Beste bureaustoel van 2023

Top 5 best geteste bureaustoelen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 20 januari 2023 @08:23

beste_bureaustoel_01

Jij bent op zoek naar de beste bureaustoel? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de bureaustoel van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 16 bureaustoelen uitgebreid getest en vergeleken. Na 8 uur onderzoek is LifeGoods Ergonomische bureaustoel als beste bureaustoel uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste bureaustoelen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een bureaustoel. Wist je bijvoorbeeld dat de beste bureaustoel zeer ergonomisch is? Lees snel verder…

#1 Beste bureaustoel
LifeGoods Ergonomische Bureaustoel. Stimuleert een goede zithouding

Stimuleert een goede zithouding

Een bijzonder prettige stoel die ook nog eens eenvoudig te monteren is. Geschikt tot maar liefst 136kg.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€164,99 bij bol.com
bol.com (€164,99)

Naar de top 5

Top 5 beste bureaustoelen van dit moment

Hoe komt deze top 5 bureaustoelen tot stand?

8 uur getest door experts Onze experts hebben 16 bureaustoelen uitvoerig getest en vergeleken.

16 bureaustoelen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 bureaustoelen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. LifeGoods Ergonomische Bureaustoel

  #1 Beste bureaustoel
  LifeGoods Ergonomische Bureaustoel. Stimuleert een goede zithouding

  Stimuleert een goede zithouding

  Een bijzonder prettige stoel die ook nog eens eenvoudig te monteren is. Geschikt tot maar liefst 136kg.

  €164,99 bij bol.com
  bol.com (€164,99)
 2. 2. LifeGoods Ergonomische Bureaustoel 

  #2 Beste koop bureaustoel
  LifeGoods Ergonomische Bureaustoel . Goede prijs/ kwaliteit verhouding

  Goede prijs/ kwaliteit verhouding

  Belastbaar tot 130 kg en met een extra dikke zitting is deze bureaustoel ook geschikt voor de lange dagen.

 3. 3. Office Home F1 Bureaustoel

  #3 Eenvoudige bureaustoel
  Office Home F1 Bureaustoel. Comfortabel en praktisch

  Comfortabel en praktisch

  Wij merkten vooral dat deze stoel goed is in te stellen, ook als er verschillende lengtes in de stoel zitten.

  €219 bij gamehero.eu
  gamehero.eu (€219,00)
 4. 4. WeWork Ergonomische Bureaustoel

  #4 Beste thuiswerk bureaustoel
  WeWork Ergonomische Bureaustoel. Ideaal voor thuiswerken

  Ideaal voor thuiswerken

  Een heerlijke stoel die ook nog eens zeer uitgebreid is in te stellen. Deze bureaustoel is belastbaar tot 137 kilogram.

 5. 5. IVOL Napoli Bureaustoel Ergonomisch

  #5 Beste design bureaustoel
  IVOL Napoli Bureaustoel Ergonomisch. Strak design

  Strak design

  Weinig poespas maar een strak vormgegeven bureaustoel met een verstelbare lendesteun. Erg prettig voor de lange dagen werken.

  €147,95 bij bol.com
  bol.com (€147,95)

Wat is de beste bureaustoel?

De beste bureaustoel die tevens ergonomisch is, is niet perse de bureaustoel met het hoogste prijskaartje, of degene die het best beoordeeld is. De beste bureaustoel is de bureaustoel die goed bij jou past! We zetten hieronder dan ook een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft jouw mogelijk beste bureaustoel voor 2022.

De beste bureaustoel van 2023, lees hier de informatie die jij nodig hebt!

We hebben een top 5 samengesteld die draait om de beste bureaustoel. Die top 5 is onder andere tot stand gekomen door het beoordelen van (de hoogte van) sterren. En natuurlijk reviews die er aan bureaustoel werd gegeven door consumenten. Maar er is meer. 

Zo bespreken we naast de keuze voor wat betreft de beste bureaustoel tevens de bureaustoel die het beste beoordeeld wordt. Ook de beste koop bureuastoel wordt besproken. Dat hoeft niet de goedkoopste bureaustoel te zijn, maar is wel één met een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Een goede zithouding zonder een paar ribben uit je lijf dus. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Dus ben je op zoek naar een bureaustoel en dan graag ook de beste bureaustoel van dit moment, dan zit je met deze beste koop bureaustoel sowieso goed!

Onze top 5 beste bureaustoelen nader bekeken:

Nummer 1:

Deze beste bureaustoel is tevens een ergonomische bureaustoel en stimuleert een perfecte zithouding. Zo zorgt het design ervoor dat je centraal op je stoel zit en de druk rond heupen en bekken goed verdeeld wordt. Deze beste ergonomische bureaustoel heeft daarnaast een perfecte kwaliteit en prijsverhouding en is daarom de verdiende nummer 1!

Nummer 2:


De nummer 2 beste bureaustoel zit ook tijdens lange werkdagen comfortabel, zorgt voor een goede werkhouding en is door zijn wieltjes makkelijk verrijdbaar. Het mesh materiaal waar deze bureaustoel van is gemaakt zorgt voor extra ventilatie en voorkomt met warme dagen een klamme rug.

Nummer 3:

De nummer 3 in deze top 5 van beste bureaustoelen is een bureaustoel gemaakt van hoogwaardig materiaal en daardoor comfortabel, praktisch en duurzaam, eigenlijk alle eigenschappen die horen bij een beste bureaustoel. De stoel is door zijn uitgebreide verstelmogelijkheden ook een beste bureaustoel voor lange mensen.

Nummer 4:


De nummer 4 van deze top 5 is ook geschikt voor kinderen (vanaf 160 cm), en natuurlijk ook voor volwassenen (tot 190 cm). De stoel heeft een draagvermogen tot 130 kg en is in hoogte verstelbaar door een gasveer mechanisme. De stevige kruisvoet zorgt ervoor dat deze bureaustoel 360 graden rond kan draaien.

Nummer 5:

De hekkensluiter van deze top 5 is de beste bureaustoel voor thuis, maar ook op kantoor zal hij zorgen voor veel zit gemak. Dit komt mede door de deugdelijke ondersteuning die deze bureaustoel je rug en heupen biedt. Een echte allround bureaustoel met een strakke prijs om blij van te worden.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van de beste bureaustoel

Wanneer je op zoek bent naar de beste bureaustoel, is het belangrijk dat je de beste houding bureaustoel vindt. Daarmee bedoelen we, een bureaustoel waar jij het prettigst op zit, je lichaam de juiste houding aanneemt.

Het is verder handig om helder te hebben welke keuzes er zijn en gemaakt kunnen/ moeten worden. Dit maakt de zoektocht en de uiteindelijke uitkomst, het vinden van de beste bureaustoel, tot een succes. De beste bureaustoel test aankoop kun jij mede doen door middel van onderstaande aandachtspunten!

Als eerste, je eigen voorkeuren

Jij bent op zoek naar de beste bureaustoel. Dus is het handig om helder te hebben wat je eigen wensen zijn. Ben jij op zoek bent naar de beste bureaustoel thuiswerken omdat je veel thuis werkt? Dan zijn er andere aandachtspunten dan wanneer je op zoek bent naar een bureaustoel voor thuis die je maar af en toe gebruikt.

Vergeet ook niet verder te kijken dan alleen de beste bureaustoel. Zo testten wij natuurlijk ook de beste monitor voor thuiswerken, de beste laptopstandaard en zelfs het beste toetsenbord We zetten verschillende keuzes en mogelijkheden voor wat betreft de beste bureaustoel hieronder uiteen.

beste_bureaustoel_02

Het gebruiksdoel 

Wanneer je een bureaustoel wilt aanschaffen die soms wellicht van plek zal verwisselen, misschien omdat je gebruik maakt van flexibele werkplekken, dan is het handig om dit in je achterhoofd te houden bij het maken van een keuze. Je wilt dan een bureaustoel die makkelijk te verplaatsen is en wieltjes heeft (bijvoorbeeld de nummer 2: LifeGoods Bureaustoel Support – Ergonomisch – Rug-, Armleuning en Hoogte Verstelbaar – Wieltjes – Volwassenen/Kinderen 160-190 CM – Thuis/Kantoor – Zwart).

Ook is het, zoals hierboven al aangegeven, een verschil of jij je bureaustoel gebruikt om dagelijks (uren) thuis te werken, of maar heel sporadisch. Er zijn verschillende soorten bureaustoelen te koop met hun eigen kwaliteiten.

Hoogte van een bureaustoel

Het is bij aanschaf van de beste bureaustoel belangrijk om bureaustoel te kopen die past bij jouw lichaamslengte. Een bureaustoel die verstelbaar is (op meerdere vlakken), raden we dus sowieso aan. Wanneer je een bureaustoel koopt met gasveer, is hiervan het grote voordeel dat je kunt blijven zitten wanneer jij je bureaustoel aan het verstellen bent. 

De nummer 4 van de top 5, de LifeGoods Bureaustoel Comfort – Hoogte Verstelbaar – Opklapbare Armsteun – Wieltjes – Volwassenen/Kinderen 160-190 CM – Thuis/Kantoor – Zwart heeft een gasveer mechanisme.

Ondersteuning, (onder)rug en nek/ hoofd

De aanpassingsmogelijkheden van de verschillende bureaustoelen die er zijn, verschillen behoorlijk van elkaar. Toch is het juist kunnen afstellen van een bureaustoel juist erg belangrijk. Zo is een goede (onder)rugleuning essentieel. Zeker wanneer het gaat om de beste ergonomische bureaustoel. Het is goed om te kijken naar de mogelijkheden die er zijn voor wat betreft aanpassingen voor de aanschaf van je beste bureaustoel.

Zo heeft de nummer 3 van onze top 5 beste bureaustoel; de Game Hero Bureaustoel Office Home F1 – Office chair – Kantoor – Bureaustoel voor volwassenen – Hoogte Verstelbaar – 1D Armleuningen – Mesh vele verstelmogelijkheden.

beste_bureaustoel_03

Bekleding van een bureaustoel

Bureaustoelen kun je kopen met verschillende soorten bekleding. Leren, stoffen en vinyl bekleding komen echter het meest voor. Het is goed om even na te denken over de bekleding van je bureaustoel. Want ook de verschillende soorten bekleding hebben voor en nadelen voor wat betreft het ademen van het materiaal, het goed en minder goed schoon kunnen houden etc. Daarnaast is stof niet aan te raden voor mensen die een allergie hebben voor stof(mijt). 

Niet alleen je eigen voorkeur, maar ook de werkomgeving kan een rol spelen als het gaat om de bekleding. In een steriele omgeving is een stoffen bureaustoel niet erg praktisch.

Prijskaartje

De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de vele verschillende bureaustoelen verschillen enorm. Het is dan ook handig voor je zoektocht een maximaal budget vast te stellen, een ommenabij bedrag dat je uit wilt geven aan de voor jou beste bureaustoel. Ook in deze geldt weer, de duurste bureaustoel hoeft zeker niet de beste bureaustoel (voor jou) te zijn.


De nummer 1 van de top 5 beste bureaustoel (de LifeGoods Ergonomische Bureaustoel – Volledig Verstelbaar – Netbekleding – Zwart met een prijs van 209,99) is gelijk de duurste bureaustoel van de top 5. De nummer 4 van de top 5 (de LifeGoods Bureaustoel Comfort – Hoogte Verstelbaar – Opklapbare Armsteun – Wieltjes – Volwassenen/Kinderen 160-190 CM – Thuis/Kantoor – Zwart met een prijs van 79,99) de goedkoopste.

beste_bureaustoel_04

Hoe wij testen

Snel en met de juiste informatie het product kiezen. Zo verspil je geen tijd. Dat is waar Ubari voor staat. We besparen jou tijd door zelf een onderzoek te doen. Daarbij selecteren we de meest populaire producten en leggen deze langs onze kritische meetlat. Hierin bekijken we vooral de technische aspecten en het gebruiksgemak. 

Tevens kijken we naar de inhoud en de hoeveelheid reviews die wij kunnen vinden op het internet. Dit geeft een representatief beeld van de gebruikerservaringen. Ook voor de lange termijn. 

Veelgestelde vragen over de beste bureaustoel

Wat is de beste bureaustoel?

De beste bureaustoel vind je door goed te kijken naar een aantal aspecten. Let daarbij vooral op de mogelijkheden tot verstellen. Zeker wanneer je langdurig achter elkaar zit is een goede houding enorm belangrijk.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een bureaustoel?

Bij de aanschaf van een bureaustoel is het belangrijk dat deze goed verstelbaar is. Ook gebruikerservaringen zijn makkelijk om mee te nemen. Ben je fors qua postuur? Let dan ook goed op het maximale gewicht.

Wat is een ergonomische bureaustoel?

Een ergonomische bureaustoel is verstelbaar in diverse aspecten. Zo kun je de bureaustoel helemaal afstellen naar de gewenste zithouding. Let er hierbij op dat je een comfortabele maar vooral rechte zithouding hebt.

Wat is de beste bureaustoel? De eindconclusie!

Het einde van deze blog nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft de beste bureaustoel. Of dat voor jou nou de beste arbo bureaustoel was, de beste budget bureaustoel, beste bureaustoel voor thuis of de beste bureaustoel voor lange mensen. Of misschien ben (of was) je gewoon overall op zoek naar de beste bureaustoel van 2023.

​We hopen dat je zoektocht voor wat betreft een bureaustoel kopen gelukt en geslaagd is. Want de keuze is uiteindelijk geheel aan jezelf. En dat is juist wanneer er veel keuze is, niet altijd eenvoudig.

We wensen je veel succes, plezier en uiteindelijk gebruiksgemak bij het uitzoeken en het gebruik van jouw beste bureaustoel!

Nogmaals onze top 5 beste bureaustoelen op een rijtje:

1,2,3,4,5
 1. 1. LifeGoods Ergonomische Bureaustoel

  #1 Beste bureaustoel
  LifeGoods Ergonomische Bureaustoel. Stimuleert een goede zithouding

  Stimuleert een goede zithouding

  Een bijzonder prettige stoel die ook nog eens eenvoudig te monteren is. Geschikt tot maar liefst 136kg.

  €164,99 bij bol.com
  bol.com (€164,99)
 2. 2. LifeGoods Ergonomische Bureaustoel 

  #2 Beste koop bureaustoel
  LifeGoods Ergonomische Bureaustoel . Goede prijs/ kwaliteit verhouding

  Goede prijs/ kwaliteit verhouding

  Belastbaar tot 130 kg en met een extra dikke zitting is deze bureaustoel ook geschikt voor de lange dagen.

 3. 3. Office Home F1 Bureaustoel

  #3 Eenvoudige bureaustoel
  Office Home F1 Bureaustoel. Comfortabel en praktisch

  Comfortabel en praktisch

  Wij merkten vooral dat deze stoel goed is in te stellen, ook als er verschillende lengtes in de stoel zitten.

  €219 bij gamehero.eu
  gamehero.eu (€219,00)
 4. 4. WeWork Ergonomische Bureaustoel

  #4 Beste thuiswerk bureaustoel
  WeWork Ergonomische Bureaustoel. Ideaal voor thuiswerken

  Ideaal voor thuiswerken

  Een heerlijke stoel die ook nog eens zeer uitgebreid is in te stellen. Deze bureaustoel is belastbaar tot 137 kilogram.

 5. 5. IVOL Napoli Bureaustoel Ergonomisch

  #5 Beste design bureaustoel
  IVOL Napoli Bureaustoel Ergonomisch. Strak design

  Strak design

  Weinig poespas maar een strak vormgegeven bureaustoel met een verstelbare lendesteun. Erg prettig voor de lange dagen werken.

  €147,95 bij bol.com
  bol.com (€147,95)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

5 mensen beoordeelden dit artikel met een 4.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.