Beste keramische pannenkoekenpan van 2023

Top 5 best geteste keramische pannenkoekenpannen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 8 november 2022 @14:47

Beste_keramische_pannenkoekenpan

Jij bent op zoek naar de beste keramische pannenkoekenpan? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de keramische pannenkoekenpan van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 11 keramische pannenkoekenpannen uitgebreid getest en vergeleken. Na 5 uur onderzoek is GreenPan Essentials als beste keramische pannenkoekenpan uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste keramische pannenkoekenpannen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een keramische pannenkoekenpan. Wist je bijvoorbeeld dat de beste keramische pannenkoekenpan geschikt is voor alle warmtebronnen? Lees snel verder…

#1 Beste keuze
GreenPan Essentials Pannenkoekenpan – Ø24 cm . Geschikt voor alle warmtebronnen

Geschikt voor alle warmtebronnen

Een PFAS vrije pan dus altijd de gezondere keuze. Deze pan is geschikt voor in de vaatwasser maar het is nog beter dat je deze pan met de hand afwast.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€33,99 bij bol.com
bol.com (€33,99)

Naar de top 5

Top 5 beste keramische pannenkoekenpannen van dit moment

Onze experts hebben 11 keramische pannenkoekenpannen uitgebreid getest om voor jou de beste keramische pannenkoekenpan te vinden. Tijdens dit onderzoek hebben onze experts gekeken naar prijs, kwaliteit, eigenschappen en beoordelingen van gebruikers om de beste keramische pannenkoekenpan te kunnen bepalen. Het resultaat van deze uitgebreide test is de top 5 lijst ‘beste keramische pannenkoekenpannen’ die je hieronder ziet. De getoonde producten in deze top 5 beste keramische pannenkoekenpannen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs. Klik op de knop onder het product en je wordt automatisch doorgestuurd naar de webshop die vandaag de laagste prijs biedt voor de beste keramische pannenkoekenpan. Op deze manier vind jij snel de beste <zoekwoord>. Handig toch?  

 1. 1. GreenPan Essentials Pannenkoekenpan – Ø24 cm 

  #1 Beste keuze
  GreenPan Essentials Pannenkoekenpan – Ø24 cm . Geschikt voor alle warmtebronnen

  Geschikt voor alle warmtebronnen

  Een PFAS vrije pan dus altijd de gezondere keuze. Deze pan is geschikt voor in de vaatwasser maar het is nog beter dat je deze pan met de hand afwast.

  €33,99 bij bol.com
  bol.com (€33,99)
 2. 2. Pannenkoekpan – 24 cm – jazzy mint

  Pannenkoekpan – 24 cm – jazzy mint. Voor de liefhebber van kleur

  Voor de liefhebber van kleur

  Deze keramische pannenkoekenpan zal prachtig staan in je keuken en is natuurlijk voorzien van een anti-aanbaklaag waardoor schoonmaken een eitje is.

  €18,95 bij bol.com
  bol.com (€18,95)
 3. 3. Tefal Comfort Grip Pannenkoekenpan – Ø 25 cm

  Tefal Comfort Grip Pannenkoekenpan – Ø 25 cm. Easy chef is Easy bakken

  Easy chef is Easy bakken

  Het bekende merk Tefal heeft deze ijzersterke keramische pan ontwikkeld voor de toekomst. Voorzien van titanium deeltjes maken deze pan krasvast en dus duurzaam.

  €15 bij blokker.nl
  blokker.nl (€15,00)
 4. 4. Pannenkoekenpan – Crêpepan

  Pannenkoekenpan – Crêpepan. Voor de echte chefkok

  Voor de echte chefkok

  Een robuuste pan voorzien van een anti-aanbaklaag waardoor jij niet alleen minder vet hoeft te gebruiken maar deze pan ook nog eens heel snel weer schoon krijgt.

  €25,60 bij bol.com
  bol.com (€25,60)
 5. 5. Tefal Unlimited On – Pannenkoekenpan

  Tefal Unlimited On – Pannenkoekenpan. Voor Unlimited pannenkoeken

  Voor Unlimited pannenkoeken

  Deze pan is voorzien van een krasvaste anti-aanbaklaag waardoor jij jarenlang kan genieten van de beste pannenkoekenpan. Je verlengt de duurzaamheid door met de hand af te wassen.

De beste keramische pannenkoekenpan

Steeds meer mensen kiezen voor de aanschaf van keramische pannen en dat is niet zonder reden. En ook als je regelmatig geniet van heerlijke pannenkoeken is het zeker een aanrader om een goede keramische pannenkoekenpan aan te schaffen. De keramische pannenkoekenpan brengt veel voordelen met zich mee en is daarnaast ook zeer eenvoudig in gebruik. Wil je er zeker van zijn dat je de beste keramische pannenkoekenpan aanschaft? Hier lees je niet alleen tips voor aanschaf, maar ontdek je ook de veelgestelde vragen en ben je zo nog beter in staat om de juiste keuze te maken en te profiteren van een topaankoop.

Wat is een keramische pannenkoekenpan?

Een keramische pannenkoekenpan is een speciale koekenpan voor het bakken van pannenkoeken. Keramisch koken is enorm populair: hiermee ben je in staat om gezonder pannenkoeken te kunnen bakken. Waar keramische pannen eerst nog in de kinderschoenen stonden, zijn er inmiddels heel veel verschillende soorten pannen verkrijgbaar. Niet alleen grilpannen, wokpannen en hapjespannen, maar ook pannenkoekenpannen zijn volop verkrijgbaar. Een pannenkoekenpan keramisch kopen? Verderop lees je alle voordelen en ontdek je alles wat je moet weten over de keramische pannenkoekenpan en kun je volop gaan profiteren van een zeer goede aankoop.

Pannenkoekenpannen

De pannenkoekenpan een speciale koekenpan die je gebruikt voor het bakken van pannenkoeken. Dit type pan is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, waardoor je in staat bent om een pan te kopen die aan je wensen voldoet. Ook het aanschaffen van een keramische pannenkoekenpan behoort tot je mogelijkheden. Op het eerste gezicht lijkt een pannenkoekenpan niet anders dan een normale koekenpan. Er zijn wel degelijk verschillen. Een belangrijk verschil is dat de vorm van een pannenkoekenpan anders is. De rand is lager en schuiner, waardoor het makkelijker is om een pannenkoek te draaien met een spatel. Ook is het eenvoudiger om een pannenkoek in de lucht te draaien.

beste_keramische_pannenkoekenpan_02

Pannenkoeken bakken met een keramische pannenkoekenpan

Heb je ook zo’n zin in heerlijke pannenkoeken? Er gaat niets boven zelfgemaakte pannenkoeken, gemaakt met de beste keramische pannenkoekenpan. Maar hoe zorg je ervoor dat je jouw nieuwe  pan op de juiste manier gebruikt? Dit doe je door de onderstaande stappen te volgen, zodat je kunt gaan genieten van een heerlijke maaltijd.

De pan schoonmaken

Begin met het schoonmaken van de pan. Hiervoor gebruik je wat afwasmiddel, water en een zachte spons. Daarna maak je de pan droog en doe je een klein beetje olie in de pan; dit laat je op laag vuur heet worden. Als je olie gaat borrelen is deze heet genoeg: zet het vuur uit en laat de olie afkoelen. Vervolgens maak je de pan weer schoon met water en droog je hem af. Nu kun je de pan gaan gebruiken.

Pannenkoeken bakken

De keramische pan is uitgerust met een speciale anti-aanbaklaag. Deze speciale laag is bestand tegen temperaturen tot 400 graden Celsius. Het is niet nodig om het vuur hoog te zetten, omdat het keramiek de warmte gelijkmatig verdeelt en vasthoudt. Als de pan op temperatuur is, kun je het vuur verlagen, omdat de warmte lang blijft hangen. Het kan, vooral in het begin, lastig zijn om een keramische pan te gebruiken. Het is even wennen om hiermee aan de slag te gaan, maar wanneer je dit eenmaal onder de knie hebt, kun je hier volop van profiteren. Je kunt bijvoorbeeld de hoeveelheid boter variëren om te kijken hoeveel je nodig hebt om het optimale resultaat te behalen.

Boter toevoegen

De anti-aanbaklaag van de keramische pan maakt de pan erg glad. Wat betekent dat er eigenlijk geen boter nodig is om je pannenkoeken te bakken. Toch wordt het wel aangeraden om dit te doen. Wanneer je geen boter gebruikt is de kans aanwezig dat de pannenkoek sneller aanbrandt. Een groot voordeel is echter dat je niet heel veel boter hoeft te gebruiken. Dit betekent dat je gezonder kunt koken én kunt genieten van goed gelukte pannenkoeken. 

5 tips voor het kopen van de beste keramische pannenkoekenpan

Stel: je denkt erover om een pannenkoekenpan keramische aan te schaffen. Dan wil je natuurlijk een goede keuze maken en een pan kopen waar je lange tijd van kunt profiteren. Het is dan goed om te weten waar je op moet letten. Hoe zorg je ervoor dat je de beste keramische pannenkoekenpan koopt? Hier vind je 4 tips.

Tip 1: Afmeting

Keramische pannenkoekenpannen zijn verkrijgbaar in heel veel soorten en maten. Dit betekent dat je gemakkelijk een pan kunt vinden die aan je wensen voldoet. Let daarom op de grootte van de pannenkoeken die jouw voorkeur hebben en pas je keuze hierop aan. Je kunt er ook voor kiezen om voornamelijk crêpes te gaan maken: dan heb je een kleinere pan nodig. Wil je vooral American pancakes maken? Dan kun je de kleinst beschikbare maat kiezen. Baseer je keuze op je eigen voorkeuren!

beste_keramische_pannenkoekenpan_03

Tip 2: Gewicht

Het is ook belangrijk om op het gewicht van de pan te letten. Een keramische pannenkoekenpan is over het algemeen wat zwaarder dan een normale koekenpan. Dit komt omdat er sprake is van een keramieklaag. Houdt hier dan ook rekening mee wanneer je een pan gaat uitkiezen. Er zijn binnen de keramische pannenkoekenpannen diverse mogelijkheden, waardoor je in de gelegenheid bent om een pan uit te kiezen die aan je wensen voldoet.

Tip 3: Handgreep

Als je pannenkoeken gaat bakken, wil je natuurlijk dat je de pan gemakkelijk kunt optillen en je de pannenkoek heel eenvoudig kunt draaien. Sommige pannen hebben handgrepen die erg warm kunnen worden, wat een groot nadeel is wanneer je pannenkoeken bakt. Daarnaast kan het ook voorkomen dat je een betaalbare pan kiest, maar waarbij je wel te maken krijgt met een handgreep die minder stevig is en daardoor ook sneller loskomt. Wanneer je de beste keramische pannenkoekenpan kiest, ben je verzekerd van een goede keuze waar je volop gebruik van kunt maken.

Tip 4: Merk en garantie

Ook niet onbelangrijk: het merk en de garantieperiode van de keramische pannenkoekenpan. Er zijn een aantal merken met keramische pannen die alom bekend zijn: dit zijn vaak ook de betere merken met hoge kwaliteit pannen. In je zoektocht naar een keramische pannenkoekenpan is het dan ook slim om het aanbod van deze merken te bekijken. Daarnaast is het slim om de garantie te bekijken: dit is bij de betere merken vaak langer. Dit betekent dat je deze pannenkoekenpan ook zeer lang kunt gaan gebruiken. Zorg ervoor dat je kiest voor een goede balans tussen prijs en kwaliteit: zo kies je gegarandeerd de beste keramische pannenkoekenpan.

Tip 5: Vergelijk pannenkoekenpannen online

Welke keramische pannenkoekenpan sluit goed aan op jouw wensen? Het is vooral belangrijk om te kijken naar je eigen wensen. Het is zeker slim om meerdere producten met elkaar te vergelijken, om zo te voorkomen dat je een verkeerde keuze maakt. Pannenkoekenpannen keramisch kunnen in het eerste opzicht veel op elkaar lijken, maar toch op bepaalde details van elkaar verschillen. Vergelijking op merk, prijs, gewicht,  diameter en andere eigenschappen zorgen ervoor dat jij in staat bent de beste keramische pannenkoekenpan te kiezen.

Ontdek alle voordelen van een pannenkoekenpan keramisch

Het is niemand ontgaan dat keramisch koken steeds vaker word gekozen. En je kunt er niet alleen voor kiezen om een keramische kookplaat te laten plaatsen in de keuken, maar je kunt ook keramische pannen aanschaffen. Waarom zou je voor een keramische pannenkoekenpan kiezen? Onderstaand lees je de belangrijkste redenen om een keramische pannenkoekenpan aan te schaffen.

Gezonder bakken: de keramische pan is vrij van chemische stoffen en dit betekent ook dat er geen giftige stoffen worden vrijgelaten tijdens het gebruik van de pan. Het is daarom een gezonde en veilige manier van bakken. Zo smaken de pannenkoeken nog lekkerder. Daarnaast gebruik je veel minder boter dan bij een normale koekenpan, waardoor je veel minder vet eet.

Geen aangebrande pannenkoeken: ondanks het feit dat de keramische pannenkoekenpan geen anti-aanbaklaag heeft, hoef je niet bang te zijn dat je pannenkoeken aan de pan blijven plakken. Dit komt door de keramische laag: deze is erg glad en zorgt ervoor dat je de pannenkoek altijd met gemak kunt draaien en uit de pan kunt laten glijden.

Voor alle warmtebronnen: de keramische pannenkoekenpan is geschikt voor alle warmtebronnen. Of je nu keramisch kookt, elektrisch, met inductie kookplaat of het gasfornuis, je kunt de keramische pan overal gebruiken om de lekkerste pannenkoeken te bereiden.

Betere warmteverdeling: de keramische laag houdt warmte vast en dit betekent dat er minder energie nodig is om het voedsel te kunnen bereiden. Verder wordt warmte veel beter geleid en ontstaat er geen hotspot in de pan. Kans op aanbranden is hierdoor ook minimaal.

Eenvoudige reiniging: omdat er niet of nauwelijks sprake is van aanbranding, kun je de pan ook heel gemakkelijk schoonmaken. Je hebt alleen water en wat sop nodig om de pan goed schoon te kunnen maken.

Hoe houdt je een keramische pannenkoekenpan in de beste conditie?

Een groot voordeel van de keramische pannenkoekenpan is dat je nauwelijks last hebt van aanbranding in de pan, wat betekent dat schoonmaken heel makkelijk is. De keramische laag is erg glad en daardoor snel te reinigen. Het wordt aangeraden om geen gebruik te maken van metalen voorwerpen in de pan. Deze kunnen de beschermende laag beschadigen. Na gebruik doe je er goed aan om de pan met de hand te reinigen. Laat de pan eerst afkoelen. Dit kan wat langer duren omdat er sprake is van een keramische laag. Is de pan afgekoeld?  Spoel deze dan eerst af met warm water. Met een zachte spons of borstel verwijder je eventuele eetresten. Droog de pan daarna af.

Het gemak van schoonmaken

Keramische pannen zijn eenvoudig te reinigen. Dit komt vooral door de gladde laag waardoor de pan heel snel schoon is. Je kunt deze pannen met de hand schoonmaken, maar ze zijn ook vaatwasserbestendig. Hiermee kies je voor nog meer gemak. Heb je een keramische pannenkoekenpan met een siliconen handgreep? Dan is het aan te raden om deze wel met de hand te reinigen, om zo beschadiging te voorkomen. Kook de pannenkoekenpan ook eens per half jaar uit met azijn. Op deze manier is je pan weer als nieuw en gebruik je deze volop voor het bakken van de lekkerste pannenkoeken. 

Is keramisch koken gezond?

Veel mensen kiezen voor keramisch koken, omdat deze pan vrij is van giftige stoffen. Daarnaast worden er ook geen giftige stoffen losgelaten bij hoge temperaturen. Dit maakt keramisch ook veilig en gezonder. Ook wanneer je een keramische pannenkoekenpan gebruikt kun je hiervan profiteren. Als het gaat om het gebruik van boter is keramisch koken ook gezonder: je hoeft veel minder boter of olie te gebruiken bij het bakken van je pannenkoeken. Dit maakt het minder vet en daardoor ook gezonder. Het is daarom zeker aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden van een keramische pannenkoekenpan.

Voor ieder type fornuis

Het is niet nodig om hiervoor een speciale kookplaat te laten installeren. De meeste keramische pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen. Het maakt daarom niet uit of een gasfornuis hebt, een inductie kookplaat of een van de andere mogelijke warmtebronnen: een keramische pannenkoekenpan is hiervoor zeer geschikt.

Veel gestelde vragen over de beste keramische pannenkoekenpan

Wat is een goede keramische pannenkoekenpan?

Een goede keramische pannenkoekenpan is een pannenkoekenpan die in de eerste plaats aan jouw wensen voldoet. Ben je op zoek naar een specifiek formaat, een kleur of wil je juist een pannenkoekenpan van een bepaald merk? Dit zijn allemaal wensen die je kunt hebben in je zoektocht naar een goede keramische pan. Je kunt er wel voor kiezen om op bepaalde belangrijke punten te letten, zodat je een goede aankoop doet en je hier volop gebruik van kunt maken. Verderop in de veel gestelde vragen vind je een overzicht met de belangrijkste aandachtspunten.

Hoe werkt een keramische pannenkoekenpan?

Een keramische pannenkoekenpan werkt in veel opzichten hetzelfde als een reguliere pannenkoekenpan. Het enige verschil is dat je in het begin moet ontdekken welke temperatuur je nodig hebt om de pannenkoeken op de perfecte manier te kunnen bakken. Ook heb je veel minder boter nodig dan bij een normale pannenkoekenpan. Je kunt zelfs proberen om helemaal geen boter te gebruiken. Dankzij het gladde, keramische oppervlak blijft de pannenkoek niet glijden en kun je deze ook heel eenvoudig en snel omdraaien.

Wat kost een keramische pannenkoekenpan?

Hoeveel een pannenkoekenpan keramisch kost, is afhankelijk van een aantal zaken. Over het algemeen behoren de keramische pannenkoekenpannen wel tot het hogere prijssegment. Dit komt omdat de pannen geschikt zijn voor alle warmtebronnen en omdat je daarnaast ook kiest voor een gezondere manier van koken.  Verder gaat een keramische pannenkoekenpan ook zeer lang mee en kies je daardoor voor topkwaliteit. De verschillen in prijs zijn wel degelijk aanwezig; deze uiten zich vooral in het formaat, het gewicht en merk. Het is aan te raden om goed op de aandachtspunten te letten en een goede pannenkoekenpan keramisch te kiezen. Zo doe je een goede investering waar je jarenlang van kunt profiteren.

Waarom gebruik je een keramische pannenkoekenpan?

Een keramische pannenkoekenpan wordt vooral gebruikt om gezonder te koken. Je gebruik veel minder boter bij het bakken van de pannenkoeken en daarnaast kies je voor een handige en gladde keramische laag die voorkomt dat een pannenkoek aan de bodem blijft kleven. Veel pannenkoekenpannen hebben een anti-aanbaklaag, maar bij dit type pannenkoekenpan is er sprake van een veilige keramische laag. De pannenkoekenpan in zijn algemeenheid gebruik je voornamelijk vanwege de lage randen waardoor het heel makkelijk is om een pannenkoek om te draaien en uit de pan te laten glijden.

Waar moet je op letten als je een keramische pannenkoekenpan koopt?

Ben je van plan om de beste keramische pannenkoekenpan te kopen? Dan is het goed om te weten waar je op moet letten. In de eerste plaats let je natuurlijk op het formaat. Wat voor soort pannenkoeken wil je bakken en welk formaat is hierbij nodig? Ook is het slim om naar het gewicht en de handgreep te kijken. De pan moet wel makkelijk op te tillen zijn en ook de handgreep moet prettig voelen. Kijk daarnaast ook of de pannenkoekenpan geschikt is voor de vaatwasser en vergeet niet de verschillende pannenkoekenpannen van diverse merken met elkaar te vergelijken. Zo weet je zeker dat je de beste keuze maakt en je volop geniet van een kwalitatieve pannenkoekenpan keramisch!

Nogmaals onze top 5 beste keramische pannenkoekenpannen

 1. 1. GreenPan Essentials Pannenkoekenpan – Ø24 cm 

  #1 Beste keuze
  GreenPan Essentials Pannenkoekenpan – Ø24 cm . Geschikt voor alle warmtebronnen

  Geschikt voor alle warmtebronnen

  Een PFAS vrije pan dus altijd de gezondere keuze. Deze pan is geschikt voor in de vaatwasser maar het is nog beter dat je deze pan met de hand afwast.

  €33,99 bij bol.com
  bol.com (€33,99)
 2. 2. Pannenkoekpan – 24 cm – jazzy mint

  Pannenkoekpan – 24 cm – jazzy mint. Voor de liefhebber van kleur

  Voor de liefhebber van kleur

  Deze keramische pannenkoekenpan zal prachtig staan in je keuken en is natuurlijk voorzien van een anti-aanbaklaag waardoor schoonmaken een eitje is.

  €18,95 bij bol.com
  bol.com (€18,95)
 3. 3. Tefal Comfort Grip Pannenkoekenpan – Ø 25 cm

  Tefal Comfort Grip Pannenkoekenpan – Ø 25 cm. Easy chef is Easy bakken

  Easy chef is Easy bakken

  Het bekende merk Tefal heeft deze ijzersterke keramische pan ontwikkeld voor de toekomst. Voorzien van titanium deeltjes maken deze pan krasvast en dus duurzaam.

  €15 bij blokker.nl
  blokker.nl (€15,00)
 4. 4. Pannenkoekenpan – Crêpepan

  Pannenkoekenpan – Crêpepan. Voor de echte chefkok

  Voor de echte chefkok

  Een robuuste pan voorzien van een anti-aanbaklaag waardoor jij niet alleen minder vet hoeft te gebruiken maar deze pan ook nog eens heel snel weer schoon krijgt.

  €25,60 bij bol.com
  bol.com (€25,60)
 5. 5. Tefal Unlimited On – Pannenkoekenpan

  Tefal Unlimited On – Pannenkoekenpan. Voor Unlimited pannenkoeken

  Voor Unlimited pannenkoeken

  Deze pan is voorzien van een krasvaste anti-aanbaklaag waardoor jij jarenlang kan genieten van de beste pannenkoekenpan. Je verlengt de duurzaamheid door met de hand af te wassen.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

2 mensen beoordeelden dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.