Beste gourmetstel met eigen losse borden van 2023

Top 5 best geteste gourmetstellen met eigen losse borden volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @08:01

beste_gourmetstel_met_borden_01

Jij bent op zoek naar de beste gourmetstel met eigen losse borden? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de gourmetstel met losse borden van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 8 gourmetstellen met eigen losse borden uitgebreid getest en vergeleken. Na 6 uur onderzoek is Princess 103080 als beste gourmetstel met borden uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste gourmetstellen met borden van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5  tips voor het kopen van een gourmetstel met borden. Wist je bijvoorbeeld dat het beste gourmetstel met borden ook zeer eenvoudig schoon te maken is? Lees snel verder…

#1 Beste gourmetstel met borden
Princess 103080 Grilplaat. Geschikt voor 4 personen

Geschikt voor 4 personen

Perfecte kwaliteit van Princess. Dit gourmetstel met borden is uitbreidbaar naar 6 personen. Zo is er altijd een bordje voor iedereen. Dit gourmetstel is eenvoudig schoon te maken.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€87,99 bij bol.com
bol.com (€87,99)

Naar de top 5

Top 4 beste gourmetstellen met borden van dit moment

Hoe komt deze top 5 gourmetstel met borden tot stand?

6 uur getest door experts Onze experts hebben 8 gourmetstellen met borden uitvoerig getest en vergeleken.

8 gourmetstellen met borden vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 gourmetstellen met borden worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Princess 103080 Grilplaat

  #1 Beste gourmetstel met borden
  Princess 103080 Grilplaat. Geschikt voor 4 personen

  Geschikt voor 4 personen

  Perfecte kwaliteit van Princess. Dit gourmetstel met borden is uitbreidbaar naar 6 personen. Zo is er altijd een bordje voor iedereen. Dit gourmetstel is eenvoudig schoon te maken.

  €87,99 bij bol.com
  bol.com (€87,99)
 2. 2. Bourgini Chef’s Dinnerparty 

  #2 Beste Bourgini gourmetstel met borden
  Bourgini Chef’s Dinnerparty . Met anti-aanbaklaag

  Met anti-aanbaklaag

  Dit gourmetstel met losse borden heeft een vermogen van 250W per bord en dat is volgens ons ruim genoeg. Verder valt het lange snoer van 2 meter op. Erg prettig als je het ons vraagt.

  €89,99 bij bol.com
  bol.com (€89,99)
 3. 3. Princess 103070 Dinner4All Circle

  #3 Alternatief gourmetstel met borden
  Princess 103070 Dinner4All Circle. Even wat anders

  Even wat anders

  Dit gourmestel werkt eigenlijk niet met losse borden maar met losse bakplaten waar je het bord tegen aan kunt schuiven. Zo houd je een groot bord over om van te eten. Handig!

  €59,99 bij bol.com
  bol.com (€59,99)
 4. 4. Swiss Pro+ Dinner4All Tafelgrill

  #4 Beste goedkope gourmetstel met borden
  Swiss Pro+ Dinner4All Tafelgrill. Mini Tepanyaki

  Mini Tepanyaki

  Zo omschrijven we dit gourmetstel het beste. De losse vierkante platen zijn eenvoudig in gebruik en individueel aan en uit te zetten. Met 250W per plaat is het vermogen ruim genoeg te noemen.

  €39,95 bij blokker.nl
  blokker.nl (€39,95)

Een gourmetstel met bord kopen; praktisch, functioneel en hip.

Een op en top gezellige activiteit, gourmetten! Daarnaast is het gewoon ook heel erg lekker natuurlijk! Heerlijk eten met behulp van een gourmetstel en met allemaal leuke mensen om je heen, iets leukers is er niet! Wel kan het nog handiger, namelijk een gourmet met eigen bord. We vertellen je daar hieronder meer over!

Een gourmetstel met bord, wat is dat?

Bij een gourmet met bord is er sprake van een gourmetstel met aparte borden. Een sessie gourmet met eigen bord dus. Iedereen heeft zijn eigen bord met gourmetplaat. Dat is eigenlijk een vrij nieuw gegeven, maar wel perfect bedacht, als je het ons vraagt! 

Elk eigen bord met bakplaat, ook wel ‘unit’ genoemd, kan individueel ook weer worden aangesloten op de basisunit, het basis gourmetstel. Samen en toch individueel gourmetten.

Zo voorkom je inmenging van smaken, daarnaast is het ook voor mensen met allergieën of diëten en top oplossing. En wat te denken van vegetariërs en veganisten? Vlees en niet vleesproducten die gescheiden kunnen worden bereid. Erg fijn en vooral praktisch!  

Gourmetten met borden, units los van elkaar, kun je dus met meerdere mensen tegelijk doen. Ook in deze heb je weer de keuze. Je kunt kiezen voor gourmet met bord voor bijvoorbeeld vier personen. Maar ook is het aantal personen gemakkelijk tot zes, acht, tien of zelfs twaalf te vergroten. Want ook gourmetten op aparte borden doe je nooit alleen!

Een gourmetstel met borden (en wat je verder nog nodig hebt)

Een ‘gourmet met bord’ is een, -de naam zegt het al- gourmet met borden. Met hoeveel personen je kunt gourmetten met borden, hangt af van de grootte van het gourmetstel met aparte borden dat je aanschaft. En ook van de eventuele uitbreidingsmogelijkheden die er wel of niet zijn. 

We hoeven je het vast niet uit te leggen, maar doen het voor de zekerheid toch. Een klein beetje dan. Wat wat is gourmetten precies? Met een gourmetstel kun je zelf kleine stukjes groenten, vlees en vis bereiden. Maar ook een ei of pannenkoek bakken. Soms kun je met een gourmetstel met bord ook grillen, wokken en/ of zelfs fonduen. Ook dit hangt af van het type gourmetstel dat je uiteindelijk koopt.

Gourmetten, dat doe je eigenlijk nooit alleen. Maar altijd in het gezelschap van andere (leuke en gezellige) mensen. Dat kan familie zijn, of vrienden. Je kunt s avonds gourmetten, maar ook s middags al beginnen. Gourmetten is verder een activiteit geschikt voor jong en oud. De meeste kinderen zijn dol op gourmetten, maar opa’s en oma’s ook. 

Gourmetten kan je verder op een doodnormale doordeweekse dag doen, maar ook wanneer er sprake is van een bijzondere gebeurtenis. Een verjaardag, een jubileum, of wat dacht je van het vieren van Pasen, Kerst of Oud & Nieuw? Het is jouw ‘feestje’ en je kunt helemaal zelf beslissen wanneer, waar en met wie je wilt gourmetten!

Het voordeel van een gourmetstel met borden, een gourmetstel losse borden welteverstaan, is dat een ieder zijn eigen vlees, vis, groente etc. kan bereiden op zijn eigen unit, ook wel gourmet eigen bord genoemd. Er ontstaat hierdoor geen inmenging van voedsel. En dat is toch wel vrij ideaal!

Het enige dat jij nodig hebt naast een gourmet met bord, zijn spatels -deze worden soms al meegeleverd met een gourmetstel op eigen bord- soms ook gourmetpannetjes, maar sowieso boter en/ of olie en ingrediënten.

Wanneer je bovenstaande in huis hebt (gehaald), is het verder eigenlijk heel simpel. Het 

gourmetstel ‘eigen bord’ warm laten worden en vervolgens bakken/ grillen /fonduen/ raclette/ wokken en happen maar! Met de leukste en liefste mensen die jij je kunt wensen, natuurlijk. Je naaste vrienden of familie!

beste_gourmetstel_met_borden_02

Gourmetstel met borden, overige opties en mogelijkheden

Wanneer je wilt gourmetten op eigen bord, op zoek bent naar een gourmetstel met losse borden dus, is het belangrijk om ook te checken wat de overige opties en mogelijkheden zijn van een gourmet met bord. De specificaties van een gourmetstel kunnen je veel vertellen over de mogelijkheden en onmogelijkheden van een gourmetstel met borden.

Kun je naast gourmetten bijvoorbeeld ook op andere wijze eten bereiden met je gourmetstel met borden? Te denken valt dan bijvoorbeeld aan het grillen van vlees, groente of vis. En wat dacht je van het wokken van groente, het fonduen van vlees en in sommige gevallen ook de mogelijkheid tot raclette?! Voor de vegetariërs en de kaasliefhebbers pur sang onder ons is dit laatste natuurlijk een enorm waardevolle en lekkere aanvulling.

Ook zit er verschil in het (kunnen) regelen van de temperatuur van een gourmet met eigen bord. Wanneer je wilt gourmetten op eigen bord, is het in sommige gevallen mogelijk de temperatuur van je gourmet eigen bord zelf te regelen. Dit is echter niet altijd het geval.

Tevens zit er verschil in de opwarmtijd van een gourmet met bord. Er zijn gourmetstellen te koop die in een handomdraai warm en op de juiste temperatuur zijn, klaar voor gebruik. Maar er zijn ook gourmetstellen waarbij dit wat langer duurt. In de specificaties van een gourmetstel met borden kun je hier over het algemeen de info die je zoekt over vinden.

Als laatste willen we nog even benoemen dat het verstandig is om helder te hebben met hoeveel mensen je kunt gourmetten op eigen bord. Wil jij met regelmaat met vier, of misschien wel zes, acht of tien personenen gourmetten? Of ben je meer van het ‘klein’ gourmetten, gezellig met zijn tweetjes?

Afhankelijk van je eigen voorkeur, kun je keuzes, opties en mogelijkheden selecteren die jou wel of niet passen! In deze is er geen goed of fout.

betse_gourmetstel_met_borden_03

Een gourmet met borden kopen, waar op te letten?

Wanneer je een gourmetstel met borden wilt kopen, is het goed om vooraf even te bedenken wat je specifieke wensen zijn voor wat betreft een bord met gourmetplaat. Wil je alleen gourmetten, of wil je ook op andere wijze gerechten kunnen bereiden?

Sommige gourmetstellen met losse borden hebben een grillfunctie. Ook zijn er gourmetstellen met aparte borden die tevens een wok functie hebben. En wat denk je van de optie fonduen of zelfs raclette? Zoals al eerder geschreven, voor de echte kaasliefhebbers een enorme plus.

Wanneer je zoekende bent naar een gourmetstel die enkel kan gourmetten, of juist opties naast het gourmetten alleen (fondue, wok, grill etc.) zoekt, is het handig de specs van een gourmet met eigen bord te checken. Want niet elk gourmetstel heeft deze overige opties. Gourmetten op eigen bord is soms ook de enige optie die er is.

Je bent waarschijnlijk gericht op zoek naar een gourmet met borden, omdat je wilt gourmetten op eigen bord. De reden dat je ook op deze pagina terecht bent gekomen. Een gourmet met eigen bord maakt het gourmetten met borden op individuele wijze, mogelijk.

Er zijn veel verschillende soorten en ook merken gourmetstellen te koop. De keuze is dan ook absoluut reuze! En wanneer er veel keuze is, maakt dit een beslissing maken niet altijd makkelijker.

We zetten voor de volledigheid nog wel even op een rijtje welke keuzes er zijn voor wat betreft type gourmetstellen met aparte borden (en ook zonder).

Schoonmaken gourmetstel met borden

Het laatste punt dat we willen aanstippen in deze blog, het schoonmaken van het gourmetstel aparte borden. 

Helemaal niemand is fan van het schoonmaken van een gourmetstel met borden. Tenminste, wij hebben die persoon nog niet gevonden. Na een gezellig middagje of avondje gourmetten is het dan ook niemand zijn droomwens om in de keuken te gaan staan boenen en schrobben. Het gourmet en de borden, welteverstaan. En wat dacht je van alle schaaltjes, overige bordjes, bestek en spatels..

Het schoonmaken na gourmetten is dan ook gewoon geen leuk klusje en het vet soms best hardnekkig. Gourmet vet staat er dan ook om bekend om op een vervelende wijze aan te kunnen bakken en vervolgens te blijven zitten. 

Het is dus echt heel handig en waardevol om voor aanschaf van een gourmet met borden te bekijken of het schoonmaken van het gourmetstel dat je op het oog hebt, een makkelijke opgave is. 

Waar op te letten als het gaat om schoonmaak gemak van een gourmet met bord. Dat zijn eigenlijk twee zaken. Het eerste aandachtspunt, heeft een gourmetstel een anti aanbaklaag? Dit zorgt voor veel minder boen en schrob werk en voor veel minder vastzittend vuil/ vet. En dat wil toch iedereen?

Punt twee, is het gourmetstel met losse borden vaatwasserbestendig? Een gourmetstel is (bijna) nooit helemaal vaatwasserbestendig trouwens, maar de losse onderdelen vaak wel. Dit scheelt je enorm veel schoonmaakwerk. Maar opgelet, niet alle gourmetstellen hebben vaatwasserbestendige onderdelen. Dus bekijk dit goed, alvorens jouw perfecte gourmetstel met aparte borden aan te schaffen.

Hetzelfde geldt voor de losse borden van het gourmetstel dat je op het oog hebt. Zijn deze tevens vaatwasser bestendig? Of moet jij met de hand afwassen? En vind jij dit eigenlijk wel een probleem? Of misschien wel helemaal niet? 

Het zijn vragen die alleen jij kunt beantwoorden. Wij stellen deze vragen vooral, om jouw bewust te maken van de keuzes, opties en mogelijkheden wanneer het gaat om de aankoop van jouw beste gourmetstel met borden. Want gourmetten met borden kan pas, wanneer jij een gourmet met bord (los) hebt aangeschaft. En dan natuurlijk een gourmetstel met losse borden waar jij blij van wordt!

Als laatste, wij wensen je succes en veel plezier bij de aanschaf en vooral het gebruik van jouw gourmetstel met aparte borden!

Nogmaals alle gourmetstellen met borden op een rijtje:

 1. 1. Princess 103080 Grilplaat

  #1 Beste gourmetstel met borden
  Princess 103080 Grilplaat. Geschikt voor 4 personen

  Geschikt voor 4 personen

  Perfecte kwaliteit van Princess. Dit gourmetstel met borden is uitbreidbaar naar 6 personen. Zo is er altijd een bordje voor iedereen. Dit gourmetstel is eenvoudig schoon te maken.

  €87,99 bij bol.com
  bol.com (€87,99)
 2. 2. Bourgini Chef’s Dinnerparty 

  #2 Beste Bourgini gourmetstel met borden
  Bourgini Chef’s Dinnerparty . Met anti-aanbaklaag

  Met anti-aanbaklaag

  Dit gourmetstel met losse borden heeft een vermogen van 250W per bord en dat is volgens ons ruim genoeg. Verder valt het lange snoer van 2 meter op. Erg prettig als je het ons vraagt.

  €89,99 bij bol.com
  bol.com (€89,99)
 3. 3. Princess 103070 Dinner4All Circle

  #3 Alternatief gourmetstel met borden
  Princess 103070 Dinner4All Circle. Even wat anders

  Even wat anders

  Dit gourmestel werkt eigenlijk niet met losse borden maar met losse bakplaten waar je het bord tegen aan kunt schuiven. Zo houd je een groot bord over om van te eten. Handig!

  €59,99 bij bol.com
  bol.com (€59,99)
 4. 4. Swiss Pro+ Dinner4All Tafelgrill

  #4 Beste goedkope gourmetstel met borden
  Swiss Pro+ Dinner4All Tafelgrill. Mini Tepanyaki

  Mini Tepanyaki

  Zo omschrijven we dit gourmetstel het beste. De losse vierkante platen zijn eenvoudig in gebruik en individueel aan en uit te zetten. Met 250W per plaat is het vermogen ruim genoeg te noemen.

  €39,95 bij blokker.nl
  blokker.nl (€39,95)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

4 mensen beoordeelden dit artikel met een 4.8

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.