Beste anti hondenspray van 2023

Top 5 best geteste anti hondensprays volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 30 januari 2023 @11:06

beste-anti-hondenspray

Jij bent op zoek naar de beste anti hondenspray? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de anti hondenspray van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 9 anti hondensprays uitgebreid getest en vergeleken. Na 8 uur onderzoek is Anti bijt – No Chew als beste anti hondenspray uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste anti hondensprays van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een anti hondenspray. Wist je bijvoorbeeld dat de beste anti hondenspray niet alleen wonden beschermd maar ook het bijten aan meubels tegengaat? Lees snel verder…

#1 Beste anti honden spray
Anti bijt – No chew deterrent spray (500 ML) – Out!. Speciaal voor overmatig likken

Speciaal voor overmatig likken

Deze hondenspray is speciaal voor het overmatig likken maar helpt tijdens de puppy training ook kauw en bijt gedrag af te leren. Deze anti spray is veilig en alcoholvrij.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€11,95 bij grotekadoshop.nl
grotekadoshop.nl (€11,95)

Naar de top 5

Top 5 beste anti hondensprays van dit moment

Hoe komt deze top 5 anti hondensprays tot stand?

8 uur getest door experts Onze experts hebben 9 anti hondensprays uitvoerig getest en vergeleken.

9 anti hondensprays vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 anti hondensprays worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Anti bijt – No chew deterrent spray (500 ML) – Out!

  #1 Beste anti honden spray tegen likken en bijten
  Anti bijt – No chew deterrent spray (500 ML) – Out!. Speciaal voor overmatig likken

  Speciaal voor overmatig likken

  Deze hondenspray is speciaal voor het overmatig likken maar helpt tijdens de puppy training ook kauw en bijt gedrag af te leren. Deze anti spray is veilig en alcoholvrij.

  €11,95 bij grotekadoshop.nl
  grotekadoshop.nl (€11,95)
 2. 2. Beaphar No Love Spray – Hondenspray – 50 ml – Loopsheid

  #2 Beste anti honden spray voor loopsheid
  Beaphar No Love Spray – Hondenspray – 50 ml – Loopsheid. Speciaal voor loopsheid

  Speciaal voor loopsheid

  Deze spray neutraliseert de geur van loops teefjes waardoor deze minder aantrekkelijk is voor reutjes. Aangeraden wordt om te sprayen op een doek en het dan aan te brengen op het teefje.

  €13,22 bij bol.com
  bol.com (€13,22)
 3. 3. Vet’s Best – Bitter Cherry Spray – tegen overmatig likken – 221ml

  #3 Beste koop anti honden spray tegen likken en bijten
  Vet’s Best – Bitter Cherry Spray – tegen overmatig likken – 221ml. Tegen kauwen en likken

  Tegen kauwen en likken

  Deze anti spray voor honden helpt tegen dwangmatig likken of bijten op een bepaalde plek. De bittere smaak zorgt ervoor dat de hond niet wil bijten of likken. Deze spray is zacht voor de huid.

  €10,95 bij grotekadoshop.nl
  grotekadoshop.nl (€10,95)
 4. 4. Stop spray tegen plassen van honden 800 ml antiplas

  #4 Beste anti honden spray tegen urineren
  Stop spray tegen plassen van honden 800 ml antiplas. Voor buitengebruik

  Voor buitengebruik

  Deze spray stopt het plassen tegen hekjes of een haag. Eenvoudig te sprayen, wel is het aan te raden na hevige regenval om nogmaals te sprayen. Veilig voor honden en katten.

 5. 5. Petsly Odour & Stain Remover – Geurverwijderaars 

  #5 Beste anti honden spray tegen urine luchtjes
  Petsly Odour & Stain Remover – Geurverwijderaars . Perfect tegen urine lucht

  Perfect tegen urine lucht

  Een ongelukje kan gebeuren, maar je wilt zo snel mogelijk van die urine lucht af. Dit middel reinigt niet alleen maar verwijdert en maskeert ook de nare urineluchtjes.

  €13,43 bij bol.com
  bol.com (€13,43)

Beste anti honden spray

Ben jij op zoek naar de beste anti honden spray? Ben je een echte dierenliefhebber en heb je één of meerdere honden in huis? Een hond kan je leven behoorlijk opfleuren: het is goed voor je gezondheid om niet alleen een makker te hebben om te aaien, maar ook een beest waar je dagelijks de deur voor uit moet. Het is bewezen dat een lieve poedel de bloeddruk verlaagt en het gevoel van geluk in je leven doet vergroten. Het is mooi om zo’n beest lief te hebben, te aaien, te mogen voeren en als maatje te hebben. Toch komen er soms op den duur problemen met huisdieren en niet alle honden zijn hetzelfde: ze kunnen gaan bijten, urineren op de verkeerde plek of ongegeneerd blaffen zonder te stoppen. Dan is het goed om daar iets tegen te vinden.

De beste anti honden spray

Je kunt een afweermiddel kopen tegen allerlei problemen met je hond. De beesten kunnen gaan bijten in allerlei spullen in- en rondom het huis. Maar soms kunnen ze ook gaan urineren binnen of in de tuin, terwijl hij toch al zindelijk was en je het hem had afgeleerd. Andere honden kunnen maar niet stoppen met blaffen en de buren bellen al op dat ze niet kunnen slapen. In al deze gevallen is het zaak om na te denken over een oplossing: er zijn verschillende soorten goede anti honden spray te vinden bij dierenapotheken of gewoon in de dierenwinkel. In dit artikel willen we graag behandelen welk spuitmiddel het beste werkt tegen welke hondenproblemen.

Beste anti honden spray tegen bijten

Vindt jouw labrador het heerlijk om de kussens van de bank te bijten, de voetbal van je kinderen of de banden van je auto? Of zijn je schoenen telkens als je ’s morgens naar school of het werk wil gaan, aangevreten door je trouwe viervoeter? Dat kan soms erg vervelend zijn en de schade kan soms oplopen tot in de honderden euro’s. Er zijn nu goede anti bijt spray hond te koop waarmee je verschillende items in huis in kan spuiten. Er zit een geur aan die het jouw viervoeter afleert om in die dingen te gaan bijten. Op den duur zal een hond eraan gaan wennen dat een kussen of een bal niet is om in te bijten. Een dergelijke antibijt spray is dus meestal tijdelijk.

beste-anti-hondenspray_01

Beste honden anti bijt spray

Er zijn verschillende soorten antibijt sprays te koop bij de dierenapotheek of gewoon in de dierenwinkel. Het is mogelijk om anti knabbel spray te kopen tegen het kauwen en knagen van meubels, vloerkleden en je nette schoenen. De meeste sprays moeten drie dagen achter elkaar worden toegepast op een voorwerp. Pas altijd wel op met bijvoorbeeld een voeder- of drinkbak van je beestje in de buurt: een dergelijke spray kan ongezond zijn voor honden. Sommige antibijt sprays kunnen een allergische reactie opwekken op je huisdier, dus wees daar alert op.

Beste anti plas honden spray

Het is ook enorm vervelend als je huisdier zijn territorium af begint te bakenen met urine of gaat zitten poepen op bijvoorbeeld de mat, een tapijt of zelfs op je bankstel. Met de beste anti plas hond spray is het mogelijk om je huisdier dat af te leren. Ook kan het gebeuren dat je buiten in de tuin telkens in een hondendrol van een zwerfhond stapt: ook dan is een anti plas hondenspray een aanrader. Je kunt een dergelijk middel vaak zowel binnen als buiten gebruiken. Door je mat, tapijt en meubels in te spuiten met de spuit, breng je er een dermate vervelende geur voor honden op aan, dat ze zich er niet meer comfortabel voelen. Ze gaan op zoek naar een andere plek om hun behoeften te doen.

Beste anti hond spray urineren buurthond

Het gebeurt erg vaak dat een buurthond, het blaffertje van de buren of een willekeurige zwerfhond jouw tuin uit heeft gekozen als urinoir of toilet. Het is ook dan wijs om een anti hond spray tegen urineren en poepen in te zetten. Vaak kunnen dergelijks sprays goed tegen regen en kun je ze dus ook buiten gebruiken. Je kunt eerst een voorwerp drie dagen lang elke dag inspuiten en dat vervolgens maandelijks of tweewekelijks herhalen. De kans dat de buurthond of de zwerfhond ooit nog terugkomt in jouw tuin is klein.

Beste anti hond spray geur

Soms is het probleem niet zozeer de bulldog zelf, als wel de geur die hij achterlaat. Je hebt bijvoorbeeld de hond een paar uurtjes mee in de auto en je salon ruikt nu naar de zure hondenlucht. Ook daar zijn goede spuitmiddelen voor ontworpen: je kunt met de juiste frisse spray zorgen dat de honden bacteriën worden gedood en ook de directe geuren neutraliseren. Een lekkere anti hond luchtreiniger spray is altijd een aanrader voor in de auto, maar ook voor in huis. Bovendien voorkom je dat familieleden je huis gaan mijden omdat het er zo ruikt naar honden: met de juiste spray maak je dat jouw huis weer fris ruikt voor het komende bezoek.  

beste-anti-hondenspray_02

Beste anti blaf hond spray

Niet alleen zijn er sprays om bijten, knagen en kauwen tegen te gaan, of urineren en poepen in de tuin of binnen, ook is het mogelijk om de beste anti hond spray tegen blaffen te bestellen. Er zijn nu speciale blafbanden die overmatig blaffen van honden effectief tegengaan. Heb je last van het ongegeneerd blaffen van je hond in een woonwijk, dan kan dat flink veel overlast geven. Het kan de relatie met je buren flink onder spanning zetten. Er zijn dus nu speciale halsbanden die als de hond lang blaft telkens een spraytje loslaten van citronella- of andere soorten geuren. Je blaffende viervoeter wordt zich zo telkens als hij blaft bewust van zijn gedrag en kan zich daarop aanpassen. Het werkt heel simpel: een herdershond begint blaffen te associëren met een vieze lucht en zal minder gaan blaffen. Wel blijft je hond natuurlijk scherp als het gaat om inbrekers.

Zelf de beste anti hond spray maken? Niet doen!

Ben jij expert op het gebied van scheikunde en lijkt het je een leuke uitdaging om zelf de beste anti hond spray te maken? Wij raden dit ten zeerste af. Hoewel het vaak gebeurt dat mensen met allerlei stofjes zoals water, azijn, wodka, sinaasappels en allerlei etherische oliën en geconcentreerde geuren aan het experimenteren gaan, is dat niet altijd effectief. Bovendien zijn het juist dat soort middelen die vlekken veroorzaken op muren, bankstellen en andere meubelstukken. Uiteindelijk zul je er dus ook niet zo veel geld mee besparen als je een bankstel opnieuw moet laten bekleden. Ook werkt het soms averechts: er zijn middelen die honden juist aantrekken, waardoor ze juist op een bepaalde plek gaan urineren. Doe het dus gelijk goed met de beste anti hond spray.

Beste anti honden en katten spray

Heb je echt een hekel aan alles wat met honden en katten te maken hebt? En toch komen de beesten dagelijks je tuin onderpoepen of -plassen? Vooral in een vers geschoffelde moestuin met zacht grond is het voor de beesten heerlijk om te poepen en hun keutel te begraven. Dan is het zaak om op te staan tegen deze onrechtvaardigheid: ga naar de winkel en schaf de beste anti hond en kat spray aan. Met deze spray kan je de schutting, de schuurdeur of het hek inspuiten, zodat geen hond of kat het meer waagt om voet te zetten in jouw mooie tuin of moestuin. Vaak moet je meerdere malen spuiten om de geur blijvend op het hek of de schutting te hebben zitten. 

Vijf belangrijke tips over beste anti hond spray

Ben je overstag en wil je graag de beste anti hond spray aanschaffen om je herder of labrador te dresseren? Goed! Voordat je begint met het bestellen van de beste anti honden spray is het goed om een paar tips te lezen. Je wilt immers een goed geïnformeerde keuze maken: het gaat natuurlijk wel om je trouwe viervoeter van wie je veel houdt. Dit zijn dingen waar je rekening mee moet houden:

Tip 1: Spray nooit een dier zelf in met het middel

Sommige mensen verwarren anti hond spray met een spray tegen vlooien of teken. Een dier inspuiten met een middel tegen knagen, kauwen en bijten, mag gerust sadisme worden genoemd. Immers, een hondje heeft een hekel aan de geur van de aerosolen en zal zich snel uit de voeten maken van de plek waar de spray is gespoten. Omdat het goedje echter op hemzelf is toegepast, kan hij niet weglopen van de geur en kan een dier helemaal gek worden van de stank. Zorg dus bij het spuiten altijd dat je beest in ieder geval een paar meter verderop staat, maar het beste is natuurlijk om hem even op te sluiten in een andere kamer.

Tip 2: Een spray kan vlekken veroorzaken

Voordat je een spray toepast op bijvoorbeeld meubels of kussens in je woonkamer is het belangrijk om te weten dat een middel vlekken kan veroorzaken. Doe dus eerst bijvoorbeeld de achter- of zijkant van je bankstel en kijk of er vlekken op de bekleding achterblijven. Is dit het geval, dan is het beter om een ander spuitmiddel aan te schaffen om het probleem te verhelpen. Blijven er geen vlekken achter, dan kan je gerust je bankstel of je fauteuil inspuiten met het beste anti hond spray.

Tip 3: Combineer verschillende anti honden spray en oplossingen

De beste anti hond spray kan natuurlijk maar moeilijk voorkomen dat jij als huisbaas je herder of golden retriever uit moet laten. Het is dus geen alternatief voor het uitlaten van een hond, zodat hij zijn behoefte kan doen buiten. Ook als een hond houdt van knagen, kauwen en bijten, is het misschien goed om een speeltje te kopen: wellicht heeft een hond een tekort aan calcium en is het goed om een knaagbot te kopen waar hij lekker op kan kauwen. Ook als een hond erg blaft kan dat een teken zijn dat er iets mis is. Jij kan dat oplossen: probeer je hond gerust te stellen of ga een rondje lopen. Soms is klassieke muziek zelfs een manier om je huisdier te sussen.

Tip 4: Probeer verschillende hondensprays uit

Omdat elke herder, labrador of poedel weer anders is, is het niet onbelangrijk om verschillende spuitmiddelen aan te schaffen. Zo weet je op den duur precies wat de best anti hond spray is voor jouw viervoeter. Ieder product zal net iets andere accenten leggen en sommige producten zullen gewoon helemaal niet werken ondanks de beloftes op de étiquette. Dat heeft niet zo veel te maken met het goedje, maar meer met het feit dat iedere hond weer anders is. Het is dus goed om te experimenteren.

Tip 5: Begin altijd vroeg met trainen

Een goede anti hond spray hoeft nooit lang te worden gebruikt. Zeker als je trouwe viervoeter nog in zijn eerste jaar is – hij was net nog een puppy – dan is zo’n spuitmiddel erop gericht om te dresseren. Een herdershond of poedel die een dergelijke vieze spray ruikt op de plek waar hij ooit urineerde, zal dat op die plek nooit meer doen. Het is een les die hem zijn hele leven bijblijft. Het beste anti hond spray effect heb je dus als je het middel gebruikt als een hondje nog jong is.

Veelgestelde vragen over de beste hondenspray

Is het blaffen van honden strafbaar in woonbuurt?

Als een keffertje zo af en toe blaft is dat in een woonbuurt niet erg, natuurlijk. Het wordt een probleem als een labrador of herdershond ’s avonds vaak langere tijd aan het blaffen is. De wet verbiedt geluidsoverlast en het blaffen van een hond zou daar onder kunnen vallen. Probeer dus te voorkomen dat je hond vaak blaft en probeer de relatie met je buren goed te houden. Als de buren toch de politie bellen is dat natuurlijk vervelend en je zou in theorie een boete kunnen krijgen. Zorg dat het niet zo ver komt met een goede anti hond spray en met een anti blaf hond spray. Kortom, voorkom burenruzies met de beste anti hond spray.

Kun je een hond trainen tegen bijten en knagen?

Zeker! Het is heel goed mogelijk om een dergelijk huisdier – zeker op de leeftijd van een puppy – aan te leren om niet te bijten. Je kunt bij het spelen hard ‘au’ roepen en stoppen met spelen als een hondje van een paar maanden te hard bijt. Als je dat steevast doet en telkens wegloopt wanneer een puppy hard bijt, zal hij op den duur in de gaten krijgen dat hij dat niet moet doen. Voor volwassen honden geldt vaak dat het moeilijker is om ze te trainen. Een anti bijt hond spray is vaak de oplossing om een volwassen beest mee te trainen.

Kan een hond zindelijk worden of is dat onmogelijk?

Het antwoord is volmondig: ja. Een hondje kan heel goed leren waar hij zijn behoefte moet doen en ook om het in te houden totdat jij samen met hem naar buiten gaat en de poepplek hebt gebruikt. Een zindelijke viervoeter doet zijn poepen en plassen buiten tijdens het wandelen: daarom moet je ook structureel Loebas of Rex uitlaten. Met het steevast uitlaten op dezelfde tijd voorkom je dat een hond thuis op de mat of op de bank zijn behoeften doet. Lukt het maar niet om een hond zindelijk te krijgen en poept hij op verschillende favoriete plekjes in huis? Dan is het raadzaam om een anti hond plas spray in te zetten: de juiste spray zorgt er voor dat je viervoeter gaat wennen om niet meer thuis te poepen en is bedoeld om te trainen.

Zijn er ook sprays tegen vlooien en teken?

Er zijn veel goede anti vlooi hond spray en anti teek hond spray te koop in veel dierenapotheken of dierenwinkels. De spuitmiddelen zijn vaak erg sterk en het is dus belangrijk om niet te dicht bij een huisdier te komen als hij net is ingespoten. Het middel is namelijk behoorlijk giftig. Ga een dier dus niet uitgebreid aaien nadat je hem hebt gesprayd met anti vlooi hond spray of anti teek hond spray. Verwissel ook nooit dergelijke sprays met anti hond spray tegen urineren, knagen of blaffen: een dergelijke stinkspray zou een Fikkie of Spike gek maken van de stank. Anti hondensprays zijn bedoeld voor op voorwerpen, anti vlooi- en tekensprays zijn bedoeld voor op de hond of kat zelf.

Nogmaals onze top 5 beste anti honden sprays op een rijtje

 1. 1. Anti bijt – No chew deterrent spray (500 ML) – Out!

  #1 Beste anti honden spray tegen likken en bijten
  Anti bijt – No chew deterrent spray (500 ML) – Out!. Speciaal voor overmatig likken

  Speciaal voor overmatig likken

  Deze hondenspray is speciaal voor het overmatig likken maar helpt tijdens de puppy training ook kauw en bijt gedrag af te leren. Deze anti spray is veilig en alcoholvrij.

  €11,95 bij grotekadoshop.nl
  grotekadoshop.nl (€11,95)
 2. 2. Beaphar No Love Spray – Hondenspray – 50 ml – Loopsheid

  #2 Beste anti honden spray voor loopsheid
  Beaphar No Love Spray – Hondenspray – 50 ml – Loopsheid. Speciaal voor loopsheid

  Speciaal voor loopsheid

  Deze spray neutraliseert de geur van loops teefjes waardoor deze minder aantrekkelijk is voor reutjes. Aangeraden wordt om te sprayen op een doek en het dan aan te brengen op het teefje.

  €13,22 bij bol.com
  bol.com (€13,22)
 3. 3. Vet’s Best – Bitter Cherry Spray – tegen overmatig likken – 221ml

  #3 Beste koop anti honden spray tegen likken en bijten
  Vet’s Best – Bitter Cherry Spray – tegen overmatig likken – 221ml. Tegen kauwen en likken

  Tegen kauwen en likken

  Deze anti spray voor honden helpt tegen dwangmatig likken of bijten op een bepaalde plek. De bittere smaak zorgt ervoor dat de hond niet wil bijten of likken. Deze spray is zacht voor de huid.

  €10,95 bij grotekadoshop.nl
  grotekadoshop.nl (€10,95)
 4. 4. Stop spray tegen plassen van honden 800 ml antiplas

  #4 Beste anti honden spray tegen urineren
  Stop spray tegen plassen van honden 800 ml antiplas. Voor buitengebruik

  Voor buitengebruik

  Deze spray stopt het plassen tegen hekjes of een haag. Eenvoudig te sprayen, wel is het aan te raden na hevige regenval om nogmaals te sprayen. Veilig voor honden en katten.

 5. 5. Petsly Odour & Stain Remover – Geurverwijderaars 

  #5 Beste anti honden spray tegen urine luchtjes
  Petsly Odour & Stain Remover – Geurverwijderaars . Perfect tegen urine lucht

  Perfect tegen urine lucht

  Een ongelukje kan gebeuren, maar je wilt zo snel mogelijk van die urine lucht af. Dit middel reinigt niet alleen maar verwijdert en maskeert ook de nare urineluchtjes.

  €13,43 bij bol.com
  bol.com (€13,43)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

2 mensen beoordeelden dit artikel met een 4.5

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.