Beste elektrische waterpomp van 2023

Top 5 best geteste elektrische waterpompen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 27 december 2022 @11:33

beste_elektrische_waterpomp

Jij bent op zoek naar de beste elektrische waterpompen? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de elektrische waterpomp van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 12 elektrische waterpompen uitgebreid getest en vergeleken. Na 12 uur onderzoek is <productnaam> als beste elektrische waterpomp uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste elektrische waterpompen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een elektrische waterpomp. Wist je bijvoorbeeld dat de beste elektrische waterpomp van het bekende merk DAB is? Lees snel verder…

#1 Beste elektrische waterpomp
DAB Jet 132 M. Voor tuin besproeiing

Voor tuin besproeiing

Een elektrische waterpomp speciaal voor het sproeien van middelgrote en grote tuinen. Met maar liefst 5 aansluitpunten en gemaakt van robuust gietijzer. Het verdient de aanbeveling om deze pomp wel overdekt te plaatsen voor een langere levensduur.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€213,50 bij bol.com
bol.com (€213,50)

Naar de top 5

Top 5 beste elektrische waterpompen van dit moment

Hoe komt deze top 5 elektrische waterpompen tot stand?

12 uur getest door experts Onze experts hebben 12 elektrische waterpompen uitvoerig getest en vergeleken.

12 elektrische waterpompen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 elektrische waterpomp worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. DAB Jet 132 M

  #1 Beste elektrische waterpomp besproeiing
  DAB Jet 132 M. Voor tuin besproeiing

  Voor tuin besproeiing

  Een elektrische waterpomp speciaal voor het sproeien van middelgrote en grote tuinen. Met maar liefst 5 aansluitpunten en gemaakt van robuust gietijzer. Het verdient de aanbeveling om deze pomp wel overdekt te plaatsen voor een langere levensduur.

  €213,50 bij bol.com
  bol.com (€213,50)
 2. 2. DAB Nova Up 300 M-AE

  #2 Beste elektrische waterpomp dompelpomp
  DAB Nova Up 300 M-AE. Elektrische dompelpomp

  Elektrische dompelpomp

  Perfect voor het leegpompen van vijvers, ondergelopen kelders of zwembaden. Met 7.500 liter per uur zeer krachtig te noemen. Deze pomp heeft een opvoerhoogte van wel 5 meter.

  €209 bij bol.com
  bol.com (€209,00)
 3. 3. DAB Jet 82 M

  #3 Beste kleine elektrische waterpomp
  DAB Jet 82 M. Kleine beregeninsgpomp

  Kleine beregeninsgpomp

  Een goedkope oplossing om een kleine tuin of een deel van een grote tuin te voorzien van water. Het systeem is zeer licht en dus makkelijk te verplaatsen. De pompcapaciteit is ruim genoeg voor een gemiddeld huishouden.

  €169 bij bol.com
  bol.com (€169,00)
 4. 4. Grundfos Unilift CC 9 A1

  #4 Topkwaliteit elektrische waterpomp
  Grundfos Unilift CC 9 A1. Topkwaliteit alleskunner

  Topkwaliteit alleskunner

  Een dompelpomp van het top merk Grundfos. Met een capaciteit van 14.000 liter per uur altijd klaar voor het grote werk. De dompelpomp heeft een ingebouwde ontluchter voor perfecte doorstroom. DE RVS aanzuigkorf is eenvoudig te demonteren zodat je een vlakzuiger krijgt.

  €429 bij waterpompshop.nl
  waterpompshop.nl (€429,00)
 5. 5. Tallas D-JET 850

  #5 Goedkoop alternatief elektrische waterpomp
  Tallas D-JET 850. Spotgoedkoop water afvoeren

  Spotgoedkoop water afvoeren

  Zoek je een elektrische waterpomp voor de incidentele klussen? Dan is deze dompelpomp perfect. Voor een paar tientjes heb je een vijver of ondergelopen kelder zo leeggepompt.

  €119 bij waterpompshop.nl
  waterpompshop.nl (€119,00)

De beste elektrische waterpomp

Ben je op zoek naar de beste elektrische waterpomp? Je zult al snel merken dat het aanbod van elektrische waterpompen gigantisch is. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Gelukkig ben je niet de enige. De beste elektrische waterpomp vinden is zo makkelijk nog niet, maar met de volgende tips moet het zeker lukken om niet alleen de beste elektrische waterpomp te vinden, maar ook de elektrische waterpomp die het beste bij je past. Wat de beste elektrische waterpomp is, verschilt namelijk van persoon tot persoon. Lees verder om hier meer over te weten te komen.

Hoe vind je de beste elektrische waterpomp?

Waarvoor ga je de elektrische waterpomp gebruiken? Dat is van belang als je op zoek bent naar de beste elektrische waterpomp. In Nederland worden waterpompen maar al te vaak gebruikt voor het leegpompen van vijvers. Ook regent het regelmatig in ons koude kikkerlandje. Een waterpomp kan dan ook van pas komen. Beroemde merken die waterpompen maken zijn onder andere Einhell, Honda en Gardena. Maar het is een misverstand om te denken dat de bekendste merken de beste elektrische waterpompen maken.

De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs

Je moet je evenmin verkijken op het belang van de prijs. Sommige mensen verkeren in de veronderstelling dat een duurdere elektrische waterpomp ook meteen beter is. Niets is echter minder waar. De beste elektrische waterpomp heeft de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs. Naamsbekendheid en een hoge prijs zijn niet per definitie indicatoren dat de elektrische waterpomp de beste pomp is die je kunt kopen. Dat wilt echter niet zeggen dat bepaalde merken niet uitblinken in het ontwikkelen en produceren van elektrische waterpompen. De reeds genoemde merken zijn bijvoorbeeld uitstekend te noemen. Desalniettemin hoef je echt niet noodzakelijkerwijs de duurste elektrische waterpomp te kopen. De verhouding tussen de prijs en kwaliteit is van doorslaggevend belang in je keuzeproces.

Een flinke uitdaging

De beste elektrische waterpomp vinden is een flinke uitdaging. Dat zul je al wel geconstateerd hebben als je even op het web hebt rondgekeken. Als een elektrische waterpomp goed beoordeeld is, betekent dat niet noodzakelijkerwijs dat dat ook de beste waterpomp voor jou is. Waarvoor ga je de elektrische waterpomp gebruiken? Hoe vaak ga je de waterpomp gebruiken? Als je verwacht dat je de waterpomp slechts enkele keren gebruikt, is het nergens voor nodig om een dure waterpomp te kopen. Mocht het functioneren van jouw onderneming afhankelijk zijn van de elektrische waterpomp, doe je er goed aan een vooraanstaande (en dure) waterpomp te kopen. Die gaan met gemak jarenlang mee.

beste_elektrische_waterpomp_02

De beste elektrische waterpomp voor jou

Je vraagt je af wat de beste elektrische waterpomp voor jou is. Zeker in de zomer is een elektrische waterpomp onmisbaar. De meeste mensen vinden het heerlijk als het zonnetje schijnt, maar de planten in de tuin hebben nog steeds water nodig. Heb je genoeg van het heen en weer rennen met een gieter van de kraan naar de tuin? Overweeg het kopen van een elektrische waterpomp! Dit product is handig, veelzijdig en kan met gemak jaren mee. Omdat alleen het beste goed genoeg is.

De beste elektrische waterpomp in de tuin gebruiken

Veel Nederlanders gebruiken elektrische waterpompen in de tuin. Het besproeien van de tuin is nog nooit zo soepel gegaan als met een elektrische waterpomp. Je kunt de slang aan de buitenkraan bevestigen, maar dan gebruik je drinkwater om planten te bewateren. Er zijn ook andere opties. Planten houden ook helemaal niet van kalk. Bij voorkeur besproei je planten met regenwater. Regenwater is gezond voor planten. Dat komt door de grote hoeveelheid mineralen die je in regenwater terug kunt vinden.

Wat doet een elektrische waterpomp?

Als je de beste elektrische waterpomp wilt vinden, moet je op de hoogte zijn van wat een elektrische waterpomp feitelijk doet. Water wordt vanuit een bron naar de sproeiers toe gepompt door een waterpomp. Dat neemt echter niet weg dat er veel verschillende soorten waterpompen zijn met al dan niet een elektrische motor. Elke situatie vraagt iets anders van een waterpomp, maar sommige elektrische waterpompen blinken op meerdere vlakken uit. Zodoende is er voor iedereen wel iets te vinden op de markt van elektrische waterpompen. De beste elektrische waterpomp vinden is nog nooit zo makkelijk geweest dankzij het internet.

De (eventuele) aanwezigheid van een waterbron

Regenwater opvangen in een ton behoort tot de mogelijkheden. Dat is handig als er geen andere waterbron is. Of als je de planten wilt besproeien met regenwater omdat er veel mineralen in dit water zitten. Sommige mensen kiezen ervoor een put in hun tuin te laten zetten. Regenwater opnieuw gebruiken is goed voor het milieu. Bovendien is het een uitstekende manier om drinkwater te besparen. Een tuin met water besproeien kost enorme hoeveelheden water. Voor je het weet heb je honderd liter water gebruikt om de tuin te bewateren. Dan is het natuurlijk zonde als je niet voor regenwater of een ander duurzaam alternatief hebt gekozen. Hecht je waarde aan het niveau van het grondwater? Ga zorgvuldig om met de middelen die ter beschikking staan!

beste_elektrische_waterpomp_03

Het voordeel van een zelfaanzuigende pomp

Over het algemeen kan een zelfaanzuigende pomp water vanuit een grotere diepte aanzuigen. Te denken valt aan diep vijverwater of zelfs slootwater. Het is noodzakelijk voor de pomp om dan een hoge druk te creëren. Anders lukt het de elektrische waterpomp niet om het water naar de sproeiers te pompen. Voor de beste elektrische waterpomp is dat natuurlijk geen enkel probleem. De elektrische waterpomp stopt eenvoudigweg met draaien als de stekker uit het stopcontact wordt verwijderd. Een kind kan dus de was doen. Als je de beste elektrische waterpomp koopt, is het gebruiksgemak van de pomp onovertroffen. Je kunt moeiteloos gebruik maken van de pomp.

Voorkom het drooglopen van de pomp

Als je een elektrische waterpomp koopt, moet je ervoor waken dat de waterpomp niet droogloopt. Dit betekent dat de waterpomp het water niet meer kwijt kan. Het gevolg is dat de pomp kapot gaat, want de waterpomp blijft gewoonweg pompen terwijl het water niet weg kan. Dit kun je voorkomen door de elektrische waterpomp uit te zetten als dit dreigt te gebeuren.

Verschillende soorten elektrische waterpompen

Op de markt zijn verschillende soorten elektrische waterpompen te verkrijgen. Te denken valt bijvoorbeeld aan een hydrofoorpomp. Je hebt dan ook met een opslagreservoir te maken. Water aanzuigen is geen enkel probleem voor een hydrofoorpomp. Je kunt ook overwegen een simpele beregeningspomp te kopen. Als je een wc wilt voorzien van regenwater, kun je echter beter een hydrofoorpomp kopen. Als je energiebesparing en geruisloosheid belangrijk vindt, is een hydrofoorpomp een uitstekende keuze. Pompen kunnen automatisch schakelen als de waterafname klein is. Heb je een druppelslang? Je kunt ook een hydrofoorpomp overwegen te kopen.

Het nut van een bronpomp

Een bronpomp kan buitengewoon nuttig zijn als je water dat op acht meter diepte zit, wilt pompen. Een buis wordt in een bron gezet. Bronpompen worden gebruikt in huiselijke settings. Maar ook bedrijven maken veelvuldig gebruik van bronpompen. De pomp zal slechts aanslaan als het nodig is voor de watervoorziening. Voordat je een elektrische waterpomp koopt, doe je er goed aan te kijken of de pomp een frequentieregelaar heeft. Het is belangrijk dat de pomp zuinig is. Dit is waar een frequentieregelaar om de hoek komt kijken. Als je veel waarde hecht aan het milieu, is dat extra belangrijk.

Nog meer mogelijkheden

Daarmee zijn alle mogelijkheden echter nog niet besproken. Wat dacht je van een onderwaterhydrofoor? Deze pomp kun je in het water plaatsen. Regenwater opnieuw gebruiken is nog nooit zo makkelijk geweest. Je kunt ook overwegen om een regentonpomp te kopen. Wat de beste elektrische waterpomp voor jou is, hangt af van waar je de pomp voor wilt gebruiken. Twijfel je nog? Je kunt altijd vrijblijvend advies inwinnnen bij de winkel waar je de waterpomp gaat kopen. Als je onafhankelijk advies wilt, kun je contact opnemen met een specialist op het gebied van elektrische waterpompen. Alleen dan maak je de beste keuze.

De beste elektrische waterpomp voor jou

Er komt veel kijken bij het vinden van de beste elektrische waterpomp voor jou. Het is van belang om reviews te lezen van de elektrische waterpompen die je overweegt te kopen. Als je reviews onderling met elkaar vergelijkt, kun je informatie uit de besprekingen filteren die voor jou relevant is. Op Amazon kun je van de meeste elektrische waterpompen reviews vinden, maar bijvoorbeeld ook op bol.com. Of een elektrische waterpomp prettig werkt is erg persoonlijk. Dat maakt het extra belangrijk om een groot aantal reviews te lezen. Alleen dan zul je erin slagen de beste elektrische waterpomp te vinden.

De beste elektrische waterpomp vinden

Elektrische waterpompen met elkaar vergelijken doe je door reviews te lezen. Wat zijn de voors en tegens van de diverse waterpompen? Wat is de beste elektrische waterpomp? DAB-waterpompen zijn ontzettend populair, maar dat wilt niet zeggen dat deze waterpompen het beste aansluiten op jouw wensen. Hetzelfde geldt voor Grundfos-regenwaterpompen of Karcher-waterpompen. Naamsbekendheid zegt niet alles. Lees je dus uitgebreid in voordat je over gaat op de aanschaf van een elektrische waterpomp. Anders loop je straks de beste elektrische waterpomp mis. Misschien kom je wel bij een heel onbekend merk uit.

Waar moet je op letten als je de beste elektrische waterpomp zoekt?

Misschien vraag je je af waar je op moet letten als je op zoek bent naar de beste elektrische waterpomp. Het is belangrijk om de technische aspecten van een elektrische waterpomp niet uit het oog te verliezen. Wat zijn de specificaties van de desbetreffende waterpomp? Het kan de moeite waard zijn om een waterpomp zelf uit te proberen. Het is belangrijk om niet uit het oog te verliezen dat niet alle waterpompen bedoeld zijn voor vies water. Als een elektrische waterpomp bedoeld is om te gebruiken met schoon water, is het raadzaam om alleen schoon water te gebruiken bij de desbetreffende pomp. De fabrikanten zeggen dat niet voor niets. De kans bestaat dat er de eerste keer dat je het doet niets gebeurt, maar je moet dan ook niet verbaasd op kijken als de pomp de tweede keer stuk gaat.

Verzamelterm

Het zal ondertussen al wel duidelijk zijn geworden dat het woord waterpomp een verzamelterm is. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten waterpompen op de markt verkrijgbaar. Ze pompen weliswaar allemaal water in het rond, maar buiten dat zijn er eigenlijk alleen maar verschillen. Ook de manier waarop de waterpompen functioneren verschilt aanzienlijk. Sommige waterpompen zijn zelfaanzuigend. Dat wilt zeggen dat de pomp niet in een bron wordt geplaatst, maar vlakbij de bron. Je bevestigt een slang aan de pomp. Vervolgens hang je de slang in het water. Met behulp van een enorme zuigkracht wordt het water vervolgens gepompt.

Nog meer mechanismes

Daarmee zijn alle mechanismes echter nog niet besproken. Je kunt ook een centrifugaalpomp kopen. Deze pompen hebben minder zuigkracht dan zelfaanzuigende waterpompen. Dat betekent dus wel ze jouw hulp nodig hebben bij het opstarten (of de hulp van een installatie). Niet alle waterpompen zijn bedoeld om water af te voeren. Het aanvoeren van water behoort tot de mogelijkheden van andere waterpompen. Waar heb jij behoefte aan? Elke waterpomp is te gebruiken voor andere klussen. Enige kennis van de verschillende soorten elektrische waterpompen is dan ook geen overbodige luxe als je een waterpomp gaat kopen. Alleen dan kun je het beste exemplaar vinden.

Kenmerken van de beste elektrische waterpomp

Misschien weet je al welke elektrische waterpomp bij je past. En misschien heb je nog geen idee. De volgende informatie is hoe dan ook handig om in je achterhoofd te houden als je een pomp gaat kopen. Sommige waterpompen worden met elektriciteit aangedreven, maar niet allemaal. Water van A naar B verplaatsen met een elektrische aandrijving is erg makkelijk. Je hoeft alleen maar de kabel in het stopcontact te doen. Voor je het weet is het water van A naar B verplaatst. Een kind kan de was doen. Je bent dan wel afhankelijk van de aanwezigheid van een stopcontact. Dat is waarom sommige waterpompen een accu hebben. Je hebt dan geen stopcontact nodig. Welke optie heeft jouw voorkeur? Uiteraard kan een accu leeg gaan. Dat is dan weer het nadeel van een waterpomp die een accu heeft.

De beste elektrische waterpomp met hendel

Handmatig een elektrische waterpomp besturen is mogelijk als de pomp in kwestie een hendel heeft. De accu raakt niet leeg. Je bent niet afhankelijk van een stopcontact. Daar staat tegenover dat je zelf aan het werk moet. Voor de sportievelingen onder ons! Niet alle waterpompen hebben hetzelfde watervolume. Wat betekent dat? De hoeveelheid water die per uur van A naar B wordt verplaatst verschilt van waterpomp tot waterpomp. Dit is in hoge mate afhankelijk van de druk. Ook hier geldt dat het belangrijk is waar je de pomp voor wilt gebruiken. Als je de pomp bijvoorbeeld alleen wilt gebruiken om water te sproeien, is het minder belangrijk dat het watervolume hoog is.

Conclusie: Zo vind je de beste elektrische waterpomp

De beste elektrische waterpomp vinden is dus niet zo makkelijk. Als je meerdere reviews leest en onderling met elkaar vergelijkt, moet het echter lukken om de beste elektrische waterpomp te vinden. Je kunt bijvoorbeeld op Amazon kijken voor reviews van de pomp die je overweegt te kopen. Lees altijd meerdere reviews, want een mening is persoonsgebonden en subjectief. Vergeet je niet naar de specificaties van het product te kijken? Waarvoor ga je de elektrische waterpomp gebruiken? Dat is van belang als je een pomp gaat kopen, want elke waterpomp is goed in andere dingen. Weet jij al welke elektrische waterpomp het beste bij je past? Succes bij het vinden van de beste elektrische waterpomp!

Veelgestelde vragen over een waterpomp

Waar kan ik heen voor onafhankelijk en vrijblijvend advies? Ik wil een elektrische waterpomp kopen, maar weet nog niet welke. Wat nu?

Uiteraard kun je bij de winkel of webshop terecht met al je vragen. Zo vind je de beste elektrische waterpomp voor jou. Je kunt ook advies vragen aan een onafhankelijke adviseur. Via een contactformulier bijvoorbeeld. Of via WhatsApp. Alles is mogelijk anno 2022.

Wat is een redelijke prijs voor een elektrische waterpomp?

Waterpomp is een verzamelterm voor allerlei soorten waterpompen. Niet alle waterpompen zijn dan ook even duur. In algemene zin moet je rekenen op een prijs van minimaal 220 euro.

Wat is het voordeel van een elektrische waterpomp?

Een elektrische waterpomp maakt jouw leven een beetje makkelijker. Water van A naar B verplaatsen is nog nooit zo makkelijk geweest. Doe daar vandaag nog je voordeel mee door een elektrische waterpomp te kopen. Als je de beste elektrische waterpomp koopt, kun je daar eindeloos van genieten.

Hoe is de garantie geregeld bij elektrische waterpompen?

In de meeste gevallen is de garantie tot in de puntjes geregeld bij elektrische waterpompen. Dat is ook niet gek, want het is een flinke uitgave die mensen over het algemeen maar een keer in hun leven doen. Uiteraard is de garantie bij elke winkel anders geregeld. Als consument doe je er dus goed aan te kijken hoe de garantie is geregeld bij de winkel waar je de elektrische waterpomp wilt kopen.

Nogmaals onze top 5 elektrische waterpompen op een rijtje

 1. 1. DAB Jet 132 M

  #1 Beste elektrische waterpomp besproeiing
  DAB Jet 132 M. Voor tuin besproeiing

  Voor tuin besproeiing

  Een elektrische waterpomp speciaal voor het sproeien van middelgrote en grote tuinen. Met maar liefst 5 aansluitpunten en gemaakt van robuust gietijzer. Het verdient de aanbeveling om deze pomp wel overdekt te plaatsen voor een langere levensduur.

  €213,50 bij bol.com
  bol.com (€213,50)
 2. 2. DAB Nova Up 300 M-AE

  #2 Beste elektrische waterpomp dompelpomp
  DAB Nova Up 300 M-AE. Elektrische dompelpomp

  Elektrische dompelpomp

  Perfect voor het leegpompen van vijvers, ondergelopen kelders of zwembaden. Met 7.500 liter per uur zeer krachtig te noemen. Deze pomp heeft een opvoerhoogte van wel 5 meter.

  €209 bij bol.com
  bol.com (€209,00)
 3. 3. DAB Jet 82 M

  #3 Beste kleine elektrische waterpomp
  DAB Jet 82 M. Kleine beregeninsgpomp

  Kleine beregeninsgpomp

  Een goedkope oplossing om een kleine tuin of een deel van een grote tuin te voorzien van water. Het systeem is zeer licht en dus makkelijk te verplaatsen. De pompcapaciteit is ruim genoeg voor een gemiddeld huishouden.

  €169 bij bol.com
  bol.com (€169,00)
 4. 4. Grundfos Unilift CC 9 A1

  #4 Topkwaliteit elektrische waterpomp
  Grundfos Unilift CC 9 A1. Topkwaliteit alleskunner

  Topkwaliteit alleskunner

  Een dompelpomp van het top merk Grundfos. Met een capaciteit van 14.000 liter per uur altijd klaar voor het grote werk. De dompelpomp heeft een ingebouwde ontluchter voor perfecte doorstroom. DE RVS aanzuigkorf is eenvoudig te demonteren zodat je een vlakzuiger krijgt.

  €429 bij waterpompshop.nl
  waterpompshop.nl (€429,00)
 5. 5. Tallas D-JET 850

  #5 Goedkoop alternatief elektrische waterpomp
  Tallas D-JET 850. Spotgoedkoop water afvoeren

  Spotgoedkoop water afvoeren

  Zoek je een elektrische waterpomp voor de incidentele klussen? Dan is deze dompelpomp perfect. Voor een paar tientjes heb je een vijver of ondergelopen kelder zo leeggepompt.

  €119 bij waterpompshop.nl
  waterpompshop.nl (€119,00)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.