Beste kopertape tegen slakken van 2023

Top 5 best geteste kopertape tegen slakken volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @08:38

beste_kopertape

Jij bent op zoek naar de beste kopertape tegen slakken? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de kopertape tegen slakken van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 8 kopertapes tegen slakken uitgebreid getest en vergeleken. Na 8 uur onderzoek is Summer Spark kopertape 30 meter als beste kopertape tegen slakken uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste kopertapes tegen slakken van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een kopertape tegen slakken. Wist je bijvoorbeeld dat het beste kopertape tegen slakken op een rol komt van maar liefst 30 meter? Lees snel verder…

#1 Beste kopertape tegen slakken
Summer Spark Kopertape Anti Slakken 30 meter . Op rol van 30 meter

Op rol van 30 meter

Houdt eenvoudig slakken maar ook mieren weg bij uw kostbare platen. Deze kopertape heeft een lengte van wel 30 meter en is zeer eenvoudig te plaatsen dankzij de krachtige plakstrip.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€24,95 bij bol.com
bol.com (€24,95)

Naar de top 5

Top 5 beste kopertapes tegen slakken van dit moment

Hoe komt deze top 5 kopertapes tegen slakken tot stand?

8 uur getest door experts Onze experts hebben 8 kopertapes tegen slakken uitvoerig getest en vergeleken.

kopertapes tegen slakken vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 kopertapes tegen slakken worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Summer Spark Kopertape Anti Slakken 30 meter 

  #1 Beste kopertape tegen slakken
  Summer Spark Kopertape Anti Slakken 30 meter . Op rol van 30 meter

  Op rol van 30 meter

  Houdt eenvoudig slakken maar ook mieren weg bij uw kostbare platen. Deze kopertape heeft een lengte van wel 30 meter en is zeer eenvoudig te plaatsen dankzij de krachtige plakstrip.

  €24,95 bij bol.com
  bol.com (€24,95)
 2. 2. Summer Spark Kopertape Anti Slakken 20 meter 

  #2 Beste koop kopertape tegen slakken
  Summer Spark Kopertape Anti Slakken 20 meter . Ook effectief tegen mieren

  Ook effectief tegen mieren

  Deze kopertape is gelijk aan onze nummer 1 maar komt op een rol van 20 meter. Ruim genoeg voor vele plantenbakken en bloempotten in de tuin. Deze kopertape is zeer eenvoudig aan te brengen.

  €19,95 bij bol.com
  bol.com (€19,95)
 3. 3. Kopertape & slakkentape – 30 meter

  #3 Meets hoogwaardige kopertape tegen slakken
  Kopertape & slakkentape – 30 meter. Hoogwaardige kopertape

  Hoogwaardige kopertape

  Deze 30 meter lange rol kopertape werkt uitstekend tegen mieren en slakken. Zorg er wel voor dat er geen eitjes in de bloembakken zitten. Anders sluit je de slakken en mieren binnen de koperrand op.

 4. 4. Kopertape – 30 Meter – Geleidende Tape

  #4 Goed alternatief kopertape tegen slakken
  Kopertape – 30 Meter – Geleidende Tape. 30 meter anti slakken tape

  30 meter anti slakken tape

  De geleidende kant van koper zorgt er voor dat slakken klein schokken krijgen als ze het tape aanraken waardoor ze weg zullen blijven. Hierdoor blijven bloemen en planten onbeschadigd.

 5. 5. Tuin Slakken Kopertape – Slakkenval

  #5 Meets veelzijdige kopertape tegen slakken
  Tuin Slakken Kopertape – Slakkenval. 2 rollen van 20 meter

  2 rollen van 20 meter

  Deze rollen kopertape komen in een 3cm brede rol en ook een 1,5cm brede rol. Die laatste is ook zeer geschikt voor gebruik binnenshuis. De tape valt immers veel minder op dan de 3cm brede variant.

Tips voor het kopen van de beste kopertape tegen slakken

Tuinliefhebbers die genieten van hun tuin hebben een enorme hekel aan slakken. Niet eens omdat het weekdieren zijn, die slijmerig zijn en er misschien een beetje vies uitzien, maar vooral omdat naaktslakken planten in een korte tijd kunnen vernielen. Naaktslakken zijn dol op bladgroenten, zoals sla. Maar ook sierplanten als hosta’s zijn een delicatesse. Een diervriendelijke manier om daar iets aan te doen is de beste kopertape tegen slakken. Slakken gaan daar niet dood aan, maar kunnen niet meer bij jouw planten komen. Je vindt hier alle informatie over het beschermen van je planten van tegen slakken.

Wat zijn slakken voor dieren?

De slakken die je in de tuin wilt aanpakken met de beste kopertape tegen slakken zijn te verdelen in twee groepen: slakken met een huisje, de zogenaamde huisjesslakken, en naaktslakken. Als je in de tuin bezig bent zijn de huisjesslakken het gemakkelijkst te zien. Ze bewegen traag door de planten en richten maar weinig schade aan door plantenresten te eten. Maar huisjesslakken zijn dan ook niet de ergste boosdoeners in de tuin. Dat zijn de naaktslakken. Die kunnen in slechts één nacht tijd een grote plant vrijwel helemaal kaal vreten.

Weekdieren

Naaktslakken zijn in droge omstandigheden maar een paar millimeter groot. Maar als het vochtig wordt kunnen ze opzwellen tot 5 of meer centimeter lengte. Alle slakken behoren tot de weekdieren, wat wil zeggen dat ze geen botten of beenderen in hun lichaam hebben. Mosselen, oesters en inktvissen zijn andere dieren die tot de weekdieren behoren, maar die leven allemaal in het water. Van de weekdieren zijn de slakken bijna de enige soort die deels op het land woont. Er zijn echter ook slakken die in water leven.

beste_kopertape_02

Voortplanting

Ondanks dat naaktslakken tweeslachtig zijn kunnen ze zich alleen voortplanten als ze paren met een soortgenoot. Vanaf april zetten ze eitjes af in slijm. De eitjes worden goed verborgen onder een kluit met aarde, boomschors, een kleine ruimte onder grote stenen. Ze zijn herkenbaar als kleine glazige bolletjes. Na ongeveer drie weken komen ze uit, waarna ze meteen beginnen met eten. Een paar maanden later zijn ze volwassen. Het proces van eitjes leggen gaat door totdat het in het najaar te koud wordt. Eitjes die dan zijn gelegd kunnen een matig strenge winter overleven.

Overwinteren

Slakken zijn niet zo heel goed in het overleven van een winter. Ze verstoppen zich onder bladeren of kruipen in de grond en vallen in een diepe slaap. Op die manier proberen ze om de ergste kou te weerstaan. Tijdens een strenge winter gaan er echter zeer veel exemplaren dood. Dat is maar goed ook, want anders heb je het volgende jaar te maken met een echte slakkenplaag in je tuin. De slakken die de winter wel overleven worden wakker doordat de zon de aarde verwarmt. Ze hebben dan veel vocht verloren en zullen eerst proberen dat weer aan te vullen.

Wanneer zijn slakken actief?

De beste tijd van de dag om als tuinliefhebber op slakken te zien is in de late avond en de vroege ochtend. Overdag kruipen naaktslakken weg in de grond of op vochtige beschutte plekken. Als ze dat niet doen is er een risico dat ze de dag niet overleven, want naaktslakken kunnen gemakkelijk uitdrogen in de zon. Huisjesslakken kunnen wat minder gemakkelijk uitdrogen. Die kruipen overdag weg in hun huisje en sluiten de opening af met een hard soort slijm. Zodra het ‘s avonds vochtig begint te worden lost die slijmlaag op en dan gaan de slakken weer op pad.

Planten worden ‘s nachts opgegeten

Als naaktslakken het op je planten hebben gemunt merk je dat in de ochtend. Een groot deel van de bladeren van de plant kunnen in een paar uren worden aangevreten of opgegeten. De schuldige slakken zijn de volgende ochtend nergens meer te bekennen. Bescherming van de planten kan op allerlei manieren, maar met de beste kopertape tegen slakken is dat het meest eenvoudig. Het tape worden rondom de pot van de plant geplakt en dan is de plant veilig.

beste_kopertape_03

Hoe werkt de beste kopertape tegen slakken?

Koper is een metaal waar slakken niet mee in aanraking willen komen. De reden daarvoor is, dat ze een klein schokje krijgen zodra ze op het tape komen. Om effectief te zijn tegen slakken hoeft de beste kopertape tegen slakken maar heel dun te zijn. Je zal zien dat de slakken tot aan de rand van het kopertape op de pot van de plant kruipen, maar er niet overheen gaan. Na verloop van tijd zal je zien dat de slakken op zoek gaan naar ander voedsel.

Het gebruik van de beste kopertape tegen slakken

Zodra de beste kopertape tegen slakken is aangebracht werkt het. Er zal geen naaktslak meer op je plant komen. Het aanbrengen van het tape op de potten is niet moeilijk en kost maar weinig tijd. Het kopertape wordt geleverd in rollen van enkele meters lengte. Het heeft meestal een breedte van circa 3 centimeter, maar er zijn ook varianten van de beste kopertape tegen slakken met een andere breedte. Het tape is zo dun, dat het moeiteloos met een schaar kan worden geknipt. Aan de achterzijde van de beste kopertape tegen slakken zit een klevende laag. Daarmee moet de tape stevig rondom de pot worden geplakt, op ongeveer een tot twee derde van de hoogte van de pot.

Nauwkeurig werken

Je moet de ondergrond van de pot wel eerst schoonmaken en ervoor zorgen dat de pot niet vochtig is voordat je de beste kopertape tegen slakken vast plakt. Anders blijft de beste kopertape tegen slakken niet goed zitten. Ook is het belangrijk dat de hele omtrek van de pot bedekt is met kopertape. Als er nog een klein stukje pot niet is bedekt zullen de naaktslakken daar gegarandeerd langs naar boven kruipen en dan wordt je plant alsnog aangevreten. De bladeren van de plant mogen ook geen andere planten raken, want ook dat is een route die door naaktslakken kan worden gebruikt.

Kopertape en water

Koper heeft de eigenschap dat het snel kan roesten als het nat wordt. Je kunt dat zien aan de koperen daken van sommige kerken en monumentale gebouwen, want die worden dan groen. Als er een groen laagje op de beste kopertape tegen slakken komt zullen de slakken er overheen gaan kruipen. Het is dus belangrijk om eventuele groene aanslag te verwijderen. Dat kan met een stukje schuurpapier of een schuurspons. Kopertape is sterk genoeg om er een hele zomer plezier van te hebben.

Verschillende soorten beste kopertape tegen slakken

De beste kopertape tegen slakken is in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Er zijn rollen met kopertape tegen slakken, die zelf op maat geknipt moeten worden. Deze tape is voorzien van een lijmlaag aan de achterzijde. Er bestaan ook kant en klare slakkenringen, die om een bloempot worden geklikt met een sluitmechanisme. Bij deze ringen moet je opletten dat je de juiste maat ring voor je bloempotten aanschaft. Zorgvuldigheid is in alle gevallen noodzakelijk. De beste kopertape tegen slakken moet rondom de volledige pot zitten en de bladeren van de plant mogen nergens tegenaan komen.

Op zoek naar slakken

Zoals al is aangegeven kunnen degenen die hun planten actief willen beschermen tegen naaktslakken dat het beste doen in de avond of vroege ochtend. Dan zijn de slakken namelijk het gemakkelijkst te vinden vanwege hun afmetingen. Je kunt de slakken verzamelen en ze vervolgens verdelgen of ergens anders weer vrijlaten. Je moet dat op een plek doen die vrij ver is verwijderd van jouw tuin, want anders keren de naaktslakken weer terug naar jouw planten. Op jacht gaan naar naaktslakken is arbeidsintensief en moet gedurende het hele seizoen worden gedaan om enigszins succesvol te zijn.

Diervriendelijk planten beschermen

Het is niet nodig om naaktslakken te doden of verplaatsen om je planten te beschermen. Het is voldoende als je de bladeren van de planten voor slakken onbereikbaar maakt. Naaktslakken veroorzaken veel schade aan planten, want ze zijn bijzonder vraatzuchtig. De beste kopertape tegen slakken is een methode om de slakken uit de planten te houden, maar dan moet je wel eerst weten welke route de slakken afleggen. Dat is gemakkelijk te zien aan de slijmsporen, die de slakken tijdens het voortbewegen achterlaten. Die worden afgescheiden als de slakken zich langzaam voortbewegen over de onderzijde van hun lichaam. Die sporen zijn lange tijd zichtbaar.

Voedsel van slakken

Van huisjesslakken heb je in de tuin niet zoveel last. Ze eten namelijk vrijwel alleen algen en half vergane resten van planten. Ook de eieren van naaktslakken worden wel gegeten door de huisjesslakken. In zekere zin zijn huisjesslakken dus een partner bij het bestrijden van naaktslakken in je tuin. Als je er niet in slaagt om naaktslakken met de beste kopertape tegen slakken bij je planten vandaan te houden is dat meteen te zien. Naaktslakken eten de zachte delen van planten, waaronder de jonge uitlopers. Als je pech hebt kan een plant in korte tijd volledig kaal worden gevreten.

Natuurlijke vijanden

In de strijd tegen de naaktslakken heb je gelukkig wel veel bondgenoten. Daarbij kun je denken aan padden, kevers, egels, spinnen, vliegenlarven, kippen, en allerlei vogels. Daarom is het goed om vogels als lijsters, kraaien, merels en spreeuwen naar je tuin te lokken. Het prettige is dat de meeste natuurlijke vijanden van naaktslakken geen last hebben van de beste kopertape tegen slakken. Als je die tape gebruikt zullen naaktslakken die tegen een bloempot aan klimmen zelfs gemakkelijker kunnen worden gevonden, want dan zitten ze goed in het zicht van de vogels.

Natuurlijke vijanden van slakken helpen

De beste kopertape tegen slakken gebruiken is een oplossing die je kunt gebruiken als er al sprake is van een grote hoeveelheid naaktslakken in je tuin. Je kunt de tape ook preventief rondom de potten met planten plakken. De beste kopertape tegen slakken is namelijk niet schadelijk voor andere dieren. De natuurlijke vijanden van naaktslakken zijn best slim in het opsporen van naaktslakken bij de beste kopertape voor slakken. Ze hebben het namelijk snel door als er een plek in de tuin is, waar slakken als het ware in de file staan om een plant op te kunnen eten. Met name egels en vogels maken daar dankbaar gebruik van.

Preventieve maatregelen

De beste kopertape tegen slakken is niet de enige manier om de overlast van naaktslakken aan te pakken. Het meest effectief is het als je preventief met de bestrijding aan de slag gaat. Dat begint al in maart, nog voordat de naaktslakken actief worden. Eén van de beste methoden is het schoffelen van de bodem. De slakken en de eieren van de slakken uit het vorige seizoen zitten verstopt in de bovenlaag van de grond. Door die te schoffelen droogt die laag uit. De slakken komen daardoor sneller tevoorschijn en worden opgegeten door de natuurlijke vijanden. Het schoffelen heeft ook tot gevolg dat veel slakken een late nachtvorst niet overleven.

Tips om een slakkenplaag te voorkomen

Er zijn nog veel meer dingen die je kunt doen om een plaag van naaktslakken te voorkomen. Hier volgt een lijst met maatregelen die bijdragen aan het reduceren van de populatie van naaktslakken. Houd in het achterhoofd, dat naaktslakken zeer hardnekkig zijn, en dat sommige van de maatregelen elk jaar herhaald moeten worden. Vooral als er sprake is van enkele zachte winters achter elkaar kan de hoeveelheid naaktslakken enorm snel stijgen.

Schuilplaatsen

Naaktslakken verbergen zich overdag vaak op plaatsen waar het vochtig en donker is. Voorbeelden daarvan zijn stapels met tuinafval en hoog gras. Door te vermijden dat er veel van dat soort plekken in je tuin zijn kunnen de slakken zich overdag minder goed verbergen.

Lok natuurlijke vijanden

De gemakkelijkste manier om de hoeveelheid naaktslakken terug te dringen is door gebruik te maken van de natuurlijke vijanden van de slakken. Dat zijn met name vogels. Je kunt het aantal vogels in je tuin vergroten door nestkastjes op te hangen en door de vogels te lokken met vogelvoer. Het helpt ook om je tuin egelvriendelijk te maken en om aaltjes uit te zetten. Die aaltjes gedijen het beste als het al wat warmer is, bij een bodemtemperatuur van 15 graden of meer.

Bodembedekking

Ook de bodembedekking kan helpen om naaktslakken bij planten vandaan te houden. Slakken hebben een hekel aan een ruwe droge bodem met scherpe randen en punten. Ze zullen zo’n bodem vermijden. Door rondom kwetsbare planten de bodem te bedekken met ruw materiaal, zoals naalden van een spar, lavagruis, cacaodoppen en basaltmeel zal de overlast van de slakken afnemen. Ook zaagsel helpt, omdat de naaktslakken hierdoor kunnen uitdrogen. Nadelen van deze methode zijn, dat ze regelmatig moeten worden herhaald, en dat de hele bodem rondom planten goed bedekt moeten worden met het ruwe materiaal.

Slakken koken

Een wat meer lugubere methode om de overlast van naaktslakken tegen te gaan is de slakken te vangen. Dat kan door een hinderlaag te maken met stukjes fruit. De gevangen slakken worden gekookt en het gekookte mengsel wordt in de tuin gestrooid. Door de lucht van het mengsel blijven naaktslakken op een afstand. Ook deze methode moet regelmatig worden herhaald, vooral als het vaak regent.

Overige bestrijdingsmethoden

Er bestaan nog veel meer manieren om naaktslakken aan te pakken. Naast doe-het-zelf methoden kun je ook gebruik maken van diervriendelijke bestrijdingsmiddelen. Daar gaan de slakken dood van, maar deze middelen kunnen geen kwaad voor de natuurlijke vijanden van de slakken en huisdieren.

Wat te doen bij een slakkenplaag?

Als je geen tijd hebt gehad om preventief maatregelen te nemen ter voorkoming van een plaag van naaktslakken blijft als enige het beschermen van je kostbare planten over. Aan een slakkenplaag is gedurende het seizoen namelijk bijna niets meer te doen. Zelfs minder diervriendelijke bestrijdingsmiddelen hebben maar een beperkt effect. Dat komt doordat de naaktslakken gedurende het hele seizoen eitjes leggen. Bestrijdingsmiddelen pakken alleen de slakken aan die op dat moment actief zijn, maar niet de slakken die een paar weken later uit de eitjes komen.

Planten beschermen

Planten gedurende het seizoen beschermen tegen naaktslakken kan op een paar manieren. De essentie is dat er hindernissen worden opgeworpen, waardoor de slakken de planten niet kunnen bereiken. Dat is het gemakkelijkst bij planten in potten. Daar kan de beste kopertape tegen slakken omheen worden geplakt. Planten die in de volle grond staan kunnen worden beschermd met een verhoogde rand van plastic of een borstelrand. Met wat creativiteit kun je bij deze planten ook een rand maken die helemaal wordt voorzien van de beste kopertape tegen slakken.

Conclusie

Planten hebben het meest te lijden van naaktslakken, want die eten bladeren en jonge scheuten. Huisjesslakken eten vrijwel alleen plantenresten en dat kan geen kwaad. De meest effectieve manier om planten te beschermen tegen naaktslakken is preventief maatregelen te nemen om te voorkomen dat er een slakkenplaag ontstaat. Toch is dat niet altijd te voorkomen, vooral niet na een zachte winter. In dat geval kun je je planten beschermen door barrières op te werpen, waar de naaktslakken niet overheen kunnen komen. Een effectieve en eenvoudig toepasbare methode is het plakken van kopertape tegen slakken rondom de potten waar de planten in staan.

Veelgestelde vragen over de beste kopertape tegen slakken

Waarom kruipen slakken niet over de beste kopertape tegen slakken?

Koper heeft de eigenschap dat er door de wind en droge lucht een statische elektrische lading op kan ontstaan. Als een naaktslak een geladen stukje kopertape aanraakt krijgt hij een kleine elektrische schok. Dat is niet schadelijk voor de slak, maar wel onaangenaam. Daarom zullen naaktslakken niet over de beste kopertape tegen slakken kruipen.

Hoe lang gaat de beste kopertape tegen slakken mee?

Je kunt de beste kopertape tegen slakken minimaal één seizoen gebruiken. Een voorwaarde is, dat je de tape goed schoonhoudt. Als er door vocht roest ontstaat, met een groene kleur, werkt het niet meer. Je kunt de groene laag verwijderen met een stukje schuurpapier of een schuursponsje.

Ik gebruik de beste kopertape tegen slakken, maar mijn planten worden toch opgegeten. Hoe kan dat?

De beste kopertape tegen slakken werkt uitstekend, mits je nauwkeurig te werk gaat bij het aanbrengen van de tape. Het is ten eerste essentieel dat de tape volledig rondom de bloempot wordt gedaan. Als een een klein strookje van de pot niet bedekt is, zullen de naaktslakken daarlangs op de plant kruipen. Een mogelijk andere reden waardoor slakken toch op je plant komen is dat de bladeren van de plant tegen een andere plant of een voorwerp aankomen. Die andere plant of de voorwerpen worden door de naaktslakken als een brug gebruikt.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

3 mensen beoordeelden dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.