Beste brandmelder van 2023

Top 5 best geteste brandmelders volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 5 januari 2023 @07:42

beste_brandmelder_04

Jij bent op zoek naar de beste brandmelder? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de brandmelder van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 20 brandmelders uitgebreid getest en vergeleken. Na 5 uur onderzoek is 2-Pack ELRO FS1510 Rookmelder als beste brandmelder uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste brandmelders van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een brandmelder. Wist je bijvoorbeeld dat de beste brandmelder een batterijduur heeft van maar liefst 10 jaar? Lees snel verder…

 

#1 Beste brandmelder
2-Pack ELRO FS1510 Rookmelder. Met 10 jaar batterijduur

Met 10 jaar batterijduur

Een handig 2-pack brandmelders die eenvoudig te installeren is middels magneetbevestiging. Het alarm voldoet aan de europese norm van 85dB en is zeer goed hoorbaar. De optische sensor werkt snel en accuraat.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€29,99 bij bol.com
bol.com (€29,99)

Naar de top 5

Top 5 beste van dit moment

Hoe komt deze top 5 brandmelders tot stand?

5 uur getest door experts Onze experts hebben 20 brandmelders uitvoerig getest en vergeleken.

20 brandmelders vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 brandmelders worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. 2-Pack ELRO FS1510 Rookmelder

  #1 Beste brandmelder
  2-Pack ELRO FS1510 Rookmelder. Met 10 jaar batterijduur

  Met 10 jaar batterijduur

  Een handig 2-pack brandmelders die eenvoudig te installeren is middels magneetbevestiging. Het alarm voldoet aan de europese norm van 85dB en is zeer goed hoorbaar. De optische sensor werkt snel en accuraat.

  €29,99 bij bol.com
  bol.com (€29,99)
 2. 2. 2-Pack ELRO FS1805 Rookmelder met 5 Jaar Batterij

  #2 Beste koop brandmelder
  2-Pack ELRO FS1805 Rookmelder met 5 Jaar Batterij. Goede prijs kwaliteit verhouding

  Goede prijs kwaliteit verhouding

  Deze met schroeven te bevestigen brandmelders hebben een wat kortere batterijduur dan de nummer 1 maar de komende 5 jaar hoef je je daar geen zorgen over te maken. Voldoet aan de europese norm en is zeer goed hoorbaar.

  €15,29 bij bol.com
  bol.com (€15,29)
 3. 3. Google Nest Protect – Slimme rook- en koolmonoxidemelder

  #3 Beste smart brandmelder
  Google Nest Protect – Slimme rook- en koolmonoxidemelder. Smart Home brandmelder

  Smart Home brandmelder

  Een wat duurdere keuze maar deze brandmelder past perfect in je smart home. Bij onraad krijg je dus overal ter wereld een melding. Koppelen aan Google Nest is een fluitje van een cent. Deze brandmelder is ook voorzien van een koolmonoxide melder.

  €98,49 bij bol.com
  bol.com (€98,49)
 4. 4. X-Sense XS01-W Rookmelder 6-pack

  #4 Grootverpakking brandmelder
  X-Sense XS01-W Rookmelder 6-pack. Het complete huis voorzien

  Het complete huis voorzien

  Deze koppelbare brandmelders zijn uitstekend geschikt om een volledig huis te voorzien van een brand meld systeem. Wanneer 1 melder afgaat zullen de overige brandmelders ook afgaan. Zodoende ben je altijd snel weg bij brand.

  €137,95 bij brandpreventiewinkel.nl
  brandpreventiewinkel.nl (€137,95)
 5. 5. Smartwares 10.044.62 Rookmelder

  #5 Goedkope keuze brandmelder
  Smartwares 10.044.62 Rookmelder. Perfect als aanvulling

  Perfect als aanvulling

  Deze losse brandmelder werkt volgens de europese norm en is zeer eenvoudig vast te schroeven met de bijgeleverde pluggen en schroeven.

  €6,99 bij alternate.nl
  alternate.nl (€6,99)

Wat is een goede brandmelder?

Brandpreventie met behulp van een rookmelder is erg belangrijk. Brandmelders kunnen een hele hoop leed, een afgebrand kantoor of huis, én erger voorkomen. Ook zijn brandmelders verplicht sinds 1 juli 2023. In deze koopgids bespreken we de top 5 beste brandmelders. Leuk dat je meeleest! Wat ons betreft voldoet een goede brandmelder tenminste aan de volgende eigenschappen:

Nauwkeurig & betrouwbaar

Eenvoudige installatie

Lange batterijduur

Wat is de beste brandmelder? Je treft hier belangrijke info!

De brandmelder die voor jou de beste koop is, is niet perse de beste brandmelder. En ook niet degene die als beste naar voren komt in een brandmelder test. Hoewel je veel info kunt halen uit een beste brandmelder test, is de beste brandmelder een brandmelder die voldoet aan jouw eigen wensen en voorkeur(en). Voor jou persoonlijk dus. En daar gaat het uiteindelijk om. Een brandmelder beste koop voor jou.

Een beste wifi brandmelder, of misschien wel de beste slimme brandmelder, een koppelbare brandmelder, of wellicht ben je specifiek op zoek naar de beste brandmelder voor thuis. We zetten in deze koopgids een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft de beste brandmelder, zodat jij de voor jou beste brandmelder kunt vinden!

Zo hebben we een top 5 samengesteld die onder andere draait om de vraag, ‘wat is de beste brandmelder’? We bespreken de beste brandmelder, de brandmelder die het beste beoordeeld wordt én de ‘best buy’. Die laatste hoeft niet perse een goedkope brandmelder te zijn, maar heeft wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding en wordt daardoor de brandmelder beste koop genoemd. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Tot slot, er zijn enkele belangrijke aandachtspunten die we verderop in deze koopgids nog met je willen doornemen voordat je een brandmelder gaat kopen. Of meerdere beste brandmelders gaat kopen wellicht.

Onze top 5 brandmelders nader bekeken

Nummer 1:

Brandmelders zijn per 1 juli 2022 verplicht in een binnenruimte, op kantoor of thuis. Heb je nog geen brandmelder(s), dan is het verstandig deze aan te schaffen. Zowel zakelijk als privé.

Deze allerbeste brandmelders (2pack) zorgen ervoor dat je op tijd gewaarschuwd wordt bij brand. Deze melders beschikken over een 10 jaar lithium batterij. Hierdoor ben je dus maar liefst 10 jaar beveiligd, zonder dat je de batterij hoeft te vervangen.

Deze brandmelders beschikken over een hoge kwaliteit optische sensor. Deze sensor reageert snel op brand, geeft minder vaak vals alarm en is erg milieuvriendelijk. Bij brand geeft de brandmelder een alarm van maar liefst 85 dB. Deze brandmelder voldoet verder aan de Europese norm EN14604. Tevens is er sprake van 10 jaar garantie! 

Dit alles bij elkaar opgeteld, maakt deze brandmelder terecht de allerbeste brandmelder van dit moment.

Nummer 2:

Wanneer een brandmelder een beste koop stempel krijgt, wordt er gekeken naar onder andere de combinatie prijs, kwaliteit en populariteit voor wat betreft een beste koop brandmelder. Het gaat in deze dus niet zozeer om de best geteste brandmelder, maar is een combinatie van factoren.

Deze brandmelders (2pack) zorgen ervoor dat je op tijd gewaarschuwd wordt bij brand. 

Deze brandmelders worden standaard geleverd met een handige magneet en montage set, waardoor je bij de installatie niet hoeft te boren en schroeven. Hiernaast beschikken deze  brandmelders over een batterij die na activeren maar liefst 5 jaar meegaat!

Deze brandmelders beschikken over een hoge kwaliteit optische sensor. Deze sensor reageert snel op brand, geeft minder vaak vals alarm en is erg milieuvriendelijk. Ook deze brandmelders voldoen aan de Europese norm EN14604. In tegenstelling tot de nummer één krijg je op deze brandmelders geen 10 jaar garantie, maar 5 jaar. Nog steeds een lange periode dus.

Nummer 3:

De rookmelder die het beste beoordeeld wordt (aan de hand van review gemiddelden), mag zich de best beoordeelde rookmelder noemen. Dat is op zich geen hogere wiskunde, toch? 

Deze best beoordeelde brandmelder is tevens een koolmonoxide meter. Tevens is dit een koppelbare brandmelder. Een draadloze koppelbare brandmelder, om precies te zijn. Tevens heeft deze brandmelder een mooi en strak design.

Deze slimme brandmelder, een brandmelder met wifi, speurt naar snel brandend vuur én dus tevens naar koolmonoxide. Deze brandmelder met wifi vertelt je middels spraak wat er aan de hand is en ook waar. Je kunt deze brandmelder bedienen met app vanaf je mobiel. En deze brandmelder stuurt zelfs berichten naar je mobiel als je niet thuis bent!

Deze brandmelder is dus tevens koppelbaar met andere brandmelders. Deze koppelbare brandmelder kun je dus matchen met specifieke gekoppelde brandmelders die door de rest van je huis of kantoorpand hangen.

Deze best beoordeelde brandmelder en koolmonoxidemelder in één, krijgt overall een hoge waardering (4.8 uit 5 sterren) van zijn gebruikers voor onder andere het gebruiksgemak en strakke uiterlijk.

Nummer 4:

Deze beste koop brandmelder is een draadloos koppelbare brandmelder. Hiermee beveilig je jouw omgeving maximaal, want wanneer er één brandmelder alarm geeft omdat er rook of brand is, gaat de ander ook direct af. Deze brandmelder heeft een batterij die 10 jaar meegaat, dus geen vervelende piepjes meer om de zoveel tijd. 

Deze brandmelder heeft een zeer groot meetbereik t.o.v. andere brandmelders en is daarmee geschikt voor kleine, maar ook grotere kamers, vertrekken of kantoorruimtes. Deze melder is daarnaast van een zeer klein formaat (Ø 78mm), waardoor je deze overal onopvallend kunt ophangen. Ze hebben een mooi en professioneel design.

Het draadloos koppelen van deze brandmelders is echt heel eenvoudig. Je drukt 4x op de knop van 1 melder en daarna 1x op de knop van de andere melder en ze zijn al gekoppeld. Monteer deze compacte brandmelder eenvoudig tegen het plafond met het meegeleverde montagemateriaal. Deze set is ook beschikbaar met magnetische montagesets, zo kun je de brandmelders nog gemakkelijker ophangen zonder gaten te boren.

Met de extra zelfinspectie modus van 24 uur worden deze melder onmiddellijk na de juiste installatie geactiveerd. Naast een NEN 14604 hebben deze brandmelders zelfs het prestigieus Duitse TÜV kwaliteitscertificaat. Deze set wordt geleverd met een uitgebreide Nederlandse handleiding.

Nummer 5:

Deze beste koop brandmelder met een strak prijskaartje van net iets onder de 10 euro werkt op batterijen. Eenvoudige, maar prima brand detectie hoeft niet veel te kosten. Dat bewijst deze rookmelder.

Deze brandmelder heeft een sensor met een levensduur van 10 jaar en wordt geleverd met een vervangbare batterij met een levensduur van 1 jaar. Het luide alarm van 85 db wekt je bij brand(gevaar) direct. Tenminste, het overgrote deel van de mensheid slaapt niet door zoveel lawaai heen. 

Ook deze brandmelder heeft een optische sensor. Een optische sensor reageert snel op smeulbranden, geeft minder vaak een vals alarm en is milieuvriendelijk. Door de lege batterij indicator word je op tijd gewaarschuwd door een geluidssignaal als de batterij aan vervanging toe is. De rookmelder is uitgerust met een pauzestand die bijvoorbeeld gebruikt worden als er sprake is van vals alarm.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een brandmelder?

Omdat brandmelders verplicht zijn sinds 1 juli 2022 en je dus een brandmelder wilt kopen, of misschien wel uit preventie en veiligheidsoogpunt er één of meerdere wilt aanschaffen, zijn er zaken waar je beter even aandacht aan kunt besteden voor aankoop. Deze aandachtspunten zijn de volgende.

beste_brandmelder_03

Brandmelders verplicht

Per 1 juli 2022 zijn brandmelders verplicht. Het gaat om een verplichting van het installeren van brandmelders voor bestaande bouw. Bij nieuwbouw is het al langer verplicht om brandmelders te installeren. Zo is bij nieuwbouwwoningen al sinds 2003 verplicht om op ieder verdieping tenminste 1 rookmelder te installeren. Op 1 juli 2022 is dit ook gaan gelden voor bestaande woningen en (kantoor)panden.

Je eigen voorkeuren

Wanneer je een brandmelder wilt kopen, is het handig om eerst helder te hebben wat je eigen wensen zijn. Wil je een brandmelder plaatsen met wifi? Een koppelbare brandmelder ook wellicht? Of ben je specifiek op zoek naar de beste brandmelder van 2023, en maken verdere opties en mogelijkheden van een brandmelder je niet veel uit?

En zo zijn nog meer persoonlijke voorkeuren te bedenken. Feit is dat het verstandig is om voor aanschaf dus na te denken over je eigen wensen. Want de keuze voor wat betreft de beste brandmelders is groot, en dit maakt beslissen over de brandmelder beste koop voor jou niet per definitie makkelijker.

Zoek je een brandmelder die verbonden is met Wifi? Vergeet dan niet ook de beste wifi versterker uit te zoeken. Hoewel het beter is om te beginnen bij de basis. De beste Wifi router dus…. Alles geinstalleerd? Mooi zo. Dan kun je nu genieten van een veilig en ontspannen gevoel. De perfecte film avond met de beste 4K beamer.

Het gebruiksdoel

Het gebruiksdoel van een brandmelder zal over het algemeen hetzelfde zijn op kantoor, thuis of waar dan ook. Namelijk brandpreventie! Je wilt niet dat je dierbare kantoor, pand of huis afbrandt en al helemaal niet dat daardoor mensen gewond raken (of erger).

Toch heb je voor een klein schuurtje niet dezelfde brandmelder(s) nodig als voor een groot kantoor. In het laatste geval heb je en meer brandmelders nodig, en een groter bereik. Het is in deze belangrijk een brandmelder, brandmelders uit te zoeken die bij jouw situatie passen.

Batterij, of toch stroom?

Er zijn brandmelders die werken middels stroom, maar veruit de meeste brandmelders werken nog met behulp van batterijen. Veel brandmelders die werken op batterijen, bezitten batterijen die jarenlang mee (kunnen) gaan. Het is handig hieromtrent even wat onderzoek te doen alvorens (brandmelders inclusief) batterijen aan te schaffen. Bij een brandmelder wordt dan ook niet altijd standaard een batterij of batterijen meegeleverd. 

 Wanneer een brandmelder werkt op netstroom, is het over het algemeen zo dat een brandmelder altijd een back up batterij heeft. Valt de stroom uit, blijft de brandmelder wel werken. Voordeel in deze is ook, dat je geen batterijen hoeft te vervangen om de zoveel tijd.

beste_brandmelder_02

Levensduur van batterijen

Wanneer brandmelders werken op batterijen, zul je zo af en toe de batterij moeten vervangen.Dat is gewoon een feit. Vrij belangrijk ook, want wanneer de batterijen van een brandmelder leeg zijn, kan deze zijn werk niet meer doen. Rook of vuur detecteren dus. 

De batterijduur van de verschillende batterijen die wel of niet worden (mee)geleverd bij de brandmelders, kan enorm verschillen. Goed om hier even onderzoek naar te doen alvorens (losse) batterijen aan te schaffen.

Een brandmelder met wifi

Er zijn best veel verschillen als het gaat om rookmelders en hun opties. Zo zijn er basis brandmelders, maar ook slimme brandmelders. Een wifi brandmelder. Simpel gezegd, een brandmelder die je op andere (wifi) apparaten kan aansluiten, dan wel kunt bedienen middels wifi. Een slimme brandmelder deelt informatie via jouw eigen (draadloze) thuis of kantoornetwerk. 

Mocht er brand ontstaan, kan een smart brandmelder bijvoorbeeld een waarschuwing versturen naar je smartphone.

Brandmelders gekoppeld

In navolging op bovenstaande alinea, je hebt koppelbare en ook niet koppelbare brandmelders. Brandmelders die koppelbaar zijn, kun je met elkaar verbinden. Een brandmelder die koppelbaar is, zorgt voor veiligheid door heel het huis. Gekoppelde brandmelders kun je overal in het pand, op kantoor of thuis, ophangen. Niet elke brandmelder is overigens ook standaard een koppelbare brandmelder.

Koolmonoxide detectie

Naast brandmelders zijn er ook melders die daarnaast (en afzonderlijk van elkaar) koolmonoxide detecteren. Koolmonoxide is verraderlijk, want is een kleur en reukloos gas. Heel erg moeilijk te detecteren dus. Koolmonoxide eist daardoor nog altijd teveel slachtoffers.

Een koolmonoxide meter, ook wel brandgasmelder genoemd, slaat bijvoorbeeld ook alarm wanneer een cv ketel of geiser een slechte verbranding heeft.

Brandmelders plaatsen

De hoeveelheid brandmelders die in een woning of gebouw aanwezig moeten zijn/ die je zult moeten plaatsen, hangt samen met de indeling en grootte van een woning of gebouw. In principe moet op elke verdieping een brandmelder aanwezig zijn. Het voert te ver om in deze koopgids uitgebreid in te gaan op de regels hieromtrent, maar het is wel verstandig hier even onderzoek naar te doen alvorens de aanschaf van je brandmelders.

Brandmelder en prijs

Je kunt brandmelders in winkels kopen, maar je kunt ze natuurlijk ook online bestellen. Het loont om wat rond te kijken en wat aan prijsvergelijk te doen, alvorens een brandmelder aan te schaffen.

Een brandmelder kopen (of meerdere brandmelders kopen), je kunt het in deze zo duur maken als je zelf wilt. De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de verschillende brandmelders die er op de markt te koop zijn, verschillen flink van elkaar. Dat laat de top 5 in deze koopgids ook wel helder zien.

Of een brandmelder een goede brandmelder is, hangt niet altijd samen met het hoogste prijskaartje. Het is daarom nuttig om vooraf te bepalen wat je budget is. Ben je op zoek naar een brandmelder beste koop die best iets meer mag kosten, of ga je liever voor een goedkope brandmelder? Of misschien wel voor de beste brandmelder 2022?

Prijs zegt dus zeker niet altijd iets over kwaliteit. Een brandmelder die goedkoop is kan voor jou wel de beste koop brandmelder zijn. Maar feit is, vaak krijg je voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’.

Hoe wij onafhankelijk en eerlijk testen

Niets zo belangrijk als veiligheid van jou en jouw gezin. Daar heeft de regering het ook verplicht om tenminste op elke verdieping een brandmelder te hebben. Maar welke brandmelder kies je?

Een brandmelder die te koppelen is met je Smart Home? Of wil je ook een koolmonoxide melder hebben? Dat kan wel eens een zoektocht worden. Gelukkig hebben wij het werk al voor je gedaan. Op basis van gebruikerservaringen, eigen onderzoek en specificaties zochten wij de beste brandmelders voor je uit.

Veel gestelde vragen over de beste brandmelder

Wat is de beste brandmelder?

Een beste brandmelder, dat is niet één type model of beste merk brandmelder. Een brandmelder beste koop is eenpersoons maar vooral ook situatiegebonden keuze. Een beste brandmelder is die brandmelder die het beste bij je gebruikssituatie past.

Wat kost een goede brandmelder?

De prijzen van goede brandmelders verschillen enorm. Wat jij een goede brandmelder vindt, dat beslis jij zelf. Wij vinden een goede brandmelder in ieder geval een brandmelder die betrouwbaar en duurzaam is. Voor een goede brandmelder betaal je tussen de 15 en 75 euro.

Welke brandmelders zijn verplicht in 2022?

Vanaf 1 juli 2022 zijn brandmelders verplicht in (praktisch) alle bestaande gebouwen/ woningen. Op iedere verdieping moet in principe één brandmelder aanwezig zijn. De overheid schrijft niet voor welk type of merk brandmelder je verplicht bent te gebruiken. In deze heb je vrije keuze.

 

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een brandmelder?

Het allerbelangrijkst is dat een brandmelder betrouwbaar is, goed werkt dus. Dat is tijdig brand detecteren, uiteraard. Verder zou je kunnen letten op certificering, de duurzaamheid en het bereik van een brandmelder. Laatstgenoemde is zeker geen onbelangrijk punt te checken alvorens aanschaf.

Brandmelder kopen, de eindconclusie

De beste koop brandmelder is ook een goede brandmelder, deze eigenschappen gaan hand in hand. Bij het uitzoeken van een beste brandmelder zijn er sowieso 5 zaken waar je in het bijzonder op moet letten alvorens definitieve aanschaf. We zetten ze hieronder op een rijtje.

Batterij, of toch stroom?

Er zijn brandmelders die werken middels stroom, maar veruit de meeste brandmelders werken nog met behulp van batterijen. Veel brandmelders die werken op batterijen, bezitten batterijen die jarenlang mee (kunnen) gaan. Het is handig hieromtrent even wat onderzoek te doen alvorens batterijen aan te schaffen. Bij een brandmelder wordt dan ook niet altijd standaard een batterij of batterijen meegeleverd. We praten je hierover in de volgende alinea nog wat uitgebreider bij.

 Wanneer een brandmelder werkt op netstroom, is het over het algemeen zo dat een brandmelder altijd een back up batterij heeft. Valt de stroom uit, blijft de brandmelder wel werken. Voordeel in deze is ook, dat je geen batterijen hoeft te vervangen om de zoveel tijd. 

De ene optie is niet beter dan de andere, het is vooral een eigen keuze en voorkeur.

Levensduur van batterijen

Wanneer brandmelders werken op batterijen, zul je zo af en toe de batterij moeten vervangen.Dat is gewoon een feit. Vrij belangrijk ook, want wanneer de batterijen van een brandmelder leeg zijn, kan deze zijn werk niet meer doen. Rook of vuur detecteren dus. 

De batterijduur van de verschillende batterijen die wel of niet worden (mee)geleverd bij de brandmelders, kan enorm verschillen. Goed om hier even onderzoek naar te doen alvorens (losse) batterijen aan te schaffen.

Een slimme brandmelder?

Er zijn best veel verschillen als het gaat om rookmelders en hun opties. Zo zijn er basis brandmelders, maar ook slimme brandmelders. Een slimme brandmelder heet ook wel een wifi brandmelder. Simpel gezegd, een brandmelder die je op andere (wifi) apparaten kan aansluiten, dan wel kunt bedienen middels wifi. Een slimme brandmelder deelt informatie via jouw eigen (draadloze) thuis of kantoornetwerk. 

Mocht er brand ontstaan, kan een smart brandmelder bijvoorbeeld een waarschuwing versturen naar je smartphone. Dus zelfs wanneer je niet thuis of op kantoor bent, kun je snel actie ondernemen.

Een koppelbare brandmelder?

In navolging op bovenstaande alinea, je hebt koppelbare en ook niet koppelbare brandmelders. Brandmelders die koppelbaar zijn, kun je met elkaar verbinden. Een brandmelder die koppelbaar is, zorgt voor veiligheid door heel het huis. Gekoppelde brandmelders kun je overal in het pand, op kantoor of thuis, ophangen. Niet elke brandmelder is overigens ook standaard een koppelbare brandmelder. 

Je kunt informatie hieromtrent terugvinden in de specificaties van een rookmelder. Goed om hiernaar te kijken wanneer je beslist wel een koppelbare brandmelder wilt kopen.

Koolmonoxide detectie?

Naast brandmelders zijn er ook melders die daarnaast (en afzonderlijk van elkaar) koolmonoxide detecteren. Koolmonoxide is verraderlijk, want is een kleur en reukloos gas. Heel erg moeilijk te detecteren dus. Koolmonoxide eist daardoor nog altijd teveel slachtoffers.

Een koolmonoxide meter, ook wel brandgasmelder genoemd, slaat bijvoorbeeld ook alarm wanneer een cv ketel of geiser een slechte verbranding heeft. Een brandmelder koolmonoxidemeter is over het algemeen wat duurder dan een individuele brandmelder, maar je krijgt dan ook meer veiligheid voor je geld.

We hebben ons in deze koopgids bezig gehouden met brandmelders en de beste brandmelder test aankoop middels onze top 5. Want er valt veel te kiezen, wanneer het gaat om een voor jouw situatie beste brandmelder. Daarbij gaat het bij de aanschaf van een brandmelder om een heel belangrijk aspect, namelijk brandpreventie en je eigen veiligheid en die van je dierbaren/ collegae/ personeel. Je wilt natuurlijk dat je brandmelder op en top functioneert. Nu, en ook nog over een paar jaar.

Het einde van deze koopgids nadert echter. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft de beste brandmelders en je uitgelegd dat de nummer één beste brandmelder, niet perse de beste keuze voor jou hoeft te zijn. Het aanbod is groot en juist wanneer er veel keuze is, is een keuze maken niet altijd eenvoudig. 

We hopen dat de 5 aandachtspunten in bovenstaande alinea en dat de top 5 in deze koopgids je hiermee wel een eind op weg helpen of hebben geholpen.

De 5 beste brandmelders die beschreven zijn in deze koopgids vind je hieronder nogmaals op een rijtje

 1. 1. 2-Pack ELRO FS1510 Rookmelder

  #1 Beste brandmelder
  2-Pack ELRO FS1510 Rookmelder. Met 10 jaar batterijduur

  Met 10 jaar batterijduur

  Een handig 2-pack brandmelders die eenvoudig te installeren is middels magneetbevestiging. Het alarm voldoet aan de europese norm van 85dB en is zeer goed hoorbaar. De optische sensor werkt snel en accuraat.

  €29,99 bij bol.com
  bol.com (€29,99)
 2. 2. 2-Pack ELRO FS1805 Rookmelder met 5 Jaar Batterij

  #2 Beste koop brandmelder
  2-Pack ELRO FS1805 Rookmelder met 5 Jaar Batterij. Goede prijs kwaliteit verhouding

  Goede prijs kwaliteit verhouding

  Deze met schroeven te bevestigen brandmelders hebben een wat kortere batterijduur dan de nummer 1 maar de komende 5 jaar hoef je je daar geen zorgen over te maken. Voldoet aan de europese norm en is zeer goed hoorbaar.

  €15,29 bij bol.com
  bol.com (€15,29)
 3. 3. Google Nest Protect – Slimme rook- en koolmonoxidemelder

  #3 Beste smart brandmelder
  Google Nest Protect – Slimme rook- en koolmonoxidemelder. Smart Home brandmelder

  Smart Home brandmelder

  Een wat duurdere keuze maar deze brandmelder past perfect in je smart home. Bij onraad krijg je dus overal ter wereld een melding. Koppelen aan Google Nest is een fluitje van een cent. Deze brandmelder is ook voorzien van een koolmonoxide melder.

  €98,49 bij bol.com
  bol.com (€98,49)
 4. 4. X-Sense XS01-W Rookmelder 6-pack

  #4 Grootverpakking brandmelder
  X-Sense XS01-W Rookmelder 6-pack. Het complete huis voorzien

  Het complete huis voorzien

  Deze koppelbare brandmelders zijn uitstekend geschikt om een volledig huis te voorzien van een brand meld systeem. Wanneer 1 melder afgaat zullen de overige brandmelders ook afgaan. Zodoende ben je altijd snel weg bij brand.

  €137,95 bij brandpreventiewinkel.nl
  brandpreventiewinkel.nl (€137,95)
 5. 5. Smartwares 10.044.62 Rookmelder

  #5 Goedkope keuze brandmelder
  Smartwares 10.044.62 Rookmelder. Perfect als aanvulling

  Perfect als aanvulling

  Deze losse brandmelder werkt volgens de europese norm en is zeer eenvoudig vast te schroeven met de bijgeleverde pluggen en schroeven.

  €6,99 bij alternate.nl
  alternate.nl (€6,99)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

2 mensen beoordeelden dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.