Beste kerstboomstandaard van 2023

Top 5 best geteste kerstboomstandaarden volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 13 januari 2023 @14:52

beste_kerstboom_standaard

Jij bent op zoek naar de beste kerstboomstandaard? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de kerstboomstandaard van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 10 kerstboomstandaarden uitgebreid getest en vergeleken. Na 4 uur onderzoek is Nampook kerstboomstandaard  als beste kerstboomstandaard uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste kerstboomstandaarden van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een kerstboomstandaard. Wist je bijvoorbeeld dat de beste kerstboomstandaard ook een waterreservoir heeft? Lees snel verder…

#1 Beste kerstboomstandaard
Nampook kerstboomstandaard . Zeer stabiele kerstboomstandaard

Zeer stabiele kerstboomstandaard

Deze kerstboomstandaard is voorzien van 4 stelschroeven zodat je de boom eenvoudig en stevig recht kunt zetten. Dit model is geschikt voor bomen tot 2 meter en heeft een waterreservoir van 1,8 liter.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€24,45 bij bol.com
bol.com (€24,45)

Naar de top 5

De top 5 beste kerstboomstandaard van dit moment

Hoe komt deze top 5 kerstboomstandaarden tot stand?

4 uur getest door experts Onze experts hebben 10 kerstboomstandaarden uitvoerig getest en vergeleken.

10 kerstboomstandaarden vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 kerstboomstandaarden worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Nampook kerstboomstandaard 

  #1 Beste kerstboomstandaard
  Nampook kerstboomstandaard . Zeer stabiele kerstboomstandaard

  Zeer stabiele kerstboomstandaard

  Deze kerstboomstandaard is voorzien van 4 stelschroeven zodat je de boom eenvoudig en stevig recht kunt zetten. Dit model is geschikt voor bomen tot 2 meter en heeft een waterreservoir van 1,8 liter.

  €24,45 bij bol.com
  bol.com (€24,45)
 2. 2. Kerstboom standaard voor boom met stam

  #2 Beste kunststof kerstboomstandaard
  Kerstboom standaard voor boom met stam. Met grote watertank

  Met grote watertank

  Een strakke kerstboomstandaard met 2 liter waterreservoir waarbij je de waterstand eenvoudig kunt aflezen. Gemaakt van hard kunststof en werkt met een spanpedaal wat echt zeer eenvoudig is.

  €34,95 bij bol.com
  bol.com (€34,95)
 3. 3. Elho Nordman 39 – kerstboomstandaard

  #3 Best beoordeeld kerstboomstandaard
  Elho Nordman 39 – kerstboomstandaard. Een echte klassieker

  Een echte klassieker

  Wie heeft 'm niet ooit gehad? Deze Elho kerstboomstandaard is nogal altijd een zeer gewild model. Stevig, eenvoudig op te zetten en voorzien van een groot waterreservoir.

 4. 4. Kerstboomstandaard

  #4 Meest handige kerstboomstandaard
  Kerstboomstandaard. Voor de grote bomen

  Voor de grote bomen

  Werkt met een spanpedaal en dat vinden wij toch wel een uitvinding. Niet meer stellen middels schroeven waardoor je niets meer ziet maar eenvoudig de boo, recht houden en 3 keer trappen op het pedaal.

  €45 bij blokker.nl
  blokker.nl (€45,00)
 5. 5. Kerstboomstandaard metaal groen

  #5 Beste koop kerstboomstandaard voor grote bomen
  Kerstboomstandaard metaal groen. Eenvoudig maar stevig

  Eenvoudig maar stevig

  Deze kerstboomstandaard is voorzien van 4 stelschroeven en een zeer ruim waterreservoir van 2,8 liter. Daarmee is deze kerstboomstandaard geschikt voor bomen tot 250 cm.

  €22,99 bij bellatio.nl
  bellatio.nl (€22,99)

Een aantal tips voor het kopen van de beste kerstboomstandaard

Een kerstboom met een kerstboomstandaard zijn een leuke en vrolijke toevoeging en mogen niet ontbreken tijdens kerst, de gezelligste tijd van het jaar. Maar tijdens het plaatsen van een kerstboom zal je vaak problemen kunnen ondervinden. Zo kan het zijn dat de pot te groot is en veel ruimte in beslag neemt of dat je huisdieren de kerstboom als een boksbal gebruiken.

Ook kan het zo zijn dat de kerstboom niet stevig staat. Maak je gebruik van een goede standaard dan heb je al deze problemen niet meer. Met een standaard zorg je er namelijk voor dat je kerstboom stevig komt te staan ongeacht hoeveel versiering je erin hangt.

Daarnaast neemt zo standaard ook nog eens een stuk minder ruimte in beslag dan een pot. Een aantal tips bij het kopen van een beste kerstboomstandaard.

Wanneer zet je een kerstboom met kerstboomstandaard precies neer?

Als eerste is het belangrijk om te weten wanneer je een kerstboom het beste kunt neerzetten. En heel eerlijk ligt dat helemaal aan jezelf. Vanaf ongeveer oktober kun je in tuincentra al terecht om kunstbomen en versiering aan te schaffen.

Vanaf eind november kan de pret pas echt beginnen en verschijnen de echte kerstbomen in de winkel. Maar je ziet dat de meeste Nederlanders hun kerstboom plaatsen na het Sinterklaas feest. Zo vervangen ze de schoen bij de kachel voor een kerstboom in de hoek van de kamer. Met het kopen van een echte kerstboom moet je rekening houden dat het niet jaren mooi blijft. J

e zult snel genoeg merken dat je last krijgt van vallende naalden. Koop je een echte kerstboom dan moet je deze goed onderhouden. Zeker als je hem langer dan twee weken in huis wilt houden en wil blijven genieten van de volle takken. Geef de kerstboom per dag zo’n halve tot één liter water en doe er kerstboom voeding bij. Zet de boom niet op de tocht en plaats de kerstboom niet vlakbij een verwarming.

Voor je begint met het versieren van je kerstboom

Natuurlijk is het ontzettend leuk om eenmaal je kerstboom in huis gelijk te gaan versieren. Maar er zijn een aantal zaken waar je nog even rekening mee moet houden. Als je een echte kerstboom koopt dan is het verstandig om de boom even te laten wennen in de garage of in de schuur voordat je hem binnen zet. Dit voorkomt namelijk het verlies van naalden.

Heeft een kerstboom een lange tijd ingepakt gezeten duw de takken dan eerst voorzichtig op z’n plaats of laat ze een tijdje uitzakken. Besteed aandacht tijdens de kerstboom opzetten dat het stevig staat met een kwalitatief goede kerstboomstandaard. Is het zo dat je een kerstboom met een kluit hebt dan heb je een pot of mand nodig om hem stevig te zetten.

beste_kerstboomstandaard_02

Heb je een gezaagde kerstboom maak gebruik van een kerstboomstandaard

Is het zo dat je tijdens kerst een gezaagde kerstboom aanschaft dan is het zaak om een standaard te gebruiken om de kerstboom goed op z’n plaats te houden. Zo heb je bij de Easyfix standaard een lange pin. Deze staat rechtop onder de stam en houdt de kerstboom op z’n plek. Om dit te bewerkstelligen is het nodig dat je een gat in de kerstboom boort.

Dit kan je laten doen door de winkel waar je de kerstboom aanschaft. Er is nog een ander soort kerstboomstandaard. Deze standaard heeft schroeven waar je de stam tussen klemt. Let altijd bij het kiezen van een standaard goed op wat de hoogte van je boom is.

De voordelen van een kerstboomstandaard met waterreservoir

Het is ook mogelijk een standaard aan te schaffen met een speciaal waterreservoir. Dit is interessant om te gebruiken en brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo blijft de kerstboom de gehele tijd water opnemen en blijft het dagenlang in je huis pronken. Je kunt zodoende een stuk langer genieten van de kerstboom dan normaal en natuurlijk ruikt het ook langer lekkerder door de sterke dennegeur.

Een ander interessant voordeel van een standaard met een waterreservoir is dat het gemaakt is van kunststof. Het heeft een nette en mooie afwerking aan de onderkant. Dit zorgt ervoor dat je minder krassen krijgt op je vloer. En vergeet niet dat kunststof kerstboom standaarden jarenlang meegaan. Zo hoef je niet eerder jaar weer een nieuwe standaard aan te schaffen.

Een kerstboomstandaard aanschaffen van milieuvriendelijk materiaal

Ben je begaan met het milieu of heb je wat minder geld te besteden kies dan voor een standaard gemaakt van materiaal dat milieuvriendelijk is. Is dit wat je wilt dan is het beste wat je kunt doen een kerstboom voet aanschaffen in de vorm van een houten kruis. Dit is een type kerstboomstandaard dat gemaakt is van twee latten welke op elkaar bevestigd zijn. Je kunt dit type standaard kopen in diverse formaten waarbij de lengte van de houten latten verschillen van elkaar.

Bij een hoogte van een kerstboom van 80 tot en met 125 cm heb je een lengte kruis nodig van 50 cm. Heb je een hoogte van een kerstboom van 125 tot en met 175 cm dan heb je een lengte kruis nodig van 60 cm. En heb je een hoogte van een kerstboom van 175 tot en met 225 cm dan heb je een lengte kruis nodig van 80 cm.

beste_kerstboomstandaard_03

De voorbereiding om je kerstboom op een houten kruis te plaatsen

Vind je het moeilijk om je kerstboom te plaatsen op de houten kruis kerstboomstandaard? Een goede voorbereiding scheelt al heel veel. Het eerste wat je moet doen is de kerstboom een dag eerder op temperatuur laten komen in een grote emmer met wat lauw water. Zet de emmer met de kerstboom in de schuur of een koele plek om het te laten acclimatiseren.

Zaag vervolgens ongeveer 3 centimeter van de stam weg zodat de kerstboom nog meer water opneemt. De volgende dag zorg je dat je de volgende dingen hebt: een hamer met twee lange spijkers, en een tweede persoon om je te helpen bij het plaatsen van de kerstboom op het houten kruis.

Dit moet je precies doen om de kerstboom op het houten kruis te plaatsen

Volg deze stappen om de kerstboom met succes op het houten kruis standaard te plaatsen. Zo leg je als eerste de kerstboom op een tafel. Zet vervolgens het midden van het houten kruis tegen de onderkant van de kerstboom stam aan. Laat de persoon die je helpt tegendruk geven. Je slaat vervolgens de spijkers door het houten kruis in de stam van de kerstboom.

Zet hierna de kerstboom op de grond en stamp tot de kruis goed bevestigd is aan de kerstboom. Kies tot slot een mooie plek uit in je woonkamer om de kerstboom te plaatsen, maar wel minimaal twee meter verwijderd van de verwarming.

Voor wie is de kerstboomstandaard extra interessant?

Een standaard is interessant voor mensen die een echte kerstboom tijdens Kerst in huis halen. Veel mensen maken gebruik van een eenvoudig houten kruis, maar het is veel slimmer om een kwalitatief goede kerstboomstandaard in huis te halen zodat je kerstboom dit keer wel kaarsrecht blijft staan. Ook in het geval van veel huisdieren is een kwalitatief sterke standaard erg belangrijk.

Zo heb je de garantie dat één van je huisdieren niet de kerstboom omver loopt en dat het stevig blijft staan.

Waar moet je op letten als je een kerstboomstandaard gaat aanschaffen?

Wil je een kerstboomstandaard gaan aanschaffen dan is het niet alleen van belang dat je naar het uiterlijk van de standaard kijkt. Eerlijk gezegd is dit het minst belangrijke van alles. Controleer als eerste hoe hoog de kerstboom mag zijn. Doe je deze controle niet dan heb je de kans dat de standaard de kerstboom niet goed op z’n plek kan houden.

Check daarnaast de maximale diameter van de kerstboomstam. De diameter wordt aangegeven bij elke kerstboomvoet. Check je niet goed de diameter dan heb je de kans dat de stam niet goed in de standaard past.

Ook belangrijk is om het waterreservoir te controleren. Je moet rekening houden met een waterreservoir van ongeveer twee liter. Twee liter is voldoende genoeg om het reservoir niet steeds bij te vullen. Daarnaast blijft het belangrijk om rekening te houden met het type bevestiging van de kerstboom. Wil je dit graag niet met de hand doen dan is het verstandig om een kliksysteem te gebruiken.

Waar moet een goede kerstboomstandaard allemaal aan voldoen?

Als je een goede kerstboomstandaard in huis wilt halen dan moet deze standaard aan een aantal eisen voldoen. Zo moet het stevig zijn en meerdere jaren te kunnen gebruiken. Zo moet het een standaard zijn waar de meeste kerstbomen in passen. Zo kun je het volgende jaar een grotere of kleinere kerstboom uitzoeken.

De kerstboom moet stabiel in de standaard staan, zodat het geen probleem is als er bijvoorbeeld kinderen langs rennen. De standaard moet handig en simpel in gebruik zijn en een waterreservoir bevatten. Ook is het nodig dat je de kerstboom in een standaard een beetje kunt bijsturen, zodat de kerstboom altijd goed rechtop blijft staan.

Water nodig bij een kerstboom met zonder een kluit?

Ga je op zoek naar een geschikte echte kerstboom dan moet je altijd even de schud test doen. Bij de schud test schud je zachtjes de kerstboom en kijkt of er naalden vanaf vallen. Vallen er naalden vanaf dan is de kerstboom niet vers en kun je beter naar andere kerstbomen gaan kijken. Heb je eenmaal een leuke kerstboom gevonden dan is het zaak om als je thuis komt de stam een aantal centimeter van de onderkant af te zagen.

Vervolgens zet je de kerstboom in een emmer met water totdat je de kerstboom gaat gebruiken in je kamer. Dat betekent dus dat de kerstboom van emmer naar kerstboomstandaard gaat en de hele periode in de standaard water moet hebben. Daarom is het belangrijk dat je regelmatig checkt of de kerstboom nog water heeft.

Welke soorten kerstbomen zijn er te koop?

Een kunstboom is nep en heeft niet dezelfde ervaring als een echte kerstboom. Besluit je om een echte kerstboom aan te schaffen dan heb je keuze uit verschillende soorten kerstbomen. Zo heb je de fijnspar en dit is een boom uit de dennenfamilie.

Daarnaast heb je de Nordmann spar en hoort bij het geslacht van de zilverspar. De Nordmann spar komt uit de omgeving van de Zwarte zee. De douglasspar stamt af van de dennenfamilie en zo ook de spar.

Wat is de beste kwaliteit kerstboom te koop?

Wil je echt een kwalitatief goede kerstboom in huis halen dan is het aan te raden om een Nordmann kerstboom aan te schaffen. Deze boom wordt pas na een aantal jaren gekapt, want het moet namelijk 150 tot 250 centimeter hoog zijn voordat het gekapt kan worden. De groei van een Nordmann boom duurt zo’n 8 tot 10 jaar.

Ben je geïnteresseerd om de Nordmann boom als een kerstboom te gebruiken dan kost je dat wel wat meer geld dan andere kerstbomen, maar je haalt uitstekende kwaliteit in huis. Dit is één van de beste kerstbomen te koop.

Hoe check je of de boom vers is of niet?

Het is al eerder aangegeven, maar je wilt er zeker van zijn dat je kerstboom vers is en een aantal weken mee kunt. Tijdens het kopen van een kerstboom met kerstboomstandaard is het beste wat je kunt doen de kerstboom even schudden. Is het zo dat er veel naalden vanaf vallen dat kun je beter naar een andere kerstboom gaan kijken, want een kerstboom waar veel naalden vanaf vallen is niet vers meer.

Kun je beter een kerstboom kopen met of zonder kluit?

Een kerstboom aanschaffen met of zonder kluit is geheel persoonlijke voorkeur. Maar het is wel zo dat een kerstboom met een kluit een stuk langer mooi blijft. Daarnaast is het zo dat een kerstboom met een kluit makkelijker in je kamer te plaatsen is.

Schaf je een kerstboom aan zonder een kluit dan moet je de stam van de kerstboom eerst een aantal centimeter afzagen voordat je de kerstboom in de kerstboomstandaard zet. Dit is belangrijk want zo zuigt de kerstboom beter water op.

Hoe zit het precies met kunstkerstbomen?

Een echte kerstboom geeft een geweldige sfeer en staat heel mooi in je kamer. Maar wat als je geen zin hebt in vallende nadelen of steeds het water bijvullen? Dan kies je een kunstkerstboom. Deze kunstkerstbomen vind je vaak te koop bij online webshops en tuincentra.

De meeste van deze kerstbomen zijn opgebouwd uit vertragend kunststof en een metalen frame. Af en toe zijn de punten van de takken op een lichte manier ingewerkt. Dit wordt gedaan om de kerstboom zo mooi mogelijk te houden.

Wil je het echte gevoel van kerst in huis halen met een kunstkerstboom koop dan een spuitbus met de geur van kerstbomen. Dit wekt de illusie dat je een echte kerstboom in huis hebt staan.

Veelgestelde vragen over de kerstboomstandaard

Wat is de beste kerstboomstandaard?

Een beste standaard moet voldoen aan een aantal zaken. Zo moet de standaard handig in gebruik zijn. Daarnaast moet de standaard stevig zijn zodat je het meerdere jaren kunt gebruiken. Het heeft een waterreservoir nodig om water te geven aan de kerstboom. En de standaard moet ervoor zorgen dat je de kerstboom een beetje kunt bijsturen zodat het rechtop blijft staan.

Hoe werkt een kerstboomstandaard?

Er zijn twee mogelijke manieren hoe een kerstboomstandaard werkt. De ene standaard heeft schroeven waar je de stam tussen de boom vastklemt. Hierbij moet je opletten dat de standaard geschikt is voor de hoogte van de kerstboom. Daarnaast heb je de Easyfix standaard. Deze hebben een lange pin en houdt de stam onderaan de kerstboom op zijn plaats. Om deze standaard te gebruiken heeft de stam een gat in de kerstboom nodig. Dit kun je laten doen door een tuincentra of waar je de kerstboom koopt.

Is een kerstboomstandaard geschikt voor elke kerstboom?

Welke standaard precies geschikt is voor je kerstboom hangt helemaal af van hoe groot je kerstboom is. Wanneer een standaard te klein of te licht is kan de kerstboom omvallen. Daarom heb je verschillende kerstboom standaarden en moet je goed kijken naar de grootte van de kerstboom voordat je een standaard gaat aanschaffen.

Wat kost een kerstboomstandaard?

Het aanbod van kerstboom standaarden is tegenwoordig ontzettend groot. Wil je een kwalitatief goede kerstboomstandaard aanschaffen dan moet je rekening houden met ongeveer rond 20 euro.

Zijn er aandachtspunten bij het kopen van een kerstboomstandaard?

Besluit je een standaard aan te schaffen dan is het belangrijk om te kijken hoe groot je kerstboom is. Niet iedere stam van een kerstboom past namelijk in de standaard. Weet je de stam grootte dan kun je een geschikte standaard uitkiezen. Weet je niet zeker wat de juiste standaard is dan is het aan te raden om bij een tuincentra te informeren welke kerstboomstandaard je het beste kunt aanschaffen. Of je kunt natuurlijk navraag doen bij online webshops of speciaalzaken.

Nogmaals de top kerstboomstandaard op een rijtje:

 1. 1. Nampook kerstboomstandaard 

  #1 Beste kerstboomstandaard
  Nampook kerstboomstandaard . Zeer stabiele kerstboomstandaard

  Zeer stabiele kerstboomstandaard

  Deze kerstboomstandaard is voorzien van 4 stelschroeven zodat je de boom eenvoudig en stevig recht kunt zetten. Dit model is geschikt voor bomen tot 2 meter en heeft een waterreservoir van 1,8 liter.

  €24,45 bij bol.com
  bol.com (€24,45)
 2. 2. Kerstboom standaard voor boom met stam

  #2 Beste kunststof kerstboomstandaard
  Kerstboom standaard voor boom met stam. Met grote watertank

  Met grote watertank

  Een strakke kerstboomstandaard met 2 liter waterreservoir waarbij je de waterstand eenvoudig kunt aflezen. Gemaakt van hard kunststof en werkt met een spanpedaal wat echt zeer eenvoudig is.

  €34,95 bij bol.com
  bol.com (€34,95)
 3. 3. Elho Nordman 39 – kerstboomstandaard

  #3 Best beoordeeld kerstboomstandaard
  Elho Nordman 39 – kerstboomstandaard. Een echte klassieker

  Een echte klassieker

  Wie heeft 'm niet ooit gehad? Deze Elho kerstboomstandaard is nogal altijd een zeer gewild model. Stevig, eenvoudig op te zetten en voorzien van een groot waterreservoir.

 4. 4. Kerstboomstandaard

  #4 Meest handige kerstboomstandaard
  Kerstboomstandaard. Voor de grote bomen

  Voor de grote bomen

  Werkt met een spanpedaal en dat vinden wij toch wel een uitvinding. Niet meer stellen middels schroeven waardoor je niets meer ziet maar eenvoudig de boo, recht houden en 3 keer trappen op het pedaal.

  €45 bij blokker.nl
  blokker.nl (€45,00)
 5. 5. Kerstboomstandaard metaal groen

  #5 Beste koop kerstboomstandaard voor grote bomen
  Kerstboomstandaard metaal groen. Eenvoudig maar stevig

  Eenvoudig maar stevig

  Deze kerstboomstandaard is voorzien van 4 stelschroeven en een zeer ruim waterreservoir van 2,8 liter. Daarmee is deze kerstboomstandaard geschikt voor bomen tot 250 cm.

  €22,99 bij bellatio.nl
  bellatio.nl (€22,99)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

3 mensen beoordeelden dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.