Beste Le Creuset sauteerpan van 2023

Top 4 best geteste Le Creuset sauteerpannen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 13 januari 2023 @10:22

beste_le_creuset_sauteerpan

Jij bent op zoek naar de beste Le Creuset sauteerpan? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de Le Creuset sauteerpan van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 4 Le Creuset sauteerpannen uitgebreid getest en vergeleken. Na 4 uur onderzoek is Le Creuset sauteerpan als beste Le Creuset sauteerpan uit de test gekomen. Klik hier voor de top 4 beste Le Creuset sauteerpannen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een Le Creuset sauteerpan. Wist je bijvoorbeeld dat de beste Le Creuset sauteerpan wat dieper is, zodat je nog makkelijker de beste gerechten kunt maken? Lees snel verder…

 

#1 Beste Le Creuset sauteerpan
LE CREUSET – Les Forgees – Sauteerpan. Diepe sauteerpan

Diepe sauteerpan

Deze Le Creuset sauteerpan is wat dieper en daarmee maak je nog gemakkelijker de beste pastasauzen of paella’s. De twee handige handgrepen zorgen dat de pan wat makkelijker in de oven past.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€125 bij bol.com
bol.com (€125,00)

Naar de top 5

Top 4 Le Creuset sauteerpan van dit moment

Hoe komt deze top 4 Le Creuset sauteerpannen tot stand?

4 uur getest door experts Onze experts hebben 4 Le Creuset sauteerpannen uitvoerig getest en vergeleken.

4 Le Creuset sauteerpannen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 4 Le Creuset sauteerpannen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. LE CREUSET – Les Forgees – Sauteerpan

  #1 Beste Le Creuset sauteerpan
  LE CREUSET – Les Forgees – Sauteerpan. Diepe sauteerpan

  Diepe sauteerpan

  Deze Le Creuset sauteerpan is wat dieper en daarmee maak je nog gemakkelijker de beste pastasauzen of paella's. De twee handige handgrepen zorgen dat de pan wat makkelijker in de oven past.

  €125 bij bol.com
  bol.com (€125,00)
 2. 2. LE CREUSET – Les Forgees – Sauteerpan 2 grepen 26cm

  #2 Beste koop Le Creuset sauteerpan
  LE CREUSET – Les Forgees – Sauteerpan 2 grepen 26cm. Het kleine broertje

  Het kleine broertje

  Deze sauteerpan is net als de nummer 1 in de lijst wat dieper en daarmee eenvoudig in gebruik. De sauteerpan van Le Creuset mag tot 260 graden in de oven, zelfs met deksel.

  €139 bij bol.com
  bol.com (€139,00)
 3. 3. Le Creuset® – Les Forgees – Sauteerpan

  #3 Best beoordeelde Le Creuset sauteerpan
  Le Creuset® – Les Forgees – Sauteerpan. vaatwasserbestendig

  vaatwasserbestendig

  Gebouwd uit aluminium welke de warmte zeer gelijkmatig verdeeld. Het handvat is warmteafstotend en voelt solide aan. De pan mag tot 260 graden in de oven.

  €109 bij bol.com
  bol.com (€109,00)
 4. 4. LE CREUSET – Les Forgees – Hapjespan 28cm 5,40L

  #4 Horeca kwaliteit Le Creuset sauteerpan
  LE CREUSET – Les Forgees – Hapjespan 28cm 5,40L. De grote klssieker

  De grote klssieker

  Absolute topkwaliteit van Le Creuset met een enorm sterke anti-aanbaklaag waarmee je de lekkerste sauzen kunt maken. De pan kan gewoon in de vaatwasser na gebruik.

  €157 bij bol.com
  bol.com (€157,00)

Vijf tips bij het kopen van een le creuset sauteerpan

Wat is de beste le creuset sauteerpan? De sauteerpan is in elke keuken onmisbaar. Je kan er de meest veelzijdige gerechten mee maken. In een le creuset sauteerpan kan je gerechten in hoog tempo klaar maken. De pan heeft een brede bodem en een hoge rand waardoor de kooktijd wordt verkort en je hoge temperaturen kan bereiken. Wat is een sauteerpan eigenlijk? Dat komt hieronder aan de orde. In het vervolg van de tekst staat een overzicht met zes tips voor het kopen van een goede le creuset sauteerpan.

Wat betekent sauteren?

Sauteren komt van sauter, een Frans woord. Het woord sauter betekent letterlijk opgooien of springen. Het is een kookwijze die weinig tijd kost. Alle onderdelen van een maaltijd worden in een le creuset sauteerpan verhit. Daarbij is maar een kleine hoeveelheid olie of boter nodig. De pan wordt snel heel heet en de inhoud hoeft daarom maar kort te worden verhit. Je moet het voedsel voortdurend omhoog gooien en door elkaar husselen. Er koekt dan niets aan. De oplettende lezer ziet dat sauteren eigenlijk hetzelfde is als de oosterse methode van roerbakken. De le creuset sauteerpan staat bovenaan je wensenlijst als je echt lekker wil sauteren.

De sauteerpan van le creuset is ideaal in elke keuken

Een wokpan met een hoge rand. Zo zou je de le creuset sauteerpan het beste kunnen omschrijven. Een dergelijke pan heet ook wel hapjespan of wat deftiger gezegd een sauteuse. De recht omhoog staande rand maakt dat de pan goed geschikt is om in te roerbakken of hele maaltijden in te bereiden. Je kunt hierbij denken aan vlees, maar ook aardappels, rijst en soepen komen heerlijk op tafel als je ze in de sauteerpan van le creuset klaar maakt. De pannen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten materiaal en lopen uiteen in grootte. Je hebt ze van klein, voor sauzen, naar groot. De grote variant is meer geschikt voor braadvlees.

beste_le_creuset_sauteerpan

Welke sauteerpan past bij mij?

De pan van le creuset komt het beste naar voren uit bijna elke test. Je moet natuurlijk ook bedenken of je voor grote groepen gaat koken en hoe vaak je de pan zal gebruiken. De le creuset is geschikt voor een snelle kookmethode met gebruik van veel hitte. Het materiaal de sauteerpan is erg belangrijk. Je kan kiezen uit vele varianten. Het is handig om wat tips te volgen bij het maken van je keuze. 

Tip 1: Kies je voor een anti-aanbaklaag?

Neem je een le creuset sauteerpan met anti-aanbaklaag? Een pan met een anti-aanbaklaag voorkomt dat het eten aanbrandt. Je krijgt ook geen moeilijk schoon te maken laag meer onder in je pan. Deze laag is vaak wel gevoelig. Metalen vorken en spatels kunnen lelijke krassen veroorzaken. Kijk hier dus mee uit! Kies liever voor een roerspatel van hout of plastic. Met deze voorwerpen kun je veilig in een le creuset sauteerpan met anti-aanbaklaag rond roeren.

Het kiezen van een goede anti-aanbaklaag

Anti-aanbaklagen zijn er in vele soorten. De een kan beter tegen hitte dan de ander. Wat is de beste laag voor jou? Welke le creuset sauteerpan bezit zo’n laag? Je moet de voors en tegens goed tegen elkaar afwegen. De volgende materialen zijn het meest gangbaar als je praat over anti-aanbaklagen.

Titanium en teflon

Het materiaal dat het meest gebruikt wordt voor het maken van een anti-aanbaklaag is teflon. Titanium staat ook hoog op het lijstje van fabrikanten. Beiden zijn goedkoop en ze functioneren uitstekend als hittegeleiders. Er zijn twee nadelen. Pannen van le creuset met een dergelijke beschermlaag kunnen niet tot heel hoge temperaturen verhit worden. Daarnaast zijn ze er gevoelig en komen er daardoor makkelijk krassen in het materiaal. Je moet deze pan altijd met veel zorg behandelen. Dit doe je tijdens het koken, maar ook tijdens het afwassen.

Email en keramiek

Deze materialen zijn beiden robuust en gaan lang mee. Ze mogen tot zeer hoge temperaturen verhit worden. Le creuset sauteerpannen met een keramieken of titanium anti-aanbaklaag was je eenvoudig af. Ze zijn glad, ze kunnen nauwelijks beschadigen en het aanbranden van eten behoort tot de verleden tijd. Ze zijn een echte aanwinst voor je keuken.

beste_le_creuset_suateerpan_02

Kies voor een sauteerpan zonder anti-aanbaklaag

De pan van le creuset zonder anti-aanbaklaag zorgt voor heerlijk knapperig eten met een dikke korst op bijvoorbeeld een rollade. Dit type sauteerpan kan heel heet worden. De bodem is dik en duurzaam. Je kan er gewoon met een metalen vork of lepel in werken. Een bijkomend voordeel is de ovenfunctie. Je kunt deze sauteerpan zo de oven inzetten vanwege de hoge hittebestendigheid. Je maaltijd kan wel sneller aanbranden. Dat is het enige nadeel. Ook het schoonmaken van de pan neemt daardoor meer tijd in beslag.

Tip 2: Denk na over het materiaal van je sauteerpan

Er zijn diverse soorten metaal op de markt die geschikt zijn voor het maken van een le creuset pan. Ze bezitten stuk voor stuk voor- en nadelen. De meest gebruikte en goedkoopste metaalsoort is roestvrij staal. Een pan van dit materiaal blijft lang warm. Ook pannen van gietijzer hebben deze functie. Gietijzer is wel een erg zwaar materiaal. Ook doen gietijzer en roestvrij staal er erg lang over om de juiste temperatuur te bereiken.

Aluminium of toch koper

Je kan beter kiezen voor een le creuset sauteerpan van aluminium of koper. Deze materialen zijn het allerbeste in hittegeleiding. Ze worden snel heet en ook nog eens heel egaal. Al het voedsel op de bodem van de pan krijgt dus evenveel aandacht. Je zet hiermee rap een lekkere en gezonde maaltijd op tafel. Een sauteerpan vervaardigd uit een van deze twee materiaal is bovendien duurzaam en gaat vaak wel jaren mee in de keuken.

Tip 3: Handige handvatten

Een sauteerpan van le creuset met handgrepen is veel handiger dan een variant met een steel. De traditionele sauteerpan heeft vaak namelijk een steel. De variant met twee handvatten is veel stabieler en eenvoudig te dragen. Je morst minder en verspilt dus minder voedsel. Een ander voordeel is het makkelijke gebruik van deze pan in de oven. Met handvatten heb je geen last van een steel die steeds uitsteekt.

Kies voor lichte handvatten

De sauteerpan van le creuset is meestal niet licht en erg stevig. De handvatten van deze pan moeten dus aangenaam zijn om vast te houden en niet uit je handen glijden. Ze moeten grip hebben en gemaakt zijn van goed materiaal. De handgrepen moeten niet makkelijk af kunnen breken. Dat spreek natuurlijk voor zich. Dit zou gevaarlijke situaties opleveren tijdens het koken. De sauteerpan van le creuset is te koop met handvatten, maar je kan ook kiezen voor een steel.

Hou je sauteerpan vast zonder handschoenen

Ook handgrepen komen in diverse soorten en maten. Ze zijn vaak solide, maar fijner is de variant die hol is van binnen. De holle handgreep is licht en wordt nauwelijks warm. De le creuset sauteerpan met holle grepen is dus erg fijn om mee te werken. Je kan de greepjes gewoon vastpakken met je blote handen. Je moet uiteraard nog wel handschoenen gebruiken als je de pan uit de oven haalt.

Een pan van le creuset voor in de oven

De sauteerpan met handgrepen kan je goed en stevig vasthouden. Deze pan neemt minder ruimte in en kan daardoor uitstekend gebruikt worden voor ovengerechten. De grepen van de pan moeten dan uiteraard wel van het geschikte materiaal gemaakt zijn. Ze kunnen niet smelten en worden niet al te heet. Door de pan ook in de oven te gebruiken heb je nog meer opties voor het maken van lekker eten. Wat dacht je van een heerlijk gegaarde biefstuk?

Tip 4: Ga je voor een grote of een kleine sauteerpan?

Je moet bedenken wat je het liefst kookt. Sommige mensen koken altijd heel veel en hebben vaak mensen op bezoek. Een ander kookt alleen voor zichzelf en heeft aan een wat kleiner model genoeg. Bij het koken van een grote hoeveelheid eten heb je een groot model van de le creuset sauteerpan nodig. Groot is niet altijd beter. Het ligt er echt aan wat jij wil bereiden in een goede sauteerpan. Het aanschaffen van meerdere sauteerpannen is ook altijd een goede optie. Dit doe je als je meerdere onderdelen van een maaltijd tegelijkertijd wilt klaarmaken.

De diameter

De diameter bepaald de inhoud van de sauteerpan. Een diameter van 28 centimeter komt het vaakst voor. Kleinere varianten bestaan. Ook de le creuset heeft en aanbod van diverse varianten als het aankomt op maten. De kleine pannen zijn vooral geschikt voor mensen die alleen wonen of een stel dat weinig tijd heeft om te koken. Grotere families moeten echt gaan voor een minimale diameter van 28 centimeter. Het grote model is uitstekend toepasbaar bij het maken van de meest uiteenlopende gerechten.

Ga voor een niet al te zwaar model

Le creuset sauteerpannen zijn vaak zwaar. Dit maakt ze robuust en geschikt voor sauteren, maar er komen steeds meer lichte modellen op de markt. Zoek liever een pan die vervaardigd is uit lichter materiaal. Hij moet eenvoudig draagbaar zijn. En hij moet ook goed aanvoelen in je handen. Je zal hem ten slotte bijna iedere dag gaan gebruiken tijdens het koken. De beste le creuset sauteerpan is niet al te zwaar en handzaam.

Tip 5: Kies voor een le creuset met een deksel

Een pan met een deksel heeft echt een meerwaarde. Je eten droogt met behulp van de deksel niet uit en blijft lekker sappig. De deksel zorgt dat het vochtgehalte optimaal in je sauteerpan blijft. Daardoor komt je voedsel het beste tot zijn recht. Vaak zit er een klein gaatje of ventiel in de deksel. Deze zorgen ervoor dat het vocht kan ontsnappen waar nodig. Een teveel aan stoom kan bijvoorbeeld een uitweg vinden door een dergelijk gaatje.

beste_le_creuset_sauteerpan_03

Wat is een le creuset sauteerpan?

Een specifiek soort sauteerpan is de pan van le creuset. Dit merk is de marktleider op het gebied van sauteerpannen. De pan heeft een hogere rand dan een standaard wokpan. Je kan hem gebruiken voor vlees, allerlei soorten groenten, maar ook risotto of een rijstschotel. De le creuset sauteerpan heeft een deksel die ook geschikt is voor de oven. De pan zelfs kan uiteraard in de oven.

Het beste model kan je daarnaast ook in de afwasmachine stoppen. Dit scheelt weer een hoop werk na het nuttigen van de maaltijd. De pan is makkelijk om vast te houden en voorzien van handvatten. In de kast neemt hij weinig plek in. Een groot voordeel van le creuset is de levenslange garantie die het merk biedt.

Eten bereiden in een sauteerpan?

Door zijn vorm en hittegeleiding is de le creuset de pan bij uitstek voor het maken van een heerlijke maaltijd. De gerechten komen heel goed tot zijn recht. Ze smaken bijzonder goed. Je kan ze ook nog eens heel snel bereiden, omdat het net lijkt op roerbakken. Je gooit en husselt alles door elkaar in een handomdraai. Alles wordt perfect en gelijkmatig gaar. Je zal nooit meer eten hoeven te verspillen met een goede sauteerpan.

Zet makkelijk een maaltijd op tafel

Door de makkelijke kookwijze is voedsel snel klaar. Vooral diverse soorten vlees kun je goed klaarmaken in een sauteerpan van le creuset. Hoe vetter, hoe beter. Ook kan je het beste kiezen voor vlees met veel bindweefsel. Ook aardappels en groenten kan je bereiden in deze pan. Zet hem ook nog even in de oven voor een nog lekkerder resultaat. Het maken van saus is tevens een peuleschil in een goede le creuset. 

De belangrijkste voorwaarden bij de aanschaf van een le creuset sauteerpan

Er is een aantal voorwaarden waaraan een goede sauteerpan absoluut moet voldoen. Zonder deze eigenschappen is je pan niet echt nuttig. Denk met name aan de volgende zaken: de anti-aanbaklaag, het materiaal, de maat, met handgrepen of toch een steel, het soort fornuis dat je gaat gebruiken en het schoonmaakproces.

Koken op gas

De meeste mensen koken nog op gas. Op gas kun je braden en sauteren, maar ook het koken van aardappels gaat prima. De meeste pannen zijn bedoeld voor koken op gas. Koken op inductie rukt echter snel op. Het is een duurzame manier van koken. Je moet het even onder de knie krijgen, maar sauteren op een inductie fornuis kan heel goed. Let op: je hebt magnetische sauteerpannen nodig voor inductie. Het liefst een variant van le creuset.

Magnetische pannen

Koken op inductie vraagt om een magnetische sauteerpan. Alleen magnetische pannen doen het op een inductie fornuis. Gietijzer en roestvrij stalen pannen zijn beide magnetisch van aard en ze zijn ze dus bij uitstek geschikt voor het koken op een inductie fornuis. Bij het kopen van een inductieplaat moet je bijna altijd je pannen vervangen voor magnetische varianten. Gelukkig heeft le creuset en groot aanbod van dit soort pannen. 

Schoonmaken van de le creuset doe je zo

Een model van roestvrij staal stop je eenvoudig in de afwasmachine. Sauteerpannen met een anti-aanbaklaag was je liever handmatig af. Voorkom op deze manier beschadigingen.  Een koperen variant ga je ook met een afwasborstel te lijf. Le creuset levert altijd een  gebruiksaanwijzing bij je pan. Hierin wordt het onderhoud perfect uitgelegd.

De drie meest gestelde vragen bij de aankoop van een sauteerpan van le creuset

Wat is een goede le creuset sauteerpan?

Met de beste sauteerpan kun je alle kanten op. Le Creuset is een Frans bedrijf dat zich specialiseert in keukenbenodigdheden. Het bekendst zijn de gietijzeren stoofschotels en sauteuses van het bedrijf. In 1925 werd het bedrijf gesticht in België. Het bedrijf gebruikt nog steeds een bijzondere techniek bij het emailleren van haar sauteerpannen. De oranje variant ken je vast wel. Deze kleur verwijst naar de kleur van gesmolten ijzer in een smeltkroes. Er zijn ook andere mooie en felle kleuren verkrijgbaar van dit merk. De pannen zijn verder vaak gemaakt van roestvrij staal of koper. Ze hebben vaak een anti-aanbaklaag. Le creuset pannen kunnen altijd gebruikt worden in de oven. 

Waar koop je de beste le creuset sauteerpan?

Een robuuste pan van le creuset schaf je aan in een een kookwinkel. Dit soort winkels hebben vaak een groot aanbod als het aankomt op potten en sauteerpannen. Borden, bestek, tafelkleden en ander eetgerei liggen hier ook verspreid door de winkel. Je kan meteen wat leuks meenemen voor een mooie tafelsetting. Zo serveer je de maaltijd die je hebt gekookt in je le creuset op een prachtige manier. Ook online is er natuurlijk van alles te vinden op het gebied van sauteerpannen. Bij online bestellen kan je goed de prijzen vergelijken. Je zet alle randvoorwaarden eenvoudig met een paar klikken op een rijtje. Je zoekt en vindt zo de sauteerpan van je dromen.

Wat kost een le creuset sauteerpan?

Een goede le creuset koop je vanaf een euro of honderd. De prijs kan oplopen tot wel 300 euro. Je hebt dan wel een uitstekende pan in handen. De prijs hangt af van de eigenschappen van de pan. Is hij groot of klein, uit welk materiaal is hij gemaakt en heeft hij een goede beschermlaag. De beste sauteerpannen van le creuset worden gebruikt in professionele keukens. De in het oog springende oranje kleur maakt je tafelgenoten altijd blij. Het eten smaakt er misschien zelfs wat lekkerder door.

 1. 1. LE CREUSET – Les Forgees – Sauteerpan

  #1 Beste Le Creuset sauteerpan
  LE CREUSET – Les Forgees – Sauteerpan. Diepe sauteerpan

  Diepe sauteerpan

  Deze Le Creuset sauteerpan is wat dieper en daarmee maak je nog gemakkelijker de beste pastasauzen of paella's. De twee handige handgrepen zorgen dat de pan wat makkelijker in de oven past.

  €125 bij bol.com
  bol.com (€125,00)
 2. 2. LE CREUSET – Les Forgees – Sauteerpan 2 grepen 26cm

  #2 Beste koop Le Creuset sauteerpan
  LE CREUSET – Les Forgees – Sauteerpan 2 grepen 26cm. Het kleine broertje

  Het kleine broertje

  Deze sauteerpan is net als de nummer 1 in de lijst wat dieper en daarmee eenvoudig in gebruik. De sauteerpan van Le Creuset mag tot 260 graden in de oven, zelfs met deksel.

  €139 bij bol.com
  bol.com (€139,00)
 3. 3. Le Creuset® – Les Forgees – Sauteerpan

  #3 Best beoordeelde Le Creuset sauteerpan
  Le Creuset® – Les Forgees – Sauteerpan. vaatwasserbestendig

  vaatwasserbestendig

  Gebouwd uit aluminium welke de warmte zeer gelijkmatig verdeeld. Het handvat is warmteafstotend en voelt solide aan. De pan mag tot 260 graden in de oven.

  €109 bij bol.com
  bol.com (€109,00)
 4. 4. LE CREUSET – Les Forgees – Hapjespan 28cm 5,40L

  #4 Horeca kwaliteit Le Creuset sauteerpan
  LE CREUSET – Les Forgees – Hapjespan 28cm 5,40L. De grote klssieker

  De grote klssieker

  Absolute topkwaliteit van Le Creuset met een enorm sterke anti-aanbaklaag waarmee je de lekkerste sauzen kunt maken. De pan kan gewoon in de vaatwasser na gebruik.

  €157 bij bol.com
  bol.com (€157,00)

Misschien ook interessant voor jou:

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.