Beste fruitvliegjes spray van 2023

Top 5 best geteste fruitvliegjes sprays volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @09:01

beste_fruitvliegjes_spray

Jij bent op zoek naar de beste fruitvliegjes spray? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de fruitvliegjes spray van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 8 fruitvliegjes sprays uitgebreid getest en vergeleken. Na 4 uur onderzoek is Solabiol Vliegen en Muggenspray als beste fruitvliegjes spray uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste fruitvliegjes sprays van dit moment. In dit artikel geven onze experts 3 tips voor het kopen van fruitvliegjes spray. Wist je bijvoorbeeld dat de beste fruitvliegjes spray ook werkt tegen andere vliegen en muggen? Lees snel verder…

#1 Beste fruitvliegjes spray
Solabiol Vliegen- en Muggenspray – 400 ml . Zeer snelle werking

Zeer snelle werking

Deze vliegen en muggenspray werkt bijzonder snel en langdurig tegen fruitvliegjes. Vooral de fruitvliegen waren snel uitgeschakeld. Het is raadzaam om na gebruik de ruimte te ventileren.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€9,99 bij alternate.nl
alternate.nl (€9,99)

Naar de top 5

Top 5 beste fruitvliegjes sprays van dit moment

Hoe komt deze top 5 fruitvliegjes sprays tot stand?

4 uur getest door experts Onze experts hebben 8 fruitvliegjes sprays uitvoerig getest en vergeleken.

fruitvliegjes sprays vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 fruitvliegjes sprays worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Solabiol Vliegen- en Muggenspray – 400 ml 

  #1 Beste fruitvliegjes spray
  Solabiol Vliegen- en Muggenspray – 400 ml . Zeer snelle werking

  Zeer snelle werking

  Deze vliegen en muggenspray werkt bijzonder snel en langdurig tegen fruitvliegjes. Vooral de fruitvliegen waren snel uitgeschakeld. Het is raadzaam om na gebruik de ruimte te ventileren.

  €9,99 bij alternate.nl
  alternate.nl (€9,99)
 2. 2. HG X Anti-Muggen/Vliegenspray – 400ml – 2 Stuks

  #2 Meest snelle fruitvliegjes spray
  HG X Anti-Muggen/Vliegenspray – 400ml – 2 Stuks. Doet wat het belooft

  Doet wat het belooft

  Een all-round vliegende insecten spray en ook zeer goed werkzaam tegen fruitvliegen. Je spuit eenmalig in de ruimte met gesloten ramen en deuren en laat de spray zijn werk doen. Het is zeer belangrijk om eventuele voeding afgesloten te bewaren tijdens het sprayen.

  €37,50 bij bol.com
  bol.com (€37,50)
 3. 3. Luxan tegen vliegende insecten

  #3 Meest krachtige fruitvliegjes spray
  Luxan tegen vliegende insecten. Snel en krachtig middel

  Snel en krachtig middel

  Deze spray werkt zeer goed tegen fruitvliegjes en al het andere vliegende ongedierte. Ook bij deze spray is het belangrijk om direct na gebruik de ruimte te ventileren.

  €15,95 bij ongediertewinkel.nl
  ongediertewinkel.nl (€15,95)
 4. 4. Insectenspray Raid 400ml

  #4 Goed alternatief fruitvliegjes spray
  Insectenspray Raid 400ml. Een zeer krachtige insectenkiller

  Een zeer krachtige insectenkiller

  Sluiten ramen en deuren, sprayen en na 10 minuten goed ventileren. Je zult merken dat je geen last meer hebt van fruitvliegjes. Deze spray geeft een aangename geur af in tegenstelling tot andere fruitvliegjes spray.

  €13,99 bij bol.com
  bol.com (€13,99)
 5. 5. HomeGard Vliegen & Muggenspray 400ML

  #5 Natuurlijke fruitvliegjes spray
  HomeGard Vliegen & Muggenspray 400ML. Op natuurlijke basis

  Op natuurlijke basis

  Deze fruitvliegjes spray werkt goed maar zeker niet zo snel als onze nummer 1 en 2. Dit komt waarschijnlijk door het verschil van verdelgingsmiddel in de spray. Desondanks werkt deze spray goed, ook tegen vliegen en muggen.

  €22 bij bol.com
  bol.com (€22,00)

Waar koop je een goede fruitvliegjes spray?

De beste fruitvliegjes spray staat hoog op je verlanglijstje. Met name in de zomer heb je veel last van deze vervelende vliegjes. Je kan bijna geen fruit meer in je fruitschaal laten liggen. Zodra er maar een appel of banaan in de buurt is lijken de fruitvliegjes vanuit het niets je keuken te bestormen. Ze gaan overal op zitten en zwermen in het rond. Het is irritant en onhygiënisch. Een van de beste oplossingen voor dit probleem in een goede fruitvliegjes spray. Hier lees je alles over deze spray en kom je aan de hand van tips en vragen te weten welke de beste is.

Hoe werkt een fruitvliegjes spray?

De beste fruitvliegjes spray bevat ingrediënten waar fruitvliegjes direct mee verjaagd worden. De geur is onaantrekkelijk voor ze of ze gaan zelfs meteen dood als je een goede en sterke spray gebruikt. Meestal werkt een fruitvliegjes spray op de zenuwen van de vliegjes. Deze worden aangetast en de vliegjes overleven het niet. Pesticiden zijn heel effectief en daarom bevatten deze sprays vaak een vorm van gif. Pas wel goed op met honden, katten en andere huisdieren. De spray kan ook voor hen onaangename gevolgen hebben. Ook baby’s en kleine kinderen moeten ver uit de buurt blijven bij fruitvliegjes sprays.

Wat zijn fruitvliegjes?

Een fruitvliegje is niet een bepaalde soort vlieg. Er vallen meerdere soorten kleine vliegjes onder deze noemer. Ze zien er wel allemaal ongeveer hetzelfde uit. Ze zijn bruinig van kleur en nog geen 5 millimeter lang. Ze vliegen altijd in een zwerm en zijn dol op rijp fruit. Vandaar ook de treffende naam: fruitvliegje. Een fruitvliegjes blij een paar weken in leven en in die tijd kunnen de vrouwtjes tot wel duizend eitjes leggen. Dit is een van de redenen waarom een fruitvliegjesplaag zo hardnekkig kan zijn. Ze zijn trouwens ook dol op groente, dus hadden ze ook net zo goed groentevliegjes kunnen heten. Verder houden ze ook van azijn, koffieprut, theezakjes en restjes drank.

beste_fruitvliegjes_spray_02

Andere methodes om van fruitvliegjes af te komen

Naast een spray die vaak werkt met gif zijn er ook tal van andere methodes die werken als de beste. Ze zijn vaak wat beter voor het milieu en meestal ook niet erg duur. Met een aantal huis-, tuin- en keukenmiddeltjes kom je al een heel eind in de strijd tegen fruitvliegjes. Denk hierbij aan een eigengemaakte val en bepaalde planten. Hieronder vind je een paar goede alternatieven voor een fruitvliegjes spray.

Maak een fruitvliegjesval

Het is helemaal niet moeilijk om zelf de beste val te knutselen die de fruitvliegjes lokt. Je hoeft dan geen spray te gebruiken. Je vult een kopje of kommetje met wat azijn of rode wijn. Fruitvliegjes houden namelijk van azijn. Ook doe je een paar druppels afwasmiddel in het kopje. Deze druppels zorgen ervoor dat de azijn wat dunner wordt en de vliegjes er niet meer op kunnen lopen of drijven. Je dekt het kommetje of kopje af met wat huishoudfolie, waar je vervolgens wat gaatjes in prikt. Via deze gaatjes komen de vliegjes af op de azijn. Eenmaal onder het folie kunnen ze geen kant meer op en zullen ze verdrinken in de vloeibare azijn. Het is handig om de val in de buurt van je fruitschaal of koffieapparaat te zetten omdat de vliegjes zich hier vaak centreren. Deze methode werkt gegarandeerd.

Koop een vliegen verslindende plant

Gewone vliegen en dus ook fruitvliegjes houden niet van de geur van bepaalde planten en kruiden. Je kan een bosje lavendel neerleggen of een basilicumplantje in je vensterbank zetten. De fruitvliegjes zullen ver weg blijven van deze specifieke geuren. Nog effectiever is het om een zonnedauw plant aan te schaffen. Deze plant wordt ook wel de drosera genoemd. Dit is een vleesetende plant die dol is op vliegjes en andere insecten. De plant heeft kleine plakkerige haartjes op haar ronde bladeren. Hierin blijven de fruitvliegjes vastzitten als ze op de plant landen. Ze kunnen niet meer wegvliegen en worden langzaam door de zonnedauw verteert. De plant doet op deze manier een groot deel van zijn energie op. Met deze plant haal je een milieuvriendelijke oplossing voor je fruitvliegjes probleem in huis.

Voorkom fruitvliegjes

Sowieso is het beter om de oorzaak aan te pakken, dan het gevolg te moeten bestrijden. Dan hoef je misschien helemaal niet de beste fruitvliegjes spray te kopen. Als je je namelijk aan de volgende regels houdt zul je bijna geen fruitvliegjes meer tegenkomen in je huis. Het vergt wat discipline, maar het scheelt je een hoop kopzorgen. Verwijder de bronnen die fruitvliegjes aantrekken en geniet van een vliegjes vrij huis.

beste_fruitvliegjes_spray_03

Hou je huis schoon

Het klinkt heel logisch, maar toch is het soms best moeilijk om je goed te houden aan alle basisregels om fruitvliegjes te vermijden en het gebruik van een spray te voorkomen. Let op rottend fruit in je fruitschaal. Verwijder dit meteen. Laat bananen bijvoorbeeld niet te lang liggen, want dit zijn echte magneten voor fruitvliegjes. Ook koffiedik moet je direct uit je koffiemachine verwijderen na gebruik. Verder moet je theezakjes en restjes alcohol niet te lang laten staan. Laat ook niet te veel etensresten liggen na een maaltijd. Maak je keuken vaak schoon en doe je afwas altijd op tijd. Het liefst meteen nadat je gegeten hebt. Al deze tips werken het beste in de strijd tegen fruitvliegjes. 

Schaf een GFT bak aan met een deksel

Naast een huis vol kruimels en rottend fruit is de boosdoener vaak de GFT bak. Je kan je keuken nog zo schoon houden, als je GFT bak open staat zal je alsnog verrast worden door zwermen van fruitvliegjes. Kies dus voor een groente-, fruit- en tuinafval bak die je dicht kan doen. Dit de beste variant voor in huis. Je moet de bak, die vaak in je keuken staat, ook vaak legen in de grote groene bak in je schuur of tuin. Zo bouw je niet teveel aantrekkelijke geuren op voor de fruitvliegjes. Mocht je toch nog overlast hebben dan kan je ook af en toe met een fruitvliegjes spray in de groene bak spuiten. 

Hang een dispenser op

Weer een andere methode om van fruitvliegjes af te komen is een dispenser met een anti fruitvliegjes middel. De dispenser spuit automatisch om de zoveel uur een soort geur naar buiten waar de fruitvliegjes absoluut niet tegen kunnen. Je kan hierbij kiezen voor een spray die werkt met natuurlijke ingrediënten of een variant die werkt met gif. De laatste optie werkt het beste, maar is wel meer belastend voor het milieu. Een dispenser is wat makkelijker dan een fruitvliegjes spray, omdat je niet zelf actief achter de vliegjes aan hoeft te lopen. 

Een multifunctionele fruitvliegjes spray

Het grote voordeel van het gebruiken van een fruitvliegjes spray is dat deze ook inzetbaar is in de strijd tegen andere insecten. De spray doodt onmiddellijk de nare fruitvliegjes. Vervolgens kan je hem ook inzetten tegen vliegen of andere insecten. Wat dacht je van een mierenplaag in je keuken of die irritante muggen tijdens zomeravonden. Ook gewone vliegen verjaag je simpel met deze spray. Op die manier is de fruitvliegjes spray heel voordelig om aan te schaffen. Je bestrijdt er meerdere vliegen mee in een klap. De spray is kortom een van de beste methodes in de strijd tegen ongedierte. Je hebt de keuze uit een spray die werkt met pesticiden of eentje die werkt op basis van natuurlijke bestanddelen. Dit is een persoonlijke keuze en daarin moet je voor jezelf een goede afweging maken. Ga je voor duurzaam of ga je voor de snelste en beste manier om van fruitvliegjes af te komen?

Drie tips bij het kopen van de beste fruitvliegjes spray

Wat zijn de voordelen van een fruitvliegjes spray? Zijn er ook nadelen of goede alternatieven? Je wilt graag een spray aanschaffen, omdat je gek van vliegjes in je fruitschaal wordt. Je wilt echter wel een goede keuze maken en de beste spray kopen die er verkrijgbaar is. Met de volgende drie tips wordt je een heel eind op weg geholpen. 

Tip 1: Combineer een fruitvliegjes spray met een val

De fruitvliegjes spray is ideaal in de korte termijn bestrijding van de vliegjes. Je spuit simpelweg op de vliegjes en ze sterven. Je veegt ze bij elkaar en gooit ze in de GFT bak. Het is echter geen structurele oplossing, ook al heb je de beste spray aangeschaft. Het is daarom beter om de spray te combineren met een goede fruitvliegjes val. De val kan je eenvoudig zelf maken. Je vult een kopje met wat azijn of wijn en dekt dit af met plasticfolie. In de folie prik je wat gaatjes. De fruitvliegjes worden gelokt door de inhoud van het kopje en gaan door de gaatjes naar binnen. Vervolgens kunnen ze er niet meer uit en verdrinken ze in ze wijn of azijn. Voeg altijd wat afwasmiddel toe om de vloeistof extra vloeibaar te maken.

Tip 2: Kies de juiste ingrediënten

Welke ingrediënten bevat de fruitvliegjes spray? Zijn deze op basis van gif of op basis van natuurlijke stoffen? Bij een giftige spray heb je vaak langer resultaat. Het is wel belangrijk om de ruimte die je gaat behandelen goed af te sluiten en er na de behandeling met de fruitvliegjes spray even niet meer te komen. Het gif kan gevaarlijk zijn voor mensen en dieren. Lucht de ruimte na afloop altijd goed en dan is het ook weer veilig om er te komen. 

Natuurlijke hulpstoffen

In plaats van gif kan je ook kiezen voor een fruitvliegjes spray op basis van biologisch afbreekbare stoffen. Deze werken vaak ook als de beste. Je moet ze iets vaker gebruiken en ze zijn misschien iets minder effectief. Al met al is het echter een hele goede oplossing in de strijd tegen de vervelende vliegjes. Als je verder geen last hebt van ander ongedierte is de natuurlijk fruitvliegjes spray echt een uitkomst. Fruitvliegjes zijn namelijk klein en kwetsbaar en ze gaan daardoor best snel dood. Je hebt geen heel heftig gif nodig in de bestrijding ervan.

Tip 3: Let op de prijs van de fruitvliegjes spray

Fruitvliegjes sprays kan je kopen in allerlei varianten. Ze zijn verkrijgbaar in grote en kleine maten. Ze hebben verschillende merken en dus ook verschillende prijzen. De beste fruitvliegjes spray is niet per se heel duur. Het ligt er ook helemaal aan wat jij van de spray verwacht en wat de ingrediënten van de spray zijn. Fruitvliegjes sprays die pesticiden bevatten zijn vaak wat duurder. Ze zijn wel heel effectief en de vliegjes blijven vaak ook voor langere tijd weg. De eitjes die ze gelegd hebben worden met dit type spray onschadelijk gemaakt. Een fruitvliegjes spray op basis van natuurlijke ingrediënten werkt ook prima. Deze is vaak wat goedkoper, maar ook wat minder lang houdbaar.

Veel gestelde vragen bij de aankoop van de beste fruitvliegjes spray

Wat kost een goede fruitvliegjes spray?

Er is niet een vaste prijs voor fruitvliegjes sprays. De prijs kan sterk uiteen lopen. Dit komt omdat er diverse soorten en maten verkrijgbaar zijn. Voor elke portemonnee is er wel een goede spray te vinden. De hoogte van de prijs wordt natuurlijk bepaald door meerdere factoren. Bestanddelen spelen mee. Zijn deze natuurlijk of giftig? Daarnaast zijn merk en inhoud bepalend. Een fruitvliegjes spray kost als snel tien euro. De spray gaat wel langere tijd mee en hij is effectief in gebruik. De beste spray kan je prima tijdens de zomermaanden gebruiken om van je fruitvliegjes probleem af te zijn.

Wat is de beste fruitvliegjes spray?

Je kan deze vraag niet zo een, twee, drie beantwoorden. Het antwoord hangt sterk af van de werkzame ingrediënten die de spray bevat. Een spray met heftige en giftige middelen werkt vaak beter en die zou je dus als de beste kunnen bestempelen. Het ligt er echter ook aan hoe groot de overlast van de fruitvliegjes is. Als je maar een paar exemplaren hebt die steeds om je fruitschaal heen zwermen, dan heb je vaak al genoeg aan een spray op basis van biologische bestanddelen. Voor jou persoonlijk is die spray dan effectief genoeg. Het is in dat specifieke geval de beste fruitvliegjes spray. Bij een grote plaag van fruitvliegjes met veel eitjes kies je juist liever voor een spray op basis van pesticiden. Waar koop je een fruitvliegjes spray?

De beste fruitvliegjes spray kun je vaak gewoon kopen in de supermarkt. Anders is een bouwmarkt of een doe-het-zelfzaak de aangewezen plek. De medewerkers kunnen je vaak goed op weg helpen bij je keuze. Ze weten vaak raad met diverse problemen met fruitvliegjes. Je kan de sprays natuurlijk ook online vinden en kopen. Dit is vaak wat voordeliger dan in een winkel, omdat er online vaak aanbiedingen zijn. Ook kan je de fruitvliegjes sprays in bulk aanschaffen. Nog een voordeel van online kopen is het gemak waarmee je diverse producten met elkaar vergelijkt. Alle kenmerken staan direct voor je klaar en je kan zo heel makkelijk een goede keuze maken.

Zijn er alternatieven voor een fruitvliegjes spray?

Een spray is niet altijd de beste oplossing in de strijd tegen fruitvliegjes. Een fruitvliegjesval werkt vaak nog beter. Je kan een kant en klare val kopen, maar het is ook behoorlijk makkelijk om deze val zelf in elkaar te knutselen. Ga aan de slag met azijn en huishoudfolie en maak zo de perfecte val waaruit de vervelende vliegjes onmogelijk kunnen ontsnappen. De vliegjes komen af op de geur van azijn en zullen door de gaatjes naar binnen vliegen. Vervolgens kunnen ze niet meer ontsnappen uit de val en zullen ze verdrinken. Ook bepaalde planten en geuren schrikken de vliegjes af. De bekendste geur die fruitvliegjes verjaagt is lavendel. Je kan een bosje lavendel neerleggen naast je fruitschaal of een flesje met lavendelolie neerzetten. Ook basilicum is een perfect plantje in de strijd tegen fruitvliegjes. Nog een originele oplossing is het aanschaffen van een vleesetende plant die de vliegjes voor je opeet.  

Wat zijn aandachtspunten bij het kopen van een fruitvliegjes spray?

Bij het kopen van de beste fruitvliegjes spray moet je op een aantal zaken letten. De ingrediënten van de spray zijn het eerste punt van aandacht. Zij zorgen ervoor dat de spray effectief is of juist niet. Giftige stoffen zijn vaak het beste en ze hebben ook een langdurig effect op de bron van de fruitvliegjes. Gebruik dit type spray met mate vanwege de belasting voor het milieu en het gevaar ervan voor bijvoorbeeld huisdieren. Bedenkt verder hoe lang je de spray nodig hebt en hoe groot de inhoud dus moet zijn. Vaak heb je een spray tegen fruitvliegjes alleen nodig in de zomer. Koop dus niet een al te grote spray. Dat is zonde van je geld en verspilling, want je zal de overgebleven inhoud van de spray waarschijnlijk weg moeten gooien. 

Nogmaals onze top 5 beste fruitvliegjes sprats op een rijtje

 1. 1. Solabiol Vliegen- en Muggenspray – 400 ml 

  #1 Beste fruitvliegjes spray
  Solabiol Vliegen- en Muggenspray – 400 ml . Zeer snelle werking

  Zeer snelle werking

  Deze vliegen en muggenspray werkt bijzonder snel en langdurig tegen fruitvliegjes. Vooral de fruitvliegen waren snel uitgeschakeld. Het is raadzaam om na gebruik de ruimte te ventileren.

  €9,99 bij alternate.nl
  alternate.nl (€9,99)
 2. 2. HG X Anti-Muggen/Vliegenspray – 400ml – 2 Stuks

  #2 Meest snelle fruitvliegjes spray
  HG X Anti-Muggen/Vliegenspray – 400ml – 2 Stuks. Doet wat het belooft

  Doet wat het belooft

  Een all-round vliegende insecten spray en ook zeer goed werkzaam tegen fruitvliegen. Je spuit eenmalig in de ruimte met gesloten ramen en deuren en laat de spray zijn werk doen. Het is zeer belangrijk om eventuele voeding afgesloten te bewaren tijdens het sprayen.

  €37,50 bij bol.com
  bol.com (€37,50)
 3. 3. Luxan tegen vliegende insecten

  #3 Meest krachtige fruitvliegjes spray
  Luxan tegen vliegende insecten. Snel en krachtig middel

  Snel en krachtig middel

  Deze spray werkt zeer goed tegen fruitvliegjes en al het andere vliegende ongedierte. Ook bij deze spray is het belangrijk om direct na gebruik de ruimte te ventileren.

  €15,95 bij ongediertewinkel.nl
  ongediertewinkel.nl (€15,95)
 4. 4. Insectenspray Raid 400ml

  #4 Goed alternatief fruitvliegjes spray
  Insectenspray Raid 400ml. Een zeer krachtige insectenkiller

  Een zeer krachtige insectenkiller

  Sluiten ramen en deuren, sprayen en na 10 minuten goed ventileren. Je zult merken dat je geen last meer hebt van fruitvliegjes. Deze spray geeft een aangename geur af in tegenstelling tot andere fruitvliegjes spray.

  €13,99 bij bol.com
  bol.com (€13,99)
 5. 5. HomeGard Vliegen & Muggenspray 400ML

  #5 Natuurlijke fruitvliegjes spray
  HomeGard Vliegen & Muggenspray 400ML. Op natuurlijke basis

  Op natuurlijke basis

  Deze fruitvliegjes spray werkt goed maar zeker niet zo snel als onze nummer 1 en 2. Dit komt waarschijnlijk door het verschil van verdelgingsmiddel in de spray. Desondanks werkt deze spray goed, ook tegen vliegen en muggen.

  €22 bij bol.com
  bol.com (€22,00)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.