Beste boomhutbed van 2023

Top 5 best geteste boomhutbedden volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 22 februari 2023 @12:52

beste_boomhutbed

Jij bent op zoek naar het beste boomhutbed? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk het boomhutbed van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 12 boomhutbedden uitgebreid getest en vergeleken. Na 18 uur onderzoek is Boomhut halfhoogslaper wit als beste boomhutbed uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste boomhutbedden van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een boomhutbed. Wist je bijvoorbeeld dat het beste boomhutbed eenvoudig aan te passen is naar een normaal bed? Zo kun je jaren vooruit met dit bed. Lees snel verder…

#1 Beste boomhutbed
Boomhut Halfhoogslaper – Wit. Halfhoogslaper boomhut bed

Halfhoogslaper boomhut bed

Deze halfhoogslaper is voorzien van een handige trap en heeft deels een dak. Het bed is zeer degelijk en eenvoudig te monteren. Het bed is eenvoudig om te zetten naar een normaal bed zodat je er jaren mee vooruit kunt.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

Bekijk laagste prijs
bol.com

Naar de top 5

Top 5 beste boomhutbedden van dit moment

Hoe komt deze top 5 boomhutbedden tot stand?

18 uur getest door experts Onze experts hebben 12 boomhutbedden uitvoerig getest en vergeleken.

12 boomhutbedden vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 boomhutbedden worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Boomhut Halfhoogslaper – Wit

  #1 Beste boomhutbed
  Boomhut Halfhoogslaper – Wit. Halfhoogslaper boomhut bed

  Halfhoogslaper boomhut bed

  Deze halfhoogslaper is voorzien van een handige trap en heeft deels een dak. Het bed is zeer degelijk en eenvoudig te monteren. Het bed is eenvoudig om te zetten naar een normaal bed zodat je er jaren mee vooruit kunt.

 2. 2. Boomhutbed XXL met speelruimte en glijbaan | Bedhuisje | Steigerhout | Brown Wash

  #2 Beste XXL boomhutbed
  Boomhutbed XXL met speelruimte en glijbaan | Bedhuisje | Steigerhout | Brown Wash. De droom van ieder kind

  De droom van ieder kind

  Oke, niet de goedkoopste maar werkelijk een schitterend bed. Geen splinter te ontdekken dus veilig en voorzien van een degelijke trap en glijbaan. Zo is naar bed gaan elke dag een feestje.

  €1740 bij bol.com
  bol.com (€1.740,00)
 3. 3. Droommeubel Concurrent Boomhut bed – Vogelhuis

  #3 Beste koop boomhutbed
  Droommeubel Concurrent Boomhut bed – Vogelhuis. Voorzien van een grote speelgoedlade

  Voorzien van een grote speelgoedlade

  Dit prachtige boomhut bed is voorzien van een glijbaan en heeft de mogelijkheid tot 2 slaapplaatsen. De trap is stijl en daarmee niet echt geschikt voor hele jonge kinderen.

  €949 bij bol.com
  bol.com (€949,00)
 4. 4. Vipack bed Boomhut Charlotte – 90 x 200 cm – Wit

  #4 Goed alternatief boomhutbed
  Vipack bed Boomhut Charlotte – 90 x 200 cm – Wit. Betaalbare boomhut

  Betaalbare boomhut

  Dit boomhut bed is geschikt voor de kleine avonturier. Een prachtig afgewerkt bed met een lage trap dus ook geschikt voor de kleintjes. Het raam is tevens een stukje veiligheid, het kind valt er immers minder snel uit.

  €688,85 bij bol.com
  bol.com (€688,85)
 5. 5. Droommeubel Concurrent Boomhut bed – Stapelbed – Kinderbed – Vila

  #5 Beste boomhutbed Vila XXL
  Droommeubel Concurrent Boomhut bed – Stapelbed – Kinderbed – Vila. Het ultieme boomhut bed

  Het ultieme boomhut bed

  Een droom van een bed, voorzien van een stevig balkon met hoogpolig tapijt en zelfs de spots zijn al ingebouwd. Boven vind je zelfs een speelgoedkist. Dit bed is gemaakt van steigerhout.

  €1849 bij bol.com
  bol.com (€1.849,00)

Een boomhutbed kopen; de slaap sensatie voor elk kind!

Een boomhut, (bijna) iedereen heeft er als kind zijnde wel eens één gebouwd, of van gedroomd in ieder geval! Een boomhut om in te leven en in te slapen. Ook jouw kind heeft die wens! Jij bent dan ook op zoek naar een mooie maar ook degelijke boomhutbed. Een boomhutbed voor je kleuter, of misschien een boomhutbed waar slaapplek is voor je beide kinderen!

Laten wij nou het beste boomhutbed voor jou gevonden hebben!

Wat is het boomhutbed beste koop van dit moment?

Je wilt een boomhutbed kopen. Een stoer boomhutbed, een mooi boomhutbed en vooral ook een boomhutbed waar je kind of kinderen lekker in kunnen slapen. In deze koopgids vertellen wij je alles dat je wilt weten over het beste boomhutbed. Wist je bijvoorbeeld dat je ook een boomhutbed met glijbaan kunt kopen? En dat er een boomhutbed laag model is, en een boomhutbed hoog model? Leuk dat je meeleest!

Beste boomhutbed kopen, je leest er hier alles over!

Je wilt een boomhutbed kopen. Hoogstwaarschijnlijk niet voor jezelf, maar voor je zoontje, dochtertje, neefje, nichtje, oppaskind, of misschien wel voor allemaal tegelijk. In ieder geval een boomhutbed voor een kind die tegen een stootje kan en waar lekker in geslapen kan worden. Dat laatste is uiteraard ook niet bepaald onbelangrijk. 

Er is veel keuze wanneer het gaat om de verschillende boomhutbedden die er te koop zijn. We snappen dan ook dat het soms lastig kan zijn om de door de ‘bomen het bos’ nog te zien. Want voor wat betreft het kopen van een boomhutbed zijn er verrassend veel opties.

Welk boomhutbed is het beste en welk merk boomhutbed moet ik kopen? Is er ook een steigerhout boomhutbed te koop? En welk boomhutbed is tevens goedkoop? Allemaal vragen die in deze koopgids aan bod zullen komen.

Het beste boomhutbed voor jouw (kind) is niet perse het boomhutbed beste getest. Al vergelijken we wel in deze koopgids en is er ook sprake van een boomhutbed die het beste boomhutbed wordt genoemd.

We zetten in deze koopgids een aantal vergelijkingen op een rijtje, zodat jij jouw beste boomhutbed kunt kopen. Want daar gaat het om, het beste boomhutbed (met glijbaan of zonder glijbaan) voor jou persoonlijk.

We hebben dan ook een top 5 samengesteld die onder andere draait om de vraag, ‘wat is het beste boomhutbed’? We bespreken het beste boomhutbed in zijn algemeen, het boomhutbed die het beste beoordeeld worden én de ‘best buy’. 

Die laatste hoeft niet perse een boomhutbed die het meest goedkoop is te zijn, maar heeft wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Wordt daardoor het boomhutbed beste koop genoemd. 

Er valt best het één en ander over boomhutbedden te vertellen. Daarnaast geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Tot slot. Er zijn enkele aandachtspunten die we verderop in deze koopgids nog met je willen doornemen voordat je een boomhutbed gaat kopen

beste_boomhutbed_01

Het beste boomhutbed, check de top 5!

Zoals al eerder in deze koopgids aangekondigd, hebben wij een top 5 beste boomhutbedden voor je samengesteld. Dit om de zoektocht naar het voor jou beste kampeerbed te vergemakkelijken. En dat is best handig, gezien de vele keuze die er is. 

Je hebt boomhutbedden van veel verschillende merken en voor verschillende doelgroepen. Zo heb je boomhutbedden speciaal peuters en kleuters, maar ook heb je boomhutbedden voor al wat oudere kinderen. Je hebt tevens een boomhutbed waar sprake is van één slaapplek, maar ook boomhutbedden met twee slaapplekken.

Er zijn verder boomhutten in allerlei soorten, maten en kleuren. Zo kun je een boomhutbed steigerhout kopen, maar ook een boomhutbed wit, of wat dacht je van een boomhut bed met bureau? Of een boomhutbed met glijbaan?

Er zijn dus best veel opties en mogelijkheden wanneer het gaat om het uitkiezen van een boomhutbed. Misschien wel meer dan jij had gedacht. Denk vooraf dan ook al even na over eventuele specifieke wensen. Maar ook over de maat en grootte van een eventueel boomhutbed. 

Dit helpt jou om wat gerichter te kunnen zoeken. En wanneer jij een zoektocht naar een product in kunt kaderen, scheelt dit tijd. Je tijd kun je tenslotte ook wel beter besteden dan aan de uitgebreide zoektocht naar een boomhutbed. De reden dat wij deze koopgids voor je hebben geschreven, om jou tijd te besparen!

Hoe het ook zij, je beslist uiteindelijk toch echt zelf welk boomhutbed jij gaat kopen. We hopen je met de top 5 in deze koopgids in ieder geval een eind op weg te hebben geholpen voor wat betreft het inkaderen van keuzes. Want er is best veel verschillend aanbod. 
​In de volgende alinea’s vertellen we je wat uitgebreider over de verschillende boomhutbedden en de mogelijkheden die er zijn. Dit alles om je te helpen bij het vergelijken en het vinden van een voor jou beste boomhutbed.

beste_boomhutbed_02

Waar moet je op letten bij de aankoop van een boomhutbed?

Wanneer jij een boomhutbed wilt kopen, een boomhutbed die perfect past in de kinderkamer van je zoon, dochter, neefje of nichtje, dan kan dat best even een flinke zoektocht zijn. Deze koopgids helpt je in ieder geval al effectief bij je zoektocht, want het is handig dat je helder hebt welke keuzes er (nog meer) zijn voor wat betreft boomhutbedden.

We hopen dat deze koopgids al duidelijkheid heeft gegeven voor jou. Je informatie heeft verschaft waar je mee verder kan. Dit maakt de zoektocht, het vinden van het beste boomhutbed, tot een succes. Gerichte punten van aandacht in deze zijn de volgende.

Als eerste, wat is een boomhutbed precies?

Een boomhutbed bij en voor kinderen is hip. En dat snappen we helemaal. Want een boomhut als bed is natuurlijk super stoer, leuk, mooi en ook veelzijdig. In een boomhutbed slaapt een kind vaak hoger dan normaal. Daarnaast kunnen kinderen in een boomhutbed niet alleen slapen, maar ook spelen. Je kunt zelfs een boomhutbed met glijbaan kopen. Ook zijn er veel andere speelmogelijkheden. Dit kan per individueel boomhutbed echter wel verschillen.

Wie gaat er slapen in het boomhutbed?

Wanneer het gaat om boomhutbedden is er keuze te over. En keuze hebben is best fijn, maar kan een beslissing nemen ook ingewikkeld maken. Wanneer je op zoek bent naar een boomhutbed, is het in ieder geval handig om de zoektocht direct al in te kaderen. Want voor wie ben je op zoek naar een boomhutbed?

Vast niet voor jezelf, maar wel voor een kind, of kinderen. Een eerste goede vraag om jezelf te stellen; ben je op zoek naar een boomhutbed waar één kind in kan slapen, of wil je een boomhutbed kopen die twee slaapplekken heeft? Of misschien zelfs wel meer?

En hoe oud is het kind, zijn de kinderen waar jij een boomhutbed voor wilt kopen? Wanneer het een kind van van vier jaar oud is, zul je, bijvoorbeeld qua veiligheid ook, op nog weer meer zaken moeten letten dan wanneer een kind een keer zo oud is. En ben je op zoek naar een stoere boomhutbed voor een jongen (of voor jongens), of voor (een) meisje(s)? Ook dit gegeven, het uiterlijk van een boomhutbed, zal zeker meespelen en helpen bij het inkaderen van je zoektocht.

Afmetingen van een boomhutbed

Veel boomhutbedden nemen best wat ruimte in beslag. Helemaal wanneer je op zoek bent naar een boomhutbed met specifieke accessoires. We komen daar in onderstaande alinea nog even op terug. 

Maar belangrijk is uiteraard, dat het boomhutbed welke jij op het oog hebt, past in de kamer, of de ruimte waar het bed moet komen te staan. In de specs van elk boomhutbed kun je ook de exacte maten terugvinden. Lengtematen, breedtematen, hoogtematen, accessoire maten, en ga zo maar door. Best heel belangrijk. Want het is natuurlijk bijzonder spijtig wanneer het super gave boomhutbed geleverd wordt, en niet blijkt te passen in een slaapkamer..

Accessoires van een boomhutbed

Voor wat betreft het kopen van een boomhutbed is er keuze te over. De keuze zit hem in het materiaal, de kleur, de prijs, maar ook de accessoires die wel of niet horen bij een boomhutbed.

Zo kun je een boomhutbed met glijbaan kopen. Hoe gaaf is het wanneer een kind elke morgen glijdend zijn of haar bed uit kan komen! Verder kun je bijvoorbeeld een boomhutbed met balkon kopen. Of wat dacht je van een boomhutbed met bureau? Je kunt ook kiezen voor een boomhutbed met extra speelruimte, of juist een boomhutbed met extra opbergruimte. Keuze te over en dus goed om voor aanschaf na te denken over jouw wensen in deze!

Wat kost een boomhutbed?

Een boomhutbed kopen, je kunt het in deze in principe zo goedkoop en ook zo duur maken als je zelf wilt. De prijzen van de verschillende boomhutbedden die er te koop zijn, verschillen behoorlijk van elkaar. Dat laat de top 5 in deze koopgids ook wel zien! De keuze is dan ook best wel reuze.

Of een best geteste boomhutbed ook voor jou het beste boomhutbed is, hangt niet perse samen met de prijs. Lees daarom zelf altijd reviews en specificaties. Over ervaringen en ook accessoires bijvoorbeeld die een boomhutbed wel of niet heeft.

Prijs zegt dus zeker niet altijd iets over kwaliteit. Een goedkoop boomhutbed hoeft zeker niet slecht te zijn, net zoals een duur boomhutbed niet perse goed hoeft te zijn. Het zijn vooral ook persoonlijke keuzes waarop jij je uiteindelijke koop het beste kunt baseren.

Veelgestelde vragen over het beste boomhutbed

Wat is het beste boomhutbed?

Het beste boomhutbed, dat is niet één type merk of model. Het boomhutbed die voor jouw (kids) het beste is, dat is uiteindelijk een persoonsgebonden keuze. Het beste boomhutbed is wat ons betreft sowieso een degelijk boomhutbed, die tegen een stootje kan. Een boomhutbed waar je kind, neefje, of buurmeisje lekker in kan liggen slapen en ook in kan spelen. Een boomhutbed verder die mooi is en die goed in desbetreffende slaapruimte past.

Wat is een goed boomhutbed?

Wat als een goed boomhutbed bestempeld wordt, is voor een ieder een persoonlijke keuze. Een goed boomhutbed is in ieder geval een degelijk boomhutbed, sterk, en veilig om in te slapen én spelen. Een boomhutbed die verschillende opties en mogelijkheden heeft ook. Bijvoorbeeld het optioneel toe kunnen voegen van een bureau of een glijbaan.

Wat is het beste boomhutbed met glijbaan?

Het beste boomhutbed met glijbaan, ook dat heeft weer te maken met persoonlijke wensen en voorkeuren. Wat dacht je van kleur, afmetingen, materiaal en ook de prijs is niet onbelangrijk. Een beste boomhutbed met glijbaan moet in ieder geval sterk en degelijk zijn. Veilig voor kinderen om in te slapen en te spelen/ van de glijbaan af te glijden.

Waar kan ik een boomhutbed kopen?

Een boomhutbed kopen, dat kun je zowel offline (in megastores of beddenwinkels bijvoorbeeld) als online doen. Wanneer je online op zoek bent naar een groot assortiment, een duidelijke website en goede klantvriendelijkheid, dan komt bijvoorbeeld de website van bol.com uitstekend uit de bus.

Het beste boomhutbed, de eindconclusie

Jij wilt een voor jouw situatie beste boomhutbed kopen. Bij het zoeken naar een voor jouw (kind, neefje, buurmeisje etc.) beste boomhutbed zijn er sowieso 3 eerste belangrijke punten van aandacht.

We lichten deze aandachtspunten hieronder nog even voor je uit!

Boomhutbed en zijn ‘bewoner’

Wanneer het gaat om boomhutbedden is er keuze te over. En keuze hebben is best fijn, maar kan een beslissing nemen ook ingewikkeld maken. Wanneer je op zoek bent naar een boomhutbed, is het in ieder geval handig om de zoektocht direct al in te kaderen. Want voor wie ben je op zoek naar een boomhutbed?

Vast niet voor jezelf, maar wel voor een kind, of kinderen. Een eerste goede vraag om jezelf te stellen; ben je op zoek naar een boomhutbed waar één kind in kan slapen, of wil je een boomhutbed kopen die twee slaapplekken heeft? Of misschien zelfs wel meer?

En hoe oud is het kind, zijn de kinderen waar jij een boomhutbed voor wilt kopen? Wanneer het een kind van van vier jaar oud is, zul je, bijvoorbeeld qua veiligheid ook, op nog weer meer zaken moeten letten dan wanneer een kind een keer zo oud is. En ben je op zoek naar een stoere boomhutbed voor een jongen (of voor jongens), of voor (een) meisje(s)? Ook dit gegeven, het uiterlijk van een boomhutbed, zal zeker meespelen en helpen bij het inkaderen van je zoektocht.

De afmetingen


Veel boomhutbedden nemen best wat ruimte in beslag. Helemaal wanneer je op zoek bent naar een boomhutbed met specifieke accessoires. We komen daar in onderstaande alinea nog even op terug. 

Maar belangrijk is uiteraard, dat het boomhutbed welke jij op het oog hebt, past in de kamer, of de ruimte waar het bed moet komen te staan. In de specs van elk boomhutbed kun je ook de exacte maten terugvinden. Lengtematen, breedtematen, hoogtematen, accessoire maten, en ga zo maar door. Best heel belangrijk. Want het is natuurlijk bijzonder spijtig wanneer het super gave boomhutbed geleverd wordt, en niet blijkt te passen in een slaapkamer..

Overige accessoires

We schreven het al eerder, voor wat betreft het kopen van een boomhutbed is er keuze te over. De keuze zit hem in het materiaal, de kleur, de prijs, maar ook de accessoires die wel of niet horen bij een boomhutbed.

Zo kun je een boomhutbed met glijbaan kopen. Hoe gaaf is het wanneer een kind elke morgen glijdend zijn of haar bed uit kan komen! Verder kun je bijvoorbeeld een boomhutbed met balkon kopen. Of wat dacht je van een boomhutbed met bureau? Je kunt ook kiezen voor een boomhutbed met extra speelruimte, of juist een boomhutbed met extra opbergruimte. Keuze te over en dus goed om voor aanschaf na te denken over jouw wensen in deze!

Het einde van deze koopgids nadert. We hebben getracht te helpen bij de keuze voor wat betreft het boomhutbed beste koop. Namelijk een degelijk, mooi, maar ook praktisch boomhutbed vinden, waar een kind (of kinderen) lekker in kunnen slapen. Maar wellicht ook een specifiek steigerhout boomhutbed, een boomhutbed met glijbaan, of een boomhutbed met bureau. 

We hebben je verder uitgelegd dat een beste koop boomhutbed niet per definitie ook het beste boomhutbed voor jou (situatie) hoeft te zijn. Want ruimtes, (slaap)kamers en voorkeuren kunnen en zullen nou eenmaal per situatie en per persoon verschillen.

Welk boomhutbed voor jou het beste boomhutbed is? Die vraag is uiteindelijk enkel te beantwoorden door jou persoonlijk. En door de gebruiker van het boomhutbed, natuurlijk.

We hopen dat de 3 aandachtspunten in bovenstaande alinea en dat de top 5 in deze koopgids je hiermee wel een eind op weg helpen of hebben geholpen.

We wensen je succes bij het vinden en kopen van het beste boomhutbed. En wensen de gebruiker(s) van het boomhutbed alvast veel speel en ook slaap plezier toe!

Nogmaals onze top 5 beste boomhutbedden op een rijtje

 1. 1. Boomhut Halfhoogslaper – Wit

  #1 Beste boomhutbed
  Boomhut Halfhoogslaper – Wit. Halfhoogslaper boomhut bed

  Halfhoogslaper boomhut bed

  Deze halfhoogslaper is voorzien van een handige trap en heeft deels een dak. Het bed is zeer degelijk en eenvoudig te monteren. Het bed is eenvoudig om te zetten naar een normaal bed zodat je er jaren mee vooruit kunt.

 2. 2. Boomhutbed XXL met speelruimte en glijbaan | Bedhuisje | Steigerhout | Brown Wash

  #2 Beste XXL boomhutbed
  Boomhutbed XXL met speelruimte en glijbaan | Bedhuisje | Steigerhout | Brown Wash. De droom van ieder kind

  De droom van ieder kind

  Oke, niet de goedkoopste maar werkelijk een schitterend bed. Geen splinter te ontdekken dus veilig en voorzien van een degelijke trap en glijbaan. Zo is naar bed gaan elke dag een feestje.

  €1740 bij bol.com
  bol.com (€1.740,00)
 3. 3. Droommeubel Concurrent Boomhut bed – Vogelhuis

  #3 Beste koop boomhutbed
  Droommeubel Concurrent Boomhut bed – Vogelhuis. Voorzien van een grote speelgoedlade

  Voorzien van een grote speelgoedlade

  Dit prachtige boomhut bed is voorzien van een glijbaan en heeft de mogelijkheid tot 2 slaapplaatsen. De trap is stijl en daarmee niet echt geschikt voor hele jonge kinderen.

  €949 bij bol.com
  bol.com (€949,00)
 4. 4. Vipack bed Boomhut Charlotte – 90 x 200 cm – Wit

  #4 Goed alternatief boomhutbed
  Vipack bed Boomhut Charlotte – 90 x 200 cm – Wit. Betaalbare boomhut

  Betaalbare boomhut

  Dit boomhut bed is geschikt voor de kleine avonturier. Een prachtig afgewerkt bed met een lage trap dus ook geschikt voor de kleintjes. Het raam is tevens een stukje veiligheid, het kind valt er immers minder snel uit.

  €688,85 bij bol.com
  bol.com (€688,85)
 5. 5. Droommeubel Concurrent Boomhut bed – Stapelbed – Kinderbed – Vila

  #5 Beste boomhutbed Vila XXL
  Droommeubel Concurrent Boomhut bed – Stapelbed – Kinderbed – Vila. Het ultieme boomhut bed

  Het ultieme boomhut bed

  Een droom van een bed, voorzien van een stevig balkon met hoogpolig tapijt en zelfs de spots zijn al ingebouwd. Boven vind je zelfs een speelgoedkist. Dit bed is gemaakt van steigerhout.

  €1849 bij bol.com
  bol.com (€1.849,00)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.

Gerelateerde reviews