Beste keramische wokpan van 2023

Top 5 best geteste keramische wokpannen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 12 januari 2023 @13:26

beste_keramische_wokpan

Jij bent op zoek naar de beste keramische wokpan? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de keramische wokpan van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 19 keramische wokpannen uitgebreid getest en vergeleken. Na 8,5 uur onderzoek is BK Induction Ceramic Wok als beste keramische wokpan uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste keramische wokpannen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 7 tips voor het kopen van een keramische wokpan. Wist je bijvoorbeeld dat de keramische wokpan van het bekende merk BK is? Lees snel verder…

#1 Beste inductie wokpan
BK Easy Induction Ceramic Wok. De kracht van BK

De kracht van BK

Een oerdegelijke wokpan met platte bodem waardoor deze wokpan zeer geschikt is voor inductie. De wokpan is PFAS vrij en voorzien van een hoogwaardige anti-aanbaklaag.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€61,90 bij bol.com
bol.com (€61,90)

Naar de top 5

Top 5 beste keramische wokpannen van dit moment

Hoe komt deze top 5 keramische wokpannen tot stand?

8,5 uur getest door experts Onze experts hebben 19 keramische wokpannen uitvoerig getest en vergeleken.

19 keramische wokpannen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 keramische wokpannen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. BK Easy Induction Ceramic Wok

  #1 Beste inductie wokpan
  BK Easy Induction Ceramic Wok. De kracht van BK

  De kracht van BK

  Een oerdegelijke wokpan met platte bodem waardoor deze wokpan zeer geschikt is voor inductie. De wokpan is PFAS vrij en voorzien van een hoogwaardige anti-aanbaklaag.

  €61,90 bij bol.com
  bol.com (€61,90)
 2. 2. BK Easy Induction Ceramic Wadjan

  #2 Beste koop inductie wokpan
  BK Easy Induction Ceramic Wadjan. Wadjan wok

  Wadjan wok

  Wadjan, de benaming voor een wok met 2 handvatten in plaats van een steel. Deze wok is voorzien van een grote platte bodem voor inductie en natuurlijk voorzien van een PFAS vrije maar harde anti-aanbaklaag.

  €72 bij bol.com
  bol.com (€72,00)
 3. 3. GreenPan Cambridge Inductie Wokpan

  #3 Best beoordeelde wokpan inductie
  GreenPan Cambridge Inductie Wokpan. Zeer stijlvolle wokpan

  Zeer stijlvolle wokpan

  Een prachtige bronzen wokpan die geschikt is voor alle warmtebronnen. Met 28cm doorsnee zeer geschikt voor het gezinsleven. De anti-aanbaklaag is voorzien van diamanten elementen voor een kras en stootvaste bodem.

  €44 bij bol.com
  bol.com (€44,00)
 4. 4. Miller Keramische Wokpan Inductie Ø 28 cm 

  #4 Vaatwasserbestendige wokpan
  Miller Keramische Wokpan Inductie Ø 28 cm . Vaatwasserbestendig

  Vaatwasserbestendig

  Een dijk van een wokpan met een stevig handvat. Door zijn compacte formaat erg prettig om mee te wokken. De warmte verdeelt zich goed, ook over de zijlkanten van de wok.

 5. 5. BK Easy Induction Ceramic Wok

  #5 Beste inductie wokpan voor veeleisende gebruikers
  BK Easy Induction Ceramic Wok. Voor de veeleisende kok

  Voor de veeleisende kok

  Deze wokpan voorzien van een 5,5mm dikke bodem is perfect als je veel wokt. Hij ligt zeer stabiel in de handvat en de warmtegeleiding is erg goed. Kan in de oven tot 160 graden Celcius.

  €61,90 bij bol.com
  bol.com (€61,90)

De beste keramische wokpan

De populariteit van de Aziatische keuken is in Nederland al jaren stijgende. Dat merk je ondertussen zelfs in een Oudhollandse traditie zoals kerstpakketten – steeds meer werkgevers kiezen voor een Oosters kerstpakket omdat ze zeker weten dat ze daarmee hun werknemers blij zullen maken. Deze populariteit is logisch want de Aziatische keuken biedt de mogelijkheid om in één gerecht de kwaliteiten lekker, origineel en gezond te combineren. Een goede wokpan is onmisbaar bij het koken van vele Oosterse gerechten. In dit artikel lees je alles wat je moet weten om de beste keramische wokpan te vinden.

7 tips voor het kopen van de beste keramische wokpan

Er zijn honderden verschillende wokpannen op de markt en die hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. Sommige aspecten zijn voor iedereen fijn, terwijl andere afhankelijk zijn van je persoonlijke gebruik. Tijdens het lezen van dit artikel zul je merken dat het afhankelijk is van je manier van koken welke wokpan het beste is voor jou. Daarbij is de warmtebron het eerste belangrijke punt. Een keramische kookplaat werkt misschien beter in combinatie met een bepaalde wokpan die juist minder goed tot zijn recht komt op gas.

Tip 1: Kies een wokpan met een keramische anti-aanbaklaag

Alle wokpannen – of ze nou van aluminium, gietijzer of RVS zijn  – worden in verschillende uitvoeringen gemaakt. In het verleden hadden veel wokpannen een antiaanbaklaag van teflon. Deze stof is nogal schadelijk voor je lichaam en de natuur als hij begint los te laten. Daarom hebben de beste wokpannen tegenwoordig een keramische coating. Dat helpt ook tegen het aanbakken en is compleet ongevaarlijk. Je kunt er ook voor kiezen om een wokpan zonder antiaanbaklaag te kopen. Vooral zware modellen van bijvoorbeeld gietijzer vormen vanzelf zo’n laagje door de olie die je gebruikt tijdens het koken. Dat heet patineren en geeft een eigen smaakje aan de gerechten. Dit laagje kan niet slijten en wordt bij elk gebruik opnieuw aangemaakt.

beste_keramische_wokpan_02

Tip 2: Verzeker dat je keramische wokpan goed tegen hitte kan

Niet alle wokpannen kunnen even goed tegen hitte. Als je een keramische wokpan wilt gebruiken om stoofpotjes te maken is dat misschien oké, maar het idee van roerbakken is juist dat je ingrediënten op hoog vuur dichtschroeit, waardoor ze veel smaak en voedingsstoffen behouden. Daarom moet je zorgen dat je wokpan goed tegen hitte kan, 250 graden is het absolute minimum en de beste wokpannen kunnen zonder problemen 450 graden aan.

Tip 3: Zorg dat de wokpan goed werkt op je warmtebron.

Eén van de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een keramische wokpan is de warmtebron die je gebruikt. Die heeft namelijk een behoorlijk invloed op de optimale vorm voor je wokpan en het materiaal dat je het beste kunt gebruiken. De meest voorkomende warmtebronnen in Nederlandse keukens zijn: gas, keramische kookplaten, inductie, elektrische kookplaten en halogeen.

De beste keramische wokpan voor gas

Gas blijft de favoriete warmtebron van veel professionele chefs en amateurkoks. Dat komt uiteraard door het gemak waarmee je de hoeveelheid warmte kunt aanpassen. Veel Oosterse koks werken met een wokpan op hoog vuur. Dat doet volledig eer aan deze pannen waarmee je makkelijk snel je ingrediënten kunt klaarmaken op hoge temperaturen. Je kunt wokpannen van elke vorm en van elk materiaal gebruiken op gas omdat de warmte zich makkelijk verspreidt. Zorg wel dat je wokpan goed tegen hitte kan als je op gas wilt koken.

Als je op platte kookplaten kookt dan is de vorm van je wokpan belangrijk

Veel wokpannen lopen rond toe waardoor ze niet goed op een platte plaat blijven staan. Je kunt daarvoor een wokhouder gebruiken, maar dan verlies je behoorlijk wat hitte. Bij gas is dat geen probleem omdat je pan sowieso boven het gas hangt en het heetste punt zich ook net boven het blauw van de vlam bevindt. Als je op kookplaten kookt is de beste keuze altijd een wokpan met een platte bodem.

De beste wokpan voor keramisch koken

Wanneer je keramische kookplaten hebt, dan is het uiterst belangrijk dat je pannen direct contact maken met de warmtebron. In dit geval wil je daarom dat je wokpan een platte bodem heeft. Keramische kookplaten zijn vooral effectief in combinatie met een wokpan met een dikke bodem. Om het gewenste roerbakeffect te krijgen kun je de pan een tijdje laten voorverwarmen voor je de olie en de voedingsmiddelen erin doet. Oude keramische kookplaten worden soms niet warm genoeg om te roerbakken. In dat geval kun je het beste een nieuwe kookplaat zoeken als je echt lekkere Oosterse gerechten wilt kunnen maken.

De beste keramische wokpan voor inductie

Steeds meer mensen koken op inductie. Deze moderne warmtebron kan bijna net zo snel van intensiteit veranderen als gas. Het is echter wel belangrijk dat je de juiste pannen gebruikt op inductiekookplaten. Deze moeten altijd ferromagnetisch zijn en dus ijzer bevatten. Keramische wokpannen die volledig van aluminium zijn gemaakt werken bijvoorbeeld niet op een inductie warmtebron. Het is wel oké als je bijvoorbeeld een wokpan van RVS met een aluminium buitenlaagje wilt gebruiken want de inductie kan daar doorheen werken.

beste_keramische_wokpan_03

Wokken op elektrische kookplaten

Elektrische kookplaten worden vaak een stuk minder heet dan andere warmtebronnen. Daarom is het verstandig om even na te kijken of je elektrische kookplaten überhaupt heet genoeg worden om te roerbakken in een wok. Als je geluk hebt en je elektrische kookplaat genoeg hitte genereert, dan kun je elke keramische wokpan van willekeurig materiaal gebruiken. Het is wel belangrijk dat de bodem plat is en dat je de pan genoeg laat voorverwarmen om het gewenste effect te creëren. Vergeet niet dat de plaat er lang over doet om af te koelen en dat je de pan dus bijtijds van de kookplaat af moet halen om te voorkomen dat je eten aanbrandt.

De beste keramische wokpan voor halogeen

Een halogeen element ligt onder een glasplaat die daardoor verhit wordt. Bij deze warmtebron is het lastiger om de temperatuur te regelen, net als bij elektrische of keramische kookplaten. Ook hier kan het gebeuren dat de temperatuur niet hoog genoeg wordt om echt te roerbakken. Je hebt de beste kans op succes met een wokpan met een zo groot mogelijke platte bodem zodat het contact oppervlak met de kookplaat zo groot mogelijk is.

Tip 4: Kies de juiste diameter voor je keramische wokpan

Je kunt keramische wokpannen kopen in allerlei soorten en maten. De kleinste wokpannen hebben een diameter van 25 centimeter. Dat is genoeg om iets lekkers klaar te maken voor maximaal twee personen. Als je teveel eten tegelijk in een wok gooit dan krijg je namelijk niet het gewenste roerbakeffect omdat veel ingrediënten de bodem van de pan helemaal niet raken. Als je voor een gezin van vier wilt koken moet je daarom een pan kiezen met een doorsnee van minstens 28 centimeter. Wanneer ruimte geen probleem is kun je het beste kiezen voor een keramische wokpan met een diameter van 30 of 32 centimeter. Zo weet je zeker dat je nooit plek tekort komt.

Tip 5: Bepaal of je liever een stevige of een beweegbare wok wilt

Eén van de grootste meningsverschillen tussen professionele koks op het gebied van woks is het gewicht. Sommige koks houden ervan om het eten in de wok te schudden en in de lucht te gooien. In dat geval kun je het beste gaan voor een lichte keramische wokpan met een goede steel. Deze pannen worden vaak van aluminium, plaatstaal of RVS gemaakt. Je moet daarbij goed oppassen dat niets aanbrandt want ze verhitten erg snel. Als je in zo’n lichte pan roert, dan moet je hem altijd vasthouden anders loop je het risico dat hij gaat schuiven. De lichtste wokpannen hebben vaak een ronde bodem waardoor ze niet geschikt zijn voor gebruik op platte kookplaten.

Een zware keramische wokpan heeft veel voordelen

De andere optie is een zwaardere pan of een wok met een dikke bodem. Een zware gietijzeren wokpan met een platte bodem kan op alle warmtebronnen worden gebruikt. Zo’n pan verhit langzamer en houdt een constante temperatuur vast waardoor je er makkelijker in kunt koken. In zo’n zware pan moet je geregeld roeren. De beste zware wokpannen hebben twee handvaten of een steel en een handvat zodat je de pan makkelijk op kunt pakken.

Tip 6: Overweeg of je de keramische wokpan in de vaatwasser wilt kunnen zetten

Niet alle wokpannen kunnen even goed tegen de heftige schoonmaakmiddelen van je vaatwasser. Als je een wok in de vaatwasser wilt reinigen let dan altijd goed op dat je het juiste vaatwasmiddel koopt. Daarnaast zijn er behoorlijk wat keramische wokpannen die überhaupt niet tegen de vaatwasser kunnen. Deze moet je met de hand afwassen met behulp van een zachte spons. Daarom is het verstandig om goed te kijken naar de specificaties van een wokpan om te weten of deze de vaatwasser in kan.

Tip 7: Zorg dat je de juiste extra’s uitkiest voor je voorkeuren

Keramische wokpannen worden gemaakt in allerlei soorten en maten. Elke pan heeft een eigen optimale vorm van gebruik. Sommige mensen willen bijvoorbeeld alleen roerbakken op hoog vuur en hebben daarom geen deksel nodig. Andere willen ook een keer een curry kunnen maken of een ander gerecht waarbij de ingrediënten een tijdje garen in de pan. In dat geval is het fijn als er een passend deksel wordt geleverd bij je keramische wokpan. Daarnaast kun je erop letten welk soort handvaten je keramische wokpan heeft. Het is fijn als deze van hittebestendig materiaal zijn zodat je de pan eventueel ook een keer in de oven kunt gebruiken.

De beste keramische wokpan kopen

Als je graag Oosterse gerechten wilt klaarmaken dan kun je een goede wok niet missen. Om de beste keramische wokpan te kopen moet je eerst een aantal dingen weten over jouw kookstijl. Denk na over de warmtebron die je gaat gebruiken en welke soort pan daarop het beste werkt. Daarnaast helpt het ook om te weten welke gerechten je precies wilt maken, voor hoeveel mensen je meestal kookt en hoe je het liefste je wok gebruikt. Als je al die punten op een rij hebt dan kun je bepalen hoe groot je pan moet zijn, of je liever een zware of een lichte wok wilt en of je beter voor een ronde of een platte bodem kunt gaan. Bedenk of de beste keramische wokpan voor jou één of twee hendels heeft en of je er een deksel bij wilt. De beste keramische wokpan kan van RVS, gietijzer, plaatstaal of aluminium zijn. 

Veelgestelde vragen over de beste keramische wokpan

Wat is de beste keramische wokpan?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het afhankelijk van je keuken en voorkeuren welke keramische wokpan het beste is voor jou. Als je helemaal nog niet weet wat je wilt koken en hoe je dat het liefste doet, kies dan een model dat geschikt is voor veel verschillende dingen. Een zware wok is veiliger omdat hij stevig staat en vergevingsgezinder is. Je loopt minder risico dat je eten aanbrandt omdat de temperatuur constanter blijft. Je moet echter wel zorgen dat je een zware pan genoeg voorverwarmt als je echt op hoog vuur wilt roerbakken. 

Rond of plat

Keramische wokpannen met een platte bodem zijn geschikt voor bijna elke soort warmtebron. Als je op inductie kookt moet je zorgen dat je pan niet van puur aluminium is. Een wokpan met een platte bodem gedraagt zich uiteraard wel anders dan een traditionele ronde wok. De ronde wok verspreidt de hitte van een hoge gasvlam beter, terwijl een platte bodem een evenrediger hitte geeft als hij op kookplaten wordt gebruikt.

 

Hoe werkt een keramische wokpan?

De basis van een keramische wokpan is gemaakt van een soort staal. Dat kan RVS, gietijzer, aluminium of plaatstaal zijn. Een keramische wokpan bevat van binnen een dun laagje keramische antiaanbaklaag. Dat zorgt ervoor dat je eten niet aan de binnenkant van de pan vast brandt. Daardoor kun je het beste roerbakken, vooral als het gaat om ingrediënten die wat zachter en meliger zijn zoals aardappels. Er zijn ook wokpannen met een teflon antiaanbaklaag, dat werkt net zo goed, maar is giftig wanneer het begint los te laten. Om te koken met een wok zonder antiaanbaklaag heb je meer ervaring nodig omdat het precies heet genoeg moet zijn.

Hoe kook je met een keramische wokpan?

Je kunt een keramische wokpan op twee manieren gebruiken. Als de pan een deksel heeft dan is deze perfect geschikt voor het maken van heerlijke curries en stoofpotjes. In die gerechten garen de ingrediënten in een vloeistof zoals kokosmelk, water met currypasta of bouillon. De wok wordt in Azië echter vooral gebruikt om eten te roerbakken. Daarbij worden allerlei ingrediënten op hoog vuur in razend tempo klaargemaakt. Omdat het zo snel gaat, is het belangrijk dat je alles goed voorbereidt voor je begint met wokken. 

Voorbereiding voor het koken in een keramische wokpan

In de beste keramische wokpan zijn je groenten, vlees en vis binnen no-time gaar omdat je op hoog vuur in een grote pan kookt. Je moet zorgen dat de ingrediënten die je gebruikt in kleine stukjes zijn gesneden, anders blijven ze van binnen rauw. Vlees en vis worden soms van tevoren gemarineerd maar je kunt ook tijdens het roerbakken zelf smaak toevoegen aan het eten. Het is belangrijk dat de wokpan goed heet is op het moment dat je ingrediënten erin gooit. Begin met een beetje olie en zorg dat dit alle kanten van de pan met een dun laagje bedekt. Daarna voeg je uien toe en zo gauw die een beetje glazig worden doe je de knoflook, gember, chilipepertjes en andere kruiden en smaakmakers erbij. De rest van de ingrediënten voeg je toe in de orde van hardheid. Eerst de dingen die het langst moeten garen en dan de rest.

 

Wat kost een keramische wokpan?

De prijs van een keramische wokpan hangt erg af van de kwaliteit en de grootte van het product. De goedkoopste wokpannen kun je vinden vanaf ongeveer tien tot twintig euro. Daarbij gaat het vaak om materialen en constructies van slechte kwaliteit. Je loopt daardoor het risico dat het eten in de pan snel aanbakt, de hendels heet worden of los gaan zitten of de antiaanbaklaag al snel begint los te laten. De duurste keramische wokpannen kosten soms wel honderd euro of meer. Die hebben allerlei fantastische extra’s en zijn bedoeld voor professionele koks. Een gemiddelde wok kost ongeveer dertig tot vijftig euro. Als je zorgt dat de pan het soort eigenschappen heeft dat jij nodig hebt, dan kun je in deze categorie een product vinden met de beste prijs/kwaliteit verhouding.

Waarom gebruik je een keramische wokpan?

De meeste Aziatische gerechten die in een keramische wokpan worden bereid moeten worden geroerbakt. Dat betekent dat je groenten, vlees of vis op een hoge temperatuur bereidt. Dit zorgt ervoor dat de buitenkant snel dichtschroeit waardoor het eten veel vitaminen, mineralen en smaak behoudt. Je kunt op die manier makkelijk en snel de beste gerechten bereiden. Een keramische wokpan is de perfecte tool om knapperige groenten te combineren met exotische kruiden en heerlijke malse stukjes vlees en vis. Deze serveer je met rijst of noodles. Je kunt zonder problemen allerlei smaken toevoegen. Zo zet je met minimale moeite gezond en indrukwekkend eten op tafel.

Nogmaals onze top 5 keramische wokpannen op een rijtje:

 1. 1. BK Easy Induction Ceramic Wok

  #1 Beste inductie wokpan
  BK Easy Induction Ceramic Wok. De kracht van BK

  De kracht van BK

  Een oerdegelijke wokpan met platte bodem waardoor deze wokpan zeer geschikt is voor inductie. De wokpan is PFAS vrij en voorzien van een hoogwaardige anti-aanbaklaag.

  €61,90 bij bol.com
  bol.com (€61,90)
 2. 2. BK Easy Induction Ceramic Wadjan

  #2 Beste koop inductie wokpan
  BK Easy Induction Ceramic Wadjan. Wadjan wok

  Wadjan wok

  Wadjan, de benaming voor een wok met 2 handvatten in plaats van een steel. Deze wok is voorzien van een grote platte bodem voor inductie en natuurlijk voorzien van een PFAS vrije maar harde anti-aanbaklaag.

  €72 bij bol.com
  bol.com (€72,00)
 3. 3. GreenPan Cambridge Inductie Wokpan

  #3 Best beoordeelde wokpan inductie
  GreenPan Cambridge Inductie Wokpan. Zeer stijlvolle wokpan

  Zeer stijlvolle wokpan

  Een prachtige bronzen wokpan die geschikt is voor alle warmtebronnen. Met 28cm doorsnee zeer geschikt voor het gezinsleven. De anti-aanbaklaag is voorzien van diamanten elementen voor een kras en stootvaste bodem.

  €44 bij bol.com
  bol.com (€44,00)
 4. 4. Miller Keramische Wokpan Inductie Ø 28 cm 

  #4 Vaatwasserbestendige wokpan
  Miller Keramische Wokpan Inductie Ø 28 cm . Vaatwasserbestendig

  Vaatwasserbestendig

  Een dijk van een wokpan met een stevig handvat. Door zijn compacte formaat erg prettig om mee te wokken. De warmte verdeelt zich goed, ook over de zijlkanten van de wok.

 5. 5. BK Easy Induction Ceramic Wok

  #5 Beste inductie wokpan voor veeleisende gebruikers
  BK Easy Induction Ceramic Wok. Voor de veeleisende kok

  Voor de veeleisende kok

  Deze wokpan voorzien van een 5,5mm dikke bodem is perfect als je veel wokt. Hij ligt zeer stabiel in de handvat en de warmtegeleiding is erg goed. Kan in de oven tot 160 graden Celcius.

  €61,90 bij bol.com
  bol.com (€61,90)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.