Beste bedwantsenval van 2023

Top 5 best geteste bedwantsenvallen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @13:17

beste_bedwantsenval

Jij bent op zoek naar de beste bedwantsenval? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de bedwantsenval van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 8 bedwantsenvallen uitgebreid getest en vergeleken. Na 6 uur onderzoek is 20x Bedwantsen val als beste bedwantsenval uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste bedwantsenvallen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 3 tips voor het kopen van een bedwantsenval. Wist je bijvoorbeeld dat de beste bedwantsenval maar liefst 20 bedwantsen vallen bevat? Lees snel verder…

#1 Beste bedwantsenval
20 x Trappit bedwantsenval. 20 bedwantsen vallen

20 bedwantsen vallen

Deze bedwantsenvallen zijn te delen in 2 en daarmee heb je maar liefst 20 bedwantsenvallen. De vallen hebben 4 ingangen waardoor je de pakkans enorm vergroot. Aan de plakstrip zitten feromonen welke bedwantsen niet kunnen weerstaan.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€32,50 bij bol.com
bol.com (€32,50)

Naar de top 5

Top 5 beste bedwantsenvallen van dit moment

Hoe komt deze top 5 bedwantsenvallen tot stand?

6 uur getest door experts Onze experts hebben 8 bedwantsenvallen uitvoerig getest en vergeleken.

8 bedwantsenvallen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 bedwantsenvallen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. 20 x Trappit bedwantsenval

  #1 Beste bedwantsenval
  20 x Trappit bedwantsenval. 20 bedwantsen vallen

  20 bedwantsen vallen

  Deze bedwantsenvallen zijn te delen in 2 en daarmee heb je maar liefst 20 bedwantsenvallen. De vallen hebben 4 ingangen waardoor je de pakkans enorm vergroot. Aan de plakstrip zitten feromonen welke bedwantsen niet kunnen weerstaan.

  €32,50 bij bol.com
  bol.com (€32,50)
 2. 2. Bedwants vallen

  #2 Beste koop bedwantsenval
  Bedwants vallen. 6 vouwbare vallen

  6 vouwbare vallen

  Deze met feromonen uitgevoerde bedwantsen vallen zijn eenvoudig te vouwen en door de feromonen worden de bedwantsen gelokt naar de val. Eenmaal op de strip kunnen de bedwantsen nergens meer heen en zullen ze sterven.

  €10,50 bij bol.com
  bol.com (€10,50)
 3. 3. Trappit Bedwants Detector (10 Stuks)

  #3 Goed alternatief bedwantsen
  Trappit Bedwants Detector (10 Stuks). Voorzien van krachtige lijmlaag

  Voorzien van krachtige lijmlaag

  Deze bedwantsenval werkt in alle richtingen vanwege de 4 ingangen. Vouw het huisje en plaats rondom het bed. De bedwantsen zullen de feromonen niet kunnen weerstaan en in de val lopen.

  €29,95 bij ongediertewinkel.nl
  ongediertewinkel.nl (€29,95)
 4. 4. 10x bedwants vallen 200X70MM 

  #4 Beste plakstrip bedwantsenval
  10x bedwants vallen 200X70MM . Eenvoudige plakstrips

  Eenvoudige plakstrips

  Deze bedwantsen val plaats je eenvoudig bij het hoofdeinde of aan de onderzijde van het bed. De krachtige lijmlaag in combinatie met feromonen zullen direct hun werk doen.

  €9,85 bij bol.com
  bol.com (€9,85)
 5. 5. Bedwants taperol vallen

  #5 Beste taperol bedwantsenval
  Bedwants taperol vallen. Op een handige tape rol

  Op een handige tape rol

  Deze bedwantsen val zit op een handige rol zodat je voor elke lengte de val exact op maat kunt maken. Voorzien van feromonen waardoor bedwantsen en andere insecten direct gelokt zullen worden.

  €15,95 bij bol.com
  bol.com (€15,95)

Bestrijd ongedierte in je bed met de beste bedwantsenval

Ben je op zoek naar de beste bedwantsenval om dit ongedierte te weren? Het is nooit fijn om deze insecten aan te treffen in je bed. Bedwantsen zorgen voor veel ongemak en planten zich ook nog eens snel voort, dus genoeg reden om zo snel mogelijk actie te ondernemen! Met een bedwantsenval kun je de plaag bestrijden.

Wat zijn bedwantsen?

Bedwantsen ken je waarschijnlijk als de insecten die je in je bed kunt treffen. Je vindt ze vaak op donkere plekken en dat betekent dat ze voornamelijk ’s nachts actief zijn. Bedwantsen zijn ongeveer een halve centimeter groot. Ze kunnen meerdere kleuren hebben, maar meestal zijn ze wit of hebben ze een roodbruinige kleur. 

Bedwantsen bevinden zich niet voor niets rondom je bed. Ze leven namelijk van het bloed dat ze je uit jouw lichaam halen. Nadat ze in je lichaam bijten laten ze kleine wondjes achter, bijvoorbeeld op de arm. Je kunt geen ziektes krijgen van bedwantsen, maar uiteraard is het niet fijn om last te hebben van de jeukende bultjes die je van de insecten krijgt. Je ziet bedwantsen in hotelbedden, hostels en vergelijkbare vakantieplekken waar veel verschillende mensen slapen, maar ook thuis kun je ze oplopen. Als je last van bedwantsen hebt, zie je vaak donkere vlekken aan de rand van je matras.

Wat is een bedwantsenval?

Bedwantsenvallen zijn een manier om bedwantsen te vangen en te bestrijden. Ze werken door het uitstoten van een feromoon, dat is een geur die vrouwelijke bedwantsen afgeven om te paren en die mannelijke bedwantsen aantrekt. Wanneer de bedwantsen in de val terechtkomen, blijven ze vastzitten en kunnen ze niet meer ontsnappen. Er zijn verschillende soorten bedwantsenvallen beschikbaar, zoals vallen op stokjes die je in de hoeken van de kamer plaatst of plakvallen die je op het oppervlak van meubels of aan de muur bevestigt.

Bedwantsenvallen kunnen een effectief middel zijn om bedwantsen te bestrijden, maar het is belangrijk om te onthouden dat ze slechts een deel van de bedwantsenpopulatie kunnen vangen. Het is daarom aan te raden om de vallen te gebruiken in combinatie met andere bestrijdingsmethoden, zoals een behandeling met een chemische spray of het plaatsen van zakjes met een geurstof die bedwantsen afstoot. Ook is het belangrijk om regelmatig de vallen te checken en de gevangen bedwantsen te verwijderen om de vallen effectief te laten blijven werken. Je kunt de val gebruiken als je liever zelf ongedierte wilt bestrijden, of als je niet over de middelen beschikt om een professionele ongediertebestrijder in te huren.

beste_bedwantsenval_01

Hoeveel bedwantsenvallen heb je nodig?

Het is moeilijk om te zeggen hoeveel bedwantsenvallen je precies nodig hebt, aangezien dit afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte waar je de vallen wilt plaatsen en hoe ernstig de plaag is. Een algemene richtlijn is om vallen te plaatsen in de hoeken van kamers, langs muurplinten, onder meubels en in andere plaatsen waar bedwantsen zich ophouden. Het kan ook nuttig zijn om de vallen te plaatsen in de buurt van bedden, aangezien bedwantsen zich vaak in matrassen en beddengoed ophouden. Als je merkt dat de vallen regelmatig bezet zijn, kan het nodig zijn om meer vallen te plaatsen of andere bestrijdingsmethoden te overwegen.

3 Tips voor het aanschaffen van de beste bedwantsenval

Het installeren van bedwantsenvallen is een effectieve methode om bedwantsen te bestrijden. Er zijn echter verschillende soorten beschikbaar en het is dus niet gemakkelijk om te weten welke je precies nodig hebt. Hieronder vind je drie tips om je alvast een beetje op weg te helpen.

Tip 1: gebruik een val die daadwerkelijk voor bedwantsen is bedoeld

Het klinkt erg logisch, maar zoek naar vallen die specifiek gericht zijn op bedwantsen. Bedwantsen zijn namelijk erg hardnekkig en het heeft weinig zin om ze te bestrijden met een doorsnee insectenspray. Een algemene insectenval zal ook niet veel uithalen, omdat de geuren waar bedwantsen tot worden aangetrokken weer verschillen van andere insecten. 

beste_bedwantsenval_02

Tip 2: Kies een eenvoudige val

Kies voor een val die gemakkelijk te installeren is en eenvoudig te gebruiken. Zo hoef je niet teveel tijd te spenderen aan het installeren en gebruiken van de val, wat handig kan zijn als je veel last hebt van bedwantsen. Een eenvoudige val werkt waarschijnlijk net zo goed als een ingewikkelde en het is fijn om zeker van je zaak te zijn en te weten dat de val daadwerkelijk goed is geïnstalleerd.

Tip 3: lees ervaringen van andere gebruikers

Kies voor een val met goede beoordelingen van betreft de effectiviteit. Dit is bij bedwantsen nog belangrijker dan bij andere insecten, omdat bedwantsen zich erg snel voortplanten en je dus ook snel een oplossing nodig hebt voor je probleem. Zoek dus naar producten die bewezen succesvol zijn in het vangen van bedwantsen en lees reviews van andere gebruikers om een goed beeld te krijgen van de werkzaamheid van het product.

Bedwantsenvallen meenemen op vakantie

Bedwantsen zijn overal ter wereld wel te vinden. Thuis kun je er last van krijgen, maar ook hotels en hostels staan er bekend om dat er wel eens bedwantsen rondlopen. Dit komt doordat er veel verschillende mensen in dezelfde ruimte slapen en de bedwantsen zich dus makkelijk kunnen verspreiden van persoon naar persoon. Het is dus niet zo gek dat je wat bedwantsenvallen zou willen meenemen op vakantie. Dit heeft echter weinig effect. Omdat het een tijd duurt voordat de bedwantsen in de val worden gelokt, zal een val tijdens jouw bezoek niet veel aan de situatie veranderen. Wat je wel kunt doen om bedwantsen op vakantie te voorkomen is je koffer niet op bed zetten en de kledingkast in de kamer niet gebruiken. Ontdek je bedwantsen op je vakantieadres? Probeer het probleem dan niet zelf op te lossen, maar licht de eigenaar in, zij kunnen dan een professional inschakelen.

Wees niet zuinig met het plaatsen van vallen

Neem het zekere voor het onzekere en plaats bedwantsenvallen op alle risicoplekken in de ruimte waar zich bedwantsen bevinden. Omdat bedwantsen zich zo snel verspreiden, kan het voorkomen dat je denkt dat er zich geen bedwantsen bevinden op een bepaalde plek, terwijl ze daar later alsnog opduiken. Het is dus handiger om een val te veel te plaatsen dan eentje te weinig.

Bedwantsen voorkomen

Bedwantsen zijn erg vervelend, maar gelukkig zijn er een aantal zaken die je kunt doen om ze in het vervolg te voorkomen. Zorg ervoor dat je regelmatig je beddengoed wast op een hoge temperatuur. Bedwantsen kunnen niet tegen hoge temperaturen en zullen op deze manier gedood worden. Controleer ook regelmatig je matras en andere meubels op tekenen van bedwantsen. Dit kan je doen door het oprollen van de hoeken van je matras en het zoeken naar vlekjes of uitwerpselen. Probeer je huis zoveel mogelijk te laten luchten, zodat de luchtvochtigheid laag blijft. Bedwantsen houden van een vochtige omgeving en zullen daarom minder snel voorkomen als de lucht droog is. Zorg ervoor dat je deuren en ramen goed afsluit, zodat bedwantsen niet naar binnen kunnen komen en wees alert wanneer je tweedehandsmeubels koopt, omdat hier ook bedwantsen in kunnen zitten.

Andere middelen om bedwantsen te vermijden

Als het gebruiken van bedwantsenvallen niet toereikend is, zijn er ook nog een aantal andere opties die je kunt gebruiken om bedwantsen te verdelgen. Denk hierbij aan een spray. Een bedwantsenspray spuit je op de plekken in de kamer waar je veel bedwantsen vindt, waaronder je matras, plinten en kieren. Zo kun je snel ongedierte bestrijden. Helaas zijn bedwantsen erg lastig om helemaal van af te komen en als je merkt dat de andere opties niet werken, kun je een ongediertebestrijder inschakelen. Een professional inhuren is echter duur en dus kan het geen kwaad om eerst zelf te proberen om de insecten te verdelgen. Bedenk voor jezelf na hoeveel tijd je een ongediertebestrijder zult inschakelen.

Natuurlijke producten om bedwantsen te weren

Je kunt speciale bestrijdingsmiddelen inzetten tegen bedwantsen, maar er zijn ook natuurlijke producten die zouden helpen tegen de insecten. De werking van deze producten is echter niet altijd bewezen. Van hitte, stoom en kou is wel bekend dat ze de bedwantsen doden. Je doet er dus goed aan om je kleding op hoge temperatuur te wassen en strijken, of het juist in de vriezer te leggen. Ook zijn er kruiden en geuren die bedwantsen zouden bestrijden. Tea tree oil, muntolie en lavendelolie meng je met water en spuit je op de bedwantsen om ze te doden. Silicagel wordt ook genoemd als natuurlijk bestrijdingsmiddel, dit vind je vaak in een zakje bij nieuwe kleding. Ook van toverhazelaar wordt gezegd dat het de jeuk van bedwantsenbultjes kan verlichten.

Hoe vaak zet de bedwantsenvallen in?

Het is moeilijk om te zeggen hoe vaak je bedwantsenvallen moet plaatsen, omdat het afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte waar je ze wilt gebruiken, de aanwezigheid van bedwantsen en hoe effectief de vallen zijn. Als je merkt dat de vallen vol zijn met bedwantsen en je nog steeds last hebt van het ongedierte, kan het nodig zijn om meer vallen te plaatsen of om andere bestrijdingsmethoden te gebruiken. Het is altijd aan te raden om de instructies op de verpakking van de vallen te volgen voor het juiste gebruik.

De vallen juist neerzetten

Bedwantsenvallen kun je op verschillende plekken in huis plaatsen. Het is aan te raden om ze te plaatsen in de slaapkamer, aangezien dit vaak de plek is waar bedwantsen zich bevinden. Zoek naar verborgen plekken, zoals achter het hoofdeinde van het bed, achter plinten, in kasten en onder meubels. Bedwantsen houden van donkere, warme en vochtige plekken, dus hou hier rekening mee bij het kiezen van de plaats voor de vallen. Het is ook handig om de vallen in de buurt van stopcontacten te plaatsen, zodat je ze gemakkelijk kunt aansluiten op de elektriciteit.

Let op de verscholen plekken

Bedwantsen verblijven het liefst dicht bij mensen, zoals in hun bedden, meubels en kleding. Ze houden van warme, vochtige omgevingen en komen vaak voor in slaapkamers, vooral in de buurt van matrassen en kledingkasten. Bedwantsen kunnen ook voorkomen in andere delen van het huis, zoals in keukens, zithoeken en zelfs in badkamers als er voldoende voedsel en toegang tot water aanwezig is. Het is belangrijk dat je regelmatig inspecteert op bedwantsen en dat je de omgeving schoon en opgeruimd houdt om de kans op een bedwantsenplaag te verminderen.

Het einde van de bedwantsenplaag

Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten om te weten of de bedwantsenplaag is verholpen. Uiteraard is het een goed teken als je geen bedwantsen meer ziet. Houd er wel rekening mee dat bedwantsen soms tijdelijk verdwijnen en dat het soms tijd kan duren voordat ze helemaal verdwenen zijn. Daarnaast heb je minder last van wondjes op de huid. Bedwantsen bijten om bloed te zuigen en als je geen bijtplekken meer hebt, betekent dit dat ze geen bloed meer krijgen. Ook het aantal bloedvlekjes op je matras zal afnemen. Bedwantsen laten vaak kleine bloedvlekken achter op het beddengoed of op andere plekken waar ze zijn geweest. Als je geen bloedvlekjes meer ziet, betekent dit dat de bedwantsen niet meer aanwezig zijn en dat de plaag is verholpen. Ook het ontbreken van uitwerpselen zijn een teken dat er geen bedwantsen meer in je kamer zijn. De zwarte, kleine puntjes zie je dan niet meer terug in de kamer of op je matras.

Voordelen en nadelen

Er zijn zowel voordelen als nadelen aan het gebruik van bedwantsenvallen. Een voordeel is dat de vallen kunnen helpen om de aanwezigheid van bedwantsen in een bepaald gebied te concentreren en om de omvang van de bedwantsenplaag te verkleinen. Ze kunnen ook helpen om bedwantsen te vangen die zich verstoppen in moeilijk bereikbare plaatsen en zijn een manier om bedwantsen te bestrijden waarbij je geen gebruik maakt van chemische stoffen. Aan de andere kant zijn er ook nadelen aan het gebruik van bedwantsenvallen. Zo zijn ze alleen effectief in het vangen van volwassen bedwantsen en niet van eieren of larven. Bovendien zijn ze alleen effectief in het vangen van bedwantsen die in de directe omgeving van de val aanwezig zijn en zijn ze niet altijd effectief als enige bestrijdingsmethode, maar moet je soms ook gebruik maken van andere methoden, zoals chemische behandelingen. Daarnaast moeten de vallen regelmatig worden geïnspecteerd en vervangen als ze vol zijn met bedwantsen.

Veelgestelde vragen over een bedwantsenval

Hoe herken ik bedwantsen?

Bedwantsen zijn doorgaans te herkennen met het blote oog. Het zijn kleine, donkerbruine insecten die ongeveer 4 tot 5 millimeter lang zijn. Ze hebben een platte, ovaalvormige vorm en zijn behaard. Ze zijn vrijwel altijd ’s nachts actief. Bedwantsen kunnen vaak worden gevonden in bedden, meubels, kleding en andere objecten in huis. Ze komen vooral voor in slaapkamers en kunnen zich snel verspreiden van de ene kamer naar de andere. Als je bedwantsen in huis hebt, is het belangrijk om ze zo snel mogelijk te bestrijden, omdat ze zich snel kunnen voortplanten en ernstige huidirritatie kunnen veroorzaken bij mensen.

Is het waar dat hotels en hostels regelmatig last van bedwantsen hebben?

Het hoeft zeker niet zo te zijn dat de vakantiewoning die jij bezoekt last heeft van bedwantsen, maar het is waar dat hotelbedden soms bedwantsen kunnen hebben. Ze kunnen zich daar verplaatsen van bed naar bed en van kamer naar kamer en ze kunnen zich gemakkelijk verstoppen in kieren en spleten in meubels en muren, zodat ze niet zo snel worden meegenomen bij een schoonmaakbeurt. Omdat er veel verschillende mensen slapen in hotels en hostels, kunnen bedwantsen zich makkelijk verspreiden. Via je koffer kunnen zich gemakkelijk verplaatsen naar nieuwe plekken en andere persoonlijke bezittingen. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn wanneer je overnacht in een hotel of andere accommodatie en om regelmatig te inspecteren of er bedwantsen aanwezig zijn.

Waar moet je bedwantsenvallen plaatsen?

Bedwantsenvallen kun je het beste plaatsen langs de randen van de ruimte waar je last hebt van bedwantsen, zoals in de hoeken van de kamer en onder het bed. Zoek ook naar andere favoriete verstopplekjes van bedwantsen, zoals achter het behang, in de kieren van meubels en in de spleten van de vloer. Bedwantsen verblijven namelijk het liefst in donkere, krappe ruimtes waar ze zich kunnen verbergen en voeden met bloed.

Hoe merk je dat de bedwantsenplaag is verholpen?

Je merkt dat de plaag is verholpen wanneer je geen bedwantsen meer ziet of hun uitwerpselen (zoals bloedvlekjes op beddengoed of de huid) of de geur van bedwantsen meer kunt ruiken. Het is echter aan te raden om de bedwantsenvallen nog enige tijd te blijven gebruiken om er zeker van te zijn dat de bedwantsen helemaal verdwenen zijn.

Kan ik de bedwantsenvallen zelf installeren?

Ja, je kunt de bedwantsenvallen zelf installeren. Het is een eenvoudig proces dat meestal niet veel tijd of moeite kost. Het is wel belangrijk om de gebruiksaanwijzing goed te lezen en te volgen, zodat je zeker weet dat je de val op de juiste manier plaatst en gebruikt. Als je twijfelt of je de val wel op de juiste manier kunt installeren, kun je altijd hulp vragen aan een professionele ongediertebestrijder.

Nogmaals onze top 5 beste bedwantsenvallen op een rijtje

 1. 1. 20 x Trappit bedwantsenval

  #1 Beste bedwantsenval
  20 x Trappit bedwantsenval. 20 bedwantsen vallen

  20 bedwantsen vallen

  Deze bedwantsenvallen zijn te delen in 2 en daarmee heb je maar liefst 20 bedwantsenvallen. De vallen hebben 4 ingangen waardoor je de pakkans enorm vergroot. Aan de plakstrip zitten feromonen welke bedwantsen niet kunnen weerstaan.

  €32,50 bij bol.com
  bol.com (€32,50)
 2. 2. Bedwants vallen

  #2 Beste koop bedwantsenval
  Bedwants vallen. 6 vouwbare vallen

  6 vouwbare vallen

  Deze met feromonen uitgevoerde bedwantsen vallen zijn eenvoudig te vouwen en door de feromonen worden de bedwantsen gelokt naar de val. Eenmaal op de strip kunnen de bedwantsen nergens meer heen en zullen ze sterven.

  €10,50 bij bol.com
  bol.com (€10,50)
 3. 3. Trappit Bedwants Detector (10 Stuks)

  #3 Goed alternatief bedwantsen
  Trappit Bedwants Detector (10 Stuks). Voorzien van krachtige lijmlaag

  Voorzien van krachtige lijmlaag

  Deze bedwantsenval werkt in alle richtingen vanwege de 4 ingangen. Vouw het huisje en plaats rondom het bed. De bedwantsen zullen de feromonen niet kunnen weerstaan en in de val lopen.

  €29,95 bij ongediertewinkel.nl
  ongediertewinkel.nl (€29,95)
 4. 4. 10x bedwants vallen 200X70MM 

  #4 Beste plakstrip bedwantsenval
  10x bedwants vallen 200X70MM . Eenvoudige plakstrips

  Eenvoudige plakstrips

  Deze bedwantsen val plaats je eenvoudig bij het hoofdeinde of aan de onderzijde van het bed. De krachtige lijmlaag in combinatie met feromonen zullen direct hun werk doen.

  €9,85 bij bol.com
  bol.com (€9,85)
 5. 5. Bedwants taperol vallen

  #5 Beste taperol bedwantsenval
  Bedwants taperol vallen. Op een handige tape rol

  Op een handige tape rol

  Deze bedwantsen val zit op een handige rol zodat je voor elke lengte de val exact op maat kunt maken. Voorzien van feromonen waardoor bedwantsen en andere insecten direct gelokt zullen worden.

  €15,95 bij bol.com
  bol.com (€15,95)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.