Beste camping mini koelkast van 2023

Top 5 best geteste camping mini koelkast volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 20 januari 2023 @07:56

beste_camping_mini_koelkast

Jij bent op zoek naar de beste camping mini koelkast? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de camping mini koelkast van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 9 camping mini koelkasten uitgebreid getest en vergeleken. Na 8,5 uur onderzoek is Dometica RF60 als beste camping mini koelkast uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste camping mini koelkasten van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een camping mini koelkast. Wist je bijvoorbeeld dat de beste camping mini koelkast een inhoud heeft van maar liefst 60 liter? Lees snel verder…

#1 Beste keuze
Dometic RF 60 – Mini koelkast. Perfect voor in de caravan

Perfect voor in de caravan

Het beroemde merk Dometic brengt een scherp geprijsde koelkast voor in de caravan. Met ruim 60 liter inhoud en werkzaam op 230V en gas de perfecte camping koelkast

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€683 bij bol.com
bol.com (€683,00)

Naar de top 5

Top 5 beste camping mini koelkasten van dit moment

Onze experts hebben 9 camping mini koelkasten uitgebreid getest om voor jou de beste <zoekwoord> te vinden. Tijdens dit onderzoek hebben onze experts gekeken naar prijs, kwaliteit, eigenschappen en beoordelingen van gebruikers om de beste camping mini koelkast te kunnen bepalen. Het resultaat van deze uitgebreide test is de top 5 lijst ‘beste camping mini koelkasten’ die je hieronder ziet. De getoonde producten in deze top 5 beste camping mini koelkasten worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs. Klik op de knop ‘bekijk laagste prijs’ en je wordt automatisch doorgestuurd naar de webshop die vandaag de laagste prijs biedt voor de beste camping mini koelkast. Op deze manier vind jij snel de beste camping mini koelkast. Handig toch?

 1. 1. Dometic RF 60 – Mini koelkast

  #1 Beste keuze
  Dometic RF 60 – Mini koelkast. Perfect voor in de caravan

  Perfect voor in de caravan

  Het beroemde merk Dometic brengt een scherp geprijsde koelkast voor in de caravan. Met ruim 60 liter inhoud en werkzaam op 230V en gas de perfecte camping koelkast

  €683 bij bol.com
  bol.com (€683,00)
 2. 2. Koelbox met ECO modus voor auto & camping warm en koud 32L

  Koelbox met ECO modus voor auto &amp; camping warm en koud 32L. Met verwarmfunctie

  Met verwarmfunctie

  Niet alleen 32 liter koelcapaciteit maar ook een mogelijkheid tot het warm houden van gerechten. Met recht dus een outdoor-alleskunner. Natuurlijk werkzaam op 230V en 12V.

 3. 3. Hcalory Compressor Koelbox – Bluetooth en APP

  Hcalory Compressor Koelbox – Bluetooth en APP. Supersnel koelem

  Supersnel koelem

  Deze compressor koelkast koelt binnen 25 minuten van 25 graden naar 0 graden. Drankjes waren nog nooit zo snel koud. Temperatuur regel je eenvoudig met de app. Hoe makkelijk is dat!

 4. 4. Koelbox met wielen voor auto & camping warm en koud 40L

  Koelbox met wielen voor auto &amp; camping warm en koud 40L. Koelkast met wielen

  Koelkast met wielen

  Nog makkelijker mee te nemen door de stevige wielen. Deze koelkast kan naast koelen ook verwarmen en is dus zeer goed reisgezelschap. Koelt tot maar liefst 18 graden onder de buitentemperatuur.

 5. 5. Hcalory Compressor Koelbox – 15 L

  Hcalory Compressor Koelbox – 15 L. Krachtig en compact

  Krachtig en compact

  Deze compressor koelbox of koelkast is voor de echte kampeerfanaat of mensen die graag een dag op pad gaan maar wel koude drankjes en vers eten willen.

Een kleine camping kopen; wij helpen je met zoeken (en vinden)!

Jij bent op zoek naar een kleine camping koelkast. Een mini koelkast voor op de camping dus. Een camping mini koelkast, je vraagt je misschien af waar je die het beste kunt vinden? Laten wij nou de leukste, beste mini koelkast ‘camping’ hebben gevonden!

Een mini camping koelkast kopen

Je bent op zoek naar een mini koelkast voor op de camping, een kleine camping koelkast. Tenminste, daar gaan we vanuit. Anders was je waarschijnlijk niet op deze pagina terecht gekomen. 

Een kleine koelkast voor op de camping, zijn die er eigenlijk wel? En waar moet ik bij aanschaf dan precies op letten? We kunnen ons voorstellen dat dit vragen zijn waar je tegenaan loopt. We vertellen je daar hieronder meer over.

Een mini camping koelkast kopen, een goed idee?

Een mini koelkast voor op de camping, hoe handig is dat? Is de aanschaf een goed idee? Wij denken (en vinden); best handig. Maar het hangt wel af van jouw gebruikssituatie en eigen wensen. Wanneer je op zoek bent naar een kleine camping koelkast, omdat je ook niet zoveel producten hebt om te koelen, of een kleine koelkast op de camping wilt gebruiken als extra koelruimte naast je reguliere, grote(re) koelkast, dan is een mini koelkast perfect, en ga je er waarschijnlijk veel gemak en plezier van beleven! 

Het gebruiksdoel, maar ook jouw eigen verwachtingen, die kun je het beste zelf invullen. Houdt hier dus rekening mee bij het beantwoorden van de vraag of een kleine camping koelkast aanschaffen voor jou een goed idee is.

Een mini koelkast camping koelt in principe net zo goed als zijn grotere ‘broers en zussen’. Het vriesgedeelte echter, dat is in alle eerlijkheid in sommige gevallen wel een wat ander verhaal. Het is belangrijk om hieromtrent de specs te checken van een kleine camping koelkast. In sommige gevallen is het namelijk zo dat een vriesvakje van een mini koelkast ingevroren producten wel ingevroren houdt, maar producten niet zelf in kan vriezen. Hiervoor niet krachtig genoeg is dus!

Of een kleine camping mini koelkast een goed idee is (om aan te schaffen), dat kun jij dus zelf het beste beoordelen. Met een beetje hulp natuurlijk, van dit artikel bijvoorbeeld.

Wat zijn eigenlijk de verdere voordelen van een mini koelkast voor op de camping? We bespreken ze hieronder met je!

beste_camping_mini_koelkast_03

Kleine camping koelkast, de voordelen


Een mini (camping) koelkast heeft echt verschillende voordelen ten opzichte van een reguliere koelkast. Los van het feit dat een kleine koelkast camping gewoon al een mooie accessoire op zich kan zijn, door zijn compacte, -misschien wel retro- design of misschien juist wel grappige design, brengt een mini camping koelkast ook wel veel andere praktische voordelen mee. We bespreken deze voordelen in onderstaande alinea’s met je.

Naast ruimte, want het woord zegt het al, een kleine camping koelkast is een mini camping koelkast, bespaar je met een kleine koelkast, en helemaal wanneer het gaat om een kleine koelkast zonder vriezer, ook energie. Want uiteraard gebruikt een mini koelkast camping een heel stuk minder energie dan een regulier (groter) model. De energiekosten zijn deze dagen sky high! Dat weet iedereen en voelt ook iedereen in zijn of haar portemonnee. 

Dus kunnen bezuinigen en besparen op energiekosten is een gegeven waar iedereen blij van wordt, toch? Dit kan perfect met een kleine camping koelkast, en helemaal een kleine koelkast camping die ook nog eens geen vriesvak heeft. Een mini camping koelkast met het juiste, meest energie zuinige energielabel (A,B of C), is helemaal de spreekwoordelijke kers op de taart! We komen daar verderop in dit artikel nog even op terug.

Een mini koelkast camping model kun je verder bijna letterlijk overal ‘kwijt’. Op de camping natuurlijk. Maar bijvoorbeeld ook in je slaapkamer, de schuur of zelfs in je auto! Er zijn mini koelkasten die erg stil hun ‘werk’ doen (je producten koel houden dus). Gunstig toch, geen herrie aan je hoofd! Ook zijn er echt hele kleine mini koelkasten te koop met een inhoud van minder dan 10 liter! Over ienieminie gesproken..

Ruimte…. of ruimtebesparend?

De vraag is trouwens wel, of je dan nog genoeg ruimte hebt voor al de producten die je koel wilt bewaren. Want hoe kleiner de inhoud van een mini koelkast voor op de camping, hoe minder ruimte je hebt natuurlijk.

Gelukkig is ook voor wat betreft inhoud wel weer keuze te over. Je kunt bijvoorbeeld ook een kleine camping koelkast kopen met een inhoud van 50 liter +. In deze houdt je voldoende ruimte over voor je te koelen of gekoelde producten. Wanneer dat niet het geval is, moet jij je misschien toch afvragen of de aanschaf van een mini koelkast voor jou wel een goede keuze is, of dat je beter kunt gaan voor een koelkast met reguliere (grotere) maat en inhoud.

En wat dacht je van keuzes voor wat betreft kleuren? Er zijn mini camping koelkasten in letterlijk allerlei kleuren te verkrijgen! Echt waar, in deze is er ook weer keuze te over. 

Wat dacht je van een camping mini koelkast in de gewaagde kleur roze, blauw, geel of groen? Wanneer je liever voor wat meer neutraal gaat, zit je met een zwarte kleine koelkast altijd goed. Al geldt dit ook voor een witte kleine koelkast of een kleine koelkast met de kleur grijs, bijvoorbeeld.

Uiteindelijk zullen de kleuren van je (sta)carvan, camper of misschien wel (vouw)tent, waarschijnlijk doorslaggevend zijn in de kleurkeuze. In deze is er geen goed of fout, beter of best! Maar alleen jouw eigen voorkeur.

De vele verschillende mogelijkheden en keuzes voor wat betreft een camping mini koelkast kopen zijn best flink. Dit maakt beslissen echter ook wel lastiger. We hopen je middels deze blog hiermee verder te helpen. Of misschien al wel hebben geholpen!

Onder andere met behulp van de volgende alinea, waar op te letten wanneer je een mini camping koelkast aanschaft?

beste_mini_camping_koelkast_02

Kleine koelkast voor camping kopen, waar op te letten?

Je hebt besloten dat je een mini camping koelkast wilt gaan kopen, en dan specifiek een kleine camping koelkast die ideaal is voor het gebruik op de camping. Een mini koelkast die makkelijk mee te nemen is, niet veel energie verbruikt en ook niet veel ruimte inneemt.

Het liefst wil jij natuurlijk ook een kleine koelkast voor op de camping kopen met een gunstige prijs. Een mini koelkast aanbieding, en dan ook in het specifiek een mini camping koelkast aanbieding, is er gelukkig met grote regelmaat wel te vinden. Zowel online, op internet en in webshops, als offline, in megastores bijvoorbeeld.

Wanneer je een mini koelkast (camping) wilt kopen, is het goed om vooraf even over een aantal zaken na te denken. Je wilt uiteraard een kleine koelkast kopen die een prettig prijskaartje heeft, maar het moet tevens een mini koelkast zijn geschikt voor op de camping.

Het voornamelijke doel, het hoofddoel van ook mini koelkasten is natuurlijk; het koel houden van jouw etenswaren en/ of overige gekoelde of te koelen producten! Dat blijft natuurlijk het belangrijkst. Los van eventuele verdere zaken. Zoals design, kleur en gewicht en grootte.

De vraag werpt zich vervolgens op, wat ga jij zoal koelen in je mini koelkast op de camping en hoeveel ruimte (inhoud) heb je nodig, is je inschatting?

Gaat het om grote, zwaardere producten? Of veelal kleine(re) producten? Dit laatste is belangrijke informatie voor wat betreft de grootte van de inhoud van een kleine camping koelkast die bij jou past.

De prijs van een mini koelkast

Wat het gebruiksdoel ook mag zijn, een ieder heeft als eerste rekening te houden met zijn portemonnee. Een ieder heeft een zeker (maximaal) uit te geven budget.

Het is dus praktisch en handig om vooraf je budget zelf te bepalen en deze helder te hebben. Dit helpt je zoektocht naar een passende mini koelkast die goed zijn werk doet, in te kaderen.

Wat wil jij uitgeven aan een kleine camping koelkast?? Zoals de prijzen van onze favoriete kleine camping koelkasten in dit artikel ook al wel laten zien, verschillen deze enorm. Zo zijn er kleine mini koelkasten van rond de 100 euro, maar lopen de prijzen ook op. Hogere prijskaartjes zijn er dus ook zeer zeker te vinden.

De prijzen van mini koelkasten voor de camping kunnen dus flink oplopen. Met uitschieters van ver boven de 500 euro. Dit zijn over het algemeen echter wel mini koelkasten geschikt voor professioneel gebruik. Voor in de horeca bijvoorbeeld. Je moet je afvragen of je die nodig zult hebben op de camping en of deze dus passend zijn in jouw situatie. De eerlijkheid gebiedt te zeggen; waarschijnlijk niet.

Naast het budget, het prijskaartje van een mini camping koelkast, zijn ook je eigen wensen voor wat betreft opties en mogelijkheden belangrijk. We praten je daar in onderstaande alinea nog even wat verder over bij. Want we vertelden je het al eerder. De keuze voor wat betreft mini camping koelkasten, is reuze.

Een kleine camping koelkast en overige opties en mogelijkheden

Wanneer je niet alleen maar op zoek bent naar een kleine camping koelkast, maar ook op zoek bent naar een mini camping koelkast die energiezuinig is, een mini koelkast met een energielabel A, B of C voor jouw belangrijk. We komen daar later nog even op terug. Ook snappen we dat je liever een goedkope mini camping koelkast wilt kopen, in plaats van een dure. Dat snappen we, want het zijn dure tijden. Maar staar jezelf niet volledig blind op enkel de prijs!

Een goedkope camping mini koelkast moet natuurlijk van meer markten thuis zijn dan alleen maar het predikaat ‘goedkoop’. Het is dus goed om stil te staan bij de verschillende opties en mogelijkheden die een mini koelkast met een strakke prijs wel, of juist niet heeft.

In de specificaties horende bij een mini koelkast camping kun je veel, of eigenlijk alles terugvinden over wat deze kleine koelkast camping verder wel en ook niet ‘kan’. Bijvoorbeeld hoe stil (of juist niet) een specifieke mini koelkast is! Hoeveel decibel geluid hij maakt bij het koelen. Het is dus belangrijk om altijd specificaties te checken.

Overige opties van een mini camping koelkast

Wil jij bijvoorbeeld een mini camping koelkast zonder vriesvak, of is een vriesvak essentieel voor jou? En wil je een mini koelkast voor op de camping met glazen deur wellicht? Het grote voordeel hiervan, je kunt zien wat er in je mini koelkast staat, zonder de deur open te hoeven doen. Dit scheelt energie en dus kosten. Daarbij staat het ook mooi, zo’n glazen deur. Maar dat is geheel persoonlijk natuurlijk. Wellicht zit jij er helemaal niet op te wachten. Wil jij juist camping mini koelkast zonder glazen deur!

Of juist een mini c amping koelkast in retro style? Dit is absoluut mogelijk, deze zijn te koop, maar retro style bij een mini camping koelkast is zeker geen standaard design. Hier zul je dus zelf op moeten selecteren/ zoeken. Vaak betaal je voor een retro mini koelkast die ook nog een stil zijn werk doet, een hogere prijs. Bedenk dus goed of alleen het design dit je waard is!

Energiezuinige mini camping koelkast

Nog een ander belangrijk punt van aandacht, ben je op zoek naar een energiezuinige, stille camping koelkast? Dan is het goed om te kijken naar een kleine koelkast met een energielabel A, B, of C. Het zijn de drie meest zuinige energielabels. Voor je beeldvorming, energielabel G is veruit het minst energiezuinige label. Verder als G gaat de energietabel dan ook niet.

Daarbij is naast het energielabel, het daadwerkelijke verbruik van een mini camping koelkast zeer relevant. Ook deze informatie is (over het algemeen) terug te vinden in de specs! Zeker niet vergeten deze specifieke informatie dan ook te checken. Je doet je portemonnee er een groot plezier mee! Helemaal in deze bizar hoge energiekosten tijden.

Een beetje over spanning

En wil je een mini camping koelkast 12 volt? Of is deze 12v voor jou niet heilig? En hoe zit het met de mogelijkheid tot gebruik van een usb bij je camping mini koelkast? En ben je specifiek op zoek naar een design of specifieke kleur kleine camping koelkast? Kleurkeuzes te over! Zo kun je mini koelkasten kopen in het roze, blauw, geel en groen. Gelukkig zijn er ook neutralere kleuren, zoals zwart, wit en grijs!

Heb je verder wensen omtrent de inhoud van je mini camping koelkast? Qua opties zijn er in deze ook weer mogelijkheden te over. Je hebt, zoals we eerder al schreven, echt hele mini – mini koelkasten. Een mini koelkast met een inhoud van plusminus 4 liter is echt klein! Er zijn echter ook kleine koelkasten van 8, 10 of 12 liter! Nog steeds klein, maar niet ieniemienie.

Daarnaast heb je ook mini camping koelkasten en een inhoud van bijvoorbeeld 40 liter, 50 liter, of 60 liter. Het is aan jou en je gebruik om te beslissen wat het beste bij jou en je situatie past. Dat kunnen en willen wij niet voor je doen. Maar qua inhoud van een mini koelkast ook opties te over dus.

Als laatste willen we de maten van jouw camping mini koelkast nog even doorspreken. De maten van een kleine koelkast kunnen onderling best behoorlijk verschillen. Afhankelijk van jouw kleine camping koelkast en de ruimte die je hiervoor gereserveerd hebt (wel of niet kunt vrij maken ook), is de grootte, breedte en diepte van een kleine koelkast meer of minder belangrijk. 

Dit alles is een belangrijk gegeven om je in je achterhoofd te houden, wanneer het gaat om opties en het maken van keuzes.

We hopen dat bovenstaande informatie bijdraagt of heeft gedragen aan het maken van een goede keuze voor wat betreft jouw beste mini camping koelkast en de aanschaf hiervan. Wij wensen je succes en uiteindelijk veel gebruiksgemak bij de aankoop en het gebruik!

Nogmaals onze top 5 beste mini camping koelkast op een rijtje:

 1. 1. Dometic RF 60 – Mini koelkast

  #1 Beste keuze
  Dometic RF 60 – Mini koelkast. Perfect voor in de caravan

  Perfect voor in de caravan

  Het beroemde merk Dometic brengt een scherp geprijsde koelkast voor in de caravan. Met ruim 60 liter inhoud en werkzaam op 230V en gas de perfecte camping koelkast

  €683 bij bol.com
  bol.com (€683,00)
 2. 2. Koelbox met ECO modus voor auto & camping warm en koud 32L

  Koelbox met ECO modus voor auto &amp; camping warm en koud 32L. Met verwarmfunctie

  Met verwarmfunctie

  Niet alleen 32 liter koelcapaciteit maar ook een mogelijkheid tot het warm houden van gerechten. Met recht dus een outdoor-alleskunner. Natuurlijk werkzaam op 230V en 12V.

 3. 3. Hcalory Compressor Koelbox – Bluetooth en APP

  Hcalory Compressor Koelbox – Bluetooth en APP. Supersnel koelem

  Supersnel koelem

  Deze compressor koelkast koelt binnen 25 minuten van 25 graden naar 0 graden. Drankjes waren nog nooit zo snel koud. Temperatuur regel je eenvoudig met de app. Hoe makkelijk is dat!

 4. 4. Koelbox met wielen voor auto & camping warm en koud 40L

  Koelbox met wielen voor auto &amp; camping warm en koud 40L. Koelkast met wielen

  Koelkast met wielen

  Nog makkelijker mee te nemen door de stevige wielen. Deze koelkast kan naast koelen ook verwarmen en is dus zeer goed reisgezelschap. Koelt tot maar liefst 18 graden onder de buitentemperatuur.

 5. 5. Hcalory Compressor Koelbox – 15 L

  Hcalory Compressor Koelbox – 15 L. Krachtig en compact

  Krachtig en compact

  Deze compressor koelbox of koelkast is voor de echte kampeerfanaat of mensen die graag een dag op pad gaan maar wel koude drankjes en vers eten willen.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.