Beste kakkerlakken spray van 2023

Top 5 best geteste kakkerlakken sprays volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @08:55

beste_kakkerlakken_spray

Jij bent op zoek naar de beste kakkerlakken spray? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de kakkerlakken spray van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 12 kakkerlakken sprays uitgebreid getest en vergeleken. Na 6 uur onderzoek is Knock Off Insectenmiddel als beste kakkerlakken spray uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 bestekakkerlakken sprays van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een kakkerlakken spray. Wist je bijvoorbeeld dat de beste kakkerlakken spray werkt tegen al het kruipende ongedierte? Lees snel verder…

#1 Beste kakkerlakken spray
Knock Off Insectenmiddel – Insecticide. Speciaal voor binnen

Speciaal voor binnen

Dit insectenmiddel werkt tegen kakkerlakken maar ook mieren en bedwantsen. Spray het middel tussen naden en kieren. Dit middel is genoeg om 100m2 te behandelen.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€19,95 bij bol.com
bol.com (€19,95)

Naar de top 5

Top 5 beste kakkerlakken sprays van dit moment

Hoe komt deze top 5 tot stand?

6 uur getest door experts Onze experts hebben 12 kakkerlakken sprays uitvoerig getest en vergeleken.

12 kakkerlakken sprays vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 kakkerlakken sprays worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Knock Off Insectenmiddel – Insecticide

  #1 Beste kakkerlakken spray
  Knock Off Insectenmiddel – Insecticide. Speciaal voor binnen

  Speciaal voor binnen

  Dit insectenmiddel werkt tegen kakkerlakken maar ook mieren en bedwantsen. Spray het middel tussen naden en kieren. Dit middel is genoeg om 100m2 te behandelen.

  €19,95 bij bol.com
  bol.com (€19,95)
 2. 2. KB Home Defense Mieren & Kruipend Ongedierte Spray

  #2 Beste koop kakkerlakken spray
  KB Home Defense Mieren & Kruipend Ongedierte Spray. Eenvoudig aan te brengen

  Eenvoudig aan te brengen

  Deze spuitbus tegen kakkerlakken en ander kruipend ongedierte is kant en klaar en spuit je eenvoudig op naden kieren of daar waar het ongedierte zich bevindt. Met handig opzetstuk voor moeilijk bereikbare plaatsen.

  €6,47 bij toppy.nl
  toppy.nl (€6,47)
 3. 3. FLGT – Bedwantsen spray – Bedwants – Mieren spray – Spinnen spray – Kakkerlakken spray 

  #3 Meest agressieve kakkerlakken spray
  FLGT – Bedwantsen spray – Bedwants – Mieren spray – Spinnen spray – Kakkerlakken spray . Zeer effectief en agressief middel

  Zeer effectief en agressief middel

  Geschikt om op alle plaatsen te spuiten en is werkzaam tegen kakkerlakken maar ook spinnen, mieren en vlooien. De 500ml spuitbus is ruim voldoende voor een gemiddeld huishouden.

 4. 4. Protect Home Kruipende Insecten Spray

  #4 Goed alternatief kakkerlakken spray
  Protect Home Kruipende Insecten Spray. Werkt direct met lange nawerking

  Werkt direct met lange nawerking

  Dese kakkerlakken spray werkt ook bijzonder goed tegen mieren. Deze spray heeft een nawerking tot wel 3 maanden. Deze spray is ook geschikt voor binnenshuis.

  €9,99 bij alternate.nl
  alternate.nl (€9,99)
 5. 5. HG Spray tegen kruipend ongedierte – 2 Stuks !

  #5 Grootverpakking kakkerlakken spray
  HG Spray tegen kruipend ongedierte – 2 Stuks !. Voordeelverpakking

  Voordeelverpakking

  Deze HG spray tegen al het kruipend ongedierte en dus ook tegen kakkerlakken is eenvoudig in gebruik en werkt direct maar ook afwerend. In de verpakking zitten 2 spuitbussen.

  €39,75 bij bol.com
  bol.com (€39,75)

Op zoek naar een goede kakkerlakken spray

Waar vind je de beste kakkerlakken spray? Je wilt dit graag weten, want je hebt een hekel aan deze griezelige insecten. Ze duiken op in je badkamer en wc en geven daar veel overlast. Ze stinken en laten uitwerpselen achter. Ook kunnen ze ziektes verspreiden. Je wilt kortom zo snel mogelijk van de kakkerlakken af. Een goede spray tegen ongedierte doet wonderen. Hieronder volgt een aantal belangrijke tips en worden je meest prangende vragen over de beste kakkerlakken spray beantwoord.

Waar komen kakkerlakken op af?

Kakkerlakken zijn dol op warme en vochtige plekken. De badkamer en wc, maar ook de keuken behoren daarom tot de lievelingsplekken van kakkerlakken om te verblijven. Ze zoeken deze ruimtes op en gaan er eitjes leggen. Zo vermeerderd je probleem al snel. Zorg dus voor de beste ventilatie in huis en maak eventuele kieren in deze ruimtes goed dicht. Ook komen kakkerlakken af op etensresten. Ze houden met name van zoetigheid. Wees dus schoon en let erop dat er niet teveel kruimels blijven liggen nadat je gegeten hebt. Gebruik de stofzuiger wat vaker en haal een doekje over de tafel na het eten. Zo voorkom je overlast door ongedierte en hoef je geen gebruik te maken van een spray.

Voorkom de komst van kakkerlakken

Een kakkerlakken spray is een goed bestrijdingsmiddel, maar je gebruikt hem liever niet vanwege de giftige stoffen. Beter is het om de overlast door kakkerlakken te voorkomen. Ze houden van warme plekken en ook vocht trekt ze aan. Verder zijn ze dol op zoete etensresten. Je moet dus voorkomen dat dergelijke omstandigheden aanwezig zijn in je huis. Dit doe je door goed te ventileren, door de kachel niet te hoog te zetten en je badkamer altijd goed droog te maken na gebruik. Ook is het essentieel om altijd zeer schoon te zijn en na een maaltijd goed op te ruimen. Doe altijd meteen de afwas en maak je eettafel schoon met het beste schoonmaakmiddel.  

beste_kakkerlakken_spray_01

Hoe werkt een kakkerlakken spray?

De beste spray tegen kakkerlakken bevat stoffen waar ze absoluut niet van houden. De geur van de spray schrikt hen af als je kiest voor een meer diervriendelijke spray. Bij een spray die nog effectiever werkt zijn de stoffen dodelijk voor de kakkerlakken. Het zenuwstelsel wordt door de beste kakkerlakken spray uitgeschakeld en de insecten zullen sterven. Deze giftige variant werkt het beste, maar je moet er daarom ook voorzichtig mee omgaan. De spray is niet alleen gevaarlijk voor kakkerlakken, maar ook voor dieren en mensen. De hoeveelheid gif is niet dodelijk, maar zeker wel gevaarlijk. Een klein kind kan er bijvoorbeeld behoorlijk ziek van worden. Ook honden en katten moeten niet in de buurt van het gif komen, want ze zouden het per ongeluk op kunnen eten. 

beste_kakkerlakken_spray_02

Ventileer altijd goed na het gebruik van een kakkerlakken spray

De kamer waar de kakkerlakken zich bevinden moet voordat je gaat sprayen helemaal worden afgesloten. Hierdoor kan de kakkerlakken spray zijn werk het beste doen en zullen er geen stoffen verloren gaan. Je wilt ten slotte dat de spray zo goed mogelijk zijn werk doet. Gebruik de spray met name in hoeken en rondom afvoerbuizen. Daar komen de meeste kakkerlakken voor. Draag een masker om je neus en mond te beschermen. Op die manier zal je geen giftige stoffen inademen. Na afloop verlaat je de kamer zo snel mogelijk. Nu moet je een paar uur wachten voordat je de kamer weer mag betreden. Na deze wachttijd kan je de kamer weer veilig ingaan. Verwijder de dode kakkerlakken en ventileer de kamer nu goed. Ook de rest van je familie kan nu weer gebruik maken van de kamer.

Kies de juiste kakkerlakken spray

Er zijn heel veel verschillende soorten kakkerlakken sprays verkrijgbaar. Het hangt af van je persoonlijke ideeën wat de beste spray is voor jou. Mensen die duurzaamheid nastreven en veel houden van de natuur zullen liever niet kiezen voor een spray die werkt met giftige stoffen. Zo’n spray is niet goed voor de natuur en schadelijk voor mens en dier. De kakkerlakken blijven weg of worden gedood, maar de verdere gevolgen op de lange termijn zijn moeilijk te overzien. Er zijn ook kakkerlakken sprays die werken op basis van natuurlijke ingrediënten. Deze verjagen de kakkerlakken. Ze zijn helaas niet zo effectief in de definitieve bestrijding van deze insecten. Je zal met een milieuvriendelijke spray nooit helemaal van de overlast door kakkerlakken afkomen.

De meest effectieve tips om kakkerlakken te bestrijden

Een spray tegen kakkerlakken werkt super goed, maar er zijn andere manieren om van ze af te komen. Deze zijn vaak net zo effectief als een spray. Ook kan je proberen om de komst van deze vieze insecten te voorkomen. De volgende methodes helpen je om het beste van de overlast door kakkerlakken in huis af te komen.

Tip 1: Gebruik gel tegen kakkerlakken

Net als een spray werkt een anti kakkerlakken gel met behulp van gif. Deze gel breng je aan op plekken waar de kakkerlakken te vinden zijn. De gel bevat een stofje waar de insecten dol op zijn. Ze komen af op de gel en eten ervan. Zodra ze de gel binnen hebben gekregen zal het gif zijn werk gaan doen. Het gif werkt langzaam waardoor de kakkerlak het vaak ook nog een tijdje met zich meedraagt en het over kan brengen op zijn soortgenoten. De kakkerlakken gaan uiteindelijk dood. Als je geluk hebt dan hebben ze de gel meegenomen naar hun nest en is het probleem voor jou opgelost. Deze gel is dus super effectief om kakkerlakken te bestrijden. Net als de beste kakkerlakken spray.

Tip 2: Zet een lokdoos tegen kakkerlakken in

Nog een goede methode in de strijd tegen kakkerlakken is de zogenaamde lokdoos. Deze bevat een lokstof, net als de gel tegen kakkerlakken. De kakkerlakken worden automatisch naar deze stof gelokt en ze zullen hem opsmikkelen. Je kan de kakkerlakken gel en de lokdoos ook met elkaar combineren om zo een superval te maken. Naast de lokstof zit er ook een hoeveelheid gif in de lokdoos. Het beste gif werkt op basis van pesticiden. Dit krachtige gif werkt tegen bijna al het ongedierte in huis. De kakkerlakken zullen de lokstof meenemen naar hun nest en er daar voor zorgen dat vele soortgenoten zullen sterven. Een uitstekende methode om kakkerlakken uit je huis te krijgen. Als er toch nog een paar rondkruipen kan je deze te lijf gaan met een kakkerlakken spray.

Tip 3: koop de beste kakkerlakken spray

Een kakkerlakken spray is een gemakkelijk te gebruiken bestrijdingsmiddel. Je kan direct op de kakkerlak sprayen of een hele ruimte met de spray behandelen. Als je een kakkerlak op heterdaad betrapt is het zeer effectief om meteen de spray op hem te richten. Het werkzame gif zal de kakkerlak meteen verlammen en uiteindelijk doden. Ook kan je hem bedwelmen met de spray en vervolgens doodslaan. Ruim hierna altijd goed op om eventuele eitjes ook te verwijderen. Het liefst gebruik je kokend water en een schoonmaakmiddel zoals chloor om alle sporen van de kakkerlakken uit te wissen. Zo voorkom je de verspreiding van ziektes en vieze geuren. 

Alternatieve methodes om van kakkerlakken af te komen

Naast giftige sprays en gels tegen kakkerlakken zijn er ook wat meer diervriendelijke methodes om ze te bestrijden. Deze methodes werken vaak niet zo goed als een kakkerlakken spray, want die werkt toch het beste. Ze zijn zeker wel de moeite van het proberen waard. Het is tenslotte beter voor het milieu om het gebruik van gif te voorkomen. 

Maak gebruik van een natte lap

Kakkerlakken houden van vocht en ze schijnen daarom dol te zijn op natte doeken zoals bijvoorbeeld een dweil of een oude handdoek. De truc is om in de avond een natte lap neer te leggen in de ruimtes waar de kakkerlakken zitten. De beestjes zullen op deze lappen afkomen en eronder gaan zitten. De volgende ochtend kan je in een keer de lap oppakken en de kakkerlakken er buiten vanaf schudden. Als je de lap of dweil wilt hergebruiken zul je deze heel goed schoon moeten maken. Je kan daarom ook kiezen voor een oude handdoek die je weg kan gooien. Maak dan wel eerst de kakkerlakken dood met de beste kakkerlakken spray, anders loop je het risico op krioelende kakkerlakken in je vuilnisbak.

Lucht je huis goed door

Vochtige en warme plekken zijn echte magneten voor kakkerlakken. Je moet dus voorkomen dat je dit soort plekken in je huis hebt. De badkamer en keuken zijn plekken waar het het vaakst vochtig en warm is. Om broeierige plekken te voorkomen moet je deze ruimtes dus vaak ventileren. Kakkerlakken hebben een hekel aan luchtstromen en ook kunnen ze niet goed tegen lage temperaturen. Doe je ramen op een kier zodat er altijd een vorm van tocht is. Dit is een van de beste methodes tegen kakkerlakken. Of laat een goed afzuigsysteem installeren. Af en toe moet je al je vensters tegen elkaar openzetten. Doe dit ook als je een kakkerlakken spray hebt gebruikt. Zet de kachel ook nooit te hoog aan. Dit is sowieso een duurzame oplossing en goed voor je portemonnee.

Maak je eigen val voor kakkerlakken

In plaats van meteen naar een giftige spray tegen kakkerlakken te grijpen, kan je ook vrij eenvoudig zelf de beste val knutselen. Dit doe je met behulp van olie in combinatie met water. Kakkerlakken zijn dol op vocht en ze komen dan ook af op kommen met water. Door ook olie in de kom te plaatsen zorg je ervoor dat de kakkerlak wegzakt en verdrinkt in de val. Je kan ook een val maken met behulp van suiker vermengd met gips. De kakkerlakken zijn dol op zoetigheid en zullen het mengsel opeten. Het gips zal hard worden en uitzetten in de buik van de kakkerlak en dit overleeft hij niet. 

Maak gebruik van mottenballen

De geur van mottenballen werkt heel goed om kakkerlakken weg te houden. Ook ander ongedierte houdt niet van de geur die mottenballen verspreiden. Het beste kan je een aantal mottenballen in gootsteenkastjes en kastjes in je badkamer plaatsen. De geur zal de kakkerlakken wegjagen en je zult er sowieso minder tegenkomen. Het grote nadeel van de methode met mottenballen is dat ze ook voor mensen behoorlijk vies ruiken. Door ze in een kastje te plaatsen zal je de geur grotendeels kunnen vermijden. Als je het kastje opent komt de vieze geur van mottenballen je helaas wel tegemoet. Je kan dan een spray gebruiken met een lekker geurtje om de geur van de mottenballen te neutraliseren. 

Huur een professioneel bedrijf in

Als de overlast door kakkerlakken echt te groot is geworden helpen alle alternatieve methodes helaas niet meer. Zelfs de beste kakkerlakken spray is dan slechts een middel om enkele kakkerlakken te bestrijden. Het daadwerkelijke nest is te groot om met een spray weg te krijgen. In dat geval moet je een extern bedrijf bellen. Zo’n bedrijf is gespecialiseerd in ongediertebestrijding en weet precies hoe ze de kakkerlakken moeten aanpakken. Het bedrijf maakt vaak gebruik van gif dat voor gewone particulieren niet verkrijgbaar is. Ook weten de medewerkers hoe ze op een veilige manier met dit gif om kunnen gaan. Na afloop van de behandeling zullen ze jouw huis kakkerlak vrij hebben gemaakt.

Voordat je overgaat tot de aankoop van een effectieve kakkerlakken spray heb je nog wel enkele vragen. Wat is een goede prijs? Waar koop je deze sprays? Welke bestanddelen werken het beste tegen kakkerlakken? De 5 vragen die door bijna iedereen gesteld worden komen hier aan bod. Lees ze goed door en maak op basis hiervan de beste keuze voor de aankoop van een kakkerlakken spray.

Dit zijn de 5 meest gestelde vragen over de beste kakkerlakken spray

Hoe duur is een kakkerlakken spray?

Het ligt er natuurlijk helemaal aan welke bestanddelen een kakkerlakken spray bevat en hoeveel er in zit. Dit zijn factoren die bepalend zijn voor de prijs. Voor een euro of 12 koop je al een van de beste sprays, die langdurig te gebruiken zijn. Als je in een keer meerdere sprays aanschaft ben je in totaal natuurlijk duurder uit, maar de prijs per spuitbus zal voordeliger zijn. Je hebt dan altijd een kakkerlakken spray bij de hand als je deze nodig hebt. Dit is bijvoorbeeld heel handig als je in de tropen woont, waar kakkerlakken een veel hardnekkiger probleem zijn. Al met al is de aanschaf van een kakkerlakken spray goed te doen en hoef je er niet een enorm budget voor uit te trekken. 

Welke ingrediënten moet een spray tegen kakkerlakken bevatten?

De effectieve bestanddelen van een kakkerlakken spray zijn meestal giftig. Je hebt ook wel sprays op basis van natuurlijke middelen, maar die werken gewoon niet zo goed. De beste spray bevat gif. Dit zijn meestal pesticiden. Lees de bijsluiter goed door, want soms bevat een kakkerlakken spray ingrediënten die voor een allergische reactie kunnen zorgen. Pesticiden of insecticiden zijn een perfect middel om kakkerlakken voor eens en altijd uit te roeien. Wees wel voorzichtig, want deze stoffen zijn erg gevaarlijk. Blijf niet te lang in een ruimte waar je deze spray gebruikt hebt. Kinderen, ouderen en huisdieren zijn kwetsbare groepen die niet in de buurt moeten komen van kakkerlakken sprays. Het is het beste en veiligste als je de ruimte goed ventileert na gebruik van de spray.

Waar koop je de beste kakkerlakken spray?

In een bouwmarkt kan je vaak goed terecht voor middelen om ongedierte te bestrijden. Ze hebben er vaak zelfs een aparte afdeling voor. Hier vind je zeker weten de beste kakkerlakken spray. Het voordeel van een winkel is dat je er met medewerkers kan praten over je probleem. Zij kunnen je goede tips en adviezen geven. Ook online kan je shoppen voor kakkerlakken sprays. Je vindt hier een groot aanbod en het voordeel is dat je alles met elkaar kan vergelijken. Met een paar klikken van je muis creëer je een lijst die gesorteerd is op prijs of bijvoorbeeld ingrediënten. Je kan ook verschillende webshops met elkaar vergelijken en zo zoeken naar de voordeligste kakkerlakken spray. Nog een groot voordeel van online winkelen is dat je de producten die je bestelt meestal de dag erna al in huis hebt. Zo kan je meteen aan de slag met je kakkerlakken spray om deze nare insecten voorgoed te verdelgen.

Zijn er goede alternatieven voor een spray om kakkerlakken te bestrijden?

Niet iedereen wil een spray gebruiken tegen kakkerlakken. Vanwege het gif en de geur kan je ook andere middelen inzetten. Er zijn sprays die werken met geuren op basis van biologische ingrediënten. Deze schrikken de kakkerlakken af. Ook kan je mottenballen gebruiken om de kakkerlakken te verjagen. Verder is het een goede optie om zelf een val te maken met behulp van een kommetje water. Kakkerlakken zijn namelijk dol op vocht. Ook natte dweilen en lappen zijn daarom goed te gebruiken om kakkerlakken te vangen. Toch zijn deze duurzame methodes vaak niet goed genoeg om echt van de overlast af te komen. Het beste middel is en blijft een giftig middel, zoals de kakkerlakken spray.

Waar let je op bij de aankoop van een kakkerlakken spray?

Je moet goed het doel van de kakkerlakken spray in je achterhoofd houden. Wil je de kakkerlakken allemaal dood hebben, omdat je een ware plaag in huis hebt? Of heb je heel af en toe maar last van een enkele kakkerlak en volstaat een meer milieuvriendelijke oplossing? In het geval van een plaag moet je gaan voor een degelijke en zeer giftige spray. Dit is echt de beste oplossing om de kakkerlakken uit te roeien. Je kan de spray ook gebruiken in combinatie met een gel tegen kakkerlakken en eventueel ook nog een lokdoos. Op die manier pak je ook het nest van de kakkerlakken aan. Let verder op de prijs en grootte van de spray. Soms heb je genoeg aan een klein spraytje. Het hangt kortom af van jouw omstandigheden wat de beste kakkerlakken spray is voor jou. Onze top 5 beste kakkerlakken sprays nogmaals op een rijtje

 1. 1. Knock Off Insectenmiddel – Insecticide

  #1 Beste kakkerlakken spray
  Knock Off Insectenmiddel – Insecticide. Speciaal voor binnen

  Speciaal voor binnen

  Dit insectenmiddel werkt tegen kakkerlakken maar ook mieren en bedwantsen. Spray het middel tussen naden en kieren. Dit middel is genoeg om 100m2 te behandelen.

  €19,95 bij bol.com
  bol.com (€19,95)
 2. 2. KB Home Defense Mieren & Kruipend Ongedierte Spray

  #2 Beste koop kakkerlakken spray
  KB Home Defense Mieren & Kruipend Ongedierte Spray. Eenvoudig aan te brengen

  Eenvoudig aan te brengen

  Deze spuitbus tegen kakkerlakken en ander kruipend ongedierte is kant en klaar en spuit je eenvoudig op naden kieren of daar waar het ongedierte zich bevindt. Met handig opzetstuk voor moeilijk bereikbare plaatsen.

  €6,47 bij toppy.nl
  toppy.nl (€6,47)
 3. 3. FLGT – Bedwantsen spray – Bedwants – Mieren spray – Spinnen spray – Kakkerlakken spray 

  #3 Meest agressieve kakkerlakken spray
  FLGT – Bedwantsen spray – Bedwants – Mieren spray – Spinnen spray – Kakkerlakken spray . Zeer effectief en agressief middel

  Zeer effectief en agressief middel

  Geschikt om op alle plaatsen te spuiten en is werkzaam tegen kakkerlakken maar ook spinnen, mieren en vlooien. De 500ml spuitbus is ruim voldoende voor een gemiddeld huishouden.

 4. 4. Protect Home Kruipende Insecten Spray

  #4 Goed alternatief kakkerlakken spray
  Protect Home Kruipende Insecten Spray. Werkt direct met lange nawerking

  Werkt direct met lange nawerking

  Dese kakkerlakken spray werkt ook bijzonder goed tegen mieren. Deze spray heeft een nawerking tot wel 3 maanden. Deze spray is ook geschikt voor binnenshuis.

  €9,99 bij alternate.nl
  alternate.nl (€9,99)
 5. 5. HG Spray tegen kruipend ongedierte – 2 Stuks !

  #5 Grootverpakking kakkerlakken spray
  HG Spray tegen kruipend ongedierte – 2 Stuks !. Voordeelverpakking

  Voordeelverpakking

  Deze HG spray tegen al het kruipend ongedierte en dus ook tegen kakkerlakken is eenvoudig in gebruik en werkt direct maar ook afwerend. In de verpakking zitten 2 spuitbussen.

  €39,75 bij bol.com
  bol.com (€39,75)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.