Beste anti vliegenspray van 2023

Top 5 best geteste anti vliegensprays volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @09:01

beste_anti_vliegenspray

Jij bent op zoek naar de beste anti vliegenspray? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de anti vliegenspray van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 14 anti vliegensprays uitgebreid getest en vergeleken. Na 3 uur onderzoek is HG X anti vliegenspray als beste anti vliegenspray uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste anti vliegensprays van dit moment. In dit artikel geven onze experts 3 tips voor het kopen van een anti vliegenspray. Wist je bijvoorbeeld dat de beste anti vliegenspray zeer krachtig is en werkt tegen al het vliegende ongedierte? Lees snel verder…

#1 Beste anti vliegenspray
HG X Anti-Muggen/Vliegenspray – 400ml – 2 Stuks. Doet wat het belooft

Doet wat het belooft

Deze HGX vliegen spray werkt zeer doeltreffend. Binnen enkele seconden na het spuiten vallen de vliegen en andere vliegende insecten dood op de grond. Let er wel op dat je de ruimte goed ventileert na gebruik.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€37,50 bij bol.com
bol.com (€37,50)

Naar de top 5

Top 5 beste anti vliegensprays van dit moment

Hoe komt deze top 5 anti vliegensprays tot stand?

3 uur getest door experts Onze experts hebben 14 anti vliegensprays uitvoerig getest en vergeleken.

14 anti vliegensprays vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 anti vliegenspray worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. HG X Anti-Muggen/Vliegenspray – 400ml – 2 Stuks

  #1 Beste anti vliegenspray
  HG X Anti-Muggen/Vliegenspray – 400ml – 2 Stuks. Doet wat het belooft

  Doet wat het belooft

  Deze HGX vliegen spray werkt zeer doeltreffend. Binnen enkele seconden na het spuiten vallen de vliegen en andere vliegende insecten dood op de grond. Let er wel op dat je de ruimte goed ventileert na gebruik.

  €37,50 bij bol.com
  bol.com (€37,50)
 2. 2. Luxan tegen vliegende insecten

  #2 Beste koop anti vliegenspray
  Luxan tegen vliegende insecten. Werkt ook tegen motten en wespen

  Werkt ook tegen motten en wespen

  Deze 400ml spuitbuis van Luxan is een zeer effectief middel tegen al het vliegende ongedierte. Dus ook tegen muggen op een warme zomeravond. Ook bij deze spray geldt; goed ventileren na gebruik.

  €15,95 bij ongediertewinkel.nl
  ongediertewinkel.nl (€15,95)
 3. 3. Insectenspray Raid 400ml

  #3 Best geurende anti vliegenspray
  Insectenspray Raid 400ml. Laat een frisse geur achter

  Laat een frisse geur achter

  In tegenstelling tot andere sprays laat deze anti vliegen spray een frisse geur achter na gebruik. Deze spray werkt zelfs tegen de allerkleinste vliegende insecten.

  €13,99 bij bol.com
  bol.com (€13,99)
 4. 4. HomeGard Vliegen & Muggenspray 400ML

  #4 Beste natuurlijk anti vliegenspray
  HomeGard Vliegen & Muggenspray 400ML. Vrij van gif

  Vrij van gif

  Deze anti vliegenspray werkt ook goed tegen muggen en is vrij van gif. Hierdoor kun je het middel onbeperkt gebruiken in dien de overlast van vliegende insecten dit vraagt. Na gebruik goed de handen wassen en de ruimte ventileren.

  €22 bij bol.com
  bol.com (€22,00)
 5. 5. COMPO Chrysanthol Vliegen Spray, 500 ml spuitbus

  #5 Grootverpakking anti vliegenspray
  COMPO Chrysanthol Vliegen Spray, 500 ml spuitbus. Pakt alle vliegende insecten aan

  Pakt alle vliegende insecten aan

  Deze anti vliegenspray zit in een ruime spuitbus van 500ml en werkt zeer krachtig tegen al het vliegende ongedierte. Na gebruik dien je de ruimte goed te ventileren.

  €25,17 bij bol.com
  bol.com (€25,17)

Op zoek naar een goede anti vliegenspray

Je wilt graag de beste anti vliegenspray kopen. Je eet met het lekkere weer namelijk steeds vaker buiten en dan is het heel vervelend als er steeds vliegen op je eten gaan zitten. Je wilt graag ongehinderd kunnen barbecueën of lekker een hapje en een drankje doen in je tuin. Vliegen kunnen de pret helaas flink verstoren. Een vlieg is bovendien een onhygiënisch insect. Ze gaan vaak met hun pootjes op de uitwerpselen van katten en honden zitten en vervolgens landen ze op jouw bord! Je wilt deze vieze beesten graag verjagen. Met de volgende tips haal je zeker weten de beste anti vliegenspray in huis. 

De werking van anti vliegenspray uitgelegd

In de beste anti vliegenspray zitten stofjes waar vliegen niet goed tegen kunnen. Ze vinden de geur van de spray vies en bij een sterkere spray is de stof zelfs dodelijk. Het zenuwstelsel van de vliegen wordt aangetast en ze overleven de spray niet. Door het gebruik van giftige stoffen is een anti vliegenspray heel effectief, maar daarom ook gevaarlijk voor andere levende wezens. Vooral huisdieren en kleine kinderen zijn kwetsbaar. Let dus altijd goed op bij het gebruik van een anti vliegenspray. Gebruik hem niet zomaar.

Sluit deuren en ramen

Bij het spuiten van de anti vliegenspray moet je altijd de ruimte die je gaat behandelen goed afsluiten. Dit doe je voor en na het gebruik van de spray. Vooraf sluit je alles af om de spray binnen te houden en deze zijn werk optimaal te laten doen. Na het sprayen verlaat je de kamer. Vervolgens betreed je de ruimte pas weer na een paar uur. Dan is het pas veilig om er weer naar binnen te gaan en zal je als snel het beste resultaat zien van je anti vliegenspray. De nare vliegen zijn dood en ook eventuele eitjes hebben de spray niet overleefd. Een van de beste manieren om van vliegen af te komen dus.

beste_anti_vliegenspray_01

Andere manieren van vliegenbestrijding

Naast anti vliegensprays kan je vliegen ook te lijf gaan met andere middelen. Een goede manier van vliegen bestrijding is het gebruik van plakstrips. De vliegen worden aangetrokken door de geur van de strip. Als ze er eenmaal op gaan zitten komen ze niet meer los. Ze gaan vervolgens dood en jij hebt geen last meer van ze. Het is een niet erg diervriendelijke manier van bestrijden, want de vliegen sterven een langzame dood. Aan de andere kant is het gebruik van plakstrips wel milieuvriendelijk. Er komen ten slotte geen giftige dampen in de lucht.

Voor altijd van vliegen af

Nog een andere goede manier om van de overlast van vliegen af te komen is een dispenser met een anti vliegenmiddel. Deze werkt net anders dan een anti vliegenspray. De dispenser spuit om de zoveel uur een stofje naar buiten en de vliegen blijven daardoor lang weg. Dit is een hele effectieve methode om van vliegen af te komen. Dan is er nog de vliegenval. Hierbij wordt de vlieg wederom door een geurtje gelokt. Hij gaat de val binnen en kan er vervolgens niet meer uitkomen. Vaak bevatten deze vallen een vloeistof waar de vlieg in verdrinkt. Wederom niet erg diervriendelijk, maar zo’n val werkt wel als de beste.

Koop een elektrische vliegenvanger

In plaats van een goede anti vliegenspray kan je ook een vliegenlamp gebruiken. Dit is een blauwe lamp die vliegen aantrekt. Deze vliegenvanger is superhandig voor in je tuin. Je hangt de lamp op, steekt hem in het stopcontact en je zal zien dat de vliegen er razendsnel op af zullen vliegen. Ook andere insecten zijn dol op deze ultraviolette lamp. Hij werkt als de beste als je van vervelende vliegende beestjes af wilt zijn. Ook muggen en wespen behoren tot het verleden met deze handige lamp. De lamp lokt de insecten en vervolgens worden ze geëlektrocuteerd als ze te dicht in de buurt zijn gekomen van de lamp. Misschien heb je geen elektriciteit in je tuin. In dit geval is een ouderwetse plakstrip of een goede anti vliegenspray toch de beste oplossing.

beste_anti_vliegenspray_02

Kies een anti vliegenspray die bij jou past

Er zijn diverse soorten anti vliegensprays op de markt. Het is moeilijk om aan te geven welke de beste is. Dit heeft ook met je persoonlijke voorkeuren en levensstijl te maken. Als je dol bent op de natuur en duurzaam leeft is een spray vol met gif niet echt een logische keuze. Deze giftige anti vliegenspray werkt vaak wel het beste, maar je weet niet goed welke andere effecten je ermee veroorzaakt. Dieren en planten kunnen er ziek van worden. Je kan daarom ook kiezen voor een anti vliegenspray op biologische basis. Deze spray werkt op basis van natuurlijke producten. Ook deze verantwoorde spray geeft vaak goede resultaten. De vliegen blijven weg en je belast de natuur niet met deze natuurlijke anti vliegenspray.

Drie tips voor het aanschaffen van de beste anti vliegenspray

Voor je overgaat tot het kopen van een anti vliegenspray is het raadzaam om alle voor- en nadelen goed op een rijtje te zetten. Moet de spray biologisch zijn of juist niet? Hoe lang moet de anti vliegenspray werken? Wil je een multifunctionele spray kopen of eentje die alleen vliegen bestrijdt? Waar moet je kortom rekening mee houden als je de beste anti vliegenspray wilt kopen. De volgende tips helpen je alvast een flink eind op weg.

Tip 1: let op de werkzame bestanddelen

Check goed wat de werkzame bestanddelen van de spray zijn. De beste anti vliegenspray bevat middelen die de vliegen lange tijd weghouden. Natuurlijke middelen die goed tegen vliegen werken zijn eucalyptus, menthol en citroen. Let altijd op alle ingrediënten, want het kan zijn dat je allergisch bent voor een van de stofjes. Ook als een spray natuurlijke stoffen bevat wil dit nog niet zeggen dat je er geen irritaties van kan krijgen. Verder zijn er sprays met DEET op de markt. Dit middel werkt vooral heel goed tegen muggen, maar ook vliegen zijn er geen fan van. Ook voor DEET geldt dat niet iedereen er goed tegen kan. Een te hoge dosering is bovendien gevaarlijk.

Pesticiden

Andere anti vliegensprays zijn nog wat heftiger en werken met insecticiden. Dit is echt een wondermiddel als het om vliegenbestrijding gaat. Het werkt als de beste! Pas wel op want insecticiden zijn giftig en kunnen gevaarlijk zijn als je er teveel van spuit. Ga dus nooit in een kamer staan waar je net gesprayd heb. Hou vooral ook je kinderen en dieren weg van anti vliegensprays die insecticiden bevatten. De kamer waar je de spray hebt gebruikt moet altijd eerst gelucht worden voordat je er weer langere tijd kan verblijven.

Tip 2: gebruik de anti vliegenspray optimaal

Een anti vliegenspray is niet moeilijk om te gebruiken. Iedereen weet wel hoe je een spray moet rondspuiten. Toch is de ene manier beter dan de andere. Het beste is het om de ruimte die je gaat behandelen eerst helemaal hermetisch af te sluiten. Vervolgens ga je iedere vierkante meter met de spray behandelen. Houd de spray steeds enkele seconden ingedrukt en ga zo alle plekken en hoeken van de kamer af. Spray niet op schilderijen, foto’s of meubels. De anti vliegenspray kan namelijk vlekken achterlaten en dat zou zonde zijn. Nadat alles gesprayd is verlaat je snel de kamer. Na een paar uur kan je terug komen. Nu moet je de kamer goed laten doorluchten en kan iedereen er weer veilig komen.

Tip 3: koop geen dure spray

Anti vliegensprays zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten en dus ook in diverse prijsklassen. De inhoud van de spray heeft natuurlijk invloed op de prijs. De beste spray is echter zeker niet de duurste spray. Of je nou voor biologisch gaat of een variant met pesticiden. Een goede anti vliegenspray hoeft helemaal niet duur te zijn. Let vooral op de werkzame bestanddelen en de houdbaarheid. Ook aan de hand van de inhoud van de spray kan je inschatten hoe lang hij meegaat. Een dispenser met anti vliegenmiddel is ook een optie. Die is wel wat duurder, maar die gaat ook veel langer mee.

Pas op voor steekvliegen

Vliegen zijn meestal alleen maar irritant en onhygiënisch. Er zijn echter ook vliegen die kunnen steken of bijten. Om deze vervelende beestjes te verjagen heb je de beste anti vliegenspray nodig. Het bekendste voorbeeld van een dergelijke vlieg is de daas. Deze vlieg kan zorgen voor vervelende bulten en huidirritaties. Om hem te verjagen kan je net als bij gewone vliegen verschillende bestrijdingsmethodes gebruiken. Van plakstrips, tot vallen en anti vliegensprays. Die laatste optie werkt meestal het beste. 

Verjaag de vliegen zelf

Naast het gebruik van een anti vliegenspray en andere bestrijdingsmiddelen is het ook mogelijk om de vliegenoverlast te voorkomen. Vliegen komen namelijk niet voor niets naar je toe. Een hoge temperatuur is aantrekkelijk voor vliegen en sommige geuren zijn echt magneten voor een vlieg. Als je de oorzaak verwijderd voorkom je dus ook de overlast van vliegen. Pak de volgende dingen in huis aan en verlos jezelf van vliegen. 

Verwijder aantrekkelijke geurtjes

Laat je etensresten liggen na een maaltijd of heb je bijvoorbeeld een rottende banaan in je fruitschaal? Dan ben je gegarandeerd van een bezoekje van vervelende vliegen. De vliegen komen op de geur af en ze gaan ook nog eens eitjes leggen op het rottende voedsel. Zo komen er dus ook steeds weer nieuwe vliegen. Je moet de oorzaak echt helemaal weghalen om de vliegen het beste te verjagen. Kijk ook eens onder je fornuis of achter je koelkast. Wie weet liggen daar ook nog etensrestjes te rotten waar de vliegen op afkomen. Ruim deze restjes eerst op voordat je naar een anti vliegenspray grijpt.

Wees hygiënisch!

De allerbeste manier om vliegen uit je huis weg te houden is niet de beste anti vliegenspray. Deze is vooral nuttig als je in de tuin last hebt van vliegen of er zich echt een plaag in je huis heeft gevestigd. In een doorsnee situatie is voorkomen echter beter dan genezen. Het is heel simpel. Hou je huis schoon en je komt geen vlieg meer tegen. Dit houdt in dat je altijd alle voedselresten meteen opruimt na een maaltijd. Ook moet je nooit je vuile vaat te lang op het aanrecht laten staan. Stop alles direct in de vaatwasser of was het af met de hand. Verder moet je de uitwerpselen van je huisdier snel weggooien of goed afdekken. Ten slotte moet je eten dat je alvast op tafel hebt gezet tevens helemaal afdekken.

Natuurlijke middeltjes tegen vliegen

Naast het schoonhouden van je huis zijn er nog wel wat andere methodes. Je hoeft echt niet meteen naar die anti vliegenspray te grijpen. Bepaalde natuurlijke geurtjes werken namelijk heel goed om vliegen op afstand te houden. De bekendste geuren waar vliegen niet van houden zijn: azijn, ui, knoflook en lavendel. Ook kruidnagel en basilicum zijn uitstekende afschrikkers van vliegen. Een van de beste trucjes is een halve citroen waarin kruidnagels zijn gestoken. Zet dit wondermiddeltje op tafel en de vliegen blijven gegarandeerd weg.

Maak zelf een anti vliegenspray

In plaats van een anti vliegenspray te kopen kan je er ook zelf een maken. Zo doe je dit het beste. Je voegt wat kruidnagels toe aan een pan met water. Vervolgens kook je het water met kruidnagels en al. Nadat het heeft gekookt laat je het water nog een klein half uurtje trekken op een lager vuur. Vervolgens zet je het vuur uit en laat je alles afkoelen. Je zeeft de kruidnagels uit het water en giet het water in een spray. Nu heb je je eigen anti vliegenspray gemaakt.

De meest gestelde vragen over de beste anti vliegenspray

Voordat je een goede anti vliegenspray koopt heb je nog wel wat vragen. Hoe duur zijn ze? Welke ingrediënten moet de spray bevatten? Waar koop je de beste anti vliegenspray? De meest gestelde vragen worden hieronder voor je beantwoord. Met deze antwoorden in je achterhoofd ben je ervan verzekerd dat je de beste spray in huis haalt. Hoe heerlijk zou het zijn als je nooit meer last van vliegen hebt?

Veelgestelde vragen over de beste anti vliegenspray

Wat is een goede anti vliegenspray?

Deze vraag kent een meerdelig antwoord. Ten eerste zal je op de werkzame bestanddelen moeten letten. Natuurlijke ingrediënten zijn vaak best effectief en goed voor het milieu, maar leveren toch ook weer niet het allerbeste resultaat op. De beste anti vliegenspray is er een die pesticiden bevat. Dit is ergens wel jammer, omdat pesticiden niet erg milieuvriendelijk zijn. De giftige dampen zijn gevaarlijk voor mens en dier. Daardoor is deze spray ook zo effectief. Hij is dodelijk voor vliegen en lost je vliegenprobleem met een paar sprays op. Zo ben je voor langer tijd af van die vervelende beestjes. 

Wat kost een anti vliegenspray?

De prijs van de beste anti vliegenspray loopt uiteen. Toch is er voor ieder budget wel een geschikte spray te vinden. De prijs wordt bepaald door een aantal factoren. De ingrediënten spelen een rol, de grootte van de bus en ook het merk is van invloed op de prijs. Een spray die biologische bestanddelen bevat is wat duurzamer, maar daardoor ook vaak duurder. Vanaf een euro of tien heb je al een behoorlijk degelijke anti vliegenspray te pakken. Je hoeft dus echt niet heel veel geld te besteden om van die vervelende vliegen af te komen. Laat je niet misleiden door dure merken en ga gewoon voor de beste betaalbare anti vliegenspray.  

Wat zijn goede alternatieven om vliegen te verjagen?

Naast een goede anti vliegenspray heb je nog meer methodes om van vliegen af te komen. Je kan ze ook bestrijden met natuurlijke middeltjes. Simpele geuren als knoflook, azijn en ui zijn perfect om vliegen te verjagen. Ze werken als de beste. Net als bijvoorbeeld lavendel. Leg een bosje lavendel in je keuken neer of koop wat lavendelzeepjes. Dit is een duurzame en milieuvriendelijke manier om van vliegen af te komen. Heb je last van een echte vliegenplaag in huis? Stap dan wel over op de beste anti vliegenspray. Het liefst eentje met pesticiden. Giftig, maar wel heel effectief!

Waar kan je een anti vliegenspray kopen?

Een goede anti vliegenspray koop je in een doe-het-zelfzaak of een supermarkt. De beste sprays zijn tevens op veel andere plekken verkrijgbaar. Online is er ook een enorm aanbod als je op zoek bent naar een anti vliegenspray. Het voordeel is dat je alle prijzen, merken en ingrediënten gemakkelijk met elkaar kan vergelijken. Je stelt zo een lijst samen met jouw persoonlijke wensen. Bekijk meerdere sites om tot een goed en volledig beeld te komen. Als je eenmaal de beste anti vliegenspray hebt gevonden kan je deze thuis laten bezorgen. Vaak is je bestelling er de volgende dag al. Dus je hoeft er niet eens meer de deur voor uit. Super handig!

Waar let je op bij het kopen van een anti vliegenspray?

Zoals gezegd let je op meerdere dingen bij de aanschaf van de beste anti vliegenspray. De werkzame bestanddelen zijn het belangrijkst. Je wilt ten slotte een spray die ook echt zijn werk doet. Pesticiden werken heel goed en blijven ook lang werkzaam. Ga hier wel altijd zorgvuldig mee om. Sprays met natuurlijke geurtjes kunnen ook behoorlijk effectief zijn. Ze zijn bovendien wat beter voor het milieu. Ook als je huisdieren of kleine kinderen hebt is het raadzaam om een anti vliegenspray op basis van de beste biologische ingrediënten te kopen. Wat je persoonlijke situatie ook is, er is altijd wel een anti vliegenspray die past bij jou.

Nogmaals onze beste anti vliegensprays top 5 op een rijtje

 1. 1. HG X Anti-Muggen/Vliegenspray – 400ml – 2 Stuks

  #1 Beste anti vliegenspray
  HG X Anti-Muggen/Vliegenspray – 400ml – 2 Stuks. Doet wat het belooft

  Doet wat het belooft

  Deze HGX vliegen spray werkt zeer doeltreffend. Binnen enkele seconden na het spuiten vallen de vliegen en andere vliegende insecten dood op de grond. Let er wel op dat je de ruimte goed ventileert na gebruik.

  €37,50 bij bol.com
  bol.com (€37,50)
 2. 2. Luxan tegen vliegende insecten

  #2 Beste koop anti vliegenspray
  Luxan tegen vliegende insecten. Werkt ook tegen motten en wespen

  Werkt ook tegen motten en wespen

  Deze 400ml spuitbuis van Luxan is een zeer effectief middel tegen al het vliegende ongedierte. Dus ook tegen muggen op een warme zomeravond. Ook bij deze spray geldt; goed ventileren na gebruik.

  €15,95 bij ongediertewinkel.nl
  ongediertewinkel.nl (€15,95)
 3. 3. Insectenspray Raid 400ml

  #3 Best geurende anti vliegenspray
  Insectenspray Raid 400ml. Laat een frisse geur achter

  Laat een frisse geur achter

  In tegenstelling tot andere sprays laat deze anti vliegen spray een frisse geur achter na gebruik. Deze spray werkt zelfs tegen de allerkleinste vliegende insecten.

  €13,99 bij bol.com
  bol.com (€13,99)
 4. 4. HomeGard Vliegen & Muggenspray 400ML

  #4 Beste natuurlijk anti vliegenspray
  HomeGard Vliegen & Muggenspray 400ML. Vrij van gif

  Vrij van gif

  Deze anti vliegenspray werkt ook goed tegen muggen en is vrij van gif. Hierdoor kun je het middel onbeperkt gebruiken in dien de overlast van vliegende insecten dit vraagt. Na gebruik goed de handen wassen en de ruimte ventileren.

  €22 bij bol.com
  bol.com (€22,00)
 5. 5. COMPO Chrysanthol Vliegen Spray, 500 ml spuitbus

  #5 Grootverpakking anti vliegenspray
  COMPO Chrysanthol Vliegen Spray, 500 ml spuitbus. Pakt alle vliegende insecten aan

  Pakt alle vliegende insecten aan

  Deze anti vliegenspray zit in een ruime spuitbus van 500ml en werkt zeer krachtig tegen al het vliegende ongedierte. Na gebruik dien je de ruimte goed te ventileren.

  €25,17 bij bol.com
  bol.com (€25,17)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.