Beste anti muggen spray van 2023

Top 5 best geteste anti muggen sprays volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @08:58

beste_anti_muggenspray

Jij bent op zoek naar de beste anti muggen spray? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de anti muggen spray van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 8 anti muggen sprays uitgebreid getest en vergeleken. Na 2 uur onderzoek is Luxan tegen vliegende insecten als beste anti muggen spray uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste anti muggen sprays van dit moment. In dit artikel geven onze experts 3 tips voor het kopen van een anti muggen spray. Wist je bijvoorbeeld dat de beste anti muggen spray werkt tegen alle vliegende insecten? Lees snel verder…

#1 Beste anti muggenspray
Luxan tegen vliegende insecten. Tegen alle vliegende insecten

Tegen alle vliegende insecten

Deze spray wordt jou nieuwe beste vriend. Eenvoudig even sprayen en weg zijn alle muggen. Werkt ook tegen vliegen, wespen en motten. Ook te gebruiken tegen wespennesten.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€15,95 bij ongediertewinkel.nl
ongediertewinkel.nl (€15,95)

Naar de top 5

Top 5 beste anti muggen sprays van dit moment

Hoe komt deze top 5 anti muggen sprays tot stand?

2 uur getest door experts Onze experts hebben 8 anti muggen sprays uitvoerig getest en vergeleken.

8 anti muggen sprays vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 anti muggen sprays worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Luxan tegen vliegende insecten

  #1 Beste anti muggen en vliegenspray
  Luxan tegen vliegende insecten. Tegen alle vliegende insecten

  Tegen alle vliegende insecten

  Deze spray wordt jou nieuwe beste vriend. Eenvoudig even sprayen en weg zijn alle muggen. Werkt ook tegen vliegen, wespen en motten. Ook te gebruiken tegen wespennesten.

  €15,95 bij ongediertewinkel.nl
  ongediertewinkel.nl (€15,95)
 2. 2. Azaron 9,5% DEET Muggenspray – Anti-Muggen 

  #2 Beste anti muggenspray voor kinderen
  Azaron 9,5% DEET Muggenspray – Anti-Muggen . Te gebruiken vanaf 2 jaar

  Te gebruiken vanaf 2 jaar

  Speciaal voor de kleintjes een milde anti muggenspray. Tot wel 6 uur bescherming en werkt ook tegen malariamuggen en gelekoortsmug. Perfect voor op verre reizen dus.

  €9,99 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€9,99)
 3. 3. Care Plus Anti-Insect Deet 50% Spray

  #3 Meest effectieve muggenspray
  Care Plus Anti-Insect Deet 50% Spray. De enige echte

  De enige echte

  Deet met maar liefst een percentage van 50%. Tot wel 10 uur geen last van muggen in handige spuit flacon. Werkt ook tegen teken en knutten.

  €11,95 bij careplus-shop.nl
  careplus-shop.nl (€11,95)
 4. 4. Azaron Muggenspray

  #4 Beste muggenspray voor verre reizen
  Azaron Muggenspray. Met maar liefst 50% Deet

  Met maar liefst 50% Deet

  Net zo sterk als zijn voorganger en tot wel 9 uur bescherming tegen muggen. Door de bescherming tegen malaria en gelekoortsmug ook geschikt voor verre reizen.

  €9,99 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€9,99)
 5. 5. Anti-muggen body olie spray

  #5 Meest frisse anti muggen spray
  Anti-muggen body olie spray. Geschikt voor binnen en buitenshuis

  Geschikt voor binnen en buitenshuis

  De frisse en citroenachtige geur is fris zonder overheersend te zijn. Deze spray is volledig vrij van gif en nare stoffen en dus veilig te gebruiken.

  €24,99 bij bol.com
  bol.com (€24,99)

Anti muggenspray gezocht

Wat is de beste anti muggenspray? In de wintermaanden heb je deze spray wellicht niet nodig, maar de muggen blijven wel steeds langer in het land. Ook tijdens reizen naar tropische gebieden heb je vaak problemen met de muggen en kun je al snel ziektes oplopen die deze dieren overbrengen. Een goede spray zorgt ervoor dat je de muggen zoveel mogelijk kan weren en dus ook minder snel ziektes oploopt. Sprayen dus! Maar waar moet je allemaal op letten voor de beste anti muggenspray? 

Wat is anti muggenspray?

Een anti muggenspray heet in sommige gevallen ook een anti insectenspray. Het is een spray die ervoor zorgt dat de muggen zoveel mogelijk uit jouw buurt blijven, waardoor je ook minder snel gestoken wordt. De spray is een samenstelling van verschillende ingrediënten, waar de insecten niet van houden en waardoor ze om je heen vliegen. Het is een handige spray die in meerdere varianten komt en waarmee je dus grote problemen kunt voorkomen. Daarnaast beschermt de beste anti muggenspray ook tegen ziektes die muggen overbrengen. 

De verschillende varianten anti muggenspray

In eerste instantie kun je denken dat een anti muggenspray in slechts één variant komt. Echter zijn er een groot aantal verschillende varianten mogelijk, die ook allemaal een andere uitwerking hebben. Het type anti muggenspray dat je nodig hebt, is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan de gevoeligheid voor muggen, de reizen die je maakt en de gebieden waarin je loopt. Daarbij zijn er ook muggen bestand tegen de spray, waardoor je weer een geheel andere variant nodig hebt. 

beste_anti_muggenspray_2

De hoeveelheid deet verschilt

Waar de meeste anti muggensprays het grootste verschil in hebben, is de hoeveelheid deet in de spray. Voor mensen die heel gevoelig zijn voor muggenbeten is het belangrijk om een grotere hoeveelheid deet aan te schaffen. Als je geen deet in de anti muggenspray wilt hebben, moet je bekijken welke ingrediënten erin zitten die voor hetzelfde zorgen. Zo voorkom je dat je uiteindelijk alsnog gebeten wordt en je wellicht andere hulpmiddelen nodig hebt om de muggen van je af te houden. 

Drie tips voor het kopen van de beste anti muggenspray

 De beste anti muggenspray koop je niet zomaar. Je moet de spray namelijk aan de hand van een groot aantal factoren aanschaffen om ervoor te zorgen dat de spray doet waarvoor je deze aangeschaft hebt. Er zijn daarom een aantal tips die je mee kan nemen in het maken van een keuze. Onderstaande tips mogen daarbij niet ontbreken. 

Tip 1: de ingrediënten

 Als eerste is het belangrijk om naar de ingrediënten te kijken waarvan de anti muggenspray gemaakt is. Het kan namelijk zijn dat je voor bepaalde ingrediënten allergisch bent, waardoor je er veel last van krijgt tijdens het sprayen. Met verschillende merken op de markt zijn er ook een groot aantal ingrediënten terug te vinden en de samenstelling hiervan is iedere keer anders. Tegenwoordig zijn er ook een groot aantal merken die een vegan variant op de markt hebben gebracht. Deze zijn over het algemeen voor iedereen geschikt en kun je zonder problemen opspuiten. Hoewel de ingrediënten niet direct iets doen aan het weren van de muggen, kan het jou dus wel helpen om er geen last van te krijgen tijdens het spuiten. 

Tip 2: hoeveelheid deet

Zodra je een goede variant hebt gevonden is het ook belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid deet in de spray. De hoeveelheid deet kan namelijk aangeven hoe de spray de muggen tegenhoudt. Hoe hoger het percentage op de verpakking, hoe sterker de anti muggenspray is. Er zijn ook varianten te verkrijgen die zonder deet zijn gemaakt, maar waarbij andere ingrediënten ervoor zorgen dat de muggen uit jouw buurt blijven. Door dit goed te onderzoeken weet je vanzelf of je de beste anti muggenspray voor jouw situatie hebt gevonden. 

Tip 3: manier van aanbrengen

Een anti muggenspray moet je te allen tijde opspuiten. Toch zijn er verschillende soorten sprays te vinden, waardoor je ook een andere manier van aanbrengen krijgt. Je moet daarom ook opletten hoe je de spray aanbrengt voordat je deze koopt. Daarbij kijk je bijvoorbeeld ook naar de grootte van de opening. Naarmate de opening groter is, kan je een groter oppervlak tegelijkertijd besprayen. Houd er dan wel rekening mee dat je sneller geneigd bent om een deel van het lichaam over te slaan. Het is daarom aan te raden om ook andere aanbrengmanieren te ontwikkelen, zodat je geen plek overstaat en de muggen daadwerkelijk wegblijven. 

Hoe voorkom ik irritaties?

De anti muggenspray is een middel dat ook voor irritaties kan zorgen. De ingrediënten kunnen bijvoorbeeld erg prikken. Daarnaast kan het huidirritaties opleveren als je niet tegen een bepaalde spray kan. Het is daarom goed om eerst te kijken naar verschillende zaken om de spray zo goed mogelijk te gebruiken en de kans op irritaties zo min mogelijk te maken. Je voorkomt dan dat de beste anti muggenspray jou niet meer kan helpen om de muggen te weren. 

Oppassen met de ogen

Waar je altijd goed op moet letten tijdens het aanbrengen van de anti muggensprays is dat je deze niet in jouw ogen spuit. Als je de spray ook op jouw gezicht wilt sprayen is het belangrijk dat je het niet rechtstreeks op jouw gezicht spuit, maar door middel van jouw handen of een ander hulpmiddel werkt. De spray zal door het vernevelen in jouw ogen komen, waardoor je veel irritaties krijgt. Ook kan het schade aanbrengen aan de ogen. Mocht het toch in de ogen komen, moet je goed lezen in de bijsluiter wat je moet doen. Schakel ook een huisarts in als de anti muggenspray in jouw ogen gekomen is. 

Klein deel van het lichaam uitproberen

Als je nog niet zeker weet of je de beste anti muggenspray hebt aangeschaft en of je er daadwerkelijk tegen kan, dan is het aan te raden om eerst een klein deel van het lichaam te voorzien van de spray. Door deze een tijdje op te laten, weet je zeker of jouw lichaam ertegen kan of dat je naar een andere spray moet kijken. Je voorkomt hiermee ook dat jouw lichaam helemaal onder de uitslag zit. Een spray is vaak al voldoende om te testen hoe jouw lichaam hierop reageert. Ondanks dat het een extra handeling is, kan het wel veel ellende schelen als je dit van tevoren uitvoert. 

Hoe om te gaan met verschillende soorten muggen?

Ieder deel van de wereld heeft ook verschillende soorten muggen. In Nederland zitten voornamelijk de muggen die bultjes opleveren na het steken. In andere delen van de wereld zijn er muggen die ook veel ziektes over kunnen brengen. Denk hierbij aan malaria, wat ernstige gevolgen heeft. Je moet daarom per deel van de wereld ook bekijken met welke muggen je te maken krijgt. Hoewel de beste anti muggenspray vaak niet voldoende is om jouw lichaam te beschermen tegen de verschillende ziektes, kan het wel een groot voordeel opleveren en heb je een extra beschermlaag beschikbaar voor jouw lichaam tegen de muggen die overal rondvliegen.  

Extra hulpmiddelen aanschaffen

De beste anti muggenspray zal dus niet als enige goed werken tegen de muggen en de bijbehorende ziektes. Je moet daarom soms nog extra hulpmiddelen aanschaffen. Als je buiten slaapt, kan een goede klamboe een groot voordeel opleveren. Door deze in de tent te hangen, voorkom je dat de muggen binnenkomen. Ook kan een klamboe in een hotel een goede oplossing zijn. Er zijn een groot aantal varianten beschikbaar die eraan bijdragen dat de muggen niet bij jou komen als de muggenspray onverhoopt uitgewerkt is. Daarnaast zijn er verschillende andere hulpmiddelen die een bijdrage kunnen leveren. Door hier verder in te duiken, zorg je ervoor dat je de beste bescherming hebt en de anti muggensprays jou de rest van de dag kunnen helpen. 

Het beste plan van aanpak voor het aanbrengen van de spray

Als je de beste anti muggenspray aangeschaft hebt, is het belangrijk om deze op de juiste manier aan te brengen. Lukraak overal spuiten kan er namelijk voor zorgen dat je niet alles voorzien hebt van de spray en de muggen alsnog een plek vinden om jou te steken. Secuur te werk gaan is daarom een vereiste. Je moet daarom rekening houden met een aantal stappen om te doorlopen, zodat je jouw gehele lichaam van de spray hebt voorzien en de gewenste bescherming hebt. 

Bepalen waar je het opsprayt

Het is als eerste goed om te bepalen welke delen van het lichaam van de anti muggenspray voorzien moeten zijn. Je moet hierbij goed kijken naar de lichaamsdelen die niet bedekt zijn met de kledingstukken. Door hier extra aandacht aan te besteden, voorkom je dat de muggen jou hier het eerste pakken. De andere lichaamsdelen waar de kledingstukken overheen komen, moet je wel voor een deel meenemen. Zorg er daarom voor dat je de eerste laag aanbrengt voordat je je aankleedt, zodat je jouw hele lichaam hebt bedekt. Houd ook rekening met de ruimte waarin je staat om te sprayen. Er kan namelijk ook veel lucht vanaf komen, wat op jouw adem kan slaan. 

beste_anti_muggenspray

Voorkom vlekken

De anti muggenspray kan ook vlekken achterlaten op jouw kleding. Je moet daarom zorgen dat je niet op de kledingstukken sprayt. De beste manier om dit te voorkomen is door voor het aankleden de muggenspray al op te spuiten. Zo heb je tevens de beste dekking voor jouw gehele lichaam te pakken. Als je tussendoor nog een keer bij wilt sprayen is het aan te raden om dit voornamelijk op de blote lichaamsdelen te doen en de rest verder bij te wrijven. Ook tijdens het sprayen van de anti muggenspray is het daarom goed om zo secuur mogelijk te werk te gaan. Alleen dan blijft alles goed bedekt. 

Wrijf op onbereikbare plekken

Sommige delen van het lichaam zijn niet eenvoudig te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan het gezicht of achter de oren. In dit geval is het verstandig om de spray in een bepaalde hoeveelheid op jouw handen te spuiten, waarna je het op de rest van het lichaam smeert. Houd er in dit geval rekening mee dat de spray op jouw handen blijft zitten. Je moet jouw handen daarom ook goed schoonmaken nadat je deze handeling hebt uitgevoerd. Als je niet in de gelegenheid bent om jouw handen te wassen, kun je deze stap het beste overslaan. Zo voorkom je dat de spray in jouw ogen of mond terechtkomt. 

Regelmatig herhalen

Hoewel de anti muggenspray voor langere tijd werkzaam is, kun je de spray het beste een aantal keer herhalen. Je houdt hiermee de werkende ingrediënten op jouw lichaam en voorkomt dat de muggen weer een plek vinden. Op de verpakking staat aangegeven hoelang de middelen daadwerkelijk werken en na hoeveel uren de eerste afzwakking is. De herhalingen zijn voornamelijk belangrijk voor de gebieden waar veel muggen zitten, zoals de gebieden met een hoge luchtvochtigheid. 

De eindinspectie

Voordat je naar buiten stapt, is het aan te raden om nog een keer te controleren of je jouw volledige lichaam hebt ingesmeerd. Als blijkt dat je nog ergens een plek vergeten bent, kan je hier nog extra anti muggenspray aanbrengen. De eindinspectie is daarom wel een belangrijke factor om van de beste resultaten te genieten en te voorkomen dat de muggen jou alsnog aantrekkelijk vinden. 

Veelgestelde vragen over de beste anti-muggenspray

Wat is een goede anti muggenspray?

Een goede anti muggenspray is de spray die voorzien is van alle ingrediënten die je nodig hebt om de muggen te weren. Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar, waarbij ook middelen zonder of met juist heel veel deet beschikbaar zijn. Een goede spray is een spray die jou geen irritaties oplevert en welke je overal mee naartoe kan nemen. Daarnaast is een goede spray ook voorzien van een goede werkingsduur, zodat je tussendoor niet steeds op hoeft te letten dat je weer opnieuw moet sprayen.

Welke anti muggenspray past het best bij mij?

Welke anti muggenspray het beste bij je past, is afhankelijk van de samenstelling van de ingrediënten, het doel waarvoor je de spray aanschaft en hoe vaak je tussendoor kunt spuiten. Je moet daarom voor jezelf eerst op een rij zetten waarom je op zoek bent naar de beste anti muggenspray, zodat je van hieruit naar de verschillende merken en varianten kan kijken. Je voorkomt hiermee dat je achteraf alsnog veel last hebt van de muggen en de ziektes op kan lopen die hiermee gepaard gaan.

Wat kost een anti muggenspray?

Een goede anti muggenspray hoeft niet duur te zijn. Er zijn verschillende sprays verkrijgbaar, die ook allemaal in andere prijsklassen komen. Hierbij geldt: hoe meer deet er in de spray zit, hoe hoger de prijs over het algemeen is. Ook het merk kan een groot verschil opleveren in de hoogte van het bedrag. Je moet daarom ook hier goed op letten voordat je een aankoop doet en een verkeerde prijs betaalt.

Bij de kosten van een goede anti muggenspray ben je al snel geneigd om voor de duurste te gaan, omdat deze vaak de beste werking heeft. Echter is een dure variant niet altijd beter. In plaats daarvan kijk je naar de samenstelling van de ingrediënten. Te goedkoop is ook weer niet goed. Dit kan namelijk een slechte werking betekenen, waardoor je achteraf alsnog geen bescherming hebt tegen de muggen. Een goede prijs-kwaliteitverhouding is daarom waar je naar kijkt.

Waar let je op bij het kopen van een anti muggenspray

Als je een nieuwe anti muggenspray aanschaft, zijn er een aantal factoren belangrijk voor het maken van een keuze. Je kan hierbij denken aan de samenstelling van de ingrediënten. Het is van belang dat je hierbij eventuele allergieën in het achterhoofd houdt. Ook kijk je naar de hoeveelheid deet die in de spray zit. Hoe meer deet, hoe minder aantrekkelijk het is voor de muggen. Vooral in gebieden met een hoge luchtvochtigheid is het belangrijk dat er meer deet in zit. Het doel waarmee je kijkt naar de beste anti muggenspray is daarom een vereiste om in het achterhoofd te houden. Als laatste kan je ook nog kijken naar de manier van aanbrengen. Zo voorkom je dat je niet van alle gemakken bent voorzien tijdens het sprayen en jouw reis.

Waar kan ik een anti muggenspray kopen

Een goede anti muggenspray kan je in een groot aantal winkels aanschaffen. De meeste drogisterijen hebben al verschillende varianten in het assortiment opgenomen. Deze varianten zijn vaak geschikt voor de muggen die in Nederland zitten, maar hebben niet altijd de gewenste samenstelling voor de langere reizen. Als je juist hiervoor naar een goede muggenspray kijkt, moet je kijken naar de winkels die gespecialiseerd zijn in reizen. De medewerkers van deze winkels kunnen jou dan ook adviezen geven over de varianten. Als laatste is het ook mogelijk om vanuit huis op zoek te gaan. In dit geval zijn er online verschillende webshops beschikbaar. Je kan op je gemak de varianten met elkaar vergelijken en de beste anti muggenspray aanschaffen.

Nogmaals onze top beste anti muggen spray op een rijtje:

 1. 1. Luxan tegen vliegende insecten

  #1 Beste anti muggen en vliegenspray
  Luxan tegen vliegende insecten. Tegen alle vliegende insecten

  Tegen alle vliegende insecten

  Deze spray wordt jou nieuwe beste vriend. Eenvoudig even sprayen en weg zijn alle muggen. Werkt ook tegen vliegen, wespen en motten. Ook te gebruiken tegen wespennesten.

  €15,95 bij ongediertewinkel.nl
  ongediertewinkel.nl (€15,95)
 2. 2. Azaron 9,5% DEET Muggenspray – Anti-Muggen 

  #2 Beste anti muggenspray voor kinderen
  Azaron 9,5% DEET Muggenspray – Anti-Muggen . Te gebruiken vanaf 2 jaar

  Te gebruiken vanaf 2 jaar

  Speciaal voor de kleintjes een milde anti muggenspray. Tot wel 6 uur bescherming en werkt ook tegen malariamuggen en gelekoortsmug. Perfect voor op verre reizen dus.

  €9,99 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€9,99)
 3. 3. Care Plus Anti-Insect Deet 50% Spray

  #3 Meest effectieve muggenspray
  Care Plus Anti-Insect Deet 50% Spray. De enige echte

  De enige echte

  Deet met maar liefst een percentage van 50%. Tot wel 10 uur geen last van muggen in handige spuit flacon. Werkt ook tegen teken en knutten.

  €11,95 bij careplus-shop.nl
  careplus-shop.nl (€11,95)
 4. 4. Azaron Muggenspray

  #4 Beste muggenspray voor verre reizen
  Azaron Muggenspray. Met maar liefst 50% Deet

  Met maar liefst 50% Deet

  Net zo sterk als zijn voorganger en tot wel 9 uur bescherming tegen muggen. Door de bescherming tegen malaria en gelekoortsmug ook geschikt voor verre reizen.

  €9,99 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€9,99)
 5. 5. Anti-muggen body olie spray

  #5 Meest frisse anti muggen spray
  Anti-muggen body olie spray. Geschikt voor binnen en buitenshuis

  Geschikt voor binnen en buitenshuis

  De frisse en citroenachtige geur is fris zonder overheersend te zijn. Deze spray is volledig vrij van gif en nare stoffen en dus veilig te gebruiken.

  €24,99 bij bol.com
  bol.com (€24,99)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

8 mensen beoordeelden dit artikel met een 4.5

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.