Beste hoestsiroop van 2023

Top 5 best geteste hoestsiropen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 5 januari 2023 @05:38

beste_hoestsiroop

Jij bent op zoek naar de beste hoestsiroop? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de hoestsiroop van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 12 hoestsiropen uitgebreid getest en vergeleken. Na 3 uur onderzoek is Wapiti hoestsiroop als beste hoestsiroop uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste hoestsiropen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 3 tips voor het kopen van hoestsiroop. Wist je bijvoorbeeld dat de beste hoestsiroop werkt tegen alle soorten hoest? Lees snel verder…

#1 Beste hoestsiroop
Wapiti Hoestsiroop Drank 250ML. Verzachtende grootverpakking

Verzachtende grootverpakking

Deze hoestsiroop werkt voor droge en kriebelhoest. De natuurlijke kruidenextracten hebben de smaak van zouthout en anijs en deze hoestdrank is ook geschikt voor kinderen.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€10,36 bij deonlinedrogist.nl
deonlinedrogist.nl (€10,36)

Naar de top 5

Top 5 beste hoestsiropen van dit moment

Hoe komt deze top 5 hoestsiropen tot stand?

3 uur getest door experts Onze experts hebben 12 hoestsiropen uitvoerig getest en vergeleken.

12 hoestsiropen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 hoestsiropen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Wapiti Hoestsiroop Drank 250ML

  #1 Beste hoestsiroop
  Wapiti Hoestsiroop Drank 250ML. Verzachtende grootverpakking

  Verzachtende grootverpakking

  Deze hoestsiroop werkt voor droge en kriebelhoest. De natuurlijke kruidenextracten hebben de smaak van zouthout en anijs en deze hoestdrank is ook geschikt voor kinderen.

  €10,36 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€10,36)
 2. 2. Bisolvon 2-in-1 Voor Volwassenen 180GR

  #2 Beste koop hoestsiroop
  Bisolvon 2-in-1 Voor Volwassenen 180GR. 2 in 1 hoestsiroop

  2 in 1 hoestsiroop

  Deze hoestsiroop is speciaal voor volwassenen en is een medisch hulpmiddel bij droge en vastzittende hoest. Deze hoestdrank werkt zeer goed bij hoest die is veroorzaakt door een infectie van de bovenste luchtwegen. De aanbevolen dosering is 2 tot 3 keer per dag 10ml

  €11,99 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€11,99)
 3. 3. Natterman Droge Hoest + Keelpijn 2in1 Siroop 150ML

  #3 Best beoordeelde hoestsiroop
  Natterman Droge Hoest + Keelpijn 2in1 Siroop 150ML. Directe werkende hoestsiroop

  Directe werkende hoestsiroop

  Een op honing gebaseerde hoestsiroop dat werkt met het actieve ingrediënt Polysac-ActiveTM. Creëert direct een beschermende laag achter in de keel voor verzachting. Beschermt ook de de slijmvliezen tegen irratie.

  €10,99 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€10,99)
 4. 4. Bronchostop Hoestdrank Direct Nacht 120ML

  #4 Beste hoestsiroop voor de nacht
  Bronchostop Hoestdrank Direct Nacht 120ML. Speciaal voor de nacht

  Speciaal voor de nacht

  Niets vervelender dan niet kunnen slapen door hoesten. Daarom is deze Bronchostop hoestsiroop een ideaal product. Neemt direct de hoestprikkel weg en verzacht de keel waardoor je weer rustig kunt slapen. Gebaseerd op natuurlijke plantenextracten.

  €14,99 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€14,99)
 5. 5. Dampo Kindersiroop Alle Hoest + Vrije Luchtwegen 100ML

  #5 Beste hoestsiroop voor kinderen
  Dampo Kindersiroop Alle Hoest + Vrije Luchtwegen 100ML. Hoestdrank voor kinderen

  Hoestdrank voor kinderen

  Maakt het vastzittende slijm op waardoor het ophoesten makkelijker wordt voor kinderen. Deze hoestsiroop verzacht de keel en slijmvliezen waardoor irritatie direct wordt verminderd.

  €7,99 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€7,99)

Hoestsiroop kopen; omdat verzachting van een zere keel (met of zonder hoest) gewoon erg welkom is!

Een goede gezondheid, simpelweg het allerbelangrijkste dat er is. Toch is iedereen wel eens wat minder fit. Hoofdpijn, buikpijn, oorpijn, het hoort er soms gewoon ‘bij’. Zo ook een zere keel en hoesten. Weinig meer irritant en ook vervelend dan constant te moeten hoesten. Het gaat daarbij vaak ook nog eens gepaard met een pijnlijke keel. Gelukkig is er zoiets als hoestsiroop -ook wel hoestdrank genoemd- uitgevonden, om je keelpijn te verzachten en je hoest te verminderen (of zelfs te stoppen).

Laten wij nou de beste hoestsiroop voor jou gevonden hebben!

Wat is de hoestsiroop beste koop van dit moment?

Je wilt hoestsiroop kopen. Hoestsiroop met codeïne of misschien specifiek hoestsiroop voor een kind. In ieder geval hoestdrank die een pijnlijke, ruwe keel verzachting brengt en het hoesten vermindert of stop. In deze koopgids vertellen wij je alles dat je moet weten over de beste hoestsiroop. Leuk dat je meeleest!

Beste hoestdrank kopen, je leest er hier alles over!

Je wilt hoest siroop kopen. Een hoestdrank die jouw pijnlijke keel kan verzachten en helpt pijn bij het slikken tegen te gaan. Of misschien heb je wel hoestdrank tegen droge hoest nodig. Hoe dan ook, je hebt een hoestsiroop nodig die keel pijn en ongemak door hoesten tegen gaat.

Er is veel keuze wanneer het gaat om de verschillende hoestdranken/ hoestsiropen die er te koop zijn. We snappen dan ook dat het soms lastig kan zijn om de door de bomen het bos nog te zien. Want voor wat betreft het kopen van hoestsiroop zijn er verschillende keuzes te maken.

Welke hoest siroop is het beste? Welke hoestdrank voor kriebelhoest moet ik kopen? En welke beste hoestdrank kind technisch moet ik hebben? En hoe zit het met de beste hoestsiroop bij vastzittend slijm? Allemaal vragen die we in deze koopgids gaan beantwoorden.

De beste hoestsiroop is niet perse de hoestsiroop beste getest. Al vergelijken we wel in deze koopgids en is er ook sprake van een best geteste hoestdrank.

We zetten in deze koopgids een aantal vergelijkingen op een rijtje, zodat jij jouw beste hoestsiroop kunt kopen. Want daar gaat het uiteindelijk om, de beste hoestsiroop voor jou en jouw situatie persoonlijk.

We hebben dan ook een top 5 samengesteld die onder andere draait om de vraag, ‘wat is de beste hoestsiroop’? We bespreken de beste hoestsiroop of hoestdrank in zijn algemeen, de hoestsiroop die het beste beoordeeld wordt én de ‘best buy’. 

Die laatste hoeft niet perse een goedkope hoestdrank te zijn, maar heeft wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Wordt daardoor hoestsiroop beste koop genoemd. Er valt best het één en ander over hoestdranken en het gebruik hiervan te vertellen. Daarnaast geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Tot slot. Er zijn enkele aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze koopgids nog met je willen doornemen voordat je hoestsiroop gaat kopen.

beste_hoestsiroop_01

De beste hoestsiroop, check de top 5!

Zoals al eerder in deze koopgids aangekondigd, hebben wij een top 5 beste hoestsiroop voor je samengesteld. Dit om de zoektocht naar de voor jou beste hoest siroop te vergemakkelijken. En dat is best handig, gezien de keuze die er is. 

De ingrediënten en ook samenstelling van hoestdranken variëren. Het is dus handig om voor aanschaf even te bedenken waarvoor jij specifiek hoestsiroop nodig hebt. Ben je op zoek naar hoestsiroop voor jezelf, naar hoestdrank tijdens je zwangerschap, of misschien wel hoestsiroop voor je baby? Hoestsiroop voor een peuter of hoestsiroop voor een ouder kind? Hoestsiroop met codeïne, hoestdrank bij corona klachten of hoestdrank bij vastzittende hoest?

Werkt hoestdrank? Een veelgehoorde vraag. Hoestdrank of hoestsiroop werkt zeker, maar wij zijn als mens allemaal verschillend en ons lichaam reageert ook verschillend. Hoest siroop werkt in ieder geval verzachtend voor een keel en bij veel mensen vermindert het hoesten. Het kan per merk hoestdrank verschillen hoe ‘goed’ een hoestdrank wel of niet voor jouw keel of tegen het hoesten werkt. En zoals hierboven al aangegeven, er zijn verschillende soorten hoestdrank te koop voor specifieke situaties.

Hoe het ook zij, je beslist uiteindelijk toch echt zelf welke hoestsiroop jij gaat kopen. We hopen je met de top 5 in deze koopgids in ieder geval een eind op weg te hebben geholpen voor wat betreft het inkaderen van keuzes. Want er is veel aanbod. En juist dat gegeven maakt filteren en kiezen niet altijd makkelijker. 

​In de volgende alinea vertellen we je wat uitgebreider over de verschillende hoestsiropen, de mogelijkheden en keuzes die er te maken zijn. Dit alles om je te helpen bij het vergelijken en het vinden van de voor jou beste hoestdrank.

Waar moet je op letten bij de aankoop van hoestsiroop?

Wanneer jij hoestsiroop wilt kopen en je bent zoekende naar informatie, onder andere middels het lezen van deze koopgids (heel goed bezig!), dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes en opties, welke mogelijkheden er zijn.

We hopen dat deze koopgids al duidelijkheid heeft gegeven voor jou. Je informatie heeft verschaft waar je mee verder kan. Dit maakt de zoektocht en de uitkomst, het vinden van de beste hoestdrank voor jou, tot een succes. Punten van aandacht in deze zijn de volgende.

Als eerste, wat is hoestsiroop precies?

Hoestsiroop of hoestdrank (het is feitelijk hetzelfde in andere bewoordingen) is een drankje, of eigenlijk een ‘smeersel’ voor je keel. Het is vaak stroperig en bezit ingrediënten die een pijnlijke of ruwe keel verzachten. Ook gaan de meeste hoestdranken het hoesten tegen. Vooral ook hoestsiroop met codeïne.

Er zijn veel verschillende hoestsiropen op de markt, met hun eigen ingrediënten, samenstellingen en ook toepassingen. Zo is er bijvoorbeeld hoestsiroop baby, hoestsiroop kind en ook hoest siroop speciaal voor volwassenen. Dit is een punt van aandacht waar we in de volgende alinea direct even wat meer over vertellen.

Gebruiksdoeleinde

Voor wat betreft het kopen van hoestsiroop is er keuze te over. De keuze zit hem in de inhoud en samenstelling, maar ook in het prijskaartje bijvoorbeeld.

Wat de beste koop hoestdrank voor jou is, hangt vooral ook samen met de toepassing, ook wel het gebruiksdoeleinde genoemd. Ben je specifiek op zoek naar hoestdrank codeine voor jezelf? Of ben je op zoek naar een ‘hoestdrank zwangerschap’? Een hoestdrank die je ook veilig kunt innemen nu je zwanger bent? Wellicht ben je zoekende naar de beste hoestsiroop voor je baby 0 jaar of een hoestdrank peuter? Hoestsiroop voor een kind of een hoestdrank bij corona klachten?

Bovenstaande laat zien hoe verschillend situaties kunnen zijn en hoe verschillend hetgeen jij nodig hebt, dus kan zijn. Want een hoestdrank baby bevat andere samenstellingen dan een hoestdrank codeine voor volwassenen.

beste_hoestsiroop_02

Samenstelling

Een belangrijk punt. In de verschillende hoestdranken die er op de markt te koop zijn, zitten zeker niet allemaal dezelfde ingrediënten en samenstellingen. Samenstellingen kunnen enorm wisselen. 

Zo is er bijvoorbeeld hoestdrank codeine, codeine is een hoestprikkeldempend medicijn. Het vermindert de neiging tot hoesten en werkt ook wat pijnstillend. Op zich helemaal super natuurlijk. Maar codeïne kán -het hoeft niet- ook vermoeid maken en je darmen wat in de war schoppen. En daar zit je misschien wel helemaal niet op te wachten. Gelukkig heb je keuze, en is er naast hoestsiroop met codeïne, ook hoestsiroop zonder codeïne te verkrijgen.

We kunnen over de verschillende samenstellingen van een individuele hoestsiroop enorm uitweiden, maar geven je liever een goed advies in deze. Check altijd zelf de specificaties van hoest siroop, inhoudende; inhoud, samenstelling, hoeveelheid en toevoegingen.

Hoest en/of keelpijn?

Vaak gaan keelpijn en het moeten hoesten samen. Maar dit is echter niet altijd het geval. Wanneer je enkel last hebt van een erg zere keel, dan is het verstandig je te focussen op hoestsiroop die jouw keel verzacht en de pijn wegneemt. Hetzelfde geldt wanneer je geen pijnlijke keel hebt, maar wel moet hoesten. Een hoestdrank die het hoesten tegen gaat, heeft dan prioriteit.

Wat kost de gemiddelde hoestsiroop?

Hoestsiroop kopen. De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de diverse hoestdranken die er op de markt te koop zijn, verschillen best wat van elkaar. Dat laat de top 5 in deze koopgids ook wel zien! De keuze is dan ook niet mis.

Of de best geteste hoestdrank ook passend is voor jou, hangt niet perse samen met een hoge prijs. Lees daarom ook altijd zelf over de werking, exacte inhoud en toevoegingen! 

Prijs zegt dus overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit. Het blijft echter wel erg belangrijk te weten wat je inneemt. Eigenlijk altijd en overal.

Veelgestelde vragen over de beste hoestsiroop

Wat is de beste hoestsiroop?

De beste hoestsiroop, dat is niet één type merk. De hoest siroop ofwel hoestdrank die voor jou tevens de beste is, dat is een persoonsgebonden keuze én ervaring. De beste hoestsiroop is wat ons betreft niet enkel en perse de hoestsiroop best getest. Maar wel die hoestdrank die qua smaak, samenstelling en inhoud bij jou past, en ook de klachten die je ervaart op dat moment (keel of hoestklachten, of wellicht beide).

Welke hoestsiroop werkt echt?

Er is veel goede hoestsiroop/ hoestdrank op ‘de markt’ te koop. Met ‘goede’ hoestdrank bedoelen we hoestdrank die een pijnlijke keel verzacht en die het hoesten tegen gaat. Welke hoestsiroop het beste ‘werkt’, dat kan per persoon verschillen. Het is dan ook een kwestie van uitproberen en goed voor ogen houden wat jouw specifieke klachten zijn. Een hoest siroop uitzoeken die daar op aan sluit (qua werking).

Wat is de beste hoestdrank bij vastzittende hoest?

De beste hoestdrank bij vastzittende hoest is een hoestdrank die het slijm in de longen dunner maakt en dus minder taai. Wanneer het slijm makkelijker op te hoesten is, ben je ook eerder van je ongemakkelijke, irritante, vastzittende hoest af. Broomhexine kan hierbij bijvoorbeeld helpen.

Wat is de beste hoestdrank voor kriebelhoest?

De beste hoestdrank bij kriebelhoest is een hoestdrank die de vaak constante hoestprikkel onderdrukt. De prikkel, de irritatie die zorgt voor de kriebelhoest, wegneemt. Bij een kriebel, prikkel of droge hoest is over het algemeen geen sprake van slijm dat moet worden opgehoest en dit verlangt een andere samenstelling hoestsiroop dan bij een vastzittende hoest. Het is dan ook verstandig hierop te letten bij aanschaf van een hoest siroop.

Beste hoestsiroop, de eindconclusie

Jij wilt hoestsiroop die werkt kopen. Dat is waarschijnlijk ook de (hoofd)reden dat je deze koopgids checkt. Bij het zoeken naar de voor jou beste hoestdrank zijn er sowieso 3 zaken waar je op moet letten alvorens definitieve aanschaf. 

We lichten de belangrijkste aandachtspunten hieronder nog even voor je uit!

Gebruiksdoeleinde

We schreven het al eerder, voor wat betreft het kopen van hoestsiroop is er keuze te over. De keuze zit hem in de inhoud en samenstelling, maar ook in het prijskaartje bijvoorbeeld.

Wat de beste koop hoestdrank voor jou is, hangt vooral ook samen met de toepassing, ook wel het gebruiksdoeleinde genoemd. Ben je specifiek op zoek naar hoestdrank codeine voor jezelf? Of ben je op zoek naar een ‘hoestdrank zwangerschap’? Een hoestdrank die je ook veilig kunt innemen nu je zwanger bent? Wellicht ben je zoekende naar de beste hoestsiroop voor je baby 0 jaar of een hoestdrank peuter? Hoestsiroop voor een kind of een hoestdrank bij corona klachten?

Bovenstaande laat zien hoe verschillend situaties kunnen zijn en hoe verschillend hetgeen jij nodig hebt, dus kan zijn. Want een hoestdrank baby bevat andere samenstellingen dan een hoestdrank codeine voor volwassenen.  Het is goed dit in je achterhoofd te houden op het moment dat jij op zoek gaat naar de beste hoestsiroop. Het zal je zoektocht inkaderen en absoluut vergemakkelijken.

Samenstelling

Een belangrijk punt. In de verschillende hoestdranken die er op de markt te koop zijn, zitten zeker niet allemaal dezelfde ingrediënten en samenstellingen. Samenstellingen kunnen enorm wisselen. 

Zo is er bijvoorbeeld hoestdrank codeine, codeine is een hoestprikkeldempend medicijn. Het vermindert de neiging tot hoesten en werkt ook wat pijnstillend. Op zich helemaal super natuurlijk. Maar codeïne kán -het hoeft niet- ook vermoeid maken en je darmen wat in de war schoppen. En daar zit je misschien wel helemaal niet op te wachten. Gelukkig heb je keuze, en is er naast hoestsiroop met codeïne, ook hoestsiroop zonder codeïne te verkrijgen.

We kunnen over de verschillende samenstellingen van een individuele hoestsiroop enorm uitweiden, maar geven je liever een goed advies in deze. Check altijd zelf de specificaties van hoest siroop, inhoudende; inhoud, samenstelling, hoeveelheid en toevoegingen. En check dan ook direct waar deze inhoud ‘invloed’ op heeft. Vastzittende hoest, kriebelhoest, een pijnlijke keel? Bedenk dan goed waar jij behoefte aan hebt. We komen daar in de volgende alinea nog even op terug.

Hoest en/of keelpijn?

Vaak gaan keelpijn en het moeten hoesten samen. Maar dit is echter niet altijd het geval. Wanneer je enkel last hebt van een erg zere keel, dan is het verstandig je te focussen op hoestsiroop die jouw keel verzacht en de pijn wegneemt. Hetzelfde geldt wanneer je geen pijnlijke keel hebt, maar wel moet hoesten. Een hoestdrank die het hoesten tegen gaat, heeft dan prioriteit.

Zoals al gezegd, hoesten en keelpijn worden vaak in één zin en samen genoemd. Maar in de praktijk kan dit echt wel anders zijn, in jouw geval bijvoorbeeld. Kijk dus goed wat je nodig hebt, een drankje voor je zere keel, een hoestdrank, of misschien toch beide in één?

Het einde van deze koopgids nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft de hoestdrank beste koop, maar vooral ook voor wat betreft de beste hoestdrank codeine of zonder codeïne voor jou. Dit zodat jij de voor jouw beste hoestsiroop met codeïne of zonder codeïne kunt kopen!

We hebben je verder uitgelegd dat de hoest siroop beste koop, niet per definitie ook de beste hoestsiroop voor jou hoeft te zijn. Want ervaringen en dus ook reviews kunnen nou eenmaal per persoon verschillen. Elk mens is dan ook anders en elk lichaam ook. Reageert anders op bijvoorbeeld ook hoestdrank.

Welke hoestsiroop voor jou het allerbeste is? Of welke hoest siroop baby voor jouw baby het allerbeste zijn? Die vraag is uiteindelijk enkel te beantwoorden door jou persoonlijk!

We hopen dat de 3 aandachtspunten in bovenstaande alinea en dat de top 5 in deze koopgids je hiermee wel een eind op weg helpen of hebben geholpen.

We wensen je succes bij het vinden en kopen van de voor jou beste hoest siroop, en nog meer dan dat; een goede gezondheid!

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

4 mensen beoordeelden dit artikel met een 4.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.