Beste elektrische pannenkoekenpan van 2023

Top 5 best geteste elektrische pannenkoekenpannen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 9 november 2022 @12:41

beste_elketrische_pannenkoekenpan_01

Jij bent op zoek naar de beste elektrische pannenkoekenpan? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de elektrische pannenkoekenpanvan de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 19 elektrische pannenkoekenpannen uitgebreid getest en vergeleken. Na 13 uur onderzoek is GreenPan Essentials als beste elektrische pannenkoekenpan uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste elektrische pannenkoekenpannen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 4 tips voor het kopen van een elektrische pannenkoekenpan. Wist je bijvoorbeeld dat de beste elektrische pannenkoekenpan PFAS vrij is? Lees snel verder…

#1 Beste product
GreenPan Essentials Pannenkoekenpan – Ø24 cm . Multi inzetbaar

Multi inzetbaar

PFAS vrij voor een gezonde maaltijd zonder schadelijke stoffen. Zeer goed te gebruiken op met een elektrische warmtebron. Natuurlijk met een sterke anti-aanbaklaag en dus eenvoudig te reinigen.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€33,99 bij bol.com
bol.com (€33,99)

Naar de top 5

Top 5 beste elektrische pannenkoekenpannen van dit moment

Onze experts hebben 19 elektrische pannenkoekenpannen uitgebreid getest om voor jou de beste elektrische pannenkoekenpan te vinden. Tijdens dit onderzoek hebben onze experts gekeken naar prijs, kwaliteit, eigenschappen en beoordelingen van gebruikers om de beste elektrische pannenkoekenpan te kunnen bepalen. Het resultaat van deze uitgebreide test is de top 5 lijst ‘beste elektrische pannenkoekenpannen’ die je hieronder ziet. De getoonde producten in deze top 5 beste elektrische pannenkoekenpannen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs. Klik op de knop onder het product en je wordt automatisch doorgestuurd naar de webshop die vandaag de laagste prijs biedt voor de beste elektrische pannenkoekenpan. Op deze manier vind jij snel de beste elektrische pannenkoekenpan. Handig toch?  

 1. 1. GreenPan Essentials Pannenkoekenpan – Ø24 cm 

  #1 Beste keuze
  GreenPan Essentials Pannenkoekenpan – Ø24 cm . Multi inzetbaar

  Multi inzetbaar

  PFAS vrij voor een gezonde maaltijd zonder schadelijke stoffen. Zeer goed te gebruiken op met een elektrische warmtebron. Natuurlijk met een sterke anti-aanbaklaag en dus eenvoudig te reinigen.

  €33,99 bij bol.com
  bol.com (€33,99)
 2. 2. Tristar BP-2637 Crêpemaker – Pannenkoekenmaker

  Tristar BP-2637 Crêpemaker – Pannenkoekenmaker. Alleen een stekker nodig

  Alleen een stekker nodig

  Overal waar je een stopcontact hebt eenvoudig pannenkoeken bakken. Van het beroemde merk Tristar dat staat voor betaalbare kwaliteit in de keuken (of eigenlijk overal).

  €19,99 bij alternate.nl
  alternate.nl (€19,99)
 3. 3. Tefal Comfort Grip Pannenkoekenpan – Ø 25 cm

  Tefal Comfort Grip Pannenkoekenpan – Ø 25 cm. Easy pannenkoeken bakken

  Easy pannenkoeken bakken

  Gemaakt met een oersterke anti aanbaklaag voorzien van titanium deeltjes zodat je pannenkoekenpan een leven lang mee gaat. Het beste was je deze met de hand af.

  €15 bij blokker.nl
  blokker.nl (€15,00)
 4. 4. KitchenPrince Crepe maker – pannenkoekenmaker

  KitchenPrince Crepe maker – pannenkoekenmaker. Voor de keukenprins(es)

  Voor de keukenprins(es)

  Bak eenvoudig en snel pannenkoeken. Nooit meer aangebakken pannenkoeken door de juist afgestelde temperatuur. Pannenkoeken bakken was nog nooit zo eenvoudig.

 5. 5. Tefal Unlimited On – Pannenkoekenpan

  Tefal Unlimited On – Pannenkoekenpan. Onbeperkt bakken

  Onbeperkt bakken

  Kwaliteit van Tefal zoals je gewend bent. Voorzien van een warmte indicatie in het midden van de pan zodat je precies weet wanneer de pan klaar is voor het beslag.

De beste elektrische pannenkoekenpan

Stel: je hebt een elektrische kookplaat en je zoekt een geschikte pannenkoekenpan hiervoor. Op deze manier kies je voor de lekkerste pannenkoeken die je gemakkelijk en snel elektrisch kunt bereiden. Veel mensen kiezen voor de overstap naar elektrisch koken, vanwege de hoge gasprijzen en de klimaatvervuiling die bij gas komt kijken. Maar hoe zorg je ervoor dat je de beste elektrische pannenkoekenpan aanschaft? Hier vind je een overzicht met alle belangrijke informatie die jij nodig hebt om de goede keuze te maken en een elektrische pannenkoekenpan te kopen waar je nog heel lang van kunt profiteren!

Wat is een elektrische pannenkoekenpan?

Een elektrische pannenkoekenpan is een speciale pannenkoekenpan, gemaakt om de beste pannenkoeken te maken op een elektrische kookplaat. Qua uiterlijk kun je een elektrische koekenpan niet onderscheiden van een normale pannenkoekenpan, maar wanneer je naar de details gaat kijken wordt er meer duidelijk. Met een elektrische kookplaat heb je baat bij de aanschaf van passende producten, om ervoor te zorgen dat je altijd profiteert van topkwaliteit, ook als je pannenkoeken gaat bakken. 

Alles over elektrisch koken

Er zijn verschillende soorten warmtebronnen. Zo kun je kiezen voor een keramische kookplaat, een inductie kookplaat, een gasfornuis, maar ook voor een elektrisch kooksysteem. Hoe werkt elektrisch koken? Bij elektrisch koken wordt een gietijzeren plaat verwarmd door een elektrische verwarmingsspiraal. De plaat is  enkele centimeters dik en hier kun je de pan op plaatsen. De pan zal opwarmen door warmtegeleiding. De pan moet een vlakke bodem hebben, zodat er altijd sprake is van een goede warmteoverdracht. De bodem van de pan zal tenslotte het voedsel verwarmen.

beste_elektrische_pannenkoekenpan_02

Elektrisch koken vs. inductie koken

Op het eerste gezicht lijken inductie koken en elektrisch koken veel op elkaar. Toch is er een verschil. Bij elektrisch koken is er sprake van een kookplaat die is voorzien van een verwarmingselement. Bij het bakken wordt de pannenkoekenpan hierop geplaatst. Inductie koken gebeurt ook elektrisch, maar in dit geval zit er een elektromagnetisch veld in de kookplaat die actief wordt wanneer de pan op de plaat wordt geplaatst.

De pannenkoekenpan: ideaal voor elektrisch koken

Ook als je een elektrische kookplaat hebt is lekker om af en toe te kunnen genieten van lekkere pannenkoeken. Je kunt natuurlijk kiezen voor een reguliere koekenpan, maar een speciale pannenkoekenpan is in dit geval zeker aan te raden. Een pannenkoekenpan is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten: hierdoor ben je in staat bent om de gewenste pannenkoekenpan te kopen. 

Op het eerste gezicht lijkt een pannenkoekenpan niet anders dan een normale koekenpan. Toch zijn er verschillen: de rand is in de eerste plaats lager en schuiner. Dit maakt het nog makkelijker om een pannenkoek te draaien met een spatel. Ook is het eenvoudiger om een pannenkoek in de lucht te draaien. Het uit de pan laten glijden van de pannenkoek op een bord is daarnaast ook zeer eenvoudig.

Zo gebruik je een elektrische pannenkoekenpan

Voordat je een elektrische pannenkoekenpan gaat kopen, is het goed om te weten hoe je deze het beste gebruikt. In principe zijn er geen bijzonderheden als het gaat om het bakken van de pannenkoeken in de elektrische pannenkoekenpan en op een elektrische kookplaat. Voordat je aan de slag gaat met je nieuwe pannenkoekenpan, heb je uiteraard eerst beslag nodig. Dit kun je zelf maken, maar er zijn ook genoeg mogelijkheden in de supermarkt waar je alleen nog maar water of melk aan hoeft toe te voegen.

De juiste temperatuur kiezen

Koken op inductie gaat heel snel, waardoor het bakken van pannenkoeken nog sneller gaat dan op bijvoorbeeld een gasfornuis. De pannenkoeken lukken het beste wanneer je een middelmatige, gelijkmatige temperatuur aanhoudt. De pan moet al opgewarmd zijn wanneer je het beslag gaat toevoegen. De pan moet ongeveer 3 minuten opwarmen. Verhit de boter alvast in de pannenkoekenpan inductie. Daarna voeg je het beslag toe aan de pan, bijvoorbeeld met een soeplepel.

De pannenkoeken bakken

Laat het beslag goed uitvloeien en beweeg de inductie pannenkoekenpan heen en weer om alles goed te verdelen over de pan. Zorg ervoor dat je kiest voor een pannenkoekenpan met stevig handvat: zo is het extra makkelijk om de pan op te tillen, bijvoorbeeld voor het draaien of het uit de pan laten glijden van de pannenkoek. Je kunt er ook voor kiezen om kaas, appel of een ander beleg op de pannenkoek te plaatsen voordat je deze gaat draaien.

De pannenkoek omdraaien

Er zijn twee manieren waarop je kunt zien dat de pannenkoek aan de onderzijde mooi bruin is. Enerzijds kun je zien dat het beslag wat donkerder wordt aan de bovenzijde. Ook ontstaan er luchtbelletjes. Je kunt op twee manieren de pannenkoeken omdraaien. Je kunt er in de eerste plaats voor kiezen om de pannenkoek met een spatel te draaien. Je kunt de pannenkoek ook  in de lucht gooien om ervoor te zorgen dat deze omdraait en vervolgens op de juiste zijde weer in de pan terecht komt. Dankzij de lage randen van de pannenkoekenpan is dit extra makkelijk. Met het in de lucht gooien van de pannenkoek loop je natuurlijk wel het risico dat deze wellicht naast de pan terecht komt. Is de pannenkoek klaar? Dankzij de schuine, lage rand kun je de pannenkoek eenvoudig op een bord laten glijden.

beste_elektrische_pannenkoekenpan_03

4 tips voor het kopen van de beste elektrische pannenkoekenpan

Er zijn heel wat mogelijkheden wanneer je op zoek gaat naar een elektrische pannenkoekenpan. Het is daarom lastig om direct de juiste keuze te maken: er zijn tenslotte tientallen modellen verkrijgbaar. Hoe zorg je ervoor dat je een keuze maakt waar je jarenlang gebruik van kunt maken? Hier vind je 4 tips voor het kopen van de beste pannenkoekenpan!

Tip 1: Warmtebron

In de eerste plaats dien je er goed op te letten dat de pan echt geschikt is voor een elektrische kookplaat. Diverse pannenkoekenpannen kunnen veel op elkaar lijken. in de beschrijving staat vaak aangegeven voor welke warmtebronnen de pan geschikt is. Selecteer voor de zekerheid alleen de elektrische pannenkoekenpannen, zodat je zeker weet dat je een pan kiest die voor jouw kookplaat gebruikt kan worden. Er zijn ook pannenkoekenpannen die voor alle warmtebronnen geschikt zijn. Deze kun je ook meenemen in je selectie.

Tip 2: Formaat en gewicht

Natuurlijk spelen formaat en gewicht een belangrijke rol wanneer je de beste elektrische pannenkoekenpan wilt aanschaffen. Het formaat van de pan hangt af van het type pannenkoeken dat je wilt bakken. Er zijn pannenkoekenpannen voor reguliere pannenkoeken, voor crepes, maar ook voor American pancakes. Wanneer je een elektrische pannenkoekenpan gaat uitkiezen, is het slim om dit van tevoren te bepalen. De diameter van de pan staat hierbij aangegeven. Wil je normale pannenkoeken gaan maken met de pan, kijk dan voor een afmeting tussen de 24 en 28 centimeter. Wil je vooral crêpes gaan maken? Kijk dan voor een afmeting tussen de 20 en 24 centimeter. Wanneer je graag kleine pannenkoeken wilt maken is het aan te raden om voor het kleinste beschikbare formaat te kiezen.

Tip 3: Merk en garantie

Pannenkoekenpannen zijn verkrijgbaar van diverse merken. Ook wanneer je op zoek bent naar een elektrische pannenkoekenpan heb je de keuze uit meerdere merken. Er zijn diverse bekende, maar ook minder bekende merken te vinden. Bekijk het aanbod van alle merken om de beste elektrische pannenkoekenpan aan te schaffen. Daarnaast is het slim om de garantie te bekijken: dit is bij de betere merken vaak langer. Zo gebruik je jouw nieuwe pannenkoekenpan extra lang. Kijk naar de prijs-kwaliteitverhouding om zo de juiste keuze te maken.

Tip 4: Vergelijkingen maken

Je doet er goed aan om elektrische pannenkoekenpannen met elkaar te vergelijken. Zo ben je in staat om de beste elektrische pannenkoekenpan te kiezen. Kijk naar merk en prijs, maar ook naar afmeting en gewicht. Ook kun je op zoek naar een vaatwasserbestendige pannenkoekenpan. Hier betaal je wel wat meer voor, maar je bent wel verzekerd van goede kwaliteit en een lange levensduur.

Ontdek de voordelen van een elektrische pannenkoekenpan

Waarom is het slim om een elektrische pannenkoekenpan aan te schaffen? Het is niet voor niets dat veel mensen de overstap maken van gas naar elektrisch koken. Hier vind je dan ook een overzicht van de belangrijkste voordelen waar je mee te maken krijgt:

Snel op temperatuur: een elektrische kookplaat warmt sneller op dan een gasfornuis. Dit betekent dat ook jouw pannenkoeken sneller klaar zijn.

Veiliger: bij een gasfornuis kun je te maken hebben met explosiegevaar. Dit is bij een elektrische kookplaat uitgesloten, waardoor je een stuk veiliger kookt.

Milieuvriendelijk: elektrisch koken is beter voor het milieu wanneer je kookt op gas. Daarnaast wordt gas ook steeds duurder en is het minder aantrekkelijk om hiermee te koken.

Eenvoudig schoonmaken: omdat een elektrische kookplaat een gladde plaat is, kun je deze na gebruik heel gemakkelijk schoonmaken.

Hoe houd je de beste elektrische pannenkoekenpan in goede conditie?

Koop je een elektrische pannenkoekenpan, dan is het logisch dat je hier zo lang mogelijk gebruik van wilt maken. Daarom is het slim om je pannenkoekenpan in goede conditite te houden. Zorg er in de eerste plaats voor dat je een elektrische pannenkoekenpan koopt in goede kwaliteit. Op deze manier kun je ervanuit gaan dat deze ook lange tijd goed blijft. Het is wel belangrijk om de pan goed te onderhouden.

Gebruik geen metaal

Het schoonmaken van een elektrische pannenkoekenpan is vrij eenvoudig en snel te regelen. Verwijder eerst eventuele pannenkoekenresten van de pan; dit kan met een vaatdoek of andere zachte spons. Gebruik geen metaal voor de pan, omdat de anti-aanbaklaag van de pan op deze manier kan worden beschadigd. Deze moet intact blijven, zodat je hier volop van kunt blijven profiteren.

Maak de binnenkant van de pan schoon met een zachte spons. Op deze manier maak je de pan goed schoon en blijft de anti-aanbaklaag intact. Spoel daarna de pan af met warm water of heet sop. Spoel ook de buitenkant van de pan hiermee af. Daarna kun je de pan afdrogen en weer op zijn plek zetten. Zo kun je hem de volgende keer weer volop gebruiken en genieten van de lekkerste pannenkoeken!

Ruim online aanbod

Wanneer je op zoek gaat naar de beste elektrische pannenkoekenpan, zul je ontdekken dat het aanbod enorm is. Er zijn pannenkoekenpannen verkrijgbaar in veel soorten en maten: het is dan ook aan jou om te bepalen wat bij jouw wensen en budget aansluit. Het ruime aanbod betekent enerzijds dat je altijd iets kunt vinden dat bij je voorkeuren past. Anderzijds kan het ook lastig zijn om de beste elektrische pannenkoekenpan aan te schaffen. Lees de tips en ontdek de veelgestelde vragen over de aanschaf van een elektrische pannenkoekenpan, zodat je zeker weet dat je een keuze maakt waar je jarenlang gebruik van kunt maken.

Ontdek de beste merken voor elektrische pannenkoekenpannen

Op het gebied van merken heb je in je zoektocht naar een pannenkoekenpan voor elektrisch koken heel veel keus. Er zijn verschillende bekende merken waar iedereen wel eens van heeft gehoord of zelfs al een pan van in de kast heeft staan. Je kunt ook op zoek naar andere merken die wellicht wat minder bekend zijn. Je doet er goed aan om een vergelijking te maken tussen meerdere exemplaren. Bekijk bijvoorbeeld de reviews van elektrische pannenkoekenpannen van meerdere merken. Op deze manier ontdek je wat voor jou een goede keuze is.

Veelgestelde vragen over de elektrische pannenkoekenpan

Hoe werkt een elektrische pannenkoekenpan?

Een elektrische pannenkoekenpan werkt in veel opzichten hetzelfde als een normale pannenkoekenpan. Wanneer de temperatuur van de kookplaat op het juiste niveau is, kun je wat boter verhitten in de pan en hier vervolgens de pannenkoeken in bakken. In het begin is het waarschijnlijk even wennen en moet je ontdekken welke temperatuur correct is om je pannenkoeken in te bakken. Wanneer je dit eenmaal hebt achterhaald, kun je volop aan de slag gaan en de lekkerste pannenkoeken bakken. Maak de pan goed schoon na gebruik, zodat je hier extra lang van kunt gaan genieten. 

Wat kost een elektrische pannenkoekenpan?

De kosten van een elektrische pannenkoekenpan hangen af van een aantal zaken. Zo speelt het merk een rol, maar ook het formaat, de inzetbaarheid en de verdere eigenschappen van de pan. Een elektrische pannenkoekenpan is al verkrijgbaar vanaf €15, maar er zijn ook exemplaren van €25 en meer. Het is vooral belangrijk om te kijken wat jouw wensen zijn, zodat je op basis hiervan een keuze maakt. Verder is het goed om een vergelijking te maken en om vooraf te bepalen wat jouw budget is. Zo geef je niet onnodig teveel uit voor de beste elektrische pannenkoekenpan.

Waarom gebruik je een elektrische pannenkoekenpan?

Je gebruikt een elektrische pannenkoekenpan vooral om zo op een veilige en milieuvriendelijke manier te koken. Op gas koken is niet alleen duurder, maar het brengt ook explosiegevaar met zich mee. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om elektrisch te gaan koken; hetzij met een klassieke elektrische kookplaat of een inductie kookplaat. Het gebruik van een elektrische pannenkoekenpan zorgt ervoor dat de warmte goed geleid wordt en je daardoor profiteert van perfecte pannenkoeken. Wat wil je nog meer?!

Waar moet je op letten als je een elektrische pannenkoekenpan koopt?

Er zijn verschillende punten om op te letten als je de beste elektrische pannenkoekenpan wilt kopen. Check in de eerste plaats altijd of de pan geschikt is voor de betreffende warmtebron. Er zijn pannenkoekenpannen die voor alle warmtebronnen geschikt zijn, maar je kunt er ook voor kiezen om een pan aan te schaffen die speciaal is gemaakt voor de elektrische kookplaat. Let daarnaast ook op het formaat van de pannenkoekenpan: deze is belangrijk omdat je op deze manier de grootte van de pannenkoeken bepaalt. Let tenslotte op de unieke eigenschappen van een elektrische pannenkoekenpan, zoals de handgreep en het materiaal waar de pan van is vervaardigd. Vergeet ook niet te vergelijken op prijs.

Wat is een goede elektrische pannenkoekenpan?

Wat voor jou de beste elektrische pannenkoekenpan is, hangt helemaal af van waar jij naar op zoek bent. Wil je graag de beste kwaliteit en een lange levensduur? Of vind je het vooral belangrijk om een goede, maar betaalbare pan aan te schaffen? Kijk naar wat jij belangrijk vindt, maar neem ook de belangrijkste aandachtspunten en tips mee, zodat jij gaat profiteren van een goede pannenkoekenpan en daarmee ook de lekkerste pannenkoeken!

Nogmaals onze top 5 elektrische pannenkoekenpannen op een rijtje:

 1. 1. GreenPan Essentials Pannenkoekenpan – Ø24 cm 

  #1 Beste keuze
  GreenPan Essentials Pannenkoekenpan – Ø24 cm . Multi inzetbaar

  Multi inzetbaar

  PFAS vrij voor een gezonde maaltijd zonder schadelijke stoffen. Zeer goed te gebruiken op met een elektrische warmtebron. Natuurlijk met een sterke anti-aanbaklaag en dus eenvoudig te reinigen.

  €33,99 bij bol.com
  bol.com (€33,99)
 2. 2. Tristar BP-2637 Crêpemaker – Pannenkoekenmaker

  Tristar BP-2637 Crêpemaker – Pannenkoekenmaker. Alleen een stekker nodig

  Alleen een stekker nodig

  Overal waar je een stopcontact hebt eenvoudig pannenkoeken bakken. Van het beroemde merk Tristar dat staat voor betaalbare kwaliteit in de keuken (of eigenlijk overal).

  €19,99 bij alternate.nl
  alternate.nl (€19,99)
 3. 3. Tefal Comfort Grip Pannenkoekenpan – Ø 25 cm

  Tefal Comfort Grip Pannenkoekenpan – Ø 25 cm. Easy pannenkoeken bakken

  Easy pannenkoeken bakken

  Gemaakt met een oersterke anti aanbaklaag voorzien van titanium deeltjes zodat je pannenkoekenpan een leven lang mee gaat. Het beste was je deze met de hand af.

  €15 bij blokker.nl
  blokker.nl (€15,00)
 4. 4. KitchenPrince Crepe maker – pannenkoekenmaker

  KitchenPrince Crepe maker – pannenkoekenmaker. Voor de keukenprins(es)

  Voor de keukenprins(es)

  Bak eenvoudig en snel pannenkoeken. Nooit meer aangebakken pannenkoeken door de juist afgestelde temperatuur. Pannenkoeken bakken was nog nooit zo eenvoudig.

 5. 5. Tefal Unlimited On – Pannenkoekenpan

  Tefal Unlimited On – Pannenkoekenpan. Onbeperkt bakken

  Onbeperkt bakken

  Kwaliteit van Tefal zoals je gewend bent. Voorzien van een warmte indicatie in het midden van de pan zodat je precies weet wanneer de pan klaar is voor het beslag.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

3 mensen beoordeelden dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.