Beste elektrische kaasfonduepan van 2023

Top 5 best geteste elektrische kaasfonduepannen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 16 januari 2023 @10:55

beste_elektrische_kaasfonduepan

Jij bent op zoek naar de beste elektrische kaasfonduepan? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de elektrische kaasfonduepan van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 8 elektrische kaasfonduepannen uitgebreid getest en vergeleken. Na 7 uur onderzoek is Tefal Inox & Design als beste elektrische kaasfonduepan uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste elektrische kaasfonduepannen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een elektrische kaasfonduepan. Wist je bijvoorbeeld dat de beste elektrische kaasfonduepan niet alleen zeer goed werkt maar ook nog eens erg fraai op tafel staat? Lees snel verder…

#1 Beste elektrische kaasfonduepan
Tefal Inox & Design EF2658. Prachtig design van Tefal

Prachtig design van Tefal

Deze elektrische kaasfondue heeft een instelbare thermostaat waardoor je niet alleen kaas maar ook olie en chocolade in de fonduepan kan doen. Wordt geleverd met 8 fonduestokjes.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€59,99 bij bol.com
bol.com (€59,99)

Naar de top 5

Top 5 elektrische kaasfonduepannen van dit moment

Hoe komt deze top 5 elektrische kaasfonduepannen tot stand?

7 uur getest door experts Onze experts hebben 8 elektrische kaasfonduepannen uitvoerig getest en vergeleken.

8 elektrische kaasfonduepannen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 elektrische kaasfonduepannen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Tefal Inox & Design EF2658

  #1 Beste elektrische kaasfonduepan
  Tefal Inox & Design EF2658. Prachtig design van Tefal

  Prachtig design van Tefal

  Deze elektrische kaasfondue heeft een instelbare thermostaat waardoor je niet alleen kaas maar ook olie en chocolade in de fonduepan kan doen. Wordt geleverd met 8 fonduestokjes.

  €59,99 bij bol.com
  bol.com (€59,99)
 2. 2. Tristar FO-1107 Fonduepan

  #2 Beste koop elektrische kaasfonduepan
  Tristar FO-1107 Fonduepan. Luxe mat zwarte fonduepan

  Luxe mat zwarte fonduepan

  Deze kaasfonduepan heeft een verstelbare thermostaat zodat je ook olie of chocolade kunt gebruiken. De pan is voorzien van een anti-aanbaklaag zodat voedingsmiddelen niet aanbakken in de pan. Reinigen doe je eenvoudig in de vaatwasser.

  €29,99 bij alternate.nl
  alternate.nl (€29,99)
 3. 3. Tristar FO-1108 Bamboe Fonduepan

  #3 Best beoordeelde elektrische kaasfonduepan
  Tristar FO-1108 Bamboe Fonduepan. 8 personen fonduepan

  8 personen fonduepan

  Weer helemaal de trend van nu. Fondue! Gezellig met 8 personen rondom deze Tristar kaasfondue. Deze fonduepan is ook geschikt voor olie en chocolade. Met 1000W krachtig genoeg en voorzien van een instelbare thermostaat.

  €34,99 bij blokker.nl
  blokker.nl (€34,99)
 4. 4. Bestron elektrische Fonduepan

  #4 Mooiste elektrische kaasfonduepan
  Bestron elektrische Fonduepan. Kaasfondue in een koperen jasje

  Kaasfondue in een koperen jasje

  Een zeer ruime fonduepan voor 8 personen. Met 1,5 liter een van de grootste pannen in deze top 5 beste elektrische kaasfondue pannen. Met verstelbare thermostaat.

  €40,90 bij bol.com
  bol.com (€40,90)
 5. 5. Nedis Fondueset | 6 Personen

  #5 Grootste elektrische kaasfonduepan
  Nedis Fondueset | 6 Personen. Voor 6 personen

  Voor 6 personen

  Een compacte kaasfonduepan met verrassend grote inhoud. Maar liefst 2,3 liter inhoud voor diverse manieren van fodnue. Deze elektrische fonduepan is vaatwasserbestendig.

  €36,29 bij toolmax.nl
  toolmax.nl (€36,29)

Een aantal tips voor het kopen van de beste elektrische kaasfonduepan

Heb je geregeld gasten in huis dan is het voor de afwisseling leuk om een elektrische kaasfonduepan aan te schaffen. Je hoeft met zo’n pan bijna niet in de keuken te staan en je zet het binnen een aantal tellen zo op tafel.

Je kunt natuurlijk kiezen om te fonduen met kaas, maar het is ook mogelijk om een keer iets ander te doen en bijvoorbeeld chocolade of vlees te gebruiken om te fonduen. Met name in de winterperiode, tijdens de feestdagen of bij verjaardagen kun je gezellig gaan fonduen. Ook leuk is om een kaasfonduepan mee te nemen op vakantie.

Wat is fonduen precies en waarom zou je een elektrische kaasfonduepan gebruiken?

Je zult waarschijnlijk maar één definitie kennen van het woord “fondue”. Maar eigenlijk verwijst fonduen naar twee verschillende termen. De ene term is een verwijzing naar een Zwitsers gerecht en dat is waar we het vandaag de dag in Nederland overhebben.

Er is ook een tweede definitie en dat is dat het woord afkomstig is uit Frankrijk en het woord “fondre” smelten betekent. Je kunt in een fonduepan gesmolten kaas doen, maar ook bijvoorbeeld bouillon, hete olie of gesmolten chocolade.

De pannen kunnen uit diverse materialen bestaan zoals roestvrij staal, koper, gietijzer of keramiek. Een elektrische kaasfonduepan heeft als voordeel dat je de temperatuur automatisch in kunt stellen door een thermostaat te gebruiken.

Wat je moet weten over de elektrische kaasfonduepan

Een elektrische kaasfonduepan is meestal gemaakt van roestvrij staal. Deze pannen hebben een grote capaciteit en komen meestal met een maximale inhoudsindicator. Daarnaast hebben deze pannen een regelaar voor de temperatuur.

Het verwarmen van de fonduepan gebeurt door een zogenaamde electrisch rechaud. Dit soort elektrisch fonduepannen zijn heel gemakkelijk in gebruik en je kunt er van alles mee fonduen. Denk aan kaas, vis, vlees, chocolade of groenten. De pannen zijn heel goed en snel schoon te maken zonder al te veel problemen.

beste-elektrische-kaasfonduepan_02

Welke fondueset is het beste om aan te schaffen?

Om de beste fondueset aan te schaffen is het eerst om goed na te denken wat je precies wilt gaan fonduen. Dat wil zeggen, wil je de fonduepan gebruiken voor kaas, chocolade of vlees fonduen? Daarnaast moet je goed weten wat de kenmerken van de betreffende fonduepan zijn en welke past bij je smaak en behoeften.

Welke soort fondue wil je gaan doen?

Een kaasfondue is de meest authentieke en traditionele bereiding bij fonduen. Je kunt een elektrische kaasfonduepan gebruiken, maar je kunt ook gebruik maken van ander soort pannen. Chocolade fondue experts raden aan om materialen zoals koper, klei of keramiek te gebruiken. De reden voor deze materialen is omdat de smaak dan beter wordt.

Met een vleesfondue wordt er normaal gesproken een geparfumeerde olie gebruikt met kruiden en knoflook. Deze speciale olie wordt verhit en zo kun je het vlees op de fonduevork frituren. Besluit je om vlees te gaan fonduen dan is het aan te raden om een pan van metaal te gebruiken, want dit zijn uitstekende warmtegeleiders.

Waar precies op letten als je besluit een fondueset aan te schaffen?

Zoals je waarschijnlijk wel gemerkt hebt zijn er een grote verscheidenheid aan fonduesets te koop. Er zijn verschillende fabrikanten met verschillende prijzen. Het is belangrijk om van te voren te weten waarvoor je de fonduepan precies gaat gebruiken.

En ten tweede is het belangrijk om naar de kenmerken van de fonduepannen te kijken. Elektrische kaasfonduepan is wat dat betreft een uitstekende keuze om mee te beginnen als je wilt gaan kaasfonduen.

Met hoeveel mensen wil je gaan fonduen?

Heb je veel mensen te gast dan is het verstandig om een grote kaasfonduepan elektrisch aan te schaffen. Zo zorg je er namelijk voor dat alle gasten tegelijkertijd gebruik kunnen maken van de fonduepan.

Je gasten hoeven dan niet op hun beurt te wachten en dat maakt de ervaring alleen maar prettiger. Zorg dat je een fonduepan aanschaf voor zes tot acht personen. Met zo’n fonduepan weet je zeker dat het niet te groot of te klein is en kun je natuurlijk ook gebruiken voor verschillende gelegenheden.

beste_kaasfonduepan_inductie_02

Zorg dat je goed let op de temperatuur

Je wilt je kaas- of chocolade fondue een goede consistentie mee geven. Dit hangt niet alleen af van de vloeistof, maar juist ook van de temperatuur. Je moet met het instellen van de temperatuur wat geduld hebben. Let je hier niet goed op dan kan de fondue gaan mislukken, want het voedsel kan dan gaan branden.

Dat is het mooie van een elektrische kaasfonduepan. Deze speciale pannen hebben een thermostaat waar je de warmte kunt regelen. Het gebruik van zo’n kaasfonduepan is heel praktisch en je hoeft je de hele avond geen zorgen te maken.

Gebruik je een traditionele rechaud dan is het simpelweg goed opletten. Sommige fonduepannen kun je aanpassen en kunnen eerst op het fornuis worden verwarmd.

Kijk ook goed naar de bijgeleverde accessoires

Om een juiste fondueset te kiezen is het niet heel onbelangrijk om naar de bijgeleverde accessoires te kijken. Bij de meeste fondueset modellen krijg je altijd fonduevorken in verschillende kleuren bijgeleverd. Verschillende kleuren omdat ze van elkaar te onderscheiden.

Daarnaast vind je aan de bovenrand regelmatig een spatbescherming welke je kunt afnemen als de fonduepan gebruikt wordt voor bijvoorbeeld kaasfondue. Sommige fondueset leveren er ook aparte bakjes bij om je saus in te doen.

Lees recensies op internet van andere gebruikers

Ga je onderzoek doen naar de beste elektrische kaasfonduepan dan is het belangrijk om te kijken naar ervaringen van andere fonduepan gebruikers. Controleer of deze ervaringen realistisch en eerlijk zijn, voordat je een fonduepan gaat bestellen.

Belangrijk dat je deze recensies doorleest, want deze gebruikers hebben het product al eerder gebruikt en kunnen goed bepalen wat je voor- en nadelen zijn. Heeft een fonduepan alleen maar slechte recensies dan weet je genoeg en kun je de fonduepan beter vermijden. Zo koop je alleen de beste kaasfonduepan elektrisch.

Uit welk materiaal bestaat de kaasfonduepan?

Voordat je een materiaal elektrische kaasfonduepan gaat kiezen moet je van te voren weten welk soort fondue je gaat bereiden. Niet alle materialen zijn namelijk goed voor alle soorten fondue. Ook is het belangrijk om rekening te houden of je een elektrische fonduepan wilt met een anti aanbaklaag. In het geval van kaasfonduen is dat wel heel gemakkelijk.

Belangrijk is te weten hoelang een fonduepan duurt om op te warmen en of dat mogelijk is in de keuken voordat je het op een rechaud of thermostaat plaat zet.

Let ook op of de elektrische fonduepan makkelijk schoon te maken is. Qua materialen zijn keramiek en roestvrij staal het meest gebruikt. De reden hiervoor is omdat deze materialen een regelmatige en stabiele warmteoverdracht hebben. Zodoende werkt de fonduepan optimaal zonder al te veel problemen.

Is het veilig om te gaan fonduen?

Doordat de laatste jaren de elektrische kaasfonduepannen populair zijn geworden is er een evolutie van veiligheid ontstaan. Fonduepannen met brand alcohol zijn verleden tijd en worden bijna niet meer gebruikt.

Toch zijn er Nederlanders die fonduepannen met brand alcohol nog steeds gebruiken. Met de huidige elektrische kaasfonduepan is het veilig om te fonduen en zijn ongevallen uitgesloten. Vind er toch een ongeval plaats dan is dit met name te danken aan een fonduepan met brand alchohol of het slordige gebruik van de kaasfonduepan. 

Hoe zit het de prijzen van de kaasfonduepan?

Tegenwoordig variëren de prijzen van de kaasfonduepan enorm. De reden waarom de prijzen zo enorm variëren ligt aan de aanwezigheid van meerdere hulpstukken of een strakker en opvallender ontwerp van de fonduepan.

Je moet rekening houden dat een elektrische kaasfonduepan begint vanaf 30 euro en gaat naar de 100 euro. Het betekent niet automatisch dat de duurste modellen fonduepannen ook meteen het veiligst zijn. Het is zelfs zo dat uit een test is gebleken dat de veiligste fonduepan één van de goedkoopste was. Prijs zegt daarom ook niets over de veiligheid.

Schoonmaken van je fonduepan hoort erbij

Kaasfonduen is leuk en gezellig en je kunt er een hele avond mee vullen. Met name als je eters krijgt is fonduen ontzettend leuk om te doen. Maar veel mensen kiezen er niet voor, omdat ze de elektrische kaasfonduepan later moeten schoonmaken. En dat schoonmaken is voor velen een niet zo’n leuke klus.

Vaak is het zo dat het één grote viezige bende wordt als je probeert de kaasresten uit de fonduepan te verwijderen. Je zult snel genoeg je spons of afwasborstel in de prullenbak moeten gooien. Toch zijn er makkelijke manieren om je fonduepan snel en effectief schoon te krijgen.

Maak je kaasfonduepan direct na de avond schoon

Een fonduepan schoonmaken is niet heel leuk, maar je kunt het maar beter gedaan hebben na een lange avond tafelen. Doe je het nog gelijk op dezelfde avond dan krijgen de kaasresten geen kans om aan te koeken in de fonduepan. Uiteraard is het geen hele leuke klus, zeker gezien je buik al helemaal vol zit, maar door het gelijk te doen bespaar je een hoop irritatie en schrobben.

Heb je de discipline om na een lange avond je elektrische kaasfonduepan schoon te maken dan kun je een hele makkelijke methode gebruiken om je fonduepan schoon en wel achter te laten en voor de volgende keer weer te kunnen gebruiken.

De beste manier om je fonduepan schoon te maken

De beste manier is om de pan vol te laten lopen met koud water. Je doet er een paar druppeltjes afwasmiddel in en je laat de pan zo’n half uurtje op deze manier staan. Het moet koud water zijn, want je zorgt hiermee voor dat de kaasresten gaan stollen. Na een half uur kun je het water weggooien en is het mogelijk om het restant van de kaasresten met een keukenpapier te verwijderen.

Je wast daarna de fonduepan op een normale manier af en de fonduepan ziet er weer stralend uit en kan gebruikt worden voor een volgende keer. Dit is de beste manier om je elektrische kaasfonduepan schoon te maken. Dat is niet heel moeilijk toch?

De verschillende manieren om een fonduepan schoon te maken

Er zijn andere manieren om een fonduepan schoon te maken en het hangt ook af van het soort materiaal van je fonduepan. Heb je bijvoorbeeld een roestvrij stalen fonduepan dan kun je deze in de vaatwasser doen of kan in de gootsteen gewassen worden. Heeft de fonduepan een anti aanbaklaag dan kun je deze niet wassen met afwasmiddelen want dat tast het materiaal aan.

Heb je een koperen fonduepan dan kun je de buitenkant schoonmaken met simpel van citroensap en zout. Dit mengsel laat je fonduepan er weer als nieuw uit zien. Een keramische fonduepan kun je met de hand schoonmaken of kun je in de vaatwasser doen. En een kunststof fonduepan kun je ook met de hand schoonmaken of in de vaatwasser plaatsen.

Een korte samenvatting over de kaasfonduepan elektrisch

Heb je vrienden of familie op bezoek en weet je niet goed wat je op tafel moet zetten? Dan zal een kaasfondue op een elektrische kaasfonduepan zeker helpen en is een uitstekende optie en garantie voor een leuke avond. Met het gebruiken van een fonduepan hoef je niet urenlang in de keuken te staan om je gerechten voor te bereiden.

Het kost allemaal een stuk minder tijd en moeite en je kunt tegelijkertijd een praatje maken met de gasten voordat je alles op tafel zet. Gegarandeerd dat je een leuke avond gaat beleven. Vergeet overigens niet bij het aanschaffen van een fonduepan aspecten zoals de grootte van de fonduepan en het type van bereiding. Dit is namelijk heel belangrijk.

Daarnaast is het belangrijk om zaken te controleren zoals temperatuur regeling, materiaal gebruik en bijbehorende accessoires. Allemaal van essentieel belangrijk als je een fonduepan gaat kopen.

Veelgestelde vragen over elektrische kaasfonduepan

Wat is de beste elektrische kaasfonduepan?

Kijk je naar de beste kaasfondue elektrisch dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. De beste elektrische kaasfonduepan heeft een regelbare thermostaat met slimme afbeeldingen zodat je altijd de goede temperatuur selecteert. Daarnaast heeft de fonduepan een anti aanbaklaag en is volledig gemaakt van aluminium. Zodoende maak je de fonduepan heel makkelijk schoon. Let ook op de inhoud van de pan. Een goede kaasfonduepan heeft meestal een inhoud van 1.5 liter en is te gebruiken door 8 personen. En de beste fonduepan kun je gebruiken voor diverse dingen zoals kaas, chocolade en vlees.

Hoe maak je een elektrische kaasfonduepan schoon?

Het is zo dat veel mensen niet heel blij worden van een fonduepan schoon te maken. Maar het moet gebeuren en je wilt het niet laten staan voor de volgende morgen. Laat je het lang staan dan krijg je een fonduepan vol met aangekoekte kaasresten. Je kunt het beste de aangekoekte kaasresten verwijderen door ze eruit te scheppen met een houten lepel. Gebruik een houten lepel om niet krassen te maken in je fonduepan. Vervolgens doe je in de pan koud water en wat afwasmiddel. Dit laat je ongeveer een half uurtje zo staan. Door het koude water gaan de overgebleven kaasresten stollen. Gooi na een half uurtje het water eruit en met een simpele keukenpapier kun je de rest van de kaasresten verwijderen. Was de fonduepan daarna goed af en je kunt het weer voor de volgende keer gebruiken. Dit is de beste manier om een elektrische kaasfonduepan schoon te maken. Niet heel moeilijk zou je zeggen.

Wat kost een elektrische kaasfonduepan?

Als je op internet zoekt naar prijzen van kaasfonduepannen dan zul je merken dat de pannen enorm variëren in prijs. Dat komt omdat sommige fonduepannen net even een mooier design hebben of net even wat meer accessoires meeleveren. Je moet rekening houden dat een beste elektrische kaasfonduepan minimaal 30 euro kost en maximaal 100 euro. Overigens betekent het niet dat de duurste fonduepan van 100 euro ook gelijk de veiligste is. Integendeel zelf, het is uit een test gebleken dat één van de veiligste fonduepannen één van de goedkoopste is.

Waar let je op bij het kopen van een elektrische kaasfonduepan?

Het is belangrijk om te weten voordat je een fonduepan koopt waar je het precies voor gaat gebruiken. Wat wil je precies gaan fonduen, met hoeveel personen wil je dat gaan doen, van wat voor materiaal moet het zijn en welke uitstraling moet de fonduepan hebben? Dit zijn allemaal zaken waar je op moet letten. Zoals al eerder aangegeven zijn er diverse mogelijkheden om te fonduen. Zo is het uiteraard mogelijk om kaas te fonduen, maar is het met een elektrische kaasfonduepan soms ook mogelijk om chocolade of vlees te fonduen. Met een uitgebreide fonduepan is het allemaal mogelijk. Uiteraard is het goed van te voren bedenken met hoeveel personen je wilt gaan fonduen. Heb je een klein gezin en wil je af en toe gaan fonduen dan is het af te raden om een hele grote fonduepan aan te schaffen. Dat is zonde van het geld. Heb je een grote familie of een grote vriendengroep dan doe je er verstandig aan om een fonduepan van 8 personen aan te schaffen.

Bekijk hier nogmaals de top 5 beste elektrische kaasfonduepannen

 1. 1. Tefal Inox & Design EF2658

  #1 Beste elektrische kaasfonduepan
  Tefal Inox & Design EF2658. Prachtig design van Tefal

  Prachtig design van Tefal

  Deze elektrische kaasfondue heeft een instelbare thermostaat waardoor je niet alleen kaas maar ook olie en chocolade in de fonduepan kan doen. Wordt geleverd met 8 fonduestokjes.

  €59,99 bij bol.com
  bol.com (€59,99)
 2. 2. Tristar FO-1107 Fonduepan

  #2 Beste koop elektrische kaasfonduepan
  Tristar FO-1107 Fonduepan. Luxe mat zwarte fonduepan

  Luxe mat zwarte fonduepan

  Deze kaasfonduepan heeft een verstelbare thermostaat zodat je ook olie of chocolade kunt gebruiken. De pan is voorzien van een anti-aanbaklaag zodat voedingsmiddelen niet aanbakken in de pan. Reinigen doe je eenvoudig in de vaatwasser.

  €29,99 bij alternate.nl
  alternate.nl (€29,99)
 3. 3. Tristar FO-1108 Bamboe Fonduepan

  #3 Best beoordeelde elektrische kaasfonduepan
  Tristar FO-1108 Bamboe Fonduepan. 8 personen fonduepan

  8 personen fonduepan

  Weer helemaal de trend van nu. Fondue! Gezellig met 8 personen rondom deze Tristar kaasfondue. Deze fonduepan is ook geschikt voor olie en chocolade. Met 1000W krachtig genoeg en voorzien van een instelbare thermostaat.

  €34,99 bij blokker.nl
  blokker.nl (€34,99)
 4. 4. Bestron elektrische Fonduepan

  #4 Mooiste elektrische kaasfonduepan
  Bestron elektrische Fonduepan. Kaasfondue in een koperen jasje

  Kaasfondue in een koperen jasje

  Een zeer ruime fonduepan voor 8 personen. Met 1,5 liter een van de grootste pannen in deze top 5 beste elektrische kaasfondue pannen. Met verstelbare thermostaat.

  €40,90 bij bol.com
  bol.com (€40,90)
 5. 5. Nedis Fondueset | 6 Personen

  #5 Grootste elektrische kaasfonduepan
  Nedis Fondueset | 6 Personen. Voor 6 personen

  Voor 6 personen

  Een compacte kaasfonduepan met verrassend grote inhoud. Maar liefst 2,3 liter inhoud voor diverse manieren van fodnue. Deze elektrische fonduepan is vaatwasserbestendig.

  €36,29 bij toolmax.nl
  toolmax.nl (€36,29)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

2 mensen beoordeelden dit artikel met een 4.5

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.