Insecticide. Werkt tegen al het kruipend ongedierte

  Werkt tegen al het kruipend ongedierte

  Dit insecten middel werkt niet alleen tegen bedwantsen maar ook bijvoorbeeld tegen vlooien, mieren en kakkerlakken. De spray is op aanmaakbasis en is ruim voldoende om 100m2 te behandelen.

  €19,95 bij bol.com
  bol.com (€19,95)
 2. 2. FLGT – Bedwantsen spray – Bedwants – Mieren spray – Spinnen spray – Kakkerlakken spray 

  #2 Beste all round ongedierte spray
  FLGT – Bedwantsen spray – Bedwants – Mieren spray – Spinnen spray – Kakkerlakken spray . Zeer agressief middel

  Zeer agressief middel

  Deze spray werkt onmiddelijk dodelijk tegen bedwantsen maar ook ander kruipend ongedierte. Het middel is zeer krachtig en heeft een lange nawerking maar is veilig binnenshuis te gebruiken.

 3. 3. Vaposect – Lekker Snoozen – Insect Spray

  #3 Beste anti bedwants spray in verstuiver
  Vaposect – Lekker Snoozen – Insect Spray. In een handige verstuiver

  In een handige verstuiver

  Deze insectenspray werkt op basis van een verstuiver welke je eenvoudig kunt gebruiken. De spray is werkzaam tegen erg veel kruipend maar ook vliegend ongedierte zoals muggen en vliegen.

 4. 4. Anti-bedwants spray 1 liter – Bedwants concentraat 

  #4 Beste grootverpakking anti bedwants spray
  Anti-bedwants spray 1 liter – Bedwants concentraat . In concentraat vorm

  In concentraat vorm

  1 Liter oplosbaar bedwantsen middel welke in een spuitfles kan worden aangemaakt. Na het vullen behandel je de gewenste oppervlaktes. Dit middel heeft een nawerking van 3 tot 6 maanden.

  €29,75 bij bol.com
  bol.com (€29,75)
 5. 5. bedwantsen spray 500 ML 100% biologisch op basis van Kruiden & Olieën

  #5 Beste biologische anti bedwants spray
  bedwantsen spray 500 ML 100% biologisch op basis van Kruiden & Olieën. Op basis van kruiden en olieën

  Op basis van kruiden en olieën

  Dit natuurlijke middel is 100% biologisch maar werkt erg goed en heeft een nawerking van 3 tot 6 maanden. 1 Flacon is voldoende voor 40m2 bij gemiddeld gebruik.

  €18,76 bij bol.com
  bol.com (€18,76)

De beste anti bedwants spray voor het bestrijden van ongedierte in de slaapkamer

Een anti bedwants spray is onmisbaar wanneer je met deze beestjes te maken krijgt. Wat doe je als je bedwantsen tegen komt in je huis of in je vakantiewoning? Dit ongedierte treft je liever niet aan in je bed! Bedwantsen verspreiden zich snel, dus het is belangrijk om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een oplossing. Er zijn vele soorten oplossingen beschikbaar, waaronder een spray om deze insecten te verdelgen. Maar hoe vind je de beste anti bedwants spray?

Wat zijn bedwantsen?

Bedwantsen zijn kleine beestjes die zich huishouden in je bed. Ze houden van donkere ruimtes en zijn dan ook vooral ’s nachts actief. Een bedwants is ongeveer 6 millimeter groot en kan verschillende kleuren hebben, van wit tot roodbruin. Bedwantsen leven van het bloed van mensen. Door in de huid te bijten, laten ze bij jou wondjes achter op je huid. Hoewel je geen ziektes kunt krijgen van bedwantsen, zijn de jeukende bultjes die je ervan krijgt wel erg vervelend. Bedwantsen komen vooral vaak voor in hotelbedden en andere vakantiewoningen. Je kunt bedwantsen op je matras herkennen aan donkere vlekken aan de rand.

Wat doet een anti bedwants spray?

Gelukkig kun je bedwantsen goed bestrijden met een anti bedwants spray! De spray bevat een aantal giftige vloeistoffen tegen ongedierte die de bedwantsen zal verdelgen. Je spuit deze spray in de hoeken, naden en kieren van de ruimte waar de plaag zich bevindt en schakelt zo de insecten uit. Een spray is een goede oplossing als je eerst zelf aan de slag wilt gaan met het bestrijden van ongedierte, omdat je niet de (financiële) mogelijkheid hebt om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen.

beste_anti_bedwantsen_spray_01

Verschillende soorten anti bedwants spray

Er zijn verschillende soorten sprays voor het bestrijden van bedwantsen. Wat de sprays gemeen hebben, is dat ze uiteraard bepaalde stoffen bevatten die de bedwantsen uitschakelen, denk aan tetramethrin of permethrin. Hiermee wordt het zenuwstelsel van de bedwants aangetast. De anti bedwants sprays hebben een directe werking, maar de duur van de werking verschilt per type spray. Doorgaans werkt de spray zes weken tot een aantal maanden. In de meeste gevallen moet je de behandeling dus na een tijdje weer herhalen.

Hoeveel spray heb je nodig?

Het is soms lastig om te bepalen hoeveel spray je nodig hebt. Bij kant-en-klare spuitbussen kun je zo aan de slag en hoef je alleen de instructies op de verpakking door te nemen. In andere gevallen is het nodig om de anti bedwants spray te verdunnen, denk aan ongeveer 1 liter concentraat op 3 liter water. Vervolgens spray je de vloeistof op de plaatsen waar bedwantsen het meest actief zijn, zoals textiel, matrassen, plinten en hoeken.

3 Tips om de beste anti bedwants spray aan te schaffen

Een bedwantsenspray is zeer nuttig om de beestjes in het bed te bestrijden. Voordat je een speciale middel aanschaft, is het belangrijk om een aantal zaken in je achterhoofd te houden. Hieronder vind je drie tips om de juiste spray te vinden en in het vervolg een plaag te voorkomen.

Tip 1: check of het daadwerkelijk bedwantsen zijn

Het zou zonde zijn om een product te kopen dat vervolgens voor het verkeerde ongedierte blijkt te zijn! Voordat je investeert in een anti bedwants spray is het dus handig om zeker te weten dat het om bedwantsen gaat. Je herkent bedwantsen aan hun platte en ovaalvormige lijf. Ze kunnen alleen kruipen en dus niet springen of vliegen. Omdat bedwantsen vervellen, kan het ook voorkomen dat je doorzichtige velletjes tegenkomt. Een steek van een bedwants herken je als een klein, rood jeukend bultje. Daarnaast kun je de aanwezigheid van bedwantsen herkennen aan hun geur, deze geur wordt wel eens omschreven als de geur van koriander, zoete amandel of natte was.

beste_anti_bedwantsen_spray_02

Tip 2: wees nauwkeurig met het inspuiten

Als je de anti bedwants spray gaat gebruiken, is het belangrijk om nauwkeurig te werk te gaan. Dit komt doordat bedwantsen zich snel verspreiden en zich overal bevinden. Hoe nauwkeuriger je te werk gaat, hoe groter de kans is dat je alle bedwantsen meeneemt. Houd tijdens het spuit goed bij welke delen en objecten van de kamer je al hebt gehad, zodat je zeker weet dat je alles bij langs bent geweest. Alleen met een goede en nauwkeurige behandeling lukt het om de bedwantsen te verwijderen.

Tip 3: wees alert en voorkom een nieuwe uitbraak

Voorkomen is beter dan genezen! Hoewel je anti bedwants spray kunt inzetten om ongedierte te bestrijden, is het fijn om in het vervolg de bedwantsen helemaal te voorkomen. Om bedwantsen te vermijden, is het belangrijk om de beestjes in eerste instantie te doden, zodat ze zich niet verder kunnen verspreiden. Na een vakantie of het aanschaffen van tweedehandsproducten is het aan te raden om je kleding te wassen op 60 graden en te drogen in de droger. Als je geen droger hebt, kun je je kleding strijken op een zo hoog mogelijke temperatuur. De stoom van het strijkijzer doodt zowel de bedwantsen als de eitjes. Ook invriezen is een optie. Stop je kleding in de vriezer op minimaal -14 °C, zodat de bedwantsen sterven.

Probeer irritaties te vermijden

Zorg ervoor dat je irritaties voorkomt wanneer je aan de slag gaat met een anti bedwants spray. Hoewel de spray niet schadelijk is voor mensen, kun je er toch last van krijgen. Zorg er dus voor dat je, na het laten inwerken van de spray, de ruimte goed laat luchten. Zo kan de spray zijn werk doen, maar krijg jij er geen last van. Lees daarnaast ook altijd goed de gebruiksomschrijving! Hier staat per product beschreven hoe lang de spray moet inwerken en hoe lang je de ruimte moet laten luchten.

Waar gebruik je de anti bedwants spray?

Aangezien bedwantsen zich voornamelijk rondom je bed bevinden, gebruik je de anti bedwants spray voornamelijk in de slaapkamer. Gebruik de spray dan ook voornamelijk bij de matras, het bedframe, de vloer en de plinten. Neem hierbij kieren en hoeken goed mee. Heb je veel last van bedwantsen? Dan is het geen slecht idee om ook eens naar de rest van je meubels te kijken. Ook kasten, achter schilderijen en planken zijn geliefde plekken voor dit ongedierte.

De anti bedwants spray meenemen op vakantie

Bedwantsen komen overal ter wereld voor. Je vindt ze voornamelijk terug in ruimtes waar veel mensen slapen, denk aan hotels, hostels, airBNBs en andere vakantiewoningen. Omdat hier veel verschillende mensen verblijven, kunnen bedwantsen zich hier snel in je koffer of kleding nestelen en zo met je mee terug naar huis reizen. Echter is dit niet de enige manier om bedwantsen mee naar huis te brengen, want ook via (houten) meubels, pakketten of het openbaar vervoer kun je bedwantsen krijgen. Het vervelende aan deze bedwantsen is dat ze helaas niet vanzelf weer verdwijnen, maar zich juist maar al te graag in jouw huis nestelen. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk aan de slag te gaan met een anti bedwants spray als je te maken krijgt met een plaag.

Neem de ruimte goed onder handen

Hoewel bij sommige producten wordt aangeraden om het product eerst in het klein uit te proberen, kun je de anti bedwants spray het beste gelijk toepassen op de gehele ruimte. Heb je het idee dat de bedwantsen zich vooral rond één plek concentreren? Neem dan toch de hele ruimte onder handen door ook op andere plekken te spuiten. Bedwantsen vermenigvuldigen zich namelijk snel en als je slechts een deel van de kamer inspuit, kan het gebeuren dat het lijkt alsof de bedwantsen verdwenen zijn, maar na een tijdje toch op een andere plek in de ruimte weer opduiken.

De verschillende soorten anti bedwants spray

Je hebt verschillende soorten anti bedwants spray. Wil je een spray die ook werkt op andere soorten ongedierte? Dan kun je gaan voor een algemene spray, bijvoorbeeld voor kruipende insecten. Hiermee kun je dan ook bijvoorbeeld kakkerlakken of mieren bestrijden. Wil je een spray die echt alleen bedwantsen bestrijdt? Dan kun je kiezen voor een specifieke spray of concentraat. De ingrediënten van de spray kunnen ook per soort verschillen, maar in de meeste gevallen zal de spray enkel biologische ingrediënten bevatten.

Gebruik extra middelen om bedwantsen te verdelgen

Lukt het niet om de bedwantsen te bestrijden met enkel spray? Dan kun je gebruik maken van extra hulpmiddelen. Je kunt bijvoorbeeld bedwantsvallen inzetten. Deze vallen plaats je tegen de plint van je muren en omdat dat een plek is waar bedwantsen zich graag bevinden, zullen ze vanzelf in de val lopen. Op deze manier kun je het aantal bedwantsen in je kamer verminderen. Als helemaal niets helpt, is het inschakelen van een ongediertebestrijder de laatste optie. Een bestrijder gaat professioneel te werk en het verwijderen van ongedierte heeft daarmee ook de grootste kans van slagen. De kosten voor het inhuren van een bestrijder zijn echter hoog, dus het kan geen kwaad om eerst te kijken wat voor jou de beste anti bedwants spray is.

Natuurlijke middelen gebruiken om bedwantsen te bestrijden

Naast speciale producten zijn er ook een aantal middelen waarvan wordt gezegd dat ze helpen tegen het weghouden van bedwantsen. Tea tree olie is een insecticide en kan bedwantsen doden. Deze olie meng je met water en spuit je vervolgens op de bedwantsen. Hoewel de olie effectief is tegen het bestrijden van ongedierte, is het minder efficiënt dan een spray, omdat je het voor een duidelijk effect direct op de bedwantsen moet spuiten. Bedwantsen zitten vaak echter goed verstopt en daarom is het lastig om alle beestjes te verwijderen. 

Ook silicagel, muntolie en lavendelolie werken tot op een bepaalde hoogte. Hitte, stoom en kou zijn ook bewezen methodes om van bedwantsen af te komen. Bedwantsen kunnen hier niet tegen en dus is het aan te raden om je kleding heet te wassen, te stomen of in te vriezen. Als laatste staat toverhazelaar bekend als een kruid dat de jeuk van bedwantsbeten kan verlichten.

Hoe vaak herhaal je de behandeling?

Voor een goede werking is het belangrijk dat je de anti bedwants spray op je juiste manier gebruikt. Zorg ervoor dat je de spray goed in alle naden en kieren spuit, zodat het middel alle beestjes bereikt. Herhaal de behandeling ook eens in de zoveel tijd. Omdat de kans groot is dat bij een behandeling niet alle bedwantsen worden meegenomen, is het belangrijk dat de achtergebleven bedwantsen geen kans krijgen om zich opnieuw te vermenigvuldigen. Het aantal keer dat je de behandeling moet herhalen, hangt af van de spray die je hebt gekocht. Gemiddeld zul je eens in de paar weken of maanden opnieuw moeten spuiten.

Neem alle hoeken mee bij het insprayen

Bij het gebruiken van anti bedwants spray is het erg belangrijk dat je alle plekken bedekt. Denk hierbij aan alle gaten, kieren, gleuven en naden in je slaapkamer. Bedwantsen zijn erg klein en houden van donkere en warme plekken, dus ze zoeken graag de kleine ruimtes in je kamer op. Omdat bedwantsen zich snel voortplanten en verspreiden, is het belangrijk om zo veel mogelijk beestjes mee te nemen bij het sprayen. Zorg er daarom voor dat je ook de onbereikbare plekken meeneemt wanneer je bedwantsen gaat bestrijden.

Na de behandeling

Na het sprayen zou de overlast van bedwantsen vanzelf moeten afnemen. Je merkt dit uiteraard doordat je geen last meer hebt van jeukende bultjes, maar ook in je slaapkamer is er een verschil merkbaar. De uitwerpselen van een bedwants zijn te herkennen als bruine of zwarte puntjes, deze bevinden zich meestal op je matras. Als je hier na het gebruiken van de spray geen last meer van hebt, wijst dat er dus op dat de bedwantsen zijn bestreden.

Andere bestrijdingsmiddelen

Er zijn verschillende bestrijdingsmiddelen beschikbaar wanneer je te maken krijgt met een bedwantsenplaag. Naast een spray kun je ook aan de slag gaan met bedwantsenvallen of kun je een professionele ongediertebestrijder inhuren. Het voordeel van een spray is dat deze optie relatief goedkoop is en dat je de behandeling zelf uit kunt voeren. Gebruik maken van een spray is een eenvoudige manier om insecten te bestrijden, omdat je verder helemaal niets nodig hebt. Het nadeel is echter dat bedwantsen hardnekkig zijn en zich ook nog eens snel voortplanten. Je moet dus erg goed en nauwkeurig sprayen om alle insecten te verdelgen. Als je het niet goed uitvoert, bestaat de kans dat de bedwantsen zich verder uitbreiden en de plaag dus alsnog groter wordt.

Veelgestelde vragen over de beste bedwantsen spray

Hoe herken ik bedwantsen?

Bedwantsen zijn doorgaans met het blote oog te herkennen. Ze zijn ongeveer een halve centimeter groot, hebben zes poten en zijn meestal roodbruin. Bedwantsen vliegen of springen niet, maar kunnen alleen zeer snel kruipen. Je treft het ongedierte meestal aan in of rondom je bed, vaak op donkere plekken met kieren en naden. Als je wordt geprikt door een bedwants, ontstaat er een klein, rood bultje. Het bultje van een bedwants lijkt een beetje op een muggenbult. Als je een allergische reactie hebt, kun je ook op andere plekken op je lichaam last krijgen van jeuk. Gebeten worden is echter niet gevaarlijk.

Waar loop ik het meeste risico op het oplopen van bedwantsen?

De kans dat je last krijgt van bedwantsen is het grootst in vakantieaccommodaties waar elke paar dagen andere mensen slapen. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn, want ook in het dagelijks leven kunnen bedwantsen worden overgedragen. Je merkt bedwantsen meestal snel op. Wanneer de bedwantsen weer weg zijn, kan het echter zijn dat ze na een lange tijd weer opduiken, omdat ze maanden zonder voedsel kunnen overleven. Het is dus belangrijk om na het bestrijden in de gaten te houden of de bedwantsen weg blijven.

Kan ik de spray meenemen op vakantie?

Als je wilt voorkomen dat je bedwantsen meeneemt vanaf je vakantieadres, is het handiger om bedwantsen op een andere manier te vermijden. Het behandelen van bedwantsen met een spray neemt wat tijd in beslag en daarom heeft het geen nut om preventief te sprayen. Ook om praktische redenen is het niet handig om een bedwantsenspray mee te nemen op vakantie, want de spray is licht ontvlambaar en mag bijvoorbeeld niet mee in het vliegtuig. 

Wel zijn er bepaalde dingen die je kunt doen om de kans dat je bedwantsen oploopt op vakantie je verkleinen. Zet de koffer liever niet op het bed in je hotelkamer, maar op een speciale kofferhouder of op de vloer van de badkamer en hang je kleding niet op in de kledingkast van de slaapkamer. Kom je bedwantsen tegen in je vakantiewoning? Ga dan niet zelf aan de slag, maar licht de receptie of eigenaar van de woning in.Kan ik de spray ook gebruiken op andere insecten?

Ja, anti bedwants spray is vaak inzetbaar voor meerdere soorten ongedierte. Je kunt met de spray bijvoorbeeld ook mieren of kakkerlakken bestrijden. Andersom is dat niet per se het geval. Lees je goed in in welke bestrijdingsmiddelen helpen tegen bedwantsen in het bijzonder en of die stoffen ook in de spray zitten die je thuis nog achterin de kast hebt liggen. Omdat bedwantsen lastig te bestrijden zijn, kun je beter investeren in een speciale spray voor bedwantsen.

Hoe vaak moet ik de spray gebruiken?

Gebruik de bedwantsenspray eens in de paar weken of maanden. De precieze duur van de werking verschilt per merk en hangt dus af van de fabrikant. Omdat bedwantsen zich snel verspreiden is het echter wel aan te raden om de behandeling meerdere keren uit te voeren, om zeker van te zijn dat de bedwantsen weg blijven.

Onze top 5 beste anti bedwants spray nogmaals op een rijtje

 1. 1. Knock Off Insectenmiddel – Insecticide

  #1 Beste anti bedwants spray
  Knock Off Insectenmiddel – Insecticide. Werkt tegen al het kruipend ongedierte

  Werkt tegen al het kruipend ongedierte

  Dit insecten middel werkt niet alleen tegen bedwantsen maar ook bijvoorbeeld tegen vlooien, mieren en kakkerlakken. De spray is op aanmaakbasis en is ruim voldoende om 100m2 te behandelen.

  €19,95 bij bol.com
  bol.com (€19,95)
 2. 2. FLGT – Bedwantsen spray – Bedwants – Mieren spray – Spinnen spray – Kakkerlakken spray 

  #2 Beste all round ongedierte spray
  FLGT – Bedwantsen spray – Bedwants – Mieren spray – Spinnen spray – Kakkerlakken spray . Zeer agressief middel

  Zeer agressief middel

  Deze spray werkt onmiddelijk dodelijk tegen bedwantsen maar ook ander kruipend ongedierte. Het middel is zeer krachtig en heeft een lange nawerking maar is veilig binnenshuis te gebruiken.

 3. 3. Vaposect – Lekker Snoozen – Insect Spray

  #3 Beste anti bedwants spray in verstuiver
  Vaposect – Lekker Snoozen – Insect Spray. In een handige verstuiver

  In een handige verstuiver

  Deze insectenspray werkt op basis van een verstuiver welke je eenvoudig kunt gebruiken. De spray is werkzaam tegen erg veel kruipend maar ook vliegend ongedierte zoals muggen en vliegen.

 4. 4. Anti-bedwants spray 1 liter – Bedwants concentraat 

  #4 Beste grootverpakking anti bedwants spray
  Anti-bedwants spray 1 liter – Bedwants concentraat . In concentraat vorm

  In concentraat vorm

  1 Liter oplosbaar bedwantsen middel welke in een spuitfles kan worden aangemaakt. Na het vullen behandel je de gewenste oppervlaktes. Dit middel heeft een nawerking van 3 tot 6 maanden.

  €29,75 bij bol.com
  bol.com (€29,75)
 5. 5. bedwantsen spray 500 ML 100% biologisch op basis van Kruiden & Olieën

  #5 Beste biologische anti bedwants spray
  bedwantsen spray 500 ML 100% biologisch op basis van Kruiden & Olieën. Op basis van kruiden en olieën

  Op basis van kruiden en olieën

  Dit natuurlijke middel is 100% biologisch maar werkt erg goed en heeft een nawerking van 3 tot 6 maanden. 1 Flacon is voldoende voor 40m2 bij gemiddeld gebruik.

  €18,76 bij bol.com
  bol.com (€18,76)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

2 mensen beoordeelden dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.