Beste elektrische muizenval van 2023

Top 5 best geteste elektrische muizenvallen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @08:19

beste_elektrische_muizenval

Jij bent op zoek naar de beste elektrische muizenval? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de elektrische muizenval van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 8 elektrische muizenvallen uitgebreid getest en vergeleken. Na 6 uur onderzoek is OWLTRA elektrische muizenval als beste elektrische muizenval uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste elektrische muizenvallen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 3 tips voor het kopen van een elektrische muizenval. Wist je bijvoorbeeld dat de beste elektrische muizenval de muis binnen enkele seconden doodt? Lees snel verder…

#1 Beste elektrische muizenval
OWLTRA® Elektrische muizenval . Veilig in gebruik

Veilig in gebruik

Deze elektrische muizenval werkt snel en effectief. Lok de muizen met een speciale lokstof of een stukje kaas en eenmaal binnen krijg de muizen een elektrische schok waardoor ze zullen overlijden. Let op; deze elektrische muizenval werkt op 4 AA batterijen die niet worden meegeleverd.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

Bekijk laagste prijs
bol.com

Naar de top 5

Top 5 beste elektrische muizenvallen van dit moment

Hoe komt deze top 5 elektrische muizenvallen tot stand?

6 uur getest door experts Onze experts hebben 8 elektrische muizenvallen uitvoerig getest en vergeleken.

8 elektrische muizenvallen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 elektrische muizenvallen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. OWLTRA® Elektrische muizenval 

  #1 Beste elektrische muizenval
  OWLTRA® Elektrische muizenval . Veilig in gebruik

  Veilig in gebruik

  Deze elektrische muizenval werkt snel en effectief. Lok de muizen met een speciale lokstof of een stukje kaas en eenmaal binnen krijg de muizen een elektrische schok waardoor ze zullen overlijden. Let op; deze elektrische muizenval werkt op 4 AA batterijen die niet worden meegeleverd.

 2. 2. VerminBuster Elektrische Muizenval

  #2 Beste koop elektrische muizenval
  VerminBuster Elektrische Muizenval. Oplaadbaar via USB

  Oplaadbaar via USB

  Deze oplaadbare elektrische muizenval werkt op accu en doodt de muizen snel en effectief. Zet de muizenval ergens in de verwachte looprichting en plaats ook een lokstof in de val.

  €34,95 bij bol.com
  bol.com (€34,95)
 3. 3. Elektrische Muizendoder Tegen Muizen – Pest-Stop

  #3 Goed alternatief elektrische muizenval
  Elektrische Muizendoder Tegen Muizen – Pest-Stop. Dodelijk binnen enkele seconden

  Dodelijk binnen enkele seconden

  Deze elektrische muizenval werkt zeer eenvoudig. Vul de muizenval met pindakaas en plaats deze in de mogelijke looprichting van de muizen. Deze val is voorzien van een batterij indicatie lampje.

  €41,99 bij bol.com
  bol.com (€41,99)
 4. 4. Elektrische Muizenval Tegen Muizen – Ronada

  #4 Beste elektrische muizenval op netspanning
  Elektrische Muizenval Tegen Muizen – Ronada. Werkt ook op netspanning

  Werkt ook op netspanning

  Deze muizenval werkt op elektrische schokken en is eenvoudig te vullen met een lokmiddel zoals pindakaas. De LED indicator geeft aan of de batterijen vervangen moeten worden en of er een muis is gevangen.

  €35 bij bol.com
  bol.com (€35,00)
 5. 5. Goodnature A24 met teller – rattenval 

  #5 Goede muizenval op CO2
  Goodnature A24 met teller – rattenval . Werkt op CO2 patronen

  Werkt op CO2 patronen

  Een andere manier van muizen bestrijden. Deze muizenval bevestig ja aan een paal en je plaatst er lokstof onder. Zodra de muis is gedetecteerd zal de val losschieten en breekt deze de nek van muis waardoor deze direct zal overlijden.

De beste elektrische muizenval

Het is nooit fijn als je muizen in huis hebt, maar met de beste elektrische muizenval ben je zo van de overlast van muizen verlost. Met de meeste modellen van een gewone muizenval kunnen muizen levend worden gevangen, maar met de beste elektrische muizenval worden de muizen gedood. Je hoeft je dus niet druk te maken wat je met de gevangen levende muizen moet doen. Het doden van de muizen gebeurt op een diervriendelijke manier. Dat betekent dat de muizen niet hoeven te lijden. Meteen nadat ze in de beste elektrische muizenval zijn gelopen zijn ze dood.

Zijn muizen in huis schadelijk?

Het meest vervelende van een muis in huis is, dat ze voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen als ze aan de elektrische kabels gaan knagen. Daardoor kan kortsluiting ontstaan. Meestal betekent dit dat de stroom uitvalt, maar in een enkel geval kunnen er vonken ontstaan met een brand als gevolg. Om dit te vermijden is het aan te raden om meteen in actie te komen als er een muis in je woning rondloopt. De meest effectieve manier is de beste elektrische muizenval aan te schaffen. Daarmee kun je de muis zonder gedoe vangen en vervolgens weggooien.

Signalen van muizen in huis

Muizen dringen woningen binnen door kleine openingen. Dat kan een ventilatiespleet zijn voor een spouwmuur, een kozijn van een raam of deur waar kieren in zijn ontstaan, of kleine gaatjes tussen de muur en de dakrand. Muizen lopen bijna altijd langs de muren. Ze laten sporen achter in de vorm van keutels. Die zien er uit als kleine zwarte rijstkorrels en liggen vaak in een hoopje bij elkaar. Als je de muizen niet ziet kun je ze wel horen. Ze lopen graag op verlaagde plafonds of achter een voorzetwand. Muizen worden actief als het donker wordt.

beste_elektrische_muizenval_01

Wat gebeurt er als je muizen niet bestrijdt?

In eerste instantie zul je er niet zoveel van merken als je niets doet tegen de aanwezigheid van een muis. Maar als er één muis is, zullen er weldra meer volgen. Als het eenmaal zo ver is dat de muizen nestjes gaan maken kan hun aantal enorm snel toenemen. Je moet er niet vreemd van staan te kijken als er binnen een paar maanden tientallen muizen in je woning bivakkeren. Dat is echt geen lolletje, want de muizen veroorzaken dan stank en geluidsoverlast. Bij dergelijke grote aantallen muizen is verwijderen met de beste elektrische muizenval een uitstekende oplossing.

Alternatieven voor de beste elektrische muizenval

Naast de beste elektrische muizenval zijn er uiteraard wel meer manieren om de overlast van muizen aan te pakken. Als er maar een paar muizen zijn is de ouderwetse houten muizenval te gebruiken. Als een muis daar in loopt om een lekker hapje te nemen van het lokvoer, zoals een stukje kaas of een beetje pindakaas, activeert hij een mechanisme waarmee een sterke beugel neer klapt. Daardoor wordt de nek van de muis gebroken. Met deze ouderwetse muizenval kun je één muis per nacht vangen.

Muizen vangen

Daarnaast zijn er allerlei vallen waar de muizen levend in worden vastgehouden. Die worden diervriendelijk genoemd. De muizen lopen dan een buisje of een doosje in op zoek naar een stukje lokvoer. Zodra ze in de val zijn gelopen slaat er een deurtje achter hen dicht en dan kunnen ze niet meer ontsnappen. Er zijn vangkooien voor muizen die één muis per nacht kunnen vangen, maar de wat grotere modellen hebben een meer geavanceerd deurtje. Daarmee kunnen tot wel 10 muizen per nacht worden gevangen. Vangkooien zijn diervriendelijk, maar je moet dan wel een goede plek weten waar de gevangen muizen kunnen worden vrijgelaten.

beste_elektrische_muizenval_02

Muizen vergiftigen

Er zijn ook producten verkrijgbaar om muizen met gif te doden. Die producten hebben een lekker smaakje, zodat de muizen ze graag eten. Het gebruik van gif brengt wel risico’s met zich mee. Want als je te veel gif gebruikt worden de muizen op den duur immuun. Bij gebruik van gif buitenshuis is er een risico dat andere dieren dood gaan aan het gif of door het opeten van de vergiftigde dode muizen. Gif buitenshuis gebruiken is ook slecht voor het milieu. Het gebruik van gif is verre van diervriendelijk, want de muizen gaan dood aan inwendige bloedingen.

Muizen verjagen

Een oplossing die de laatste jaren sterk in opkomst is, is de muizen verjagen met behulp van ultrasoon geluid. Dat is geluid met een zo hoge frequentie, dat mensen het niet kunnen horen. Voor dieren is dat geluid zo irritant, dat ze zullen vluchten. Deze methode werkt ook voor ratten en katten. Het blijkt echter dat de dieren na verloop van tijd kunnen wennen aan het geluid. Je moet de frequentie dan aanpassen, want anders werkt de ultrasone muizenverjager niet meer. Dit is bovendien niet echt een oplossing. Want de muizen vertrekken bij jou uit de woning, om vervolgens bij de buren naar binnen te gaan.

Illegale oplossingen

Er zijn ook manieren om de overlast van muizen aan te pakken die zo wreed zijn, dat ze bij wet verboden zijn. Een voorbeeld daarvan is een lijmval. Dat is een plank, waar lijm op is gesmeerd. Die plank wordt neergelegd op een plek waar muizen langs lopen. Op de plank blijven hun pootjes vastkleven, zodat de muizen niet weg kunnen. Van de stress bijten de muizen hun eigen pootjes door en sterven, waarbij erg veel pijn wordt geleden. Dat is de reden waarom je nooit een lijmplank moet gebruiken om de overlast van muizen aan te pakken.

Wanneer is een elektrische muizenval voor jou de beste oplossing?

Een elektrische muizenval is voor jou de ideale oplossing als je geen gedoe wilt bij het aanpakken van muizenoverlast. De beste elektrische muizenval is te gebruiken als je maar één muis in huis hebt, maar ook als er veel meer muizen rondlopen. Het enige wat je moet doen is lokvoer in de val leggen en de beste elektrische muizenval op een goede plek neerzetten. Dat is een plek waarvan je weet dat er vaak een muis langs loopt. Zodra je dode muizen in je muizenval hebt liggen moeten die worden verwijderd, want anders kun je last krijgen van stank.

Wat is het principe van de beste elektrische muizenval?

Het principe van de beste elektrische muizenval is bij elke uitvoering identiek, of je nu een grote of een kleine elektrische muizenval hebt aangeschaft. Als de val is geplaatst zullen muizen afkomen op de lucht van het lokvoer in de val. Zodra ze naar binnen gaan lopen ze over twee stroken metaal, waartussen een hoge spanning staat. De muizen krijgen dan een aantal elektrische schokken, waardoor ze meteen overlijden. Aan de buitenkant van de beste elektrische muizenval gaat dan een lampje branden. Zo weet je zonder dat er in de val hoeft te worden gekeken dat er een muis is gevangen.

Is de muis zeker dood na het krijgen van elektrische schokken?

Er is veel onderzoek gedaan naar de effectiviteit van de schokken die de muis krijgt in de beste elektrische muizenval. Uit dat onderzoek is gebleken dat het noodzakelijk is om meerdere schokken toe te dienen. Door de eerste schok raakt de muis direct bewusteloos. De schokken die daarna worden toegediend zorgen ervoor dat de muis overlijdt. Het blijkt noodzakelijk te zijn om meer dan twee schokken toe te dienen. Soms wordt de muis door de eerste schok gedood, maar zorgt de tweede schok ervoor dat de muis wordt gereanimeerd. Als dat in de moderne beste elektrische muizenvallen gebeurt, is de derde schok gegarandeerd fataal.

Waarom wordt de beste elektrische muizenval diervriendelijk genoemd?

Echte dierenliefhebbers zullen het gebruik van de beste elektrische muizenval afkeuren, omdat de muis na het vangen gedood wordt. Het doden van de muis zelf gebeurt wel op een diervriendelijke manier. De muis raakt namelijk door de eerste schok buiten bewustzijn. Hij merkt er niets van dat hij daarna nog een aantal schokken krijgt, waardoor hij uiteindelijk overlijdt. Dat is de voornaamste reden waarom het doden van muizen in de beste elektrische muizenval door velen toch als diervriendelijk wordt beschouwd.

Hoe veilig is de beste elektrische muizenval voor mensen?

Alle modellen van de beste elektrische muizenval zijn zo ontworpen dat de kans minimaal is dat mensen daar een schok van krijgen. Dat komt doordat de ingang van de val sowieso erg klein is. Het lukt nauwelijks om er met een hand in te gaan. Mocht dat toch gebeuren, bijvoorbeeld een klein kinderhandje, dan is de kans op een schok nog steeds erg klein. Dat komt doordat er alleen een schok wordt gegeven als twee verschillende stroken metaal tegelijk worden aangeraakt. Door de vorm van de beste elektrische muizenval is die kans bijzonder klein.

Hoe gevaarlijk is een schok uit de beste elektrische muizenval voor mensen?

Om uit te leggen hoe weinig risico een mens loopt door een schok van de beste elektrische muizenval is het nodig om een beetje technische achtergronden te geven. Je krijgt een schok doordat er een verschil is in spanning (Volt) tussen twee metalen strookjes. Als die strookjes worden aangeraakt zal de stroom (Ampère) door je lichaam stromen totdat er geen verschil in spanning meer tussen de plaatjes is. Dat de stroom door je lichaam loopt ervaar je als een schok, en dat is niet een aangenaam gevoel. Of een schok dodelijk is, is afhankelijk van de hoeveelheid stroom. Die is bij de beste elektrische muizenval erg klein.

Verschil in gevoeligheid tussen een muis en een mens

Of een mens of dier overlijdt aan een elektrische schok is ook afhankelijk door welke organen de stroom door het lichaam loopt. Bij een muis zal de stroom door het hart en de hersenen gaan. De muis verliest dan het bewustzijn en het hart stopt met kloppen, waardoor de muis overlijdt. Als een mens met zijn vingers in de muizenval gaat en een schok krijgt, loopt de stroom alleen door de hand, van de ene vinger naar de andere. Daar zitten geen vitale organen, waardoor de schok geen schade kan veroorzaken. Het is wel een vervelend gevoel, waar je flink van kan schrikken, maar voor mensen is dit beslist niet dodelijk.

Schok uit het lichtnet vergeleken met een schok uit de beste elektrische muizenval

Als er spanning op de twee metalen plaatjes in de beste elektrische muizenval komt te staan kan die zich opbouwen tot wel 7000 Volt. Dat is zo hoog om er zeker van te zijn dat de muis overlijdt. Als een mens een schok krijgt uit het stopcontact gaat het om een spanning van 230 Volt. Dat is veel lager. Toch is een schok uit het stopcontact voor een mens veel schadelijker dan een schok uit de beste elektrische muizenval. Dat komt doordat de stroom van een schok uit het stopcontact door de vingers via het lichaam naar de benen. De stroom komt dus langs het hart en kan potentieel dodelijk zijn.

Gebruiksomstandigheden van de beste elektrische muizenval

Ouderwetse mechanische muizenvallen kunnen overal worden gebruikt. Dus binnens- en buitenshuis, maar ook in droge en natte omstandigheden. De beste elektrische muizenval mag alleen in droge omstandigheden binnenshuis worden gebruikt. Anders kan het apparaat door het vocht kapot gaan. Ook lage temperaturen zijn slecht voor de beste elektrische muizenval. Die kunnen zorgen voor condensvorming, wat weer leidt tot kortsluiting. Gebruik deze vallen dus alleen bij kamertemperatuur.

Vuil verwijderen

De correcte werking van de beste elektrische muizenval wordt alleen gegarandeerd als de val goed schoon is. Veel leveranciers van de beste elektrische muizenval adviseren de val na elke vangst schoon te maken. Muizen nemen namelijk veel vuil mee naar binnen in de val. Bovendien zal er lokmiddel, urine en ontlasting in de val liggen na een vangst. In de praktijk blijkt het echter niet nodig om de beste elektrische muizenval na iedere vangst te reinigen. Je kunt de val daarom het beste blijven gebruiken als hij goed lijkt te werken en schoon is. Op den duur voel je zelf wel aan wanneer het nodig is om de val te reinigen.

De beste elektrische muizenval reinigen

Het is niet altijd even eenvoudig om de beste elektrische muizenval te reinigen. De meeste modellen kunnen gelukkig worden opengeklapt, zodat je er goed bij kunt met een doek. Het reinigen mag bij de meeste modellen niet met water worden gedaan. Dat zou kunnen leiden tot een elektrische schok. Een andere reden waarom je de beste elektrische muizenval met een droge doek moet reinigen is, dat de metalen plaatjes waar de spanning op komt te staan anders kunnen gaan roesten. Overigens zijn veel modellen van de beste elektrische muizenval voorzien van een beveiliging tegen het krijgen van een schok als de val is geopend.

Technische snufjes in de beste elektrische muizenval

Er zijn allerlei modellen van de beste elektrische muizenval te koop. De apparaten functioneren vrijwel allemaal op batterijen. Er zijn echter ook modellen waarbij kan worden gekozen tussen een voeding via het lichtnet en batterijen. Je kunt hem dan op batterijen laten werken als de val op een zolder wordt geplaatst, en op het lichtnet als er een stopcontact in de buurt is. Een ander technisch snufje dat handig is in het gebruik is een vangst indicatie. Dat is een lampje op het apparaat, dat gaat branden als er een muis is gevangen. Je hoeft de elektrische muizenval dan niet open te maken om te controleren of er een muis in zit.

Bij sommige luxe versies van de beste elektrische muizenval is het mogelijk om via wifi of Bluetooth verbinding te maken met een app op de smartphone. In de app is te zien wat de status is van de batterijen, en of er dode muizen in de val liggen. Als je de beste elektrische muizenval wilt gebruiken bij grote overlast van muizen is het handig om een model aan te schaffen waarin meer dan één muis kan worden gevangen. Er zijn exemplaren leverbaar met een bakje waar de dode muizen in worden gedeponeerd. Er kunnen met deze modellen van de beste elektrische muizenval tot 10 muizen per nacht worden gevangen.

Voordelen ten opzichte van mechanische muizenval

Het is geen toeval dat de populariteit van de beste elektrische muizenval in de afgelopen jaren sterk is gestegen. Er zijn namelijk de nodige voordelen ten opzichte van een mechanische muizenval. Ten eerste is het doden van een muis in de beste elektrische muizenval effectiever. De muis is meteen dood, zonder te hoeven lijden. Bij een mechanische muizenval kan de muis soms niet goed worden geraakt bij het dichtklappen, waardoor de muis slechts gewond raakt. Dat zorgt voor akelige taferelen. Een ander voordeel van de beste elektrische muizenval is, dat het vangen van muizen hygiënischer is. Bij sommige modellen zie je de dode muizen niet eens.

Conclusie

De beste elektrische muizenval is een goede oplossing voor een veilige, effectieve en hygiënische aanpak van de overlast van muizen. Je hoeft niet bang te zijn dat je zelf een schok krijgt. Deze muizenvallen zijn uitsluitend geschikt voor het gebruik binnenshuis. Op zich hoeft dat geen bezwaar te zijn, want er zal geen vuil rondom de muizenval terecht komen. De beste elektrische muizenval is verkrijgbaar in diverse handige uitvoeringen, zowel voor het vangen van één als meerdere muizen tegelijk.

Veelgestelde vragen over de beste elektrische muizenval

Kan mijn kind een schok krijgen van de beste elektrische muizenval?

Alle modellen van de beste elektrische muizenval zijn zeer veilig, maar het is altijd mogelijk dat een kind met zijn kleine handjes in de muizenval komt. De kans op een schok is dan nog steeds erg klein, want daarvoor moeten twee metalen strips tegelijk worden aangeraakt. Als dat gebeurt krijgt het kind een schok. Dat is niet prettig voor het kind, maar het zal daar geen schadelijke gevolgen van ondervinden. Een schok door de beste elektrische muizenval is alleen dodelijk voor muizen.

Is de beste elektrische muizenval diervriendelijk?

De diervriendelijkheid van de beste elektrische muizenval is een persoonlijke inschatting. Als je van mening bent dat muizen niet moeten worden gedood zal je de beste elektrische muizenval niet diervriendelijk vinden. Het doden van de muizen in deze val gebeurt echter wel op een humane wijze, wat inhoudt dat de muizen niet hoeven te lijden. Als je zo aankijkt tegen het oplossen van een muizenplaag vind je de beste elektrische muizenval waarschijnlijk wel diervriendelijk.

Heeft de beste elektrische muizenval veel onderhoud nodig?

De beste elektrische muizenval werkt alleen goed als hij regelmatig wordt gereinigd. Het is daardoor vaker nodig om de val schoon te maken nadat er muizen in zijn gevangen. Het voordeel van de beste elektrische muizenval is echter, dat er geen rommel rondom de val komt te liggen.

Nogmaals onze top 5 beste elektrische muizenvallen op een rijtje

 1. 1. OWLTRA® Elektrische muizenval 

  #1 Beste elektrische muizenval
  OWLTRA® Elektrische muizenval . Veilig in gebruik

  Veilig in gebruik

  Deze elektrische muizenval werkt snel en effectief. Lok de muizen met een speciale lokstof of een stukje kaas en eenmaal binnen krijg de muizen een elektrische schok waardoor ze zullen overlijden. Let op; deze elektrische muizenval werkt op 4 AA batterijen die niet worden meegeleverd.

 2. 2. VerminBuster Elektrische Muizenval

  #2 Beste koop elektrische muizenval
  VerminBuster Elektrische Muizenval. Oplaadbaar via USB

  Oplaadbaar via USB

  Deze oplaadbare elektrische muizenval werkt op accu en doodt de muizen snel en effectief. Zet de muizenval ergens in de verwachte looprichting en plaats ook een lokstof in de val.

  €34,95 bij bol.com
  bol.com (€34,95)
 3. 3. Elektrische Muizendoder Tegen Muizen – Pest-Stop

  #3 Goed alternatief elektrische muizenval
  Elektrische Muizendoder Tegen Muizen – Pest-Stop. Dodelijk binnen enkele seconden

  Dodelijk binnen enkele seconden

  Deze elektrische muizenval werkt zeer eenvoudig. Vul de muizenval met pindakaas en plaats deze in de mogelijke looprichting van de muizen. Deze val is voorzien van een batterij indicatie lampje.

  €41,99 bij bol.com
  bol.com (€41,99)
 4. 4. Elektrische Muizenval Tegen Muizen – Ronada

  #4 Beste elektrische muizenval op netspanning
  Elektrische Muizenval Tegen Muizen – Ronada. Werkt ook op netspanning

  Werkt ook op netspanning

  Deze muizenval werkt op elektrische schokken en is eenvoudig te vullen met een lokmiddel zoals pindakaas. De LED indicator geeft aan of de batterijen vervangen moeten worden en of er een muis is gevangen.

  €35 bij bol.com
  bol.com (€35,00)
 5. 5. Goodnature A24 met teller – rattenval 

  #5 Goede muizenval op CO2
  Goodnature A24 met teller – rattenval . Werkt op CO2 patronen

  Werkt op CO2 patronen

  Een andere manier van muizen bestrijden. Deze muizenval bevestig ja aan een paal en je plaatst er lokstof onder. Zodra de muis is gedetecteerd zal de val losschieten en breekt deze de nek van muis waardoor deze direct zal overlijden.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.