Beste logeerbed opklapbaar van 2023

Top 5 best geteste opklapbare logeerbedden volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 31 januari 2023 @10:48

beste_logeerbed_opklapbaar

Jij bent op zoek naar het beste logeerbed opklapbaar? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk het opklapbare logeerbed van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 12 opklapbare logeerbedden uitgebreid getest en vergeleken. Na 9 uur onderzoek is Troonz vouwbed deluxe als beste logeerbed opklapbaar uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste opklapbare logeerbedden van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een logeerbed opklapbaar. Wist je bijvoorbeeld dat het beste opklapbare logeerbed ontzettend lekker ligt? Lees snel verder…

#1 Beste logeerbed opklapbaar
Troonz® Vouwbed One Deluxe. Eenvoudig in en uitklappen

Eenvoudig in en uitklappen

Alles wat je zoekt in een opklapbaar logeerbed. Het bed ligt zeer comfortabel in is zeer gemakkelijk in en uit te klappen. Dit vouwbed wordt geleverd met een heerlijk kussen en een handige opberghoes voor het bed.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€179 bij bol.com
bol.com (€179,00)

Naar de top 5

Top 5 beste opklapbare logeerbedden van dit moment

Hoe komt deze top 5 opklapbare logeerbedden tot stand?

9 uur getest door experts Onze experts hebben 12 opklapbare logeerbedden uitvoerig getest en vergeleken.

12 opklapbare logeerbedden vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Troonz® Vouwbed One Deluxe

  #1 Beste logeerbed opklapbaar
  Troonz® Vouwbed One Deluxe. Eenvoudig in en uitklappen

  Eenvoudig in en uitklappen

  Alles wat je zoekt in een opklapbaar logeerbed. Het bed ligt zeer comfortabel in is zeer gemakkelijk in en uit te klappen. Dit vouwbed wordt geleverd met een heerlijk kussen en een handige opberghoes voor het bed.

  €179 bij bol.com
  bol.com (€179,00)
 2. 2. Beddenreus Melior Vouwbed

  #2 Beste koop logeerbed opklapbaar
  Beddenreus Melior Vouwbed. Compact en betaalbaar

  Compact en betaalbaar

  De kennis van Beddenreus in een compacte uitvoering. Een heerlijk dik matras van 10cm maar ingevouwen een zeer compact bed. De bouwkwaliteit is goed te noemen en de handige wieltjes maken verplaatsen kinderspel.

 3. 3. Plooibed / Vouwbed – Vino – 90×200 – Zwart

  #3 Meeste comfort logeerbed opklapbaar
  Plooibed / Vouwbed – Vino – 90×200 – Zwart. Ook geschikt voor dagelijks gebruik

  Ook geschikt voor dagelijks gebruik

  De kwaliteit van een gewoon bed maar dan een stuk compacter. De prijs van dit bed ligt een stukje hoger maar daarvoor krijg je wel echt een kwaliteitsbed met een 15cm dik matras.

  €375 bij bol.com
  bol.com (€375,00)
 4. 4. Wicotex-By Charmar Vouwbed 80×200 cm

  #4 Budget keuze logeerbed opklapbaar
  Wicotex-By Charmar Vouwbed 80×200 cm. Goede prijskwaliteit verhouding

  Goede prijskwaliteit verhouding

  Dit Wicotex logeerbed heeft een formaat van 80x200 en is voorzien van een 10.5 cm dik matras. Goed voor incidenteel gebruik waarbij het goed is om te vermelden dat zwaardere volwassen mogelijk een dikke matras wensen.

  €129,95 bij blokker.nl
  blokker.nl (€129,95)
 5. 5. Vouwbed Luxor Logeerbed 90X200

  #5 Beste comfortschuim logeerbed opklapbaar
  Vouwbed Luxor Logeerbed 90X200. Voorzien van comfortschuim

  Voorzien van comfortschuim

  Een budgetvriendelijke keus met een comfortschuim matras. Het matras is 9cm dik maar lig verrassend goed. De wieltjes worden los bijgeleverd maar verder is dit bed direct gebruiksgereed.

  €129 bij bol.com
  bol.com (€129,00)

Een logeerbed die opklapbaar is kopen; een slaapplek creëren en toch ook ruimte behouden!

Lekker en ook goed slapen, misschien wel het belangrijkste dat er is. Zowel voor je mentale als fysieke gezondheid. Dit geldt niet alleen voor jezelf, maar ook voor je logees is dit natuurlijk essentieel. Daarnaast is voldoende leefruimte in huis ook erg belangrijk. Je bent daarom ook op zoek naar het beste logeerbed opklapbaar. Een opklapbaar logeerbed die prettig ligt, maar ook gemakkelijk weer op te bergen is.

Laten wij nou het beste opklapbare logeerbed voor jou gevonden hebben!

Wat is een logeerbed opklapbaar beste koop van dit moment?

Je wilt een opklapbaar logeerbed kopen. Want een prettig logeerbed, waar lekker op/ in geslapen kan worden, is voor je logees wel zo prettig. En natuurlijk gun jij je logees ook een fantastische nachtrust!  In deze koopgids vertellen wij je alles dat je wilt weten over het beste logeerbed opklapbaar. Wist je bijvoorbeeld dat er naast een beste opklapbare logeerbed, ook een beste logeerbed opklapbaar aanbieding ter sprake komt. Dit is een opklapbaar logeerbed met een scherpe prijs en kwaliteitverhouding. Leuk dat je meeleest!

Een opklapbaar logeerbed kopen, je leest er hier alles over!

Je wilt een logeerbed die opklapbaar is kopen. Een logeerbed opklapbaar 90×200 cm, of misschien wel een logeerbed opklapbaar 2 persoons. Een opklapbaar logeerbed die lekker ligt en ook weer goed op te bergen is in ieder geval. En het liefst ook nog een mooie logeerbed (opklapbaar) aanbieding! 

Er is veel keuze wanneer het gaat om de verschillende opklapbare logeerbedden die er te koop zijn. We snappen dan ook dat het soms lastig kan zijn om de door de bomen het bos nog te zien. Want voor wat betreft het kopen van een opklapbaar logeerbed zijn er verrassend veel opties.

Welk logeerbed die opklapbaar is, is het beste? Welk merk logeerbed opklapbaar moet ik kopen? En wat is een comfortabel 2 persoons logeerbed opklapbaar? Allemaal vragen die in deze koopgids aan bod zullen komen.

Het beste logeerbed opklapbaar voor jou is niet perse het logeerbed opklapbaar beste getest. Al vergelijken we wel in deze koopgids en is er ook sprake van een opklapbaar logeerbed die tevens de beste wordt genoemd.

We zetten in deze koopgids een aantal vergelijkingen op een rijtje, zodat jij jouw beste opklapbare logeerbed kunt kopen. Want daar gaat het om, het beste logeerbed opklapbaar ( 1 of 2 persoons) voor jou persoonlijk.

We hebben dan ook een top 5 samengesteld die onder andere draait om de vraag, ‘wat is het beste logeerbed opklapbaar’? We bespreken het beste opklapbaar logeerbed in zijn algemeen, het opklapbare logeerbed die het beste beoordeeld worden én de ‘best buy’. 

Die laatste hoeft niet perse het goedkoopste logeerbed opklapbaar te zijn, maar heeft wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Worden daardoor een opklapbaar logeerbed beste koop genoemd. 

Er valt best het één en ander over opklapbare logeerbedden te vertellen. Daarnaast geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Tot slot. Er zijn enkele aandachtspunten die we verderop in deze koopgids nog met je willen doornemen voordat je een opklapbaar logeerbed gaat kopen

beste_logeerbed_opklapbaar_01

Het beste logeerbed opklapbaar, check de top 5!

Zoals al eerder in deze koopgids aangekondigd, hebben wij een top 5 beste logeerbedden die opklapbaar zijn voor je samengesteld. Dit om de zoektocht naar het voor jou beste logeerbed opklapbaar te vergemakkelijken. En dat is best handig, gezien de vele keuze die er is. 

Je hebt opklapbare logeerbedden van veel verschillende merken en met verschillende maten. Zo heb je voldoende keuze wanneer het gaat om een opklapbaar logeerbed 1 persoons. Ook voor wat betreft een 2 persoons logeerbed opklapbaar is er echter keuze te over. Het is maar net waar jij specifiek naar op zoek bent.

Ben je verder op zoek naar een logeerbed opklapbaar goedkoop, een logeerbed opklapbaar aanbieding wellicht? Of wil je graag een luxe opklapbaar logeerbed en is het prijskaartje voor jou niet zo belangrijk?

Er zijn dus best wat opties en mogelijkheden wanneer het gaat om het uitkiezen van een opklapbaar logeerbed. Misschien wel meer dan jij had gedacht. Denk vooraf dan ook al even na over jouw eventuele specifieke wensen. Dit helpt jou om wat gerichter te kunnen zoeken. En wanneer jij een zoektocht naar een product in kunt kaderen, scheelt dit tijd. Je tijd kun je tenslotte ook wel beter besteden dan aan de uitgebreide zoektocht naar een opklapbaar logeerbed. De reden dat wij deze koopgids voor je hebben geschreven, om jou tijd te besparen!

Hoe het ook zij, je beslist uiteindelijk toch echt zelf welk logeerbed die opklapbaar is, jij gaat kopen. We hopen je met de top 5 in deze koopgids in ieder geval een eind op weg te hebben geholpen voor wat betreft het inkaderen van keuzes. Want er is best veel verschillend aanbod. 

​In de volgende alinea’s vertellen we je wat uitgebreider over de verschillende opklapbare logeerbedden en de mogelijkheden die er zijn. Dit alles om je te helpen bij het vergelijken en het vinden van een voor jou beste logeerbed opklapbaar.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een opklapbaar logeerbed?

Wanneer jij een logeerbed opklapbaar wilt kopen, een comfortabel opklapbaar logeerbed voor je logees uiteraard, en misschien tevens wel een logeerbed opklapbaar 2 persoons, dan kan dat best even een flinke zoektocht zijn. Deze koopgids helpt je in ieder geval al effectief bij je zoektocht, want het is handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn voor wat betreft opklapbare logeerbedden.

We hopen dat deze koopgids al duidelijkheid heeft gegeven voor jou. Je informatie heeft verschaft waar je mee verder kan. Dit maakt de zoektocht, het vinden van het beste logeerbed opklapbaar voor jou, tot een succes. Gerichte punten van aandacht in deze zijn de volgende.

Als eerste, wat is een opklapbaar logeerbed precies?

Een opklapbaar logeerbed is een logeerbed die je je kunt inklappen. Dit zodat je ruimte kunt besparen, het opklapbaar logeerbed gemakkelijk weg kunt ruimen en/ of kunt verplaatsen. Vaak heeft een logeerbed die opklapbaar is een ingebouwd matras. Kun je het als één geheel gebruiken en ook opruimen. Ideaal dus!

De logees

De logees? Dat klinkt misschien een beetje gek, maar is een heel logisch aandachtspunt. Want wie gaat er het meeste gebruik maken van je opklapbaar logeerbed? Is dat je kleine neefje die af en toe komt logeren, of je ouders die wonen aan de andere kant van het land en regelmatig bij jou overnachten? In het eerste geval is een 1 persoons opklapbaar logeerbed natuurlijk prima. In het tweede geval echter, is een 2 persoons logeerbed opklapbaar toch wel vrij essentieel. 

Wanneer er vaak gebruik wordt gemaakt van het opklapbare logeerbed, is het tevens belangrijk om de kwaliteit van het matras te checken voor aanschaf.

beste_logeerbed_opklapbaar_02

De kwaliteit van het matras

Om lekker te kunnen slapen is een fijn en degelijk matras natuurlijk essentieel. In een opklapbaar logeerbed zit vaak een ingebouwd matras. Dit is dus niet standaard het geval, maar vaak wel. 

We adviseren je dan ook aandacht te besteden aan de specificaties behorende bij dit ingebouwde matras. Een ingebouwd matras kun je niet zomaar even vervangen. Dus het is wel belangrijk dat het ingebouwde matras een matras is van goede kwaliteit. Het wel of niet lekker slapen op het logeerbed opklapbaar valt of staat hiermee.

De (maximale) belasting

De belasting van een logeerbed die inklapbaar is, kan per logeerbed verschillen! Wanneer je op zoek bent naar een opklapbaar logeerbed voor 1 volwassen persoon, is een belastbaarheid van rond de 100 kg gangbaar. Wanneer je echter een 2 persoons opklapbaar bed wenst, dan zit je al gauw aan het dubbele aan kilogrammen. Ben je op zoek naar een opklapbaar logeerbed specifiek voor een kind, dan zit de belastbaarheid die gangbaar is vaak tussen de 50 en 80 kg.

Het opbergsysteem

Hoe handig een logeerbed opklapbaar op te ruimen is, ook dat doet er uiteraard toe! Soms hebben opklapbare logeerbedden wieltjes, waarmee je ze makkelijk wegrijdt, of vernuftige inklap systemen die het logeerbed opklapbaar bijna in zijn geheel doen ‘wegtoveren’. Een logeerbed opklapbaar van licht materiaal is natuurlijk ook erg handig bij het opruimen. Het scheelt een hoop gesleep, gedoe en irritatie wanneer een opklapbaar logeerbed prettig en eenvoudig op te bergen is. Check hieromtrent dan ook altijd de specificaties!

Wat kost een logeerbed die opklapbaar is?

Een opklapbaar logeerbed kopen, je kunt het in deze in principe zo goedkoop en ook zo duur maken als je zelf wilt. De prijzen van de verschillende opklapbare logeerbedden die er te koop zijn, verschillen behoorlijk van elkaar. Dat laat de top 5 in deze koopgids ook wel zien! De keuze is dan ook best wel reuze.

Of een best geteste logeerbed opklapbaar ook voor jou het beste opklapbare logeerbed is, hangt niet perse samen met de prijs. Lees daarom zelf altijd reviews en specificaties. Over ervaringen en ook opties die een logeerbed opklapbaar wel of niet heeft bijvoorbeeld.

Prijs zegt dus zeker niet altijd iets over kwaliteit. Een goedkoop opklapbaar logeerbed hoeft zeker niet slecht te zijn, net zoals een duur logeerbed opklapbaar niet perse goed hoeft te zijn. Het zijn vooral ook persoonlijke keuzes waarop jij je uiteindelijke koop het beste kunt baseren.

Veelgestelde vragen over een opklapbaar logeerbed

Wat is het beste logeerbed opklapbaar?

Het beste logeerbed opklapbaar, dat is niet één type merk of model. Het opklapbare logeerbed die voor jou het beste is, dat is uiteindelijk een persoonsgebonden keuze. Een beste opklapbaar logeerbed is wat ons betreft sowieso een comfortabel logeerbed. Een opklapbaar logeerbed waar je lekker op ligt en die stevig is, niet doorzakt. Maar tevens een logeerbed die door zijn inklap functie gemakkelijk op te bergen is. Zodat jij ruimte overhoudt in huis voor andere zaken!Wat is een goed logeerbed opklapbaar in de kast?

Een goed logeerbed die je kunt inklappen en in je kast kunt bewaren, ze zijn zeker te koop! Het hangt echter van de grootte van jouw kast af, of jouw opklapbare logeerbed daar in kan. Dat wordt dus zelf even de maten van je kast én van het logeerbed opklapbaar die je op het oog hebt, opmeten! Succes!

Hoe groot is een logeerbed opklapbaar 2 persoons?

Een logeerbed opklapbaar 2 persoons heb je in verschillende soorten en dus ook maten. Een gangbare maat voor een 2 persoons logeerbed die opklapbaar is, is 160 x 200 cm. Maar je hebt ook modellen van 140 x 200 cm, of 160 x 180 cm. Keuzemogelijkheden zat, in deze. De specs geven altijd de maten van een logeerbed opklapbaar weer! Check deze dan ook even, voor aanschaf.

Waar kan ik een opklapbaar logeerbed kopen?

Een logeerbed die opklapbaar is kopen, dat kun je zowel offline (in megastores of beddenwinkels bijvoorbeeld) als online doen. Wanneer je online op zoek bent naar een groot assortiment, een duidelijke website en goede klantvriendelijkheid, dan komt bijvoorbeeld de website van bol.com uitstekend uit de bus.

Het beste logeerbed opklapbaar, de eindconclusie

Jij wilt een voor jou beste opklapbare logeerbed kopen. Misschien ben je wel op zoek naar een opklapbaar logeerbed voor op zolder, of naar een logeerbed die opklapbaar is in je gastenverblijf. Bij het zoeken naar een voor jou beste opklapbare logeerbed zijn er sowieso 3 eerste belangrijke punten van aandacht.

We lichten deze aandachtspunten hieronder nog even voor je uit!

Het gebruik van een opklapbaar logeerbed

Wanneer het gaat om opklapbare logeerbedden is er keuze te over. En keuze hebben is best fijn, maar kan een beslissing nemen ook ingewikkeld maken. Wanneer je op zoek bent naar een opklapbaar logeerbed, is het in ieder geval handig om de zoektocht direct al in te kaderen. Want waarom ben je op zoek naar een opklapbaar logeerbed? 

Hoogst waarschijnlijk voor je logees. Maar is dat je kleinkind die af en toe komt logeren, of een bevriend stel die woont aan de andere kant van het land en regelmatig bij jou overnacht? In het eerste geval is een 1 persoons opklapbaar logeerbed natuurlijk prima. In het tweede geval echter, is een 2 persoons logeerbed opklapbaar toch wel vrij essentieel. 

Wanneer er vaak gebruik wordt gemaakt van het opklapbare logeerbed, is het tevens belangrijk om de kwaliteit van het matras te checken voor aanschaf. We vertellen daar in de volgende alinea een beetje meer over.  

Het matras van het logeerbed opklapbaar

Om lekker te kunnen slapen is een fijn en degelijk matras natuurlijk essentieel. In een opklapbaar logeerbed zit vaak een ingebouwd matras. Dit is dus niet standaard het geval, maar vaak wel. 

We adviseren je dan ook aandacht te besteden aan de specificaties behorende bij dit ingebouwde matras. Een ingebouwd matras kun je niet zomaar even vervangen. Dus het is wel belangrijk dat het ingebouwde matras een matras is van goede kwaliteit. Het wel of niet lekker slapen op het logeerbed opklapbaar valt of staat hiermee.

De (maximale) belasting van een opklapbaar logeerbed

We schreven het al eerder, voor wat betreft het kopen van een opklapbaar logeerbed is er keuze te over. De keuze zit hem in de prijs, het formaat, maar ook in de maximale belasting van een opklapbaar logeerbed.

De belasting van een logeerbed die opklapbaar is, kan per logeerbed verschillen! Zo zijn er opklapbare logeerbedden geschikt voor een gewicht van 1 persoon, maar ook 2 persoons logeerbedden opklapbaar. Wanneer je op zoek bent naar een opklapbaar logeerbed voor 1 volwassen persoon, is een belastbaarheid van rond de 100 kg gangbaar. Wanneer je echter een 2 persoons opklapbaar bed wenst, dan zit je al gauw aan het dubbele aan kilogrammen. Ben je op zoek naar een opklapbaar logeerbed specifiek voor een kind, dan zit de belastbaarheid die gangbaar is vaak tussen de 50 en 80 kg.

Het einde van deze koopgids nadert. We hebben getracht te helpen bij de keuze voor wat betreft het logeerbed opklapbaar beste koop. Namelijk een opklapbaar logeerbed vinden waar prettig in geslapen kan worden. Maar ook een logeerbed opklapbaar die gemakkelijk te verplaatsen en/of op te bergen is. Een 1 persoons of misschien 2 persoons logeerbed opklapbaar. En als het even kan, een mooie logeerbed (opklapbaar) aanbieding natuurlijk!

We hebben je verder uitgelegd dat een beste koop logeerbed die opklapbaar is, niet per definitie ook het beste opklapbare logeerbed voor jou hoeft te zijn. Want ervaringen en dus ook reviews kunnen nou eenmaal verschillen.

Welk logeerbed opklapbaar 2 persoons of 1 persoons het beste is? Die vraag is uiteindelijk enkel te beantwoorden door jouw logee(s). Er vanuit gaande dat het logeerbed specifiek voor hen bedoeld is, en niet voor jezelf.

We hopen dat de 3 aandachtspunten in bovenstaande alinea en dat de top 5 in deze koopgids je hiermee wel een eind op weg helpen of hebben geholpen.

We wensen je succes bij het vinden en kopen van het voor jou beste logeerbed opklapbaar. En wensen je logees veel fijne nachten en prettige uren slaap toe!

Onze top 5 opklapbare logeerbedden nogmaals op een rijtje

 1. 1. Troonz® Vouwbed One Deluxe

  #1 Beste logeerbed opklapbaar
  Troonz® Vouwbed One Deluxe. Eenvoudig in en uitklappen

  Eenvoudig in en uitklappen

  Alles wat je zoekt in een opklapbaar logeerbed. Het bed ligt zeer comfortabel in is zeer gemakkelijk in en uit te klappen. Dit vouwbed wordt geleverd met een heerlijk kussen en een handige opberghoes voor het bed.

  €179 bij bol.com
  bol.com (€179,00)
 2. 2. Beddenreus Melior Vouwbed

  #2 Beste koop logeerbed opklapbaar
  Beddenreus Melior Vouwbed. Compact en betaalbaar

  Compact en betaalbaar

  De kennis van Beddenreus in een compacte uitvoering. Een heerlijk dik matras van 10cm maar ingevouwen een zeer compact bed. De bouwkwaliteit is goed te noemen en de handige wieltjes maken verplaatsen kinderspel.

 3. 3. Plooibed / Vouwbed – Vino – 90×200 – Zwart

  #3 Meeste comfort logeerbed opklapbaar
  Plooibed / Vouwbed – Vino – 90×200 – Zwart. Ook geschikt voor dagelijks gebruik

  Ook geschikt voor dagelijks gebruik

  De kwaliteit van een gewoon bed maar dan een stuk compacter. De prijs van dit bed ligt een stukje hoger maar daarvoor krijg je wel echt een kwaliteitsbed met een 15cm dik matras.

  €375 bij bol.com
  bol.com (€375,00)
 4. 4. Wicotex-By Charmar Vouwbed 80×200 cm

  #4 Budget keuze logeerbed opklapbaar
  Wicotex-By Charmar Vouwbed 80×200 cm. Goede prijskwaliteit verhouding

  Goede prijskwaliteit verhouding

  Dit Wicotex logeerbed heeft een formaat van 80x200 en is voorzien van een 10.5 cm dik matras. Goed voor incidenteel gebruik waarbij het goed is om te vermelden dat zwaardere volwassen mogelijk een dikke matras wensen.

  €129,95 bij blokker.nl
  blokker.nl (€129,95)
 5. 5. Vouwbed Luxor Logeerbed 90X200

  #5 Beste comfortschuim logeerbed opklapbaar
  Vouwbed Luxor Logeerbed 90X200. Voorzien van comfortschuim

  Voorzien van comfortschuim

  Een budgetvriendelijke keus met een comfortschuim matras. Het matras is 9cm dik maar lig verrassend goed. De wieltjes worden los bijgeleverd maar verder is dit bed direct gebruiksgereed.

  €129 bij bol.com
  bol.com (€129,00)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

2 mensen beoordeelden dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.

Gerelateerde reviews