Beste koelrugzak van 2023

Top 5 best geteste koelrugzakken volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 8 augustus 2023 @14:24

beste_koelrugzak 01

Jij bent op zoek naar de beste koelrugzak? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de koelrugzak van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 13 koelrugzakken uitgebreid getest en vergeleken. Na 5 uur onderzoek is Needventure Koeltas als beste koelrugzak uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste koelrugzakken van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een koelrugzak. Wist je bijvoorbeeld dat de beste koelrugzak diverse extra vakken heeft? Lees snel verder…

#1 Beste koelrugzak
Needventure Koeltas. Stijlvolle koeltas

Stijlvolle koeltas

Deze koelrugtas of koelrugzak heeft een inhoud van ruim 20 liter en ziet er bijzonder elegant uit. De binnenzijde is waterdicht en je vindt een flessenopener aan de tas. Schoonmaken is een fluitje van een cent.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€29,97 bij bol.com
bol.com (€29,97)

Naar de top 5

Top 5 beste koelrugzakken van dit moment

Hoe komt deze top 5 koelrugzakken tot stand?

5 uur getest door experts Onze experts hebben 13 koelrugzakken uitvoerig getest en vergeleken.

13 koelrugzakken vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 koelrugzakken worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Needventure Koeltas

  #1 Beste koelrugzak
  Needventure Koeltas. Stijlvolle koeltas

  Stijlvolle koeltas

  Deze koelrugtas of koelrugzak heeft een inhoud van ruim 20 liter en ziet er bijzonder elegant uit. De binnenzijde is waterdicht en je vindt een flessenopener aan de tas. Schoonmaken is een fluitje van een cent.

  €29,97 bij bol.com
  bol.com (€29,97)
 2. 2. Brisby 4 Laags Geïsoleerde Koelta

  #2 Beste compacte koelrugzak
  Brisby 4 Laags Geïsoleerde Koelta. 4 laags geïsoleerd

  4 laags geïsoleerd

  Deze compacte koeltas heeft een inhoud van 4 liter en is daarmee perfect geschikt als lunchtas. Het design is opvallend en voorzien van comfortabele handvatten. De binnenzijde is afneembaar.

  €23,99 bij bol.com
  bol.com (€23,99)
 3. 3. Koeltas Rugzak (28L) – Geschikt voor 16 Blikjes

  #3 Best geteste koelrugzak
  Koeltas Rugzak (28L) – Geschikt voor 16 Blikjes. Zeer complete koelrugzak

  Zeer complete koelrugzak

  Een ruime koelrugzak met aparte vakken voor bestek en servies. Het koelvak heeft een inhoud van 17 liter en de waterdichte liner voorkomt doorlekken.

  €49,99 bij bol.com
  bol.com (€49,99)
 4. 4. Koeltas Rugzak (25L) – Geschikt voor 28 Blikjes

  #4 Goed alternatief koelrugzak
  Koeltas Rugzak (25L) – Geschikt voor 28 Blikjes. Ruim en comfortabel

  Ruim en comfortabel

  Deze koelrugzak zit bijzonder prettig en heeft een groot koelvak van bijna 25 liter. Daarnaast vind je extra vakken voor andere zaken. De tas is zeer eenvoudig schoon te maken.

  €49,99 bij bol.com
  bol.com (€49,99)
 5. 5. bomoe KR50 – Koelrugtas Groot Antracite 35 liter

  #5 Meest grote koelrugzak
  bomoe KR50 – Koelrugtas Groot Antracite 35 liter. De grootste koelrugzak

  De grootste koelrugzak

  Deze enorme koelrugzak heeft een inhoud van 35 liter en kan een maximaal 20 kg aan inhoud dragen. De koelrugtas heeft een handig voorvak voor zaken die niet gekoeld te hoeven worden.

  €38,99 bij bol.com
  bol.com (€38,99)

Tips voor het kopen van de beste koelrugzak

Wanneer je op zoek bent naar een koelrugzak zal je zien dat je een ruime keuze hebt uit verschillende tassen. Je kunt je dan gaan afvragen waar je de rugzak voor gaat gebruiken. Zo kun je een goede inschatting maken van hoe groot de rugzak moet zijn. Daarna kun je hier gerichter op zoeken om zo de perfecte rugzak te vinden die past bij jouw wensen. Wanneer je zoekt naar dit type rugzak zie je dat je zowel in verschillende winkels als in diverse webshops deze rugzakken tegen zal komen. Er zijn veel merken, modellen en kleuren waar je uit kunt kiezen. Een andere tip om de zoektocht wat makkelijker te maken is om te zoeken op prijs. Stel voor jezelf een budget in en kijk wat je maximaal uit wilt geven voor een koelrugzak. Vervolgens kun je hier een passende rugzak bij zoeken die voldoet aan jouw wensen en jouw stijl. De rugzakken zijn zowel voor mannen als voor vrouwen te koop en zorgen ervoor dat jouw eten en drinken koel blijft wanneer je onderweg bent.

De voordelen van een koelrugzak

Een koelrugzak heeft als grootste voordeel dat het eten en drinken dat je meeneemt voor onderweg goed koud blijft. Hierdoor is dit type rugzak ideaal wanneer je op vakantie gaat of een dagje weg gaat. Je kunt voldoende eten en drinken meenemen voor het hele gezin wat door de dag heen lekker koud blijft. Zo heb je op een warme zomerse dag een verfrissende snack of een koud drankje. Doordat de rugzakken in diverse formaten te verkrijgen zijn, kun je zelf bepalen wat de inhoud van de rugzak gaat zijn. Heb je een groot gezin of neem je veel eten en drinken mee? Dan kun je kiezen voor een grotere rugzak. Wanneer je alleen op reis gaat en niet heel veel eten en drinken meeneemt kun je kiezen voor een kleiner model. Hierdoor zal de rugzak ook iets minder zwaar aanvoelen op de rug. Een ander voordeel van een rugzak met koelfunctie ten opzichte van een reguliere koeltas, is dat je deze op je rug kunt dragen. Hierdoor is het minder belastend voor je schouder doordat je het gewicht kunt verdelen over je rug. Hierdoor kun je met gemak de hele dag rondlopen met een rugzak gevuld met eten en drinken.

Waar kun je op letten bij de aanschaf van een koelrugzak

Voordat je een koelrugzak gaat aanschaffen kun je kijken van welk materiaal de rugzak is gemaakt. Het is belangrijk dat de binnenkant van de rugzak is voorzien van isolerend materiaal. Hierdoor kan het eten en drinken goed koud blijven. Daarnaast kan het ook helpen wanneer de rugzak waterafstotend is en niet snel vies kan worden. Zo kun je de rugzak keer op keer blijven gebruiken. Een goede rugzak zorgt er ook voor dat het eten en drinken niet kan gaan lekken. Kies dus voor een rugzak met een folie aan de binnenzijde. Dit zorgt ervoor dat de binnenkant een verkoelende werking heeft op de rugzak. Wanneer je écht een goede koeltas wilt kies je voor een model met schuimfolie aan de binnenzijde. Dit materiaal zorgt ervoor dat de binnenkant echt goed koud blijft voor een langere tijd. Verder kun je letten op de kwaliteit van de schouderbanden. Hoe hoger de kwaliteit, hoe hoger het draagcomfort van de tas.

beste_koelrugzak_01

Redenen voor de aanschaf van een rugzak met koelfunctie

Wanneer je een dagje naar het strand gaat, op vakantie gaat of een dagje uit is het altijd fijn om zelf koude dranken bij je te hebben voor onderweg. Het kan zijn dat je onderweg nergens kunt stoppen voor een hapje eten. Je hebt dan altijd voldoende bij de hand voor de reis. Ook kan het erg prijzig zijn om onderweg eten en drinken te kopen, ook dit is geen probleem met je eigen koeltas. Daarnaast biedt de koeltas een uitkomst voor mensen met een allergie of een speciaal dieet. Je kunt je eigen eten en drinken gekoeld meenemen onderweg. De rugzak zorgt ervoor dat je deze meestal zware items comfortabel mee kunt vervoeren op je rug.

beste_koelrugzak_02

Hoe kun je het beste de koelrugzak indelen

Het is belangrijk dat je de goed nadenkt over de indeling van de tas wanneer je een model hebt gevonden dat bij jou past. Zo leg je zwaardere spullen en drinken onderop in de koeltas. Wanneer je eten verpakt in bakjes kun je deze eenvoudig opstapelen. Neem je fruit mee? Dan leg je dit helemaal bovenaan in de koeltas zodat dit niet kan pletten. Door de koeltas te voorzien van extra koelelementen blijft de koeltas voor een langere tijd koud. Probeer de items die je als eerst wilt gaan nuttigen bovenaan te leggen zodat je de indeling van de tas niet helemaal in de war schopt.

De meest gestelde vragen over de beste koelrugzak

Hoelang blijft een koelrugzak gekoeld?

Een koeltas die in voorzien van koelelementen kan een aantal uur koel blijven. Om de koeltas zo lang mogelijk koel te houden is het aan te raden om de tas niet regelmatig te openen. Wanneer je ieder uur de tas opent om een snack te pakken zal de koud eerder uit de tas gaan. Hierdoor blijft de inhoud van de tas dus minder lang koel.

Waar koop je de beste koeltas?

Er zijn diverse plekken waar je een koeltas kunt kopen. Wat voor jou de beste optie is kan voor een ander niet de beste optie zijn. Kijk dus zelf naar welke koeltas aansluit bij jouw wensen. Zo kun je kijken naar het materiaal, het formaat en hoelang de koeltas koel blijft. Vervolgens kun je deze koeltas in de winkel of online bestellen.

Wat kost een koeltas?

De prijzen van een koeltas kunnen erg uiteenlopen. Dit hangt af van de kwaliteit en het formaat van de tas. De prijzen van een koeltas kunnen variëren van 25 euro tot ruim 100 euro. Je kunt wachten tot een koeltas die jij op het oog hebt in de aanbieding komt om zo geld te besparen.

Welke producten kunnen in een koeltas?

Het is belangrijk om te weten dat een koeltas niet is bedoeld om bevroren producten mee te nemen. Deze zullen namelijk ontdooien. In een koeltas kun je dus eten en drinken meenemen die je dezelfde dag nog wilt gaan eten. Zo kun je flesjes of blikjes drinken meenemen, wat brood, snacks en fruit. Deze blijven een aantal uur koel in een koeltas.

Nogmaals onze top 5 beste koelrugzakken op een rijtje

 1. 1. Needventure Koeltas

  #1 Beste koelrugzak
  Needventure Koeltas. Stijlvolle koeltas

  Stijlvolle koeltas

  Deze koelrugtas of koelrugzak heeft een inhoud van ruim 20 liter en ziet er bijzonder elegant uit. De binnenzijde is waterdicht en je vindt een flessenopener aan de tas. Schoonmaken is een fluitje van een cent.

  €29,97 bij bol.com
  bol.com (€29,97)
 2. 2. Brisby 4 Laags Geïsoleerde Koelta

  #2 Beste compacte koelrugzak
  Brisby 4 Laags Geïsoleerde Koelta. 4 laags geïsoleerd

  4 laags geïsoleerd

  Deze compacte koeltas heeft een inhoud van 4 liter en is daarmee perfect geschikt als lunchtas. Het design is opvallend en voorzien van comfortabele handvatten. De binnenzijde is afneembaar.

  €23,99 bij bol.com
  bol.com (€23,99)
 3. 3. Koeltas Rugzak (28L) – Geschikt voor 16 Blikjes

  #3 Best geteste koelrugzak
  Koeltas Rugzak (28L) – Geschikt voor 16 Blikjes. Zeer complete koelrugzak

  Zeer complete koelrugzak

  Een ruime koelrugzak met aparte vakken voor bestek en servies. Het koelvak heeft een inhoud van 17 liter en de waterdichte liner voorkomt doorlekken.

  €49,99 bij bol.com
  bol.com (€49,99)
 4. 4. Koeltas Rugzak (25L) – Geschikt voor 28 Blikjes

  #4 Goed alternatief koelrugzak
  Koeltas Rugzak (25L) – Geschikt voor 28 Blikjes. Ruim en comfortabel

  Ruim en comfortabel

  Deze koelrugzak zit bijzonder prettig en heeft een groot koelvak van bijna 25 liter. Daarnaast vind je extra vakken voor andere zaken. De tas is zeer eenvoudig schoon te maken.

  €49,99 bij bol.com
  bol.com (€49,99)
 5. 5. bomoe KR50 – Koelrugtas Groot Antracite 35 liter

  #5 Meest grote koelrugzak
  bomoe KR50 – Koelrugtas Groot Antracite 35 liter. De grootste koelrugzak

  De grootste koelrugzak

  Deze enorme koelrugzak heeft een inhoud van 35 liter en kan een maximaal 20 kg aan inhoud dragen. De koelrugtas heeft een handig voorvak voor zaken die niet gekoeld te hoeven worden.

  €38,99 bij bol.com
  bol.com (€38,99)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.