Beste anti muggenstekker van 2023

Top 5 best geteste anti muggenstekkers volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @08:58

beste_anti_muggenstekker

Jij bent op zoek naar de beste anti muggenstekker? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de anti muggenstekker van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 12 anti muggenstekkers uitgebreid getest en vergeleken. Na 15 uur onderzoek is Vapona Anti Muggen stekker als beste anti muggenstekker uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste anti muggenstekkers van dit moment. In dit artikel geven onze experts 3 tips voor het kopen van een anti muggenstekker. Wist je bijvoorbeeld dat de beste anti muggenstekker uiterst effectief werkt tegen muggen? Lees snel verder…

#1 Beste anti muggenstekker
Vapona Anti-Mug Muggenstekker. Perfect voor warme zomeravonden

Perfect voor warme zomeravonden

Deze Vapona anti muggen stekker verjaagt gewone muggen maar ook tijgermuggen en zodoende kun jij gewoon genieten van je nachtrust. De vulling werkt tot wel 45 nachten en navulverpakkingen zijn eenvoudig te verkrijgen.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€15 bij bol.com
bol.com (€15,00)

Naar de top 5

Top 5 beste anti muggenstekkers van dit moment

Hoe komt deze top 5 anti muggenstekkers tot stand?

15 uur getest door experts Onze experts hebben 12 anti muggenstekkers uitvoerig getest en vergeleken.

12 anti muggenstekkers vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 anti muggenstekkers worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Vapona Anti-Mug Muggenstekker

  #1 Beste anti muggenstekker
  Vapona Anti-Mug Muggenstekker. Perfect voor warme zomeravonden

  Perfect voor warme zomeravonden

  Deze Vapona anti muggen stekker verjaagt gewone muggen maar ook tijgermuggen en zodoende kun jij gewoon genieten van je nachtrust. De vulling werkt tot wel 45 nachten en navulverpakkingen zijn eenvoudig te verkrijgen.

  €15 bij bol.com
  bol.com (€15,00)
 2. 2. HGX muggenstekker – 45ml – navulbaar 

  #2 Beste koop anti muggenstekker
  HGX muggenstekker – 45ml – navulbaar . Doet wat het belooft

  Doet wat het belooft

  Deze navulbare anti muggen stekker werkt erg goed. Wij hebben geen enkele last meer gehad van muggen en de vulling is goed voor wel 54 nachten zonder overlast door zoemende muggen.

  €11,99 bij bol.com
  bol.com (€11,99)
 3. 3. Roxasect Anti-Mug Muggenstekker

  #3 Goedkoop alternatief anti muggenstekker
  Roxasect Anti-Mug Muggenstekker. Eenvoudig maar effectief

  Eenvoudig maar effectief

  Deze anti mug stekker van Roxasect heeft een werking van 36 dagen en is ook makkelijk om mee te nemen op vakantie. Het flesje is eenvoudig te vervangen met een navulling.

  €12,17 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€12,17)
 4. 4. Muggenlamp met UV Electro licht

  #4 Anti muggenstekker met UV licht
  Muggenlamp met UV Electro licht. Muggen vernietigen met UV electro licht

  Muggen vernietigen met UV electro licht

  Deze anti muggen stekker werkt op basis van UV licht en is zeer effectief tegen muggen en andere insecten. Het stroomverbruik is zeer laag en dus goed voor je portemonnee.

  €12,49 bij bol.com
  bol.com (€12,49)
 5. 5. Vapona Anti Mug Stekker met 10 Tabletten

  #5 Anti muggenstekker op basis van tabletten
  Vapona Anti Mug Stekker met 10 Tabletten. Werkt op basis van tabletten

  Werkt op basis van tabletten

  Je krijgt 1 apparaat met 10 tabletten. Elke tablet werkt tot 10 tegen muggen. Het middel is zeer effectief tegen muggen en navullingen zijn eenvoudig te verkrijgen.

  €19,99 bij bol.com
  bol.com (€19,99)

Op zoek naar een goede anti muggenstekker

Je wilt de beste anti muggenstekker kopen om muggen te verjagen. Ze bezorgen je veel overlast met hun gezoem en geprik. Je hebt al van alles geprobeerd. Van citronella kaarsen tot anti muggensprays. Uiteraard heb je al horren voor je ramen en een klamboe boven je bed. Ook heb je een insectenlamp aangeschaft. Een anti muggenstekker heb je nog niet geprobeerd. Je wilt graag de beste kopen die er is om de muggen zo snel mogelijk te verjagen. Er zijn meerdere varianten verkrijgbaar als je het over muggenstekkers hebt. Sommige werken met geluid anderen kun je vullen met een middeltje tegen muggen. Hieronder kom je alle ins en outs te weten over anti muggenstekkers.

De anti muggenstekker die werkt op basis van geluid

Een anti muggenstekker moet je altijd in een stopcontact steken. Hierdoor wordt de werking ervan geactiveerd. Een geluidsstekker verspreidt een zeer hoge toon die de muggen zou moeten verjagen. Deze stekker wordt veel gebruikt, maar uit meerdere test blijkt hij eigenlijk niet zo effectief te zijn. Deze variant van de anti muggenstekker is echt niet de beste als je muggen wilt verjagen. Het lijkt ook te mooi om waar te zijn. Alsof je met een simpel geluidje de muggen zou kunnen wegkrijgen. Je kan het natuurlijk altijd proberen, maar een stekker op basis van een effectief muggenbestrijdingsmiddel werkt toch echt beter.

De anti muggenstekker die werkt op basis van anti muggenmiddel

Deze anti muggenstekker werkt ook op basis van elektriciteit. Je plugt hem in en hij verspreidt een bepaalde geur waar muggen niet van houden. De stekker bevat een soort reservoir dat wordt geactiveerd als je hem in het stopcontact steekt. Dit reservoir kun je navullen met handige navulsets. De effectieve stof in het middel kan werken op basis van citronella, maar er zijn ook andere ingrediënten verkrijgbaar. Citroen houdt namelijk niet alle muggen weg. Als je wilt dat de muggen het beste wegblijven kan je beter kiezen voor een middel dat werkt met insecticiden. Dit is wat gevaarlijker, maar werkt wel echt het beste om van muggen af te komen. Deze navullingen koop je bij de beste drogist.

beste_anti_muggenstekker_02

Andere manieren om muggen te verjagen

Naast anti muggenstekkers zijn er natuurlijk nog vele meer manieren om van muggen af te komen. De ene manier is beter dan de andere. Hier staan er in ieder geval een paar je op een rij. Je kan zelf bepalen welke methode jij het liefst zou willen gebruiken in de strijd tegen muggen.

Draag een anti muggen armband

Sommige mensen zweren bij het dragen van een armband die muggen zou verjagen. Je draagt hem eenvoudig om je pols. De armband verspreidt een sterke citroengeur en deze houdt de muggen op afstand. Hij werkt het beste als je hem consequent draagt. Toch is niet iedereen enthousiast over deze armband. Hij zou de muggen maar een beetje op afstand houden. Na een tijdje wennen ze aan de geur en steken ze je alsnog gewoon. Dit is dus niet de meest effectieve manier om muggen te verjagen. Net als een anti muggenstekker op basis van geluid is het een niet al te beste aankoop.

Een geurkaars of -pot tegen muggen

Om van muggen in je huiskamer af te komen of op je terras zou je een geurkaars kunnen branden. Deze bevat meestal citronella net als een anti muggenstekker. Deze geur staat erom bekend dat zij insecten, en dus ook muggen, afschrikt. Ook een geurpot werkt op basis van deze geur. De muggen blijven weg en komen niet meer irritant om je oren zoemen. De natuurlijk citroengeur wordt al sinds mensenheugenis ingezet, toch is het niet de beste manier om muggen te bestrijden. Op een gegeven moment wennen de muggen aan de geur en komen ze toch op je af.

beste_anti_muggenstekker_03

Gebruik de beste spray tegen muggen

Een anti muggenspray is vaak wel zeer effectief. Het hangt echter sterk af van de werkzame ingrediënten die de spray bevat. Er zijn meerdere sprays op de markt en de ene is effectiever dan de andere. Welke spray werkt nou het beste?

De anti muggenspray op basis van natuurlijke bestanddelen

Je kan kant en klaar in de winkel een spray kopen die citroen en andere natuurlijke ingrediënten bevat. Op basis van deze natuurlijke stofjes kan je tevens prima zelf de beste spray zonder gif samenstellen. Denk aan lavendel, eucalyptus en munt. Pluk deze kruiden in je eigen kruidentuin of koop ze in de supermarkt. Voeg ze toe aan een pan met kokend water en laat de kruiden goed trekken. Als je het kruidensoepje hebt laten afkoelen kan je het in een spray gieten en ermee aan de slag gaan. Spuit het op je kussen of je kleding om muggen op afstand te houden. Deze methode is duurzaam en milieuvriendelijk. Hij werkt bijna net zo goed als een anti muggenstekker.

Een giftige spray tegen muggen

Wil je de muggen liever doden in plaats van wegjagen? Gebruik dan een spray op basis van pesticiden. Dit heftige middel is zeer effectief. Je kan het richting de mug spuiten, maar ook kan je deze spray gebruiken om in poeltjes met stilstaand water te spuiten. Je doodt op deze manier het beste een heel nestje met eitjes. Zo voorkom je de komst van nieuwe muggen. Wees wel altijd voorzichtig met een giftige spray. De spray is niet alleen schadelijk voor muggen. Ventileren is belangrijk en spray ook nooit in de richting van een mens of dier. Je kan ook gebruik maken van een anti muggenstekker als je geen fan bent van sprays.

Gebruik een spuitbus die DEET bevat

We kunnen er lang of kort over praten, maar een anti muggenspray die DEET bevat werkt veruit het beste. Zelfs nog beter dan een anti muggenstekker. DEET verjaagt muggen en maakt ze bovendien ziek. Je kan DEET door middel van een spuitbus op je armen en benen spuiten. Ook kan je gebruik maken van crèmes en rollers die DEET bevatten. Vermijd je gezicht en handen om irritatie te voorkomen. Na een paar uur zal de DEET uitgewerkt zijn en moet je jezelf opnieuw behandelen. DEET is een behoorlijk heftige stof die je niet zomaar moet inzetten. De doses is afhankelijk van je lichaamsgewicht en je conditie. Lees altijd goed de bijsluiter door en gebruik dit middel alleen in het uiterste geval en met mate.

Waarom vallen muggen je lastig?

Enerzijds zijn muggen dol op de lichaamsgeur van bepaalde mensen. Je kan er niet zoveel aan doen. Als ze jou lekker vinden ruiken wordt je helaas vaker gestoken. Vaker onder de douche stappen heeft bijvoorbeeld geen zin. Het schijnt wel dat het slikken van vitamine B kan helpen. Dit kan je lichaamsgeur beïnvloeden en minder aantrekkelijk maken voor muggen. Ook kan je de beste anti muggenstekker in het stopcontact steken. Anderzijds komen muggen af op plekken waar veel plasjes water te vinden zijn. Hier kunnen ze goed eitjes leggen. In een tuin waar altijd veel water blijft staan zul je dus veel vaker last hebben van muggen. Zorg er dus voor dat je een goede afwatering hebt en er geen lege potten op je terras staan.

Zo voorkom je jeuk door muggenbulten het beste

Als de beste hor of anti muggenstekker niet heeft geholpen en een mug jou toch heeft weten te bereiken wordt je helaas geprikt. Na de prik ontstaat er meestal een muggenbult. Sommige mensen hebben hier nauwelijks last van en de bult trekt snel weg. Andere krijgen een soort allergische reactie en er kunnen zelf blaasjes met vocht ontstaan op de plek waar de mug je stak. Om dit te voorkomen moet je snel handelen. De eerste regel is dat je nooit moet krabben. Daarnaast moet je zorgen dat je een goede roller of crème in huis hebt met ingrediënten tegen de jeuk. Azijn werkt ook heel goed tegen muggenbeten. In het ergste geval moet je antihistamine innemen om te voorkomen dat de bulten opzwellen.

De 6 beste tips tegen muggen

Met deze 6 anti muggen tips ben je al snel verlost van de nare vliegende en stekende insecten. Ze worden al jarenlang ingezet en zijn vaak erg effectief. Van geurkaarsen tot anti muggenstekkers. Ze komen allemaal voorbij in dit rijtje van tips. Doe er je voordeel mee.

Tip 1: Installeer horren tegen muggen

De ultieme tip om muggen weg te houden is natuurlijk de hor. Dit stuk gaas in een frame is de beste methode om muggen te houden waar je ze wilt hebben. En dat is uiteraard buiten en ver weg van jouw woonkamer en slaapkamer. De hor kan op maat gemaakt worden en zo precies voor jouw raam geplaatst worden. Ook voor deuren kan je een hor op maat laten maken. Je hebt schuifhorren en zelf uitrolbare horren. Met deze speciale horren kan je gewoon gebruik blijven maken van je ramen en deuren zonder ongemak. Je hoeft de hor er niet steeds uit te tillen. Je kan hem bij een schuifpui bijvoorbeeld heel makkelijk heen en weer schuiven. Blijf genieten van frisse buitenlucht zonder muggenoverlast. Je kan een hor ook heel goed in combinatie met een anti muggenstekker gebruiken.

Tip 2: Gebruik moeder natuur in de strijd tegen muggen

Verschillende geuren die in de natuur voorkomen zijn de beste muggenverjagers. Denk hierbij aan azijn, lavendel, kruidnagel en natuurlijk citrusfruit. Je kan deze geuren in de vorm van een kaars door je huis verspreiden en zo muggen verjagen. Ook heb je sprays die werken op basis van natuurlijke geuren. Het is zelfs vrij eenvoudig om zelf zo’n spray te maken. Ook kan je lavendel en citroen in een pot op tafel plaatsen. Verder bestaan er wierookstokjes die je kan branden tegen muggen. Ten slotte zijn er anti muggenstekkers die gebruik maken van de geuren die moeder natuur te bieden heeft. Het fijne aan al deze producten is dat ze duurzaam zijn en niet giftig voor het milieu. 

Tip 3: Koop de beste elektrische vliegenmepper

Nog een methode die milieuvriendelijk werkt is de goede oude vliegenmepper. Je kan de originele mepper kopen waarmee je op vliegen en muggen jaagt en ze plat probeert te slaan. Deze manier van muggen jagen is vaak wel erg tijdrovend. Er zijn echter ook elektronische versies te koop. Deze vliegenmepper heeft de vorm van een tennisracket. Je stopt er een aantal batterijen in en zet hem aan. Nu staat het racket onder stroom en kan je er muggen een beste schok mee geven die ze niet overleven. Zodra de mug geraakt wordt zal hij verbranden door de schok en dood neervallen.

Tip 4: Gebruik een anti muggenspray met DEET

Een spray op basis van natuurlijk middelen of een spray die werkt met gif zijn behoorlijk effectief en makkelijk te gebruiken als je van muggen af wilt. Er zijn echter nog betere anti muggensprays te koop. De beste spray bevat DEET. Dit middel is wetenschappelijk bewezen het allerbeste middel om muggen af te schrikken. Koop dus een spray die DEET bevat. Je sprayt het spul op je huid en laat het intrekken. Je gezicht en handen moet je overslaan, omdat dan het gevaar bestaat dat je het spul in je ogen wrijft. De muggen zullen gegarandeerd wegblijven. Gebruik een zo laag mogelijk dosis. Er zijn ook anti muggenstekkers die een navulling met DEET bevatten. Gebruik deze ook met mate vanwege de schadelijke bijwerkingen die DEET kan hebben.

Tip 5: Hang een klamboe op in je slaapkamer

Een simpele en niet al te dure manier om van muggenoverlast in je slaapkamer af te komen is een klamboe. Het best hang je hem boven je bed. De klamboe vormt daar als het ware een beschermende tent. Je kan met een gerust hart gaan slapen en hoeft je niet druk te maken om muggen. Ze kunnen niet door het fijne gaas komen van de klamboe. Het nadeel is dat je nog wel het zoemen van de muggen hoort. Het voordeel is dat ze je niet meer kunnen steken en dat geeft al heel veel rust. Het beste gebruik je de klamboe samen met een anti muggenstekker om te voorkomen dat er überhaupt muggen op je slaapkamer komen.

Tip 6: Koop de beste anti muggenstekker

Stekkers tegen muggen werken met behulp van stroom. Het zijn kleine apparaatjes waar je meestal een vloeistof aan toevoegt. Je hebt ook stekkers die werken met hoge tonen, maar deze zijn lang niet zo effectief als de anti muggenstekker die werkt met een muggen werende stof. De stof wordt geactiveerd zodra je de stekker in het stopcontact steekt. De stekker gaat nu een geur verspreiden waardoor de muggen weg zullen blijven. De anti muggenstekker werkt het beste als je hem vlak voordat je naar bed gaat aanzet. Hij zal de geur dan zo effectief mogelijk verspreiden. Je kunt bijna bij elke drogist wel een handige navulverpakking voor deze stekkers kopen.

De 4 meest gestelde vragen over de beste anti muggenstekkers

Hoeveel kost de beste anti muggenstekker?

De beste anti muggenstekker kost rond de 15 euro. Je hebt ook iets goedkopere en uiteraard ook duurdere versies. Naast de stekker zelf zal je rekening moeten houden met de kosten van de navullingen. Als de stof in het reservoir leeg is zul je een nieuwe verpakking moeten kopen. Iedere navulling kost rond de 7 euro. Vaak is het goedkoper als je meteen meerdere navullingen in een keer koopt. Kopen in bulk levert al snel meerdere euro’s winst op. Je zult deze kosten vooral in de zomer maken, omdat de muggen dan actief zijn. Let er ook op hoe duur de navulling is. Soms lijkt de anti muggenstekker goedkoop, maar ben je toch duur uit doordat de navulling erg duur is.

Wat is de beste anti muggenstekker?

Zoals eerder genoemd bestaan er twee soorten anti muggenstekkers. De stekker die werkt met een reservoir met anti muggenmiddel is vele malen beter dan de versie die werkt met geluiden die muggen zouden verjagen. De beste anti muggenstekker is dus de stekker die een stofje tegen muggen in de lucht verspreidt. Je kan deze stekker in elk stopcontact steken en met name in je slaapkamer is hij heel handig. Je zet hem aan voordat je gaat slapen en kunt zo genieten van een rustige nachtrust zonder last van muggen. Deze muggenstekker moet je altijd in combinatie met een anti muggenstof kopen. Schaf meteen enkele navullingen aan zodat je er langdurig iets aan hebt.

Wat zijn de beste alternatieven voor een anti muggenstekker?

Er zijn best veel methodes waarmee je muggen kan verjagen. De anti muggenstekker is er slechts een van. Goede alternatieven zijn bijvoorbeeld natuurlijke middelen. Citroen, lavendel en munt zijn bedroefde middelen om muggen mee te verjagen. Je kan bijvoorbeeld een citroen uitknijpen en het sap op je hoofdkussen smeren. Verder kan je vitamine B slikken in de strijd tegen muggen. Door vitamine B ga je een geur uitscheiden die onaantrekkelijk is voor muggen. Andere alternatieven zijn het gebruik van een spray op basis van gif. Een spray op basis van DEET is het beste alternatief voor een anti muggenstekker.

Waar koop je een anti muggenstekker?

De beste anti muggenstekkers zijn te koop bij zo’n beetje iedere drogist. Daarnaast kan je uitwijken naar een supermarkt of een apotheek. Ook voor de navullingen kun je bij deze winkels goed terecht. In de zomer moet je goed inslaan, want dan zijn de navulverpakkingen voor de stekker vaak snel uitverkocht. Het fijne aan winkelen in een winkelstraat is dat je in gesprek kan gaan met de winkelmedewerkers en hen om tips kan vragen. Online winkels hebben ook zo hun voordelen. Je kan heel makkelijk producten met elkaar vergelijken. Je kan er ook het beste in een overzicht zien wat de prijzen van alle verschillende anti muggenstekkers zijn. Ten slotte worden je producten thuisbezorgd. Nogmaals onze top 5 beste anti muggenstekkers op een rijtje

 1. 1. Vapona Anti-Mug Muggenstekker

  #1 Beste anti muggenstekker
  Vapona Anti-Mug Muggenstekker. Perfect voor warme zomeravonden

  Perfect voor warme zomeravonden

  Deze Vapona anti muggen stekker verjaagt gewone muggen maar ook tijgermuggen en zodoende kun jij gewoon genieten van je nachtrust. De vulling werkt tot wel 45 nachten en navulverpakkingen zijn eenvoudig te verkrijgen.

  €15 bij bol.com
  bol.com (€15,00)
 2. 2. HGX muggenstekker – 45ml – navulbaar 

  #2 Beste koop anti muggenstekker
  HGX muggenstekker – 45ml – navulbaar . Doet wat het belooft

  Doet wat het belooft

  Deze navulbare anti muggen stekker werkt erg goed. Wij hebben geen enkele last meer gehad van muggen en de vulling is goed voor wel 54 nachten zonder overlast door zoemende muggen.

  €11,99 bij bol.com
  bol.com (€11,99)
 3. 3. Roxasect Anti-Mug Muggenstekker

  #3 Goedkoop alternatief anti muggenstekker
  Roxasect Anti-Mug Muggenstekker. Eenvoudig maar effectief

  Eenvoudig maar effectief

  Deze anti mug stekker van Roxasect heeft een werking van 36 dagen en is ook makkelijk om mee te nemen op vakantie. Het flesje is eenvoudig te vervangen met een navulling.

  €12,17 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€12,17)
 4. 4. Muggenlamp met UV Electro licht

  #4 Anti muggenstekker met UV licht
  Muggenlamp met UV Electro licht. Muggen vernietigen met UV electro licht

  Muggen vernietigen met UV electro licht

  Deze anti muggen stekker werkt op basis van UV licht en is zeer effectief tegen muggen en andere insecten. Het stroomverbruik is zeer laag en dus goed voor je portemonnee.

  €12,49 bij bol.com
  bol.com (€12,49)
 5. 5. Vapona Anti Mug Stekker met 10 Tabletten

  #5 Anti muggenstekker op basis van tabletten
  Vapona Anti Mug Stekker met 10 Tabletten. Werkt op basis van tabletten

  Werkt op basis van tabletten

  Je krijgt 1 apparaat met 10 tabletten. Elke tablet werkt tot 10 tegen muggen. Het middel is zeer effectief tegen muggen en navullingen zijn eenvoudig te verkrijgen.

  €19,99 bij bol.com
  bol.com (€19,99)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.