Beste kakkerlakken gel van 2023

Top 5 best geteste kakkerlakken gels volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @08:55

beste_kakkerlakken_gel

Jij bent op zoek naar de beste kakkerlakken gel? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de kakkerlakken gel van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 6 kakkerlakken gels uitgebreid getest en vergeleken. Na 9 uur onderzoek is MaxForce Platin kakkerlakken gel als beste kakkerlakken gel uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste kakkerlakken gels van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een kakkerlakken gel. Wist je bijvoorbeeld dat de beste kakkerlakken gel zo krachtig is dat je al aan 1 of 2 druppels genoeg hebt om een kakkerlakkenplaag te verslaan? Lees snel verder…

#1 Beste kakkerlakken gel
Maxforce Platin Papiervis/Kakkerlak Gel. Zeer effectieve gel tegen kakkerlakken

Zeer effectieve gel tegen kakkerlakken

Deze gel breng je eenvoudig aan tussen kieren en naden. Je hebt slechts 1 druppel per m2 nodig om kakkerlakken effectief te bestrijden. Bij grotere overlast is het mogelijk om over te gaan tot 2 druppels per m2.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

Bekijk laagste prijs
bol.com

Naar de top 5

Top 5 beste kakkerlakken gels van dit moment

Hoe komt deze top 5 kakkerlakken gels tot stand?

9 uur getest door experts Onze experts hebben 6 kakkerlakken gels uitvoerig getest en vergeleken.

6 kakkerlakken gels vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Maxforce Platin Papiervis/Kakkerlak Gel

  #1 Beste kakkerlakken gel
  Maxforce Platin Papiervis/Kakkerlak Gel. Zeer effectieve gel tegen kakkerlakken

  Zeer effectieve gel tegen kakkerlakken

  Deze gel breng je eenvoudig aan tussen kieren en naden. Je hebt slechts 1 druppel per m2 nodig om kakkerlakken effectief te bestrijden. Bij grotere overlast is het mogelijk om over te gaan tot 2 druppels per m2.

 2. 2. BSI – Imidasect – De oplossingen tegen kakkerlakken – Insecte & Ongedierte – 10 g

  #2 Beste koop kakkerlakken gel
  BSI – Imidasect – De oplossingen tegen kakkerlakken – Insecte & Ongedierte – 10 g. Goed voor 150m2

  Goed voor 150m2

  Deze gel is makkelijk aan te brengen tussen kieren en andere plekken waar de overlast is. Dit middel werkt zeer snel en geeft binnen een paar dagen echt goede resultaten.

  €16,95 bij deoosteindeonline.nl
  deoosteindeonline.nl (€16,95)
 3. 3. Maxforce White IC Kakkerlakken Gel

  #3 Beste kakkerlakken gel voor grote overlast
  Maxforce White IC Kakkerlakken Gel. Voor grote overlast

  Voor grote overlast

  Deze kakkerlakkengel is eenvoudig te doseren en is uiterst effectief tegen kakkerlakken. De bestandsdelen drogen de kakkerlakken van binnen uit en roeien het nest van binnen uit.

 4. 4. Knock Off Gel Lokaasstation met plaksticker – Beschermt met gel tegen mieren en kakkerlakken

  #4 Beste kakkerlakken gel val
  Knock Off Gel Lokaasstation met plaksticker – Beschermt met gel tegen mieren en kakkerlakken. Lokaasstation tegen kakkerlakken

  Lokaasstation tegen kakkerlakken

  Dit lokaasstation is geschikt voor gebruik in combinatie met een gel. Zo kun je de gel veilig gebruiken en lok je de kakkerlakken altijd naar het door jou gewenste punt.

 5. 5. Knock Off Insectenval Klein – Lijmval – Ideaal voor het vangen van kakkerlakken

  #5 Goedkope keuze kakkerlakken gel val
  Knock Off Insectenval Klein – Lijmval – Ideaal voor het vangen van kakkerlakken. De perfecte kakkerlakken val

  De perfecte kakkerlakken val

  Deze kakkerlakkenval gebruik je samen met de gels die je hierboven aantreft. Spuit een paar druppels (vaak is 1 of 2 al voldoende) en laat de gel en de val zijn werk doen.

  €13,42 bij bol.com
  bol.com (€13,42)

Waar vind je goede kakkerlakken gel?

Je bent op zoek naar de beste kakkerlakken gel. Op deze manier hoop je van die nare insecten af te komen. Ze laten een vieze geur achter en kunnen zorgen voor de overdracht van ziektes. Je hebt last van ze in je keuken en badkamer. Kakkerlakken zijn namelijk dol op vochtige en lekker warme ruimtes. Deze beesten zijn erg sterk en zijn zeer moeilijk om te bestrijden. Met de beste gel tegen kakkerlakken hoop je voor eens en altijd van de overlast af te zijn. Hier lees je meer over kakkerlakken gel. De beste tips, prangende vragen en alternatieve methodes om kakkerlakken te bestrijden komen allemaal aan bod.

Hoe werkt gel tegen kakkerlakken?

De beste kakkerlakken gel zit vol ingrediënten waar ze dol op zijn gecombineerd met het meest effectieve gif. De gel is een heerlijk hapje voor de kakkerlak. Helaas voor hem is het ook een dodelijke maaltijd. Meestal werkt de gel langzaam. Dit is zeer voordelig, omdat de kakkerlak de gel mee zal nemen naar zijn nest, waar andere kakkerlakken en eitjes ook gedood zullen worden. Het beste kan je gel kopen die in een soort spuit zit. Hiermee breng je perfect gedoseerd enkele druppels gel aan om de zoveel meter. Dit doe je op de vochtige en warme plekken in je huis, in je keuken en langs de muren. Je zal binnen korte tijd verlost zijn van de kakkerlakken overlast. Let wel op dat kinderen en dieren niet bij de gel kunnen komen. Ze kunnen er behoorlijk ziek van worden.

Dol op vocht en warmte

De keuken, de wc en de badkamer zijn favoriete plekken voor een kakkerlak. Dit zijn de plaatsen waar je ze het eerst tegen zal komen in je huis. Ze komen soms via de afvoer naar binnen en nestelen zich in warme hoekjes. Het risico is dat ze daar een nestje gaan bouwen en er meerdere kleine kakkerlakjes tevoorschijn zullen kruipen. Dit wil je koste wat het kost voorkomen! Het is belangrijk om genoeg frisse lucht te hebben in huis. Ze je ramen op een kier en gebruik een afzuiger in de badkamer. Nog beter is het om op de juiste plekken kakkerlakken gel aan te brengen. De beestjes zullen hiervan eten en niet lang daarna doodgaan. De beste gel werkt pas na een paar uur. Op die manier nemen de kakkerlakken de gel mee naar hun nest en zullen er veel meer doodgaan.

beste_kakkerlakken_gel_01

Hoe voorkom je kakkerlakken in je huis?

Door de beste kakkerlakken gel aan te brengen voorkom je dat het aantal kakkerlakken snel toeneemt. De eerste exemplaren eten de gel op en zullen deze overbrengen op de soortgenoten in hun nest. Zo voorkom je dat het probleem met de kakkerlakken nog verder toeneemt. Je kan dit ook voor zijn en dan hoef je helemaal geen gel of andere middelen te gebruiken. Dit doe je door je huis optimaal te ventileren. Ook moet je voorkomen dat er warme en broeierige plekken in je huis zijn. Gebruik bijvoorbeeld vochtvangers in je badkamer. Deze handige bakjes met vochtabsorberend materiaal voorkomen dat er ideale situaties voor kakkerlakken ontstaan.

beste_kakkerlakken_gel_02

Een schoon huis is een ongediertevrij huis

Verder moet je altijd zeer hygiënisch zijn, want kakkerlakken zijn dol op kruimels en met name zoete etensresten. Laat dus geen eten rondslingeren. Maak goed schoon en voorkom zo de verspreiding van vieze geuren en enge ziektes. Doe altijd meteen de afwas en laat je vaatwasser met vuile vaat niet openstaan. Maak je aanrecht en de wasbak altijd grondig schoon met chloor. Ook kan je afvoerputjes die je tijdelijk niet gebruikt met aluminiumfolie dichtmaken als het probleem te groot wordt. Kakkerlakken houden niet van aluminiumfolie en ze kunnen er moeilijk doorheen komen. Dit geeft jou de nodige tijd om bijvoorbeeld kakkerlakken gel aan te brengen op de plekken waar ze voor de meeste overlast zorgen. Deze gel is een van de beste manieren om voor langere tijd van ongedierte verlost te zijn.

De 3 beste tips in de strijd tegen kakkerlakken

Er zijn meerdere manieren om kakkerlakken effectief te bestrijden. Een kakkerlakken gel is er een van, maar ook sprays en lokdozen werken als de beste. Hieronder vind je een aantal van de meest gebruikte manieren om van kakkerlakken af te komen. Gebruik deze tips om definitief van de overlast in huis door deze nare insecten af te zijn.

Tip 1: Maak gebruik van een lokdoos

Een lokdoos is een soort val waar kakkerlakken in zullen lopen en niet meer uit kunnen komen. In de lokdoos bevindt zich een zogenaamde lokstof. Deze is aantrekkelijk voor de kakkerlakken. De lokstof is vaak een vorm van kakkerlakken gel. Ze komen erop af, omdat hij lekker ruikt en ze zullen de stof direct opeten. De stof bevat echter ook gif. Hierdoor zal de kakkerlak langzaam sterven. Dit gif werkt het beste als het insecticiden bevat. Uit sommige lokdozen kan de kakkerlak ook weer ontsnappen. Deze dozen zijn meer bedoeld om het gif veilig in te stoppen, zodat bijvoorbeeld huisdieren of kinderen er niet bij kunnen komen. In dit geval zal de kakkerlak de lokstof verspreiden op zijn weg en zo andere leden van zijn nest besmetten. Op die manier zal je effectief veel kakkerlakken kunnen doden.

Tip 2: Zet een anti kakkerlakken spray in

In plaats van een lokdoos kan je ook gebruik maken van een spray tegen kakkerlakken. Het gemak van een spray is natuurlijk dat je hem zo even kan pakken en direct kan inzetten. Dit is toch iets lastiger met een kakkerlakken gel. Zet de spray op een handige plek neer, waar je meteen bij kunt komen als je een kakkerlak ziet. Zodra je een kakkerlak tegenkomt richt je direct de spray op hem. De beste spray doet direct zijn werk en de kakkerlak zal meteen versuft raken. Soms is de spray direct dodelijk, in andere gevallen werken de giftige stoffen in de spray slechts verlammend. Maak de klus dan af door de kakkerlak dood te drukken. Na afloop moet je de plek waar de kakkerlak lag altijd goed reinigen met de beste desinfecterende zeep.

Tip 3: Koop de beste kakkerlakken gel

Kakkerlakken gel werkt, net als een spray en een lokdoos, op basis van insecticiden. Dit effectieve gif werkt het beste als je kakkerlakken wilt doden. Je brengt de gel aan op de plaatsen waar je vaak kakkerlakken tegenkomt in je huis. De gel smaakt lekker voor kakkerlakken en ander ongedierte. Je kan hem bijvoorbeeld ook inzetten als je last hebt van mieren. De insecten krijgen het gif binnen zodra ze van de gel gegeten hebben. Het gif werkt langzaam. Dit heeft als bijkomend voordeel dat de kakkerlak het zal verspreiden en over zal brengen op andere kakkerlakken. Zo doodt je meerdere kakkerlakken met een paar druppels gif. Een zeer effectieve en niet al te dure methode om deze griezels te bestrijden.

Andere manieren om van kakkerlakken verlost te zijnl

Gif werkt altijd goed en is vaak de meest makkelijke manier om ongedierte te bestrijden. Toch is het ook goed om naar milieuvriendelijke en duurzame manieren te kijken om kakkerlakken te verdelgen. Je hoeft niet altijd meteen naar het gif te grijpen. Dit is echt iets wat je pas in laatste instantie doet. Als je last hebt van een ware kakkerlakkenplaag. Zijn het er nog maar een paar? Maak dan gebruik van de volgende alternatieve manieren om van kakkerlakken af te komen. 

Zet mottenballen in tegen kakkerlakken

Deze methode werkt vooral goed als je niet zo heel veel kakkerlakken in huis hebt. Het is een manier die vooral preventief kan worden ingezet. Plaats mottenballen in kastjes in je keuken en badkamer. De geur die ze verspreiden is zeer onaantrekkelijk voor kakkerlakken en ander ongedierte. Het werkt het beste als je een aantal mottenballen in een zakje doet en op warme en vochtige plaatsen neerlegt. Doe dit wel in afgesloten plekken zoals kasten, want ook mensen en huisdieren vinden de geur van mottenballen erg onaangenaam. Je kan mottenballen ook in combinatie met kakkerlakken gel gebruiken.

Ventileren is belangrijk

Vocht is de vijand als je het hebt over kakkerlakken. In die zin dat vocht kakkerlakken aantrekt. Je moet vochtige plaatsen in huis dus aanpakken. Helemaal als het er ook nog eens aangenaam warm is. Er moet dus altijd sprake zijn van ventilatie. Met name in de badkamer en de keuken. Als je geen mogelijkheid hebt om een raam open te zetten in deze ruimtes, schaf je een uitstekende afzuiger aan. Die zal het vocht uit de lucht trekken en de ruimte zal een stuk minder aantrekkelijk worden voor kakkerlakken. Je kan als extra middel ook nog wat kakkerlakken gel in deze ruimtes aanbrengen. Als je wel genoeg vensters in huis hebt moet je deze altijd een beetje openzetten. De vochtige lucht kan zo altijd optimaal ontsnappen. Een bijkomend voordeel is dat je minder snel last zal krijgen van schimmels in huis. Het is het beste voor iedereens gezondheid als een huis goed geventileerd wordt. 

Zet natte doeken in

Zoals gezegd houden kakkerlakken dus van vocht. Een goede methode is daarom de inzet van natte doeken. Je denkt er misschien niet meteen aan, maar het is een van de oudste manieren om kakkerlakken te lokken. Je legt een natte doek in de avond neer op een plek waar de kakkerlakken komen. Het liefst in een warme kamer. De kakkerlakken zullen op de doek afkomen en eronder kruipen. Ze blijven nu onder de doek zitten tot de volgende ochtend. Als je wakker wordt pak je de doek voorzichtig op en schud je hem buiten in de tuin uit. Alle kakkerlakken zijn nu in ieder geval uit je huis verwijderd. Vervolgens zal je de insecten nog moeten doden met behulp van een spray of de beste kakkerlakken gel.

Maak een kakkerlakkenval zonder gif

Gif lijkt de beste oplossing, maar het gevaar bestaat dat kakkerlakken daar op een gegeven moment tegen kunnen. Het zijn super sterke insecten die al vrij snel resistent worden voor bepaald gif, bijvoorbeeld in kakkerlakken gel. Om ze dan toch te kunnen bestrijden moet je ze dus te slim af zijn. Dit doe je door de beste val te bouwen. De meeste effectieve val bestaat uit een glazen pot met een kleine opening. Deze pot vul je tot de helft met vochtig koffiedik uit je koffiezetmachine. De kakkerlakken zullen deze pot inklimmen, in de koffiedik vallen en vervolgens niet meer kunnen ontsnappen. Een wat gemene, maar wel milieuvriendelijke methode om kakkerlakken te vangen.   

Schakel de hulp in van een professionele ongediertebestrijder

Op een gegeven moment lijkt niet meer te helpen. De beste kakkerlakken gel werkt niet en alternatieve methodes blijken ook niets uit te halen. In dat geval heb je last van een kakkerlakkenplaag. Het probleem is niet meer te overzien. Dan is het tijd om een professional te benaderen. Een bedrijf dat naar je huis komt en de situatie goed in zal kunnen schatten. Deze professionele ongediertebestrijders weten precies hoe je definitief van kakkerlakken af kan komen. Het kost wat meer dan een spray of een gel, maar je weet dat het goed gebeurt en je de komende tijd niet meer zelf de strijd hoeft aan te gaan met de kakkerlakken. 

De 5 meeste gestelde vragen over de beste kakkerlakken gel

Welke bestanddelen bevat de beste kakkerlakken gel?

De beste gel bevat een grote hoeveelheid giftige ingrediënten. Dit is helaas niet goed voor de natuur en ook niet erg duurzaam. Het is wel de meest effectieve manier om kakkerlakken te verdelgen. Het gif dat wordt gebruikt is meestal een insecticide. Dit gif werkt uitstekend tegen kakkerlakken, maar ook ander ongedierte wordt erdoor gedood. Dat is natuurlijk mooi meegenomen. Ga altijd met veel zorg te werk of schakel een extern bedrijf in bij twijfel. Insecticiden zijn namelijk zeer schadelijk. Kakkerlakken gel kan er aantrekkelijk uitzien voor bijvoorbeeld kleine kinderen, omdat de gel lijkt op stroop of honing. Zorg dus dat kinderen en dieren er niet van kunnen eten. Dit kan je voorkomen door de kakkerlakken gel in een lokdoos te plaatsen.

Wat kost een goede kakkerlakken gel?

De prijs van de beste kakkerlakken gel wordt bepaald door meerdere zaken. De ingrediënten en het formaat van de verpakking spelen uiteraard de grootste rol. Ook het merk kan bepalend zijn voor de prijs. Verder is een gel die wordt geleverd met een lokdoos natuurlijk duurder dan een gel op zich. Voor een euro of tien kan je al een goede kakkerlakken gel kopen die in een handige spuit verpakt zit. Met deze spuit kan je in je huis op diverse plekken dotjes met gel plaatsen. Doe dit vooral langs muren en in je badkamer en keuken. Hier komen de kakkerlakken het vaakst voor en zullen ze dus het snelst van de gel eten. Het is een kleine investering die zeer de moeite waard is in jouw strijd tegen de kakkerlakken.

Met welke alternatieve methodes kan je kakkerlakken verdelgen?

Gif is het beste middel om kakkerlakken te bestrijden, maar dit is niet altijd een wenselijk middel. Als je net een baby hebt gekregen of je hebt dieren in huis dan is gif niet ideaal. Er bestaan sprays op basis van natuurlijk geuren die afschrikwekkend zijn voor kakkerlakken. Deze zijn veel veiliger in gebruik dan gif. Een andere optie is een zelf geknutselde val gemaakt van een glazen pot gevuld met koffiedik. Verder kan je mottenballen plaatsen in hoeken waar kakkerlakken vaak voorkomen. De geur van de mottenballen schrikt de kakkerlakken af. Ook kan je de afvoerputjes in huis afdekken met aluminiumfolie. Toch werken al deze methodes maar tijdelijk. Een echte oplossing is helaas vaak toch de beste giftige kakkerlakken gel.

Waar is de beste kakkerlakken gel te koop?

Kakkerlakken gel koop je op plekken waar ze ook andere giftige bestrijdingsmiddelen verkopen. Dit is meestal het geval in veel bouwmarkten en doe-het-zelfzaken. Dit soort winkels is gespecialiseerd in klussen en verbouwen, maar bijna altijd ook in het onderhouden van een schoon en veilig huis. Ongediertebestrijding past daar helemaal bij. Je kunt er de meest uiteenlopende producten vinden, van muizenvallen tot anti insectensprays. De beste kakkerlakken gel vind je er ook. Vaak wordt deze verkocht in combinatie met een lokdoos waar je de gel in doet. Als je geen zin of tijd hebt om een winkel te bezoeken dan kan je uiteraard ook online terecht voor allerlei middelen tegen kakkerlakken. Het grote voordeel van online shoppen is dat de producten die je besteld thuis worden bezorgd. 

Wat zijn de belangrijkste punten waar je op let bij de aanschaf van kakkerlakken gel?

Het doel van kakkerlakken gel is natuurlijk het verdelgen van kakkerlakken. Het liefst moet dit zo snel mogelijk gebeuren. Ook moet de gel zoveel mogelijk kakkerlakken in een keer kunnen doden. Alleen de beste gel voldoet aan deze eisen. Er zijn allerlei soorten kakkerlakken gels te koop. Je wilt uiteraard de meest effectieve variant aanschaffen. Let op de juiste ingrediënten en let er ook op dat de gel langzaam werkt. Dit zal ervoor zorgen dat een kakkerlak die van de gel heeft gegeten er langere tijd mee rond zal lopen. Op die manier zal hij andere kakkerlakken besmetten en zullen er uiteindelijk meerdere kakkerlakken sterven. Dit is een wenselijke situatie, want je zal sneller van de overlast af zijn. Let ook op de manier waarop je de gel moet aanbrengen. Koop het liefst een gel waarbij ook een lokdoos wordt meegeleverd.

Nogmaals onze top 5 best geteste kakkerlak gels op een rijtje

 1. 1. Maxforce Platin Papiervis/Kakkerlak Gel

  #1 Beste kakkerlakken gel
  Maxforce Platin Papiervis/Kakkerlak Gel. Zeer effectieve gel tegen kakkerlakken

  Zeer effectieve gel tegen kakkerlakken

  Deze gel breng je eenvoudig aan tussen kieren en naden. Je hebt slechts 1 druppel per m2 nodig om kakkerlakken effectief te bestrijden. Bij grotere overlast is het mogelijk om over te gaan tot 2 druppels per m2.

 2. 2. BSI – Imidasect – De oplossingen tegen kakkerlakken – Insecte & Ongedierte – 10 g

  #2 Beste koop kakkerlakken gel
  BSI – Imidasect – De oplossingen tegen kakkerlakken – Insecte & Ongedierte – 10 g. Goed voor 150m2

  Goed voor 150m2

  Deze gel is makkelijk aan te brengen tussen kieren en andere plekken waar de overlast is. Dit middel werkt zeer snel en geeft binnen een paar dagen echt goede resultaten.

  €16,95 bij deoosteindeonline.nl
  deoosteindeonline.nl (€16,95)
 3. 3. Maxforce White IC Kakkerlakken Gel

  #3 Beste kakkerlakken gel voor grote overlast
  Maxforce White IC Kakkerlakken Gel. Voor grote overlast

  Voor grote overlast

  Deze kakkerlakkengel is eenvoudig te doseren en is uiterst effectief tegen kakkerlakken. De bestandsdelen drogen de kakkerlakken van binnen uit en roeien het nest van binnen uit.

 4. 4. Knock Off Gel Lokaasstation met plaksticker – Beschermt met gel tegen mieren en kakkerlakken

  #4 Beste kakkerlakken gel val
  Knock Off Gel Lokaasstation met plaksticker – Beschermt met gel tegen mieren en kakkerlakken. Lokaasstation tegen kakkerlakken

  Lokaasstation tegen kakkerlakken

  Dit lokaasstation is geschikt voor gebruik in combinatie met een gel. Zo kun je de gel veilig gebruiken en lok je de kakkerlakken altijd naar het door jou gewenste punt.

 5. 5. Knock Off Insectenval Klein – Lijmval – Ideaal voor het vangen van kakkerlakken

  #5 Goedkope keuze kakkerlakken gel val
  Knock Off Insectenval Klein – Lijmval – Ideaal voor het vangen van kakkerlakken. De perfecte kakkerlakken val

  De perfecte kakkerlakken val

  Deze kakkerlakkenval gebruik je samen met de gels die je hierboven aantreft. Spuit een paar druppels (vaak is 1 of 2 al voldoende) en laat de gel en de val zijn werk doen.

  €13,42 bij bol.com
  bol.com (€13,42)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.