Beste magneetstrip van 2023

Top 5 best geteste magneetstrips volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 20 januari 2023 @07:59

beste_magneetstrip

Jij bent op zoek naar de beste magneetstrip? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de magneetstrip van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 10 magneetstrips uitgebreid getest en vergeleken. Na 5 uur onderzoek is AWEMOZ magneetstrip 5 meter als beste magneetstrip uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste magneetstrips van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een magneetstrip. Wist je bijvoorbeeld dat de beste magneetstrip heel eenvoudig op maat te knippen is? Lees snel verder…

#1 Beste magneetstrip
AWEMOZ Magneetstrip 5 Meter Lang. Zelfklevende magneetstrip

Zelfklevende magneetstrip

Een eenvoudig op maat te knippen magneetstrip van 5 meter lang. Perfect voor het plaatsen van foto’s of lichte artikelen. Ook te gebruiken als bevestiging voor een hor bijvoorbeeld.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€12,95 bij bol.com
bol.com (€12,95)

Naar de top 5

Top 5 beste magneetstrips van dit moment

Hoe komt deze top 5 magneetstrips tot stand?

5 uur getest door experts Onze experts hebben 10 magneetstrips uitvoerig getest en vergeleken.

10 magneetstrips vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 magneetstrips worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

Tips voor beste magneetstrip kopen

Zoek jij de beste magneetstrips? Dat is logisch, want magneetstrips zijn bijzonder praktisch. Met magneetstrips kun je op een geweldige manier foto’s, plaatjes, ansichtkaarten of andere lichte producten ophangen. Het is ook een praktische manier om je sleutels op te bergen. Magneetstrips kunnen in principe overal worden bevestigd. 

Er zijn veel verschillende soorten magneetstrips op de markt. De meeste mensen denken dat ze thuis hun eigen magneetstrip kunnen maken, maar dat is niet waar, want je moet de juiste afmetingen kennen om hem goed te laten werken. Daarnaast moet de magneetstrip ook stevig zijn. Wanneer je een magneestrip zelf maakt, dan kan dit niet gegarandeerd worden.  Maar waar moet je bij de aankoop van magneetstrips dan rekening mee houden? Daar gaan we in deze koopgids wat dieper op in.

De beste magneetstrip is stevig

Wanneer je een magneetstrip koopt, dan moet je ervoor zorgen dat deze zwaar is. Hoe zwaarder de beste magneestrip, hoe beter het is. Want hoe meer gewicht er aan je magneetstrip zit, hoe kleiner de kans dat hij van je muur valt als je er per ongeluk tegenaan stoot of als er iets op valt. Een lichtere strip kan er gemakkelijk afvallen en schade aan je muren of aan de strip veroorzaken. Daar zit je ongetwijfeld niet op te wachten.

Als je extra voorzichtig wilt zijn, zorg er dan voor dat de magneetstrip een schroef heeft. Dan blijft hij sowieso stevig aan de muur zitten. Dit is vooral verstandig voor magneetstrips die gebruikt worden om kostbare spullen mee op te hangen. 

Als je magneetstrip geen schroef heeft, dan kun je proberen hem op zijn plaats te houden met een beetje superlijm of andere sterke lijm. Zorg ervoor dat je achtergebleven resten met alcohol reinigt voordat je de strip op de muur aanbrengt.

De prijs van een magneetstrip

Jij zoekt uiteraard naar een magneetstrip van een uitstekende kwaliteit tegen een scherpe prijs. De prijs van een magneestrip is afhankelijk van verschillende factoren. In de eerste plaats speelt de lengte een grote rol. Hoe langer de strook is, hoe meer de magneetstrip doorgaans kost. Daarnaast speelt ook het gewicht een belangrijke rol. 

Een zwaardere strook kost meer dan een lichtere strook. Bij de productspecificaties wordt doorgaans het gewicht aangegeven. Weet je niet zeker of je bepaalde spullen kunt ophangen met de magneestrip? Dan is het geen slecht idee om vooraf even advies in te winnen. Gelukkig zijn de meeste webshops tegenwoordig voorzien van een chatservice. Een ervaren medewerker helpt je graag bij het vinden van de beste magneetstrip.

beste_magneetstrip_02

De kwaliteit van de magneetstrip

De kwaliteit van de magneetstrip hangt af van de gebruikte materialen en de manier waarop ze in elkaar zitten. Er zijn drie belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden wanneer je de beste magneetstript wilt kopen.

In de eerste plaats moet je kijken naar de dikte van het materiaal. Hoe dikker het materiaal, hoe sterker de magneetstrip zal zijn. De diktes staan aangegeven bij de productomschrijvingen. Daarnaast is de kleefkracht natuurlijk ook relevant. Hoe meer kleefkracht, hoe zwaarder de producten die je kunt ophangen.

Uiteraard hoef je niet altijd voor de beste kwaliteit magneetstrips te gaan. Het gaat er immers ook om wat je ermee wilt doen. Wil je bijvoorbeeld een magneetstrip gebruiken om een ansichtkaart op te hangen? Dan heb je geen magneestrips met veel kleefkracht nodig, want een ansichtkaart is bijzonder licht. Sommige mensen vinden het echter ook leuk en handig om rekenmachines en andere zware spullen op te hangen. Dan kun je beter wel voor een dikke magneetstrip met veel kleefkracht gaan.

Bezoek verschillende webshops voor de beste magneestrip

beste_magneetstrip_03

Bezoek ook verschillende webwinkels voordat je een aankoop doet. Je zult merken dat de prijzen sterk uiteenlopen, dus struin verschillende webshops af en vergelijk de verschillende prijzen.  Kijk ook naar de kwaliteit van de aangeboden producten en lees reviews van andere klanten om te zien of zij tevreden zijn met de aankoop van een magneetstrip. Lees overigens niet alleen de reviews, maar kijk ook naar het gemiddelde aantal sterren. De meeste webshops hebben namelijk een review sectie per product. Zo filter je gemakkelijk op de beste magneetstrip.

In deze tijd zijn er verschillende webshops actief en daarom moet je ook kritisch zijn op de service. Een magneetstrip is doorgaans niet duur, maar soms komen er nog wat flink wat verzendkosten bij. Er zijn echter ook webshops die minder verzendkosten rekenen of soms gratis verzenden wanneer je meerdere producten tegelijkertijd aankoopt. Kijk ook goed naar de leveringstijden en de algehele reputatie van de webshop. Hebben ze juiste keurmerken? Zijn er wel eens klachten geweest? Dergelijke zaken zijn ook relevant om te onderzoeken. Dan weet je zeker dat de je beste magneetstrip in de beste webshops gaat aankopen en dat is bijzonder waardevol.

Veelgestelde vragen over de beste mageneetstrip

Kun je met de beste magneetstrip ook zware spullen ophangen?

In principe kun je met een magneestrip ook zwaardere spullen ophangen. Je moet dan wel voor een stevige magneetstrip gaan. Doorgaans geldt dat hoe zwaarder de magneestrip is, hoe beter hij zal werken. Ben je van plan om waardevolle spullen op te hangen? Informeer dan eerst bij een verkoopmedewerker of dit haalbaar is.

Hoeveel geld ben je kwijt voor de beste magneetstrip?

De kosten van een magneetstrip zijn afhankelijk van verschillende factoren. Daarnaast heeft de toepassing en lengte van de strip ook een effect op de prijs. In principe geldt dat hoe steviger de magneestrip is, hoe duurder. Vergelijk ook altijd de prijzen van verschillende webshops, want dan weet je zeker dat je hem niet tegen een dure prijs aankoopt.

Is de kwaliteit van de beste magneetstrip belangrijk of maakt dit niet uit?

Ja! de kwaliteit is voor een groot deel relevant. Dit is met name relevant voor de stevigheid. Hoe beter de magneet is, hoe zwaarder spullen die je ermee kunt ophangen. Soms is het dus geen gek idee om iets meer te betalen voor goede kwaliteit.

De beste magneetstrips nogmaals op een rijtje

 1. 1. AWEMOZ Magneetstrip 5 Meter Lang

  #1 Beste magneetstrip
  AWEMOZ Magneetstrip 5 Meter Lang. Zelfklevende magneetstrip

  Zelfklevende magneetstrip

  Een eenvoudig op maat te knippen magneetstrip van 5 meter lang. Perfect voor het plaatsen van foto's of lichte artikelen. Ook te gebruiken als bevestiging voor een hor bijvoorbeeld.

  €12,95 bij bol.com
  bol.com (€12,95)
 2. 2. AWEMOZ Magnetische Messenhouder

  #2 Beste messen magneetstrip
  AWEMOZ Magnetische Messenhouder. Krachtige magneetstrip voor messen

  Krachtige magneetstrip voor messen

  Deze magneetstrip is 36cm lang en daarmee groot genoeg voor 6 messen. De messen blijven hierdoor scherper. Deze magneetstrip is eenvoudig te reinigen.

  €19,95 bij blokker.nl
  blokker.nl (€19,95)
 3. 3. AWEMOZ Magneetstrip 10 Meter Lang

  #3 Beste grootverpakking magneetstrip
  AWEMOZ Magneetstrip 10 Meter Lang. Must have voor in huis

  Must have voor in huis

  Maar liefst 10 meter magneetstrip dat zeer eenvoudig op maat te knippen is. Posters, foto's, je hangt alles eenvoudig op met deze magneetstrip. Ook handig voor een raamhor.

  €15,95 bij bol.com
  bol.com (€15,95)
 4. 4. Magnetische Gereedschaphouder 60 cm (3 stuks) Capaciteit 23 kg

  #4 Best gereedschap magneetstrip
  Magnetische Gereedschaphouder 60 cm (3 stuks) Capaciteit 23 kg. Magneetstrip voor de klussers

  Magneetstrip voor de klussers

  Altijd het gereedschap makkelijk bereikbaar, dat kan met deze magneetstrip. Je krijgt 3 magneetstrips met een draagkracht van 23kg. De magneetstrips zijn 60 cm lang.

  €21,95 bij bol.com
  bol.com (€21,95)
 5. 5. Style de Vie Magneetstrip – 50cm – Eikenhout

  #5 Mooiste magneetstrip
  Style de Vie Magneetstrip – 50cm – Eikenhout. Een echte eyecatcher

  Een echte eyecatcher

  Deze magnetische strip met eiken design is perfect als messenhouder in de keuken. 50 cm magneetstrip is ruim genoeg voor minimaal 6 messen. Deze magneetstrip is eenvoudig schoon te maken.

  €64,95 bij bol.com
  bol.com (€64,95)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

3 mensen beoordeelden dit artikel met een 3.3

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.