Beste fruitvliegjes val van 2023

Top 5 best geteste fruitvliegjes vallen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @09:00

beste_fruitvliegjes_val

Jij bent op zoek naar de beste fruitvliegjes val? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de fruitvliegjes valvan de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 20 fruitvliegjes vallen uitgebreid getest en vergeleken. Na 10 uur onderzoek is Roxasect fruitvliegjes val als beste fruitvliegjes val uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste fruitvliegjes vallen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 3 tips voor het kopen van een fruitvliegjes val. Wist je bijvoorbeeld dat de beste fruitvliegjes val een uiterst attractief lokmiddel heeft? Lees snel verder…

#1 Beste fruitvliegjes val
Roxasect Fruitvliegjes Ongedierteval. Uiterst aantrekkelijk

Uiterst aantrekkelijk

Deze Roxasect fruitvliegjes val heeft een zeer aantrekkelijke vloeistof in het potje waar fruitvliegjes op af komen. De fruitvliegjes plakken vervolgens aan de plakstrips aan de binnenzijde van de val.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€6,99 bij deonlinedrogist.nl
deonlinedrogist.nl (€6,99)

Naar de top 5

Top 5 beste fruitvliegjes vallen van dit moment

Hoe komt deze top 5 fruitvliegjes vallen tot stand?

10 uur getest door experts Onze experts hebben 20 fruitvliegjes vallen uitvoerig getest en vergeleken.

20 fruitvliegjes vallen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 fruitvliegjes vallen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Roxasect Fruitvliegjes Ongedierteval

  #1 Beste fruitvliegjes val
  Roxasect Fruitvliegjes Ongedierteval. Uiterst aantrekkelijk

  Uiterst aantrekkelijk

  Deze Roxasect fruitvliegjes val heeft een zeer aantrekkelijke vloeistof in het potje waar fruitvliegjes op af komen. De fruitvliegjes plakken vervolgens aan de plakstrips aan de binnenzijde van de val.

  €6,99 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€6,99)
 2. 2. Fruitvliegjes Vanger – Vliegenvanger 

  #2 Beste herbruikbare fruitvliegjes val
  Fruitvliegjes Vanger – Vliegenvanger . Herbruikbare fruitvliegjes val

  Herbruikbare fruitvliegjes val

  Dit systeem werkt met een fles en 2 speciale doppen waar fruitvliegjes wel in kunnen maar niet uit. Let op; de fles wordt niet meegeleverd. Elke fles is te gebruiken als val.

  €7,50 bij bol.com
  bol.com (€7,50)
 3. 3. Super Ninja – Fruit Fly Ninja®

  #3 Beste alternatief fruitvliegjes val
  Super Ninja – Fruit Fly Ninja®. 2 handige flesjes

  2 handige flesjes

  Deze fruitvliegjes val is gevuld met een zeer aantrekkelijke vloeistof. De fruitvliegen zullen via de bovenzijde de val in lopen maar kunnen hier onmogelijk weer uit. De lokstof is gifvrij.

  €9,95 bij bol.com
  bol.com (€9,95)
 4. 4. PestFender Fruitvliegjesval 

  #4 Mooiste fruitvliegjes val
  PestFender Fruitvliegjesval . Mooi design fruitvliegen val

  Mooi design fruitvliegen val

  Vul de fruitvliegjesval met iets zoets zoals ranja en plaats de dop terug. Bij voorkeur plaats je de val dichtbij de bron zoals een fruitschaal of vuilnisbak. De fruitvliegjes zullen snel deze val vinden en door diverse openingen kunnen ze met veel tegelijk de val in lopen.

  €19,95 bij bol.com
  bol.com (€19,95)
 5. 5. Gardies Rouwvliegjes bestrijden 24 stuks 

  #5 Fruitvliegjes val voor planten
  Gardies Rouwvliegjes bestrijden 24 stuks . Speciaal voor bloemen en planten

  Speciaal voor bloemen en planten

  Deze vangplaatjes zijn speciaal voor planten die fruitvliegjes aantrekken. Denk bijvoobeeld aan tomaten of basilicum. Haal de beschermstrip van de plaatjes en de fruitvliegjes zullen blijven plakken aan de gele vlinders.

  €14,95 bij bol.com
  bol.com (€14,95)

Fruitvliegjes val gezocht

Je ziet ze regelmatig in de woning: fruitvliegjes. In eerste instantie is het onschuldig, maar voordat je het weet, zit jouw hele woning vol. De fruitvliegjes vermenigvuldigen zich binnen korte tijd en zorgen ervoor dat je vooral in de keuken veel hinder ondervindt. Je kan daarom het beste een fruitvliegjes val aanschaffen. Deze val voorkomt dat je de fruitvliegjes overal hebt zitten. Maar hoe zorg je ervoor dat je de beste fruitvliegjes val voor jouw situatie hebt? Onderstaande informatie zet alles voor jou op een rij, zodat je snel tot de bestrijding over kan gaan.

Wat is een fruitvliegjes val?

Een fruitvliegjes val is een speciale val, die gemaakt is voor de kleine vliegjes in jouw woning. De fruitvliegjes zitten voornamelijk in de keuken. Hier wil je niet veel ruimte kwijt zijn met het plaatsen van een val, maar je wilt wel een goede bestrijding toe kunnen passen. De fruitvliegjes val plaats je op een strategische plek, zodat de vliegjes hier naartoe getrokken worden en jij door kan gaan met het bereiden van de maaltijden. In combinatie met een goede hygiëne zorg je voor de beste resultaten en voorkom je een grotere plaag.

De verschillende varianten van een fruitvliegjes val

Een fruitvliegjes val moet je aanpassen op de situatie. Er zijn daarom ook een groot aantal verschillende vallen te verkrijgen. De meeste modellen werken allemaal op dezelfde manier. Door middel van een lokmiddel, waaronder ook natuurlijke producten, en een behuizing komen de vliegjes op de val af, waarna ze erin zitten. Door de vorm kunnen de fruitvliegjes de val wel in, maar niet meer uit. De beste fruitvliegjes val zorgt er dan voor dat je nooit meer last hebt van de fruitvliegjes en deze ook niet meer op jouw etenswaren zitten. Tevens kan je zelf een fruitvliegjes val maken met Oma Weet Raadt. Je hoeft dus niet altijd tot een aankoop over te gaan.

beste_fruitvliegjes_val_01

Een grootte voor iedere situatie

De fruitvliegjes val is daarbij niet alleen in meerdere varianten aan te schaffen, maar ook in verschillende groottes. Het is hierbij belangrijk dat je kijkt hoeveel ruimte je hebt om de val te plaatsen en welke alle fruitvliegjes uit jouw woning kan halen. Hoe groter de val, hoe meer fruitvliegjes er tegelijkertijd in kunnen. Dit geeft jou ook de gelegenheid om langer met de val te doen voordat je het benodigde onderhoud uit moet voeren. Het is daarom belangrijk dat je te allen tijde naar de grootte van de fruitvliegjes val kijkt en zorgt dat je een goede hygiëne toepast.

Drie tips voor het kopen van de beste fruitvliegjes val

Om ervoor te zorgen dat je de beste fruitvliegjes val voor jouw woning hebt, moet je een aantal factoren in het achterhoofd houden. Deze factoren zorgen er namelijk voor dat je te allen tijde een variant hebt die bij je past en waar je voor langere tijd profijt van hebt.

Tip 1: De grootte van de fruitvliegjes val

Een van de eerste factoren waar je op let, is de grootte van de fruitvliegjes val. Er zijn namelijk verschillende groottes te vinden, die je aan de situatie en jouw woning aanpast. Je moet daarom goed opletten welke afmetingen je aan moet houden. De grootte kan ook meer gemakken opleveren. Zo zorgt het ervoor dat er meer fruitvliegjes in opgevangen kunnen worden. Vooral als er een grote plaag in huis is, kan dit een groot verschil opleveren met het verdere verloop van de bestrijding.

Tip 2: Het onderhoud van de fruitvliegjes val

Waar je ook rekening mee moet houden is het onderhoud van de fruitvliegjes val. Het onderhoud verschilt namelijk per model en je kan voorkomen dat je veel tijd kwijt bent aan de werkzaamheden. Het meeste onderhoud bestaat uit het schoonmaken van de val en het vervangen van de lokmiddelen die erin zitten. Ieder model heeft hiervoor een andere manier van open maken en er zijn vaak ook extra opvangbakjes te vinden die je eruit kan halen. Binnen een korte tijd zorg je dat jouw goede fruitvliegjes val weer naar behoren werkt.

beste_fruitvliegjes_val_02

Tip 3: De extra benodigdheden

Bij een beste fruitvliegjes val zijn er vaak ook nog andere benodigdheden nodig. Je moet daarom tijdens jouw aankoop ook opletten op de dingen die al in het pakket zitten. Veel verpakkingen komen met een starterkit. Zo kan je direct gebruik maken van de val en hoef je geen nieuwe aankopen meer te doen. Zelf een fruitvliegjes val maken behoeft weer andere benodigdheden. Let daarom op wat er allemaal nodig is, zodat je voorkomt dat je binnen een korte tijd weer nieuwe aankopen moet doen. Alle benodigdheden zorgen dat je de juiste bestrijding toe kan passen en je snel zonder fruitvliegjes in jouw woning zitten.

Hoe voorkom ik problemen met de fruitvliegjes val?

Het is niet altijd eenvoudig om gebruik te maken van een fruitvliegjes val. Zelfs de beste fruitvliedjes val kan namelijk problemen opleveren. Dit heeft voornamelijk te maken met hoe je hier gebruik van maakt. Het is daarom van belang dat je weet hoe je deze problemen kan voorkomen. Hieronder staan een aantal factoren waarmee je de problemen niet snel tegenkomt tijdens het gebruik.

Een goede plaatsing van de val

Een van de eerste problemen die je tegenkomt, is dat er niet voldoende fruitvliegjes naar de fruitvliegjes val komen. Een goede plaatsing is hierbij een vereiste. In eerste instantie kijk je hiervoor naar waar de fruitvliegjes zich voornamelijk verzamelen. Door de val hier te plaatsen, zorg je dat de val ook zijn werk kan doen. Tegelijkertijd moet je rekening houden met de ruimte die je over moet houden om de werkzaamheden uit te voeren. Zorg daarom dat jouw nieuwe val niet in de weg komt te staan en je volledig gebruik kan maken van de keuken en de functionaliteiten.

Het juiste onderhoud uitvoeren

Een ander probleem komt door het onderhoud dat je uit moet voeren aan de fruitvliegjes val. Na verloop van tijd zal je namelijk merken dat de val een minder goede werking heeft. Je moet er daarom voor zorgen dat je de onderhoudswerkzaamheden uitvoert. Dit gaat over het algemeen om het vervangen van de lokmiddelen. Deze middelen kunnen hun werking namelijk verliezen, maar tegelijkertijd ook gaan schimmelen. Je krijgt dan weer andere problemen. Door het onderhoud regelmatig uit te voeren, voorkom je dat je problemen krijgt met het gebruik van jouw eigen fruitvliegjes val.

Regelmatig controleren

Het controleren is ook een belangrijke stap die je moet nemen om problemen te voorkomen met jouw fruitvliegjes val. Het controleren houdt voornamelijk in dat je bekijkt of er een te grote hoeveelheid vliegjes in de val zitten en of je het lokmiddel nog kan gebruiken. Ook kan je met de controle bekijken of er eventuele beschadigingen aan het apparaat zitten. Denk aan onderdelen die je eventueel moet vervangen. De controle kan voorkomen dat je snel weer veel fruitvliegjes in jouw woning hebt en je geen gebruik meer kan maken van de val.

Hoe om te gaan met fruitvliegjes in de woning?

Fruitvliegjes zijn dieren die vooral op dingen in jouw woning afkomen. Ze komen via kieren binnen, maar kunnen zich ook in de woning ontwikkelen. Veel mensen die reptielen en andere dieren in huis hebben die verse groente en fruit eten, zorgen ervoor dat je deze fruitvliegjes in huis hebt. Ook de hygiëne in huis geeft een groot verschil. Een fruitmand kan bijvoorbeeld de vliegjes aantrekken. Het is belangrijk om voldoende voorzorgsmaatregelen te nemen, zodat jouw woning niet snel een plaag heeft.

Geen eten laten liggen

Waar je vooral rekening mee moet houden als je de fruitvliegjes val plaatst, is dat je geen andere etenswaren laat liggen in de woning. Hoewel je bij een fruitmand niet altijd kan voorkomen dat de vliegjes erop af komen, moet je wel controleren of het fruit nog goed is. Daarnaast moet je ook andere etenswaren zo snel mogelijk opbergen. De etenswaren zorgen daarbij niet alleen voor het ontwikkelen van frietvliegjes, maar trekken ook andere ongedierten aan. Laat daarom geen eten liggen in de woning en zorg voor een goede hygiëne.

Het beste plan van aanpak voor het gebruiken van de fruitvliegjes val

Om het beste uit de fruitvliegjes val te halen, moet je ook goed weten hoe je de fruitvliegjes val moet gebruiken. De beste fruitvliegjes val aanschaffen is namelijk niet het enige wat je moet doen. Door een goed stappenplan te volgen, geef je jezelf de gelegenheid om voor de volle 100 procent te profiteren van de beste fruitvliegjes val.

Alles goed in elkaar zetten

Zodra je de fruitvliegjes val binnen hebt, moet je deze eerst goed in elkaar zetten. In de handleiding staat precies welke onderdelen je aan elkaar moet bevestigen. Ook staat hierin vermeld hoe je het lokmiddel erin zet. Zorg ervoor dat je deze handleiding goed doorneemt. Je kan er namelijk de eerste problemen al mee voorkomen. Ook ben je hierdoor verzekerd van de juiste werking. Alles goed in elkaar zetten geeft jou de gelegenheid om direct van start te gaan met het bestrijden van de fruitvliegjes en het bijhouden van jouw hygiëne. 

De juiste plaatsing verzorgen

Zorg ook voor een goede plaatsing van de fruitvliegjes val. De plaatsing kan namelijk een groot verschil opleveren in de resultaten. Het is belangrijk dat je bij de plaatsing let op waar de fruitvliegjes zitten. Door de val hier te plaatsen zorg je dat je een eerste resultaat ziet. Bij de plaatsing moet je ook rekening houden met de andere werkzaamheden die je in deze ruimte uitvoert. Een fruitvliegjes val kan namelijk ook in de weg komen te staan. Door alle factoren voor de plaatsing mee te nemen in het maken van een keuze, zorg je dat jouw val alleen nog maar goede resultaten oplevert.

Lokmiddelen in de fruitvliegjes val doen

Je begint dan met het toevoegen van het lokmiddel. In de beste fruitvliegjes val kan je verschillende lokmiddelen gebruiken. Sommigen kiezen voor een kant en klaar middel, terwijl anderen zelf het lokmiddel voor een fruitvliegjes val maken met de hulp van Oma Weet Raadt of een van de andere websites. Ieder lokmiddel zorgt ervoor dat de fruitvliegjes naar de val worden gelokt. Het is belangrijk om de juiste samenstelling te hebben. Deze samenstelling kan namelijk de resultaten geven die je nodig hebt en voorkomen dat er fruitvliegjes achterblijven in de woning.

Lokmiddelen vervangen en val leegmaken

Het is belangrijk dat je tijdens het gebruik van de fruitvliegjes val het lokmiddel regelmatig vervangt. Het lokmiddel is na verloop van tijd uitgewerkt, wat erin resulteert dat je niet meer alle fruitvliegjes uit huis kan verwijderen. Door het lokmiddel regelmatig te vervangen blijf je dezelfde resultaten behouden en kan je voorkomen dat jouw val niet meer werkt. Ook moet je ervoor zorgen dat de fruitvliegjes uit de val gehaald worden. Dit kan je tegelijkertijd doen met het vervangen van het lokmiddel. Je houdt de fruitvliegjes val schoon en hebt hierdoor ook een betere hygiëne in de woning.

Een goed onderhoud uitvoeren

Ook moet je ervoor zorgen dat je voldoende onderhoud pleegt. Het houdt namelijk niet op bij het verwijderen van de fruitvliegjes en het vervangen van het lokmiddel. In plaats daarvan kan je ook nog kijken naar de schoonmaak van de buitenkant van het apparaat. Hier gaat namelijk veel stof op zitten, wat de werking van de val kan beïnvloeden. De schoonmaakwerkzaamheden vallen daarom onder het onderhoud van de fruitvliegjes val en kan een wereld van verschil geven in het bestrijden van de fruitvliegjes in de woning.

Veelgestelde vragen over de beste fruitvliegjes val

Wat is een goede fruitvliegjes val?

Een goede fruitvliegjes val zorgt ervoor dat de fruitvliegjes niet meer rondzwerven in jouw woning, maar in deze val terecht komen. Door het ontwerp van de fruitvliegjes val kunnen de vliegjes er wel in, maar niet meer uit. De desoriëntatie zorgt ervoor dat de vliegen na verloop van tijd sterven. De vallen zijn voorzien van een lokmiddel, welke je regelmatig moet vervangen om goede resultaten te behouden. Je kan de variant ook helemaal aanpassen aan de omvang van het probleem, zodat je de beste val hebt voor de bestrijding van de fruitvliegjes.

Welke fruitvliegjes val past het best bij mij?

Het is niet eenvoudig vast te stellen wat de beste fruitvliegjes val is voor jouw situatie. Je moet hiervoor een aantal factoren in het achterhoofd houden. Zo moet je bijvoorbeeld eerst kijken naar de omvang van het probleem. Ook de grootte van de ruimte kan een verschil geven op dit gebied. Je moet daarom altijd eerst alles bekijken voordat je door kan gaan naar het bekijken van de specificaties. De specificaties van een fruitvliegjes val zorgen er dan weer voor dat je het apparaat nog meer aan jouw wensen aan kan sluiten en de val optimaal kan gebruiken.

Wat kost een fruitvliegjes val?

Een goede fruitvliegjes val kan in verschillende prijsklassen komen. Iedere prijsklasse brengt weer andere specificaties met zich mee. Je moet je daarom niet alleen vastbijten aan de prijs die aan het apparaat hangt, maar ook goed blijven letten op wat jouw wensen en eisen zijn. Je kan dan gerichter kijken naar de prijsklassen. Tevens kan het vaststellen van een maximum budget helpen om een betere keuze te maken. Zo betaal je niet te veel voor jouw nieuwe fruitvliegjes val en heb je nog geld over om extra lokmiddelen aan te schaffen. Deze kunnen de prijs immers ook omhoog brengen. 

Bij de beste fruitvliegjes val gaat het niet altijd om de duurste oplossing. Niet alle dure varianten zijn namelijk goed. Dit komt doordat er een groot aantal merken op de markt te vinden zijn. Sommige merken zijn van nature al duurder, terwijl ze wel dezelfde specificaties hebben als de goedkopere modellen. Ga echter niet voor de goedkoopste oplossingen. Goedkoop is namelijk duurkoop, waardoor je snel weer voor nieuwe aankopen staat en na verloop van tijd veel meer geld kwijt bent aan jouw fruitvliegjes val.Waar let je op bij het kopen van een fruitvliegjes val?

De beste fruitvliegjes val koop je op basis van jouw wensen en eisen. Deze moet je daarom als eerste opstellen voordat je voor een nieuwe val kijkt. Van hieruit kan je ook beter bekijken waar je allemaal op moet letten. Er zijn een aantal zaken die je te allen tijde in het achterhoofd moet houden. Zo kan je kijken naar de grootte van de val. De grootte pas je aan de situatie aan en de hoeveelheid fruitvliegjes is hier een goed uitgangspunt voor. Daarnaast is het goed om te letten op de extra benodigdheden. Lokmiddelen zijn bijvoorbeeld niet altijd meegeleverd. Je moet deze nog extra aanschaffen.

Waar kan ik een fruitvliegjes val kopen?

Een fruitvliegjes val kopen kan bij een groot aantal winkels. Er zijn verschillende winkels gespecialiseerd in bestrijdingsmiddelen voor in en rondom het huis. Daarnaast kun je het ook bij winkels in jouw buurt kopen. Een fruitvliegjes val bij Kruidvat of een fruitvliegjes val van Action kan jou namelijk al voldoende helpen. Online kun je ook kijken naar de verschillende vallen. Je hoeft dan niet de deur uit en kan op je gemak alle specificaties vergelijken. Als je helemaal geen aankoop wilt doen, kan een fruitvliegjes val van appelazijn of een fruitvliegjes val met afwasmiddel maken ook een geschikte keuze zijn. Je hoeft dan alleen deze ingrediënten aan te schaffen bij de supermarkt.

Nogmaals onze top 5 beste fruitvliegjes vallen op een rijtje

 1. 1. Roxasect Fruitvliegjes Ongedierteval

  #1 Beste fruitvliegjes val
  Roxasect Fruitvliegjes Ongedierteval. Uiterst aantrekkelijk

  Uiterst aantrekkelijk

  Deze Roxasect fruitvliegjes val heeft een zeer aantrekkelijke vloeistof in het potje waar fruitvliegjes op af komen. De fruitvliegjes plakken vervolgens aan de plakstrips aan de binnenzijde van de val.

  €6,99 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€6,99)
 2. 2. Fruitvliegjes Vanger – Vliegenvanger 

  #2 Beste herbruikbare fruitvliegjes val
  Fruitvliegjes Vanger – Vliegenvanger . Herbruikbare fruitvliegjes val

  Herbruikbare fruitvliegjes val

  Dit systeem werkt met een fles en 2 speciale doppen waar fruitvliegjes wel in kunnen maar niet uit. Let op; de fles wordt niet meegeleverd. Elke fles is te gebruiken als val.

  €7,50 bij bol.com
  bol.com (€7,50)
 3. 3. Super Ninja – Fruit Fly Ninja®

  #3 Beste alternatief fruitvliegjes val
  Super Ninja – Fruit Fly Ninja®. 2 handige flesjes

  2 handige flesjes

  Deze fruitvliegjes val is gevuld met een zeer aantrekkelijke vloeistof. De fruitvliegen zullen via de bovenzijde de val in lopen maar kunnen hier onmogelijk weer uit. De lokstof is gifvrij.

  €9,95 bij bol.com
  bol.com (€9,95)
 4. 4. PestFender Fruitvliegjesval 

  #4 Mooiste fruitvliegjes val
  PestFender Fruitvliegjesval . Mooi design fruitvliegen val

  Mooi design fruitvliegen val

  Vul de fruitvliegjesval met iets zoets zoals ranja en plaats de dop terug. Bij voorkeur plaats je de val dichtbij de bron zoals een fruitschaal of vuilnisbak. De fruitvliegjes zullen snel deze val vinden en door diverse openingen kunnen ze met veel tegelijk de val in lopen.

  €19,95 bij bol.com
  bol.com (€19,95)
 5. 5. Gardies Rouwvliegjes bestrijden 24 stuks 

  #5 Fruitvliegjes val voor planten
  Gardies Rouwvliegjes bestrijden 24 stuks . Speciaal voor bloemen en planten

  Speciaal voor bloemen en planten

  Deze vangplaatjes zijn speciaal voor planten die fruitvliegjes aantrekken. Denk bijvoobeeld aan tomaten of basilicum. Haal de beschermstrip van de plaatjes en de fruitvliegjes zullen blijven plakken aan de gele vlinders.

  €14,95 bij bol.com
  bol.com (€14,95)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 1.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.