Beste kweektafel van 2023

Top 5 best geteste kweektafels volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 4 mei 2023 @13:45

beste_kweektafel

Jij bent op zoek naar de beste kweektafel? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de kweektafel van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 13 kweektafels uitgebreid getest en vergeleken. Na 13 uur onderzoek is Moestuinbak – moestuintafel als beste kweektafel uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste kweektafels van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een kweektafel. Wist je bijvoorbeeld dat de beste kweektafel is voorzien van een beschermende laag voor jarenlang plezier? Lees snel verder…

#1 Beste kweektafel
Moestuinbak moestuintafel. Zeer degelijke kweektafel

Zeer degelijke kweektafel

Klaar voor jarenlang kweken, deze kweektafel of moestuinbak is gemaakt van degelijk naaldhout en voorzien van een beschermlaag. De werkhoogte is 80cm waardoor je geen last van je rug krijgt.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€70 bij bol.com
bol.com (€70,00)

Naar de top 5

Top 5 beste kweektafels van dit moment

Hoe komt deze top 5 kweektafels tot stand?

13 uur getest door experts Onze experts hebben 13 kweektafels uitvoerig getest en vergeleken.

13 kweektafels vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 kweektafels worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Moestuinbak moestuintafel

  #1 Beste kweektafel
  Moestuinbak moestuintafel. Zeer degelijke kweektafel

  Zeer degelijke kweektafel

  Klaar voor jarenlang kweken, deze kweektafel of moestuinbak is gemaakt van degelijk naaldhout en voorzien van een beschermlaag. De werkhoogte is 80cm waardoor je geen last van je rug krijgt.

  €70 bij bol.com
  bol.com (€70,00)
 2. 2. Verhoogde kweektafel Vegtrug

  #2 Meest diepe kweektafel
  Verhoogde kweektafel Vegtrug. Met speciale V-vorm

  Met speciale V-vorm

  Een kweektafel met een werkhoogte van 80 cm voor ergonomisch werken. Voorzien van een speciale V-vorm waardoor er meer teelaarde in de bak kan. Dus heb je minder uitdroging en kunnen wortels dieper groeien.

  €237,95 bij bol.com
  bol.com (€237,95)
 3. 3. Moestuinbak Kweektafel Respana

  #3 Beste kunststof kweektafel
  Moestuinbak Kweektafel Respana. Voor binnen en buiten

  Voor binnen en buiten

  Deze kweektafel is gemaakt van degelijk kunststof en is voorzien van een hoge lichtdoorlatende deksel met venitlatiegaten. De poten zijn afneembaar zodat je deze kweekbak ook in een vensterbank kunt plaatsen.

  €43,30 bij bol.com
  bol.com (€43,30)
 4. 4. Elho Green Basics Kweektafel XXL 75

  #4 Goed alternatief kweektafel
  Elho Green Basics Kweektafel XXL 75. Gemaakt van gerecycled plastic

  Gemaakt van gerecycled plastic

  Deze betaalbare kwaliteits kweektafel van Elho kan het gehele jaar buiten staan en is bestand tot temperaturen van -40 graden Celsius. Dankzij het UV filter vervagen de kleuren niet.

  €39,49 bij bol.com
  bol.com (€39,49)
 5. 5. Terra Garden – Kweekbak op Poten

  #5 Grootste kweektafel
  Terra Garden – Kweekbak op Poten. Je eigen mini kas

  Je eigen mini kas

  Een prachtige kweektafel met PVC hoes voor het creëren van een eenvoudige broeikas. Zelfs als het buiten nog wat frisser is kun jij de planten laten groeien. Deze PVC hoes beschermt ook goed tegen vogels en insecten.

Tips voor het kopen van de beste kweektafel

Wanneer je op zoek bent naar een kweektafel zal je zien dat je ontzettend veel keuze hebt uit diverse soorten. Online vind je alleen al honderden verschillende soorten. Ook in verschillende winkels kun je terecht voor de aanschaf van dit product. Het is dan handig dat je goed onderzoek doet. Zo weet je zeker dat je een product aanschaft waar je tevreden mee bent en welke voldoet aan jouw wensen en eisen. Doordat er zoveel verschillende soorten zijn kun je alvast gaan bedenken waar je het product voor wilt gebruiken. Zo kun je kijken of je een kleinere variant of juist een grotere nodig hebt. Dit kan ook aanzienlijk schelen in de prijs. Ook kun je kijken of je voldoende ruimte in de tuin, het terras of het balkon hebt om hem neer te zetten. Aan de hand daarvan kun je een kweektafel aanschaffen die helemaal bij jou past. Je kunt van tevoren de ruimte goed opmeten zodat je zeker weet dat het product perfect past. Het zou zonde zijn als de tafel te groot is. Zo heb je een goede indicatie van het formaat van de tafel.

Wat is een kweektafel en waarvoor dient het?

Een kweektafel is een handige tafel waarmee je jouw eigen kruiden en groente kunt verbouwen. Het is als het ware een moestuin, maar dan een stuk kleiner. Hierdoor kun je op jouw eigen balkon of in de tuin jouw eigen groente verbouwen. Doordat de kweektafel op poten staat kun je handig werken op een fijne werkhoogte. Hierdoor wordt het verbouwen van je eigen kruiden en groente wel heel makkelijk. Doordat deze tafels in verschillende formaten worden verkocht kun je altijd wel een tafel vinden die past in jouw tuin of op het balkon of terras. Het verbouwen van je eigen groente wordt makkelijk met de toevoeging van dit product. ’s Avonds kun je een maaltijd op tafel zetten met ingrediënten die je zelf hebt verbouwd. Hiermee kun je kosten besparen en ben je duurzaam bezig. Voor velen is dit ook een leuke hobby. 

De voordelen van een kweektafel

Een moestuin is eenvoudig te onderhouden wanneer je deze in een kweektafel plaatst. Door de hoogte hoef je niet te bukken waardoor het beter is voor je knieën en je rug. Door de vaak smalle vormgeving van de tafels kun je deze overal plaatsen, zelf op het kleinste balkon. Voor sommige is het verbouwen van groente, fruit of kruiden niet mogelijk in de tuin. De grond kan bijvoorbeeld te vervuild zijn. Dan kun je kiezen voor een tafel waarin je de moestuin plaatst. Het voordeel hiervan is dat je de grond niet continue hoeft om te spitten en dat je werkt met verse aarde. Ook hoef je niet meer te reizen naar je eigen moestuin, doordat je deze gewoon in je eigen tuin of op het balkon kunt plaatsen. Zo kun je iedere dag een oogje in het zeil houden en kijken hoe het ervoor staat met jouw eigen gekweekte groente, kruiden en fruit. Het is aan te raden om per seizoen te kijken welke fruitsoorten of groente het goed doen. Zo weet je zeker dat je een goede oogst gaat hebben. Doordat de tafel vaak een bijgeleverde kap heeft, kun je de groente, kruiden en fruit afsluiten. Hierdoor komen er geen insecten bij. Door het formaat van de tafel kun je deze ook prima verplaatsen wanneer dat nodig is. Zo ben je flexibel met je eigen moestuin.

beste_kweektafel_01

Hoe vind je de beste tafel voor jouw moestuin?

Door het grote aanbod kan het soms lastig zijn om de juiste variant te vinden die aansluit bij jouw wensen. Daarom is het belangrijk dat je van tevoren bedenkt welke soorten groente en fruit je wilt gaan verbouwen en hoeveel ruimte je hiervoor hebt. Aan de hand daarvan kun je selecteren op formaat en kwaliteit. Zo is de ene tafel gemaakt van hout en de ander weer van aluminium of kunststof. Wanneer de uitstraling van de tafel van belang is kun je jouw keuze hierop baseren. Wil je graag een natuurlijke uitstraling? Dan kun je kiezen voor hout. Let er wel goed op dat de houtsoort bestand is tegen vocht. Zo weet je zeker dat je de tafel het hele jaar door buiten kunt laten staan. Bedenk ook alvast waar je de tafel wilt plaatsen. Staat de tafel in de open buitenlucht of staat deze onder een afdakje? Zo kun je bepalen of je een extra afdekkap nodig hebt. Deze kap dient ter bescherming van insecten, maar ook tegen zware regenbuien of sneeuw. Zo blijven je groente en fruit goed beschermd waardoor deze beter kunnen groeien en de kans op een goede oogst groter is.

Veelgestelde vragen over een kweektafel

Wat kost een goede kweektafel?

De prijs van het product hangt af van het materiaal waar het van is gemaakt en het formaat. Zo kun je al een kweektafel aanschaffen van ongeveer 25 euro maar heb je ze ook voor 300 euro. Een tafel van kunststof is bijvoorbeeld goedkoper dan een tafel van hout of aluminium. Hier kun je jouw keuze op baseren bij de aanschaf van een tafel voor je moestuin.

Hoe kun je zo’n tafel het beste gebruiken?

De werking van een tafel voor je moestuin is vrij eenvoudig. Het is aan te raden de tafel op een plek neer te zetten waarbij je nog voldoende bewegingsruimte hebt. Zo heb je vrije toegang tot je eigen moestuintje op poten. Je vult de bak met aarde en zaait vervolgens jouw groente en fruit. Geef zo vaak als nodig wat water om ervoor te zorgen dat jouw groente en fruit goed gaan groeien. Wanneer de tafel in de volledige buitenlucht staat en hierdoor veel regen vangt, kan het overige water makkelijk weglopen door de kieren in de tafel. Zo loopt de bak nooit onder water. Wanneer de producten rijp zijn kun je ze uit de aarde halen en plant je weer nieuwe zaadjes. Zo kun je jouw eigen groente, fruit en kruiden verbouwen in je eigen tuin of op het balkon.

Welke groente en fruit kun je kweken?

Er zijn veel soorten groente en fruit die je zelf kunt kweken zoals: tomaten, komkommer, courgette, uien en sla. Ook aardbeien, frambozen of bessen kun je zelf verbouwen. Kies de groente en fruitsoorten die jij het lekkerst vindt en geniet van je eigen oogst.

Nogmaals de beste kweektafels op een rijtje

 1. 1. Moestuinbak moestuintafel

  #1 Beste kweektafel
  Moestuinbak moestuintafel. Zeer degelijke kweektafel

  Zeer degelijke kweektafel

  Klaar voor jarenlang kweken, deze kweektafel of moestuinbak is gemaakt van degelijk naaldhout en voorzien van een beschermlaag. De werkhoogte is 80cm waardoor je geen last van je rug krijgt.

  €70 bij bol.com
  bol.com (€70,00)
 2. 2. Verhoogde kweektafel Vegtrug

  #2 Meest diepe kweektafel
  Verhoogde kweektafel Vegtrug. Met speciale V-vorm

  Met speciale V-vorm

  Een kweektafel met een werkhoogte van 80 cm voor ergonomisch werken. Voorzien van een speciale V-vorm waardoor er meer teelaarde in de bak kan. Dus heb je minder uitdroging en kunnen wortels dieper groeien.

  €237,95 bij bol.com
  bol.com (€237,95)
 3. 3. Moestuinbak Kweektafel Respana

  #3 Beste kunststof kweektafel
  Moestuinbak Kweektafel Respana. Voor binnen en buiten

  Voor binnen en buiten

  Deze kweektafel is gemaakt van degelijk kunststof en is voorzien van een hoge lichtdoorlatende deksel met venitlatiegaten. De poten zijn afneembaar zodat je deze kweekbak ook in een vensterbank kunt plaatsen.

  €43,30 bij bol.com
  bol.com (€43,30)
 4. 4. Elho Green Basics Kweektafel XXL 75

  #4 Goed alternatief kweektafel
  Elho Green Basics Kweektafel XXL 75. Gemaakt van gerecycled plastic

  Gemaakt van gerecycled plastic

  Deze betaalbare kwaliteits kweektafel van Elho kan het gehele jaar buiten staan en is bestand tot temperaturen van -40 graden Celsius. Dankzij het UV filter vervagen de kleuren niet.

  €39,49 bij bol.com
  bol.com (€39,49)
 5. 5. Terra Garden – Kweekbak op Poten

  #5 Grootste kweektafel
  Terra Garden – Kweekbak op Poten. Je eigen mini kas

  Je eigen mini kas

  Een prachtige kweektafel met PVC hoes voor het creëren van een eenvoudige broeikas. Zelfs als het buiten nog wat frisser is kun jij de planten laten groeien. Deze PVC hoes beschermt ook goed tegen vogels en insecten.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.

Gerelateerde reviews