Beste glutenvrije hondenbrokken van 2023

Top 5 best geteste glutenvrije hondenbrokken volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 17 oktober 2023 @11:21

beste_glutenvrije_hondenbrokken

Jij bent op zoek naar de beste glutenvrije hondenbrokken ? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de glutenvrije hondenbrokken van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 14 glutenvrije hondenbrokken  uitgebreid getest en vergeleken. Na 19 uur onderzoek is PawGarden Hondenvoer als beste uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste glutenvrije hondenbrokken van dit moment. In dit artikel geven onze experts tips voor het kopen van glutenvrije hondenbrokken . Wist je bijvoorbeeld dat de beste glutenvrije hondenbrokken ook nog erg smakelijk gevonden worden  ? Lees snel verder…

#1 Beste glutenvrije hondenbrokken
Pawgarden Hondenvoer – Zoete Aardappel Paard (Glutenvrij-Graanvrij) – 12kg. Op basis van zoete aardappel

Op basis van zoete aardappel

Deze graan en glutenvrije hondenbrokkken van Pawgarden bestaat naast zoete aardappel ook uit paard en gevogelte vet om zo de juiste voedingsstoffen aan jouw trouwe viervoeter te geven

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€68,95 bij bol.com
bol.com (€68,95)

Naar de top 5

Top 5 beste glutenvrije hondenbrokken van dit moment

Hoe komt deze top 5 glutenvrije hondenbrokken tot stand?

19 uur getest door experts Onze experts hebben 14 glutenvrije hondenbrokken uitvoerig getest en vergeleken.

14 glutenvrije hondenbrokken vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 glutenvrije hondenbrokken worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Pawgarden Hondenvoer – Zoete Aardappel Paard (Glutenvrij-Graanvrij) – 12kg

  #1 Beste glutenvrije hondenbrokken
  Pawgarden Hondenvoer – Zoete Aardappel Paard (Glutenvrij-Graanvrij) – 12kg. Op basis van zoete aardappel

  Op basis van zoete aardappel

  Deze graan en glutenvrije hondenbrokkken van Pawgarden bestaat naast zoete aardappel ook uit paard en gevogelte vet om zo de juiste voedingsstoffen aan jouw trouwe viervoeter te geven

  €68,95 bij bol.com
  bol.com (€68,95)
 2. 2. Kronch Graanvrij Hondenvoer Adult – 13,5 kg – graanvrije en glutenvrije hondenbrok.

  #2 Beste koop glutenvrije hondenbrokken
  Kronch Graanvrij Hondenvoer Adult – 13,5 kg – graanvrije en glutenvrije hondenbrok.. Voor volwassen honden

  Voor volwassen honden

  De graan en glutenvrije brok van Kronch komt in een 13,5 kg verpakking en is speciaal ontwikkeld voor de volwassen hond. De brokken zijn krokant en ons test panel vind de brokken erg smakelijk.

  €76 bij bol.com
  bol.com (€76,00)
 3. 3. Henne – Kronch Graanvrij Hondenvoer Adult – 5 kg – graanvrije en glutenvrije hondenbrok.

  #3 Best beoordeelde glutenvrije hondenbrokken
  Henne – Kronch Graanvrij Hondenvoer Adult – 5 kg – graanvrije en glutenvrije hondenbrok.. Hoogwaardige eiwitten

  Hoogwaardige eiwitten

  Speciaal voor de hond met gevoelige maag en darmen. Deze graan en glutenvrije hondenbrokken bevatten voldoende voedingsstoffen voor jouw hond. De brokken zijn erg smakelijk volgens onze honden.

  €38,79 bij bol.com
  bol.com (€38,79)
 4. 4. Kivo Petfood Hondenbrokken Kip & Rijst 14 kg Koudgeperst 

  #4 Goed alternatief glutenvrije hondenbrokken
  Kivo Petfood Hondenbrokken Kip & Rijst 14 kg Koudgeperst . Koudgeperste hondenbrokken

  Koudgeperste hondenbrokken

  Deze hondenbrokken van Kivo bevatten voornamelijk gedroogde kip en is 100% gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Het eiwit gehalte is hoog voor optimale prestaties en herstel na inspanning.

  €50,10 bij bol.com
  bol.com (€50,10)
 5. 5. Best for your Friend by Pets Unlimited hondenbrokken

  #5 Goedkoop alternatief glutenvrije hondenbrokken
  Best for your Friend by Pets Unlimited hondenbrokken. Met verse zalm

  Met verse zalm

  Deze hondenbrokken van Best for your Friend bevatten goede natuurlijke ingredienten en zijn goed krokant. Qua smaak zie je ons test panel smullen. Deze brokken zijn tarwevrij en bevatten bruine rijst welke goed is voor de stofwisseling.

  €29,99 bij bol.com
  bol.com (€29,99)

Glutenintolerantie bij honden

Als het gaat om het voeden van onze geliefde honden, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat we ze de best mogelijke voeding geven. Voor honden met glutenintolerantie kan het vinden van de juiste voeding een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig vele opties voor glutenvrije hondenbrokken beschikbaar. In dit artikel zullen we de beste glutenvrije hondenbrokken bespreken en alles wat u moet weten om de juiste keuze te maken voor uw trouwe viervoeter.

Wat zijn glutenvrije hondenbrokken?

Glutenvrije hondenbrokken zijn voedingsmiddelen die speciaal zijn ontwikkeld voor honden met glutenintolerantie. Gluten is een eiwit dat voorkomt in veel granen, zoals tarwe, gerst en rogge. Sommige honden zijn allergisch of intolerant voor gluten, wat kan leiden tot spijsverteringsproblemen en andere gezondheidsproblemen.

Glutenintolerantie bij honden is vergelijkbaar met coeliakie bij mensen. Het immuunsysteem van de hond reageert op gluten als een schadelijke stof, waardoor ontstekingen en schade aan de dunne darm ontstaan. Dit kan leiden tot malabsorptie van voedingsstoffen en een slechte algehele gezondheid.

Hoewel honden van nature carnivoren zijn en voornamelijk vlees nodig hebben, bevatten veel commerciële hondenvoeders granen als goedkope vulstoffen. Dit kan problematisch zijn voor honden met glutenintolerantie, omdat hun lichaam niet in staat is om gluten af te breken en te verteren.

Het belang van glutenvrij voedsel voor honden

Voor honden met glutenintolerantie is het essentieel om glutenvrij voedsel te geven om hun gezondheid en welzijn te behouden. Het consumeren van voedsel dat gluten bevat, kan leiden tot ontstekingen in het spijsverteringsstelsel van de hond, wat kan resulteren in diarree, braken, gewichtsverlies en andere ongemakken.

Door over te schakelen op glutenvrije hondenbrokken kunnen de symptomen van glutenintolerantie worden verminderd en kan de algehele gezondheid van de hond worden verbeterd. Glutenvrij voedsel zorgt ervoor dat de darmen van de hond zich kunnen herstellen en dat voedingsstoffen beter kunnen worden opgenomen.

Naast het verminderen van spijsverteringsproblemen, kan glutenvrij voedsel ook helpen bij het verminderen van huidproblemen, zoals jeuk en irritatie, die vaak voorkomen bij honden met glutenintolerantie. Het elimineren van gluten uit het dieet van de hond kan de algehele kwaliteit van leven verbeteren.

Ingrediënten om op te letten in glutenvrije hondenbrokken

Wanneer u op zoek bent naar de beste glutenvrije hondenbrokken, is het belangrijk om op de ingrediëntenlijst te letten. Zoek naar hoogwaardige eiwitbronnen, zoals kip, lam of zalm, en vermijd granen zoals tarwe, gerst en rogge.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar andere gezonde ingrediënten in de hondenbrokken. Groenten en fruit kunnen waardevolle voedingsstoffen leveren, terwijl omega-3 vetzuren kunnen bijdragen aan een gezonde huid en vacht.

Let ook op toegevoegde vitaminen en mineralen, zoals vitamine E, vitamine C en zink, die het immuunsysteem van de hond kunnen ondersteunen. Het is altijd een goed idee om met uw dierenarts te overleggen welke glutenvrije hondenbrokken het meest geschikt zijn voor uw hond, rekening houdend met zijn specifieke behoeften en gezondheidstoestand.

Verschillende soorten glutenvrije hondenbrokken

Er zijn verschillende soorten glutenvrije hondenbrokken op de markt, elk met hun eigen unieke eigenschappen. Hier zijn twee van de meest voorkomende soorten glutenvrije hondenbrokken:

Graanvrije versus glutenvrije hondenbrokken

Graanvrije hondenbrokken zijn voedingsmiddelen die helemaal geen granen bevatten, terwijl glutenvrije hondenbrokken geen gluten bevatten maar wel granen kunnen bevatten die geen gluten bevatten, zoals rijst of maïs. Beide opties kunnen geschikt zijn voor honden met glutenintolerantie, maar het is belangrijk om te overleggen met uw dierenarts om te bepalen welke het beste is voor uw hond.

Biologische glutenvrije hondenbrokken

Biologische glutenvrije hondenbrokken zijn gemaakt van ingrediënten die zijn gekweekt zonder het gebruik van kunstmatige chemicaliën of pesticiden. Deze brokken zijn een gezonde optie voor honden die gevoelig zijn voor gluten, omdat ze alleen natuurlijke ingrediënten bevatten.

Naast graanvrije en biologische glutenvrije hondenbrokken zijn er nog andere varianten op de markt die geschikt zijn voor honden met glutenintolerantie. Een populaire keuze is de hypoallergene glutenvrije hondenbrok. Deze brokken zijn speciaal ontwikkeld voor honden met allergieën en intoleranties, waaronder glutenintolerantie. Ze bevatten hoogwaardige ingrediënten die gemakkelijk verteerbaar zijn en de spijsvertering van uw hond ondersteunen.

Daarnaast zijn er ook glutenvrije hondenbrokken die verrijkt zijn met extra voedingsstoffen. Deze brokken zijn speciaal samengesteld om te voldoen aan de voedingsbehoeften van honden met glutenintolerantie. Ze kunnen bijvoorbeeld extra omega-3 vetzuren bevatten, die de gezondheid van de huid en vacht van uw hond bevorderen. Ook kunnen ze extra antioxidanten bevatten, die het immuunsysteem van uw hond versterken.

Het is belangrijk om te weten dat niet alle honden met glutenintolerantie dezelfde voedingsbehoeften hebben. Sommige honden hebben mogelijk andere allergieën of intoleranties naast gluten, dus het is altijd raadzaam om uw dierenarts te raadplegen voordat u een specifiek type glutenvrije hondenbrok kiest. Uw dierenarts kan u helpen bij het bepalen van de beste voedingsoptie voor uw hond, rekening houdend met zijn individuele behoeften en gezondheidstoestand.

Naast het kiezen van de juiste glutenvrije hondenbrokken, is het ook belangrijk om de voeding van uw hond geleidelijk aan te veranderen. Dit helpt om mogelijke spijsverteringsproblemen te voorkomen en uw hond te laten wennen aan de nieuwe voeding. Begin met het mengen van kleine hoeveelheden van de nieuwe brokken met de oude brokken en verhoog geleidelijk de hoeveelheid nieuwe brokken terwijl u de hoeveelheid oude brokken vermindert.

Onthoud altijd dat voeding een belangrijke rol speelt in de gezondheid en het welzijn van uw hond. Het kiezen van de juiste glutenvrije hondenbrokken kan helpen om de symptomen van glutenintolerantie te verminderen en uw hond een gelukkig en gezond leven te geven.

Hoe kies je de beste glutenvrije hondenbrokken?

Het kiezen van de beste glutenvrije hondenbrokken voor uw hond kan een uitdaging zijn, gezien het grote aantal opties op de markt. Hier zijn enkele tips om u te helpen de beste keuze te maken:

Het lezen van etiketten op hondenbrokken

Begin door de ingrediëntenlijst op de verpakking van de hondenbrokken te lezen. Zorg ervoor dat de brokken geen gluten bevatten en kijk naar andere gezonde ingrediënten, zoals hoogwaardige eiwitbronnen en essentiële voedingsstoffen.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de herkomst van de ingrediënten. Kies bij voorkeur voor hondenbrokken waarvan de ingrediënten afkomstig zijn van betrouwbare en duurzame bronnen. Dit zorgt niet alleen voor een betere kwaliteit van het voedsel, maar draagt ook bij aan een gezondere voedselketen.

Verder is het raadzaam om te letten op eventuele toevoegingen in de hondenbrokken. Sommige fabrikanten voegen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen toe om de brokken aantrekkelijker te maken voor honden. Het is echter beter om te kiezen voor brokken zonder deze toevoegingen, omdat ze mogelijk schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van uw hond.

Het belang van voedingswaarde in hondenbrokken

Het is ook belangrijk om naar de voedingswaarde van de hondenbrokken te kijken. Zorg ervoor dat de brokken voldoende voedingsstoffen bevatten om aan de behoeften van uw hond te voldoen. Raadpleeg uw dierenarts als u twijfelt over de voedingswaarde van een bepaald product.

Een goede bron van voedingsstoffen in hondenbrokken is hoogwaardige eiwitten. Eiwitten zijn essentieel voor de opbouw en het onderhoud van de spieren van uw hond. Kies daarom voor brokken die een hoog percentage eiwitten bevatten, afkomstig van kwalitatieve bronnen zoals vlees of vis.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid vet in de hondenbrokken. Vetten leveren energie en dragen bij aan een gezonde huid en vacht. Let erop dat de brokken voldoende gezonde vetten bevatten, zoals omega-3 en omega-6 vetzuren.

Naast eiwitten en vetten, moeten hondenbrokken ook voldoende koolhydraten bevatten. Koolhydraten zijn een belangrijke energiebron voor honden. Kies voor brokken die complexe koolhydraten bevatten, zoals volkoren granen of groenten, in plaats van geraffineerde suikers of granen.

Tot slot is het verstandig om te kijken naar de aanwezigheid van essentiële voedingsstoffen, zoals vitaminen en mineralen, in de hondenbrokken. Deze voedingsstoffen spelen een cruciale rol in het behoud van een goede gezondheid en het ondersteunen van het immuunsysteem van uw hond.

Door aandacht te besteden aan de ingrediënten, voedingswaarde en essentiële voedingsstoffen in hondenbrokken, kunt u de beste keuze maken voor uw hond. Vergeet niet om ook rekening te houden met de specifieke behoeften en eventuele allergieën van uw hond. Raadpleeg indien nodig uw dierenarts voor advies op maat.

De voordelen van glutenvrije hondenbrokken

Het geven van glutenvrije hondenbrokken aan uw hond kan vele voordelen hebben. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

Verbetering van de spijsvertering van uw hond

Glutenvrije hondenbrokken kunnen helpen om spijsverteringsproblemen bij honden met glutenintolerantie te verminderen. Deze brokken zijn licht verteerbaar en kunnen de symptomen van een gevoelige maag verminderen, zoals diarree en winderigheid.

Wanneer uw hond glutenintolerantie heeft, kan het eten van voeding met gluten leiden tot ontstekingen in het maag-darmkanaal. Dit kan leiden tot ongemak en spijsverteringsproblemen. Door over te schakelen op glutenvrije hondenbrokken, kunt u de belasting op het maag-darmkanaal van uw hond verminderen en de spijsvertering verbeteren.

Bovendien bevatten glutenvrije hondenbrokken vaak hoogwaardige ingrediënten die gemakkelijker kunnen worden afgebroken en opgenomen door het lichaam van uw hond. Dit zorgt voor een efficiëntere verwerking van voedingsstoffen en kan bijdragen aan een betere algehele gezondheid.

Verhoogde energieniveaus bij honden

Door uw hond glutenvrije hondenbrokken te geven, kunt u zijn energieniveaus verhogen. Veel honden met glutenintolerantie ervaren een verbeterde energie en vitaliteit nadat ze zijn overgeschakeld op glutenvrije voeding.

Dit komt doordat glutenvrije hondenbrokken vaak een hoger gehalte aan hoogwaardige eiwitten bevatten. Eiwitten zijn essentieel voor de opbouw en het onderhoud van spieren, wat kan bijdragen aan een verhoogde energie en uithoudingsvermogen bij honden.

Bovendien kunnen de voedingsstoffen in glutenvrije hondenbrokken beter worden opgenomen door het lichaam van uw hond, waardoor hij alle benodigde voedingsstoffen krijgt om zijn energieniveaus op peil te houden. Dit kan vooral gunstig zijn voor actieve honden of honden die veel beweging nodig hebben.

Naast het verhogen van de energieniveaus, kan het geven van glutenvrije hondenbrokken ook leiden tot een betere algehele gezondheid van uw hond. Een goede voeding speelt een belangrijke rol bij het ondersteunen van het immuunsysteem, het bevorderen van een gezonde huid en vacht, en het behouden van een gezond gewicht.

Veelgestelde vragen over glutenvrije hondenbrokken

Zijn alle honden geschikt voor een glutenvrij dieet?

Niet alle honden hebben een glutenvrij dieet nodig. Alleen honden met glutenintolerantie of -allergie moeten glutenvrije voeding krijgen. Als u vermoedt dat uw hond glutenintolerantie heeft, raadpleeg dan uw dierenarts voor een juiste diagnose.

Glutenintolerantie bij honden is vergelijkbaar met coeliakie bij mensen. Het is een aandoening waarbij het immuunsysteem van de hond reageert op gluten, een eiwit dat voorkomt in granen zoals tarwe, gerst en rogge. Honden met glutenintolerantie kunnen symptomen ervaren zoals diarree, braken, gewichtsverlies en een slechte vachtconditie.

Door uw hond een glutenvrij dieet te geven, kunt u deze symptomen verminderen en de algehele gezondheid van uw hond verbeteren. Het is echter belangrijk om eerst een juiste diagnose te stellen voordat u overschakelt op glutenvrije hondenbrokken.

Hoe snel kan ik resultaten zien na het overschakelen op glutenvrije hondenbrokken?

De tijd die nodig is om resultaten te zien na het overschakelen op glutenvrije hondenbrokken kan variëren van hond tot hond. Sommige honden kunnen binnen enkele dagen verbetering ervaren, terwijl het bij andere honden langer kan duren. Het is belangrijk om geduldig te zijn en uw hond regelmatig te volgen tijdens de overstap naar glutenvrije voeding.

Naast het verminderen van de symptomen van glutenintolerantie, kan het overschakelen op glutenvrije hondenbrokken ook andere voordelen hebben voor uw hond. Deze voeding kan helpen bij het verbeteren van de spijsvertering, het versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van een gezonde huid en vacht.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat elk dier uniek is en dat de reactie op een glutenvrij dieet kan variëren. Het is raadzaam om uw dierenarts te raadplegen voor advies op maat en om de voortgang van uw hond te volgen.

Door de juiste glutenvrije hondenbrokken te kiezen, kunt u ervoor zorgen dat uw hond de voeding krijgt die hij nodig heeft zonder last te hebben van glutenintolerantie. Raadpleeg uw dierenarts om de beste opties te bespreken en de juiste keuze te maken voor uw trouwe viervoeter.

Nogmaals onze top 5 beste glutenvrije hondenbrokken op een rijtje

 1. 1. Pawgarden Hondenvoer – Zoete Aardappel Paard (Glutenvrij-Graanvrij) – 12kg

  #1 Beste glutenvrije hondenbrokken
  Pawgarden Hondenvoer – Zoete Aardappel Paard (Glutenvrij-Graanvrij) – 12kg. Op basis van zoete aardappel

  Op basis van zoete aardappel

  Deze graan en glutenvrije hondenbrokkken van Pawgarden bestaat naast zoete aardappel ook uit paard en gevogelte vet om zo de juiste voedingsstoffen aan jouw trouwe viervoeter te geven

  €68,95 bij bol.com
  bol.com (€68,95)
 2. 2. Kronch Graanvrij Hondenvoer Adult – 13,5 kg – graanvrije en glutenvrije hondenbrok.

  #2 Beste koop glutenvrije hondenbrokken
  Kronch Graanvrij Hondenvoer Adult – 13,5 kg – graanvrije en glutenvrije hondenbrok.. Voor volwassen honden

  Voor volwassen honden

  De graan en glutenvrije brok van Kronch komt in een 13,5 kg verpakking en is speciaal ontwikkeld voor de volwassen hond. De brokken zijn krokant en ons test panel vind de brokken erg smakelijk.

  €76 bij bol.com
  bol.com (€76,00)
 3. 3. Henne – Kronch Graanvrij Hondenvoer Adult – 5 kg – graanvrije en glutenvrije hondenbrok.

  #3 Best beoordeelde glutenvrije hondenbrokken
  Henne – Kronch Graanvrij Hondenvoer Adult – 5 kg – graanvrije en glutenvrije hondenbrok.. Hoogwaardige eiwitten

  Hoogwaardige eiwitten

  Speciaal voor de hond met gevoelige maag en darmen. Deze graan en glutenvrije hondenbrokken bevatten voldoende voedingsstoffen voor jouw hond. De brokken zijn erg smakelijk volgens onze honden.

  €38,79 bij bol.com
  bol.com (€38,79)
 4. 4. Kivo Petfood Hondenbrokken Kip & Rijst 14 kg Koudgeperst 

  #4 Goed alternatief glutenvrije hondenbrokken
  Kivo Petfood Hondenbrokken Kip & Rijst 14 kg Koudgeperst . Koudgeperste hondenbrokken

  Koudgeperste hondenbrokken

  Deze hondenbrokken van Kivo bevatten voornamelijk gedroogde kip en is 100% gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Het eiwit gehalte is hoog voor optimale prestaties en herstel na inspanning.

  €50,10 bij bol.com
  bol.com (€50,10)
 5. 5. Best for your Friend by Pets Unlimited hondenbrokken

  #5 Goedkoop alternatief glutenvrije hondenbrokken
  Best for your Friend by Pets Unlimited hondenbrokken. Met verse zalm

  Met verse zalm

  Deze hondenbrokken van Best for your Friend bevatten goede natuurlijke ingredienten en zijn goed krokant. Qua smaak zie je ons test panel smullen. Deze brokken zijn tarwevrij en bevatten bruine rijst welke goed is voor de stofwisseling.

  €29,99 bij bol.com
  bol.com (€29,99)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.

Gerelateerde reviews