Top 5 beste circulatiepompen van 2022

Bespaar 70% op jouw energiekosten met de beste CV Pomp

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 3 november 2022 @15:44

beste_circulatie_cv_pomp

Je hebt een nieuw huis gekocht, of een woont in een ouder huis en hebt een nieuwe cv ketel aanschaft. Je wilt daarbij een goede circulatiepomp / cv pomp aanschaffen! Wist je trouwens dat een CV pomp en een circulatie pomp hetzelfde zijn? Met de juiste cv/ circulatie pomp bespaar je tot wel 70% op je stookkosten. Dat loopt dus op tot honderden euro’s per jaar. Laten wij nou de beste circulatiepomp cv voor je hebben gevonden! Klik hier voor top 5 circulatiepompen. Heb je niet zoveel tijd en wil je direct weten wat de beste circulatiepomp is? Dan kunnen we je alvast vertellen dat dit de Grundfos Alpha2 is.

#1 Beste keuze
Grundfos Alpha2 25-60/130

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

Bekijk laagste prijs
bol.com

Naar de top 5

m_de_beste_cv_pompcirculatiepomp_van_2022">

Dit is ‘m, de beste cv pomp / circulatiepomp van 2022!

Wat is de beste koop verwarmingspomp van dit moment?

Een circulatiepomp komp

Je wilt een waterpomp voor je cv ketel kopen, en als het aan jou ligt, dan graag een circulatiepomp cv die makkelijk in onderhoud en gebruik is. Verder een pomp voor je cv ketel die niet te duur is, natuurlijk. In deze koopgids bespreken we de top 5 beste cv pompen van dit moment. Leuk dat je meeleest!

Beste waterpomp voor je cv ketel kopen? Lees hier alles!

De circulatiepomp cv die voor jou het beste is, is niet perse de circulatiepomp beste getest. Al is de vraag; ‘wat is de beste circulatiepomp / cv pomp’ wel beter te beantwoorden wanneer je ze kunt vergelijken. En dat is ook wat we onder andere doen in deze koopgids. Dit alles om samen met jou de cv circulatiepomp beste koop te vinden, voor jou persoonlijk!

Dit hoeft voor jou niet de beste cv pomp 2022 te zijn, een best geteste pomp cv ketel of een goedkope circulatiepomp.

Een cv pomp die voldoet aan jouw specifieke wensen, dat is de beste koop cv ketel pomp voor jou. Voor jou persoonlijk dus. En daar gaat het uiteindelijk om. Een beste circulatiepomp die zorgt voor stabiele warmte in jouw gehele huis!

Dat is voor jou misschien wel een cv pomp van een bepaald merk of type? Een circulatiepomp aanbieding die je niet kunt laten schieten, of een hele snelle verwarmingspomp.

We zetten in deze koopgids een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft circulatiepompen. Zodat jij jouw beste circulatiepomp kan vinden!

Zo hebben we een top 5 samengesteld die onder andere draait om de vraag, ‘wat is de beste cv pomp / circulatiepomp (van dit moment)’? We bespreken de beste verwarmingspomp in zijn algemeen, de cv pomp die het beste beoordeeld wordt én de ‘best buy’. 

Die laatste hoeft niet perse een goedkope circulatiepomp te zijn of een circulatiepomp aanbieding, maar heeft wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Wordt daardoor een cv pomp beste koop genoemd. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Tot slot. Er zijn enkele belangrijke aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze koopgids nog met je willen doornemen voordat je een verwarmingspomp gaat kopen. Nu eerst door naar de top 5!

Uiteindelijk is en blijft het belangrijk om goed te bedenken waar jouw eigen wensen en voorkeuren liggen voor wat betreft een beste verwarmingspomp. Wil jij een circulatiepomp van een bepaald merk? Een cv pomp die goedkoop is? Of specifiek een best geteste circulatiepomp / cv pomp wellicht?

Hoe het ook zij, je beslist uiteindelijk zelf welke pomp het beste past bij jou cv ketel. We hopen je met de top 5 in deze koopgids in ieder geval een eind op weg te hebben geholpen voor wat betreft het inkaderen van keuzes. Want de keuze is reuze. En juist dat gegeven maakt filteren en kiezen niet altijd makkelijker.

​In de volgende alinea vertellen we je wat uitgebreider over de verschillen in beste verwarmingspompen en de mogelijkheden en keuzes die er te maken zijn. Dit alles om je te helpen bij het vergelijken en het vinden van de beste circulatiepomp / cv ketel pomp voor jou, het ultieme doel van deze koopgids!

Beste circulatiepomp / cv pomp kopen, waar op te letten?

Wanneer je een waterpomp voor je cv ketel wilt kopen en je bent op zoek, bijvoorbeeld middels het checken van deze koopgids, dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes en opties er zijn.

We hopen dat deze koopgids daartoe al heeft bijgedragen voor je. Dit maakt de zoektocht en de uitkomst, het vinden van de beste circulatiepomp cv, tot een succes. Punten van aandacht in de zoektocht naar een cv ketel pomp zijn de volgende.

beste_cv_circulatiepomp 02

Als eerste, wat is een circulatiepomp / cv pomp

Een circulatiepomp zorgt ervoor dat er (heet) water door een woning of kantoor wordt gepompt. Dit rond te pompen water zorgt ervoor dat de temperatuur door de gehele woning of het kantoor toeneemt. Voor het rondpompen wordt het water verwarmt in de cv ketel die hoort bij de circulatiepomp. Een circulatiepomp instellen, dat is over het algemeen werk voor een daarvoor gespecialiseerde monteur.

Het gebruiksdoel

Het gebruiksdoel van een verwarmingspomp zal over het algemeen helder zijn, namelijk het gelijkmatig verwarmen van een huis, pand of kantoor. Maar hoe groot is de te verwarmen oppervlakte? Is er vloerverwarming en zijn er radiatoren? En hoeveel verdiepingen moeten er verwarmd worden?

En wil jij je cv pomp vervangen voor een klein prijsje? Of ben je specifiek op zoek naar een pomp voor je cv ketel van een specifiek merk? Of misschien wel naar de beste cv circulatiepomp van 2022?

En zo zijn nog wat meer persoonlijke zaken en voorkeuren te bedenken wanneer je een verwarmingspomp gaat kopen. Feit is dat het verstandig is om voor aanschaf even na te denken over je specifieke situatie én wensen. Want de keuze voor wat betreft een waterpomp cv ketel is best groot.

Het rendement

Erg belangrijk om op te letten bij het vernieuwen, een pomp cv ketel vervangen, het rendement van een cv pomp. De ‘cv pomp vervangen kosten’ zijn namelijk niet enige kosten die je mee moet nemen. Ben jij op de hoogte van het feit dat een cv pomp zo’n 10 procent van je totale energieverbruik inneemt? Dat is best heel erg veel. Hier valt dan ook veel winst te behalen, te bezuinigen ook! Het loont dus om goed te kijken naar het rendement van de circulatiepomp (en evt. cv ketel) die jij op het oog hebt.

De maten van een circulatiepomp

Wanneer je een cv pomp gaat vervangen, is het handig wanneer je de juiste maten hebt om de pomp van je cv ketel passend te kunnen vervangen. Belangrijke maten zijn de inbouwmaat en ook de doorlaatmaat. Ook de opvoerhoogte van de circulatiepomp is van belang. De opvoerhoogte geeft aan tot hoe hoog de pomp kan pompen.

De inbouwmaat geeft aan hoe lang de verwarmingspomp is. Meestal is dit 130 of 180 mm. De doorlaat maat is de diameter van de zuig en persaansluiting (hier gaat het water doorheen). Het is in en bij alle drie de maten/ gevallen handig om, indien van toepassing, de maten aan te houden van de oude verwarmingspomp. Dan weet je zeker dat het allemaal past.

beste_cv_pomp_circulatiepomp

Hoeveelheid circulatiepompen

De hoeveelheid circulatiepompen? We horen het je denken.. Heb ik er meerdere nodig dan? Het kan soms zo zijn, dat je meer dan één circulatiepomp nodig hebt. In grote gebouwen of huizen is dit wel eens het geval. Gelukkig zijn er in veel gevallen geen twee circulatiepompen nodig. Maar dit kan tevens wel het geval zijn wanneer er bijvoorbeeld sprake is van vloerverwarming en radiatoren tegelijk. Het hangt dus af van je persoonlijke (leef/ werk) situatie!

Cv pomp vervangen en de kosten

Een cv circulatiepomp kopen en een circulatiepomp laten instellen, je kunt het in deze zo duur maken als je zelf wilt. De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de verschillende verwarmingspompen die er op de markt te koop zijn, verschillen behoorlijk van elkaar. Dat laat de top 5 in deze koopgids ook wel zien. Hangt toch ook wel samen met de functies en mogelijkheden die een cv pomp / circulatiepomp wel of juist niet heeft.

Of een waterpomp cv ketel goed is, hangt niet (altijd) samen met het hoogste prijskaartje. Het is daarom nuttig om vooraf te bepalen wat je budget is voor aanschaf van een cv ketel pomp. Ben je op zoek naar een beste verwarmingspomp aanbieding, of ga je voor circulatiepomp cv die best iets meer mag kosten?

Prijs zegt dus overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit. Een goedkope verwarmingspomp kan voor jou wel de beste verwarmingspomp zijn. Maar feit is, vaak krijg je ook bij een cv pomp / circulatiepomp, voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’.

Hoe wij onafhankelijk en eerlijk testen

Jij zoekt een circulatiepomp, ook wel een cv pomp genoemd. Misschien krijg je een nieuwe cv ketel of je wilt nu toch echt alles op alles gaan zetten om te besparen. Dan zit je hier goed. Niet alleen bespaart een goede circulatie pomp tot wel 70% energie maar hier hebben we al het onderzoekswerk al voor je gedaan. Het is immers niet een simpel product dat je koopt. Wellicht was het je nog niet eens opgevallen dat je uberhaupt een cv pomp in je huis had.

Wij hebben het onderzoek naar de beste circulatie pomp al voor je gedaan. We selecteerden de meest betrouwbare en vakkundige aanbieders van een cv pomp en verzamelden naar ons eigen onderzoek ook de beste reviews van een cv pomp.

Veelgestelde vragen over en circulatie pomp / cv pomp

Wat is een circulatiepomp / cv pomp?

Een circulatiepomp zorgt ervoor dat er (heet) water door een woning of kantoor wordt gepompt. Dit rondgepompte water zorgt ervoor dat de temperatuur door de gehele woning of het kantoor toeneemt. Voor het rondpompen wordt het water verwarmt in de cv ketel die hoort bij de circulatiepomp.

Hoe werkt een circulatiepomp / cv pomp?

Een thermostaat en een circulatiepomp zijn eigenlijk niet los van elkaar te zien. Een thermostaat werkt op aangeven van sensoren. Wanneer er een bepaalde doeltemperatuur ondergrens wordt bereikt, zal een thermostaat middels deze sensoren de circulatiepomp inschakelen. De circulatiepomp zorgt voor het rondpompen van water. Het verwarmen van water gebeurd in de cv ketel zelf.

Wat is de beste circulatiepomp / cv pomp?

Een beste circulatiepomp, dat is niet één type model of merk. Een cv pomp kopen die voor jou tevens de beste verwarmingspomp is, is een persoonsgebonden keuze. Een beste circulatiepomp of cv pomp is volgens ons in ieder geval een verwarmingspomp die gebruiksvriendelijk/ onderhoudsvriendelijk is, zorgt voor stabiele warmte door het gehele huis én die lang mee gaat. Duurzaam is dus.

Hoe lang gaat een circulatiepomp / cv pomp mee?

De gemiddelde levensduur van een circulatiepomp van goede kwaliteit is zo’n 15 tot 20 jaar. Dit is mede afhankelijk van het type verwarmingspomp, maar ook van het onderhoud en gebruik.

Waar kan ik het beste een circulatiepomp / cv pomp kopen?

Een beste circulatiepomp kun je zowel online als offline kopen. Wanneer je (online) op zoek bent naar een groot assortiment, een duidelijke website en goede klantvriendelijkheid, dan komt de website van waterpompshop.nl uitstekend uit de bus.

Beste circulatiepomp / cv pomp, de eindconclusie

Verwarmingspomp beste koop

De best circulatiepomp voor je cv is uiteraard ook een goede circulatiepomp. Deze eigenschappen gaan hand in hand. Bij een cv pomp vervangen, het uitzoeken van een nieuwe verwarmingspomp, zijn er sowieso 3 zaken waar je op moet letten alvorens definitieve aanschaf. We lichten de belangrijkste aandachtspunten bij de aankoop van een beste cv pomp hieronder voor je uit.

Het rendement van een circulatiepomp

Misschien wel het allerbelangrijkst om als eerste op te letten bij het vernieuwen, een cv pomp vervangen, het rendement van een cv pomp. De ‘cv pomp vervangen kosten’ zijn namelijk niet enige kosten die je mee moet nemen. Ben jij op de hoogte van het feit dat een cv pomp zo’n 10 procent van je totale energieverbruik inneemt? Dat is best heel erg veel. Hier valt dan ook veel winst te behalen, te bezuinigen ook! Het loont dus om goed te kijken naar het rendement van de circulatiepomp (en evt. cv ketel) die jij op het oog hebt. Het kan veel toekomstige kosten uitsparen!

De maten van een circulatiepomp

Wanneer je een cv pomp gaat vervangen, is het handig wanneer je de juiste maten hebt om de pomp van je cv ketel passend te kunnen vervangen. Belangrijke maten zijn de inbouwmaat en ook de doorlaatmaat. Ook de opvoerhoogte van de circulatiepomp is van belang. De opvoerhoogte geeft aan tot hoe hoog de pomp kan pompen.

De inbouwmaat geeft aan hoe lang de verwarmingspomp is. Meestal is dit 130 of 180 mm. De doorlaatmaat is de diameter van de zuig en persaansluiting (hier gaat het water doorheen). Het is in en bij alle drie de maten/ gevallen handig om, indien van toepassing, de maten aan te houden van de oude verwarmingspomp. Dan weet je zeker dat het allemaal past.

Hoeveelheid circulatiepompen

De hoeveelheid circulatiepompen? We horen het je denken.. Heb ik er meerdere nodig dan? Het kan soms zo zijn, dat je meer dan één circulatiepomp nodig hebt. In grote gebouwen of huizen is dit wel eens het geval. Gelukkig zijn er in veel gevallen geen twee circulatiepompen nodig. Maar dit kan tevens het geval zijn wanneer er bijvoorbeeld sprake is van vloerverwarming en radiatoren tegelijk. Laat je hier voor aanschaf van een verwarmingspomp altijd even over adviseren. 

Het einde van deze koopgids nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft de beste verwarmingspomp, dit zodat jij de voor jou beste waterpomp voor je cv ketel kunt kopen. We hebben je verder uitgelegd dat de circulatiepomp cv beste koop, of de best geteste circulatiepomp, niet perse de beste voor jou hoeft te zijn. 

Wat is de beste circulatiepomp? Die vraag is uiteindelijk enkel te beantwoorden door jou zelf. Deze koopgids helpt jou daarbij. Want het aanbod cv pompen is groot, en juist wanneer er veel keuze is, is een keuze maken niet altijd eenvoudig. 

We hopen dat de 3 aandachtspunten in bovenstaande alinea en dat de top 5 in deze koopgids je hiermee wel een eind op weg helpen of hebben geholpen.

Hoe je het ook wendt of keert, de best geteste verwarmingspomp hoeft voor jou dus niet het beste te zijn. Is dan ook niet één vaststaand model of merk. Het is een circulatiepomp / cv pomp die aan jouw wensen, eisen en voorkeuren voldoet. Zoals al eerder in deze koopgids geschetst.

We wensen je veel succes en natuurlijk vooral plezier bij je persoonlijke zoektocht naar een waterpomp voor je cv. Een circulatiepomp / cv pomp die zorgt dat de temperatuur in jouw gehele huis of kantoor prettig en aangenaam is!

Nogmaals de top 5 cv circulatiepompen:

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.

Gerelateerde reviews