Beste bluetooth transmitter van 2023

Top 5 best geteste bluetooth transmitter volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 5 mei 2023 @10:38

beste_bluetooth_transmitter

Jij bent op zoek naar de beste bluetooth transmitter? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de bluetooth transmitter van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 9 bluetooth transmitters uitgebreid getest en vergeleken. Na 5 uur onderzoek is Rolio 5.3 Premium adapter als beste bluetooth transmitter uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste bluetooth transmitters van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een bluetooth transmitter. Wist je bijvoorbeeld dat de beste bluetooth transmitter een bereik heeft van wel 100 meter? Lees snel verder…

#1 Beste Bluetooth transmitter
Rolio Bluetooth 5.3 Adapter – Premium Ontvanger. Premium Adapter

Premium Adapter

Bluetooth tot wel 100 meter met deze premium bluetooth transmitter. Deze transmitter is geschikt voor alle windows systemen. De antenne is eenvoudig te richten.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€15,25 bij bol.com
bol.com (€15,25)

Naar de top 5

Top 5 beste bluetooth transmitters van dit moment

Hoe komt deze top 5 bluetooth transmitters tot stand?

5 uur getest door experts Onze experts hebben 9 bluetooth transmitters uitvoerig getest en vergeleken.

9 bluetooth transmitters vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 bluetooth transmitters worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Rolio Bluetooth 5.3 Adapter – Premium Ontvanger

  #1 Beste Bluetooth transmitter
  Rolio Bluetooth 5.3 Adapter – Premium Ontvanger. Premium Adapter

  Premium Adapter

  Bluetooth tot wel 100 meter met deze premium bluetooth transmitter. Deze transmitter is geschikt voor alle windows systemen. De antenne is eenvoudig te richten.

  €15,25 bij bol.com
  bol.com (€15,25)
 2. 2. Rolio Bluetooth 5.3 Adapter

  #2 Beste koop Bluetooth transmitter
  Rolio Bluetooth 5.3 Adapter. Zeer compacte ontvanger

  Zeer compacte ontvanger

  Deze Rolio bluetooth adapter of transmitter is zeer compact en toch bijzonder krachtig. De adapter is plug&play en is voorzien van de nieuwste Bluetooth versie.

  €13,95 bij bol.com
  bol.com (€13,95)
 3. 3. Bluetooth 5.1 Adapter voor PC

  #3 Goed alternatief Bluetooth transmitter
  Bluetooth 5.1 Adapter voor PC. Tot wel 20 meter bereik

  Tot wel 20 meter bereik

  Deze bluetooth adapter is zeer compact en maakt gebruik van Bluetooth 5.1. Vooral de stabiele verbinding valt op tot wel 20 meter ver. De transmitter is Plug&Play.

  €14,95 bij bol.com
  bol.com (€14,95)
 4. 4. Bluetooth USB 5.0 Dongle – Bluetooth adapter

  #4 Beste Bluetooth transmitter met USB C aansluiting
  Bluetooth USB 5.0 Dongle – Bluetooth adapter. Eenvoudige bluetooth dongle

  Eenvoudige bluetooth dongle

  Deze Bluetooth transmitter is basic maar doet exact wat ie moet doen voor een scherpe prijs. Deze transmitter werkt zeer goed tot wel 10 meter en is stabiel.

 5. 5. DrPhone NS2 – USB-C Draadloos Bluetooth Audio Zender

  #5 Beste Bluetooth transmitter voor smartphones
  DrPhone NS2 – USB-C Draadloos Bluetooth Audio Zender. Speciaal voor smartphones

  Speciaal voor smartphones

  Deze Bluetooth transmitter breidt de mogelijkheden van je smartphone met betrekking tot Bluetooth enorm uit. Zo kun je 2 weg communicatie toepassen en bijvoorbeeld verbonden zijn met meerdere speakers.

  €29,95 bij bol.com
  bol.com (€29,95)

Tips voor het komen van de beste bluetooth transmitter

Wanneer je zoekt op een bluetooth transmitter zie je veel resultaten naar boven komen. Dit komt doordat je veel opties hebt op het gebied van dit product. Zowel in diverse webshops als in een aantal winkels kun je terecht voor de aanschaf van dit product. Hierdoor kun je jezelf afvragen wat jouw wensen zijn op het gebied van de werking van het product. Zo kun je hier gericht op zoeken en een bluetooth transmitter aanschaffen die hierbij aansluit. Daarmee verklein je de kans op een miskoop en weet je zeker dat je vindt waar je naar op zoek bent. Je kunt altijd een winkel binnenstappen om advies te vragen over de werking en of het product werkt in combinatie met jouw apparatuur. Zo schaf je een product aan waar je helemaal tevreden mee bent. Ook online kun je veel reviews lezen van klanten. Je kunt jouw koop baseren op basis van de klantscore. Zo ben je verzekerd van een goed product en kun je met een gerust hart je aankoop voltooien. Wanneer je alsnog twijfelt kun je kiezen voor een webshop of een winkel waar je het product kunt retourneren wanneer het niet voldoet aan je verwachten.

Wat is een bluetooth transmitter en waarvoor wordt het gebruikt

Een bluetooth transmitter is een handig apparaatje wat je kunt gebruiken om een extra bluetooth punt te creëren. Wil je graag een extra speaker toevoegen aan je tv of tv kunnen kijken met een koptelefoon maar geen omkijken hebben naar kabels? Dan kun je in veel gevallen de speaker of de koptelefoon koppelen met de tv door middel van bluetooth. Het kan voorkomen dat jouw tv helemaal geen bluetooth functie heeft. Dan kun je alleen de apparaten koppelen door middel van kabels. Hierdoor ben je afhankelijk van de lengte van de kabel of je wel of niet comfortabel op de bank kunt zitten met je koptelefoon. Om dit probleem te verhelpen kun je kiezen voor een bluetooth transmitter. Hiermee voeg je als het ware een bluetooth functie toe aan jouw tv waardoor je eenvoudig de speakers of een koptelefoon kunt verbinden met je tv. Je kunt de transmitter eenvoudig in de USB-opening van je tv plaatsen om zo jouw tv te voorzien van een bluetoothfunctie. Dit is een ideale optie en zorgt ervoor dat je niet op zoek hoeft te gaan naar een nieuwe tv mét bluetoothfunctie.

Verschillende soorten transmitters

Er zijn een aantal soorten transmitters op de markt. Zo kan de ene transmitter worden gekoppeld aan twee apparaten tegelijk en dient de andere transmitter ook als ontvanger. Zo kun je kijken waarvoor jij de bluetooth transmitter wil gaan gebruiken en hier jouw keuze op baseren. Transmitters kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Zo kan je hem zoals eerder aangegeven gebruiken voor de tv maar kun je de transmitter ook gebruiken voor in de auto. Zeker de wat oudere autoradio’s beschikken niet over de nieuwste functies. Door een transmitter toe te voegen kun je jouw radio voorzien van een bluetooth functie en hiermee jouw telefoon verbinden om zo jouw favoriete muziek af te spelen in de auto. Een transmitter komt eigenlijk altijd wel van pas wanneer je niet te maken wilt hebben met diverse kabels. Binnen enkele seconden kun je een apparaat voorzien van bluetooth en deze vervolgens met andere apparaten verbinden.

beste_bluetooth_transmitter_02

Creëer meer mogelijkheden met een bluetooth transmitter

Met een transmitter kun je jouw tv omtoveren in een tv met bluetooth. Ben je met meerdere mensen in huis en wil je graag geluidloos tv kijken? Dan kun je met een transmitters jouw tv koppelen aan een koptelefoon. Zo is de ruimte volledig stil maar kun je toch luisteren naar wat er op tv wordt gezegd. Door de transmitter toe te voegen ben je vrijer in waar je zit doordat je niet afhankelijk bent van een bepaalde kabellengte. Ook kun je een externe speaker overal in de kamer neerzetten om zo een surround sound effect te creëren terwijl je tv kijkt. Deze speakers kun je zeer eenvoudig verbinden met de transmitter en zo genieten van een heerlijk geluid. Hiermee creëer je een bioscoopervaring bij jou thuis, en dat allemaal met de toevoeging van een klein apparaatje om je tv te voorzien van bluetooth.

Veelgestelde vragen over een Bluetooth transmitter

Wat zijn de voordelen van een transmitter?

Met een transmitter kun je diverse apparaten voorzien van een bluetoothfunctie. Hier kun je vervolgens meerdere apparaten aan koppelen. Zowel thuis als in de auto zorgt dit ervoor dat jij vrijer bent in je keuze om geluidloos tv te kijken of diverse nummers te beluisteren in de auto. Vaak hoef je maar één keer verbinding te maken en herkent de transmitter het apparaat. Hierdoor kan er snel verbinding worden gemaakt wanneer je tv gaat kijken of wanneer je in de auto zit. In de auto heeft een transmitter een extra voordeel dat je door middel van de bluetooth functie je telefoon kunt aannemen en handfree kunt bellen. Dit zorgt voor meer veiligheid en dat je nooit een telefoontje hoeft te missen, ook niet wanneer je onderweg bent.

Hoe werkt een bluetooth transmitter

Door de transmitter via de USB-ingang van je tv te koppelen kun je jouw tv voorzien van bluetooth wanneer deze niet over een bluetooth functie beschikt. Vervolgens maak je eenmalig verbinding met jouw apparaten en worden deze daarna standaard herkent. Ook in de auto kun je een transmitter toevoegen. Hiervoor heb je speciale auto transmitters om zo meer opties te hebben in de auto op het gebied van handfree bellen en het beluisteren van muziek.

Welke apparaten kan ik verbinden met de transmitter?

Vrijwel alle apparaten die voorzien zijn van een bluetooth functie kun je verbinden met de transmitter. Je mobiele telefoon is hier een voorbeeld van. Ook draadloze koptelefoons zijn voorzien van een bluetooth functie die je kunt verbinden met de transmitter evenals draadloze speakers. Bij de aanschaf van deze producten kun je altijd goed de productinformatie lezen om te zien of deze apparaten beschikken over een bluetoothfunctie. Vervolgens kun je deze apparaten verbinden met de transmitter.

Nogmaals de beste Bluetooth transmitters op een rijtje

 1. 1. Rolio Bluetooth 5.3 Adapter – Premium Ontvanger

  #1 Beste Bluetooth transmitter
  Rolio Bluetooth 5.3 Adapter – Premium Ontvanger. Premium Adapter

  Premium Adapter

  Bluetooth tot wel 100 meter met deze premium bluetooth transmitter. Deze transmitter is geschikt voor alle windows systemen. De antenne is eenvoudig te richten.

  €15,25 bij bol.com
  bol.com (€15,25)
 2. 2. Rolio Bluetooth 5.3 Adapter

  #2 Beste koop Bluetooth transmitter
  Rolio Bluetooth 5.3 Adapter. Zeer compacte ontvanger

  Zeer compacte ontvanger

  Deze Rolio bluetooth adapter of transmitter is zeer compact en toch bijzonder krachtig. De adapter is plug&play en is voorzien van de nieuwste Bluetooth versie.

  €13,95 bij bol.com
  bol.com (€13,95)
 3. 3. Bluetooth 5.1 Adapter voor PC

  #3 Goed alternatief Bluetooth transmitter
  Bluetooth 5.1 Adapter voor PC. Tot wel 20 meter bereik

  Tot wel 20 meter bereik

  Deze bluetooth adapter is zeer compact en maakt gebruik van Bluetooth 5.1. Vooral de stabiele verbinding valt op tot wel 20 meter ver. De transmitter is Plug&Play.

  €14,95 bij bol.com
  bol.com (€14,95)
 4. 4. Bluetooth USB 5.0 Dongle – Bluetooth adapter

  #4 Beste Bluetooth transmitter met USB C aansluiting
  Bluetooth USB 5.0 Dongle – Bluetooth adapter. Eenvoudige bluetooth dongle

  Eenvoudige bluetooth dongle

  Deze Bluetooth transmitter is basic maar doet exact wat ie moet doen voor een scherpe prijs. Deze transmitter werkt zeer goed tot wel 10 meter en is stabiel.

 5. 5. DrPhone NS2 – USB-C Draadloos Bluetooth Audio Zender

  #5 Beste Bluetooth transmitter voor smartphones
  DrPhone NS2 – USB-C Draadloos Bluetooth Audio Zender. Speciaal voor smartphones

  Speciaal voor smartphones

  Deze Bluetooth transmitter breidt de mogelijkheden van je smartphone met betrekking tot Bluetooth enorm uit. Zo kun je 2 weg communicatie toepassen en bijvoorbeeld verbonden zijn met meerdere speakers.

  €29,95 bij bol.com
  bol.com (€29,95)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.