Beste body glitter van 2023

Top 5 best geteste body glitter volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 2 mei 2023 @10:53

beste_body_glitter

Jij bent op zoek naar de beste body glitter? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de body glitter van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 21 body glitters uitgebreid getest en vergeleken. Na 6 uur onderzoek is GetGlitter – Chunky Festival glitters als beste body glitter uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste body glitter van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van body glitter. Wist je bijvoorbeeld dat de beste body glitter eenvoudig aanbrengt met de meegeleverde lijm? Lees snel verder…

#1 Beste body glitter
GetGlitterBaby – Chunky Festival Glitters voor Lichaam en Gezicht. Voor lichaam en gezicht

Voor lichaam en gezicht

Deze body glitter is diverse groottes komt met een kleine tube lijm in gel vorm. Deze glitters zijn in diverse kleuren verkrijgbaar, zo heb je voor elk feestje de juiste glitters.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

Bekijk laagste prijs
bol.com

Naar de top 5

Top 5 beste body glitter van dit moment

Hoe komt deze top 5 body glitter tot stand?

6 uur getest door experts Onze experts hebben 21 body glitters uitvoerig getest en vergeleken.

21 body glitters vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 body glitter worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. GetGlitterBaby – Chunky Festival Glitters voor Lichaam en Gezicht

  #1 Beste body glitter
  GetGlitterBaby – Chunky Festival Glitters voor Lichaam en Gezicht. Voor lichaam en gezicht

  Voor lichaam en gezicht

  Deze body glitter is diverse groottes komt met een kleine tube lijm in gel vorm. Deze glitters zijn in diverse kleuren verkrijgbaar, zo heb je voor elk feestje de juiste glitters.

 2. 2. GetGlitterBaby Chunky Festival Glitters voor Lichaam en Gezicht

  #2 Beste koop body glitter
  GetGlitterBaby Chunky Festival Glitters voor Lichaam en Gezicht. Ander kleurtje, andere stijl

  Ander kleurtje, andere stijl

  Deze glitters zijn gelijk aan onze nummer 1 maar zijn anders van kleur. Deze body glitters zijn eenvoudig aan te brengen met de gel of lijm welke je meegestuurd krijgt.

  €6,95 bij bol.com
  bol.com (€6,95)
 3. 3. PaintGlow Chunky Glitter shakers – Face jewels

  #3 Best beoordeelde body glitter
  PaintGlow Chunky Glitter shakers – Face jewels. Zeer kleine glitters

  Zeer kleine glitters

  Deze eenvoudig aan te brengen glitters maken van jou het middelpunt op elk feestje. Je brengt de glitters eenvoudig aan met de bijgeleverde gellijm. Verwijderen gaat eenvoudig en zonder pijn.

  €4,97 bij bol.com
  bol.com (€4,97)
 4. 4. Face jewels – glitters gezicht 

  #4 Body glitter voor gezicht
  Face jewels – glitters gezicht . Speciaal voor op het gezicht

  Speciaal voor op het gezicht

  Deze prachtige glitters zijn speciaal voor het gezicht en zijn al in de juiste vorm opgebracht. Je brengt de stickers eenvoudig aan op het gezicht en deze blijven met gemak de gehele dag zitten.

  €9,95 bij bol.com
  bol.com (€9,95)
 5. 5. GetGlitterBaby – Poeder Festival Glitters voor Lichaam en Gezicht 

  #5 Meest fijne body glitter
  GetGlitterBaby – Poeder Festival Glitters voor Lichaam en Gezicht . Glitters in poeder vorm

  Glitters in poeder vorm

  Subtiel glitters aanbrengen maar toch een statement maken? Dat doe je met deze zeer fijne body glitters. Aanbrengen doe je met de bijgeleverde lijm welke elastisch is. Zo heb je gedurende het feestje geen last van de aangebrachte lijm en glitters.

Tips voor het kopen van de beste body glitter

Wil jij graag de beste body glitter in huis halen? Het maakt niet uit of je de body glitter gebruikt om jouw eigen creativiteit te prikkelen, of je het gebruikt voor een performance of voor een feestje, het is belangrijk dat jij de juiste body glitter in huis haalt. Er zijn tegenwoordig zoveel soorten glitter te vinden, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Om te voorkomen dat jij jouw huid per ongeluk irriteert met de foute glitter, lees je dit artikel snel door. Wij geven je namelijk een aantal tips bij het vinden van de beste body glitter. Vooral wanneer jij op het internet op zoek gaat naar de verschillende opties is het belangrijk om op te letten dat je kiest voor een glitter die veilig is voor jouw huid.

De beste body glitter vinden

Glitter is een geweldig product. Door het schijnende effect die de glitters hebben, krijg je een feestelijke en speelse look. Het is daarom een erg populair item om te gebruiken tijdens de feestdagen, tijdens een performance of naar bijvoorbeeld een festival. Waarschijnlijk hebben we allemaal wel wat glitters in huis liggen. Het is echter belangrijk dat je niet blindelings deze glitters pakt en op jouw huid of gezicht smeert. De meeste glitters zijn namelijk bedoeld om mee te knutselen en niet om te gebruiken op je gezicht. Vooral rondom het gebied van jouw ogen wil je geen producten smeren die de huid kunnen irriteren. Daarom is er speciale body glitter gecreëerd. Deze glitter is veilig te gebruiken op jouw huid en vrijwel altijd veilig om te gebruiken rondom jouw ogen. In dit artikel helpen we om deze beste body glitter te vinden. Zo heb jij de zekerheid dat je alleen het beste gebruikt voor jouw huid.

Op zoek naar niet giftige ingrediënten

Het eerste waar je op moet letten is of er niet gebruik is gemaakt van giftige stoffen. Dit toont namelijk aan of de glitter is gemaakt voor cosmetisch gebruik of voor knutsel en ambachtelijk werk. De beste body glitters zijn in de meeste gevallen gemaakt van polyester, acryl of een ander soort plastic die niet gevaarlijk is. In sommige gevallen is er gebruik gemaakt van aluminium om het glitter effect te geven. In knutsel glitter is er echter vaak gebruik gemaakt van zwaar materiaal, zoals glas of metaal. Deze materialen wil je uiteraard niet zomaar op jouw huid plakken of aanbrengen. Ze kunnen namelijk kleine krassen achterlaten op jouw huid.

beste_body_glitter_02

Is er gebruik gemaakt van gevaarlijke kleurstoffen?

Om de glitters een kleur te geven, wordt er vaak gebruik gemaakt van een verfstof of kleurstof. In geval van de knutsel glitters is dit vaak een schadelijke of gevaarlijke kleurstof. Deze kan vlekken op jouw huid achterlaten en wil je dus niet zomaar op jouw huid aanbrengen of plakken. In geval van de beste body glitter is er gebruik gemaakt van kleurstoffen die zijn goedgekeurd door de FDA.

beste_body_glitter_03

Wat zegt de verpakking over de glitters?

Voor alle cosmetische producten geldt dat ze de producten zo hygiënisch mogelijk willen houden. Dit is ook het geval voor de beste body glitter. De verpakking is een van de manieren om dit te voorkomen. Goede body glitter is altijd verpakt in een manier dat er geen bacteriën in kunnen komen voordat er gebruik is gemaakt van de glitters. Voor de knutsel glitter geldt deze regel niet. Dit betekent dat deze vaak in goedkope verpakkingen zit waar iedereen al aan kan komen. Dit wil je ten alle tijden voorkomen wanneer je het op jouw huid smeert. Je wilt de zekerheid hebben dat alleen jij de glitters aanraakt die op jouw huid komen en dat niemand anders ze voor die tijd heeft aangeraakt.

Hoe weet je of de body glitter geschikt is voor de gevoelige huid?

Wanneer jij een gevoelige huid hebt, is het nog belangrijker om goed jouw body glitter uit te kiezen. Je wilt in dit geval namelijk koste wat het kost voorkomen dat de glitters te ruw zijn voor jouw huid. Kijk daarom goed of de verkoper iets in de productbeschrijving heeft gezegd wat een indicatie geeft over de grootte en grofheid van de glitters. Voor de gevoelige huid is het beter om te gaan voor de meest fijne glitters. De meest fijne glitter is het beste voor gebruik rondom de gevoelige delen van de huid.

Heeft het een cosmetische goedkeuring?

Een laatste indicatie die aangeeft of je de beste body glitter haalt of niet, is door te kijken of het gecertificeerd is naar cosmetische normen. Een keurmerk toont aan dat het is goedgekeurd door de professionals van de industrie. Wanneer de glitter dit keurmerk hebben weet je dus zeker dat dat de glitters geschikt zijn voor jouw huid. Let echter ook in dit geval nog steeds op of de glitters geschikt zijn voor rondom jouw ogen. deze huis is zo gevoelig dat zelfs cosmetisch goedgekeurde glitter te hard kan zijn.

Veelgestelde vragen over de beste body glitter

Is body glitter geschikt om te gebruiken op het gezicht?

De beste body glitter kan je gebruiken op jouw gezicht. Deze glitter is namelijk voorzien van een cosmetische goedkeuring en bevat geen stoffen of materialen die jouw huid beschadigen. Rondom het gebied van jouw ogen moet je echter alsnog erg voorzichtig zijn. Dit gebied heeft namelijk een extreem dunne huid. Zelfs body glitter kan soms te ruw zijn voor dit gebied.

Waar kan je de beste body glitter aanschaffen?

De beste body glitter kan je veilig online aanschaffen. Om te zorgen dat je zeker weet dat je de juiste kwaliteit in huis haalt, lees je goed de productbeschrijving door. Ook is dit het moment om reviews van andere te lezen. Hebben zij de body glitter al meerdere keren gebruikt en hebben ze geen klachten gekregen op de huid? Probeer ook uit te vinden of mensen de glitters rondom de ogen hebben gebruikt voor wanneer jij wenst om de glitter hier te gebruiken. De reviews van andere kunnen je veel vertellen over de website en de kwaliteit van de glitters.

Hoe onderscheidt ik knutsel glitter van cosmetische glitter?

Wanneer je niet in de beschrijving kan uithalen of de glitter geschikt is voor de huid of alleen voor het knutselen, dan is het goed om te kijken naar het materiaal. Knutsel glitter is in de meeste gevallen gemaakt van harde materialen, zoals metaal of glas. Dit betekent dat de glitter ruw is, dat de glitter scherpe randjes heeft en dat het dus niet geschikt is voor de huid. De beste body glitter is gemaakt van gifvrije plastic.

Nogmaals onze beste body glitter op een rijtje

 1. 1. GetGlitterBaby – Chunky Festival Glitters voor Lichaam en Gezicht

  #1 Beste body glitter
  GetGlitterBaby – Chunky Festival Glitters voor Lichaam en Gezicht. Voor lichaam en gezicht

  Voor lichaam en gezicht

  Deze body glitter is diverse groottes komt met een kleine tube lijm in gel vorm. Deze glitters zijn in diverse kleuren verkrijgbaar, zo heb je voor elk feestje de juiste glitters.

 2. 2. GetGlitterBaby Chunky Festival Glitters voor Lichaam en Gezicht

  #2 Beste koop body glitter
  GetGlitterBaby Chunky Festival Glitters voor Lichaam en Gezicht. Ander kleurtje, andere stijl

  Ander kleurtje, andere stijl

  Deze glitters zijn gelijk aan onze nummer 1 maar zijn anders van kleur. Deze body glitters zijn eenvoudig aan te brengen met de gel of lijm welke je meegestuurd krijgt.

  €6,95 bij bol.com
  bol.com (€6,95)
 3. 3. PaintGlow Chunky Glitter shakers – Face jewels

  #3 Best beoordeelde body glitter
  PaintGlow Chunky Glitter shakers – Face jewels. Zeer kleine glitters

  Zeer kleine glitters

  Deze eenvoudig aan te brengen glitters maken van jou het middelpunt op elk feestje. Je brengt de glitters eenvoudig aan met de bijgeleverde gellijm. Verwijderen gaat eenvoudig en zonder pijn.

  €4,97 bij bol.com
  bol.com (€4,97)
 4. 4. Face jewels – glitters gezicht 

  #4 Body glitter voor gezicht
  Face jewels – glitters gezicht . Speciaal voor op het gezicht

  Speciaal voor op het gezicht

  Deze prachtige glitters zijn speciaal voor het gezicht en zijn al in de juiste vorm opgebracht. Je brengt de stickers eenvoudig aan op het gezicht en deze blijven met gemak de gehele dag zitten.

  €9,95 bij bol.com
  bol.com (€9,95)
 5. 5. GetGlitterBaby – Poeder Festival Glitters voor Lichaam en Gezicht 

  #5 Meest fijne body glitter
  GetGlitterBaby – Poeder Festival Glitters voor Lichaam en Gezicht . Glitters in poeder vorm

  Glitters in poeder vorm

  Subtiel glitters aanbrengen maar toch een statement maken? Dat doe je met deze zeer fijne body glitters. Aanbrengen doe je met de bijgeleverde lijm welke elastisch is. Zo heb je gedurende het feestje geen last van de aangebrachte lijm en glitters.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.

Gerelateerde reviews