Beste anti katten spray van 2023

Top 5 best geteste anti katten sprays volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @09:04

beste_anti_katten_spray

Jij bent op zoek naar de beste anti katten spray? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de anti katten spray van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 12 anti katten sprays uitgebreid getest en vergeleken. Na 9 uur onderzoek is Mispoes Extra afweermiddel als beste anti katten spray uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste anti katten sprays van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een anti katten spray. Wist je bijvoorbeeld dat de beste anti katten spray bijzonder sterk is en ook tegen honden werkt? Lees snel verder…

#1 Beste anti katten spray
Mispoes Extra Afweermiddel. Perfect voor buiten

Perfect voor buiten

Een zeer krachtige spray welke poezen en honden zal weren om tegen hekjes te plassen of de tuin te betreden. Om de 24 uur blijven sprayen tot de overlast weg is. Wel is het te adviseren om na regenbuien het sprayen te herhalen.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€11,45 bij bol.com
bol.com (€11,45)

Naar de top 5

Top 5 beste anti katten sprays van dit moment

Hoe komt deze top 5 anti katten sprays tot stand?

9 uur getest door experts Onze experts hebben 12 anti katten sprays uitvoerig getest en vergeleken.

12 anti katten sprays vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 anti katten sprays worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Mispoes Extra Afweermiddel

  #1 Beste anti katten spray
  Mispoes Extra Afweermiddel. Perfect voor buiten

  Perfect voor buiten

  Een zeer krachtige spray welke poezen en honden zal weren om tegen hekjes te plassen of de tuin te betreden. Om de 24 uur blijven sprayen tot de overlast weg is. Wel is het te adviseren om na regenbuien het sprayen te herhalen.

  €11,45 bij bol.com
  bol.com (€11,45)
 2. 2. Feliway Spray – Kat – 20 ml

  #2 Beste anti katten spray tegen ongewenst gedrag binnen en onderweg
  Feliway Spray – Kat – 20 ml. Vermindert krabben en ander ongewenst gedrag

  Vermindert krabben en ander ongewenst gedrag

  Deze spray voorzien van het kopjes feromoon zorgt voor een ontspannen kat waardoor deze minder ongewenst gedrag zal vertonen. Ook perfect als ontspannende geur tijdens transport.

  €11,40 bij brekz.nl
  brekz.nl (€11,40)
 3. 3. Feliway Classic – Startset – 1 Verdamper + 1 Vulling 48ml

  #3 Beste koop anti katten spray voor binnen
  Feliway Classic – Startset – 1 Verdamper + 1 Vulling 48ml. Werkt op netstroom

  Werkt op netstroom

  30 dagen geen ongewenst gedrag van poezen en katten. Door het ontspannende effect zal de kat minder snel urineren of krabben, vaak wordt dit namelijk door stress veroorzaakt.

  €29,45 bij bol.com
  bol.com (€29,45)
 4. 4. Petsly Urine Stop Spray – Dierentoilet

  #4 Beste anti katten spray tegen urineren
  Petsly Urine Stop Spray – Dierentoilet. Van natuurlijke ingredienten gemaakt

  Van natuurlijke ingredienten gemaakt

  Deze natuurlijk en niet giftige spray weerhoud katten en honden er van om hun behoefte te doen tegen de bank, stoelpoot of dat ene hoekje waar je toch al slecht bij kon komen. Werkt ook goed tijdens de zindelijkheidstraining.

  €14,41 bij bol.com
  bol.com (€14,41)
 5. 5. Petsly Odour & Stain Remover – Geurverwijderaars 

  #5 Beste anti katten spray urine verwijderaar
  Petsly Odour & Stain Remover – Geurverwijderaars . Verwijdert penetrante urineluchtje

  Verwijdert penetrante urineluchtje

  Deze anti spray haal nare geurtjes weg en weerhoud katten er van om nogmaals die plaats te bezoeken. Verwijdert naast geurtjes ook urine vlekken en is dus het ideale middel om altijd in huis te hebben.

  €13,43 bij bol.com
  bol.com (€13,43)

Beste anti katten spray

Wil jij graag alles weten over wat de beste anti katten spray is? Wij mensen zijn grofweg op te delen in twee soorten mensen: kattenmensen en hondenmensen. De mensen in de eerste categorie kunnen geen genoeg krijgen van de donzige viervoetertjes die miauwen in de vensterbank en komen kroelen als je op de bank ligt. Maar een aanzienlijk deel moet niets van de poepende en verharende beesten hebben. Wist je dat er goede sprays zijn ontworpen om poezen uit je achtertuin te houden? We gaan graag in op wat de beste anti katten spray is voor buiten, maar ook voor katteneigenaren die hun kat niet op meubels willen hebben bijvoorbeeld.

Wat is anti katten spray eigenlijk?

Heb je een kat die steevast zijn klauwen in je nieuwe divan zet? Of ligt je favoriete fauteuil telkens vol met duizenden poezenharen? Of heb je een lekkere zandbak buiten en zit de kat van de buren het liefst te schijten in het zand waar jouw kinderen mee spelen? Het zijn allemaal redenen om eens na te denken over hoe je katten kan verjagen. Een waterpistool is natuurlijk een optie en je kan een kwade bulldog aanschaffen die zijn tanden zet in alle dieren die langskomen, maar dat is waarschijnlijk niet het beste wat je kan doen. Misschien is het goed om je af te vragen wat de beste anti katten spray is voor binnen op meubels, maar ook voor buiten in de tuin of op het terras. 

Beste anti krab spray tegen poezen

Kattenspray wordt ook wel eens beschreven als anti krab katten spray. Er zijn plekken in huis waar een kat graag zijn enthousiasme kwijt kan. Als je een kat hebt weet je misschien wel dat je kat af en toe ergens zijn nagels moet krabben en sommige poezenbazen hebben daar een speciaal plankje met een stoffen ondergrond voor. Toch krabben sommige poezen het liefst een bank open of halen ze het dons uit de kussens van je ligstoel. Met de beste anti krab spray tegen poezen zorg je ervoor dat je poeslieve poes het krabben op je meubels afleert.

beste_anti_katten_spray_01

Maak de beste anti katten spray zelf

Voordat we ingaan op wat de beste anti katten spray is, willen we natuurlijk ook graag weten of het niet gewoon thuis te maken is op een goedkope manier. Ook al is het niet helemaal bewezen of dit middel werkt, zijn er mensen die een kattenspray zelf proberen te maken. Een van de beste anti poezen spray recepten om zelf te maken is een goedje met citroen- en eucalyptusolie in combinatie met een theelepel doorzichtig afwasmiddel. Dat goedje wordt dan verdund met driekwart deel water en goed geschud. Met een plantenspuit is het mogelijk om bijvoorbeeld meubels in te spuiten met het goedje. Deze ‘lifehack’ klinkt misschien erg goedkoop en fijn, maar de effectiviteit is niet bewezen en het risico op een vlek in de meubels is te groot. Blijf dus vooral met de beste anti katten spray uit de verschillende winkels die dat aanbieden.

Anti katten spray binnen of buiten

Er is kattenspray te koop voor gebruik binnen, maar ook voor buitengebruik. Je moet dus voordat je op zoek gaat naar de juiste spray, voor jezelf duidelijk hebben waar je een spray voor zoekt. Wil je ervoor zorgen dat poezen niet op je meubels klimmen, of wil je niet dat ze in je tuin komen? Laten we het eerst eens gaan hebben over spuitmiddeltjes voor binnen: op meubels of bijvoorbeeld op plekken waar een poes graag plast.

Anti katten spray meubels

Er gaan allerlei heldenverhalen rond over hoe je makkelijk een kat bij een bankstel weg houdt. Je hoort bijvoorbeeld wel eens een tip dat je een sinaasappelschil neer moet leggen bij een meubelstuk, zo blijft de poes ver weg. Ook kun je de favoriete (bank)kussen inpakken met aluminiumfolie om een poes er een tijdlang bij weg te houden. Voorkom echter allemaal van deze tijdrovende proefjes die vaak niet eens werken en gebruik een simpele en vaak goedkope spuitbus met kattenkruid.

Anti katten spray bank

Een vaak gehoorde mythe is dat poezen een gladde stof op de bank minder aantrekkelijk vinden dan een hele zachte bank. Dat is niet zo: als poezen niet goed zijn getraind, zullen ze altijd op je bank blijven liggen ontharen of hun vlijmscherpe nagels erin zetten. Je kunt je meubels het beste anti katten spray bank inspuiten, zodat je jouw meubels in gave conditie houdt.

Hoe spray je meubels het best?

Voordat je de alle meubels in gaat spuiten met de beste anti katten spray is het wijs om eerst iets te sprayen op een plek dat niet zo in het zicht staat. Schuif de bank bijvoorbeeld even naar voren en spray eerst de achterkant in: als er geen vlekken achterblijven als het bankstel wat opgedroogd is, kun je met een gerust hart verder spuiten. Met deze voorzorgsmaatregel zorg je ervoor dat jouw spraymiddel geen vlekken achterlaat op je bankstel of op andere meubelstukken.

beste_anti_katten_spray_02

Anti poezen spuitmiddel buiten

Meestal hebben mensen meer last van een buurtkat dan hun eigen kat. Buurtkatten of zwerfkatten kunnen enorm overlast zorgen. Zeker als jij een prachtige tuin hebt waar de bloemkool of sla in staat en waar je eens in de zoveel dagen onkruid schoffelt, vinden poezen de grond heerlijk om in te poepen. Ook in een zandbak voor kinderen vinden buurt- of zwerfpoezen het erg lekker om te poepen. Een anti katten spray voor buiten is dus vaak ideaal om de beesten weg te houden uit je tuin. Je kunt ook een katten verjager inzetten om katten buiten te verjagen.

Anti katten spray buitenterras

Heb je een lekker terras waar je ’s zomers graag zit met het hele gezin? Een lekker zachte bank met kussens? Met de beste anti katten spray spuit je die kussens even lekker in zodat er geen buurtkat meer op komt liggen. Er zijn speciale sprays die geschikt zijn voor kussens en meubels zodat er geen vlekken achterblijven. Het is bovendien een diervriendelijke manier van het verjagen van poezen. De spray is ook ideaal om een vuilniszak of een prullenbak te beschermen tegen katjes en poesjes die de inhoud daarvan interessant vinden. 

Anti katten spray tuin

Er zijn ook veel goedjes te koop die geschikt zijn voor buiten. Je kunt bijvoorbeeld simpel een paar keer spuiten bij schuurtjes, hekjes maar ook in plantenbakken. Dat is ideaal als de kat van je buurman telkens je viooltjes omspit om z’n keuteltje te begraven. Of heb je een moestuin met lekkere worteltjes en aardappelen maar komt de buurpoes elke dag in het lekker geschoffelde tuintje poepen? Je kunt wat dat betreft om de hele tuin sprayen zodat geen kat meer jouw kant op komt. Natuurlijk zorgen de goedjes nooit ervoor dat de poes van de buurman doodvalt: het is namelijk geen giftig middel maar een natuurlijk middel dat poezen op afstand houdt.

Alternatief voor beste anti katten spray

Er zijn ook enkele andere opties die je hebt als het gaat over poezen verjagen uit de tuin. Je kunt bijvoorbeeld eens nadenken over het aanschaffen van een kattenverjager met ultrasone geluid. Ook zijn er apparaatjes die water of lichtflitsen gebruiken en die werken op zonne-energie: dat is ook nog eens een duurzame oplossing. Een alternatief daarvoor is het installeren van klimstrips op alle hekken en schuttingen van je tuin: door deze stekeltjes kunnen katten niet meer makkelijk over hekken klimmen en mijden ze je tuin. Er zijn ook verschillende soorten korrels op de markt die met geur poezen afschrikken, vergelijkbaar met anti katten spray. Vaak is toch de beste optie wel een spuitbus. Dat is de meest ongevaarlijke manier om een poes lichtjes te irriteren en zo weg te jagen. Je kunt natuurlijk voor optimale resultaten ook een combinatie van alle bovengenoemde alternatieven gebruiken.

Beste kattenverjager met planten

Om buiten in je tuin wat minder katten aan te trekken is het wijs om een bepaalde soort plantensoort te poten. Katten houden helemaal niet van planten als geraniums, citroentijm, munt of kattenschrik. De geur van deze planten vinden veel poezen vreselijk en de kans dat ze daarna nog bij je in de tuin komen is veel kleiner. Overigens is het geen garantie, dus houdt de spuitbus wel achter de hand.

Tip 1: Voorkom vlekken met de beste anti katten spray

Heb je net de hele bank ingespoten met een dure kattenspray, blijkt dat er allemaal vlekken op de bank zitten als hij op is gedroogd. Het is de nachtmerrie van veel poezenbaasjes die hun meubels inspuiten tegen hun poezen. Daarom is het aan te raden om eerst een klein hoekje van de bank in te spuiten en te kijken of er geen vlekken op achterblijven. Pas daarna kan je de hele bank inspuiten. Ga ook niet experimenteren met zelfgemaakte middelen, want juist daar komen vlekken van. 

Tip 2: Schaf de juiste anti katten spray aan

Er zit een groot verschil tussen kattensprays voor binnen en voor buiten. Spuitbusjes die je voor meubels gebruikt zijn vaak veel minder sterk dan de aerosolen die je op je schutting, hek en schuurdeur kan sprayen. Je eigen kat afleren om op de bank te springen, plassen of krabben is natuurlijk veel minder erg dan het verjagen van een buurt- of zwerfkat. Daar mag best wel een effectief middel voor worden aangeschaft.

Tip 3: Gebruik de beste anti katten spray plantaardige stoffen

Er zijn verschillende soorten sprays met verschillende soorten werkbare stof. Sommige stoffen zijn behoorlijk chemisch: methylnonylketon of capsicum. Het beste is natuurlijk om een kattenspray aan te schaffen met een plantaardige stof. Dat is het meest natuurlijk en een kat zal er – ook al vindt hij het enorm stinken – geen schadelijke gevolgen aan ondervinden. Er zijn veel goedjes gebaseerd op allerlei soorten olie (muntolie, eucalyptusolie, mosterdolie en lavendelolie) die erg goed zijn in het verjagen van katten. Ook maken ze gebruik van de zure citroen of sinaasappelgeur.

Tip 4: Combineer de beste anti katten spray met alternatieven

Vaak is een spuitmiddel doorslaggevend in het verjagen van katten, mits alle andere problemen ook zijn opgelost. Als je kat op de bank plast, controleer dan of het kattentoilet verschoond is. Poept je buurtkat in je tuin, probeer contact te leggen met je buurman en samen het probleem op te lossen. En als een buurtkat vaak in de zandbak poept, doe dan een deksel op de zandbak. Op die manier maak je het jezelf een stuk makkelijker.

Tip 5: Spuit na een regenbui wellicht nog een keer in de tuin

Het gebeurt in Nederland natuurlijk vaak dat het regent. Als je net je tuin in hebt gespoten met de beste anti katten spray regent het weer. Lees altijd eerst even zorgvuldig de bijsluiter. Vaak zijn de goedjes in de spuit speciaal gemaakt en sterk genoeg om een dagje regen te weerstaan. Houdt je tuin na de regen wel eventjes in de gaten: als je ziet dat er toch een poes naar je moestuin is geslopen, kan je maar beter een extra keer spuiten.

Veelgestelde vragen over de beste anti katten spray

Vinden mensen kattensprays ook vies ruiken?

Ja, soms vinden mensen de beste anti katten spray ook vies ruiken. Sommige oliën die bij het maken van het spuitmiddel zijn gebruikt als ingrediënt ruiken indringend en kunnen sommige mensen een beetje misselijk maken. Als een goedje gemaakt is van natuurlijke producten is dat natuurlijk helemaal niet erg, het is gewoon de geur die misselijk maakt. Het is voor jou natuurlijk om een afweging te maken, maar het is wel belangrijk om te bedenken dat het juiste goedje er wel voor zorgt dat je poes bijvoorbeeld niet meer op de bank piest. En kattenpis is toch wel een stukje indringender dan de geur van muntolie of de zure geur van een frisse citroen. Hoe verwijder ik kattenpis(geur) van de bank?

Er zijn ook speciale middelen te koop waarmee pisvlekken en pis-geur van katten makkelijk kan worden verwijderd van een bankstel, een fauteuil of een ander meubelstuk. Het is zeker belangrijk om dat op tijd te doen, want hoe langer een vlek of urinevlek er zit, hoe moeilijker het wordt om deze weg te halen. Lukt het niet met een simpel goedje of sopje, dan is het wellicht goed om de kussens van een meubelstuk en het meubelstuk zelf te laten stomen. Dat is niet duur en zorgt ervoor dat bank en bankkussens tot in het binnenste worden gereinigd.

Kan ik een kat verjagen met chloor of azijn?

Vaak denken mensen dat poezen kunnen worden verjaagd met chloor, ammonia of azijn. Doe dat echter nooit! Azijn is een goedje dat een kat juist aantrekt om op dezelfde plaats nogmaals te urineren. En chloor en ammonia zijn gewoon simpelweg te sterk voor de kat en kunnen de gezondheid aantasten. Ook zijn dat geen goedjes die je zomaar even binnen of in de tuin wilt gebruiken: de bijtende stoffen zijn niet ongevaarlijk. Er zijn ook mensen die bijvoorbeeld ui en knoflook gebruiken om katten te verjagen: doe dat echter nooit, want als dieren deze producten binnenkrijgen kunnen ze ernstig ziek worden. Knoflook en ui zijn namelijk giftig voor dieren: 20 gram knoflook per dag kan al dodelijk zijn

Wat als de beste anti katten spray niet werkt?

Het gebeurt wel eens dat hoeveel je wel niet sprayt, de katten komen toch elke keer weer plassen op de mat, in je ligstoel of op de bank. Het kan een teken zijn dat er iets mis is met de gezondheid van je poes: hij heeft last van zijn blaas of urineweg. Het is goed om eens langs te gaan bij een veterinair of dierendokter. De dokter kan een diagnose stellen en kijken wat er mis is met de poes. Vaak is een ongevaarlijk medicijn voldoende om een poes weer terug in zijn bak aan het plassen te krijgen. Als een anti krab spray of anti plas spray niet werkt bij poezen, is het ook een idee om het spuitmiddel te combineren met andere anti katten middelen.

Werkt kattenkruid ook als verjager van katten?

Sommige mensen denken dat kattenkruid de werkzame stof is die in veel spuitbussen met anti katten spray zit. Dat is pertinent niet zo en gebruik kattenkruid ook nooit om katten mee te verjagen. Het is een hardnekkige mythe in de wereld van katten en andere huisdieren. De stof nepetalacton die in het kattenkruid (latijn: nepeta cataria) zit, werkt hallucinerend bij katten. Dat betekent dat ze er een soort ‘high’ van worden: ze zijn er juist dol op. Probeer dus niet je meubels of tuin vol te zetten met kattenkruid, dan komen ze juist naar je toe.

Nogmaals onze top 5 beste anti katten sprays op een rijtje

 1. 1. Mispoes Extra Afweermiddel

  #1 Beste anti katten spray
  Mispoes Extra Afweermiddel. Perfect voor buiten

  Perfect voor buiten

  Een zeer krachtige spray welke poezen en honden zal weren om tegen hekjes te plassen of de tuin te betreden. Om de 24 uur blijven sprayen tot de overlast weg is. Wel is het te adviseren om na regenbuien het sprayen te herhalen.

  €11,45 bij bol.com
  bol.com (€11,45)
 2. 2. Feliway Spray – Kat – 20 ml

  #2 Beste anti katten spray tegen ongewenst gedrag binnen en onderweg
  Feliway Spray – Kat – 20 ml. Vermindert krabben en ander ongewenst gedrag

  Vermindert krabben en ander ongewenst gedrag

  Deze spray voorzien van het kopjes feromoon zorgt voor een ontspannen kat waardoor deze minder ongewenst gedrag zal vertonen. Ook perfect als ontspannende geur tijdens transport.

  €11,40 bij brekz.nl
  brekz.nl (€11,40)
 3. 3. Feliway Classic – Startset – 1 Verdamper + 1 Vulling 48ml

  #3 Beste koop anti katten spray voor binnen
  Feliway Classic – Startset – 1 Verdamper + 1 Vulling 48ml. Werkt op netstroom

  Werkt op netstroom

  30 dagen geen ongewenst gedrag van poezen en katten. Door het ontspannende effect zal de kat minder snel urineren of krabben, vaak wordt dit namelijk door stress veroorzaakt.

  €29,45 bij bol.com
  bol.com (€29,45)
 4. 4. Petsly Urine Stop Spray – Dierentoilet

  #4 Beste anti katten spray tegen urineren
  Petsly Urine Stop Spray – Dierentoilet. Van natuurlijke ingredienten gemaakt

  Van natuurlijke ingredienten gemaakt

  Deze natuurlijk en niet giftige spray weerhoud katten en honden er van om hun behoefte te doen tegen de bank, stoelpoot of dat ene hoekje waar je toch al slecht bij kon komen. Werkt ook goed tijdens de zindelijkheidstraining.

  €14,41 bij bol.com
  bol.com (€14,41)
 5. 5. Petsly Odour & Stain Remover – Geurverwijderaars 

  #5 Beste anti katten spray urine verwijderaar
  Petsly Odour & Stain Remover – Geurverwijderaars . Verwijdert penetrante urineluchtje

  Verwijdert penetrante urineluchtje

  Deze anti spray haal nare geurtjes weg en weerhoud katten er van om nogmaals die plaats te bezoeken. Verwijdert naast geurtjes ook urine vlekken en is dus het ideale middel om altijd in huis te hebben.

  €13,43 bij bol.com
  bol.com (€13,43)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.