Beste elektrische snelkookpan van 2023

Top 5 best geteste elektrische snelkookpannen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 10 januari 2023 @11:19

beste_elektrische_snelkookpan

Jij bent op zoek naar de beste elektrische snelkookpan? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de elektrische snelkookpan van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 15 elektrische snelkookpannen uitgebreid getest en vergeleken. Na 9 uur onderzoek is Meltazo Multicooker als beste elektrische snelkookpan uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste elektrische snelkookpannen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 7 tips voor het kopen van een elektrische snelkookpan. Wist je bijvoorbeeld dat de beste elektrische snelkookpan een heuse multicooker is? Lees snel verder…

#1 Beste elektrische snelkookpan
MELTAZO Multicooker. 14 in 1 snelkookpan

14 in 1 snelkookpan

Deze elektrische snelkookpan heeft aanpasbare kookprogramma’s en kan zelfs werken als friteuse. Deze snelkookpan is voorzien droogkook veiligheid en heeft een inhoud van 6 liter.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€139,99 bij bol.com
bol.com (€139,99)

Naar de top 5

Top 5 beste elektrische snelkookpannen van dit moment

Hoe komt deze top 5 elektrische snelkookpannen tot stand?

9 uur getest door experts Onze experts hebben 15 elektrische snelkookpannen uitvoerig getest en vergeleken.

15 elektrische snelkookpannen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 elektrische snelkookpannen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. MELTAZO Multicooker

  #1 Beste elektrische snelkookpan
  MELTAZO Multicooker. 14 in 1 snelkookpan

  14 in 1 snelkookpan

  Deze elektrische snelkookpan heeft aanpasbare kookprogramma's en kan zelfs werken als friteuse. Deze snelkookpan is voorzien droogkook veiligheid en heeft een inhoud van 6 liter.

  €139,99 bij bol.com
  bol.com (€139,99)
 2. 2. Royal Swiss Elektrische snelkookpan 6 liter

  #2 Beste koop elektrische snelkookpan
  Royal Swiss Elektrische snelkookpan 6 liter. Goede prijs kwaliteit verhouding

  Goede prijs kwaliteit verhouding

  Een prima snelkookpan voor scherpe prijs. Met een capaciteit van 6 liter ruim genoeg voor alle maaltijden. De pan is eenvoudig schoon te maken maar kan niet in de vaatwasser.

  €72 bij bol.com
  bol.com (€72,00)
 3. 3. TurboTronic DPC8 Digitale Snelkookpan

  #3 Best beoordeelde snelkookpan
  TurboTronic DPC8 Digitale Snelkookpan. Voorzien van 12 functies

  Voorzien van 12 functies

  Deze snelkookpan kookt tot wel 70% sneller dan een normale pan. Deze snelkookpan kan ook pasteuriseren en sauteren en heeft een vermogen van 1000W.

 4. 4. Esparanza – Multicooker – RVS – met Timer

  #4 Beste multifunctionele snelkookpan
  Esparanza – Multicooker – RVS – met Timer. Multifunctioneel te gebruiken

  Multifunctioneel te gebruiken

  Deze elektrische snelkookpan is ook te gebruiken als friteuse. Met een vermogen van 860W en capaciteit van 5 liter is deze snelkookpan geschikt voor elk gezin.

  €39,99 bij bol.com
  bol.com (€39,99)
 5. 5. Tristar RK-6132

  #5 Goedkoop alternatief
  Tristar RK-6132. Compacte snelkookpan

  Compacte snelkookpan

  Deze snelkookpan is voorzien van 7 programma's en met een inhoud van 1,5 liter geschikt voor kleine gerechten. Deze snelkookpan kan ook gebruikt worden als rijstkokers.

  €49,99 bij alternate.nl
  alternate.nl (€49,99)

7 tips voor het kopen van de beste elektrische snelkookpan

Je wilt graag gezonde maaltijden eten, maar je hebt weinig tijd om te koken. Eten bestellen is meestal geen gezonde optie. Een elektrische snelkookpan kan uitkomst bieden. Daarin bereid je makkelijk een lekkere en bovendien gezonde maaltijd. Wat is een elektrische snelkookpan eigenlijk?

Waarom gebruik je een elektrische snelkookpan?

Voor mensen met haast is deze pan een ideale aankoop. Maaltijden zijn snel klaar en zo heb je tijd over voor andere dingen. Bovendien wordt het eten erg lekker en smaakvol in de beste elektrische snelkookpan. Door de hoge druk worden de smaken als het ware in het eten verankerd. Vlees blijft sappig en is snel gaar. Groenten behouden hun bite, kleur en nog belangrijker hun vitamines. Een heerlijke risotto of smaakvolle groentesoep maak je in een mum van tijd klaar in deze multifunctionele snelkookpan.

beste_elektrische_snelkookpan_02

Hoe werkt een elektrische snelkookpan?

Om te weten hoe de elektrische variant werkt moet je eerst weten hoe een normale snelkookpan werkt. Deze pan wordt ook wel een hogedrukpan genoemd. In deze pan wordt met gebruik van zeer hoge druk gekookt. Je kookt hierdoor veel sneller en bij een hogere temperatuur dan in een gewone pan. De tijd die je besteedt aan koken kan je enorm verkleinen. Soms met wel meer dan zestig procent. Het aanschaffen van deze pan is dus zeker de moeite waard.

Koken met behulp van hoge druk

De werking van de snelkookpan en dus ook van de elektrische snelkookpan is als volgt. Voeg water en eten toe aan de elektrische snelkookpan. Doe vervolgens de deksel goed op de pan. Sluit hem af met een klik. Je zet het ventiel van de pan nu op de sluitstand. Er kan nu geen druk of stoom meer ontsnappen. Stel nu handmatig de tijd en de juiste druk in op je snelkookpan. De beste pan zal vanzelf deze druk bereiken en vervolgens zie je een timer verschijnen. Als de tijd afgelopen is zal de elektrische pan gaan piepen om aan te geven dat hij klaar is. Door middel van het ventiel kan je nu de stoom uit de pan laten stromen. Je kan ook wachten tot de druk vanzelf langzaam verminderd, het ventiel inzakt en daarna de pan voorzichtig openen.

Veelzijdig koken: van soep tot risotto

De beste elektrische snelkookpan is van alle markten thuis. Bijna ieder gerecht dat je kan bedenken maak je er makkelijk in klaar. Groentesoep is bijvoorbeeld heel smaakvol als je hem in deze pan bereidt. Stoofvlees is nog zo’n topgerecht dat echt goed tot zijn recht komt als je het in de elektrische snelkookpan klaarmaakt. Het vlees wordt super zacht en behoudt zijn sappigheid. Verder kun je prima aardappels of rijst koken in deze pan. Ook het stomen van groenten behoort tot de mogelijkheden. Het voordeel van groente stomen is dat je de smaak en vitaminen veel beter bewaart dan bij ouderwets koken in een pan.

Nooit meer roeren in de risotto!

Ten slotte is de elektrische snelkookpan echt de beste aankoop als je vaak risotto maakt. Normaal moet je voortdurend bij de pan blijven en steeds roeren. Met de snelkookpan hoef je alleen maar de deksel dicht te doen en te wachten tot de piep klinkt en je heerlijke risotto is klaar! Maak een vegetarische variant met champignons en doperwten of een traditionele risotto met stukjes kip.

Waarom zou je kiezen voor een elektrische snelkookpan?

Een gewone snelkookpan werkt ook prima. Je kan hem zelfs gebruiken als je elektrisch kookt. Ook op inductie of gas kan je dit type pan gebruiken. Het voordeel van de elektrische pan is dat je hem instelt en er daarna helemaal geen omkijken meer naar hebt. Je hoeft niet het gas in de gaten te houden en de machine piept vanzelf als hij klaar is. Dit is dus vaak toch de beste pan voor de kok met haast. Naast een snelkookpan kan je juist ook kiezen voor een slowcooker. Bij een lage temperatuur is deze pan de hele dag voor je aan het koken. Dit komt de smaak ten goede en ook vitamines gaan minder verloren. Deze voordelen heeft een elektrische snelkookpan echter ook.

Bespaar energie

Een ander belangrijk voordeel is de energie die je bespaart bij het gebruik van de elektrische snelkookpan. De bereidingstijd is veel sneller en kost daarom minder stroom. Bovendien gebruik je sowieso geen gas bij deze elektrische variant. Vaak is deze manier van koken veel goedkoper. Ook is het veel duurzamer om minder met gas te koken en te zoeken naar goede alternatieven. Dit is dus zeker de beste pan als je milieubewust wilt koken

De 7 beste tips voor de aanschaf van een elektrische snelkookpan

De aankoop van een elektrische snelkookpan is best een grote investering. Je moet goed weten waar je hem voor gaat gebruiken en hoe vaak. Lees je in door te zoeken naar een online test voor dit type pan. Let altijd op kwaliteit, prijs en het materiaal waarvan de pan vervaardigd is. Hier volgende de belangrijkste tips.

Tip 1: De beste pan is een veilige pan

Door de hoge druk die tijdens het koken ontstaat kan een elektrische snelkookpan gevaarlijke situaties opleveren. Gelukkig worden deze pannen tegenwoordig uitgebreid getest en zijn ze voorzien van de beste ingebouwde veiligheidssystemen. De drukmeter en het ventiel zijn belangrijke indicatoren als je op zoek gaan naar een veilige pan. De deksel moet altijd hermetisch afgesloten zijn en je moet er tijdens het koken nooit aan gaan zitten. Ook na afloop moet je de druk altijd met de grootste voorzichtigheid door het ventiel laten ontsnappen.

beste_elektrische_snelkookpan_03

Tip 2: Ga niet voor een te grote pan

Elektrische snelkookpannen zijn het meest gangbaar in de maten 6 of 8 liter. Voor een standaard gezin met twee of drie kinderen zal je genoeg hebben aan de variant met een inhoud van 6 liter. Het apparaat is best groot en je wilt niet dat het een groot deel van je aanrecht in beslag neemt als dit niet nodig is. Een te grote pan is ook vaak onnodig zwaar. Kijk verder ook welke accessoires en functies de elektrische snelkookpan heeft. Dit zal je kookgemak nog groter maken. Met de beste accessoires maak je nog meer lekkere gerechten klaar.

Het voordeel van een binnenpan

Ouderwetse snelkookpannen zijn heel zwaar. De nieuwere modellen zijn makkelijker te tillen en gemaakt van lichter materiaal. Het voordeel van een elektrische snelkookpan is dat deze een binnenpan heeft die je eruit kan tillen. Deze pan is gemaakt van roestvrijstaal. De buitenkant van de pan is elektrisch en zeer zwaar. Die zet je op een vaste plek ergens in je keuken en sluit je aan op een stopcontact. De stekker moet altijd goed geaard zijn. De pan moet je tijdens het kookproces niet bewegen om ongelukken te voorkomen. Als je gerecht klaar is en de piep klinkt moet je de deksel van je elektrische snelkookpan voorzichtig openen. Nu kan je met behulp van een ovenhandschoen de binnenpan uit het omhulsel tillen.

Tip 3: Koop een pan met een veilig ventiel

Nadat je elektrische snelkookpan klaar is met zijn programma moet de druk weer van de pan afgehaald worden. Dit moet op een veilige en langzame manier gebeuren. Je kan de pan zelf het werk laten doen. Na een minuut of tien zal de druk vanzelf zijn weggelopen en zakt de drukmeter in. Dit is het teken dat je de pan veilig kan openen. Voor sommige gerecht is het echter belangrijk dat je de druk er meteen afhaalt. Anders gaart het eten te veel en wordt het slap. In dat geval moet je de stoom er direct uit laten komen. Dit gaat gepaard met gesis en soms komt er wat water mee naar boven. Wees dus altijd voorzichtig en houdt nooit je hand boven het deksel van je elektrische snelkookpan.

Tip 4: Kies een pan met leuke extra’s

Een van de losse onderdelen van de elektrische snelkookpan is het ventiel. Dit is een belangrijk onderdeel dat altijd goed moet blijven werken. Als de werking vermindert krijg je vaak een nieuw ventiel, omdat dit valt onder de garantie van je pan. Verder bevat je pan ook een rubberen ring die er voor zorgt dat de deksel goed aansluit. Ook deze ring moet om de zoveel tijd vervangen worden. Naast het ventiel en de ring is een goede handgreep ook essentieel.

Lekker kokkerellen

De nuttige onderdelen zijn noodzakelijk, maar daarnaast zijn er ook veel accessoires die het koken met een elektrische snelkookpan tot een waar feest maken. Ze worden bijna altijd geleverd met een roestvrijstalen onderzetter. Daarnaast kan je een stoommandje aanschaffen. Ook een bijpassende bakvorm is een ideale toevoeging aan de uitzet van je elektrische snelkookpan. Je maakt er de lekkerste en beste taarten mee. Let wel op de juiste diameter, want hij moet in de binnenpan passen. Met behulp van de onderzetter kan je eieren koken of groente stomen. Ook het stoommandje is hiervoor geschikt.

Tip 5: Voorkom dat je elektrische snelkookpan aanbrandt

Tijdens het klaarmaken van je eten is de snelkookpan afgesloten. Je eten wordt hierdoor snel gekookt en de smaken en voedingsstoffen blijven optimaal behouden. Een minpunt is dat je niet meer in de elektrische pan kan als hij eenmaal aanstaat. Als je van tevoren het eten niet goed geroerd hebt of te weinig water hebt toegevoegd is er een risico op aanbranden.

Waarschuwingsfunctie

De beste elektrische snelkookpan geeft dan een waarschuwing af. Er zit een ingebouwde functie in die direct reageert en het apparaat gaat piepen. Je zal dan de pan moeten uitschakelen en voorzichtig de stoom moeten laten ontsnappen via het ventiel. Je kan met een houten spatel over de bodem van je pan schrapen en eventueel wat vocht toevoegen. Hierna sluit je de deksel weer af en stel je opnieuw het gewenste programma in. 

Tip 6: Kies een pan met meerder kookfuncties

Een van de grootste voordelen van een elektrische snelkookpan is de grote functionaliteit van deze veelzijdige pan. De pan is multifunctioneel en kan koken als de beste. Een goede pan heeft meerdere opties en je kan er dan ook heel veel gerechten mee maken. Heel handig is de speciale rijst functie, maar ook de functies voor stoofvlees en soep komen vaak van pas. Andere functies zijn de yoghurt functie en er is zelfs een optie voor het maken van pap.

Hoge druk en sauteren

Los van deze specifieke maaltijd functies is er de algemene functie waarbij je een gerecht onder hoge druk kan klaarmaken. Deze functie kan je instellen op laag, medium of hoog. Meestal is de hoogste stand de beste optie. Je kan er bijvoorbeeld al broccoliroosjes mee gaar stomen in een minuut. Ten slotte is er de sauteerfunctie waarbij je je eten kort kan aanbakken voordat je de deksel van je elektrische pan afsluit. Je gebruikt deze om een uien en knoflook alvast te verhitten of vlees dicht te schroeien. 

Tip 7: Maak gebruik van een stoommandje

Een zeer veel gebruikt item dat bij de beste elektrische snelkookpan wordt meegeleverd is de stoominzet. Dit zogenaamde stoommandje zorgt ervoor dat je eten net boven de bodem hangt. Je plaatst er bijvoorbeeld groenten in, maar ook voor eieren is het geschikt. Op de bodem van je pan heb je al een laagje water geschonken. Dit moet minimaal 250 milliliter vocht zijn. Anders bestaat het risico dat je pan aanbrandt. Het vocht wordt verwarmd en zal in de vorm van stoom opstijgen. Je groente wordt nu dus gestoomd in je pan en blijft lekker knapperig. Ook blijven vitaminen en mineralen optimaal behouden. Het beste stoommandje is gemaakt van siliconen of roestvrij staal.

Na afloop van het kookproces moet je de deksel van je snelkookpan zonder problemen kunnen optillen. Het is daarom belangrijk dat deze deksel een goed handvat heeft. Het moet stevig zijn, niet heet worden en fijn in je hand liggen. De handgreep moet gemaakt zijn van materiaal dat voldoet aan deze eigenschappen. Bovendien moet de hangreep nooit uit je handen glippen tijdens het optillen van de pan. Het is essentieel dat de beste inductie snelkookpan een veilig en betrouwbaar handvat heeft.

Veelgestelde vragen over een elektrische snelkookpan

Is het veilig om met een elektrische snelkookpan te koken?

Doordat een snelkookpan werkt door middel van hoge druk moet je er altijd voorzichtig mee omgaan. De deksel moet altijd goed afgesloten zijn en het ventiel moet perfect werken.

Het voordeel van de elektrische variant is dat hij stevig op een vaste plaats in je keuken staat. Eenmaal bezig heb je er in feite geen omkijken meer naar. De beste pan waarschuwt te vanzelf als het kookproces afgelopen is. Ga tussendoor niet schuiven met de pan of aan het ventiel zitten. De meest recente elektrische modellen worden vaak getest en zijn zeer veilig in gebruik.

Het handvat van de deksel van je elektrische snelkookpan moet goed aanvoelen en niet wegglippen. Ook is het belangrijk dat deze handgreep niet warm wordt tijdens het kookproces. Zo kan je de deksel altijd veilig openen. De binnenpan heeft uiteraard geen handvat en deze moet je voorzichtig met ovenhandschoenen uit het elektrische omhulsel tillen. Je kan hiervoor wel een apart handgreep kopen die je eenvoudig vastklikt aan de pan. Ook hier geldt dat het beste handvat een stevige en duurzame variant is.

 

Is een elektrische snelkookpan makkelijk schoon te maken?

Bij een elektrische snelkookpan kan je de buitenkant gewoon op je aanrecht laten staan. Deze kan je af en toe reinigen met een zachte vochtige doek. De binnenpan is gemaakt van roestvrijstaal en geschikt voor de vaatwasser. Ook de deksel en het ventiel kan je eenvoudig in de vaatwasser stoppen. De stoominzet die van siliconen of metaal is gemaakt kan ook zo de vaatwasser in. Verder is er vaak een apart reservoir waarin overtollig vocht wordt opgevangen. Ook dit reservoir is geschikt voor de vaatwasser. Naast een snelle manier van koken ben je dus ook verzekerd van een snelle manier van schoonmaken met deze pan. Het word je beste maatje in de keuken.

Hoe kook je met een elektrische snelkookpan?

Koken met een snelkookpan is eenvoudig. Met de elektrische variant wordt koken nog een stukje makkelijker. Bij de aankoop moet je altijd letten op de inhoud van de pan, het gewicht en of de pan beschikt over het beste ingebouwde veiligheidssysteem. De pan moet een beschikken over een goede drukmeter en een goed ventiel. Als je eenmaal de beste pan hebt aangeschaft kan je aan de slag

Je plaatst de elektrische snelkookpan op een handige plek in je keuken. Vervolgens doe je de ingrediënten in de pan, kiest de juiste kookstand en sluit het deksel met ventiel goed af. Nu is het een kwestie van wachten en kan je rustig iets anders gaan doen. Als het eindsignaal klinkt haal je voorzichtig de druk van de pan en kan je genieten van je gezonde maaltijd.

Waar koop je de beste elektrische snelkookpan?

Deze multifunctionele pan kan je natuurlijk online kopen. De beste webwinkels hebben een groot assortiment aan elektrische snelkookpannen. Je kan eenvoudig vanuit huis alle functies, prijzen en maten met elkaar vergelijken. Verder kan je terecht in speciale winkels die zich richten op koken. Een pluspunt is dat je de elektrische snelkookpan kan zien en kan optillen.

Wat kost een elektrische snelkookpan?

Een goede elektrische snelkookpan is best duur. Een goedkopere variant van een minder bekend merk ligt rond de 80 euro. Voor een duurdere versie met meerdere functies en accessoires kan de prijs oplopen tot wel 500 euro. Bedenk dus goed hoe vaak je de pan gaat inzetten in je dagelijkse kook routine. Het is zeker de moeite waard om de beste en duurste variant aan te schaffen als je de snelkookpan dagelijks gaat gebruiken. Het is hoe dan ook een multifunctionele pan die je veel tijd zal besparen en lekkere maaltijden op zal leveren.

Nogmaals de top 5 beste elektrische snelkookpannen op een rijtje:

 1. 1. MELTAZO Multicooker

  #1 Beste elektrische snelkookpan
  MELTAZO Multicooker. 14 in 1 snelkookpan

  14 in 1 snelkookpan

  Deze elektrische snelkookpan heeft aanpasbare kookprogramma's en kan zelfs werken als friteuse. Deze snelkookpan is voorzien droogkook veiligheid en heeft een inhoud van 6 liter.

  €139,99 bij bol.com
  bol.com (€139,99)
 2. 2. Royal Swiss Elektrische snelkookpan 6 liter

  #2 Beste koop elektrische snelkookpan
  Royal Swiss Elektrische snelkookpan 6 liter. Goede prijs kwaliteit verhouding

  Goede prijs kwaliteit verhouding

  Een prima snelkookpan voor scherpe prijs. Met een capaciteit van 6 liter ruim genoeg voor alle maaltijden. De pan is eenvoudig schoon te maken maar kan niet in de vaatwasser.

  €72 bij bol.com
  bol.com (€72,00)
 3. 3. TurboTronic DPC8 Digitale Snelkookpan

  #3 Best beoordeelde snelkookpan
  TurboTronic DPC8 Digitale Snelkookpan. Voorzien van 12 functies

  Voorzien van 12 functies

  Deze snelkookpan kookt tot wel 70% sneller dan een normale pan. Deze snelkookpan kan ook pasteuriseren en sauteren en heeft een vermogen van 1000W.

 4. 4. Esparanza – Multicooker – RVS – met Timer

  #4 Beste multifunctionele snelkookpan
  Esparanza – Multicooker – RVS – met Timer. Multifunctioneel te gebruiken

  Multifunctioneel te gebruiken

  Deze elektrische snelkookpan is ook te gebruiken als friteuse. Met een vermogen van 860W en capaciteit van 5 liter is deze snelkookpan geschikt voor elk gezin.

  €39,99 bij bol.com
  bol.com (€39,99)
 5. 5. Tristar RK-6132

  #5 Goedkoop alternatief
  Tristar RK-6132. Compacte snelkookpan

  Compacte snelkookpan

  Deze snelkookpan is voorzien van 7 programma's en met een inhoud van 1,5 liter geschikt voor kleine gerechten. Deze snelkookpan kan ook gebruikt worden als rijstkokers.

  €49,99 bij alternate.nl
  alternate.nl (€49,99)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

4 mensen beoordeelden dit artikel met een 4.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.