Beste boekensteun van 2023

Top 5 best geteste boekensteunen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 mei 2023 @11:14

beste_boekensteun

Jij bent op zoek naar de beste boekensteun? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de boekensteun van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 16 boekensteunen uitgebreid getest en vergeleken. Na 4 uur onderzoek is MATTI boekensteun als beste boekensteun uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste boekensteunen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een boekensteun. Wist je bijvoorbeeld dat de beste boekensteun gemaakt is van echt walnoothout? Lees snel verder…

#1 Beste boekensteun
MATTI® – Boekensteun – Boekenhouder. Luxe walnoot kleur

Luxe walnoot kleur

Deze stevige boekensteun is gemaakt van walnoothout met een stevige stalen voet. Zelfs zware boeken blijven netjes op hun plek staan. Deze boekensteun is ruim 12 cm hoog.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€23,50 bij bol.com
bol.com (€23,50)

Naar de top 5

Top 5 beste boekensteunen van dit moment

Hoe komt deze top 5 boekensteunen tot stand?

4 uur getest door experts Onze experts hebben 16 boekensteunen uitvoerig getest en vergeleken.

16 boekensteunen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 boekensteunen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. MATTI® – Boekensteun – Boekenhouder

  #1 Beste boekensteun
  MATTI® – Boekensteun – Boekenhouder. Luxe walnoot kleur

  Luxe walnoot kleur

  Deze stevige boekensteun is gemaakt van walnoothout met een stevige stalen voet. Zelfs zware boeken blijven netjes op hun plek staan. Deze boekensteun is ruim 12 cm hoog.

  €23,50 bij bol.com
  bol.com (€23,50)
 2. 2. J-Line Set 2 Boekensteun P’tit Maurice Poly Zwart

  #2 Beste moderne boekensteun
  J-Line Set 2 Boekensteun P’tit Maurice Poly Zwart. Design boekensteun

  Design boekensteun

  Deze zwarte boekensteun is gemaakt van degelijk polyresin en is zeer geschikt voor een modern of hotel chique interieur. De poppetjes zijn 24 cm hoog en houden de boeken stevig op de plaats.

 3. 3. Office-Deals Boekensteun – Zwart – Set van 2

  #3 Beste koop boekensteun
  Office-Deals Boekensteun – Zwart – Set van 2. Eenvoudig maar doeltreffend

  Eenvoudig maar doeltreffend

  Wil je geen opvallende boekensteun? Kies dan voor deze eenvoudige boekensteunen in zwart staal. De boeken blijven goed op de plaats staan.

  €9,99 bij bol.com
  bol.com (€9,99)
 4. 4. YORGS Boekensteun Metaal – Boekenstandaard Zwart 

  #4 Goed alternatief boekensteun
  YORGS Boekensteun Metaal – Boekenstandaard Zwart . Met een vleugje mondriaan

  Met een vleugje mondriaan

  Deze moderne zwarte boekensteunen hebben een beetje weg van de vlakverdeling zoals mondriaan dit ooit bedacht. Past in nagenoeg elk interieur.

 5. 5. YORGS Boekensteun Transparant

  #5 Meest onzichtbare boekensteun
  YORGS Boekensteun Transparant. Praktisch onzichtbaar

  Praktisch onzichtbaar

  Deze boekensteun is gemaakt van acryl en is daarmee de onzichtbare steun van jouw boeken. De steunen zijn erg stevig en ook zware boeken blijven keurig rechtop staan.

Tips voor het kopen van de beste boekensteun

Bij de zoektocht naar de beste boekensteun kun je veel verschillende steunen tegenkomen. Je kunt dan de steun selecteren op basis van het uiterlijk, het materiaal waarvan het is gemaakt en wat je eraan uit wilt geven. Er zijn ontzettend veel steunen te koop voor je boeken. Sommige zijn erg simpel en daarmee ook betaalbaar en andere zijn juist erg opvallend en hebben ook een hoger prijskaartje. Kijk dus goed wat past bij jouw smaak en jouw interieur om zo de beste aankoop te doen. Zowel in de winkel als online kun je een hoop verschillende soorten vinden. Je kunt jezelf dan ook afvragen of de steunen dienen als leuke toevoeging aan het interieur of dat ze puur voor praktische redenen worden gekocht. Zo kun je makkelijker een keuze maken uit het grote aanbod aan diverse steunen en schaf je eenvoudig een steun aan die past bij jouw wensen.

Wat is een boekensteun en waarvoor dient het

Een boekensteun is, zoals de naam al doet vermoeden, een steun die jouw boeken bij elkaar houdt. Wanneer je boeken op een boekenplank hebt staan kan het zijn dat deze regelmatig omvallen. Dit is natuurlijk erg vervelend. Door te kiezen voor twee steunen aan het uiteinde van de boeken, blijven de boeken mooi rechtop staan. Wanneer je gaat voor een simplistische uitstraling, kun je kiezen voor dunne steunen. Wanneer het wel wat opvallender mag kun je kiezen voor grote steunen die de aandacht zullen stelen. Doordat de steunen in verschillende vormen, materialen en kleuren te verkrijgen zijn, kun je de steunen perfect laten aansluiten bij het interieur. De steunen zijn vaak vrij zwaar in gewicht. Hierdoor blijven de boeken goed op hun plek staan en hoef je niet bang te zijn dat de boeken om zullen vallen. Door het gewicht gaan de steunen ook nergens heen en blijven ze goed op hun plek staan. Wanneer je een boek uit het rijtje wilt pakken, kun je deze er gewoon tussenuit halen. Door de steunen weer naar elkaar toe te schuiven blijven de rest van de boeken ook weer goed op hun plek staan.

Waar dien je rekening mee te houden bij de aanschaf

Bij de aanschaf van een boekensteun dien je er altijd twee te nemen. Zo zet je een steun aan beide kanten van een rijtje boeken. Hiermee blijven de boeken goed overeind staan. Houd er rekening mee dat een steun voor boeken erg zwaar kan zijn. Dit zorgt ervoor dat ze prima een rijtje boeken op hun plek kunnen houden. Wanneer je een boekenplank aan de muur hebt hangen is het dus belangrijk dat deze ook een flink gewicht kan dragen. Wanneer dit niet het geval is loop je de kans dat de plank van de muur valt waarmee je de muur en de vloer flink kunt beschadigen. Kijk dus eerst goed hoeveel kilo een boekenplank kan dragen. Naast dat je een steun voor boeken kunt gebruiken op een boekenplank, kunnen ze ook in een boekenkast worden doorgezet.

beste_boekensteun_01

De verschillende soorten aan steunen voor boeken

Een boekensteun is er in verschillende formaten, vormen en kleuren. Zo kun je een steun kopen van marmer of natuursteen. Deze zijn erg zwaar maar ook erg elegant. Ook zijn er steunen gemaakt van hout, metaal of kunststof. Sommige hebben opvallende designs en andere zijn weer heel strak en minimalistisch. Een boekensteun kan veel ruimte in beslag nemen, afhankelijk van het ontwerp. Houd hier rekening mee wanneer je twee steunen koopt. Je dient nog voldoende ruimte over te houden op de boekenplank voor al je boeken. Je kunt van tevoren de breedte van de plank berekenen en de breedte van beide steunen. Zo weet je zeker dat alles goed op zijn plek zal passen. Een steun voor boeken komt vrijwel altijd van pas. Hierdoor is het ook een leuk cadeautje om te geven aan iemand die veel leest en veel boeken heeft. Door zelf een ontwerp uit te kiezen is het ook direct een persoonlijk cadeau.

beste_boekensteun_02

Veelgestelde vragen over de beste boekensteun

Waar koop je een boekensteun

Er zijn veel verschillende winkels die een steun voor boeken aanbiedt. Zowel online als in de winkel heb je een ruim aanbod aan verschillende ontwerpen. In veel woonwinkels vind je een breed assortiment aan verschillende steunen alsook online. Hier kun je de steunen uitkiezen op basis van je budget en je wensen.

Hoe kies je een goede boekhouder?

Een goede steun voor je boeken is er eentje die is gemaakt van stevig materiaal. Hierdoor weet je zeker dat de steun lang mee zal gaan en dat hij doet waarvoor het bedoeld is. Om er zeker van te zijn dat je een goede aankoop doet kun je online klantreviews lezen. Hier kun je direct lezen of de kwaliteit goed is. Wanneer je de steun liever in de winkel koopt, kun je direct in de winkel de kwaliteit beoordelen. Zo weet je zeker dat je een goede steun voor je boeken in huis haalt.

Wat kost een boekensteun?

De kosten van dit object kunnen enorm verschillen. Dit komt doordat er veel soorten steunen te koop zijn van verschillende materialen. Een steun van kunststof is vele malen goedkoper dan een steun gemaakt van natuursteen. Ook kan het ontwerp van de steun veel invloed hebben op de prijs. Kies je voor een designer steun? Dan ben je meer geld kwijt dan wanneer je kiest voor een simpele steun voor je boeken. De prijzen kunnen daarom variëren van 2 euro tot ruim 70 euro. Hierbij kun je rekening houden met de prijs per twee. Sommige steunen worden in een set verkocht van twee en bij andere dien je twee losse steunen aan te schaffen. Daarnaast hanteren sommige webwinkels ook verzendkosten die bovenop de prijs komen.

Hoe werkt een steun voor boeken?

Een steun voor je boeken kun je aan beide uiteinden van een rijtje boeken plaatsen. Hierdoor kunnen de boeken niet omvallen en blijven ze dus goed op hun plek staan. De steunen voor boeken zijn vaak wat verzwaard waardoor ze goed blijven staan. Hierdoor kun je er een flinke stapel boeken tussen plaatsen dus zo ook allemaal op hun plek blijven staan. Dit geeft een nette uitstraling aan de boekenplank.

Nogmaals onze top 5 boekensteunen op een rijtje

 1. 1. MATTI® – Boekensteun – Boekenhouder

  #1 Beste boekensteun
  MATTI® – Boekensteun – Boekenhouder. Luxe walnoot kleur

  Luxe walnoot kleur

  Deze stevige boekensteun is gemaakt van walnoothout met een stevige stalen voet. Zelfs zware boeken blijven netjes op hun plek staan. Deze boekensteun is ruim 12 cm hoog.

  €23,50 bij bol.com
  bol.com (€23,50)
 2. 2. J-Line Set 2 Boekensteun P’tit Maurice Poly Zwart

  #2 Beste moderne boekensteun
  J-Line Set 2 Boekensteun P’tit Maurice Poly Zwart. Design boekensteun

  Design boekensteun

  Deze zwarte boekensteun is gemaakt van degelijk polyresin en is zeer geschikt voor een modern of hotel chique interieur. De poppetjes zijn 24 cm hoog en houden de boeken stevig op de plaats.

 3. 3. Office-Deals Boekensteun – Zwart – Set van 2

  #3 Beste koop boekensteun
  Office-Deals Boekensteun – Zwart – Set van 2. Eenvoudig maar doeltreffend

  Eenvoudig maar doeltreffend

  Wil je geen opvallende boekensteun? Kies dan voor deze eenvoudige boekensteunen in zwart staal. De boeken blijven goed op de plaats staan.

  €9,99 bij bol.com
  bol.com (€9,99)
 4. 4. YORGS Boekensteun Metaal – Boekenstandaard Zwart 

  #4 Goed alternatief boekensteun
  YORGS Boekensteun Metaal – Boekenstandaard Zwart . Met een vleugje mondriaan

  Met een vleugje mondriaan

  Deze moderne zwarte boekensteunen hebben een beetje weg van de vlakverdeling zoals mondriaan dit ooit bedacht. Past in nagenoeg elk interieur.

 5. 5. YORGS Boekensteun Transparant

  #5 Meest onzichtbare boekensteun
  YORGS Boekensteun Transparant. Praktisch onzichtbaar

  Praktisch onzichtbaar

  Deze boekensteun is gemaakt van acryl en is daarmee de onzichtbare steun van jouw boeken. De steunen zijn erg stevig en ook zware boeken blijven keurig rechtop staan.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.