Beste basketbalpaal van 2023

Top 5 best geteste basketbalpalen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 19 december 2022 @18:16

beste_basketbalpaal

Jij bent op zoek naar de beste basketbalpaal? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de basketbalpaal van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 15 basketbalpalen uitgebreid getest en vergeleken. Na 10 uur onderzoek is Virtufit basketbalpaal als beste basketbalpaal uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste basketbalpalen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een basketbalpaal. Wist je bijvoorbeeld dat de beste basketbalpaal <hier iets vertellen>? Lees snel verder…

#1 Beste basketbalpaal
VirtuFit Verstelbare Basketbalpaal. Zeer gebruiksvriendelijk

Zeer gebruiksvriendelijk

Deze basketbalpaal staat altijd voor je klaar. De paal is eenvoudig in hoogte verstelbaar en wordt geleverd met een klassieke basketbal en ballenpomp. Je verplaatst de paal eenvoudig.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€109,95 bij bol.com
bol.com (€109,95)

Naar de top 5

Top 5 beste basketbalpalen van dit moment

 1. 1. VirtuFit Verstelbare Basketbalpaal

  #1 Beste basketbalpaal
  VirtuFit Verstelbare Basketbalpaal. Zeer gebruiksvriendelijk

  Zeer gebruiksvriendelijk

  Deze basketbalpaal staat altijd voor je klaar. De paal is eenvoudig in hoogte verstelbaar en wordt geleverd met een klassieke basketbal en ballenpomp. Je verplaatst de paal eenvoudig.

  €109,95 bij bol.com
  bol.com (€109,95)
 2. 2. Dunlop Basketbalpaal – Basketbalring met Standaard

  #2 Beste koop basketbalpaal
  Dunlop Basketbalpaal – Basketbalring met Standaard. Kwaliteit van Dunlop

  Kwaliteit van Dunlop

  Het bekende sportmerk Dunlop maakt deze paal weersbestendig waardoor deze het gehele jaar buiten kan blijven staan. De extra stevige voet is voorzien van wieltjes zodat je de paal eenvoudig kunt verplaatsen.

  €69,99 bij blokker.nl
  blokker.nl (€69,99)
 3. 3. GS basketbalring met standaard 60-150 cm

  #3 Beste voordelige keuze
  GS basketbalring met standaard 60-150 cm. Voordelige keuze

  Voordelige keuze

  Deze zeer scherp geprijsde basketbalpaal is perfect voor kinderen maar ook voor volwassenen (mits je niet gaat dunken). Je vult de voet eenvoudig met water of zand.

  €36,99 bij blokker.nl
  blokker.nl (€36,99)
 4. 4. Pegasi basketbalpaal Play 1.35-3.05

  #4 Beste duurzame basketbalpaal
  Pegasi basketbalpaal Play 1.35-3.05. In hoogte verstelbaar

  In hoogte verstelbaar

  Deze basketbalpaal heeft niet alleen professionele looks maar voelt ook nog eens zeer stabiel aan. Goed voor het wat zwaardere werk. De paal is dan ook breek- en weersbestendig.

  €219 bij bol.com
  bol.com (€219,00)
 5. 5. Femor Verstelbare Basketbalpaal

  #5 Beste semi-pro basketbalpaal
  Femor Verstelbare Basketbalpaal. Voor de echte pro's

  Voor de echte pro's

  Basketbal je veel of verwacht je dit te gaan doen? Dan is deze basketbalpaal de juiste investering. Het aanschafbedrag ligt wat hoger maar deze basketbalpaal is een echte krachtpatser. Dat voel je aan alles.

Hoe komt deze top 5 basketbalpalen tot stand?

10 uur getest door experts Onze experts hebben 15 basketbalpalen uitvoerig getest en vergeleken.

15 basketbalpalen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 basketbalpalen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

Basketbalpaal kopen; want er is toch (bijna) niets leukers dan basketballen?

Je bent dol op bewegen en houdt van sporten, in het bijzonder basketballen vind je leuk. Je wilt dan ook graag thuis, of misschien wel onder werktijd kunnen basketballen. Je wilt dan ook een basketbalpaal kopen, een basketbalpaal die verrijdbaar is, een verrijdbare basketbalpaal dus, of misschien juist een in hoogte verstelbare basketbalpaal of een inklapbare basketbalpaal. Het kan allemaal!

Wat is de basketbalpaal beste koop van dit moment?

Je wilt een basketbalpaal kopen. Een basketbalpaal die verstelbaar is in hoogte of/ en een basketbalpaal die verrijdbaar is wellicht. Je wilt in ieder geval ‘gewoon’ lekker kunnen basketballen op een plek die jij daarvoor in gedachten hebt. Wij helpen je dan ook graag bij de zoektocht naar de voor jou beste basketbalpaal. Leuk dat je meeleest!

Beste basketbalpaal kopen, je leest er hier alles over!

Wanneer je geen plek hebt om basketbalring op te hangen (met bord), maar je wilt wel graag basketballen, dan is een basketbalpaal een uitkomst. Een basketbalpaal is letterlijk een paal, waarbij er ook inklapbare basketbalpalen te koop zijn, en ook een basketbalpaal die verrijdbaar is, is te verkrijgen. Een basketbalpaal bestaat verder uit een basket, een backboard en soms dus een verrijdbaar of inklapbaar onderstel. Een verstelbare basketbalpaal dus.

Ook voor wat betreft het kopen van een basketbalpaal zijn er verschillende keuzes te maken.

De beste basketbalpaal, daar gaan we het in deze koopgids over hebben. Een basketbalpaal verrijdbaar of misschien wel een basketbalpaal verstelbaar die voor jou het beste is, is niet perse degene met de beste reviews. Al vergelijken we wel in deze koopgids en is er ook sprake van een basketbalpaal beste getest.

Een bijvoorbeeld inklapbare basketbalpaal of een basketbalpaal voor buiten die voldoet aan jouw specifieke wensen, dat is een beste basketbalpaal voor jou. Voor jou persoonlijk dus. En daar gaat het uiteindelijk om. Een basketbalpaal die aan jouw verwachtingen voldoet.

We zetten in deze koopgids een aantal vergelijkingen op een rijtje, zodat jij jouw beste basketbalpaal kunt kopen. Of dat nou een basketbalpaal met de beste reviews is, of een basketbalpaal verrijdbaar.

We hebben dan ook een top 5 samengesteld die onder andere draait om de vraag, ‘wat is de beste basketbalpaal’? We bespreken de beste basketbalpaal in zijn algemeen, de basketbalpaal die het beste beoordeeld wordt én de ‘best buy’. 

Die laatste hoeft niet perse een goedkope basketbalpaal te zijn of een basketbalpaal aanbieding, maar heeft wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Wordt daardoor een basketbalpaal beste koop genoemd. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Tot slot. Er zijn enkele aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze koopgids nog met je willen doornemen voordat je een basketbalpaal gaat kopen. Nu eerst door naar de top 5!

beste_basketalpaal_01

De beste basketbalpaal, check de top 5!

Uiteindelijk is en blijft het belangrijk te bedenken wat jouw wensen zijn voor wat betreft een basketbalpaal. Wil jij een basketbalpaal kopen die tevens verrijdbaar is? Of misschien een verstelbare basketbalpaal? Of een inklapbare basketbalpaal? Ga je voor een basketbalpaal die goedkoop is? Of wil je een basketbalpaal kopen met veel goede reviews?

Misschien ben je op zoek niet naar een basketbalpaal voor jezelf, maar naar een basketbalpaal voor je kind, buurjongen of meisje, neefje of nichtje. Ben je dus op zoek naar een basketbalpaal én hoogte geschikt voor kinderen. Het is allemaal mogelijk.

Want hoe het ook zij, je beslist uiteindelijk toch echt zelf welke basketbalpaal jij gaat kopen. We hopen je met de top 5 in deze koopgids in ieder geval een eind op weg te hebben geholpen voor wat betreft het inkaderen van keuzes. Want er is best veel keuze. En juist dat gegeven maakt filteren en kiezen niet altijd makkelijker. 

​In de volgende alinea vertellen we je wat uitgebreider over de verschillen in basketbalpalen en de mogelijkheden en keuzes die er te maken zijn. Dit alles om je te helpen bij het vergelijken en het vinden van de voor jou beste basketbalpaal.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een basketbalpaal?

Wanneer jij een basketbalpaal wilt kopen en je bent zoekende naar informatie, onder andere middels het checken van deze koopgids (heel goed bezig!), dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes en opties, welke mogelijkheden er zijn.

We hopen dat deze koopgids al duidelijkheid heeft gegeven voor jou. Je informatie heeft verschaft waar je mee verder kan. Dit maakt de zoektocht en de uitkomst, het vinden van de beste basketbalpaal, tot een succes. Punten van aandacht in deze zijn de volgende.

Als eerste, wat is een basketbalpaal?

Een basketbalpaal is letterlijk een paal met onderstel, verrijdbaar, verstelbaar of soms ook inklapbaar. Over het algemeen wordt ook een (ring)basket, net en een back bord meegeleverd. Dé accessoires die nodig zijn voor een lekker potje old skool basketballen. En oh ja, vergeet natuurlijk de basketbal zelf niet!

Basketbalpaal en gebruik

Het is verstandig om vooraf helder te hebben wie er gebruik gaat maken van de te kopen basketbalpaal (en toebehoren). Want dat is belangrijk onder andere voor wat betreft de kwaliteit van de basket. Bij het basketballen wordt er soms, of regelmatig aan de basket gehangen. De kwaliteit van de constructie en die van de basketring is in deze essentieel. 

Een volwassen persoon die aan een basketbalpaal en ring ‘hangt’, dat is vaak een gewicht van tussen de 80 en 100 kg. Dit kan niet elke basketbalpaal en ring standaard houden. Hiervoor is wel een degelijke constructie gewenst. Kinderen wegen minder en hebben vaak ook nog niet de hoogte om aan een basket te kunnen gaan hangen.

De hoogte van een basketbalpaal kan verschillen. Bij het kopen van een basketbalpaal zul je dit gegeven ook zeker tegen komen. Want niet alle basketbalborden hebben officiële afmetingen en daarnaast zijn er verstelbare basketbalpalen te koop! We komen hier nog op terug.

Basketbalpaal buiten of binnen

Voordat je een basketbalpaal gaat kopen is het praktisch te bedenken waar je deze neer wilt zetten. Uiteraard op een plek waar er daadwerkelijk de ruimte is om te basketballen. Want voor een potje basketbal of worpen oefenen is ruimte nodig. Maar wil jij je basketbalpaal buiten neerzetten, of ergens overdekt/ binnen?

Bij de keuze voor wat betreft materiaal van je basketbalpaal, plastic, kunststof, hout etc., is het verstandig om een antwoord te hebben op de vraag of je een basketbalpaal buiten of binnen wilt gebruiken. Want wanneer je op zoek gaat naar een basketbalpaal buiten, dan is het handig dat het materiaal van je basketbalpaal weerbestendig is.

Basketbalpaal mogelijkheden: verrijdbaar, verstelbaar en/ of inklapbaar


Voor wat betreft het kopen van een basketbalpaal is er keuze te over. De keuze zit hem in materiaal, kleur, accessoires, budget, maar ook voor wat betreft overige opties.

Een basketbal die verrijdbaar is? Die is er! Handig, die wieltjes, want hierdoor makkelijk te verplaatsen. Een basketbalpaal die verstelbaar is? Tevens aanwezig! Praktisch, wanneer je zowel met kind als volwassene gebruik wilt maken van de basketbalpaal. Niet zoveel ruimte en je basketbalpaal gemakkelijk willen kunnen opbergen? Dan is er ook een inklapbare basketbalpaal te koop.

Let op, niet elke basketbalpaal is een verrijdbare basketbalpaal, een verstelbare basketbalpaal of een inklapbare basketbalpaal.

beste_basketbalpaal_02

Wat kost een basketbalpaal

Een basketbalpaal kopen, je kunt het in deze in principe zo duur maken als je zelf wilt. De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de verschillende basketbalpalen die er op de markt te koop zijn, verschillen behoorlijk van elkaar. Dat laat de top 5 in deze koopgids ook wel zien.

Of een beste basketbalpaal passend is voor jou, hangt niet perse samen met het hoogste prijskaartje. Lees daarom ook altijd basketbalpaal reviews. Het is daarbij nuttig om vooraf te bepalen wat eigen wensen zijn én wat je budget is. 

Prijs zegt dus overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit. Een goedkope basketbalpaal kan voor jou wel de beste basketbalpaal zijn. Maar feit is, vaak krijg je ook bij een basketbalpaal en toebehoren, voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’ (kwaliteit).

Veelgstelde vragen over een basketbalpaal

Wat is de beste basketbalpaal?

Een beste basketbalpaal, dat is niet één type model of merk. Het basketbalpaal die voor jou tevens de beste basketbalbord is, is een persoonsgebonden keuze. Een goede/ beste basketbalpaal is volgens ons in ieder geval een basketbalpaal die stevig staat, degelijk is, tegen een stootje kan ook! Verder gebruiksvriendelijk is, makkelijk te monteren en ook makkelijk te verrijden of in te klappen is.

Wat is de omvang van een basket?

De omvang van een basket, of eigenlijk de doorsnede is normaliter 45 centimeter. De basket is over het algemeen ook voorzien van een net. Toch kan dit per basket en basketbalpaal met toebehoren, afwijken. Let dus altijd op de specificaties van een basketbalpaal, wanneer de doorsnede van een basket voor jouw van belang is.

Hoe hoog is een basketbalpaal?

Dat hangt er vanaf. Wanneer je bijvoorbeeld een verstelbare basketbalpaal koopt, kun je de hoogte, het woord zet het al, verstellen. De officiële hoogte van een basket bij wedstrijden is echter 2,60 meter voor de jeugd en 3,05 meter voor volwassenen.

Hoeveel kost een basketbalpaal?

De prijskaartjes van basketbalpalen verschillen. Dat laat deze koopgids en de top 5 in deze koopgids ook wel zien. De prijzen variëren van rond de 30 euro tot basketbalpalen van rond de 1000 euro. De gemiddelde prijs van een degelijke basketbalpaal voor volwassenen is ongeveer 150 a 200 euro. Basketbalpalen bedoeld voor kinderen zijn over het algemeen goedkoper.

Waar kan ik een basketbalpaal neerzetten?

Je kunt een basketbalpaal buiten neer zetten, maar ook binnen. In ieder geval op een plek waar er voldoende ruimte is. Want ruimte heb je sowieso nodig bij het basketbalspel, het dribbelen, rennen en gooien van de basketbal. Richting basket of richting medestanders! Je kunt zelf het beste bepalen en beoordelen waar er voldoende ruimte is in jouw situatie.

Beste basketbalpaal, de eindconclusie

Een beste basketbalpaal kopen, een basketbalpaal buiten, een verrijdbare basketbalpaal of misschien wel een verstelbare basketbalpaal. Bij het zoeken naar een basketbalbord buiten of voor binnengebruik, of andere wensen die er kunnen zijn,  zijn er sowieso 3 zaken waar je op moet letten alvorens definitieve aanschaf. 

We lichten de belangrijkste aandachtspunten hieronder nog even voor je uit!

Basketbalpaal voor kind of volwassen gebruik

Het is verstandig om vooraf helder te hebben wie er gebruik gaat maken van de te kopen basketbalpaal (en toebehoren). Want dat is belangrijk onder andere voor wat betreft de kwaliteit van de basket. Bij het basketballen wordt er soms, of regelmatig aan de basket gehangen. De kwaliteit van de constructie en die van de basketring is in deze essentieel. 

Een volwassen persoon die aan een basketbalpaal en ring ‘hangt’, dat is vaak een gewicht van tussen de 80 en 100 kg. Dit kan niet elke basketbalpaal en ring standaard houden. Hiervoor is wel een degelijke constructie gewenst. Kinderen wegen minder en hebben vaak ook nog niet de hoogte om aan een basket te kunnen gaan hangen.

De hoogte van een basketbalpaal kan verschillen. Bij het kopen van een basketbalpaal zul je dit gegeven ook zeker tegen komen. Want niet alle basketbalborden hebben officiële afmetingen en daarnaast zijn er verstelbare basketbalpalen te koop! We komen hier verderop in deze koopgids nog even wat uitgebreider op terug. 

Afhankelijk van wie er gebruik gaat maken van de basketbalpaal, zul jij zelf een beste keuze kunnen maken voor wat betreft een passende of aanpasbare hoogte. Nog even voor de volledigheid. De officiële hoogte van een basket bij wedstrijden is 2,60 meter voor de jeugd en 3,05 meter voor volwassenen.

Basketbalpaal voor buiten of voor binnen

Voordat je een basketbalpaal gaat kopen is het praktisch te bedenken waar je deze neer wilt zetten. Uiteraard op een plek waar er daadwerkelijk de ruimte is om te basketballen. Want voor een potje basketbal of worpen oefenen is ruimte nodig. Maar wil jij je basketbalpaal buiten neerzetten, of ergens overdekt/ binnen?

Bij de keuze voor wat betreft materiaal van je basketbalpaal, plastic, kunststof, hout etc., is het verstandig om een antwoord te hebben op de vraag of je een basketbalpaal buiten of binnen wilt gebruiken. Want wanneer je op zoek gaat naar een basketbalpaal buiten, dan is het handig dat het materiaal van je basketbalpaal weerbestendig is. Tegen regen en koude, zelfs vrieskou, opgewassen is.

Basketbalpaal verrijdbaar, verstelbaar en/ of inklapbaar

We schreven het al eerder, voor wat betreft het kopen van een basketbalpaal is er keuze te over. De keuze zit hem in materiaal, kleur, accessoires, budget, maar ook voor wat betreft overige mogelijkheden en onmogelijkheden.

Een basketbal die verrijdbaar is? Die is zeker te koop. Handig, die wieltjes, want hierdoor makkelijk te verplaatsen. Een basketbalpaal die verstelbaar is? Ook te koop! Praktisch, wanneer je zowel met kind als volwassene gebruik wilt maken van de basketbalpaal. Niet zoveel ruimte en je basketbalpaal gemakkelijk willen kunnen opbergen? Dan is er ook een inklapbare basketbalpaal te koop. Top toch?!

Let op, niet elke basketbalpaal is een verrijdbare basketbalpaal, een verstelbare basketbalpaal of een inklapbare basketbalpaal. Check dus voor aanschaf de specs van een basketbalpaal, wanneer deze zaken belangrijk zijn voor jou!

Als laatste willen we nog graag het volgende aanstippen voor wat betreft accessoires. Een basketbalpaal wordt bijna nooit alleen geleverd. Maar soms ook wel. Let dus goed op en lees de specificaties die omschrijven wat er allemaal bij een basketbalpaal geleverd wordt. 

Over het algemeen zal bij een basketbalpaal ‘buiten’, maar ook bij een basketbalpaal voor binnen gebruik, een basket, een net en ook een onderstel geleverd worden (verrijdbaar en verstelbaar of niet). Soms zelfs ook een basketbal en een pomp. Maar opgelet, voornoemde accessoires worden dus niet standaard meegeleverd bij elke basketbalpaal.

Het einde van deze koopgids nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft een beste basketbalpaal, maar ook voor wat betreft een goede basketbalpaal. Dit zodat jij de voor jouw beste basketbalpaal kunt kopen!

We hebben je verder uitgelegd dat de basketbalpaal beste koop, niet perse de beste basketbalpaal voor jou hoeft te zijn. Want meningen, ervaringen en dus ook reviews kunnen nou eenmaal per persoon verschillen. Welke basketbalpaal voor jou het allerbeste is? Die vraag is uiteindelijk enkel te beantwoorden door jou zelf.

We hopen dat de 3 aandachtspunten in bovenstaande alinea en dat de top 5 in deze koopgids je hiermee wel een eind op weg helpen of hebben geholpen.

We wensen je succes bij het zoeken, vinden en kopen van de voor jou allerbeste basketbalpaal. Hopelijk levert de koop jouw en/ of anderen enorm veel basketbal plezier op!

Nogmaals onze top 5 beste basketbalpalen op een rijtje:

 1. 1. VirtuFit Verstelbare Basketbalpaal

  #1 Beste basketbalpaal
  VirtuFit Verstelbare Basketbalpaal. Zeer gebruiksvriendelijk

  Zeer gebruiksvriendelijk

  Deze basketbalpaal staat altijd voor je klaar. De paal is eenvoudig in hoogte verstelbaar en wordt geleverd met een klassieke basketbal en ballenpomp. Je verplaatst de paal eenvoudig.

  €109,95 bij bol.com
  bol.com (€109,95)
 2. 2. Dunlop Basketbalpaal – Basketbalring met Standaard

  #2 Beste koop basketbalpaal
  Dunlop Basketbalpaal – Basketbalring met Standaard. Kwaliteit van Dunlop

  Kwaliteit van Dunlop

  Het bekende sportmerk Dunlop maakt deze paal weersbestendig waardoor deze het gehele jaar buiten kan blijven staan. De extra stevige voet is voorzien van wieltjes zodat je de paal eenvoudig kunt verplaatsen.

  €69,99 bij blokker.nl
  blokker.nl (€69,99)
 3. 3. GS basketbalring met standaard 60-150 cm

  #3 Beste voordelige keuze
  GS basketbalring met standaard 60-150 cm. Voordelige keuze

  Voordelige keuze

  Deze zeer scherp geprijsde basketbalpaal is perfect voor kinderen maar ook voor volwassenen (mits je niet gaat dunken). Je vult de voet eenvoudig met water of zand.

  €36,99 bij blokker.nl
  blokker.nl (€36,99)
 4. 4. Pegasi basketbalpaal Play 1.35-3.05

  #4 Beste duurzame basketbalpaal
  Pegasi basketbalpaal Play 1.35-3.05. In hoogte verstelbaar

  In hoogte verstelbaar

  Deze basketbalpaal heeft niet alleen professionele looks maar voelt ook nog eens zeer stabiel aan. Goed voor het wat zwaardere werk. De paal is dan ook breek- en weersbestendig.

  €219 bij bol.com
  bol.com (€219,00)
 5. 5. Femor Verstelbare Basketbalpaal

  #5 Beste semi-pro basketbalpaal
  Femor Verstelbare Basketbalpaal. Voor de echte pro's

  Voor de echte pro's

  Basketbal je veel of verwacht je dit te gaan doen? Dan is deze basketbalpaal de juiste investering. Het aanschafbedrag ligt wat hoger maar deze basketbalpaal is een echte krachtpatser. Dat voel je aan alles.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

4 mensen beoordeelden dit artikel met een 4.5

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.