Beste camping oven van 2023

Top 5 best geteste camping ovens volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 20 januari 2023 @07:56

beste_camping_oven

Jij bent op zoek naar de beste camping oven? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de camping oven van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 12 camping ovens uitgebreid getest en vergeleken. Na 10 uur onderzoek is Inventum OV207B als beste camping oven uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste camping oven van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een camping oven. Wist je bijvoorbeeld dat de beste camping oven bijna niet onder doet voor de oven die je thuis hebt? Lees snel verder…

#1 Beste camping oven
Inventum OV207B heteluchtoven. Zeer krachtige oven

Zeer krachtige oven

Deze Inventum camping oven is bijzonder stevig gebouwd en komt het dichtst in de buurt van de oven thuis. Let wel goed op; deze oven heeft een piekvermogen van 1350W, niet elke kampeerplaats kan hierin voorzien.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€72,99 bij blokker.nl
blokker.nl (€72,99)

Naar de top 5

Top 5 beste camping ovens van dit moment

Hoe komt deze top 5 camping ovens tot stand?

10 uur getest door experts Onze experts hebben 12 camping ovens uitvoerig getest en vergeleken.

12 camping ovens vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 camping ovens worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Inventum OV207B heteluchtoven

  #1 Beste camping oven
  Inventum OV207B heteluchtoven. Zeer krachtige oven

  Zeer krachtige oven

  Deze Inventum camping oven is bijzonder stevig gebouwd en komt het dichtst in de buurt van de oven thuis. Let wel goed op; deze oven heeft een piekvermogen van 1350W, niet elke kampeerplaats kan hierin voorzien.

  €72,99 bij blokker.nl
  blokker.nl (€72,99)
 2. 2. Mestic MO-80 mini oven

  #2 Beste koop camping oven
  Mestic MO-80 mini oven. Klein maar krachtig

  Klein maar krachtig

  Afbakken van broodjes of pizza, het kan allemaal. De temperatuur is traploos instelbaar en deze camping oven met een vermogen van 812W is voorzien van een oververhittingsbeveiliging.

  €47,99 bij bol.com
  bol.com (€47,99)
 3. 3. Mestic MHO-120 heteluchtoven

  #3 Best beoordeelde camping oven
  Mestic MHO-120 heteluchtoven. Zeer goed beoordeeld

  Zeer goed beoordeeld

  Deze oven voor op de camping scoort maar liefst 9,6 van 10 sterren. Met een vermogen van 800W hoef je niet bang te zijn voor stroomuitval maar zijn gerechten wel snel bereid.

  €69,90 bij kampeerwereld.nl
  kampeerwereld.nl (€69,90)
 4. 4. Inventum OV457B heteluchtoven

  #4 Meest voordelige camping oven
  Inventum OV457B heteluchtoven. Speciaal voor campers

  Speciaal voor campers

  Natuurlijk kan deze camping oven ook gewoon in de tent maar gezien het vermogen van 2000W niet altijd geschikt voor plaatsen met te weinig ampère. Een echte alleskunner, je kunt letterlijk bakken zoals thuis.

  €99,45 bij bcc.nl
  bcc.nl (€99,45)
 5. 5. Esperanza Calzone mini oven

  #5 Meest verkochte camping oven
  Esperanza Calzone mini oven. Als warme broodjes

  Als warme broodjes

  Een van de meest verkochte camping ovens op de markt. Simpel maar doeltreffend en bijzonder geschikt voor het afbakken van broodjes of panini's. De temperatuur is instelbaar tot 250 graden en deze oven heeft een vermogen van 900W.

  €40,10 bij blokker.nl
  blokker.nl (€40,10)

Een camping oven kopen, ook op vakantie een lekkere ovenschotel kunnen bereiden!

Een keuken zonder over, bijna ondenkbaar, toch? In ieder geval is een oven heel erg handig, ook op de camping! Want snel even een pizzaatje kunnen bereiden en eten, is altijd praktisch. Of wat dacht je van het kunnen bereiden van een ovenschotel? Lekker en gezond en een wat anders als een camping snack. Een oven camping style, daar heb je vast wat andere wensen bij dan wanneer het gaat om een oven thuis, in je eigen keuken.

En laten wij nou de beste camping oven voor jou gevonden hebben!

Wat is de camping oven beste koop van dit moment?

Je wilt een camping oven kopen. Want een mini oven camping gebruik is ook tijdens je verblijf op de camping best heel praktisch. Voor het eten van ovenschotels en pizza bijvoorbeeld, of snel even iets op kunnen warmen. In deze koopgids vertellen wij je alles dat je wilt weten over de beste oven camping. Bijvoorbeeld dat er hele handige, kleine formaten camping ovens te verkrijgen zijn. En dat deze ook geschikt zijn voor bijvoorbeeld een studentenkamer. Of een andere verblijfsplek met weinig ruimte. Leuk dat je meeleest!

Beste camping oven kopen, je leest er hier alles over!

Je wilt een camping oven kopen, een mini oven camping model die je gemakkelijk mee kan nemen én makkelijk ergens neer kan zetten. In ieder geval een oven die niet teveel ruimte in beslag neemt. Misschien ben je op zoek naar een gas oven camping, of specifiek naar een camping oven 800 watt. Een camping oven met magnetron functie, of een oven camping van een bepaald merk.

Er is veel keuze wanneer het gaat om de verschillende camping ovens die er te koop zijn. We snappen dan ook dat het soms lastig kan zijn om de door de bomen het bos nog te zien. Want voor wat betreft het kopen van een mini oven camping gebruik zijn er verschillende opties.

Welke camping oven is het beste? En welk merk camping oven moet ik kopen? En hoe groot is een mini oven camping? Allemaal vragen die in deze koopgids aan bod zullen komen.

De beste oven voor camping gebruik is niet perse de camping oven beste getest. Al vergelijken we wel in deze koopgids en is er ook sprake van een beste camping oven.

We zetten in deze koopgids een aantal vergelijkingen op een rijtje, zodat jij jouw beste oven voor op de camping kunt kopen. Want daar gaat het om, de beste camping oven voor jou persoonlijk.

We hebben dan ook een top 5 samengesteld die onder andere draait om de vraag, ‘wat is de beste camping oven’? We bespreken de beste oven camping gebruik in zijn algemeen, de camping oven die het beste beoordeeld worden én de ‘best buy’. 

Die laatste hoeft niet perse de goedkoopste camping oven te zijn, maar heeft wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Worden daardoor de camping oven beste koop genoemd. 

Er valt best het één en ander over camping ovens te vertellen. Daarnaast geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Tot slot. Er zijn enkele aandachtspunten die we verderop in deze koopgids nog met je willen doornemen voordat je een camping oven gaat kopen. Nu eerst door naar de top 5!

beste_camping_oven_01

De beste camping oven, check de top 5!

Zoals al eerder in deze koopgids aangekondigd, hebben wij een top 5 beste camping ovens voor je samengesteld. Dit om de zoektocht naar de voor jou beste oven voor camping gebruik te vergemakkelijken. En dat is best handig, gezien de vele keuze die er is. 

Je hebt camping ovens van veel verschillende merken en met verschillende functies. Ook het eventuele wattage horende bij een camping elektrische hetelucht oven kan verschillen. Zo heb je elektrische camping ovens van 2000 watt, maar ook een camping oven 800 watt (en bijna alles daar tussenin). 

Er zijn echter ook camping ovens met enkel een magnetronfunctie, een camping oven op gas of zelfs camping ovens die je gebruikt op open vuur. De inhoud en het gewicht van een oven camping verschilt ook per individuele camping oven.

Er zijn dus best veel opties en mogelijkheden wanneer het gaat om het uitkiezen van een camping oven. Misschien wel meer dan jij had gedacht. Denk vooraf dan ook al even na over jouw specifieke wensen. Dit helpt jou om wat gerichter te kunnen zoeken. En wanneer jij een zoektocht naar een product in kunt kaderen, scheelt dit tijd. Je tijd kun je tenslotte ook wel beter besteden dan aan de uitgebreide zoektocht naar een camping oven. De reden dat wij deze koopgids voor je hebben geschreven, om jou tijd te besparen!

Hoe het ook zij, je beslist uiteindelijk toch echt zelf welke camping oven jij gaat kopen. We hopen je met de top 5 in deze koopgids in ieder geval een eind op weg te hebben geholpen voor wat betreft het inkaderen van keuzes. Want er is best veel verschillend aanbod. 

​In de volgende alinea’s vertellen we je wat uitgebreider over de verschillende camping ovens en de mogelijkheden die er zijn. Dit alles om je te helpen bij het vergelijken en het vinden van een voor jou beste (mini) oven camping gebruik!

Waar moet je op letten bij de aankoop van een camping oven?

Wanneer jij een gas oven voor camping gebruik wilt kopen of juist een elektrische oven camping gebruik én je bent serieus op zoek, onder andere middels het lezen van deze koopgids (heel goed bezig!), dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn voor wat betreft camping ovens.

We hopen dat deze koopgids al duidelijkheid heeft gegeven voor jou. Je informatie heeft verschaft waar je mee verder kan. Dit maakt de zoektocht, het vinden van de beste camping oven voor jou, tot een succes. Punten van aandacht in deze zijn de volgende.

Als eerste, wat is een camping oven precies?

Een camping oven is een vaak kleine oven, ook wel een mini oven camping genoemd, die geschikt is voor gebruik op de camping. Het voordeel van een camping oven is dat je deze door het kleine en vaak ook lichte(re) formaat makkelijk mee kunt nemen op reis en ook praktisch overal kunt neerzetten en gebruiken. Op de camping, in de camper, in een vakantiehuisje, en noem maar op. De opties en mogelijkheden van een camping oven kunnen individueel erg verschillen.

Een camping oven, welk type?

Je kunt camping ovens indelen in 3 verschillende typen/soorten. Er zijn elektrische camping ovens, ook wel hetelucht ovens genoemd die werken op elektriciteit. Stekker in een stopcontact en klaar is kees. Dan heb je ook camping ovens op gas. Je sluit deze camping ovens aan op een gasfles of zet deze op je camping gasstel, en bakken maar. Als laatste heb je ook camping ovens die je op open vuur kunt gebruiken. Zoals boven een kampvuur bijvoorbeeld. 

Afhankelijk van jouw manier van kamperen of je manier van gebruik van de camping oven (misschien wel niet op reis, maar gewoon op je studeerkamer), zul jij het beste jouw voorkeur qua soort camping oven kunnen bepalen. Ze hebben alle drie hun eigen kwaliteiten en ook voor en nadelen.

Camping oven en het verbruik

Elektrische camping ovens zijn veruit de meest gebruikte ovens op een camping. We noemen ze ook wel heteluchtovens. Bij een elektrische oven is het altijd goed om te kijken naar en rekening te houden met het verbruik/ wattage. Opgelet, het is belangrijk dat een camping oven niet een al te hoog wattage gebruikt, omdat een hoge stroomvoorziening niet altijd aanwezig is op een campingplek.

Een standaard en veilig wattage is een camping oven 800 watt. De meeste elektrische camping ovens verbruiken ook tussen de 800 en 1000 watt.

beste_camping_oven_02

Camping oven gewicht en inhoud

We schreven het al eerder, voor wat betreft het kopen van een camping oven is er keuze te over. De keuze zit hem in de prijs, maar ook in het gewicht en de inhoud bijvoorbeeld.

Want ovens voor op de camping zijn er in verschillende soorten en ook maten! Qua inhoud is er dan ook keuze te over. De inhoud van een mini oven camping is vaak zo’n 9 tot 15 liter. Maar er zijn ook camping ovens met een inhoud van wel 60 liter. Hoe meer inhoud, hoe minder praktisch het vaak is om een camping oven mee te nemen en overal neer te kunnen zetten.

Vaak zijn camping ovens ook een stuk lichter dan reguliere thuis ovens. Omdat ze een kleinere inhoud hebben, maar ook omdat ze van licht(er) materiaal zijn gemaakt als een reguliere oven voor thuis gebruik.

Wat kost een camping oven?

Een camping oven kopen, je kunt het in deze in principe zo goedkoop en ook zo duur maken als je zelf wilt. De prijzen van de verschillende ovens voor op de camping die er te koop zijn, verschillen behoorlijk van elkaar. Dat laat de top 5 in deze koopgids ook wel zien! De keuze is dan ook best wel reuze.

Of de best geteste oven camping gebruik ook voor jou de beste camping oven is, hangt niet perse samen met de prijs. Lees daarom zelf altijd reviews en specificaties. Over ervaringen en  ook opties die een camping oven wel of niet heeft bijvoorbeeld.

Prijs zegt dus zeker niet altijd iets over kwaliteit. Een goedkope camping oven hoeft zeker niet slecht te zijn, net zoals een dure camping oven niet perse super goed hoeft te zijn. Het zijn vooral ook persoonlijke keuzes waarop jij je uiteindelijke koop het beste kunt baseren.

Veelgestelde vragen over de beste camping oven

Wat is een camping oven?

Een camping oven is een vaak kleine oven, ook wel een mini oven camping genoemd, die geschikt is voor gebruik op de camping (het woord zegt het al). Het voordeel van een camping oven is dat je deze door het kleine en vaak ook lichte(re) formaat makkelijk mee kunt nemen op reis en ook praktisch overal kunt neerzetten en gebruiken. Op de camping, in de camper, in een vakantiehuisje, en noem maar op.

Wat is de beste camping oven?

De beste camping oven, dat is niet één type merk of model. De camping oven die voor jou het beste is, dat is uiteindelijk een persoonsgebonden keuze. De beste oven voor camping gebruik is wat ons betreft sowieso klein en licht van formaat. Makkelijk mee op reis te nemen en ook makkelijk in gebruik, gebruiksvriendelijk dus. Verder eenvoudig schoon te maken en schoon te houden.

Wat is de beste mini oven voor camping gebruik?

Wat door een individu als beste mini oven voor camping gebruik wordt ervaren, is per persoon verschillend. Want iedereen heeft zo zijn eigen wensen en ervaringen. Een beste mini oven camping gebruik is wat ons betreft een klein formaat oven, gemakkelijk in gebruik, gebruiksvriendelijk dus. Maar ook onderhoudsvriendelijk. Een camping mini oven die verder snel opwarmt en ook weer vlot afkoelt.

Waar kan ik het beste een camping oven kopen?

Een camping oven kun je zowel offline (in megastores bijvoorbeeld) als online kopen. Wanneer je (online) op zoek bent naar een groot assortiment, een duidelijke website en goede klantvriendelijkheid, dan komt bijvoorbeeld de website van bol.com uitstekend uit de bus.

De beste camping oven, de eindconclusie

Jij wilt de voor jou beste camping oven kopen, zodat je ook op de camping pizza of een ovenschotel kunt bereiden. Bij het zoeken naar de voor jou beste camping oven zijn er sowieso 3 eerste belangrijke punten van aandacht.

We lichten deze aandachtspunten hieronder nog even voor je uit!

Welk soort camping oven?

Je kunt camping ovens indelen in 3 verschillende groepen/soorten. Er zijn elektrische camping ovens, ook wel hetelucht ovens genoemd die werken op elektriciteit. Stekker in een stopcontact en klaar is kees. Dan heb je ook camping ovens op gas. Je sluit deze camping ovens aan op een gasfles of zet deze op je camping gasstel, en bakken maar. Als laatste heb je ook camping ovens die je op open vuur kunt gebruiken. Zoals boven een kampvuur bijvoorbeeld. 

Afhankelijk van jouw manier van kamperen, zul jij het beste jouw voorkeur qua soort camping oven kunnen kiezen. Ze hebben alle drie hun eigen kwaliteiten en ook voor en nadelen. De keuze is geheel aan jou, er is in deze geen goed of fout.

Verbruik (vermogen) camping oven

Elektrische camping ovens zijn veruit de meest gebruikte ovens op een camping. We noemen ze ook wel heteluchtovens. Bij een elektrische oven is het altijd goed om te kijken naar en rekening te houden met het verbruik/ wattage. Opgelet, het is belangrijk dat een camping oven niet een al te hoog wattage gebruikt, omdat een hoge stroomvoorziening niet altijd aanwezig is op een campingplek.

Een standaard en veilig wattage is een camping oven 800 watt. De meeste elektrische camping ovens verbruiken ook tussen de 800 en 1000 watt. Het is niet verstandig/ handig om hier ver boven te gaan zitten voor wat betreft het verbruik van een camping oven.

Inhoud en gewicht camping oven

We schreven het al eerder, voor wat betreft het kopen van een camping oven is er keuze te over. De keuze zit hem in de prijs, maar ook in het gewicht en de inhoud bijvoorbeeld.

Want ovens voor op de camping zijn er in verschillende soorten en ook maten! Qua inhoud is er dan ook keuze te over. De inhoud van een mini oven camping is vaak zo’n 9 tot 15 liter. Maar er zijn ook camping ovens met een inhoud van wel 60 liter. Hoe meer inhoud, hoe minder praktisch het vaak is om een camping oven mee te nemen en overal neer te kunnen zetten. Maar ook in deze is jouw eigen voorkeur leidend natuurlijk.

Vaak zijn camping ovens ook een stuk lichter dan reguliere thuis ovens. Omdat ze een kleinere inhoud hebben, maar ook omdat ze van licht(er) materiaal zijn gemaakt als een reguliere oven voor thuis gebruik. Een lichtgewicht oven voor op de camping zorgt uiteraard voor gebruiksgemak.  Daarom is dit bij jouw zoektocht naar de beste camping oven zeker van belang.

Het einde van deze koopgids nadert. We hebben getracht te helpen bij de keuze voor wat betreft de mini oven camping beste koop, een camping oven die gebruiksvriendelijk is en niet teveel ruimte in beslag neemt.

We hebben je verder uitgelegd dat een camping oven beste koop, niet per definitie ook de beste camping oven voor jou hoeft te zijn. Want ervaringen en dus ook reviews kunnen nou eenmaal per persoon verschillen.

Welk oven camping voor jou de allerbeste camping oven is? Die vraag is uiteindelijk enkel te beantwoorden door jou persoonlijk!

We hopen dat de 3 aandachtspunten in bovenstaande alinea en dat de top 5 in deze koopgids je hiermee wel een eind op weg helpen of hebben geholpen.

We wensen je succes bij het vinden en kopen van de voor jou beste camping oven! En natuurlijk veel lekkere maaltijden toegewenst op de camping!

Nogmaals onze top 5 beste camping ovens op een rijtje

 1. 1. Inventum OV207B heteluchtoven

  #1 Beste camping oven
  Inventum OV207B heteluchtoven. Zeer krachtige oven

  Zeer krachtige oven

  Deze Inventum camping oven is bijzonder stevig gebouwd en komt het dichtst in de buurt van de oven thuis. Let wel goed op; deze oven heeft een piekvermogen van 1350W, niet elke kampeerplaats kan hierin voorzien.

  €72,99 bij blokker.nl
  blokker.nl (€72,99)
 2. 2. Mestic MO-80 mini oven

  #2 Beste koop camping oven
  Mestic MO-80 mini oven. Klein maar krachtig

  Klein maar krachtig

  Afbakken van broodjes of pizza, het kan allemaal. De temperatuur is traploos instelbaar en deze camping oven met een vermogen van 812W is voorzien van een oververhittingsbeveiliging.

  €47,99 bij bol.com
  bol.com (€47,99)
 3. 3. Mestic MHO-120 heteluchtoven

  #3 Best beoordeelde camping oven
  Mestic MHO-120 heteluchtoven. Zeer goed beoordeeld

  Zeer goed beoordeeld

  Deze oven voor op de camping scoort maar liefst 9,6 van 10 sterren. Met een vermogen van 800W hoef je niet bang te zijn voor stroomuitval maar zijn gerechten wel snel bereid.

  €69,90 bij kampeerwereld.nl
  kampeerwereld.nl (€69,90)
 4. 4. Inventum OV457B heteluchtoven

  #4 Meest voordelige camping oven
  Inventum OV457B heteluchtoven. Speciaal voor campers

  Speciaal voor campers

  Natuurlijk kan deze camping oven ook gewoon in de tent maar gezien het vermogen van 2000W niet altijd geschikt voor plaatsen met te weinig ampère. Een echte alleskunner, je kunt letterlijk bakken zoals thuis.

  €99,45 bij bcc.nl
  bcc.nl (€99,45)
 5. 5. Esperanza Calzone mini oven

  #5 Meest verkochte camping oven
  Esperanza Calzone mini oven. Als warme broodjes

  Als warme broodjes

  Een van de meest verkochte camping ovens op de markt. Simpel maar doeltreffend en bijzonder geschikt voor het afbakken van broodjes of panini's. De temperatuur is instelbaar tot 250 graden en deze oven heeft een vermogen van 900W.

  €40,10 bij blokker.nl
  blokker.nl (€40,10)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.