Beste campinglamp van 2023

Top 5 best geteste campinglampen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 27 januari 2023 @16:22

beste_campinglamp

Jij bent op zoek naar de beste campinglamp? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de campinglamp van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 12 campinglampen uitgebreid getest en vergeleken. Na 3 uur onderzoek is Flavour L0541 als beste campinglamp uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste campinglampen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een campinglamp. Wist je bijvoorbeeld dat de beste campinglamp ook eenvoudig op te hangen is? Lees snel verder…

#1 Beste campinglamp
Favour L0541 Camping lamp LED, 250 Lumen. Water en schokbestendige lamp

Water en schokbestendige lamp

Echt een mooie campinglamp die ook nog eens 250 lumen aan licht opbrengt. IPX4 waterdicht dus echt gemaakt voor een avontuur in de buitenlucht. Ook eenvoudig op te hangen met de geintegreerde haak.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

Bekijk laagste prijs
bol.com

Naar de top 5

Top 5 beste campinglampen van dit moment

Hoe komt deze top 5 campinglampen tot stand?

3 uur getest door experts Onze experts hebben 10 campinglampen uitvoerig getest en vergeleken.

10 campinglampen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 campinglampen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Favour L0541 Camping lamp LED, 250 Lumen

  #1 Beste campinglamp
  Favour L0541 Camping lamp LED, 250 Lumen. Water en schokbestendige lamp

  Water en schokbestendige lamp

  Echt een mooie campinglamp die ook nog eens 250 lumen aan licht opbrengt. IPX4 waterdicht dus echt gemaakt voor een avontuur in de buitenlucht. Ook eenvoudig op te hangen met de geintegreerde haak.

 2. 2. Favour L0818 Retro Camping lamp oplaadbaar LED

  #2 Beste retro campinglamp
  Favour L0818 Retro Camping lamp oplaadbaar LED. Prachtige retrolamp

  Prachtige retrolamp

  Iets feller dan onze nummer 1 campinglamp maar wat minder waterbestendig. Spatwater is nog steeds geen probleem voor deze lamp met kaarslicht modus. Echt een aanwinst op de campingtafel.

  €59,99 bij bol.com
  bol.com (€59,99)
 3. 3. Favour L0717 Camping lamp oplaadbaar LED, 200 Lumen

  #3 Meest waterdichte campinglamp
  Favour L0717 Camping lamp oplaadbaar LED, 200 Lumen. Met geintegreerde oplaadbare batterij

  Met geintegreerde oplaadbare batterij

  Hoeft het niet perse sfeervol te zijn maar vooral functioneel? Dan is deze alleskunner de perfecte keuze. Deze lamp is ook goed te gebruiken in een waterrijke omgeving aangezien deze zelfs drijft.

  €29,99 bij bol.com
  bol.com (€29,99)
 4. 4. Kooduu Lite-UP Sky Blue – Deense Design LED-lamp – 4 Lichtstanden

  #4 Mooiste design campinglamp
  Kooduu Lite-UP Sky Blue – Deense Design LED-lamp – 4 Lichtstanden. Campinglamp met 4 lichtstanden

  Campinglamp met 4 lichtstanden

  Een oplaadbare lamp voor op de camping maar ook voor thuis. Eenmaal opgeladen heb je 24 uur licht waar jij dat wilt. Deze campinglamp heeft een mooi Scandinavisch design en is daarmee een aanwinst op elke kampeerreis.

 5. 5. Anti Muggenlamp LED Camping Lamp

  #5 Campinglamp met muggenvanger
  Anti Muggenlamp LED Camping Lamp. anit muggen LED lamp

  anit muggen LED lamp

  Wel gezellig buiten zitten maar geen last willen hebben van muggen? Deze oplaadbare campinglamp is voorzien van een muggenvanger waardoor je ongestoord en ongeprikt avonden buiten kunt zitten.

Een camping lamp kopen, want geen hand voor ogen zien is ook op de camping niet ideaal!

Een dag zonder licht en dus lampen, ondenkbaar, toch? Ook op de camping! Daarom ben jij ook op zoek naar een camping lamp. Want een camping lamp is onmisbaar tijdens het kamperen. Er zijn verschillende soorten campinglampen en er is veel keuze. Zo is er een camping lamp op batterijen, een usb lamp camping gebruik, een camping lamp op zonne energie, een camping gas lamp, een elektrische campinglamp, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

En laten wij nou de beste camping lamp voor jou gevonden hebben!

Wat is de camping lamp beste koop van dit moment?

Je wilt een camping lamp kopen. Want ook op de camping heb je licht nodig. Om te lezen, om te kunnen koken, om te kunnen zien waar je loopt etcetera, etcetera. In deze koopgids vertellen wij je alles dat je wilt weten over de beste lamp camping gebruik. Bijvoorbeeld dat er opvouwbare camping lampen te koop zijn, oplaadbare campinglampen, maar ook campinglampen op accu. En wat dacht je van een solar camping lamp? Leuk dat je meeleest!

Beste camping lamp kopen, je leest er hier alles over!

Je wilt een camping lamp kopen. Een camping lamp voor de voortent wellicht, een camping lamp zonne energie of een camping lamp op batterijen. Of misschien wel een usb camping lamp, een opvouwbare campinglamp of een oplaadbare campinglamp. De beste camping lamp  voor jou persoonlijk in ieder geval, daar ben je naar op zoek!

Er is veel keuze wanneer het gaat om de verschillende camping lampen die er te koop zijn. We snappen dan ook dat het soms lastig kan zijn om de door de bomen het bos nog te zien. Want voor wat betreft het kopen van een camping lamp zijn er verschillende opties.

Welke camping lamp is het beste? En welk merk camping lamp moet ik kopen? En hoe zit het precies met een usb lamp camping gebruik? Is dit tevens een camping lamp met warm licht? Allemaal vragen die in deze koopgids aan bod zullen komen.

De beste camping lamp voor wat betreft gebruik is niet perse de camping lamp beste getest. Al vergelijken we wel in deze koopgids en is er ook sprake van een beste camping lamp.

We zetten in deze koopgids een aantal vergelijkingen op een rijtje, zodat jij jouw beste camping lamp voor gebruik op de camping kunt kopen. Want daar gaat het om, de beste camping lamp voor jou persoonlijk.

We hebben dan ook een top 5 samengesteld die onder andere draait om de vraag, ‘wat is de beste camping lamp’? We bespreken de beste camping lamp in zijn algemeen, de camping lamp die het beste beoordeeld worden én de ‘best buy’. 

Die laatste hoeft niet perse een goedkope campinglamp te zijn, maar heeft wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Worden daardoor de camping lamp beste koop genoemd. 

Er valt best het één en ander over camping lampen te vertellen. Daarnaast geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Tot slot. Er zijn enkele aandachtspunten die we verderop in deze koopgids nog met je willen doornemen voordat je een lamp voor camping gebruik gaat kopen.

beste_campinglamp_01

De beste camping lamp, check de top 5!

Zoals al eerder in deze koopgids aangekondigd, hebben wij een top 5 beste camping lampen voor je samengesteld. Dit om de zoektocht naar de voor jou beste lamp camping gebruik te vergemakkelijken. En dat is best handig, gezien de vele keuze die er is. 

Je hebt campinglampen van veel verschillende merken en met verschillende mogelijkheden. 

Zo is er de camping solar lamp, een camping lamp op zonne-energie. Ook kun je een camping lamp kopen met warm licht, of juist met fel licht. Een camping gas lamp of een camping lamp oplaadbaar. Een camping lamp zonder stroom, een camping lamp op batterij dus, of een warmte lamp voor camping gebruik. En wat dacht je van een usb lamp camping gebruik?

Er zijn dus best veel opties en mogelijkheden wanneer het gaat om het uitkiezen van een beste camping lamp. Misschien wel meer dan jij had gedacht. Denk vooraf dan ook al even na over jouw specifieke wensen. Dit helpt jou om wat gerichter te kunnen zoeken. En wanneer jij een zoektocht naar een product in kunt kaderen, scheelt dit tijd. Je tijd kun je tenslotte ook wel beter besteden dan aan de uitgebreide zoektocht naar een camping lamp. De reden dat wij deze koopgids voor je hebben geschreven, om jou tijd te besparen!

Hoe het ook zij, je beslist uiteindelijk toch echt zelf welke camping lamp jij gaat kopen. We hopen je met de top 5 in deze koopgids in ieder geval een eind op weg te hebben geholpen voor wat betreft het inkaderen van keuzes. Want er is best veel verschillend aanbod. 

​In de volgende alinea’s vertellen we je wat uitgebreider over de verschillende campinglampen en de mogelijkheden die er zijn. Dit alles om je te helpen bij het vergelijken en het vinden van een voor jou beste lamp camping gebruik!

Waar moet je op letten bij de aankoop van een camping lamp?

Wanneer jij een lamp specifiek voor camping gebruik wilt kopen én je bent serieus op zoek, onder andere middels het lezen van deze koopgids (heel goed bezig!), dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn voor wat betreft campinglampen.

We hopen dat deze koopgids al duidelijkheid heeft gegeven voor jou. Je informatie heeft verschaft waar je mee verder kan. Dit maakt de zoektocht, het vinden van de beste camping lamp voor jou, tot een succes. Punten van aandacht in deze zijn de volgende.

Als eerste, wat is een camping lamp precies?

Een camping lamp is een lamp voor gebruik op de camping (het woord zegt het eigenlijk al). Een camping lamp is vaak van materiaal gemaakt dat tegen een stootje kan, soms zelfvoorzienend (kan zichzelf opladen) middels zonne energie, en er zijn ook campinglampen die naast licht ook warmte afgeven. Je hebt campinglampen zonder stroom en ook campinglampen die wel stroom nodig hebben om licht te geven. Er zijn wat dat betreft keuzemogelijkheden te over!

Een campinglamp en zijn doeleinde

Het klinkt wellicht raar, maar het doeleinde van een camping lamp kan verschillen. Wil jij bijvoorbeeld een campinglamp voor de voortent aanschaffen? Omdat het daar altijd zo donker is? Of wil jij een campinglamp die dimbaar is, als sfeerverlichting dient in de tent of caravan? Misschien wil je een camping lamp kopen die bescheiden licht geeft, waar je rustig bij kunt lezen. Of ben je op zoek naar een warmte lamp voor camping gebruik? Een camping lamp die licht en tevens warmte afgeeft, dus.

Zoals je dus kunt afleiden uit bovenstaande alinea; het doel van een campinglamp kan verschillend zijn. Het is daarom handig en verstandig het doel van de aanschaf van jouw beste camping lamp voor ogen te houden tijdens je zoektocht.

Het soort campinglamp

Campinglampen zijn er in allerlei soorten. Zo heb je camping led lamp verlichting, maar ook een campinglamp met batterij. We komen daar in de volgende alinea nog even op terug. Naast het gebruik en verbruik van een camping lamp, is er natuurlijk ook altijd het uiterlijk van een camping lamp. Want het oog wil ook wat!

Gewicht en afmetingen spelen in daarnaast een belangrijke rol. Want of je nou een solar camping lamp koopt, een camping lamp met warm licht, een camping led lamp of een camping gas lamp, het moet wel passen! Passen qua formaat, afmetingen, vormgeving en ook qua gewicht.

Bedenk dus voor aanschaf van je campinglamp al waar deze komt te staan of te hangen. En ook hoeveel ruimte je hebt of kunt en wilt vrijmaken voor een camping lamp.

beste_campinglamp_02

De energiebron van een camping lamp

Voor wat betreft het kopen van een camping lamp is er keuze te over. De keuze zit hem in de prijs, maar ook in het uiterlijk én het gebruik en verbruik.

Want wat heeft de camping lamp die jij op het oog heeft als energiebron? Is dat een camping lamp met batterij, een camping lamp zonne energie (ook wel een solar camping lamp) of misschien een camping lamp accu, olie lamp of een camping lamp gas?

Wanneer jij specifieke voorkeur hebt voor een bepaalde energiebron, dan kun je hier bij voorbaat al het beste op selecteren. Dus voordat je zoektocht start, een schifting maken. Het scheelt een hoop advertenties van campinglampen die niet je interesse hebben.

Wat kost een camping lamp?

Een camping lamp kopen, je kunt het in deze in principe zo goedkoop en ook zo duur maken als je zelf wilt. De prijzen van de verschillende lampen voor op de camping die er te koop zijn, verschillen behoorlijk van elkaar. Dat laat de top 5 in deze koopgids ook wel zien! De keuze is dan ook best wel reuze.

Of de best geteste camping lamp ook voor jou de beste camping lamp is, hangt niet perse samen met de prijs. Lees daarom zelf altijd reviews en specificaties. Over ervaringen en  ook opties die een camping lamp wel of niet heeft bijvoorbeeld.

Prijs zegt dus zeker niet altijd iets over kwaliteit. Een goedkope camping lamp hoeft zeker niet slecht te zijn, net zoals een dure camping lamp niet perse super goed hoeft te zijn. Het zijn vooral ook persoonlijke keuzes waarop jij je uiteindelijke koop het beste kunt baseren.

Veelgestelde vragen over de beste campinglamp

Wat is de beste camping lamp?

De beste camping lamp, dat is niet één type merk of model. De camping lamp die voor jou het beste is, dat is uiteindelijk een persoonsgebonden keuze. De beste lamp voor camping gebruik is wat ons betreft sowieso makkelijk mee te nemen op reis. Ook is de beste campinglamp gebruiksvriendelijk en geeft fijn, constant en prettig licht. Een camping lamp op zonne energie denkt daarbij ook nog eens aan onze planeet.

Wat is een solar camping lamp?

Een solar camping lamp is een camping lamp die werkt op zonne energie. Dit houdt in de praktijk in dat deze camping lamp zichzelf oplaadt met behulp van zonlicht. En dat is ideaal. 

Want zonlicht is er (hopelijk) vaak wanneer jij op de camping staat. Want dat zal over het algemeen in de lente en/ of zomer zijn. Een solar camping lamp is een ‘groene’ lamp. Er komen de komende jaren nog veel meer solarlampen op de markt, is de verwachting.Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een lamp voor camping gebruik?

Bij de aanschaf van een camping lamp is het belangrijk om het uiteindelijke gebruik en doel van de camping lamp in je achterhoofd te houden. Wil je een camping lamp die sfeer brengt? Een campinglamp die dimbaar is bijvoorbeeld en een camping lamp met warm licht? Een camping lamp die verwarmd wellicht? Een camping heater lamp? Of juist een opvouwbare camping lamp die makkelijk mee te nemen is?

Waar kan ik het beste een camping lamp kopen?

Een camping lamp kun je zowel offline (in megastores en kampeerwinkels bijvoorbeeld) als online kopen. Wanneer je (online) op zoek bent naar een groot assortiment, een duidelijke website en goede klantvriendelijkheid, dan komt bijvoorbeeld de website van bol.com uitstekend uit de bus.

De beste camping lamp, de eindconclusie

Jij wilt de voor jou beste camping lamp kopen, zodat je ook op de camping licht en dus goed zicht hebt. En dat is belangrijk, niet in de laatste plaats voor je eigen veiligheid. 

Bij het zoeken naar de voor jou beste camping lamp zijn er sowieso 3 eerste belangrijke punten van aandacht. We lichten deze aandachtspunten hieronder nog even voor je uit!

Het doel van de campinglamp

Het klinkt misschien gek, maar het doel van het aanschaffen van een camping lamp kan verschillen. Wil jij bijvoorbeeld een campinglamp voor de voortent aanschaffen? Of wil jij een campinglamp die dimbaar is, als sfeerverlichting dient in of voor de tent of caravan? Misschien wil je een camping lamp kopen die bescheiden licht geeft, waar je rustig bij kunt lezen. Of ben je op zoek naar een warmte lamp voor camping gebruik? Een camping lamp die licht en tevens warmte afgeeft, dus.

Zoals je dus kunt afleiden uit bovenstaande alinea; het doel van een campinglamp kan verschillend zijn. Het is daarom handig en verstandig het doel van de aanschaf van jouw beste camping lamp voor ogen te houden tijdens je zoektocht. Zodat jij de meest passende camping lamp kunt vinden.

Gewicht en afmetingen van een campinglamp

Campinglampen zijn er in allerlei soorten en maten. Zo heb je camping led lamp verlichting, maar ook campinglamp met batterij. We komen daar in de volgende alinea nog even op terug. Naast het gebruik en verbruik van een camping lamp, is er natuurlijk ook altijd het uiterlijk van een camping lamp. Want het oog wil ook wat!

Gewicht en afmetingen spelen in deze een belangrijke rol. Want of je nou een solar camping lamp koopt, een camping lamp met warm licht, een camping led lamp of een camping gas lamp, het moet wel passen! Passen qua formaat, afmetingen, vormgeving en ook qua gewicht.

Bedenk dus voor aanschaf van je campinglamp al waar deze komt te staan of te hangen. En ook hoeveel ruimte je hebt of kunt en wilt vrijmaken voor een camping lamp. Het zal je teleurstelling besparen wanneer je hier rekening mee houdt vóór je daadwerkelijke aankoop.

Verbruik camping lamp

We schreven het al eerder, voor wat betreft het kopen van een camping lamp is er keuze te over. De keuze zit hem in de prijs, maar ook in het uiterlijk én het gebruik en verbruik.

Want wat heeft de camping lamp die jij op het oog heeft als energiebron? Is dat een camping lamp met batterij, een camping lamp zonne energie (ook wel een solar camping lamp) of misschien een camping lamp accu, olie lamp of een camping lamp gas?

Wanneer jij specifieke voorkeur hebt voor een bepaalde energiebron, dan kun je hier bij voorbaat al het beste op selecteren. Dus voordat je zoektocht start, een schifting maken. Het scheelt een hoop advertenties van campinglampen die niet je interesse hebben, bijvoorbeeld omdat het geen camping lamp zonne-energie is (geen solar camping lamp).

Het einde van deze koopgids nadert. We hebben getracht te helpen bij de keuze voor wat betreft de camping lamp beste koop. Een camping lamp die gebruiksvriendelijk is voor op de camping. Dat kan een camping lamp op batterijen zijn, een camping lamp op zonne energie, of een camping lamp oplaadbaar wellicht.

We hebben je verder uitgelegd dat een camping lamp beste koop, niet per definitie ook de beste camping lamp voor jou hoeft te zijn. Want ervaringen en dus ook reviews kunnen nou eenmaal per persoon verschillen.

Welke lamp camping gebruik voor jou de allerbeste camping lamp is? Die vraag is uiteindelijk enkel te beantwoorden door jou persoonlijk!

We hopen dat de 3 aandachtspunten in bovenstaande alinea en dat de top 5 in deze koopgids je hiermee wel een eind op weg helpen of hebben geholpen.

We wensen je succes bij het vinden en kopen van de voor jou beste camping lamp. En natuurlijk alvast veel kampeer en camping plezier!

Nogmaals onze top 5 beste campinglampen op een rijtje

 1. 1. Favour L0541 Camping lamp LED, 250 Lumen

  #1 Beste campinglamp
  Favour L0541 Camping lamp LED, 250 Lumen. Water en schokbestendige lamp

  Water en schokbestendige lamp

  Echt een mooie campinglamp die ook nog eens 250 lumen aan licht opbrengt. IPX4 waterdicht dus echt gemaakt voor een avontuur in de buitenlucht. Ook eenvoudig op te hangen met de geintegreerde haak.

 2. 2. Favour L0818 Retro Camping lamp oplaadbaar LED

  #2 Beste retro campinglamp
  Favour L0818 Retro Camping lamp oplaadbaar LED. Prachtige retrolamp

  Prachtige retrolamp

  Iets feller dan onze nummer 1 campinglamp maar wat minder waterbestendig. Spatwater is nog steeds geen probleem voor deze lamp met kaarslicht modus. Echt een aanwinst op de campingtafel.

  €59,99 bij bol.com
  bol.com (€59,99)
 3. 3. Favour L0717 Camping lamp oplaadbaar LED, 200 Lumen

  #3 Meest waterdichte campinglamp
  Favour L0717 Camping lamp oplaadbaar LED, 200 Lumen. Met geintegreerde oplaadbare batterij

  Met geintegreerde oplaadbare batterij

  Hoeft het niet perse sfeervol te zijn maar vooral functioneel? Dan is deze alleskunner de perfecte keuze. Deze lamp is ook goed te gebruiken in een waterrijke omgeving aangezien deze zelfs drijft.

  €29,99 bij bol.com
  bol.com (€29,99)
 4. 4. Kooduu Lite-UP Sky Blue – Deense Design LED-lamp – 4 Lichtstanden

  #4 Mooiste design campinglamp
  Kooduu Lite-UP Sky Blue – Deense Design LED-lamp – 4 Lichtstanden. Campinglamp met 4 lichtstanden

  Campinglamp met 4 lichtstanden

  Een oplaadbare lamp voor op de camping maar ook voor thuis. Eenmaal opgeladen heb je 24 uur licht waar jij dat wilt. Deze campinglamp heeft een mooi Scandinavisch design en is daarmee een aanwinst op elke kampeerreis.

 5. 5. Anti Muggenlamp LED Camping Lamp

  #5 Campinglamp met muggenvanger
  Anti Muggenlamp LED Camping Lamp. anit muggen LED lamp

  anit muggen LED lamp

  Wel gezellig buiten zitten maar geen last willen hebben van muggen? Deze oplaadbare campinglamp is voorzien van een muggenvanger waardoor je ongestoord en ongeprikt avonden buiten kunt zitten.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.