Beste beregeningspomp van 2023

Top 5 best geteste beregeningspompen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 20 december 2022 @15:26

beste_beregeningspomp_01

Jij bent op zoek naar de beste beregeningspomp? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de beregeningspomp van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 12 beregeningspompen uitgebreid getest en vergeleken. Na 8 uur onderzoek is DAB Jet 132 als beste beregeningspomp uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste beregeningspompen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een beregeningspomp. Wist je bijvoorbeeld dat de beste beregeningspomp maar liefst 4,8 bar druk heeft? Lees snel verder…

#1 Beste beregeningspomp
DAB Jet 132 M. Pompcapaciteit 4.800 liter

Pompcapaciteit 4.800 liter

Krachtig genoeg voor een tuin tot 350m2. Deze krachtige pomp heeft een vermogen tot 4.8bar en kan daarmee tot wel 5 sproeiers aansturen. Je plaatst deze zware gietijzeren pomp bij voorkeur afgeschermd van de elementen.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€215 bij bol.com
bol.com (€215,00)

Naar de top 5

Top 5 beste beregeningspompen van dit moment

Hoe komt deze top 5 beregeningspompen tot stand?

8 uur getest door experts Onze experts hebben 12 beregeningspompen uitvoerig getest en vergeleken.

12 beregeningspompen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 beregeningspompen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. DAB Jet 132 M

  #1 Beste beregeningspomp
  DAB Jet 132 M. Pompcapaciteit 4.800 liter

  Pompcapaciteit 4.800 liter

  Krachtig genoeg voor een tuin tot 350m2. Deze krachtige pomp heeft een vermogen tot 4.8bar en kan daarmee tot wel 5 sproeiers aansturen. Je plaatst deze zware gietijzeren pomp bij voorkeur afgeschermd van de elementen.

  €215 bij bol.com
  bol.com (€215,00)
 2. 2. DAB Jet 82 M

  #2 Beste koop beregeningspomp
  DAB Jet 82 M. Goede prijs kwaliteit verhouding

  Goede prijs kwaliteit verhouding

  Geschikt voor tuinen tot 150m2 en daarmee sterk genoeg voor de gemiddelde tuin. Met 3 aansluitpunten meer dan voldoende voor jouw tuin. Ook deze beregeningspomp plaats je bij voorkeur in een tuinhuisje voor een langere levensduur.

  €169 bij bol.com
  bol.com (€169,00)
 3. 3. DAB JetInox 132 M

  #3 Best beoordeelde beregeningspomp
  DAB JetInox 132 M. Zeer goed beoordeeld

  Zeer goed beoordeeld

  Deze krachtpatser van lichtgewicht RVS is bijzonder krachtig en geschikt voor continu gebruik. Dat wil zeggen 3 uur en langer. Gemaakt voor de allerzwaarste klussen.

  €269 bij waterpompshop.nl
  waterpompshop.nl (€269,00)
 4. 4. Einhell GC-GP 6538

  #4 Meest compacte beregeningspomp
  Einhell GC-GP 6538. Compact en krachtig

  Compact en krachtig

  Een krachtige pomp van 650 watt met een druk van 3.6 bar die geschikt is voor een gemiddelde tuin. Dankzij zijn lage gewicht en handige handgrepen is deze beregeningspomp eenvoudig te verplaatsen.

  €71,99 bij bol.com
  bol.com (€71,99)
 5. 5. Tallas D-JET 850

  #5 Beste alternatief beregeningspomp
  Tallas D-JET 850. Voor 2 sproeiers

  Voor 2 sproeiers

  Een compacte beregenginspomp die tot 100m2 tuin kan besproeien. Met zijn net geen 10 kilo is deze solide pomp eenvoudig te verplaatsen.

  €119 bij waterpompshop.nl
  waterpompshop.nl (€119,00)

Tips voor het kopen van de beste beregeningspomp

Als je op zoek bent naar de beste beregeningspomp, ben je niet de enige; beregeningspompen zijn niet meer weg te denken uit Nederland. Talloze mensen maken elke dag opnieuw dankbaar gebruik van de diverse mogelijkheden van deze waterpompen. Als je op zoek bent naar de beste beregeningspomp, zul je al snel merken dat het aanbod enorm en bij vlagen overweldigend is. Online kun je tientallen lijsten vinden van de beste beregeningspompen, maar als elke lijst andere modellen aanprijst, ben je nog steeds niet veel wijzer geworden. Lees verder voor tips voor het kopen van de beste beregeningspomp.

Wat is de beste beregeningspomp?

De vraag wat de beste beregeningspomp is laat zich niet eenduidig beantwoorden, want het antwoord verschilt van persoon tot persoon. Wat verwacht je van een waterpomp? Waarvoor ga je de pomp gebruiken? Misschien sluit de nummer 1 van de lijst van beste beregeningspompen helemaal niet aan op jouw wensen. Of staat de grootte van jouw budget je niet toe de nummer 1 te kopen. Zodoende doe je er goed aan om je te realiseren dat de bekendste en duurste merken niet noodzakelijkerwijs de pompen produceren die het beste bij je passen. Je kunt in talloze online winkels terecht voor beregeningspompen. Je doet er goed aan je breed te oriënteren. Alleen zo vind je de beste beregeningspomp.

Stress

Heb je last van stress omdat je niet weet welke beregeningspomp je moet kopen? Voor veel mensen is dat een (helaas) maar al te bekend gevoel. Zoals reeds kort aangestipt in de inleiding, is het aanbod bij vlagen overweldigend. Op het internet kun je honderden modellen vinden, maar ook in een fysieke winkel zie je met gemak tientallen modellen. Loop een doe-het-zelfzaak binnen en je kunt de ene na de andere beregeningspomp bewonderen. De ene pomp is nog mooier dan de andere pomp. Beregeningspompen zijn zo populair omdat het eeuwig zonde is om een tuin met water te besproeien dat je ook kunt drinken.

beste_beregeingspomp_02

Het voordeel van een beregeningspomp

Als je een beregeningspomp koopt, bespaar je water uit de kraan. Het is nergens voor nodig om kraanwater te gebruiken om bijvoorbeeld een tuin te besproeien. Bovendien bevat regenwater gezonde mineralen voor de grond van de tuin. Als je kraanwater bespaart, is dat ook nog eens goed voor het milieu. Zodoende zijn er veel voordelen op te noemen van een beregeningspomp. Je moet dan wel een plas water vlakbij je tuin hebben liggen. Of een sloot natuurlijk.

De beste beregeningspomp vinden

Gardena is een bekende ontwikkelaar en producten van beregeningspompen. Dat betekent, zoals reeds kort aangestipt, niet noodzakelijkerwijs dat Gardena ook voor jou de beste keuze is. Desalniettemin heeft dit merk een uitstekende en smetteloze naam als het gaat om het produceren van eersteklas beregeningspompen. Als je op zoek bent naar de beste beregeningspomp, kun je dus met een gerust hart een model van Gardena overwegen. Sluit het product aan op jouw wensen? Weet je al waarvoor je de beregeningspomp gaat gebruiken? Dat zijn allemaal relevante vragen als je de beste beregeningspomp wilt vinden.

Zelfaanzuigende pomp

Beregeningspompen zijn zelfaanzuigende pompen. Dat maakt deze pompen ideaal voor tuinen en gazonnen. Dergelijke oppervlaktes besproeien met water is nog nooit zo snel en makkelijk gegaan als met een beregeningspomp. Dit is namelijk precies waarvoor deze pompen gemaakt zijn. Je hoeft niet perse grondwater te gebruiken. Leidingwater behoort tot de mogelijkheden, evenals sloot-en vijverwater. De mogelijkheden zijn eindeloos als je een beregeningspomp koopt. Zeker als je de beste beregeningspomp koopt, komt er maar geen einde aan de mogelijkheden.

De techniek van vandaag

Je kunt ook bij talloze online winkels terecht voor setten waarbij je onder andere een beregeningspomp krijgt. Dan ben je als consument meteen van alle gemakken voorzien. Hoeveel sproeiers wil je tegelijkertijd gaan gebruiken? Twee? Acht? Ook de straal van de sproeier verschilt van waterpomp tot waterpomp. Het is belangrijk om de specificaties van de beregeningspomp scherp in de gaten te houden. Zo nodig vergelijk je de specificaties van de beregeningspompen onderling met elkaar. Anders vind je de beste beregeningspomp natuurlijk nooit. Hoe diep wil je water kunnen zuigen? Hoeveel meter wil je je kunnen verplaatsen vanaf de waterbron? Als je deze vragen allemaal kunt beantwoorden, moet het ongetwijfeld lukken om de beste beregeningspomp te vinden.

De beste beregeningspomp van 2023

De vraag wat de beste beregeningspomp van 2023 is, laat zich evenmin eenduidig beantwoorden. Bovendien is het antwoord ontzettend subjectief. Wat de ene persoon een mooi ontwerp vindt, beschrijft de andere persoon als lelijk en smakeloos. Daar word je dus ook niet veel wijzer van. Specificaties geven een eerlijk beeld van wat een beregeningspomp zoal in huis heeft. Specificaties van verschillende beregeningspompen met elkaar vergelijken, is dus altijd een goed idee.

Niets dan voordelen

Als je eenmaal een beregeningspomp hebt gekocht, kun je genieten van talloze voordelen. De reikwijdte van deze tekst maakt het onmogelijk om alle voordelen te bespreken. Zo veel voordelen heeft een beregeningspomp! Beregeningspompen kunnen uitstekend tegen vuiligheid. Water pompen is nog nooit zo makkelijk geweest als met een beregeningspomp. Vijvers en sloten als bron gebruiken voor een beregeningspomp behoort tot de mogelijkheden. Sommige mensen noemen een beregeningspomp een centrifugaalpomp. Dat komt omdat er centrifugale kracht wordt gebruikt om de pomp in werking te laten treden. Op de markt zijn verschillende soorten beregeningspompen verkrijgbaar. Je hebt ook nog eens de keuze uit vele tientallen merken. Van Dab Jet tot Dab Aqua en van Pedrollo tot Grundfos. Alles is mogelijk.

Het waterleidingnet

Het waterleidingnet geeft druk die de pomp in staat stelt om te functioneren. Dat betekent niet dat een pomp altijd genoeg heeft aan deze druk. Het is dan ook extra belangrijk dat de waterpomp voldoende krachtig is. Anders loop je het risico dat het systeem voor de beregening niet voldoende water krijgt van de beregeningspomp. Wat is het verschil op het gebied van hoogte tussen de waterpomp en de bron? Dat maakt uit voor hoeveel kracht de beregeningspomp nodig heeft om het water te pompen. Houd jouw persoonlijke omstandigheden dus scherp in het vizier als je op zoek gaat naar de beste beregeningspomp. Anders kijk je misschien wel over de beste beregeningspomp heen.

Veelzijdigheid van de beste beregeningspomp

De beste beregeningspomp is veelzijdig, op talloze manieren inzetbaar en ziet er ook nog eens mooi uit. De eerlijkheid gebied te zeggen dat niet alle mensen het even belangrijk vinden dat een beregeningspomp er mooi uit ziet. Een beregeningspomp moet toch vooral praktisch zijn. Het laatste wat je wilt is een prachtig ontworpen pomp die slechts moeizaam functioneert. Daar heb je ook niets aan. De prijs/kwaliteit verhouding is ook van doorslaggevend belang als je op zoek gaat naar een beregeningspomp. Tot hoeveel meter diepte kan de pomp water aanzuigen? Fabrikanten proberen elkaar te overbluffen met de gekste specificaties. Laat je daardoor niet van de wijs brengen. Betrouwbaarheid en degelijkheid is over het algemeen veel belangrijker.

Zuren

Is de waterpomp bestendig tegen zuren en water met ijzer? Hoe zit het met corrosie? Leidt dat tot een minder goed functionerende waterpomp? Dat zijn allemaal goede vragen om te stellen aan de winkelier. Ook als je overweegt een beregeningspomp online te bestellen, doe je er goed aan om er eerst achter te komen in hoeverre de pomp tegen zuur kan. Je kunt er ook voor kiezen de pomp online te bestellen en vervolgens in de winkel te komen ophalen. Dan kun je het personeel meteen al je vragen stellen. Dan heb je het product natuurlijk al wel gekocht. Je kunt bijvoorbeeld vragen tegen welke temperaturen de beregeningspomp kan. Dan kun je daar rekening mee houden als je de pomp gaat gebruiken. Over het algemeen zijn deze pompen in alle seizoenen te gebruiken. Mocht je de pomp in een ander land met een ander klimaat willen gebruiken, dan doe je er goed aan dit te checken bij de winkelier.

De specificaties van de beste beregeningspomp

Wat zijn de specificaties van de beste beregeningspomp? Als je toch in de winkel bent, kun je net zo goed even vragen naar de pompcapaciteit. Dat is misschien wel de belangrijkste specificatie. Maar ook de aanzuigdiepte is van groot belang. En wat dacht je van de opvoerhoogte? Tot slot moet je natuurlijk ook niet vergeten om naar het prijskaartje te kijken. Als je de grootte van het budget hebt vastgesteld, moet de pomp natuurlijk wel binnen dit kader vallen. De specificaties kunnen nog zo goed zijn, als de pomp te duur is, kun je hem toch niet kopen. Maak van tevoren een selectie van pompen die kwalitatief hoogstaand zijn en in je budget vallen, om dergelijke problematiek te voorkomen.

Is de beste beregeningspomp ook de duurste?

De beste beregeningspomp hoeft echt niet perse de duurste pomp uit het assortiment te zijn. Zeker als je gebruik maakt van aanbiedingen, kun je verrassend goedkoop uit zijn als je een pomp gaat kopen. Is de pomp op voorraad? Of moet de pomp nog besteld worden? Het is verstandig van tevoren voor jezelf te bepalen wat je verwacht van de waterpomp. Als je op zoek bent naar een betrouwbare winkel om een waterpomp bij te kopen, kun je kijken naar de ervaring die de winkel heeft met het verkopen van pompen. Sommige winkels hebben tientallen jaren ervaring met waterpompen. Daar kun je vandaag nog gebruik van maken door langs te gaan bij zo’n winkel.

Eerlijk advies

Als een winkel ruimschoots ervaring heeft met het verkopen van beregeningspompen, kun je er vaak ook terecht voor eerlijk advies. Eerlijkheid duurt het langst. Dat hebben winkels met jarenlange ervaring inmiddels wel door. Als een winkel gedurende vele jaren een goede naam heeft opgebouwd, zegt dat heel veel over de integriteit van de desbetreffende winkel. Daar kun je dan ook met een gerust hart een beregeningspomp kopen. Een waterpomp kopen doe je over het algemeen maar een keer. Je kunt maar beter meteen een goede pomp kopen. Advies van een specialist kan helpen om de beste beregeningspomp te vinden. Bovendien kun je in dezelfde winkel terecht voor accessoires. Te denken valt niet alleen aan tuinslangen, maar bijvoorbeeld ook aan sproeiers.

De informatie die je nodig hebt voor een wijs besluit

Samen met een specialist kun je vaststellen of je alle informatie hebt die nodig is voor een wijs besluit. Dat is de enige manier om de beste beregeningspomp te vinden. Een beregeningspomp functioneert niet zonder een slang. De slang moet nog wel op de pomp worden gemonteerd. Je kunt ook een tyleenslang overwegen te kopen. Sommige specialisten raden dat aan met het oog op gebruiksgemak. Welke optie heeft jouw voorkeur? De mogelijkheden zijn eindeloos als je op zoek bent naar de beste beregeningspomp. Vergeet niet om naar de pompcapaciteit te kijken als je een pomp gaat kopen. Wat voor pomp dan ook.

Hoge eisen

Het is belangrijk dat de (web)winkel hoge eisen stelt aan de producten die ze opnemen in hun assortiment. Hoe kun je erachter komen of een winkel integer is? Je kunt reviews lezen van mensen die een waterpomp hebben gekocht bij de desbetreffende winkel. Vaak wordt ook bijvoorbeeld de service van de winkel uitgebreid behandeld. Dan weet je als consument waar je aan toe bent. Maar daarmee is nog niet alles gezegd over het nut van het lezen van recensies.

Het nut van het lezen van recensies

Recensies lezen is nuttig om meerdere redenen. Je doet er goed aan om meerdere recensies van de pomp die je overweegt te kopen te lezen. Een mening is natuurlijk erg subjectief, maar door meerdere recensies met elkaar te vergelijken, kun je toch nog een goed beeld vormen van de voors en tegens van een bepaald product. Op bol.com kun je veel reviews vinden, maar ook op Amazon staan talloze reviews van waterpompen. Als je een keer de tijd neemt om een aantal reviews te lezen, maak je waarschijnlijk een betere keuze.

Diverse toepassingen

Beregeningspompen hebben diverse toepassingen. Tuinen beregenen is geen enkel probleem voor deze waterpompen, maar wist je dat je ook kleinere stukken land met water kunt bevloeien? DAB-beregeningspompen zijn niet meer weg te denken uit Nederland. Net als Pedrollo beregeningspompen. Dat betekent niet dat deze pompen het beste aansluiten op jouw persoonlijke situatie. Vergeet je niet een aantal reviews te lezen voordat je een pomp gaat kopen?

De beste beregeningspomp bestellen

De beste beregeningspomp bestellen is makkelijker dan ooit. Je kunt van de service van een winkel gebruik maken als je spijt hebt van je aankoop. Dan kun je alsnog de beste beregeningspomp kopen. Ook als je eerst een miskoop hebt gedaan. Winkels helpen je over het algemeen maar al te graag verder met het vinden van een alternatief. Sommige winkels installeren waterpompen voor consumenten, maar dat moet je natuurlijk niet aan een doe-het-zelfzaak vragen. Als een winkel de pomp voor je installeert, weet je zeker dat het goed gebeurt.

beste_beregeningspomp_03

Conclusie

Er komt dus enorm veel kijken bij het vinden van de beste beregeningspomp. Zo dien je meerdere recensies te lezen, specificaties van pompen met elkaar te vergelijken en op zoek te gaan naar de beste winkel om de pomp te kopen. Als je al deze stappen doorloopt, zul je ongetwijfeld de beste beregeningspomp kunnen vinden. Dan kun je profiteren van de diverse toepassingen die denkbaar zijn voor deze waterpompen. Weet jij al welke beregeningspomp voor jou het beste is?

Veelgestelde vragen over een beregeningspomp

Ik wil een beregeningspomp kopen. Wat zijn de beste merken?

Je moet je niet verkijken op de naamsbekendheid van een merk. Misschien kom je wel bij een obscuur merk uit als je eerlijk naar de specificaties van meerdere waterpompen kijkt. DAB en Pedrollo zijn bekende merken die beregeningspompen maken.

Heb ik advies van het personeel van een winkel nodig, of kan ik een pomp gewoon online bestellen?

Als je twijfelt welke beregeningspomp voor jou de beste is, doe je er goed aan hulp te vragen aan het personeel van een winkel. Dan moet je natuurlijk wel naar een fysieke winkel gaan, maar wist je dat je tegenwoordig ook online advies kunt inwinnen? Contact opnemen met een winkel kan via een contactformulier. Of gewoon ouderwets via de telefoon.

Wat is een goede prijs voor een beregeningspomp?

Een goede beregeningspomp is niet goedkoop. Je bent al snel tweehonderd euro kwijt. Als het niet meer is. Houd je de aanbiedingen in de gaten?

Wat is de meerwaarde van het kopen van een beregeningspomp?

Een beregeningspomp heeft zeer veel voordelen. Regenwater bevat gezonde mineralen. Dat is heel erg goed voor de grond van een tuin. Wil je je tuin voortaan met regenwater besproeien? Overweeg om een beregeningspomp te kopen! Deze waterpompen zijn ook nog eens beter voor het milieu dan andere pompen (waarbij je bijvoorbeeld kraanwater gebruikt om te sproeien).

 

Nogmaals onze top 5 beregeningspompen op een rijtje

 1. 1. DAB Jet 132 M

  #1 Beste beregeningspomp
  DAB Jet 132 M. Pompcapaciteit 4.800 liter

  Pompcapaciteit 4.800 liter

  Krachtig genoeg voor een tuin tot 350m2. Deze krachtige pomp heeft een vermogen tot 4.8bar en kan daarmee tot wel 5 sproeiers aansturen. Je plaatst deze zware gietijzeren pomp bij voorkeur afgeschermd van de elementen.

  €215 bij bol.com
  bol.com (€215,00)
 2. 2. DAB Jet 82 M

  #2 Beste koop beregeningspomp
  DAB Jet 82 M. Goede prijs kwaliteit verhouding

  Goede prijs kwaliteit verhouding

  Geschikt voor tuinen tot 150m2 en daarmee sterk genoeg voor de gemiddelde tuin. Met 3 aansluitpunten meer dan voldoende voor jouw tuin. Ook deze beregeningspomp plaats je bij voorkeur in een tuinhuisje voor een langere levensduur.

  €169 bij bol.com
  bol.com (€169,00)
 3. 3. DAB JetInox 132 M

  #3 Best beoordeelde beregeningspomp
  DAB JetInox 132 M. Zeer goed beoordeeld

  Zeer goed beoordeeld

  Deze krachtpatser van lichtgewicht RVS is bijzonder krachtig en geschikt voor continu gebruik. Dat wil zeggen 3 uur en langer. Gemaakt voor de allerzwaarste klussen.

  €269 bij waterpompshop.nl
  waterpompshop.nl (€269,00)
 4. 4. Einhell GC-GP 6538

  #4 Meest compacte beregeningspomp
  Einhell GC-GP 6538. Compact en krachtig

  Compact en krachtig

  Een krachtige pomp van 650 watt met een druk van 3.6 bar die geschikt is voor een gemiddelde tuin. Dankzij zijn lage gewicht en handige handgrepen is deze beregeningspomp eenvoudig te verplaatsen.

  €71,99 bij bol.com
  bol.com (€71,99)
 5. 5. Tallas D-JET 850

  #5 Beste alternatief beregeningspomp
  Tallas D-JET 850. Voor 2 sproeiers

  Voor 2 sproeiers

  Een compacte beregenginspomp die tot 100m2 tuin kan besproeien. Met zijn net geen 10 kilo is deze solide pomp eenvoudig te verplaatsen.

  €119 bij waterpompshop.nl
  waterpompshop.nl (€119,00)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.