Beste magnesium tabletten van 2023

Top 5 best geteste magnesium tabletten volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 5 januari 2023 @05:38

beste_magnesium_tabletten

Jij bent op zoek naar de beste magnesium tabletten? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de magnesium tabletten van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 14 magnesium tabletten uitgebreid getest en vergeleken. Na 4 uur onderzoek zijn Lucovitaal Magnesium als beste magnesium tabletten uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste magnesium tabletten van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van magnesium tabletten. Wist je bijvoorbeeld dat de beste magnesium tabletten ook bijdragen aan een beter gebit ? Lees snel verder…

#1 Beste magnesium tabletten
Lucovitaal Magnesium Citraat 400mg Tabletten 150TB. Dag dosering 2 tabletten

Dag dosering 2 tabletten

Deze magnesium pillen hebben een postieve invloed op soepel spieren en bevorderen de botaanmaak. Geeft daarnaast extra energie.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€15 bij deonlinedrogist.nl
deonlinedrogist.nl (€15,00)

Naar de top 5

Top 5 beste magnesium tabletten van dit moment

Hoe komt deze top 5 magnesium tabletten tot stand?

4 uur getest door experts Onze experts hebben 14 magnesium tabletten uitvoerig getest en vergeleken.

14 magnesium tabletten vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 magnesium tabletten worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Lucovitaal Magnesium Citraat 400mg Tabletten 150TB

  #1 Beste magnesium tabletten
  Lucovitaal Magnesium Citraat 400mg Tabletten 150TB. Dag dosering 2 tabletten

  Dag dosering 2 tabletten

  Deze magnesium pillen hebben een postieve invloed op soepel spieren en bevorderen de botaanmaak. Geeft daarnaast extra energie.

  €15 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€15,00)
 2. 2. Davitamon Magnesium 400mg 

  #2 Beste koop magnesium tabletten
  Davitamon Magnesium 400mg . Zeer goed opneembaar

  Zeer goed opneembaar

  Magnesium is een mineraal dat een belangrijke rol speelt bij soepele spieren en helpt bij de opbouw van lichaamseiwitten.

  €9,58 bij bol.com
  bol.com (€9,58)
 3. 3. Davitamon Magnesium voor Spieren en Botten Tabletten 42TB

  #3 Best beoordeelde magnesium tabletten
  Davitamon Magnesium voor Spieren en Botten Tabletten 42TB. Zeer goed beoordeeld

  Zeer goed beoordeeld

  Deze magnesium pillen of tabletten bevatten niet alleen magnesium maar ook calcium en vitamine D. Komt in een verpakking van 42 tabletten.

  €12,78 bij bol.com
  bol.com (€12,78)
 4. 4. Bloem Magnesium Balans Tabletten 60TB

  #4 Voordelige keuze magnesium tabletten
  Bloem Magnesium Balans Tabletten 60TB. Goed voor 1 maand

  Goed voor 1 maand

  Op zoek naar wat extra energie en soepele spieren? Dan zijn deze magnesium tabletten uitermate geschikt. De inhoud is voldoende voor 1 maand.

  €10,34 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€10,34)
 5. 5. Ortholon Magnesium Capsules 120CP

  #5 Langdurige voorraad magnesium tabletten
  Ortholon Magnesium Capsules 120CP. Dagdosering 3 capsules

  Dagdosering 3 capsules

  Ruime voorraad voor 40 dagen gebruik. Draagt bij aan botaanmaak en soepele spieren en geeft bovendien ook extra energie.

  €14,31 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€14,31)

Alles wat je wilt en moet weten over magnesium tabletten lees je hier!

Ook jij bent zuinig op je gezondheid. Want een gezond lijf en een gezonde geest, dat is het allerbelangrijkste dat er is. En soms, kun je best wat ondersteuning gebruiken in deze. Om vermoeidheid tegen te gaan en je spieren te ondersteunen, ben jij op zoek naar magnesium tabletten!

Wat zijn de magnesium tabletten beste koop van dit moment?

Je wilt magnesium tabletten kopen. Magnesium tabletten die jouw spieren soepel en sterk houden. Of/ en misschien zorgen voor een beetje extra energie! Want dat is de magnesium tabletten werking. Wij helpen je graag bij de zoektocht naar de voor jou beste magnesium tabletten. Leuk dat je meeleest!

Magnesium tabletten (en waar zijn ze goed voor), je leest er hier alles over!

‘Waar zijn magnesium tabletten goed voor’? Het is een veelgestelde vraag. Magnesium tabletten en hun werking is een interessante. Magnesium tabletten werken niet alleen mee aan een beetje extra energie, maar ondersteunen je spieren. Houden ze soepel, gaan verkrampingen tegen en maken spieren sterk(er). Ook draagt magnesium ten positieve bij aan het leervermogen.

Ook voor wat betreft het kopen van magnesium tabletten zijn er verschillende keuzes te maken.

De beste magnesium tabletten, daar gaan we het in deze koopgids over hebben. De beste magnesium tabletten zijn niet perse  degene met de beste reviews. Al vergelijken we wel in deze koopgids en is er ook sprake van magnesium tabletten beste getest.

We zetten in deze koopgids een aantal vergelijkingen op een rijtje, zodat jij jouw beste magnesium tabletten kunt kopen. Of dat nou magnesium tabletten gekocht in een (online) apotheek zijn, of ergens anders.

We hebben dan ook een top 5 samengesteld die onder andere draait om de vraag, ‘wat zijn de beste magnesium tabletten’? We bespreken de beste magnesium tabletten in zijn algemeen, de magnesium tabletten die het beste beoordeeld wordt én de ‘best buy’. 

Die laatste hoeven niet perse goedkope magnesium tabletten te zijn of een magnesium tabletten aanbieding, maar hebben wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Worden daardoor magnesium tabletten beste koop genoemd. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Tot slot. Er zijn enkele aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze koopgids nog met je willen doornemen voordat je magnesium tabletten gaat kopen.

beste magnesium tabletten 01

De beste magnesium tabletten, check de top 5!

Zoals al eerder in deze koopgids aangekondigd, hebben wij een top 5 beste magnesium tabletten voor je samengesteld. Dit om de zoektocht naar de voor jou beste magnesium tabletten te vergemakkelijken. En dat is best handig, gezien de keuze die er is.

Uiteindelijk is en blijft het belangrijk te bedenken wat jouw reden is, of redenen zijn voor het kopen van magnesium tabletten. Passen deze bij het doel en het gebruik van magnesium tabletten? En ben je zoek naar de beste magnesium tabletten test? Wil je magnesium tabletten kopen die veel goede reviews hebben? Of ben je specifiek op zoek naar goedkope magnesium tabletten?

En ben je op zoek naar magnesium tabletten voor jezelf? Voor eigen gebruik? Of misschien voor je partner, vader of moeder? Het is allemaal mogelijk natuurlijk.

Hoe het ook zij, je beslist uiteindelijk toch echt zelf welke magnesium tabletten jij gaat kopen. We hopen je met de top 5 in deze koopgids in ieder geval een eind op weg te hebben geholpen voor wat betreft het inkaderen van keuzes. Want er is best veel keuze. En juist dat gegeven maakt filteren en kiezen niet altijd makkelijker. 

​In de volgende alinea vertellen we je wat uitgebreider over de verschillen in magnesium tabletten, de mogelijkheden en keuzes die er te maken zijn en magnesium tabletten en (eventuele) bijwerkingen. Dit alles om je te helpen bij het vergelijken en het vinden van de voor jou beste magnesium tabletten.

Waar moet je op letten bij de aankoop van magnesium pillen?

Wanneer jij magnesium tabletten wilt kopen en je bent zoekende naar informatie, onder andere middels het lezen van deze koopgids (heel goed bezig!), dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes en opties, welke mogelijkheden er zijn.

We hopen dat deze koopgids al duidelijkheid heeft gegeven voor jou. Je informatie heeft verschaft waar je mee verder kan. Dit maakt de zoektocht en de uitkomst, het vinden van de beste magnesium pillen voor jou, tot een succes. Punten van aandacht in deze zijn de volgende.

Als eerste, waarvoor zijn magnesium pillen?

Magnesium tabletten kunnen bijdragen aan meerdere factoren, zoals een betere nachtrust, meer ontspanning en ook meer concentratie, ter ondersteuning van het leervermogen. Ook kunnen magnesium tabletten zorgen voor meer energie, vermoeidheid tegen gaan. Als laatste willen we benoemen dat magnesium spieren kan ondersteunen. Spieren soepel en sterk houdt of maakt.

Opname door het lichaam

De opname van magnesium door je lichaam, dat is natuurlijk vrij belangrijk. Want wanneer je lichaam de magnesium tabletten, de werkende stof niet goed opneemt, dan heb je alsnog weinig aan de koop en het gebruik van de magnesium tabletten. Is het kopen van de beste magnesium pillen feitelijk weggegooid geld.

Gelukkig zijn er magnesium tabletten in zeer goed opneembare vormen (voor je lichaam). Te denken valt aan malaat, tauraat en bisglycinaat als ondersteunende factoren. Houdt deze termen onder andere dan ook in de gaten bij het checken van de toevoegingen. Ook vitamine B verbetert de opname van magnesium. Daarom wordt er regelmatig vitamine B toegevoegd aan magnesium tabletten.

Magnesium tabletten en bijwerkingen

Magnesium tabletten zorgen over het algemeen niet voor (nare) bijwerkingen. Tenzij jouw lichaam er overgevoelig op reageert, of je (structureel) een te grote hoeveelheid magnesium binnen krijgt. We spreken van een overschot wanneer je naast je dagelijkse portie meer dan 250 milligram magnesium per dag binnen krijgt.

Magnesium tabletten en stoelgang kan dan een probleem worden. Diarree is, wanneer er al sprake is van bijwerkingen, wel de meest gehoorde bijwerking. Verdere bijwerkingen kunnen zijn; buikkrampen, dorst, vermoeidheid en misselijkheid. Maar zoals al eerder geschreven, dit komt nauwelijks voor. Eigenlijk enkel in het geval van een groot overschot in het lichaam.

De toepassing

Het is je vast ook wel duidelijk nu, voor wat betreft het kopen van magnesium tabletten is er keuze te over. De keuze zit hem in de inhoud van het supplement, maar ook bijvoorbeeld de prijs(verschillen).

Wat de beste magnesium pillen voor jou zijn, hangt ook echt samen met de toepassing, ofwel het gebruiksdoeleinde. Wil jij magnesium tabletten inzetten voornamelijk voor een beetje meer rust en concentratie, ter ondersteuning van je leervermogen en je concentratie bijvoorbeeld? Of voornamelijk ter ondersteuning van je spieren en wellicht sportprestaties? 

Er zijn veel verschillende magnesium pillen die zich individueel weer richten op specifieke toepassingen. Het lezen van de specificaties hieromtrent is dus altijd zinnig! Eigenlijk misschien standaard één van de eerste stappen voor aanschaf. De goed opneembare vormen van magnesium pillen, die raden we je sowieso altijd aan.

Wat kosten magnesium pillen

Magnesium tabletten kopen, je kunt het in deze in principe zo goedkoop en ook zo duur maken als je zelf wilt. De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de diverse magnesium tabletten die er op de markt te koop zijn, verschillen behoorlijk van elkaar. Dat laat de top 5 in deze koopgids ook wel zien!

Het is dus handig en verstandig vooraf na te denken over je (maximum) budget. Of de best geteste magnesium tabletten ook passend zijn voor jou, hangt niet perse samen met de beste magnesium tabletten test of het hoogste prijskaartje. Lees daarom ook altijd zelf over de werking en exacte inhoud en toevoegingen. Het is handig om vooraf al een beetje te weten waar je wel en ook waar je niét naar op zoek bent.

Prijs zegt overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit. Goedkope magnesium pillen kunnen voor jou wel de beste magnesium pillen zijn. Maar feit is, vaak krijg je ook bij magnesium tabletten, voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’ (kwaliteit). Deze zit hem vaak vooral ook in de ondersteuning qua opname van de magnesium tabletten door je lichaam.

Veelgestelde vragen over magnesium tabletten

Wat zijn de beste magnesium tabletten?

De beste magnesium tabletten, dat is niet één type merk. De magnesium tabletten die voor jou tevens de beste magnesium tabletten zijn, is een persoonsgebonden keuze. De beste magnesium tabletten zijn volgens ons magnesium tabletten waar voldoende magnesium in zit en waarbij de opname door het lichaam gemakkelijk is, voor een goede werking. Magnesium tabletten ook die fysiek makkelijk in te nemen zijn.

Wat doen magnesium tabletten?

Magnesium tabletten dragen bij aan extra energie en gaan vermoeidheid van lijf en leden tegen. Magnesium tabletten kunnen verder een rol spelen bij het behoud van soepele spieren, kunnen spierverkrampingen tegen gaan. Ook kunnen magnesium tabletten de hersen en zenuwfuncties ondersteunen en zo een bijdrage leveren aan bijvoorbeeld het leervermogen.

Welke magnesium tabletten zijn goed?

Er zijn veel magnesium tabletten die goed zijn. De magnesium tabletten die voor jou tevens de beste magnesium tabletten zijn, is een persoonsgebonden keuze. Goede magnesium tabletten zijn volgens ons magnesium tabletten waar voldoende magnesium in zit voor een goede werking, en die goed kunnen worden opgenomen door je lichaam.

 

Waar zijn magnesium tabletten goed voor?

Magnesium tabletten dragen bij aan extra energie en gaan vermoeidheid van lijf en leden tegen. Magnesium tabletten kunnen verder een rol spelen bij het behoud van soepele spieren, kunnen spierverkrampingen tegen gaan. Ook kunnen magnesium tabletten de hersen en zenuwfuncties ondersteunen en zo een bijdrage leveren aan bijvoorbeeld het leervermogen.

Hoe snel werken magnesium tabletten?

Op deze vraag is helaas geen eenduidig antwoord te geven. Het verschilt per persoon (en eventueel klachten) hoe snel en of magnesium tabletten werken. Er zijn mensen die na 3 dagen al verschil merken. Soms duurt het echter ook gerust 2 maanden. En er zijn ook mensen die geen verschil of verbetering merken voor wat betreft het gebruik van magnesium pillen.

Beste magnesium tabletten, de eindconclusie

Jij wilt magnesium tabletten kopen. Dat is waarschijnlijk ook de (hoofd)reden dat je deze koopgids checkt. Bij het zoeken naar de voor jou beste magnesium tabletten zijn er sowieso 3 zaken waar je op moet letten alvorens definitieve aanschaf.

Opname mogelijkheid van het lichaam

De opname van magnesium door je lichaam, dat is natuurlijk vrij belangrijk. Want wanneer je lichaam de magnesium tabletten, de werkende stof niet goed opneemt, dan heb je alsnog weinig aan de koop en het gebruik van de magnesium tabletten. Is het kopen van de beste magnesium pillen feitelijk weggegooid geld.

Gelukkig zijn er magnesium tabletten in zeer goed opneembare vormen. Te denken valt aan malaat, tauraat en bisglycinaat als ondersteunende factoren. Houdt deze termen onder andere dan ook in de gaten bij het checken van de toevoegingen. Ook vitamine B verbetert de opname van magnesium. Daarom wordt er regelmatig vitamine B toegevoegd aan magnesium tabletten.

Magnesium tabletten bijwerkingen

Magnesium tabletten zorgen over het algemeen niet voor (nare) bijwerkingen. Tenzij jouw lichaam er overgevoelig op reageert, of je (structureel) een te grote hoeveelheid magnesium binnen krijgt. We spreken van een overschot wanneer je naast je dagelijkse portie meer dan 250 milligram magnesium per dag binnen krijgt.

Magnesium tabletten en stoelgang kan dan een probleem worden. Diarree is, wanneer er al sprake is van bijwerkingen, wel de meest gehoorde bijwerking. Verdere bijwerkingen kunnen zijn; buikkrampen, dorst en misselijkheid. Maar zoals al eerder geschreven, dit komt nauwelijks voor. Eigenlijk enkel in het geval van een groot overschot in het lichaam.

Het gebruiksdoeleinde

We schreven het al eerder, voor wat betreft het kopen van magnesium tabletten is er keuze te over. De keuze zit hem in de inhoud van het supplement, maar ook bijvoorbeeld de prijs(verschillen).

Wat de beste magnesium pillen voor jou zijn, hangt ook echt samen met de toepassing, ofwel het gebruiksdoeleinde. Wil jij magnesium tabletten inzetten voornamelijk voor een beetje meer rust en concentratie, ter ondersteuning van je leervermogen en je concentratie bijvoorbeeld? Of voornamelijk ter ondersteuning van je spieren en wellicht sportprestaties? 

Er zijn veel verschillende magnesium pillen die zich individueel weer richten op specifieke toepassingen. Het lezen van de specificaties hieromtrent is dus altijd zinnig! Eigenlijk misschien standaard één van de eerste stappen voor aanschaf. De goed opneembare vormen van magnesium pillen, die raden we je sowieso altijd aan.

Als laatste willen we nog graag het volgende aanstippen voor wat betreft de magnesium pillen of tabletten zelf. Er zijn magnesium tabletten met verschillende groottes. Wanneer jij het moeilijk vindt om tabletten door te slikken, is het de moeite waard om de omvang van de magnesium pillen te checken, alvorens over te gaan tot aanschaf. Ook zijn er magnesium tabletten die je niet in zijn geheel hoeft te slikken, maar kapot mag/ kan bijten.

Het einde van deze koopgids nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft de beste magnesium tabletten, maar ook voor wat betreft goede magnesium tabletten. Dit zodat jij de voor jouw beste magnesium tabletten kunt kopen!

We hebben je verder uitgelegd dat magnesium tabletten beste koop, niet perse de beste magnesium tabletten voor jou hoeven te zijn. Want meningen, ervaringen en dus ook reviews kunnen nou eenmaal per persoon verschillen. Elk lichaam is dan ook anders, werkt anders en reageert anders op bijvoorbeeld supplementen zoals magnesium tabletten. 

Welke magnesium tabletten voor jou het allerbeste zijn? Die vraag is uiteindelijk enkel te beantwoorden door jou zelf.

We hopen dat de 3 aandachtspunten in bovenstaande alinea en dat de top 5 in deze koopgids je hiermee wel een eind op weg helpen of hebben geholpen.

We wensen je succes bij het zoeken, vinden en kopen van de voor jou allerbeste magnesium tabletten!

Onze top 5 beste magnesiumpillen nogmaals op een rijtje:

 1. 1. Lucovitaal Magnesium Citraat 400mg Tabletten 150TB

  #1 Beste magnesium tabletten
  Lucovitaal Magnesium Citraat 400mg Tabletten 150TB. Dag dosering 2 tabletten

  Dag dosering 2 tabletten

  Deze magnesium pillen hebben een postieve invloed op soepel spieren en bevorderen de botaanmaak. Geeft daarnaast extra energie.

  €15 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€15,00)
 2. 2. Davitamon Magnesium 400mg 

  #2 Beste koop magnesium tabletten
  Davitamon Magnesium 400mg . Zeer goed opneembaar

  Zeer goed opneembaar

  Magnesium is een mineraal dat een belangrijke rol speelt bij soepele spieren en helpt bij de opbouw van lichaamseiwitten.

  €9,58 bij bol.com
  bol.com (€9,58)
 3. 3. Davitamon Magnesium voor Spieren en Botten Tabletten 42TB

  #3 Best beoordeelde magnesium tabletten
  Davitamon Magnesium voor Spieren en Botten Tabletten 42TB. Zeer goed beoordeeld

  Zeer goed beoordeeld

  Deze magnesium pillen of tabletten bevatten niet alleen magnesium maar ook calcium en vitamine D. Komt in een verpakking van 42 tabletten.

  €12,78 bij bol.com
  bol.com (€12,78)
 4. 4. Bloem Magnesium Balans Tabletten 60TB

  #4 Voordelige keuze magnesium tabletten
  Bloem Magnesium Balans Tabletten 60TB. Goed voor 1 maand

  Goed voor 1 maand

  Op zoek naar wat extra energie en soepele spieren? Dan zijn deze magnesium tabletten uitermate geschikt. De inhoud is voldoende voor 1 maand.

  €10,34 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€10,34)
 5. 5. Ortholon Magnesium Capsules 120CP

  #5 Langdurige voorraad magnesium tabletten
  Ortholon Magnesium Capsules 120CP. Dagdosering 3 capsules

  Dagdosering 3 capsules

  Ruime voorraad voor 40 dagen gebruik. Draagt bij aan botaanmaak en soepele spieren en geeft bovendien ook extra energie.

  €14,31 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€14,31)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

3 mensen beoordeelden dit artikel met een 4.3

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.