Beste anti spinnen spray van 2023

Top 5 best geteste anti spinnen sprays volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @13:15

beste_anti_spinnen_spray

Jij bent op zoek naar de beste anti spinnen spray voor buiten en binnen? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de anti spinnen sprays van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 12 anti spinnen sprays uitgebreid getest en vergeleken. Na 10 uur onderzoek is Yachticon Anti Spinnen Spray als beste anti spinnen spray uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste anti spinnen sprays van dit moment. In dit artikel geven onze experts 3 tips voor het kopen van een anti spinnen spray. Wist je bijvoorbeeld dat de beste anti spinnen spray een zeer lange nawerking heeft? Lees snel verder…

#1 Beste anti spinnen spray
Yachticon Anti Spinnen Spray. Eenvoudig maar krachtig

Eenvoudig maar krachtig

Deze anti spinnen spray is eenvoudig in gebruik en werkt niet alleen tegen spinnen maar ook andere insecten. Het voordeel van dit product is dat het een langdurige nawerking heeft. Spinnen voelen zicht niet thuis waar dit product op de oppervlakte zit.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

Bekijk laagste prijs
bol.com

Naar de top 5

Top 5 beste anti spinnen sprays van dit moment

Hoe komt deze top 5 anti spinnen sprays tot stand?

10 uur getest door experts Onze experts hebben 12 anti spinnen sprays uitvoerig getest en vergeleken.

12 anti spinnen sprays vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 anti spinnen sprays worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Yachticon Anti Spinnen Spray

  #1 Beste anti spinnen spray
  Yachticon Anti Spinnen Spray. Eenvoudig maar krachtig

  Eenvoudig maar krachtig

  Deze anti spinnen spray is eenvoudig in gebruik en werkt niet alleen tegen spinnen maar ook andere insecten. Het voordeel van dit product is dat het een langdurige nawerking heeft. Spinnen voelen zicht niet thuis waar dit product op de oppervlakte zit.

 2. 2. RepellShield Spinnen bestrijden

  #2 Beste koop anti spinnen spray
  RepellShield Spinnen bestrijden. Op basis van pepermunt geur

  Op basis van pepermunt geur

  Deze anti spinnen spray werkt op basis van geur. Een frisse pepermunt geur verjaagt niet alleen de spinnen maar houdt ze ook weg op de bespoten gebieden. Geheel natuurlijk en geen gifstoffen.

 3. 3. Insectenspray Raid 400ml

  #3 Goed alternatief anti spinnen spray
  Insectenspray Raid 400ml. Werkt tegen alle insecten

  Werkt tegen alle insecten

  Een zeer krachtig middel welke werkt tegen al het ongedierte. Dodelijk na een paar seconden en nadien profiteer je van een lange nawerking waardoor de oppervlakte vermeden zal worden door ongedierte.

  €13,99 bij bol.com
  bol.com (€13,99)
 4. 4. Vaposect – Lekker Snoozen – Insect Spray

  #4 Beste anti spinnen en muggen spray
  Vaposect – Lekker Snoozen – Insect Spray. Werkt ook tegen muggen

  Werkt ook tegen muggen

  Muggen en spinnen het huis uit jagen. Dat is wat deze Vaposect Insect Spray doet. 1 keer spuiten is genoeg om kruipend en vliegend ongedierte de das om te doen.

 5. 5. Knock Off Insectenmiddel – Insecticide

  #5 Beste allround anti insecten spray
  Knock Off Insectenmiddel – Insecticide. Alles in 1 insectenspray

  Alles in 1 insectenspray

  Een zeer krachtig middel waarmee je ongedierte direct dood en het behandelde deel een lange nawerking geeft waardoor spinnen het wel zullen laten om het gebied te betreden.

  €19,95 bij bol.com
  bol.com (€19,95)

Spinnenwebben voorkomen: wat is de beste anti spinnen spray voor binnen en buiten?

Heb je last van spinnen in huis? Spinnen zijn dieren die veel voorkomen in huis en kunnen af en toe tot overlast leiden, bijvoorbeeld door de spinnenwebben die ze achterlaten. Door het gebruiken van een spray zorg je ervoor dat de spinnen weg blijven uit je huis.

Wat is een anti spinnen spray?

Een anti spinnen spray is een spray die spinnen buiten de deur houdt. Soms heb je een spray die specifiek voor spinnen is, maar je kunt ook gebruik van maken een algemene insectenspray. Het is geen spray die spinnen doodt, omdat spinnen een beschermde diersoort zijn. Hoewel ze voor overlast zorgen, hebben ze ook een belangrijke functie en daarom is het beter om ze niet te doden. Door het spuiten van de spray blijven de spinnen weg en voorkom je dat ze voor overlast zorgen. Ze zorgen namelijk voor een laagje op de oppervlakken waardoor spinnenwebben zich niet meer hechten. Hierdoor zal de spin wegblijven uit de ruimte.

Waar vind je spinnen terug?

Spinnen komen het vaakst voor aan het water, dus als je bijvoorbeeld in de buurt van een kanaal of een andere vorm van water woont, zul je ze vaak tegenkomen. Ook op vochtige plekken zie je vaak spinnen terug, denk aan plekken met stilstaand water. In nieuwbouwwijken zijn vaak ook relatief veel spinnen te vinden, omdat hier nog geen duidelijke balans bestaat tussen vogels, spinnen en insecten. 

Daarnaast bevinden spinnen zich graag op plekken waar je veel insecten vindt, deze bevinden zich op hun beurt weer op onhygiënische plekken met veel afval, of waar (rottend) eten te vinden is. Ook op plekken met veel rommel vind je spinnen vaak terug. Het is niet voor niets dat je op zolder vaak spinnenwebben vindt! Als laatste tref je spinnen vaak aan op plekken met dichte begroeiing, denk hierbij aan een verwilderde tuin of aan tuinafval. Het is dus zaak om het onderhoud zowel binnen als buitenshuis goed bij te houden, om zowel insecten als spinnen buiten de deur te houden.

beste_anti_spinnen_spray_01

Waarom spinnen bestrijden?

Het gebruiken van een anti spinnen spray voor buiten kan belangrijk zijn, omdat spinnen naast hun belangrijke functie ook voor problemen kunnen zorgen. Ze kunnen bijvoorbeeld voedselwaren vervuilen en bacteriën verspreiden met hun uitwerpselen. Daarnaast bouwen spinnen spinnenwebben, die de indruk wekkend dat je je huis of kantoor niet goed onderhoudt. En natuurlijk zijn er veel mensen bang voor spinnen, er is niets vervelender dan wanneer je iemand op bezoek hebt die bang blijkt te zijn voor spinnen en zich nergens anders meer op kan richten, totdat het diertje de deur uit is gezet.

De verschillende soorten anti spinnen spray op de markt

Er zijn verschillende soorten varianten spinnenspray voor binnen en buiten. Er zijn vele verschillende merken op de markt en de beste anti spinnen spray voor jou is daarom afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Je hebt een algemene spray die je gelijk kunt inzetten. Deze spray zit in een bus die je even schudt en vervolgens op de gewenste oppervlakte kunt spuiten. Daarnaast kun je gebruik maken van speciaal concentraat, dat je moet aanlengen met water. De verschillende soorten hebben ook weer verschillende werkingen. Sommige soorten zijn een aantal weken effectief, terwijl je andere sprays maar een paar keer per jaar hoeft te gebruiken. Wat de verschillende varianten allemaal gemeen hebben, is dat ze gebruik maken van natuurlijke afweerstoffen. Zo worden de spinnen weggejaagd, maar niet gedood.

De dosering

De hoeveelheid anti spinnen spray die je nodig hebt, is afhankelijk van het oppervlak dat je wilt besproeien en het type anti spinnen spray dat je gebruikt. Een groot verschil is hierbij de hoeveelheid afweerstoffen die je terugvindt in de spray. Als je zelf wilt bepalen hoe geconcentreerd je mengsel is, kun je kiezen voor een concentraat en zelf bepalen hoe veel water je toevoegt. Gaat het slechts om een klein gebied waar je spinnen wilt voorkomen? Dan kun je prima uit te voeten met een kant-en-klare spray.

beste_anti_spinnen_spray_02

3 tips voor het aanschaffen van de beste anti spinnen spray

Om de beste anti spinnen spray te vinden, moet je rekening houden met een aantal zaken. Spinnen komen namelijk voor in verschillende situaties en het is belangrijk om te kiezen voor de anti spinnen spray die het beste bij jou past. 

Tip 1: bedenk je voor welke spinnen je de spray nodig hebt

Er bestaan vele soorten spinnen en dus zal je niet elke soort spin op dezelfde manier moeten bestrijden. Sommige spinnen leven voornamelijk binnen en zullen dus verstopt zitten tussen de kieren en plinten in je woning, terwijl andere buiten leven en zich vooral in het gras begeven. Zoek, voordat je een spray aanschaft, uit met welke soort spin je te maken hebt en bekijk bij het kopen of de spray voor een bepaalde soort of situatie geschikt is.

Tip 2: kijk of de spray spinnen wegjaagt of doodt

Op het gebied van bestrijdingsmiddelen zijn er vele producten beschikbaar en wat voor jou de beste spray is, hangt af van waar je het precies voor nodig hebt. Er bestaan anti spinnen sprays die spinnen doden, maar in veel gevallen zal de spray de spinnen enkel wegjagen. Dit komt doordat spinnen een beschermde status hebben en het de natuur niet ten goede komt als ze worden gedood. Wil je echt volledig van de spinnen af? Zoek dan naar een spray die dient als een bestrijdingsmiddel in plaats van een spray die aangeeft spinnen te weren.

Tip 3: zoek uit of de spray ook werkt op insecten

Omdat er vele verschillende soorten insecten en ongedierte in je huis rondlopen, worden er vaak producten aangeboden die niet voor slechts één diersoort bedoeld zijn, maar meerdere soorten ongedierte te bestrijden. Deze insectensprays bevatten een bepaald aantal stoffen die ongedierte verdelgen. Hoewel deze sprays in theorie ook werken op spinnen, is er wel een probleem: spinnen mogen als beschermde diersoort niet zomaar gedood worden.

De voordelen van de anti spinnen spray voor binnen en buiten

Het inzetten van een anti spinnen spray heeft veel voordelen. Een groot voordeel is dat de spray efficiënt en eenvoudig te gebruiken is, omdat je alleen hoeft te sprayen om de spinnen weg te houden. Daarnaast is de spray diervriendelijk, omdat het de spinnen alleen weert en ze niet verdelgt.

Irritaties voorkomen

Hoewel anti spinnen spray niet schadelijk is, kan het toch voorkomen dat je last krijgt van irritaties bij het gebruiken van de spray. Kijk daarom altijd eerst welke stoffen er in de spray zitten voordat je het middel gaat gebruiken. Volg ook altijd de aanwijzingen op de verpakking, zodat je de spray op de juiste manier gebruikt. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je de spray op een specifieke afstand van de oppervlakte moet houden, of dat je de ruimte na gebruik moet luchten. Let dus goed op om irritaties te voorkomen!

Pas op voor je ogen!

Je ogen zijn zeer gevoelige organen en het is dus belangrijk om hier extra voorzichtig mee te zijn. Als je zo maar begint met het gebruiken van de spray, kan het middel in contact komen met je ogen, wat tot veel irritatie en zelfs tot schade kan leiden! Om dit te voorkomen is het belangrijk om kinderen uit de buurt te houden en geconcentreerd te werk te gaan. Vermijd naast de ogen ook contact met de mond; het is uiteraard niet de bedoeling om de spray (direct) in te ademen of het middel door te slikken.

Welke soorten spinnen vind je terug in de Benelux?

Er zijn talloze soorten spinnen op de wereld, dus voordat je te werk gaat, is het geen slecht idee om je te verdiepen welke soort zich momenteel in je huis bevindt. In Nederland komen zo’n 700 verschillende soorten spinnen voor. De gewone huisspin is hiervan de meest voorkomende en komt, zoals de naam al verraad, met name voor in huis. Je vindt deze spin vooral rondom de buitenmuren. Ook de trilspin leeft graag in huis, maar dan voornamelijk binnen. Dit is de spin die je vaak op zolder vindt, of terwijl hij op je plafond een web aan het spinnen is. In de buitenlucht kom je dan weer vaak de kruisspin tegen, te herkennen aan het kruisvormige patroon op de romp. De kruisspin kan gif injecteren. Dit gif kan tot irritaties leiden, maar is niet gevaarlijk. Als laatste heb je de jachtspin, deze soort komt in Nederland met name in het zuiden voor. Jachtspinnen bouwt geen web, maar jaagt alleen op andere insecten.

Zijn spinnen giftig?

Spinnen zijn in Nederland bijna nooit giftig, maar in het buitenland wel. Ga dus goed voorbereid op reis! Zoek van tevoren uit of er giftige spinnen voorkomen op je vakantielocatie en of je een vaccinatie moet nemen om je te beschermen. Op locatie kun je dan alsnog de anti spinnen spray gebruiken om er zeker van te zijn dat er zich geen spinnen in de ruimte zullen bevinden.

Andere hulpmiddelen inzetten bij het bestrijden van spinnen

Je kunt een anti spinnen spray inzetten tegen spinnen, maar er zijn ook nog andere producten die ervoor kunnen zorgen dat je in het vervolg geen last meer hebt van deze geleedpotigen.

Stofzuiger

De meest simpele manier om van spinnen en spinnenwebben af te komen is door met de stofzuiger door je huis te gaan. Je ruimt op deze manier niet alleen de webben op, maar neemt ook een aantal spinnen mee. Dat spinnen zo weer uit de stofzuiger is een fabeltje, de meeste spinnen zullen stikken als ze eenmaal zijn opgezogen.

Bakje met azijn

Spinnen houden helemaal niet van azijn en dus kun je een bakje neerzetten met een mengsel van water en azijn. Doordat er azijnzuur in het azijn zit, zullen de dieren zelfs gelijk worden gedood wanneer ze in aanraking komen met azijn. Dit is dus een erg effectieve manier om van spinnen af te komen, maar houd wel in gedachten dat spinnen ook een functie in huis hebben en dat een spinnenvrij huis tot meer ongedierte zal leiden. Ga dus bewust te werk! 

Spinnenborstel

Wil je een diervriendelijke manier om de spinnen buiten huis te houden? Dan kun je ook een spinnenborstel inzetten. Deze oplossing is vooral handig voor mensen die de spin niet zelf aan willen raken. Met de halvemaanvorm van de spinnenborstel kun je niet alleen de kleinste hoeken schoonmaken, maar kun je ook de spin oppakken en weer buiten zetten. Je komt dus op een diervriendelijke manier van je spinnen af, maar het nadeel van dit apparaat is dat het onmogelijk is om alle spinnen het huis uit te zetten. 

Ultrasoon geluid

Een andere diervriendelijke manier om spinnen te verjagen is door het gebruiken van een apparaat dat geluid uitzendt. Dit is een frequentie die mensen niet horen, maar die spinnen niet kunnen tolereren. De spinnen zullen dus wegblijven! Dit ultrasoonapparaat werkt op elektriciteit en verspreidt de golven door de ruimte. Pas echter wel op als je huisdieren hebt, omdat ook bepaalde dieren gevoelig zijn voor de geluiden die het apparaat verspreidt.

Te werk gaan met de anti spinnen spray

Als je spinnen in huis wilt vermijden, is het belangrijk om nauwkeurig te werk te gaan. Als je zonder je in te lezen begint met spuiten, kan het gebeuren dat je behandeling niet tot het gewenste effect leidt. Spinnen bevinden zich in kleine ruimtes en donkere hoeken, dus het is belangrijk dat je tijdens het inspuiten de juiste kieren en gaten weet te vinden. Let daarbij ook goed op wat de verpakking aangeeft wat betreft de aanwijzingen voor het spuiten, vaak moet je de spray op een bepaalde afstand van het voorwerp houden. Door de stappen nauwkeurig te volgen, weet je zeker dat je de spinnen op de juiste manier kan weren.

Herhaal de behandeling regelmatig

Als je ervoor wilt zorgen dat de spinnen weg blijven, is het belangrijk om de spray eens in de zoveel tijd te gebruiken. Op de verpakking staat hoe lang de spray effectief is. Daarnaast zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen. Ten eerste is het belangrijk om de ruimtes van je huis goed schoon te houden. Het maken van een spinnenweb duurt een tijdje en wanneer je je huis regelmatig stofzuigt en schoonmaakt, is de kans kleiner dat het een spin lukt om een web te bouwen. Daarnaast is het schoonhouden van je huis belangrijk, want spinnen komen af op ongedierte. Ongedierte komt weer op af op etenswaren, dus wanneer je vaak etenswaren of kruimels laat liggen, trekt dit insecten en uiteindelijk ook spinnen aan.

Het effect van de anti spinnen spray voor binnen en buiten

Na het opspuiten van de spray zullen spinnen de ruimte vermijden. Je hebt hierdoor geen last meer van spinnenwebben op zolder of aan het plafond! Misschien kom je af en toe nog een spin tegen, maar als je de meeste spinnen hebt weten weg te jagen, is de spray effectief geweest. Misschien zou je het liefst alle spinnen uitbannen, maar spinnen zijn een beschermde diersoort en dus is de spray in de meeste gevallen niet bedoeld om ze te doden. Spinnen hebben ook de functie om kleine insecten op te eten, op deze manier beperken ze de insectenpopulatie. Als je last hebt van ongedierte, is het dus helemaal niet zo erg als de spinnen in je huis rondlopen!

Veelgestelde vragen over anti spinnen spray

Zijn spinnen gevaarlijk?

Nee, de spinsoorten die in Nederland voorkomen zijn bijna nooit gevaarlijk. De valse giftige wolfspin komt voor in Nederland, maar de kans dat je hierdoor gebeten wordt is alsnog erg klein. Als je een spin tegenkomt in huis hoef je je geen zorgen te maken en kun je hem dus gewoon met de hand buiten zetten. Toch is het fijn om een spinnenplaag te voorkomen. Als je veel last hebt van spinnen in huis krijg je namelijk ook veel spinnenwebben, wat een onverzorgde uitstraling geeft.

Worden de spinnen gedood door de spray?

Nee, veruit de meeste anti spinnen sprays zullen de spinnen in je huis niet doden. De reden hiervoor is dat spinnen een beschermde diersoort zijn en dus ook niet zomaar verdelgd mogen worden. Hierdoor zul je ook vaak lezen dat een spray als doel heeft om spinnen te weren en niet om ze te bestrijden. Er zijn wel anti spinnen sprays met gif beschikbaar, maar check altijd of dit een middel is dat gebruikt mag worden tegen spinnen. Deze bestrijdingsmiddelen met chemische stoffen mag je alleen in huis gebruiken.

Hoe werkt een spinnenspray?

Een spinnenspray werkt op een net iets andere manier dan de meeste insectensprays. Een insectenspray heeft vaak als doel om ongedierte te verdelgen, maar dat geldt niet voor spinnen. In anti spinnen spray zitten aan de ene kant stoffen en geuren waar spinnen niet van houden, zodat ze weg blijven. Aan de andere kant vind je in anti spinnen spray vaak een middel dat een laagje aanbrengt op het oppervlak waar je het op spuit. Door dit laagje kunnen spinnen geen spinnenweb vormen en zullen ze dus wegblijven.

Hoelang werkt de spinnenspray?

De duur van de werking verschilt per spray. Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat je een paar keer per jaar opnieuw zult moeten sprayen. Om verder spinnen te vermijden, kun je ook nog een aantal andere dingen ondernemen. Maak bijvoorbeeld regelmatig de hoekjes in huis schoon, zodat spinnen niet de kans krijgen om een spinnenweb te bouwen. Houd het huis ook opgeruimd en berg eten op, zodat je ongedierte en daarmee ook spinnen in huis vermijdt.

Nogmaals onze top 5 anti spinnen sprays voor binnen en buiten op een rijtje

 1. 1. Yachticon Anti Spinnen Spray

  #1 Beste anti spinnen spray
  Yachticon Anti Spinnen Spray. Eenvoudig maar krachtig

  Eenvoudig maar krachtig

  Deze anti spinnen spray is eenvoudig in gebruik en werkt niet alleen tegen spinnen maar ook andere insecten. Het voordeel van dit product is dat het een langdurige nawerking heeft. Spinnen voelen zicht niet thuis waar dit product op de oppervlakte zit.

 2. 2. RepellShield Spinnen bestrijden

  #2 Beste koop anti spinnen spray
  RepellShield Spinnen bestrijden. Op basis van pepermunt geur

  Op basis van pepermunt geur

  Deze anti spinnen spray werkt op basis van geur. Een frisse pepermunt geur verjaagt niet alleen de spinnen maar houdt ze ook weg op de bespoten gebieden. Geheel natuurlijk en geen gifstoffen.

 3. 3. Insectenspray Raid 400ml

  #3 Goed alternatief anti spinnen spray
  Insectenspray Raid 400ml. Werkt tegen alle insecten

  Werkt tegen alle insecten

  Een zeer krachtig middel welke werkt tegen al het ongedierte. Dodelijk na een paar seconden en nadien profiteer je van een lange nawerking waardoor de oppervlakte vermeden zal worden door ongedierte.

  €13,99 bij bol.com
  bol.com (€13,99)
 4. 4. Vaposect – Lekker Snoozen – Insect Spray

  #4 Beste anti spinnen en muggen spray
  Vaposect – Lekker Snoozen – Insect Spray. Werkt ook tegen muggen

  Werkt ook tegen muggen

  Muggen en spinnen het huis uit jagen. Dat is wat deze Vaposect Insect Spray doet. 1 keer spuiten is genoeg om kruipend en vliegend ongedierte de das om te doen.

 5. 5. Knock Off Insectenmiddel – Insecticide

  #5 Beste allround anti insecten spray
  Knock Off Insectenmiddel – Insecticide. Alles in 1 insectenspray

  Alles in 1 insectenspray

  Een zeer krachtig middel waarmee je ongedierte direct dood en het behandelde deel een lange nawerking geeft waardoor spinnen het wel zullen laten om het gebied te betreden.

  €19,95 bij bol.com
  bol.com (€19,95)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

2 mensen beoordeelden dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.