Dit is de top 5 beste gimbal van 2022

Vind de beste gimbal in 1 minuut

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 3 november 2022 @14:21

beste_gimbal

Jij wilt kunnen fotograferen en/of filmen met een vaste hand en een camera die je recht kunt houden. Je wilt een gimbal kopen! Wij hebben de beste gimbals voor je gevonden. Klik hier voor de top 5 beste gimbals. Heb je niet zoveel tijd en wil je direct weten wat de beste gimbal is? Dan kunnen we je alvast vertellen dat dit de DJI Gimball is

#1 Beste keuze
DJI OM 5 (Osmo Mobile 5) – Gimbal – Wit

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

Bekijk laagste prijs
coolblue.nl

Naar de top 5

Tadaaa, we stellen je voor aan de beste gimbal van 2022!

Wat is de gimbal beste koop van dit moment?

Gimbal kopen

Je bent op zoek naar een gimbal, omdat je wilt fotograferen en/of filmen met vaste hand. Een gimbal stabiliseert en zorgt dat je camera recht blijft. In deze koopgids bespreken we de top 5 beste gimbals van dit moment. Gezellig dat je meeleest!

De gimbal beste koop? Je zoektocht begint hier

De beste gimbal voor jou is niet perse de beste gimbal 2021 of beste gimbal 2022. Het gaat in deze wat ons betreft dan ook niet alleen om de beantwoording van de vraag wat de best geteste gimbal is, maar wel wat een goede gimbal is. Een gimbal die voldoet aan jouw wensen. Dat is de beste koop gimbal voor jou. Belangrijk is daarbij ook het gebruiksdoel. Ben je op zoek naar een beste gimbal camera, of een gimbal voor je smartphone? Een gimbal voor je gopro, of een gimbal stabilizer voor een ander doel?

We zetten in deze koopgids een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft de beste gimbal, zodat jij de jouwe kunt vinden!

Zo hebben we een top 5 samengesteld die onder andere draait om de vraag, ‘wat is de beste gimbal van dit moment’? We bespreken de beste gimbal, de gimbal die het beste beoordeeld wordt én de ‘best buy’. Die laatste hoeft niet perse een goedkope gimbal te zijn of een best gimbal aanbieding, maar heeft wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding en wordt daardoor de beste koop gimbal genoemd. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze koopgids tot stand is gekomen. 

Tot slot, er zijn enkele aandachtspunten die we verderop in deze koopgids nog met je willen doornemen voordat je een gimbal gaat kopen. Nu eerst door naar de top 5!

Beste gimbal

De absolute topper

Type gimbal: 3-assig Geschikt voor type camera: Smartphone Maximale batterijduur: 6.4 h

Draagbaar en gemaakt om perfect in je hand te liggen (met een ingebouwde verlengstang). Dat is deze gimbal voor je smartphone, die het volledige potentieel van jouw smartphone ontgrendelt. Maak de beste selfies, vloeiende beelden, automatisch volgen en nog veel meer. De nieuwe ShotGuides-functie geeft jou ook creatieve tips zodat je overal verbluffende foto’s kunt maken. Met deze beste gimbal kun je dingen die je niet voor mogelijk hield.

Deze beste gimbal voor je smartphone geeft de mogelijkheid om te filmen met telefoon en gimbal met onberispelijke stabilisatie. Dit zorgt voor vloeiende beelden die indruk maken. De sleutel tot de stabilisatie van deze gimbal zijn drie krachtige motoren die ervoor zorgen dat je telefoon blijft waar hij moet zijn, zelfs tijdens dynamische bewegingen en bij gebruik van grotere smartphones.

Opvouwbaar en lichtgewicht, deze smartphone gimbal is ontworpen om in de palm van je hand te passen. Dat betekent dat je hem gemakkelijk mee kunt nemen voor elk avontuur. En voor het eerst is een ingebouwde verleng staaf toegevoegd, zodat je meer vrienden kunt opnemen in een selfie of beelden kunt vastleggen vanuit unieke nieuwe hoeken.

Wat we goed vinden:

 • Vele opties, zoals panorama shots, verhaal modus, SpinShots etc.
 • Ligt fijn in de hand
 • Praktisch en gebruiksvriendelijk

Wat we minder goed vinden:

 • Niet alle apps zijn compatibel (DJI apps wel)

Beste koop gimbal

Beste prijs kwaliteit verhouding

Type gimbal: 3-assig Geschikt voor type camera: Smartphone Maximale batterijduur: 6.4 h

Wanneer een gimbal een beste koop stempel krijgt, wordt er gekeken naar onder andere de combinatie prijs, kwaliteit en populariteit voor wat betreft een beste koop gimbal. Het gaat in deze dus niet zozeer om een goedkope gimbal, maar is een combinatie van bovenstaande factoren.

Deze DJI gimbal is een opvouwbaar 3 assig stabilisatiesysteem voor je smartphone, waarmee je eenvoudig vloeiende en stabiele videobeelden opneemt. Door de magnetische houder bevestig je jouw smartphone in 1 beweging. 

De gimbal voor je iphone heeft verschillende opnamemodi, zoals Dynamic Zoom, Gesture Control en Hyperlapse, waarmee je snel toffe video’s creëert. Zo gebruik je Gesture Control om selfies en groepsfoto’s te maken op afstand. Gebruik de ActiveTrack 3.0 functie om bewegende onderwerpen vast te leggen. 

Dankzij de bedieningsknoppen op de grip bedien je deze DJI gimbal eenvoudig. Op deze manier beweeg je de gimbal van boven naar beneden en van links naar rechts. Met de M knop draai je jouw smartphone van horizontale naar verticale stand, dit is handig voor bijvoorbeeld portretten.

Wat we goed vinden:

 • Magnetische telefoonklem wordt bijgeleverd en ook overige accessoires zoals een polsband
 • Handig en ook eenvoudig in gebruik
 • Doet uitstekend wat hij primair moet doen, namelijk het stabiliseren van beeld

Wat we minder goed vinden:

 • Het account dat buiten de playstore om geactiveerd moet worden, kan worden ervaren als een minpunt

Best beoordeelde gimbal

Beste prijs kwaliteit verhouding

Type gimbal: 2-assig Geschikt voor type camera: Smartphone Maximale batterijduur: 4 h

De gimbal die het beste beoordeeld wordt (aan de hand van review gemiddelden), mag zich de best beoordeelde gimbal noemen. Dat is op zich geen hogere wiskunde, toch? 

Deze best beoordeelde gimbal is een onmisbare gimbal voor sportieve actie video’s, leuke Tiktok-filmpjes, YouTube opnames, vertraging video’s, time lapses, panoramafoto’s, transitions, slomo’s en andere dynamische opnames. Deze gimbal stabilisator van Grundig houdt je smartphone in de juiste positie, ongeacht de bewegingen die je maakt, en beweegt automatisch mee. Met dit apparaat maak je vloeiende en stabiele opnames. De gimbal stabilizer is met de bijgeleverde micro-USB-kabel oplaadbaar. In de houder past een smartphone van 58 tot 100 millimeter breed.

Door middel van de grote joystick in het midden is de gimbal eenvoudig en snel met één hand te bedienen. Hij past zich automatisch aan van omhoog/omlaag/links/rechts. De stabilisator heeft 3 scene-instellingen: vast (locked), half meebewegend (half-follow), of helemaal meebewegend (full-follow). Je verbindt hem met bluetooth zodat je het maken van video’s en foto’s kunt regelen.

Wat we goed vinden:

 • Compact model, makkelijk mee te nemen
 • USB oplaadbaar
 • Handig in gebruik

Wat we minder goed vinden:

 • Even puzzelen om het geheel juist ingesteld te krijgen

Beste gimbal voor camera’s

Zeer goede gimbal

Type gimbal: 2-assig Geschikt voor type camera: Actioncam | Compactcamera | Smartphone | Systeemcamera Maximale batterijduur: 7 h

Deze beste koop gimbal in de middel tot hogere prijsklasse is een compleet nieuwe compacte 3-assige gimbal die speciaal ontwikkeld is om te gebruiken met meerdere apparaten én voor gebruikers van elk niveau. Deze gimbal is geschikt voor zowel smartphones, compact camera’s, lichte mirrorless camera’s en GoPro action cameras. 

Deze gimbal met zijn vele extra’s is de ideale 3 in 1 stabilisator met een maximale veelzijdigheid, uitgerust met een nieuwe ontworpen quick set-up systeem en smart lock design. Verder voorzien van maar liefst 6 creatieve modi.

Deze veelzijdige gimbal is voorzien van een WiFi- en Bluetooth-besturingsmodule waarmee je je camera via de gimbal handgreep draadloos kunt bedienen. Eenmaal gekoppeld via de gratis ZY Play App, zullen je camera en de gimbal automatisch weer gekoppeld worden wanneer deze na een wisseling weer wordt teruggezet en ingeschakeld. 

Tevens is er sprake van een geheel nieuw snelkoppelingssysteem. Je kunt je camera snel monteren of demonteren met één simpele druk op de vergrendelknop. En met de unieke schaal markering en geheugen vergrendeling kan het balanceren eenvoudig worden voltooid en deze stand wordt ook onthouden voor als je je camera weer terugzet. Hierdoor bespaar je heel veel moeite om de camera steeds opnieuw in te stellen en ben je altijd direct klaar om content te creëren.

Wat we goed vinden:

 • Gebruiksvriendelijk en zeer uitgebreide opties
 • Pack and Go systeem maakt deze gimbal ideaal om mee te nemen op reis
 • Veelzijdig en tal van mogelijkheden

Wat we minder goed vinden:

 • Geen Nederlandse gebruiksaanwijzing aanwezig

Beste gimbal voor camera’s

Zeer goede gimbal

Type gimbal: 2-assig Geschikt voor type camera: Smartphone Maximale batterijduur: 3 h

Deze beste koop gimbal met een zacht prijskaartje van nog geen 40 euro is geen gimbal aanbieding, maar wel een gimbal die relatief goedkoop is. 

Deze gimbal is gemaakt voor smartphones en geschikt voor IOS en Android telefoons. Het model is zeer compact en kan worden opgevouwen waardoor de maximale hoogte slechts 15 cm is. Naast de compactheid kan deze gimbal meer dan je denkt. Door de LED verlichting kun je zelfs perfecte foto´s en filmpjes maken als het donker is. Met de uitschuifbare arm kun je de gimbal 72 cm lang maken waardoor hij ook perfect gebruikt kan worden als selfie stick. Met één druk op de knop kun je de positie van de telefoon veranderen van horizontaal naar verticaal.

De handheld Gimbal Selfie Stick is een stabilizer en selfie stick in één. Maak video’s als een pro! De Gimbal Selfie Stick verbindt je met Bluetooth waardoor je vanaf de stick met de sluiterknop foto’s en video’s maakt. De pan-tilt knop switcht van horizontaal naar verticaal. Naast de dynamische functies heeft de selfie stick een tripod, om je smartphone neer te zetten.

Wat we goed vinden:

 • Makkelijk in gebruik
 • 3 standen LED verlichting
 • Wireless afstandsbediening aanwezig

Wat we minder goed vinden:

 • Eenvoudig qua opties en mogelijkheden

Uiteindelijk is en blijft het belangrijk om te bedenken wat jij je verwacht van en wat je precieze doel is met een gimbal. Wil je een beste gimbal voor je smartphone, het maken van foto’s of filmpjes in deze? Of heb je een camera en wil je in gimbal om meer steady te kunnen filmen? Of een gopro en gimbal laten samenwerken? Wil je perse een DJI gimbal, of maakt type en merk je niets uit?

Hoe het ook zij, we hopen je met deze top 5 beste gimbals in ieder geval een eind op weg te hebben geholpen voor wat betreft het inkaderen van keuzes. Want de keuze is reuze. En juist dat gegeven maakt filteren en kiezen niet altijd makkelijker.

In de volgende alinea vertellen we je wat uitgebreider over de verschillen in goede gimbals en mogelijkheden en opties die er zijn. Dit alles om je te helpen bij het vinden van de voor jou beste gimbal.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een beste gimbal?

Plaats hier een paragraaf of meerdere paragrafen

Wanneer je op zoek bent naar de voor jou beste koop gimbal, dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn.

We hopen dat deze koopgids daartoe al heeft bijgedragen voor je. Dit maakt de zoektocht en de uitkomst, het daadwerkelijk vinden van de beste gimbal tot een succes. Punten van aandacht in deze zijn de volgende.

beste_gimbal_03

Je eigen voorkeuren

Wanneer je een gimbal wilt kopen is het handig om eerst helder te hebben wat je eigen wensen zijn. Een review over de beste gimbal camera, wanneer je op zoek bent naar een gimbal voor je camera kan handig zijn. Of wat dacht je van een review over de beste gimbal 2021 of beste gimbal 2022? Wil je specifiek een DJI gimbal, een gimbal voor je iphone of een gimbal voor je smartphone? Of heb je een gopro en wil je daarbij een gimbal gebruiken?

En zo zijn nog meer voorkeuren te bedenken. Feit is dat het verstandig is om voor aanschaf dus even na te denken over je specifieke wensen, maar vooral ook je gebruiksdoel (zie onderstaande alinea)

Het gebruiksdoel

Je wilt een gimbal kopen, maar wat is het exacte gebruiksdoel? Wil je een gimbal voor je telefoon, een gimbal stabilizer voor je nieuw gekochte camera, of een gimbal voor je gopro bijvoorbeeld? En zal je de best gimbal waar je naar op zoek bent vaak meenemen op reis, of is deze vooral bedoeld voor thuisgebruik? 

En wil je de gimbal gebruiken voor privédoeleinden, of is deze voor zakelijk (en professioneel gebruik). Hoeveel gewicht moet de gimbal kunnen dragen? Zomaar wat belangrijke vragen.

Het is dus nuttig om voor aanschaf stil te staan bij je gebruiksdoel. Want een voor jou beste gimbal hangt samen met het gebruiksdoel.

Gewicht

Het kan per individuele gimbal verschillen (merk en type) welk gewicht de best gimbal kan dragen. In de specs staat over het algemeen het maximale draaggewicht. Deze geeft dus aan hoe zwaar je telefoon, camera of bijvoorbeeld gopro mag zijn. 

Er bestaan gimbals speciaal voor geavanceerde camera’s met een gewicht tot plus minus 3 kg. Gimbals die een gewicht tot 2 kg kunnen dragen zijn geschikt voor de minder zware (spiegelreflex) camera’s. Een gimbal met een maximaal draaggewicht van 0,4 kg of minder zijn enkel geschikte gimbals voor smartphones. Bekijk dus goed welke gimbal qua het kunnen dragen van gewicht geschikt is voor jouw doeleinde

Wijze van bevestiging

Een gimbal dien je te bevestigen op camera, telefoon of bijvoorbeeld gopro. Vaak bevestig je een gimbal door een 1.4 of 3.8 schroefaansluiting. Sommige gimbals werken ook met een lens montage klem voor grotere/ langere objecten. De bevestiging werkt dan door middel van een klem in plaats van een schroef. Het is voor aanschaf handig te bekijken welke wijze van bevestiging het beste past bij jou en je situatie.

Opties en mogelijkheden

Zoals al eerder beschreven is elke beste gimbal van een specifiek merk of type weer anders. Qua bevestiging, maar ook gebruik, opties, prestaties en mogelijkheden. 

Zo zijn er gimbals met 2 assen, maar ook met 3 assen. Een gimbal met 3 assen draagt over het algemeen zorg voor een nog meer stabiele opname. Ook zijn er volg modussen en bijvoorbeeld gesture control die er aan kunnen bijdragen dat een een gimbal voor nog meer steadiness zorgt. 

Verdere opties qua besturing zijn speciaal daarvoor ontworpen apps, maar ook een afstandsbediening en een bedieningspaneel op een handvat behoren tot de mogelijkheden. De verschillende mogelijkheden en opties zullen je verbazen!

beste_gimbal_03

Prijskaartje

Plaats hier een paragraaf of meerdere paragrafen

Een gimbal kopen, je kunt het in deze zo duur maken als je zelf wilt. De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de verschillende gimbals die er te koop zijn, kunnen behoorlijk van elkaar verschillen. Zo zijn er gimbals die goedkoop zijn, maar zijn er ook gimbals met een pittig prijskaartje.

Of een telefoon gimbal, smartphone gimbal, beste gimbal, gimbal voor je iphone, gopro gimbal, DJI gimbal of gimbal dslr goed is, hangt niet (altijd) samen met het hoogste prijskaartje. Het is daarom goed om vooraf te bepalen wat je budget is. Ben je op zoek naar een gimbal beste koop die best iets meer mag kosten, of ga je liever voor een goedkope gimbal? 

Prijs zegt dus overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit. Een beste koop gimbal aanbieding kan voor jou wel de beste gimbal zijn. Maar feit is, vaak krijg je voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’.

Hoe wij onafhankelijk en eerlijk testen

Jij zoekt de beste gimbal. Misschien ben je een vlogger of misschien wel professioneel fotograaf waardoor je een gimbal nodig hebt. Het aanbod is behoorlijk groot en de merken verschillen nogal. Dus waar moet je op letten? Gelukkig hebben wij het onderzoek al voor je gedaan. Wij selecteerden op basis reviews, specificaties en prijzen de beste 5 gimbals. Hoef jij alleen maar te kiezen.

Veelgestelde vragen over een gimbal

Wat is een gimbal?

Een gimbal is een statief voor aan/op een camera of smartphone bijvoorbeeld die zorgt voor stabilisatie. Een gimbal wordt dan ook wel een stabilizer genoemd en draagt er zorg voor dat je camera of telefoon altijd recht is wanneer je foto’s maakt of filmt.

Hoe werkt een gimbal?

Een gimbal plaats je als statief zijn op/ aan je smartphone, camera of bijvoorbeeld go pro of drone. Een gimbal corrigeert de bewegingen die jij (of een ander) maakt en stabiliseert het beeld. Zorgt dus voor rustig, recht en duidelijk beeld. En dit kijkt wel zo prettig!

Wat is de beste gimbal?

De beste gimbal, dat is niet één type of merk. Een gimbal die voor jou de beste koop is, is een persoonsgebonden keuze. Een goede gimbal is in ieder geval een gimbal die gebruiksvriendelijk is, tegen een stootje kan, beeld stabiliseert en ook duurzaam is. Wat ons betreft.

Welke DJI gimbal moet ik kopen?

Welke en of jij perse een DJI gimbal moet kopen, omdat dit voor jou de beste keuze is, daar kunnen wij gaan zwart wit antwoord op geven. Wellicht is een ander merk gimbal wel veel passender voor jouw situatie. We raden je aan onderzoek te doen en verschillende merken gimbals en hun specs te bekijken. Uiteindelijk kun jij zelf het beste beslissen welke gimbal het beste bij je past.

Waar koop ik de beste gimbal?

Een gimbal kun je zowel offline (in megastores) als online kopen. Wanneer je (online) op zoek bent naar een groot assortiment, een duidelijke website en goede klantvriendelijkheid, dan komt de website van bol.com uitstekend uit de bus.

Beste gimbal, de eindconclusie

De gimbal beste koop is uiteraard ook een goede gimbal, deze eigenschappen gaan hand in hand. Bij het uitzoeken van de beste gimbal dslr, DJI gimbal, gimbal voor je camera of gimbal voor je smartphone, zijn er sowieso 3 zaken waar je op moet letten. We lichten deze belangrijkste aandachtspunten hieronder voor je uit en toe.

Gewicht die een gimbal kan dragen

Geen één gimbal is hetzelfde, qua opties en mogelijkheden niet (we komen daar in één van de volgende alinea’s nog even op terug), maar ook kunnen de verschillende gimbals niet evenveel gewicht dragen. In de specs staat over het algemeen het maximale draaggewicht. Deze geeft dus aan hoe zwaar je telefoon, camera of bijvoorbeeld gopro mag zijn. 

Er bestaan gimbals speciaal voor geavanceerde camera’s met een gewicht tot plus minus 3 kg. Gimbals die een gewicht tot 2 kg kunnen dragen zijn geschikt voor de minder zware (spiegel reflex) camera’s. Een gimbal met een maximaal draaggewicht van 0,4 kg of minder zijn enkel geschikte gimbals voor smartphones.

Wijze van bevestiging

Een gimbal dien je te bevestigen op camera of telefoon. Vaak bevestig je een gimbal door een 1.4 of 3.8 schroefaansluiting. Sommige gimbals werken ook met een lens montage klem voor grotere/ langere objecten. De bevestiging werkt dan door middel van een klem in plaats van een schroef. Het is voor aanschaf handig te bekijken welke wijze van bevestiging het beste past bij jou en je situatie (camera of smartphone).

Opties en mogelijkheden

Zoals al eerder beschreven is elke gimbal van een specifiek merk of type weer anders. Qua bevestiging, maar ook gebruik, opties, prestaties en mogelijkheden. 

Zo zijn er gimbals met 2 assen, maar ook met 3 assen. Een gimbal met 3 assen draagt over het algemeen zorg voor een nog meer stabiele opname. Ook zijn er volg modussen en bijvoorbeeld gesture control die er aan kunnen bijdragen dat een een gimbal voor nog meer steadiness zorgt. 

Verdere opties qua besturing zijn speciaal daarvoor ontworpen apps, maar ook een afstandsbediening en een bedieningspaneel op een handvat behoren tot de mogelijkheden. Het is verstandig om, voor aanschaf van een gimbal, te kijken welke mogelijkheden en opties er eigenlijk allemaal zijn. Het zal je verbazen!

De 5 beste gimbals vind je hieronder nogmaals op een rijtje:

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

2 mensen beoordeelden dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.