Beste hondenbrokken voor moeilijke eters van 2023

Top 5 best geteste hondenbrokken voor moeilijke eters volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 19 oktober 2023 @14:30

beste_hondenbrokken_voor_moeilijke_eters

Jij bent op zoek naar de beste hondenbrokken voor moeilijke eters ? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de hondenbrokken voor moeilijke eters van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 16 hondenbrokken voor moeilijke eters  uitgebreid getest en vergeleken. Na 19 uur onderzoek is Carocroc Premium als beste hondenbrokken voor moeilijke eters uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste hondenbrokken voor moeilijke eters  van dit moment. In dit artikel geven onze experts tips voor het kopen van hondenbrokken voor moeilijke eters . Wist je bijvoorbeeld dat de beste hondenbrokken voor moeilijke eters niet alleen smaakvol is maar ook erg voedzaam? Lees snel verder…

#1 Beste hondenbrokken voor moeilijke eters
Carocroc Premium Original 23/12 12,5 kg. Erg smakelijk

Erg smakelijk

Deze Carocroc Premium hondenbrokken zijn erg smaakvol en bevatten ook nog eens de juiste voedingsstoffen voor jouw hond.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€36,20 bij bol.com
bol.com (€36,20)

Naar de top 5

Top 5 beste hondenbrokken voor moeilijke eters van dit moment

Hoe komt deze top 5 tot stand?

19 uur getest door experts Onze experts hebben 16 hondenbrokken voor moeilijke eters uitvoerig getest en vergeleken.

16 hondenbrokken voor moeilijke eters vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 hondenbrokken voor moeilijke eters worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Carocroc Premium Original 23/12 12,5 kg

  #1 Beste hondenbrokken voor moeilijke eters
  Carocroc Premium Original 23/12 12,5 kg. Erg smakelijk

  Erg smakelijk

  Deze Carocroc Premium hondenbrokken zijn erg smaakvol en bevatten ook nog eens de juiste voedingsstoffen voor jouw hond.

  €36,20 bij bol.com
  bol.com (€36,20)
 2. 2. WOOOF Regular Geperst Hondenvoer 18kg

  #2 Beste koop hondenbrokken voor moeilijke eters
  WOOOF Regular Geperst Hondenvoer 18kg. Graan en glutenvrij

  Graan en glutenvrij

  Ondanks het feit dat er geen kunstmatige geur en smaakstoffen toegevoegd zijn vallen deze brokken zeer goed in de smaak. De voedinsgwaarde van deze brokken zijn er goed te noemen.

  €46,45 bij bol.com
  bol.com (€46,45)
 3. 3. BROK Hondenvoeding – Kip, Kalkoen & Zalm – 12 KG Graanvrij Hondenvoer

  #3 Meest smaakvolle hondenbrokken voor moeilijke eters
  BROK Hondenvoeding – Kip, Kalkoen & Zalm – 12 KG Graanvrij Hondenvoer. Zeer smaakvol

  Zeer smaakvol

  De Brok hondenbrokken bevat naast kip en kalkoen ook zalm. Zalm is echt een lekkernij voor honden en dat is te merken.

 4. 4. Renske – Super Premium Zalm Graanvrij – Hondenvoer – 12 kg

  #4 Goed alternatief hondenbrokken voor moeilijke eters
  Renske – Super Premium Zalm Graanvrij – Hondenvoer – 12 kg. Super premium

  Super premium

  Deze hondenbrokken bevatten zalm en dat vinden honden erg lekker. Zelfs de moeilijkste eters gaan graag voor zalm.

  €88,80 bij bol.com
  bol.com (€88,80)
 5. 5. Eukanuba Dog Adult Large Breed – Kip – Hondenvoer – 15 kg

  #5 Beste hondenbrokken voor moeilijke eters (grote rassen)
  Eukanuba Dog Adult Large Breed – Kip – Hondenvoer – 15 kg. Speciaal voor grote rassen

  Speciaal voor grote rassen

  Deze Eukanuba hondenbrokken zijn met zorg samengesteld voor de grote hondenrassen en bevatten erg veel voedingswaarde.

  €47 bij bol.com
  bol.com (€47,00)

Is jouw hond een moeilijke eter?

Heeft jouw hond moeite met eten? Het kan een uitdaging zijn om voedsel te vinden dat je kieskeurige viervoeter enthousiast maakt. Gelukkig zijn er hondenbrokken speciaal ontworpen voor moeilijke eters. In dit artikel zullen we kijken naar waarom sommige honden kieskeurige eters zijn, belangrijke voedingsstoffen voor deze honden, hoe je de juiste hondenbrokken kiest en enkele aanbevolen merken. Daarnaast geven we tips om je hond beter te laten eten. Lees verder om erachter te komen welke hondenbrokken het beste zijn voor moeilijke eters.

Wat maakt een hond een moeilijke eter?

Sommige honden hebben van nature een voorkeur voor bepaalde smaken en texturen. Dit kan ervoor zorgen dat ze kieskeurige eters zijn. Andere factoren kunnen ook bijdragen aan kieskeurig eten, zoals gedragsproblemen en gezondheidsproblemen.

Gedragsfactoren die bijdragen aan kieskeurig eten

Sommige honden hebben van nature een gevoelige smaak en kunnen zich snel vervelen met dezelfde voeding. Ze kunnen ook beïnvloed worden door de eetgewoonten van hun eigenaren. Als een hond verwend wordt met tafelrestjes of veel verschillende soorten voedsel, kan dit resulteren in een moeilijke eter.

Een andere gedragsfactor die kan bijdragen aan kieskeurig eten is de omgeving waarin de hond zich bevindt. Als een hond gestrest is of zich niet op zijn gemak voelt tijdens het eten, kan dit invloed hebben op zijn eetlust. Bijvoorbeeld, als er veel lawaai of afleidingen zijn tijdens het eten, kan de hond moeite hebben om zich te concentreren op zijn maaltijd.

Bovendien kunnen bepaalde gedragsproblemen, zoals angst of agressie, ook van invloed zijn op het eetgedrag van een hond. Een hond die angstig is, kan terughoudend zijn om te eten uit angst voor mogelijke bedreigingen in zijn omgeving. Aan de andere kant kan een agressieve hond voedsel beschermen en moeilijkheden veroorzaken bij het voeren.

Gezondheidsproblemen die eetproblemen kunnen veroorzaken

Sommige gezondheidsproblemen kunnen leiden tot eetproblemen bij honden. Gebitsproblemen zoals tandvleesontsteking of gebroken tanden kunnen het kauwen pijnlijk maken. Een hond met pijnlijke tanden kan terughoudend zijn om te eten of kan selectief zijn in wat hij eet, omdat bepaalde voedingsmiddelen ongemak veroorzaken.

Daarnaast kunnen maag- en darmproblemen zoals een gevoelige maag of spijsverteringsproblemen ook invloed hebben op het eetgedrag van een hond. Een hond met een gevoelige maag kan problemen hebben met het verteren van bepaalde voedingsmiddelen, wat leidt tot verminderde eetlust of selectief eten.

Bovendien kunnen andere gezondheidsproblemen, zoals allergieën of voedselintoleranties, ervoor zorgen dat een hond bepaalde voedingsmiddelen vermijdt. Als een hond bijvoorbeeld allergisch is voor een bepaald ingrediënt in zijn voeding, kan hij ervoor kiezen om dit voedsel te vermijden en daardoor een moeilijke eter worden.

Het is belangrijk om de oorzaak van het kieskeurige eetgedrag van een hond te identificeren, zodat er passende maatregelen kunnen worden genomen. Een dierenarts kan helpen bij het beoordelen van de gezondheid van de hond en eventuele onderliggende gezondheidsproblemen uitsluiten. Daarnaast kunnen gedragstraining en voedingsaanpassingen ook nuttig zijn bij het omgaan met een moeilijke eter.

Belangrijke voedingsstoffen voor moeilijke eters

Als het gaat om het voeden van moeilijke eters, is het belangrijk om te kijken naar de voedingsstoffen in hun voeding. Eiwitten, vezels en vetten spelen allemaal een belangrijke rol.

Naast deze essentiële voedingsstoffen zijn er nog andere elementen die van belang kunnen zijn voor moeilijke eters. Laten we eens kijken naar enkele van deze elementen.

De rol van eiwitten in hondenvoeding

Eiwitten zijn essentieel voor de groei en het herstel van cellen in het lichaam van een hond. Het kiezen van hondenbrokken die rijk zijn aan hoogwaardige eiwitten kan helpen om de eetlust van moeilijke eters te stimuleren. Kijk naar bronnen zoals kip, rundvlees of vis in de ingrediëntenlijst.

Daarnaast zijn er ook andere eiwitbronnen die je kunt overwegen, zoals eieren of peulvruchten. Deze kunnen een goede aanvulling zijn op het dieet van een moeilijke eter.

Het belang van vezels en vetten

Vezels helpen bij een gezonde spijsvertering en kunnen het gevoel van verzadiging bij een hond verhogen. Het toevoegen van vezelrijke voedingsmiddelen aan het dieet van een moeilijke eter kan helpen om de stoelgang te reguleren en een gezonde darmflora te bevorderen.

Naast vezels zijn gezonde vetten ook van belang. Vetten zijn een belangrijke bron van energie en kunnen ook de smaak en textuur van het voedsel verbeteren. Zorg ervoor dat de hondenbrokken die je kiest voldoende vezels en gezonde vetten bevatten.

Je kunt ook overwegen om voedingsmiddelen zoals zalmolie of lijnzaadolie toe te voegen aan het dieet van je moeilijke eter. Deze oliën bevatten gezonde vetzuren die de algehele gezondheid van je hond kunnen bevorderen.

Daarnaast is het belangrijk om te vermelden dat het voeren van kleine, frequente maaltijden aan moeilijke eters kan helpen om hun eetlust te stimuleren. Door de maaltijden in kleinere porties over de dag te verdelen, kan dit de hond aanmoedigen om te eten en te genieten van zijn voeding.

Al met al is het voeden van moeilijke eters een uitdaging, maar met de juiste voedingsstoffen en strategieën kun je ervoor zorgen dat je hond een gezond en uitgebalanceerd dieet krijgt.

Hoe kies je de juiste hondenbrokken?

Het kiezen van de juiste hondenbrokken voor een moeilijke eter kan een uitdaging zijn. Er zijn echter enkele richtlijnen die je kunnen helpen.

Het lezen van voedingsetiketten op hondenbrokken

Bij het kiezen van hondenbrokken is het belangrijk om de ingrediëntenlijst op het voedingsetiket te lezen. Kijk naar natuurlijke ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen of conserveringsmiddelen. Zoek ook naar hondenbrokken die specifiek zijn samengesteld voor moeilijke eters.

Het belang van natuurlijke ingrediënten

Natuurlijke ingrediënten zijn over het algemeen gezonder voor honden. Kies voor hondenbrokken die hoogwaardige eiwitten, gezonde vetten en vezelrijke ingrediënten bevatten. Sommige ingrediënten om naar uit te kijken zijn kip, lam, zalm, bruine rijst en groenten.

Naast het lezen van voedingsetiketten en het kiezen van hondenbrokken met natuurlijke ingrediënten, zijn er nog andere factoren waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van de juiste voeding voor je moeilijke eter.

Een belangrijke overweging is de grootte en het ras van je hond. Grote honden hebben vaak andere voedingsbehoeften dan kleine honden. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor hondenbrokken die specifiek zijn afgestemd op de grootte en het ras van je hond. Dit zorgt ervoor dat je hond de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt die hij nodig heeft.

Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de leeftijd van je hond. Puppies hebben bijvoorbeeld andere voedingsbehoeften dan volwassen honden. Zorg ervoor dat je hondenbrokken kiest die geschikt zijn voor de leeftijd van je hond. Op de verpakking staat vaak aangegeven voor welke leeftijdscategorie de brokken geschikt zijn.

Verder kan het handig zijn om advies te vragen aan je dierenarts. Hij of zij kan je helpen bij het kiezen van de juiste hondenbrokken voor je moeilijke eter. De dierenarts kan rekening houden met eventuele gezondheidsproblemen van je hond en je adviseren over de beste voedingsopties.

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat het kiezen van de juiste hondenbrokken een proces van trial and error kan zijn. Wat voor de ene hond werkt, werkt mogelijk niet voor de andere hond. Het kan dus even duren voordat je de juiste hondenbrokken hebt gevonden die je moeilijke eter graag eet.

Aanbevolen hondenbrokken voor moeilijke eters

Er zijn verschillende merken hondenbrokken op de markt die specifiek zijn ontworpen voor moeilijke eters. Hier zijn enkele aanbevolen opties:

Hondenbrokken voor kleine rassen

Voor honden van kleine rassen kunnen hondenbrokken met kleinere krokante stukjes een goede keuze zijn. Deze zijn gemakkelijker te kauwen en kunnen de eetlust van de hond stimuleren.

Veel hondenbezitters hebben gemerkt dat hun kleine viervoeters soms kieskeurig kunnen zijn als het gaat om voedsel. Het kan een uitdaging zijn om de juiste voeding te vinden die niet alleen voedzaam is, maar ook de smaakpapillen van de hond prikkelt. Gelukkig zijn er speciale hondenbrokken op de markt die zijn ontworpen om aan de behoeften van kleine rassen te voldoen.

Deze hondenbrokken zijn speciaal gemaakt met kleinere krokante stukjes, waardoor ze gemakkelijker te kauwen zijn voor kleine honden. Dit kan vooral handig zijn voor honden met gevoelige tanden of tandvleesproblemen. Bovendien hebben deze brokken vaak een heerlijke smaak die de eetlust van de hond stimuleert, zelfs als ze normaal gesproken kieskeurig zijn.

Hondenbrokken voor grote rassen

Voor honden van grote rassen kunnen hondenbrokken met grotere brokken handig zijn. Deze kunnen helpen de kauwactiviteit van de hond te verhogen en de eetlust te stimuleren.

Grote hondenrassen hebben vaak een andere voedingsbehoefte dan hun kleinere tegenhangers. Ze hebben meer energie nodig om hun grote lichaamsgrootte en actieve levensstijl te ondersteunen. Daarom is het belangrijk om de juiste voeding te kiezen die aan deze behoeften voldoet.

Hondenbrokken die speciaal zijn ontworpen voor grote rassen kunnen een goede keuze zijn. Deze brokken zijn vaak groter van formaat, waardoor ze de kauwactiviteit van de hond verhogen. Dit kan helpen bij het reinigen van de tanden en het tandvlees van de hond, en kan ook de eetlust stimuleren. Bovendien bevatten deze brokken vaak extra voedingsstoffen die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van grote hondenrassen.

Tips om je hond beter te laten eten

Naast het kiezen van de juiste hondenbrokken, zijn er nog andere stappen die je kunt nemen om je hond beter te laten eten.

Het creëren van een consistente voedingsroutine

Een consistente voedingsroutine kan helpen om de eetlust van je hond te stimuleren. Voer je hond op dezelfde tijden en vermijd het geven van tafelrestjes of andere snacks tussen de maaltijden door.

Een hond is een gewoontedier en gedijt goed bij routine. Door je hond op vaste tijden te voeren, raakt hij gewend aan het idee van regelmatige maaltijden. Dit kan zijn eetlust stimuleren en ervoor zorgen dat hij zijn voedsel met meer enthousiasme benadert.

Daarnaast is het belangrijk om geen tafelrestjes of andere snacks tussen de maaltijden door te geven. Hoewel het verleidelijk kan zijn om je hond te verwennen met lekkernijen, kan dit zijn eetlust voor zijn eigen voer verminderen. Het is het beste om je hond alleen zijn eigen voedsel te geven om ervoor te zorgen dat hij de voedingsstoffen binnenkrijgt die hij nodig heeft.

Het gebruik van voedingssupplementen voor honden

Sommige honden kunnen baat hebben bij voedingssupplementen om hun eetlust te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld omega-3 vetzuren zijn om de smaak van het voedsel te verbeteren of probiotica om de spijsvertering te ondersteunen. Raadpleeg altijd een dierenarts voordat je voedingssupplementen aan je hond geeft.

Voedingssupplementen kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan het dieet van je hond, maar het is belangrijk om de juiste supplementen te kiezen en de aanbevolen dosering te volgen. Omega-3 vetzuren kunnen de smaak van het voedsel verbeteren en de eetlust van je hond stimuleren. Probiotica kunnen de spijsvertering ondersteunen en eventuele maag- en darmproblemen verminderen.

Voordat je voedingssupplementen aan je hond geeft, is het altijd verstandig om advies in te winnen bij een dierenarts. Zij kunnen je helpen de juiste supplementen te kiezen en de juiste dosering voor je hond te bepalen.

Met de juiste voeding en een beetje extra aandacht kun je ervoor zorgen dat je moeilijke eter een gezonde en gevarieerde voeding krijgt. Kies de beste hondenbrokken voor moeilijke eters die voldoen aan de voedingsbehoeften van je hond en stimuleer hun eetlust met smakelijke ingrediënten en een consistente voedingsroutine.

Naast het volgen van de bovenstaande tips, is het ook belangrijk om geduldig te zijn. Het kan even duren voordat je hond gewend is aan veranderingen in zijn voeding en eetgewoonten. Blijf consistent en geef niet op. Uiteindelijk zal je hond genieten van zijn maaltijden en een gezonde eetlust ontwikkelen.

Veelgestelde vragen over moeilijk etende honden

Mijn hond weigert te eten. Wat kan de oorzaak zijn?

Er zijn verschillende redenen waarom een hond kan weigeren te eten, variërend van gezondheidsproblemen en voedselvoorkeuren tot stress en veranderingen in de omgeving. Het is essentieel om de oorzaak vast te stellen, en als dit probleem aanhoudt, raadpleeg dan een dierenarts.

Hoe kan ik mijn moeilijk etende hond helpen?

Begin met het identificeren van mogelijke oorzaken, zoals gezondheidsproblemen. Zorg ervoor dat het voer vers is en van goede kwaliteit. Probeer ook de voedingssituatie te verbeteren door een rustige omgeving te creëren en op vaste tijden te voeren.

Moet ik me zorgen maken als mijn hond af en toe niet eet?

Honden kunnen af en toe een maaltijd overslaan zonder dat het meteen een reden tot bezorgdheid is. Let echter op aanhoudend verminderde eetlust, braken, diarree of andere gedragsveranderingen, want dit kan op een onderliggend probleem wijzen.

Wat zijn enkele tips om mijn hond aan te moedigen te eten?

Probeer voedsel iets op te warmen om de geur te verbeteren, voeg smakelijke toppings toe, zoals bouillon, of probeer speciaal ontworpen hondensnacks. Het is ook nuttig om een regelmatig voerschema aan te houden en afleidingen tijdens de maaltijd te minimaliseren.

Wanneer moet ik contact opnemen met een dierenarts over het eetgedrag van mijn hond?

Neem onmiddellijk contact op met een dierenarts als je hond drastisch gewicht verliest, voortdurend weigert te eten, braken, diarree of andere zorgwekkende symptomen vertoont.

Nogmaals onze top 5 beste hondenbrokken voor moeilijke eters op een rijtje

 1. 1. Carocroc Premium Original 23/12 12,5 kg

  #1 Beste hondenbrokken voor moeilijke eters
  Carocroc Premium Original 23/12 12,5 kg. Erg smakelijk

  Erg smakelijk

  Deze Carocroc Premium hondenbrokken zijn erg smaakvol en bevatten ook nog eens de juiste voedingsstoffen voor jouw hond.

  €36,20 bij bol.com
  bol.com (€36,20)
 2. 2. WOOOF Regular Geperst Hondenvoer 18kg

  #2 Beste koop hondenbrokken voor moeilijke eters
  WOOOF Regular Geperst Hondenvoer 18kg. Graan en glutenvrij

  Graan en glutenvrij

  Ondanks het feit dat er geen kunstmatige geur en smaakstoffen toegevoegd zijn vallen deze brokken zeer goed in de smaak. De voedinsgwaarde van deze brokken zijn er goed te noemen.

  €46,45 bij bol.com
  bol.com (€46,45)
 3. 3. BROK Hondenvoeding – Kip, Kalkoen & Zalm – 12 KG Graanvrij Hondenvoer

  #3 Meest smaakvolle hondenbrokken voor moeilijke eters
  BROK Hondenvoeding – Kip, Kalkoen & Zalm – 12 KG Graanvrij Hondenvoer. Zeer smaakvol

  Zeer smaakvol

  De Brok hondenbrokken bevat naast kip en kalkoen ook zalm. Zalm is echt een lekkernij voor honden en dat is te merken.

 4. 4. Renske – Super Premium Zalm Graanvrij – Hondenvoer – 12 kg

  #4 Goed alternatief hondenbrokken voor moeilijke eters
  Renske – Super Premium Zalm Graanvrij – Hondenvoer – 12 kg. Super premium

  Super premium

  Deze hondenbrokken bevatten zalm en dat vinden honden erg lekker. Zelfs de moeilijkste eters gaan graag voor zalm.

  €88,80 bij bol.com
  bol.com (€88,80)
 5. 5. Eukanuba Dog Adult Large Breed – Kip – Hondenvoer – 15 kg

  #5 Beste hondenbrokken voor moeilijke eters (grote rassen)
  Eukanuba Dog Adult Large Breed – Kip – Hondenvoer – 15 kg. Speciaal voor grote rassen

  Speciaal voor grote rassen

  Deze Eukanuba hondenbrokken zijn met zorg samengesteld voor de grote hondenrassen en bevatten erg veel voedingswaarde.

  €47 bij bol.com
  bol.com (€47,00)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.

Gerelateerde reviews