Beste handdoekenrek van 2023

Top 5 best geteste handdoekenrekken volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 8 augustus 2023 @15:09

beste_handdoekenrek_01

Jij bent op zoek naar het beste handdoekenrek? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk het handdoekenrek van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 21 handdoekenrekken uitgebreid getest en vergeleken. Na 7 uur onderzoek is Handdoekenrek mat zwart als beste handdoekenrek uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste handdoekenrekken van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een handdoekenrek. Wist je bijvoorbeeld dat het beste handdoekenrek een hotel chique uitstraling heeft? Lees snel verder…

#1 Beste handdoekenrek
Handdoekrek Mat Zwart – Badkamer. Mat zwart handdoekrek

Mat zwart handdoekrek

Dit RVS mat zwarte handdoekenrek heeft plaats voor maar liefst 10 handdoeken. De set wordt geleverd met installatiemateriaal en is eenvoudig te installeren.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€18,95 bij bol.com
bol.com (€18,95)

Naar de top 5

Top 5 beste handdoekenrekken van dit moment

Hoe komt deze top 5 handdoekenrekken tot stand?

7 uur getest door experts Onze experts hebben 21 handdoekenrekken uitvoerig getest en vergeleken.

21 handdoekenrekken vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 handdoekenrekken worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Handdoekrek Mat Zwart – Badkamer

  #1 Beste handdoekenrek
  Handdoekrek Mat Zwart – Badkamer. Mat zwart handdoekrek

  Mat zwart handdoekrek

  Dit RVS mat zwarte handdoekenrek heeft plaats voor maar liefst 10 handdoeken. De set wordt geleverd met installatiemateriaal en is eenvoudig te installeren.

  €18,95 bij bol.com
  bol.com (€18,95)
 2. 2. Vannons – Handdoekrek

  #2 Beste koop handdoekenrek
  Vannons – Handdoekrek. Met losse haken

  Met losse haken

  Dit handdoekenrek heeft plaats voor 2 handdoeken en heeft daarbij 4 haken voor bijvoorbeeld de scrubspons of gastendoekjes. Voelt zeer stevig aan en heeft een luxe mat zwarte uitstraling.

  €21,95 bij bol.com
  bol.com (€21,95)
 3. 3. Handdoekrek Van Metaal – Mat Zwart – 4 Rails Vrijstaand

  #3 Beste vrijstaande handdoekenrek
  Handdoekrek Van Metaal – Mat Zwart – 4 Rails Vrijstaand. Vrijstaand handdoekenrek

  Vrijstaand handdoekenrek

  Voorzien van 4 rails voor 4 handdoeken, je plaatst deze eenvoudig zonder schroeven of boren. Het rek voelt stevig aan, zelfs als de handdoeken nat zijn.

  €41,95 bij bol.com
  bol.com (€41,95)
 4. 4. MIRI Handdoekrek – Handdoekhouder

  #4 Goed alternatief handdoekenrek
  MIRI Handdoekrek – Handdoekhouder. Stijlvol design

  Stijlvol design

  Dit mat zwarte en vrijstaande biedt plaats aan 3 handdoeken en is voorzien van antislip pootjes. De totale hoogte van het rek is 85cm en heeft een draagkracht van maximaal 20 kg.

  €34,80 bij bol.com
  bol.com (€34,80)
 5. 5. Tolussa Handdoekrek Badkamer Zwart

  #5 Meest compacte handdoekenrek
  Tolussa Handdoekrek Badkamer Zwart. Zeer compact handdoekenrek

  Zeer compact handdoekenrek

  Dit draaibare handdoekenrek is leeg zeer compact op te bergen en heeft een aparte haak voor bijvoorbeeld een gastendoekje. De draagkracht van dit handdoekenrek is 10 kg wat ruim genoeg is voor 4 handdoeken.

  €29,95 bij bol.com
  bol.com (€29,95)

Tips voor het kopen van het beste handdoekenrek

Wanneer je online zoekt naar een handdoekenrek zal je al snel zien dat je de keuze hebt uit ontzettend veel verschillende soorten rekken voor je handdoek. Van verschillende ontwerpen tot verschillende prijsklasse. Je kunt dus eerst gaan kijken wat voor model je zoekt en hoeveel handdoeken je op het rek wilt gaan hangen. Ook kun je kijken hoeveel ruimte je tot je beschikking hebt in de badkamer om het rek te plaatsen. Daarnaast kun je een rek aanschaffen welke je aan de muur kunt hangen, of een die je op de grond kunt zetten. Ook kun je voor jezelf een budget instellen zodat je gerichter kunt zoeken naar een rek die aansluit bij jouw wensen en jouw portemonnee. Ook kun je kijken naar het materiaal en de kleur van het rek. Deze dienen mooi aan te sluiten bij de inrichting en de uitstraling van de badkamer. Als laatste kun je kijken naar de functies van het rek. Zo zijn sommige rekken voor de handdoeken verwarmd en dienen andere juist als opberger voor de handdoeken of om de handdoeken te laten drogen.

Waarvoor dient een handdoekenrek

Een handdoekenrek is een handige toevoeging voor in de badkamer. Zo heb je altijd jouw handdoeken georganiseerd bij de hand. Na het douchen of na een warm bad kun je eenvoudig een handdoek van het rek pakken om jezelf af te drogen. Voor andere is een handdoek rek juist weer handig om de handdoeken te laten drogen. Zo kun je meerder keren met je handdoek doen en is deze goed opgedroogd wanneer jij je gaat afdrogen. Ook kan een handdoek rek worden gebruikt om de handdoeken te verwarmen. Hiermee heb je na het douchen of na het bad een heerlijke warme handdoek wat als voordeel heeft dat de handdoeken ook sneller drogen. Wanneer je met meerdere mensen gebruikt maar van dezelfde badkamer kan een handdoek rek ook handig zijn om handdoeken te onderscheiden. Zo weet iedereen makkelijk welke handdoek van hem of haar is. Kijk dus goed waar je het rek voor wilt gebruiken om zo het juiste product aan te schaffen.

Hoe kies je een handdoekenrek dat bij jou past?

De zoektocht naar het perfecte handdoekenrek kan soms lastig zijn. Toch is het zeker mogelijk om een product te vinden dat perfect aansluit bij jouw wensen. Kijk eerst of je het rek aan de muur wilt ophangen of dat je deze op de grond wilt neerzetten. Vervolgens kijk je hoeveel ruimte je ter beschikking hebt om dit rek te plaatsen. Aan de hand daarvan kun je het formaat van het rek gaan bepalen. Je hebt bij een handdoek rek de keuze uit diverse opties. Zo heb je een lineair rek waarbij je de keuze hebt uit twee of drie stangen. Dit type rek hang je aan de muur en is geschikt voor de wat kleinere handdoeken. Doordat je de stangen kunt bewegen kan dit rek ook prima in een kleinere badkamer. Wanneer de handdoeken droog zijn kun je het rek als het ware weer in plakken zodat het geen ruimte in beslag neemt. Een andere optie is een vloerstandaard. Wanneer je een grotere badkamer hebt kun je deze optie overwegen. Je kunt de vloerstandaard eenvoudig verplaatsen. Doordat je verschillende soorten hebt kun je er altijd eentje vinden die past bij jouw badkamer. Ook kun je kiezen voor een thermisch rek. Dit is een elektrisch aangedreven rek waardoor handdoeken snel zullen opdrogen en opwarmen.

beste_handdoekenrek_02

Waar hang je een handdoekenrek

In vrijwel alle gevallen vind je een handdoekenrek terug in de badkamer. Je kunt ervoor kiezen om het rek dichtbij de douchecabine of bij het bad te hangen zodat je makkelijk bij de handdoeken kunt komen na het douchen of na je bad. Natuurlijk dien je rekening te houden met een vrije muur waar het rek opgehangen kan worden of voldoende ruimte op de vloer voor een vloerstandaard. Bij de keuze van een rek voor de handdoeken kun je ook het materiaal in overweging nemen. Zo kun je kiezen voor metaal, acryl of hout. Wanneer je een vochtige badkamer hebt kun je het beste kiezen voor metaal doordat dit nat kan worden. Sommige houtsoorten kunnen hier niet goed tegen. Ook dien je rekening te houden met de montage van het rek. In sommige huurwoningen mag je niet in de muren boren. Je kunt hier dan geen rek ophangen waarvoor je moet boren. Dan kan een vloerstandaard uitkomst bieden. Wanneer je juist weinig ruimte hebt in de badkamer en je wel in de buren kan en wil boren kun je kiezen voor een lineair rek welke je aan de muur kunt bevestigen. Een ander alternatief is een rek welke door middel van zuignappen aan de muur blijft zitten. Dit soort rekken kunnen niet veel gewicht dragen waardoor het vaak geschikt is voor één handdoek.

beste_handdoekenrek_03

Veelgestelde vragen over het beste handdoekenrek

Hoeveel handdoeken kunnen er op een handdoekenrek?

Hoeveel handdoeken er op een rek kunnen hangt af van het model dat je aanschaft. Bij een lineair rek met twee of drie stangen kun je twee of drie handdoeken tegelijk ophangen. Bij een vloerstandaard kun je ook meestal twee of drie handdoeken ophangen, afhankelijk van het formaat van het rek en het formaat van de handdoeken.

Wat is een handdoek rek?

Een handdoek rek is een rek waar je meerdere handdoeken op kunt hangen. Hier kun je de handdoeken ophangen zodat ze sneller drogen waardoor je ze de volgende keer weer kunt gebruiken. Ook heb je met een rek altijd een handdoek bij de hand.

Wat is het verschil tussen een handdoekhouder en een rek?

Een handdoekhouder dient meer als opberger voor handdoeken. Een handdoek rek kun je gebruiken om de handdoeken op te hangen na gebruik. Hierdoor kan de handdoek goed drogen waardoor je er meerdere keren gebruik van kunt maken.

Wat is het verschil tussen een handdoek radiator en een rek?

Een handdoekradiator zorgt ervoor dat je handdoeken lekker warm worden en snel opdrogen. Na het douchen of na een bad heb je altijd een warme handdoek tot je beschikking. Daarnaast kan de radiator ervoor zorgen dat de badkamer ook opwarmt. Een handdoek rek is in de meeste gevallen niet verwarmd, tenzij je kiest voor een thermisch rek voor je handdoeken. 

Nogmaals onze top 5 beste handdoekenrekken

 1. 1. Handdoekrek Mat Zwart – Badkamer

  #1 Beste handdoekenrek
  Handdoekrek Mat Zwart – Badkamer. Mat zwart handdoekrek

  Mat zwart handdoekrek

  Dit RVS mat zwarte handdoekenrek heeft plaats voor maar liefst 10 handdoeken. De set wordt geleverd met installatiemateriaal en is eenvoudig te installeren.

  €18,95 bij bol.com
  bol.com (€18,95)
 2. 2. Vannons – Handdoekrek

  #2 Beste koop handdoekenrek
  Vannons – Handdoekrek. Met losse haken

  Met losse haken

  Dit handdoekenrek heeft plaats voor 2 handdoeken en heeft daarbij 4 haken voor bijvoorbeeld de scrubspons of gastendoekjes. Voelt zeer stevig aan en heeft een luxe mat zwarte uitstraling.

  €21,95 bij bol.com
  bol.com (€21,95)
 3. 3. Handdoekrek Van Metaal – Mat Zwart – 4 Rails Vrijstaand

  #3 Beste vrijstaande handdoekenrek
  Handdoekrek Van Metaal – Mat Zwart – 4 Rails Vrijstaand. Vrijstaand handdoekenrek

  Vrijstaand handdoekenrek

  Voorzien van 4 rails voor 4 handdoeken, je plaatst deze eenvoudig zonder schroeven of boren. Het rek voelt stevig aan, zelfs als de handdoeken nat zijn.

  €41,95 bij bol.com
  bol.com (€41,95)
 4. 4. MIRI Handdoekrek – Handdoekhouder

  #4 Goed alternatief handdoekenrek
  MIRI Handdoekrek – Handdoekhouder. Stijlvol design

  Stijlvol design

  Dit mat zwarte en vrijstaande biedt plaats aan 3 handdoeken en is voorzien van antislip pootjes. De totale hoogte van het rek is 85cm en heeft een draagkracht van maximaal 20 kg.

  €34,80 bij bol.com
  bol.com (€34,80)
 5. 5. Tolussa Handdoekrek Badkamer Zwart

  #5 Meest compacte handdoekenrek
  Tolussa Handdoekrek Badkamer Zwart. Zeer compact handdoekenrek

  Zeer compact handdoekenrek

  Dit draaibare handdoekenrek is leeg zeer compact op te bergen en heeft een aparte haak voor bijvoorbeeld een gastendoekje. De draagkracht van dit handdoekenrek is 10 kg wat ruim genoeg is voor 4 handdoeken.

  €29,95 bij bol.com
  bol.com (€29,95)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.

Gerelateerde reviews