Beste lactase pillen van 2023

Top 5 best geteste lactase pillen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 5 januari 2023 @05:38

beste_lactase_pillen

Jij bent op zoek naar de beste lactase pillen? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de lactase pillen van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 12 lactase pillen uitgebreid getest en vergeleken. Na 4 uur onderzoek zijn Vitakruid Lactase als beste lactase pillen uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste lactase pillen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van lactase pillen. Wist je bijvoorbeeld dat de beste lactase pillen geheel vegan zijn? Lees snel verder…

#1 Beste lactase pillen
Vitakruid Lactase Optiferm 3.000 FCC Capsules 90VCP. 3000FCC

3000FCC

Deze suikervrije lactose supplementen bevatten geen kunstmatige kleurstoffen en zijn te gebruiken tot 15 capsules per dag. Komt in een verpakking van 90 capsules

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€22,40 bij deonlinedrogist.nl
deonlinedrogist.nl (€22,40)

Naar de top 5

Top 5 beste lactase pillen van dit moment

Hoe komt deze top 5 lactase pillen tot stand?

4 uur getest door experts Onze experts hebben 12 lactase pillen uitvoerig getest en vergeleken.

12 lactase pillen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 lactase pillen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Vitakruid Lactase Optiferm 3.000 FCC Capsules 90VCP

  #1 Beste lactase pillen
  Vitakruid Lactase Optiferm 3.000 FCC Capsules 90VCP. 3000FCC

  3000FCC

  Deze suikervrije lactose supplementen bevatten geen kunstmatige kleurstoffen en zijn te gebruiken tot 15 capsules per dag. Komt in een verpakking van 90 capsules

  €22,40 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€22,40)
 2. 2. Phital Lactase 4500 Kauwtabletten Aardbei 50TB

  #2 Beste koop lactase pillen
  Phital Lactase 4500 Kauwtabletten Aardbei 50TB. Met aardbei smaak

  Met aardbei smaak

  Geschikt vanaf 3 jaar enbevat 4500 FCC lactase eenheden. Deze lactase pillen komt in een handige pot met 50 tabletten.

  €12,02 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€12,02)
 3. 3. Intoleran Lactase 10.000 FCC Capsules 36CP

  #3 Beste 10.000 FCC lactase pillen
  Intoleran Lactase 10.000 FCC Capsules 36CP. 10000 FCC

  10000 FCC

  Zeer geschikt voor het verteren van grote hoeveelheden lactose. Glutenvrij en 100% vegan. Je krijgt 36 capsules die geschikt zijn vanaf 2 jaar.

  €23,95 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€23,95)
 4. 4. Intoleran Lactase 10.000 FCC Capsules 108CP

  #4 Beste grootverpakking lactase pillen
  Intoleran Lactase 10.000 FCC Capsules 108CP. Grootverpakking

  Grootverpakking

  Deze zwaardere lactase pillen zijn 100% vegan en glutenvrij. Na inname is het enzym ongeveer 30-45 minuten werkzaam.

  €60,76 bij bol.com
  bol.com (€60,76)
 5. 5. Intoleran Lactase 3000 FCC Capsules 150CP

  #5 Beste grootverpakking lactase tabletten 3000 FCC
  Intoleran Lactase 3000 FCC Capsules 150CP. Nooit meer zonder

  Nooit meer zonder

  3000 FCC en geschikt vanaf 2 jaar. Vooral handig als je altijd lactase pillen in huis wilt hebben want je krijgt maar liefst 150 capsules.

  €37,76 bij bol.com
  bol.com (€37,76)

Lactase tabletten kopen en gebruiken; om klachten ten gevolge van lactose intolerantie te kunnen voorkomen!

Helaas kan niet elk lichaam alles verdragen. Wereldwijd hebben we als mensheid te maken met intoleranties en allergieën. Als het gaat ook om voedsel en ingrediënten bijvoorbeeld. Wellicht ben jij lactose intolerant. Wordt jij ziek van producten die lactose bevatten. Je bent dan ook op zoek naar lactase pillen, om het ziek worden bij consumptie van lactose te verminderen, voorkomen of tegen te gaan.

Wat zijn de lactase pillen beste koop van dit moment?

Je wilt lactase tabletten kopen. Beste lactase pillen die jij in kunt nemen, voor of na die tijd, maar in ieder geval wanneer je lactose gegeten of gedronken hebt. Dit om klachten ten gevolge van een/ jouw lactose intolerantie te voorkomen.Wij helpen je heel graag bij de zoektocht naar de voor jou beste lactase pillen. Fijn dat je meeleest!

Lactase pillen kopen, je leest er hier alles over!

‘Wat zijn lactase tabletten ervaringen, hoeveel lactase (pillen) moet ik innemen en hebben lactase tabletten bijwerkingen’? Zomaar wat veelgestelde vragen. Als eerste even dit. Om lactose te kunnen verteren is het enzym lactase nodig. Normaliter wordt lactase in de dunne darm van een mens aangemaakt. Wanneer dit echter niet of onvoldoende wordt aangemaakt in het lichaam, dan kan lactose niet goed verteerd worden en dit zorgt voor (buik, maag, darm) klachten. Lactase pillen innemen voorkomt een tekort aan lactase en kan dus ook klachten bij mensen met een lactose intolerantie voorkomen.

Ook voor wat betreft het kopen van lactase pillen zijn er verschillende keuzes te maken.

De beste lactase pillen en van belang zijn de info hieromtrent, daar gaan we het in deze koopgids over hebben. De beste lactase pillen zijn niet perse degene met de beste reviews. Al vergelijken we wel in deze koopgids en is er ook sprake van best geteste lactase pillen. Ook lactase tabletten ervaringen worden met je doorgenomen. 

We zetten in deze koopgids een aantal vergelijkingen op een rijtje, zodat jij jouw lactase tabletten kunt kopen. Of dat nou lactase pillen gekocht vanuit Duitsland zijn (online), of gewoon via een online webshop in Nederland.

We hebben dan ook een top 5 samengesteld die onder andere draait om de vraag, ‘wat zijn de beste lactase pillen’? We bespreken de beste lactase pillen in zijn algemeen, de lactase tabletten die het beste beoordeeld wordt én de ‘best buy’. 

Die laatste hoeven niet perse goedkope lactase pillen te zijn, maar hebben wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Worden daardoor lactase pillen beste koop genoemd. Wist je trouwens ook dat er lactase tabletten glutenvrij bestaan? Er valt veel over lactase pillen en gebruik te vertellen. Daarnaast geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Tot slot. Er zijn enkele aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze koopgids nog met je willen doornemen voordat je lactase pillen gaat kopen.

beste_lactase_pillen_02

De beste lactase pillen, check de top 5!

Zoals al eerder in deze koopgids aangekondigd, hebben wij een top 5 beste lactase tabletten voor je samengesteld. Dit om de zoektocht naar een voor jou beste lactase pillen te vergemakkelijken. En dat is best handig, gezien de keuze die er is. 

Uiteindelijk is en blijft het zeker (en ten eerste!) ook belangrijk te bedenken waarom jij lactase pillen wilt aanschaffen. Passen deze bij het doel en het gebruik van lactase tabletten? En ben je zoek naar de beste lactase pillen (test)? Of wil je lactase tabletten kopen met veel goede lactase tabletten ervaringen? Misschien ben je juist wel specifiek op zoek naar goedkope lactase pillen?

En ben je op zoek naar lactase pillen voor jezelf? Voor eigen gebruik? Of misschien voor je partner, vader of moeder? Het is allemaal mogelijk natuurlijk.

Hoe het ook zij, je beslist uiteindelijk toch echt zelf welke lactase pillen jij gaat kopen. We hopen je met de top 5 in deze koopgids in ieder geval een eind op weg te hebben geholpen voor wat betreft het inkaderen van keuzes. Want er is best veel keuze. En juist dat gegeven maakt filteren en kiezen niet altijd makkelijker. 

​In de volgende alinea vertellen we je wat uitgebreider over de verschillende lactase pillen, de mogelijkheden en keuzes die er te maken zijn en lactase tabletten en (eventuele) bijwerkingen. Dit alles om je te helpen bij het vergelijken en het vinden van de voor jou beste lactase pillen.

Waar moet je op letten bij de aankoop van lactase pillen?

Wanneer jij lactase tabletten wilt kopen en je bent zoekende naar informatie, onder andere middels het lezen van deze koopgids (heel goed bezig!), dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes en opties, welke mogelijkheden er zijn.

We hopen dat deze koopgids al duidelijkheid heeft gegeven voor jou. Je informatie heeft verschaft waar je mee verder kan. Dit maakt de zoektocht en de uitkomst, het vinden van de beste lactase pillen voor jou, tot een succes. Punten van aandacht in deze zijn de volgende.

Als eerste, waarvoor zijn lactase pillen?

Om lactose te kunnen verteren is het enzym lactase nodig. Normaal gesproken wordt lactase in de dunne darm van een mens aangemaakt. Wanneer dit echter niet of onvoldoende wordt aangemaakt in het lichaam, dan kan lactose niet goed verteerd worden en dit zorgt voor (buik, maag, darm) klachten. Lactase pillen innemen voorkomt een tekort aan lactase en kan dus ook klachten bij mensen met een lactose intolerantie voorkomen.

Het gebruik/ doeleinde

Voor wat betreft het kopen van lactase pillen is er keuze te over. De keuze zit hem in de inhoud en samenstelling van het supplement, maar ook bijvoorbeeld de prijs(verschillen).

Wat de beste lactase pillen, capsules of poeder voor jou is (we komen hier straks nog wat uitgebreider op terug), hangt ook echt samen met de toepassing, ook wel het gebruiksdoeleinde genoemd. Wil jij de lactase pillen of andere lactase supplementen op zeer frequente basis innemen? Of gebruik je ze maar heel af en toe. En gebruik je ze dan na inname van lactose, of wil je tegelijk met de inname van lactose ook lactase innemen? Een poedervorm kan dan geschikter zijn dan lactase pillen. 

Verder vinden we het handig om te vermelden dat lactase pillen alleen geschikt zijn voor mensen met een lactose intolerantie. En niet voor mensen met een andere allergie, zoals koemelk allergie. Wanneer je niet zeker weet of je een lactose intolerantie hebt, kun je dit het beste laten testen/ uitsluiten in samenwerking met je huisarts. Wanneer je geen lactose intolerantie hebt, heeft het innemen van lactase tabletten geen toegevoegde waarde.

beste_lactase_pillen_03

Lactase pillen kopen, capsules of poeder?


De opname van lactase door je lichaam, dat is natuurlijk vrij belangrijk. Want wanneer je lichaam de lactase tabletten, de werkende stof niet goed opneemt, dan heb je alsnog weinig aan de koop en het gebruik van de lactase pillen. Hetzelfde geldt wanneer jij pillen, in welke vorm dan ook, niet goed doorgeslikt krijgt. Gelukkig zijn er verschillende soorten lactase supplementen.

Zij zijn er naast lactase pillen die je in zijn geheel (of half) moet doorslikken, ook lactase tabletten waar je op moet/ mag kauwen. Lactase kauwtabletten dus. Doordat je de lactase tabletten kapot kauwt, komt het enzym lactase ook direct in het lichaam vrij en werkt het vrij snel. Verder is het verwerken van een lactase pillen waar je op mag kauwen voor veel gebruikers gemakkelijker dan een pil door te moeten slikken.

Daarnaast is er ook lactase in poeder vorm. Lactase poeder. Het voordeel hiervan is dat het makkelijk in te nemen is, tegelijk ook met een product dat lactose bevat. Denk bijvoorbeeld aan melk, yoghurt of een toetje die melk als ingrediënt bevat. Een nadeel van lactase in poedervorm is, dat het een andere smaak kan geven aan bijvoorbeeld je toetje of je yogurt.

Lactase pillen bijwerkingen

Lactase pillen zorgen over het algemeen niet voor (nare) bijwerkingen. Mede ook omdat lactase een lichaamseigen stof is, van nature door een lichaam wordt geproduceerd (of geproduceerd zou moeten worden). Tenzij jouw lichaam er toch overgevoelig op reageert, dat komt overigens nauwelijks voor, of je (structureel) een te grote hoeveelheid lactase inneemt. 

Let wel, lactase pillen zijn enkel geschikt voor mensen die een lactose intolerantie hebben. Is dit niet met behulp van medische feiten aangetoond, dan is het niet verstandig om klakkeloos lactase tabletten in te nemen.

Wat kosten lactase pillen

Lactase tabletten kopen, je kunt het in deze in principe zo goedkoop en ook zo duur maken als je zelf wilt. De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de diverse lactase pillen die er op de markt te koop zijn, verschillen behoorlijk van elkaar. Dat laat de top 5 in deze koopgids ook wel zien!

Het is dus handig en verstandig vooraf na te denken over je (maximum) budget. Of de best geteste lactase pillen ook passend zijn voor jou, hangt niet perse samen met het hoogste prijskaartje. Lees daarom ook altijd zelf over de werking en exacte inhoud en toevoegingen! Erg belangrijk te weten wat je inneemt!

Prijs zegt dus overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit. Goedkopere lactase pillen kunnen voor jou wel de beste lactase tabletten zijn.

Veelgestelde vragen over lactase pillen

Wat zijn de beste lactase pillen?

De beste lactase tabletten, dat is niet één type merk. De lactase pillen die voor jou tevens de beste lactase pillen zijn, is een persoonsgebonden keuze. De beste lactase tabletten zijn volgens ons pillen die voldoende lactase bevatten, maar ook niet te veel, om pijn ten gevolge van het eten of drinken van producten met lactose, te voorkomen. Waarbij de opname door het lichaam goed te noemen is, voor een goede werking. Lactase pillen ook die fysiek makkelijk door te slikken en/ of in te nemen zijn.

Waar zijn lactase pillen goed voor?

In bijvoorbeeld melkproducten zit lactose. Om lactose in ons menselijk lichaam te kunnen verteren is het enzym lactase nodig. Normaliter wordt lactase in de dunne darm van een mens aangemaakt. Wanneer dit echter niet of onvoldoende wordt aangemaakt, dan kan lactose niet goed verteerd worden en dit zorgt voor (buik, maag, darm) klachten. Lactase pillen innemen voorkomt een tekort aan lactase en kan dus ook klachten bij mensen met een lactose intolerantie voorkomen.

 

Waar kan ik het beste lactase tabletten kopen?

Lactase tabletten kopen kun je zowel online als offline kopen. Lactase pillen bij de apotheek kopen is niet perse nodig. Voor lactase pillen naar Duitsland uitwijken trouwens ook niet. Online kun je veel verschillende aanbieders en lactase pillen vinden, en dus ook lactase tabletten kopen. Ook kun je hier lactase tabletten ervaringen lezen.

 

Zijn er lactase tabletten bijwerkingen bekend?

Het verschilt per individu hoe er wordt gereageerd op lactase tabletten. Er zijn mensen met lactose intolerantie die veel baat hebben bij het gebruik van lactase pillen en geen enkele negatieve bijwerking ervaren. Er zijn echter ook verhalen bekend van mensen die geen baat hebben bij het gebruik van lactase pillen. Zelfs meer last krijgen van buik of darmen. Je zult dus zelf moeten bekijken en ervaren hoe het gebruik van lactase pillen voor jou (uit) werkt.

Hoeveel lactase pillen moet ik innemen?

De dosering voor wat betreft het aantal in te nemen lactase pillen kun je vinden achterop het etiket van desbetreffend lactase tabletten doosje of potje. Er zijn lactase pillen met verschillende percentages lactase. Dus een zwart wit antwoord kunnen we je daar in deze koopgids niet opgeven. Het hangt af van de individuele lactase pillen en van je eigen lactose inname en behoefte natuurlijk.

 

 

Zijn er ook lactase pillen voor een kind?

Er zijn lactase tabletten kids varianten te koop. Of lactase pillen geschikt zijn voor het gebruik door en voor jou kind, daar kunnen en gaan wij geen uitspraken over doen. Dit is iets om te bespreken met een arts of andere medicus. We raden je sterk aan dit te doen, alvorens lactase pillen voor een kind aan te schaffen.

Beste lactase pillen, de eindconclusie

Jij wilt lactase pillen kopen. Dat is waarschijnlijk ook de (hoofd)reden dat je deze koopgids checkt. Bij het zoeken naar de voor jou beste lactase pillen zijn er sowieso 3 zaken waar je op moet letten alvorens definitieve aanschaf. 

We lichten de belangrijkste aandachtspunten hieronder nog even voor je uit!

De toepassing

We schreven het al eerder, voor wat betreft het kopen van lactase pillen is er keuze te over. De keuze zit hem in de inhoud en samenstelling van het supplement, maar ook bijvoorbeeld de prijs(verschillen).

Wat de beste lactase pillen, capsules of poeder voor jou is (we komen hier straks nog wat uitgebreider op terug), hangt ook echt samen met de toepassing, ook wel het gebruiksdoeleinde genoemd. Wil jij de lactase pillen of andere lactase supplementen op zeer frequente basis innemen? Of gebruik je ze maar heel af en toe. En gebruik je ze dan na inname van lactose, of wil je tegelijk met de inname van lactose ook lactase innemen? Een poedervorm kan dan geschikter zijn dan lactase pillen. Je leest daar in onderstaande alinea nog een beetje meer over.

Verder vinden we het wenselijk om nogmaals te vermelden dat lactase pillen alleen geschikt zijn voor mensen met een lactose intolerantie. En niet voor mensen met een andere of geen lactose allergie.

Lactase pillen kopen, of een andere vorm?

De opname van lactase door je lichaam, dat is natuurlijk vrij belangrijk. Want wanneer je lichaam de lactase tabletten, de werkende stof niet goed opneemt, dan heb je alsnog weinig aan de koop en het gebruik van de lactase pillen. Hetzelfde geldt wanneer jij pillen, in welke vorm dan ook, niet goed doorgeslikt krijgt. Gelukkig zijn er verschillende soorten lactase supplementen.

Zij zijn er naast lactase pillen die je in zijn geheel (of half) moet doorslikken, ook lactase tabletten waar je op moet/ mag kauwen. Lactase kauwtabletten dus. Doordat je de lactase tabletten kapot kauwt, komt het enzym lactase ook direct in het lichaam vrij en werkt het vrij snel. Verder is het verwerken van een lactase pillen waar je op mag kauwen voor veel gebruikers gemakkelijker dan een pil door te moeten slikken.

Daarnaast is er ook lactase in poeder vorm. Lactase poeder. Het voordeel hiervan is dat het makkelijk in te nemen is, tegelijk ook met een product dat lactose bevat. Denk bijvoorbeeld aan melk, yoghurt of een toetje die melk als ingrediënt bevat. Een nadeel van lactase in poedervorm is, dat het een andere smaak kan geven aan bijvoorbeeld je toetje of je yogurt.

Lactase pillen en bijwerkingen

Lactase pillen zorgen over het algemeen niet voor (nare) bijwerkingen. Mede ook omdat lactase een lichaamseigen stof is, van nature door een lichaam wordt geproduceerd (of geproduceerd zou moeten worden). Tenzij jouw lichaam er toch overgevoelig op reageert, dat komt overigens nauwelijks voor, of je (structureel) een te grote hoeveelheid lactase inneemt. Het innemen van lactase pillen wanneer er geen sprake is van een lactose intolerantie, heeft geen zin.

Het einde van deze koopgids nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft de beste lactase pillen, maar ook voor wat betreft goede lactase pillen. Dit zodat jij de voor jouw beste lactase pillen kunt kopen!

We hebben je verder uitgelegd dat lactase tabletten beste koop, niet per definitie ook de beste lactase pillen voor jou hoeven te zijn. Want meningen, ervaringen (en dus reviews) kunnen nou eenmaal per persoon verschillen. Elk lichaam is dan ook anders, werkt anders en reageert anders. Zo ook op lactase pillen.

Welke lactase tabletten voor jou het allerbeste zijn? Die vraag is uiteindelijk enkel te beantwoorden door jou persoonlijk!

We hopen dat de 3 aandachtspunten in bovenstaande alinea en dat de top 5 in deze koopgids je hiermee wel een eind op weg helpen of hebben geholpen.

We wensen je succes bij het zoeken, vinden en kopen van de voor jou allerbeste lactase pillen!

NOgmals onze top 5 beste lacatase pillen op een rijtje:

 1. 1. Vitakruid Lactase Optiferm 3.000 FCC Capsules 90VCP

  #1 Beste lactase pillen
  Vitakruid Lactase Optiferm 3.000 FCC Capsules 90VCP. 3000FCC

  3000FCC

  Deze suikervrije lactose supplementen bevatten geen kunstmatige kleurstoffen en zijn te gebruiken tot 15 capsules per dag. Komt in een verpakking van 90 capsules

  €22,40 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€22,40)
 2. 2. Phital Lactase 4500 Kauwtabletten Aardbei 50TB

  #2 Beste koop lactase pillen
  Phital Lactase 4500 Kauwtabletten Aardbei 50TB. Met aardbei smaak

  Met aardbei smaak

  Geschikt vanaf 3 jaar enbevat 4500 FCC lactase eenheden. Deze lactase pillen komt in een handige pot met 50 tabletten.

  €12,02 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€12,02)
 3. 3. Intoleran Lactase 10.000 FCC Capsules 36CP

  #3 Beste 10.000 FCC lactase pillen
  Intoleran Lactase 10.000 FCC Capsules 36CP. 10000 FCC

  10000 FCC

  Zeer geschikt voor het verteren van grote hoeveelheden lactose. Glutenvrij en 100% vegan. Je krijgt 36 capsules die geschikt zijn vanaf 2 jaar.

  €23,95 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€23,95)
 4. 4. Intoleran Lactase 10.000 FCC Capsules 108CP

  #4 Beste grootverpakking lactase pillen
  Intoleran Lactase 10.000 FCC Capsules 108CP. Grootverpakking

  Grootverpakking

  Deze zwaardere lactase pillen zijn 100% vegan en glutenvrij. Na inname is het enzym ongeveer 30-45 minuten werkzaam.

  €60,76 bij bol.com
  bol.com (€60,76)
 5. 5. Intoleran Lactase 3000 FCC Capsules 150CP

  #5 Beste grootverpakking lactase tabletten 3000 FCC
  Intoleran Lactase 3000 FCC Capsules 150CP. Nooit meer zonder

  Nooit meer zonder

  3000 FCC en geschikt vanaf 2 jaar. Vooral handig als je altijd lactase pillen in huis wilt hebben want je krijgt maar liefst 150 capsules.

  €37,76 bij bol.com
  bol.com (€37,76)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

4 mensen beoordeelden dit artikel met een 4.5

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.