Check hier de informatie die jij nodig omtrent de beste kloofmachine!

Een kloofmachine kopen; boomstammen kloven in een handomdraai.

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 9 november 2022 @11:56

beste_kloofmachine

Je bent een houtklover van beroep, hebt een stuk grond met bomen die zo af en toe om gezaagd en gekloofd moeten worden, of er is een andere reden waarom je op zoek bent naar een kloofmachine. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit, want wij hebben de beste kloofmachine al voor je gevonden! Klik hier voor top 5 beste kloofmachinesHeb je niet zoveel tijd en wil je direct weten wat de beste kloofmachine is? Dan kunnen we je alvast vertellen dat de kloofmachine die op nummer 1 staat de Airpress Houtklover. is.

 

#1 Beste product
AIRPRESS HOUTKLOVER | STAAND MODEL

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

Bekijk laagste prijs
toolmax.nl

Naar de top 5

Hier is ie dan! De beste kloofmachine van 2022!

Wat is de beste koop kloofmachine van dit moment?

Je wilt een kloofmachine kopen en vraagt je af waar op te letten. In deze koopgids bespreken we de top 5 beste kloofmachines van dit moment. Kloofmachines die goedkoop zijn, en ook wat duurdere varianten komen aan bod. Een kloofmachine huren is voor jou in ieder geval verleden tijd binnenkort. Leuk dat je meeleest!

Beste kloofmachine kopen? Lees gauw verder!

De kloofmachine, ook wel houtklover of kliefmachine genoemd die voor jou het beste is, is niet perse degene die het beste uit de bus komt in een kloofmachine test. Al is een kloofmachine vergelijken door middel van een kloofmachine test of middels een top 5 altijd nuttig. Anders was deze koopgids ook overbodig! 

De beste kloofmachine voor jou hoeft zelfs niet de beste kloofmachine van 2022 te zijn, de beste kloofmachine aanbieding, een kloofmachine die goedkoop is of een elektrische kloofmachine te zijn.

Een houtkloofmachine die voldoet aan jouw specifieke wensen, dat is de beste koop kloofmachine voor jou. Voor jou persoonlijk dus. En daar gaat het uiteindelijk om. Een beste kloofmachine die jou perfect helpt bij het kloven van hout, in allerlei soorten en maten.

Dat is voor jou misschien wel een goedkope kloofmachine? Een elektrische kloofmachine of een beste kloofmachine van een bepaald merk? Een duurzame kloofmachine of een tweedehands kloofmachine?

We zetten in deze koopgids een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft kloofmachines. Zodat jij jouw beste kloofapparaat kan vinden!

Zo hebben we een top 5 samengesteld die onder andere draait om de vraag, ‘wat is de beste kloofmachine (van dit moment)’? We bespreken de beste kloofmachine in zijn algemeen, de kloofmachine die het beste beoordeeld wordt én de ‘best buy’. 

Die laatste hoeft niet perse een kloofmachine die goedkoop is te zijn of een kloofmachine aanbieding, maar heeft wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Wordt daardoor een beste koop kloofmachine, houtklover of kliefmachine genoemd. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Tot slot. Er zijn enkele belangrijke aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze koopgids nog met je willen doornemen voordat je een kloofmachine gaat kopen. Nu eerst door naar de top 5!

Beste kloofmachine

Ergonomisch en krachtig

Gewicht (kg): 109,90 Vermogen (PK/kW): 4.0 pk / 3.0 kW Slaglengte: 480 mm Kloofkracht (kg): 8.000 Voltage: 230 V / 50 Hz / 1 Ph Lengte, Breedte, Hoogte (cm): 56 x 40 x 115 cm

Deze beste houtklover laat jou nooit in de kou staan! Deze krachtige en ergonomische houtklover van 8 ton is een rechtstaand model, heeft isolatieklasse IP 54 en voldoet aan de Europese Internationale veiligheidsnormering (EN 609-1:2017 norm). 

Hierdoor hoef je niet te bukken en splijt je de houtblokken verticaal. Met deze houtklover kun je hout splijten met een diameter tussen de 8 t/m 30 cm, dit is overigens wel afhankelijk van de houtsoort. De lengte van het hout wat gesplijt kan worden is tussen de 10 en 55 cm.

Het werkblad dat is voorzien van een anti-slip plaat, is geplaatst op een stahoogte van 78 cm. Op deze manier kun je gewoon rechtop blijven staan, wat het ergonomische werken bevordert.

Wat we goed vinden:

 • Ergonomisch werkblad/ werken, mede door een stahoogte van 78 cm plus!
 • Het is een verrijdbaar model, omdat de houtklover is uitgerust met wielen en een hendel.
 • Deze elektrische houtklover heeft relatief weinig onderhoud nodig. Wat belangrijk is dat er voldoende olie in de olietank aanwezig is

Wat we minder goed vinden:

 • Deze kloofmachine is relatief zwaar

Beste kloofmachine

Scherpe prijs kwaliteit verhouding

Gewicht (kg): 103 kg Vermogen (PK/kW): 2200 Watt Slaglengte: 550mm Kloofkracht (kg): 6.000 Voltage: 230 V Lengte, Breedte, Hoogte (cm): 920 x 780 x 1060mm

Wanneer een kloofmachine een beste koop stempel krijgt, wordt er gekeken naar onder andere de combinatie prijs, kwaliteit en populariteit voor wat betreft een beste koop houtklover. Het gaat in deze dus niet zozeer om een kloofmachine aanbieding of een goedkope kloofmachine, maar is een combinatie van bovenstaande factoren. 

Deze beste koop kloofmachine is een praktische kloofmachine. Deze verticale houtkloof-machine heeft een kloofkracht van maarliefst 6 ton en is geschikt voor zowel particulier als (semi-)professioneel gebruik. Door de beide zijgeleiders kan het hout gecentreerd onder de kloofbeitel worden gehouden. En zo zijn er echt nog meer praktische handigheden die deze houtklover bezit.

Wat we goed vinden:

 • De instelbare kloof-plaat is eenvoudig te beladen en hier lengtes tot 55cm kloven
 • De machine heeft een een veilige twee-handen-bediening, handbescherming en een flexibel houtklem systeem
 • De kloofmachine standaard is voorzien van transportwielen met antilek-banden

Wat we minder goed vinden:

 • Geen extra’s/ accessoires meegeleverd

Beste koop kloofmachine

Als beste beoordeeld

Gewicht (kg): 121 kg Vermogen (PK/kW): 3500 Watt Slaglengte: 600mm Kloofkracht (kg): 8.000 Voltage: 230 V Lengte, Breedte, Hoogte (cm): 150 X 100 X 125

De kloofmachine die het beste beoordeeld wordt, mag zich de best beoordeelde kloofmachine noemen. Dat is op zich geen hogere wiskunde, toch? 

Deze beste kloofmachine is een absolute topper van degelijke kwaliteit, waarmee je blokken tot wel 60 cm diameter kunt kloven. Tevens kun je dikke knoesten verwerken en kun je in alle opzichten veilig en comfortabel werken met deze houtklover. En dat laatste is natuurlijk ook super belangrijk!

Deze 8 ton houtkloofmachine is zeer geschikt voor iedere kloof klus. Deze kloofmachine wordt veel gebruikt door hoveniers, zorginstellingen, maar ook thuis klovers weten deze machine te waarderen. Niet alleen de constructie is zeer degelijk, de extra innovaties maken het kloven een zeer prettige en veilige ervaring. Niet voor niets is deze houtkloofmachine genomineerd voor de Innovatie Award 2020 tijdens de Groene Sector Vakbeurs!

Wat we goed vinden:

 • Kloof tot 2x sneller met de door ACG ontwikkelde lengte-instelling met magneet, deze is met één hand te bedienen en zo hoef je de houtkloofmachine niet meer uit te zetten tijdens het instellen
 • Extra grote blokken kloof je in één keer doormidden met het verlengde kloofmes, deze is 23 cm in plaats van 19 cm
 • Je werkt met extra ruimte door inklapbare zijtafels, met als bijkomend voordeel weinig verspilde ruimte tijdens opslag

Wat we minder goed vinden:

 • Deze kloofmachine is tot ‘maar’ 150 cm instelbaar qua hoogte

Beste kloofmachine onder de 1300 euro

Een echte krachtpatser

Gewicht (kg): 180 kg Vermogen (PK/kW): 4000 Watt Slaglengte: 1050mm Kloofkracht (kg): 16.000 Voltage: 400 V Lengte, Breedte, Hoogte (cm): 150 X 100 X 125

Deze nummer 4 van onze top 5 is een echt paradepaardje onder de beste kloofmachines. Deze kloofmachine is een krachtpatser, een elektrische verticale kloofmachine met een splijtkracht tot 16 ton. Om deze kracht te bereiken wordt een robuust hydraulisch systeem gebruikt. Hij kan gemakkelijk stammen verwerken tot een diameter van 40 cm en een lengte tot 105 cm. 

Dergelijke stammen kunnen erg zwaar zijn, dus om het hanteren te vergemakkelijken, is de kloofmachine ook uitgerust met een hulparm, die de plaatsing van de stam op het kloofvlak zal vergemakkelijken.

Wat we goed vinden:

 • Een ware krachtpatser die praktisch elk hout en dikte kan klove
 • Gebruiksvriendelijk, door onder andere een hulparm
 • Duurzaam en degelijk materiaal

Wat we minder goed vinden:

 • Voor de voeding is een aansluiting op een driefasig stopcontact van 400 V / 50 Hz vereist.

Beste kloofmachine onder de 300 euro

Zeer scherp geprijsd

Gewicht (kg): 180 kg Vermogen (PK/kW): 1500 Watt Slaglengte: 370mm Kloofkracht (kg): 4.000 Voltage: 230 V Lengte, Breedte, Hoogte (cm): 1260 x 560 x 585mm

Deze beste koop kloofmachine met een scherp prijskaartje is een terechte nummer 5 in deze top 5. Dit basismodel kloofmachine is dan wel geen kloofmachine aanbieding, maar heeft wel een scherpe prijs en kwaliteitverhouding.

Een aanbieding kliefmachine is er altijd wel ergens, het is alleen belangrijk om de kwaliteit ook in het oog te houden naast de scherpe prijs. Dat zit bij en met deze kloofmachine wel goed. Zo voldoet deze kloofmachine onder andere aan de nieuwe wetgeving (sedert 2019) en is derhalve rondom voorzien van beschermkappen welke optimale veiligheid garanderen tijdens het kloven. Want veiligheid staat natuurlijk altijd voorop. Dat in combinatie met gebruiksvriendelijkheid maakt deze kloofmachine een erg interessante aankoop.

Wat we goed vinden:

 • De kloof-machine is standaard voorzien van een een veilige twee-handen-bediening
 • Transportwielen met anti lek-banden horen standaard bij deze houtklover
 • Kloof-machine met een kloofkracht van 4 ton

Wat we minder goed vinden:

 • De opties en mogelijkheden zijn zeker niet oneindig, in dat opzicht is het wel echt een basismodel kloofmachine

Waar moet je op letten bij de aankoop van een beste kloofmachine?

Wanneer je een kloofmachine wilt kopen en je bent op zoek naar de beste koop kloofmachine, dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes en opties er zijn.

We hopen dat deze koopgids daartoe al heeft bijgedragen voor je. Dit maakt de zoektocht en de uitkomst, het vinden van het beste kloofapparaat, tot een succes. Punten van aandacht in deze zijn de volgende.

Als eerste, wat is een kloofmachine

Kloofmachines zijn ervoor gemaakt om hout te kloven, ook wel klieven of splijten genoemd. Over het algemeen gaat het dan om gerooide bomen, boomstammen die worden verwerkt tot bijvoorbeeld brandhout. Het zijn over het algemeen zeer zware en krachtige machines, waarbij het resultaat gemeten wordt in het aantal ton drukkracht. Kloofmachines zijn er in allerlei soorten, maten en prijzen. Van goedkope kloofmachines voor hobby klovers, tot grote, dure, professionele kloofmachines voor het zware werk.

Je eigen voorkeuren

Wanneer je op zoek bent naar een beste kloofmachines is het handig om te weten wat de mogelijkheden en opties zijn. Dit in combinatie met je eigen voorkeuren maakt de zoektocht een heel stuk eenvoudiger!

Wil je een snelle kloofmachine? Een kleine kloofmachine of juist een grote kloofmachine? Ben je op zoek naar kloofmachine aanbiedingen, of wil je specifiek een elektrische kloofmachine?

En zo zijn nog meer persoonlijke zaken en voorkeuren te bedenken wanneer je een houtkloof gaat kopen. Feit is dat het verstandig is om voor aanschaf even na te denken over je specifieke wensen. Want de keuze voor wat betreft een kloofmachine beste koop is groot. Dit maakt beslissen niet per definitie makkelijk(er).

Gebruik jij haardhout om de energiekosten te drukken? Denk dan ook eens aan de beste slimme thermostaat. Hierdoor kun je nog goedkoper het huis warm houden. Tijdens het kloven geniet jij van de beste muziek met de beste bluetooth speaker. Vergeet daarbij niet je telefoon op te laden. Dit doe je natuurlijk draadloos met de beste powerbank 20000 mah.

beste_kloofmachine_02

Het gebruiksdoel

Het gebruiksdoel van een kloofmachine zal over het algemeen helder zijn, namelijk het kloven van hout.

Het is echter wel noodzaak dat de kloofmachine die jij op het oog hebt, passend is voor de uitvoering van jouw werkzaamheden. 

Wanneer je af en toe eens een klein beetje hout klooft, heb je waarschijnlijk niet een professionele kloofmachine nodig. Wellicht is een kleine kloofmachine dan ook praktischer dan een hele grote kloofmachine. Het is dus goed om te kijken naar de verschillende opties en mogelijkheden voor aanschaf, maar vooral ook naar jouw eigen gebruikssituatie!

Staand of liggend

Ook voor wat betreft kloofmachines is er een keuze, je hebt namelijk staande kloofmachines en liggende kloofmachines. Het verschil? Bij een staande kloofmachine moet je het hout uit de machine halen, dan pas kun je verder met een nieuw blok hout, een nieuw blok in de kloofmachine stoppen. 

Bij liggende kloofmachines valt het hout er automatisch uit, daardoor kun je logischerwijs wat sneller werken. Een liggende kloofmachine neemt door zijn formaat wel meer ruimte in beslag. Liggende kloofmachines zijn er met een drukkracht van rond de 3 tot 10 ton te vinden. Staande houtklovers zijn de vaak nog wat zwaardere jongens en beginnen vanaf 6 ton.

Vermogen

Het vermogen van een kloofmachine, een belangrijk aspect. De drukkracht van een individuele kloofmachine varieert enorm. Er zijn kloofmachines die echt enkel geschikt zijn voor het lichtere werk. Dit zie je ook terug in de prijs.

Wanneer je op zoek bent naar een professionele kloofmachine, zul je waarschijnlijk op zoek zijn naar een kloofmachine met een hoge drukkracht (6 ton plus) en wellicht ook een model die op krachtstroom werkt/ kan werken (400 volt). Daarvoor zijn niet alle kloofmachines geschikt.

Overige opties

Elke kloofmachine heeft verder zijn eigen mogelijkheden en onmogelijkheden. Het is goed hier aandacht aan te besteden, alvorens een kloofmachine te kopen. Over een aantal verschillen werd in voorgaande alinea’s al geschreven. Maar ook de verwerking van hout is een belangrijke (ook wel de manier van kloven genoemd). Er zijn kloofmachines die het hout in twee stukken kloven, maar ook kloofmachines die het hout in vier stukken kloven. Om maar eens een voorbeeld te noemen.

Wat kost een kloofmachine

prijskaartjes die ‘hangen’ aan de verschillende kloofmachines die er op de markt te koop zijn, verschillen enorm van elkaar. Dat laat de top 5 in deze koopgids ook wel zien, en hangt toch wel samen met het vermogen, de functies en mogelijkheden die een kloofmachine wel of niet heeft.

Of een kloofmachine goed is, hangt niet (altijd) samen met het hoogste prijskaartje. Het is daarom nuttig om vooraf te bepalen wat je budget is. Ben je op zoek naar beste kloof machine die best iets meer mag kosten, of ga je liever voor goedkope kloofmachine aanbiedingen?

Prijs zegt dus overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit. Een goedkope kloofmachine kan voor jou wel de beste kloofmachine zijn. Maar feit is, vaak krijg je ook bij een houtkloof, voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’.

Uiteindelijk is en blijft het belangrijk om goed te bedenken waar jouw eigen wensen en voorkeuren liggen voor wat betreft een kloofmachine kopen. Wil je een houtkloof met een scherp prijskaartje? Ben je dus op zoek naar kloofmachine aanbiedingen? Een professionele kloofmachine, een kleine kloofmachine of juist een grote kloofmachine? 

Wellicht ben je wel specifiek op zoek naar een elektrische kloofmachine, of een kloof machine van een bepaald merk. Een kloofapparaat die duurzaam is of juist een erg snelle kloofmachine?

Hoe het ook zij, je beslist zelf welke kloofmachine voor jou het beste is. We hopen je met de top 5 in deze koopgids in ieder geval een eind op weg te hebben geholpen voor wat betreft het inkaderen van keuzes. Want de keuze is reuze. En juist dat gegeven maakt filteren en kiezen niet altijd makkelijker.

beste_kloofmachine_03

Hoe wij onafhankelijk en eerlijk testen

Jij zoekt de beste kloofmachine of kloofapparaat. Maar waar begin je met zoeken naar een kloofmachine? En hoeveel ton kracht heb ik nodig? Het is nogal een zoektocht. Maar je bent nu hier, en wij geven jou een review over de beste kloofmachine. We selecteerden 5 kloofmachines onderverdeeld in prijs, gebruikerservaringen en natuurlijk vermogen. Zo wordt het voor jou gemakkelijk om een kloofmachine te kopen.

Veelgestelde vragen over een kloofmachine

Wat is een kloofmachine?

Kloofmachines zijn ervoor gemaakt om hout te kloven, ook wel klieven of splijten genoemd. Over het algemeen gaat het dan om gerooide bomen, boomstammen die worden verwerkt tot bijvoorbeeld brandhout. Het zijn over het algemeen zeer zware en krachtige machines, waarbij het resultaat gemeten wordt in het aantal ton drukkracht.

Wat is de beste kloofmachine?

De beste kloofmachine, dat is niet één type model of merk. Een beste kloof machine  die voor jou tevens de beste koop kloofmachine is, is een persoonsgebonden keuze. Een goede kloofmachine is volgens ons in ieder geval een snelle kloofmachine die gebruiksvriendelijk is, prettig en gemakkelijk zaagt. Duurzaam is ook.

Welke kloofmachine moet ik kopen?

De kloofmachine die jij moet kopen, is die grote kloofmachine of juist kleine kloofmachine die aan jouw wensen en eisen voldoet. Bedenk dus eerst wat je eigen wensen zijn als het gaat om de aanschaf van een houtkloof. Aan de hand daarvan kun je gaan filteren en kloofmachines vergelijken.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een kloofmachine?

Wanneer je een kloofmachine wilt kopen, is het goed om je eigen wensen en voorkeuren in je achterhoofd te houden. Daarnaast is het belangrijk om helder te hebben wat het resultaat moet zijn dat jouw beste kloofmachine minimaal moet kunnen leveren. Wanneer je een budget hebt, zorg er dan ook voor dat je let op het de prijskaartjes van een kloofapparaat.

Waar koop ik de beste kloofmachine?

Een elektrische kloofmachine, een professionele kloofmachine, een snelle kloofmachine, maar ook bijvoorbeeld een kleine kloofmachine kun je zowel offline (in megastores bijvoorbeeld) als online kopen. Wanneer je (online) op zoek bent naar een groot assortiment, een duidelijke website en goede klantvriendelijkheid, dan komt de website van toolmax.nl uitstekend uit de bus!

 

Beste kloofmachine, de eindconclusie

De beste kloofmachine is uiteraard ook een goede kloofmachine. Deze eigenschappen gaan hand in hand. Bij het kloofmachine kopen, zijn er sowieso 3 zaken waar je op moet letten alvorens definitieve aanschaf. We lichten de belangrijkste aandachtspunten bij de aankoop van een (professionele) kloofmachine hieronder voor je uit.

Staand of liggend

Ook voor wat betreft kloofmachines is er een keuze, je hebt namelijk staande kloofmachines en liggende kloofmachines. Het verschil? Bij een staande kloofmachine moet je het hout uit de machine halen, dan pas kun je verder met een nieuw blok hout, een nieuw blok in de kloofmachine stoppen. 

Bij liggende kloofmachines valt het hout er automatisch uit, daardoor kun je logischerwijs wat sneller werken. Een liggende kloofmachine neemt door zijn formaat wel meer ruimte in beslag. Deze ruimte moet er wel zijn natuurlijk, bij jouw in de werkplaats. Liggende kloofmachines zijn er met een drukkracht van rond de 3 tot 10 ton te vinden. Staande houtklovers zijn de vaak nog wat zwaardere jongens en beginnen vanaf 6 ton.

Wat het beste bij jouw situatie past, kun je het beste zelf beslissen.

Vermogen

Het vermogen van een kloofmachine, een belangrijk aspect. De drukkracht van een individuele kloofmachine varieert enorm. Er zijn kloofmachines die echt enkel geschikt zijn voor het lichtere werk. Dit zie je ook terug in de prijs.

Wanneer je op zoek bent naar een professionele kloofmachine, zul je waarschijnlijk op zoek zijn naar een kloofmachine met een hoge drukkracht (6 ton plus) en wellicht ook een model die op krachtstroom werkt/ kan werken (400 volt). Daarvoor zijn niet alle kloofmachines geschikt. 

Overige (on)mogelijkheden

Elke kloofmachine heeft verder zijn eigen mogelijkheden en onmogelijkheden. Het is goed hier aandacht aan te besteden, alvorens een kloofmachine te kopen. Over een aantal verschillen werd in voorgaande alinea’s al geschreven. Maar ook de verwerking van hout is een belangrijke (ook wel de manier van kloven genoemd). Er zijn kloofmachines die het hout in twee stukken kloven, maar ook kloofmachines die het hout in vier stukken kloven. Om maar eens een voorbeeld te noemen.

Je wensen en voorkeuren op een rijtje hebben, zorgt in ieder geval voor een stuk gemak bij het uitkiezen van jouw beste kloofmachine.

Wat is de beste kloofmachine

Het einde van deze koopgids nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft de beste kloofmachine. Je uitgelegd dat de kloofmachine beste koop, of kloofmachine aanbiedingen, niet perse de beste kloofmachine voor jou hoeft te zijn. Een kloofapparaat vergelijken met andere afkortzagen is dan ook altijd handig en verstandig. 

Het aanbod van een elektrische kloofmachine, maar ook een professionele kloofmachine of een snelle kloofmachine is groot, en juist wanneer er veel keuze is, is een keuze maken niet altijd eenvoudig. 

We hopen dat de 3 aandachtspunten in bovenstaande alinea en dat de top 5 in deze koopgids je hiermee wel een eind op weg helpen of hebben geholpen.

Hoe je het ook wendt of keert, de beste kloofmachine die bovenaan staat in een kloofmachine test, hoeft voor jou dus niet de beste kloofmachine te zijn. Is dan ook niet één vaststaand model of merk. Het is een kloof machine of houtkloof (of hoe je het dan ook wilt noemen) die aan jouw wensen en eisen en voorkeuren voldoet. Zoals al eerder in deze koopgids geschetst.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.